Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


clovek2
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

https://www.politico.eu/article/finland-sweden-nato-membership-turkey-lifts-block/

neviem ci zajtra ci pozajtra, v Nato budu Svedi aj Fini. Fini maju viac stihaciek tych najmodernejsich ako Rusko. O par rokov aj Cesko bude mat sihaciek a tych najmodernejsich ako Rusko. Male cesko,ci finsko bud mat viac ci ma viac, ako ten medved - jadrova velmoc, ci ako sa etste nazyva. ten medved si uz nikdy nepokusi o balt, ci aj Ukrajina a tam skoncil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Davam do pozornosti Medvedeva,  v poslednom case hlasa uplne sialene ruske bludy.   Doteraz ale bol pomerne umierneny, zrejme si teda vylepsuje kadrovy profil u silovikov pre pripadne prevzatie moci po Putinovi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ved ty vlastne obdivujes tu kritizovane pomery v RF.....selektujes a cenzurujes, ako u Putina.....

....a k tomu Medvedevovi...no tak on je sice podobna matrioska ako Pellegrini, ale dolezite je to, kto potahuje jeho vodiace "spagaty"......pretoze, ako sa tu pise, v RF robia politiku oligarchovia (tak isto aj na UA), tak aby sa casom svet nezobudil do nemileho prekvapenia a politika podla Putina sa bude potom zdat ako umiernena...... : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nepleť si mazanie ruskej propagandy so selektovaním a cenzúrou. A keď neprestaneš s filozofovaním tohto druhu, tak ani takéto príspevky tu nebudem púštať. Nie, že by ma to nebavilo, ale mám na práci podstatnejšie veci ako tu po tebe všetko kontrolovať. Venuj sa téme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V RF zjavne nerobia politiku oligarchovia, inak by toto nedovolili.  Znicenie ekonomiky RF  moze byt napad jedine vojakov a tajnej sluzby, kedze ti ekonomike nechapu a veria svojim fasistickym viziam.  To je inak rovnake ako v nacistickom nemecku,  tam tiez na ekonomiku kaslali. 
A zrejme teda toto je partia "kingmakerov",  a Medvedev sa snazi dostat do jej priazne.  Ci je to babka alebo ma nejaku sancu, to uz bude otazka na novych kremlinologov, obnovena profesia odhadujuca ako vyzera miestne lokalne intriganske prostredie. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Švédsko a Fínsko dostali pozvánku do NATO

https://www.teraz.sk/zahranicie/nato-prizvalo-do-svojich-radov-finsko-a/644386-clanok.html

Keďže tieto dve tradične nezávislé a otvorené krajiny boli ochotné spraviť ústupky Turecku, tak je to silný odkaz Rusku, že nenechajú nič na náhodu pred jeho agresívnou zahraničnou politikou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tyso ty si myslis, ze rusky generaly chceli ist do vojny?  Iste nie. Su rovnako inteligentni ako bieloruski(najvyssi podal abdikaciu, tam ani ziaden vojak nepojde, Lukasenko sa boji ked sa mu vrati 2000 bojovnikov z Ukrajiny), Resp. vedia ovela viac a na co maju.Vo svojich skladoch(ved to 30 rokov rozkradali).

Toto pise Strelkov, pracovnik ruskej FSB, co prisiel na tanku do Slavianska.

Malá poznámka: Co je Strelkov za chuja?

 

Citát

Všichni si pamatují, jak ještě relativně nedávno propagandisté všeho druhu radostí „vyfukovali bubliny“, že „Spojené státy potupně prchají z Afghánistánu“? Tak jako?
Kolik pak bylo posměchu nad "zbabělými pindy", vítězoslavných výkřiků...

Chtěl bych se zeptat: No? Jak? Jsi stále šťastný?

