Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


clovek2
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

To už je v mentalite národa, ktorý celé storočia žil pod cárskou mocou, potom sa dostali k moci boľševici, u ktorých vynikal Lenin a po ňom Stalin. Za Chruščova došlo k určitému uvoľneniu, ale nie k takému, aby si to bežní Rusi nejako obzvlášť všimli, potom to pokračovalo Brežnevom, potom tam boli nejakí dvaja, ktorí sa prezidentmi stali v dobe, keď im už kopali hroby a po nich prišiel Gorbačov, ktorý zaviedol glasnosť a perestrojku. V podobnom duchu pokračoval Jeľcin a po ňom sa k moci dostal Putin, ktorého samotný Jeľcin preferoval. No a tu sa začíname blížiť ku kameňu úrazu. Z čias ZSSR jeho obyvatelia boli na vládu jednej strany a silného lídra zvyknutí a považovali sa za svetovú mocnosť, čo aj boli. Hoci Gorbačov priniesol uvoľnenie a po ňom pokračoval Jeľcin, zmenou politického systému sa Rusko začalo považovať za parlamentnú demokraciu, ZSSR sa rozpadol a toto najmä na Rusoch zanechalo traumu, lebo už neboli mocnosťou, ale len akýmsi "rump state" s lokálnym vplyvom. Toto sa potom začalo meniť za Putina, kedy narastala moc prezidenta a prvé náznaky, že "Putin pri moci" nebude to ideálne pre Rusko, sa objavili už po jeho druhom zvolení! Rusko sa zmenilo na poloprezidentskú republiku so silným centralistickým vplyvom - teda niečo podobné ako bol ZSSR, len s tým rozdielom, že vláda dáva bežným Rusom "väčší" počet demokracie - ruský parlament nie je len o (prašivých) komunistoch, ale normálne v ňom funguje aj opozícia.... no normálne, väčšina je v base alebo na úteku. Ale proste ide o to, že Putin bežným Rusom, hlavne starším ročníkom navracia akýsi ten pocit nadradenosti, ktorý zažívali v časoch ZSSR, keď boli ešte mocnosťou a oni sa tomu moc nebránia. Ukrajincov vnímajú ako súčasť svojho národa a Kyjevskú Rus za vznik svojej štátnosti. A stačí len kvapka propagandy a už sme doma, ruská vláda si vymyslí táraniny o fašizme na Ukrajine, takže Ukrajinu treba denacifikovať, všetko treba zničiť, lebo je to dielo fašistov, deportácie označujú za evakuáciu, zničené mestá za oslobodené, podporu Západu za snahy o anektovanie sovietskych území NATOm a tento koktejl keď sa vhodne namieša, tak bežní ľudia s mdlým myslením niečo ako informator alebo iní voliči Smeru sa nechajú ľahko oblbnúť. Najmä Ficovi táto vojna prišla prenáramne vhod, nič lepšie ako rozoštvávať národ z opozície mu nemohlo napadnúť. Slovensko treba deficofikovať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak ako som kedysi závidel dôchodcom (ktorí mali neraz väčší príjem ako pracujúci) a mali vlaky zadarmo, dotované obedy všade zľavy... ma dosť nahnevalo že aj do roboty ukrajincov nosí autobus zadarmo. Stačí ukázať pas a vybavené... Síce vláda vysvetlila že to nejde na úkor slovenska lebo že na to dala peniaze EU, ale ajtak. Keď žena s deťmi utekajúca pred vojnou prejde hranice nech má, ale ukrajinci čo tu žijú už 5 rokov a pracujú už dávno pred vojnou, to krásne zneužívajú. Ha čo sú oni že majú viac práv ako ja? Ja musím zbierať vratné flaše, žobrať po rodine aby som mal na lístok, a hentaký si vytiahne pas a ide zadarmo. Akým právom? Pracuje, zarába, nech pekne cáluje! Ja by som im to hneď zrušil.