Osobně jsem tehdy napsal a řekl, že zatímco Spojené státy „uvízly“ v Iráku a Afghánistánu, máme čas a šanci ten zatracený trik „prolomit“.
Místo toho jsme my sami vylezli (se vší drogou) do Sýrie, Libye, Rovníkové Afriky atd. Začali jsme vyzbrojovat Venezuelu a Súdán, urychleně vyhazovat spoustu peněz na obnovu námořní základny v Tartúsu a spěchat s výtečně idiotskými projekty na vybudování námořní základny na Rudém moři.... Překližkový maršál osobně plánoval útok na Tripolis, setkání se stejným kartonovým maršálem Haftarem v Moskvě a komunikace s ním z rady Kuzi, která ještě nevyhořela.
Atd.

Ale když si Spojené státy (nutno podotknout – velmi rychle a prakticky bez materiálních a lidských ztrát a všem ostatním je to jedno) „rozvázaly ruce“ – pak jsme se konečně dostali k boji. A pak, zhruba řečeno, „půl boule“.
A teď otevřeně (praporčíci už dávno vypili markýzy na vybavení stanovené podle listin a generálové v Moskevské oblasti odepsali peníze na nové a strčili je do kapes) řídíme T-62 a BMP- 1 tanky na frontu, ze skladu, zatímco na těch našich jezdí spousta Asadových stráží a veškerá libyjská spodina v modernějších tancích a bojových vozidlech pěchoty...

Proto stojí za zvážení otázky: „není naléhavé stažení většina amerických pozemních a vzdušných sil z Afghánistánu článek v řetězu světové války, kterou plánovali? je ve všech ohledech při realizaci tohoto plánu?"
Osobně jako člověk, který sloužil ve speciálních službách déle než desetiletí a půl jsou takové "náhody" krajně podezřelé ... A na tohle bych se moc rád někoho "vyptal".

Strelkov. https://m.vk.com/wall347260249_658495

Strelkov co vosiel s tankom do Slaviansku- 100 000 mesto. On cely cas bol pracovnik ruskej FSB. Je mozne ze takyto ujo robi v ruskej fsb?

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Citát

 

https://donrf.livejournal.com/1217791.html?utm_source=vksharing&utm_medium=social

Samozřejmě chápu, že je to strašné tajemství, o výměnách mohou vědět jen Ukrajinci, pokud se to Rusové dozvědí, měli by být doživotně ve vězení a jíst asfalt, ale přesto si kladu dvě otázky:

1. Kdo přesně?

2. Proč se to od nich učíme?

A ano, pokud se jedná o ukrajinský padělek, nebudu se divit. Ale po Taiře se nebudu divit, že děti z Kaliny už byly vyrobené a uvidíme jeho ryošku v Kyjevě.

A ano, chtěl bych oficiální komentář. Pokusy mlčet vedou k porážce. A pokud to někdo nechápe, je mi ho líto.

 

Rus nechape,ze si mas vymienat zajatcov. Pozabijat Ukrajincov, na ich ludoch in nezalezi - na tych co bojovali. Rus zajetec - pre rusa je nic. Ale vo vojne neplatia tieto propagindicke hluposti. 

Este na zaciatku vojny bola reportaz, kde sa rusi s Ukrajincami dohodli, ze za 6 pochovanych(zakopanych) rusov, co mal spravit Ukrajinec, im prepustia dvoch Ukrajincov. To bolo na zaciatku vojny, na severe nad Kyjevom. Ze to bude platit ak sa odtial stiahnu, teda aj rusi vedeli ,ze sa odtial stiahnu. Reportaz sa volala ,ze bojuje sa svojich ze zakopava rusov. Zakope ich 6 a ziska 2 zivych.

Oni ich aj tak musia zakopat, aby sa nesirili choroby a rusi im vratia  dvoch starcekov,ktorych by kludne zabili. Nie vojakov, niekoho koho uniesli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Techniku ukrajincom davaju v postate vsetky staty. To zo Senca-francuzske je u na Ukranine, Raketomety im tam poslali aj Nori.  Rus nenoze porehrat, som zvedy ci nemozu prehrat. Samozrejme ,ze rusi prehraju

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 8 hodinami, slimak napísal:

Oni ich aj tak musia zakopat, aby sa nesirili choroby a rusi im vratia  dvoch starcekov,ktorych by kludne zabili. Nie vojakov, niekoho koho uniesli.

Ono oznacovat Rusko za fasisticke pomaly zacina byt urazkou nemeckych fasistov, ktori predsa len mali nejake moralne zasady. Napriklad k neangazovanym civilistom sa spravali slusne a rozhodne ich neunasali s tym, ze ich potom budu vymienat ako vojnovych zajatcov.

Aj keby sa mu vtedy podarilo obsadit to letisko, obsadit Kyjev a prinutit prezidenta a politikov k "pozvaniu" ako u nas v  '68, co chcel robit Putin dalej? Vojaci nemozu riadit stat, a aby Ukrajinci boli ochotni kolaborovat, tak to by sa k nim museli spravat aspon trochu slusne.  Jedine ze by ich vyvrazdil nastahoval tam rusov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čo sú Rusi za zgerbu, sa ukázalo pri útoku na Berlín koncom druhej svetovej vojny. Vojnu proti Tretej ríši oficiálne viedli v rámci vojenskej kampane s cieľom poraziť nacistov v Nemecku. To je fakt. Ale už oveľa pomenej sa hovorí o tom, že Rusom resp. sovietom išlo hlavne o posunutie svojej sféry vplyvu čo najviac na západ a vydrancovať, čo sa bude dať. Ktovie čo všetko ukradli z Nemecka a odviezli do Ruska. O tomto vedel aj západný front na čele USA a preto útok proti Nemecku bol aj boj s časom, západní spojenci veľmi dobre vedeli, že čím viac postúpia na východ, o to menej postúpia Rusi. Západní spojenci boli tak trochu aj na vážkach, pretože si veľmi dobre uvedomovali, že Nemci na východe bojujú s boľševikmi, s ktorými sa určite neplánovala žiadna spolupráca, história to len potvrdila.

Vojna na Ukrajine plne odkryla zámery Rusov, najprv si museli nájsť zámienku o nejakom nacizme na Ukrajine (to je to, čo tu splieta informator stále dookola a pokým to bude splietať naďalej, tak žiadny jeho príspevok sa tu už neobjaví), ale v skutočnosti im išlo hlavne o to, aby z Ukrajiny spravili nárazníkový štát, resp. rozšírili svoju sféru vplyvu ďalej na západ.

Putin včera veľkodušne vyhlásil, že mu neprekáža vstup Fínska a Švédska do NATO (no a však čo už ten tragéd mal robiť, ovplyvniť to nemá ako), pretože voči týmto dvom krajinám nemá Rusko žiadne územné požiadavky. Čím defacto naznačil, že voči Ukrajine má a preto bolo potrebné si nájsť zámienku (strašný nacizmus na Ukrajine) a ukradnúť si územie pod svoju sféru vplyvu, tak ako pred takmer 80 rokmi ukradli Nemecku tretinu územia a vytvorili NDR a vydrancovať čo sa bude dať (práčky, chladničky, záchody). Rusko sa dokázateľne dopustilo vojnových zločinov a čo je oveľa horšie, na príbuzenskom národe. Však to je podobné ako keby nás napadli Česi a niekoľko vojakov by informatora preťahovalo, že by si týždeň na riť nesadol. To by sa mu páčilo?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

az na to ze voci finsku by nejake uzemne poziadavky mal, ale teraz na ne moze zabudnut.  A voci svedsku tiez a rovnako moze zabudnut. 
A keby informatora pretahoval rusky mongol, tak by mu este aj dakoval. Hlavne ze tp nie je liberal,  cech by mu vadil.

smiley,  tak zase to nezlahcujme.  Nemci boli rozni ale na vychode sa spravali ako zvery,  a ked potom prisli na zapad tak s tym nemali problem pokracovat, oradour bola obdoba tisicok ukrajinskych a bieloruskych dedin. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