  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ty ešte aj tú vojnu im závidíš. Ty si neskutočný kripel. Ty vratné fľaše zbieraš a žobreš po rodine preto, lebo si lenivá a neschopná hnida, tak čo sa tu porovnávaš.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tomas a chapes ze ide o uplne jasny priklad zavisti? to ze jazdia zadarmo ti nijako neublizuje a keby prestali tak ti to nijako nepomoze. Zavist je jedna z tvojich odpornych vlastnosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Požiadaj o ukrajinské občianstvo a budeš si tú svoju tlstú riť zadarmo vyvážať aj ty. Ale keď Zelenskyj vyhlási totálnu mobilizáciu, budeš pripravený ísť do boja, že? Ty závistlivý zmrd.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ty si dobry debil. Keby zistili v Rakusku co si za vychcaneho hajzla, radsej by ta deportovali spat na Slovensko. Kazdemu je jasne, ze by si z toho chcel iba vytazit. Zadarmo vsetko, valat sa a nic nerobit. Ty uz ani nevies, co by si chcel zavidiet druhym. Zavidis aj bratovi, nie? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

„Vytáhl na mě z kartotéky různé spisy, které na mě měl, a začal je číst. Bylo to, jako by mi chtěl dokázat, že toho o mně ví víc než já sám o sobě,“ dodal.

„Když lidé dnes říkají, že se Putin změnil a teprve teď vyhrožuje, můžu k tomu říct jen, že to tak není. Vyhrožoval mi už tenkrát,“ upozornil Brown. „Už tam jsem si nedělal iluze o tom, jaký Putin je,“ dodal.

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/putin-byl-vzdycky-takovy-posadil-me-na-zidlicku-a-cetl-mi-co-na-me-ma-popsal-britsky-expremier-40400563#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest196_discussion_timeline_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

nejaky rusky picus ti bude vyhrozovat. V zivote nechcem stretnut ziadneho rusa. Tych na Ukrajine len vyzabijat. Medvedik na mojej zahrade co sem tam prehryzne kalerab ma pre mne vacsiu cenu ako rus.

Bol som minulu sobotu v Polsku chlapcovi kupit oblek na vencek. Na slovensku to nevies kupit. To co som chcel nakupit stym spokojnost., aj oblek aj plna nadrz aj nieco co maju v polsku lacnejsie v potravinach.

Zena ,ze ked plati kartou sa jej pytaju cim chce zaplatit Eurach ci v zlotych. Ja o poliakoch mam istu mienku,teda to urob opacne. Nie v Eurach, v Zlotych. Kurz bol 4,6 za benzin som mal 4,5 lebo som platil v zlotych, v potravinach 4,3 tam naschval ze co to bude.  Poliak je taky, nie zly nie dobry,ale taky.. Rumun? Ked som bol v Rumunsku dvakrat som potreboval zamenit peniaze, nie velke sumy Rumun mi dal viac ako bol kurz oficialny.Nie jeden dvaja. U poliaka je to opak, v Zoo som potreboval 2 eura zamenit za ich zlote aby som mal na parkovne,Polka hned vedela aky ma dat kurz. Inak som rad ,ze na severe su Poliaci. Ti nas tiez budu chranit pred rusom.

Rumun. Stojis v dlhom rade na lanovku. A zistis ,ze sa neda platit kartou a mas malo lei,ci co to maju. rumun mi ponuka,ze ma tam vyvezzie na aute,on to tam ponuka,len ja som chcel ist lanovkou. Teda ho odmietnes, jeho sluzbu. Potom potrebujes tie ich peniaze ,vies si to zamenit v banke,ktora bola aspon 30 minut chodze, rumun ti da(zemeni) tie peniaze,v lepsom kurze ako je oficialny. Neviem kolko stal ten listok na lanovku asi pre 4 okolo 100 euro. Ta lanovka je nieco ako nasa na Lomnicky stit(tam som nikdy nebol). Z Rumuna ma imy pocit a zazitie ako z Poliaka. Ci to bol rumunsky policajt,ci cela skupina co mi dala 80 eurovu pokutu(isiel som rychlejsie, a mlady policajt mi vysvetluje kde mam ist pomejsie kde stoja ,za tabulov kde meraju) ci aj dalsi obcan, za prenocovanie v jeho byte v Bukuresti ,som zaplatil menej.Vlastne boli este dva dalsie rumunky. 

Rozdiel medzi slovenskym a rumunskym policatom? Breziansky policajt sa mi prilepil na zadok a ked som siel rychlejsie mi dal 50 eurovu pokutu. Mafian breznanksy. Vtom rumunsku som obiehal kamion a som siel rychlejsie. Ja to tak budem robit vzdy. Urobim obiehanie co naj rychlejsie,najbespecnejsie pre mna ci rodinu, ci celu premavku. Proste bezpecne, viem ake mam auto co dokaze ako rychlo prebehnut aj kamion. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://twitter.com/warinukraineyet/status/1538831938273804293?s=21&t=g88bvVKstyKokSi2j7vzxg

Vsetci rusi na uzemi Ukrajiny budu zabiti. Rusi ztiahnite sa za hranice Ukrajiny, prosim nechodte ani na Slovensko. Ja tu nechcem vidiet ziadneho rusa. Nasta je nasa ale jej brata nikdy nechcem vidiet na Slovensku. jej brat je posranec ruska.

Nasti som nikdy nijak nepomohol, nikdy som jej neposlal peniaze. lebo to nepotrebovala. Samozrejme som nanu hrdy, tesima ze taky clovek je. Nevedela to spravit v tom bajnom rusku urobila si tri zlate madajle, a dalsie tri strieborne za Slovensko. Makala a snazila sa. Vsetka cest.  jej brat je ina kapitola.

Teda ak brata chce vidiet nech ide do ruska, na Slovensko to hovno nikdy nemoze dojst.Ziaden rus nemoze prist na Slovensko.To aspon 10 rokov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://twitter.com/olex_scherba/status/1538808027846942721?s=21&t=ylUbVehcEQDoH-5f7SrO0g

Inak co by si stym spravil? Mna by takto bili, ci pveho suseda?  Zabit. 

Rusi ma mozu ete raz nasrat a potom nebudu. Nikdy som sa nezaujimal o geografiu  Ukrajini, ani som nevedel ake tam maju mesta - Mariupol nikdy nehral nejaku futbalovu sutaz. Dnes ci neskor  budem vediet o kazdej ukrajinskej dedine. Tie za Dneprom nepoznam, tam kde su rusi poznam.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 22 hodinami, Tomáš napísal:

Nech Putin napadne aj slovensko, prebicyklujem do rakúska a nech ma živia lebo je vojna? :-)

teba zivime, aj ked nie je vojna

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rusko si myslelo ze ich ta vojna nic nebude stat? Ci na nej zarobia - uz maju zarobene na 50 rokov.

https://www.facebook.com/Ukrajinské-safari-українське_сафарі-104466072228804/videos/1014126399287340/

Za tri dni ukrajinci rusom takto znicili 7 skladov vojenskej munucie(pri najvacsom podla strelkova boli spalene tri ulice). Na toto normalna armada da vsetko co ma znicit bojovu schopnost nepriatela, priany rus tu nechape? On musi nici skolky a nemocnice, tak pochopi ako sa bojuje.

Citát

 

Doněck byl celý den pod palbou (právě nyní obnovena po krátké přestávce). Další muniční sklad byl zasažen a vyhozen do povětří - téměř celé město vidí „houba“ nad vojenskou jednotkou (munice stále detonuje).
V Krásném Luchu včera vyhořely tři ulice vedle zničeného dělostřeleckého skladu munice