K tomu Fínsku som pozabudol dopísať, že Rusi by si eventuálne mohli nárokovať na fínske územie (aj potom, čo im ukradli Karéliu, lebo kam Rusi vkročia, tam len kradnú), keďže Fínsko už bolo súčasťou Ruska, ktoré Fínsko využívalo ako nárazníkový štát voči Švédom a do pádu ZSSR ho aj politicky ovplyvňovalo. Ale to je detail, teraz je Fínsko súčasťou západných štruktúr a vstupom do NATO sa definitívne odčlení od jeho vplyvu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 hodinami, Sniper napísal:

Čo sú Rusi za zgerbu, sa ukázalo pri útoku na Berlín koncom druhej svetovej vojny. Vojnu proti Tretej ríši oficiálne viedli v rámci vojenskej kampane s cieľom poraziť nacistov v Nemecku. 

Východný front bol zo strany nacistov plný brutality na ruskom civilnom obyvateľstve. Tak sa viedlo aj politické školenie v armáde, kde fašista - nacista bolo najväčšie zlo. Bohužiaľ to pokračuje aj v súčasnej Putinovej štátnej televízii.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 16 minútami, buky napísal:

Východný front bol zo strany nacistov plný brutality na ruskom civilnom obyvateľstve.

Nacisti vtrhli na východ, pretože chceli demilitarizovať Rusko. Nebyť dodávok zbraní zo strany západných spojencov, tak by bolo aj deboľševikované.

 

 

Citát

Sankcie voči Moskve môžu byť za určitých okolností vnímané ako akt agresie a dôvod na vyhlásenie vojny, uviedol podpredseda Ruskej bezpečnostnej rady a bývalý prezident Dmitrij Medvedev. Dodal, že Rusko má právo na sebaobranu.

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22949714/ukrajina-rusko-vojna-online-minuta-po-minute-30-6-2022.html

Tento bývalý údajný prezident sa rád nechávať počuť, keď má husté reči. Ale vidím tam náznak toho, že sankcie na ruskú ekonomiku začínajú tvrdo dopadať, keď sa táto marioneta vyhráža vojnou.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A nieco sa uz udialo nezvratne, EU sa rozhodla zbavit zavislosti na ruskom plyne a rope.  A to sa udeje aj keby dnes sa Rusko zmenilo na raj a dobrovolne sa vzdalo jadrovych zbrani.  V kazdej buducnosti bude dovoz energii z Ruska limitovany max na 20 percent mixu. ( Inak presne toto robi aj Cina, odmietla ruske dodavky ropy nad 20 percent svojej spotreby,  rusko dalo svetu lekciu o tom ze zavislost na jednom dodavatelovi je nebezpecna a cina tuto lekciu pochopila).  Caka nas par rokov problemov, pretoze sme sa chovali hlupo ( a nechali sme rusov korumpovat ludi co o tom rozhoduju).  Ale udeje sa to.  Rusko prislo o svojho najlepsieho zakaznika a uz ho nikdy neziska spat.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 hodinami, Sniper napísal:

Nacisti vtrhli na východ, pretože chceli demilitarizovať Rusko. Nebyť dodávok zbraní zo strany západných spojencov, tak by bolo aj deboľševikované.

To ich má ospravedlniť pred najväčšou genocídou v histórii ?  Dávnejšie som sledoval dokument o holokauste. Bola to židovka, ktorá nedokáže pochopiť, že tak  vzdelaný nacisti dokázali také zversrvá. Nacisti, fašisti - boľševisti, červenoarmejci jedna všivač.

Dosť ľudí čo poznám a nie sú to socky preferujú aby sme z východu mali lacnú ropu a zo západu eurofondy. Ja tvrdím, že celý svet by mal pocítiť dôsledky vojny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

13 hours ago, buky said:

Dosť ľudí čo poznám a nie sú to socky preferujú aby sme z východu mali lacnú ropu a zo západu eurofondy

Problem je ze toto su ludia co maju pochopit kauzalitu toho ze ked rastie pocet ludi s covidom v nemocnici, tak sa dlhsie caka na lekara.  A tak chapat preco rastie cena ropy a ze to zatial nic nema zo sankciami je uplne nemozne.  A podobne ako Tomas nie su schopni mysliet dalej ako po dnesny den.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov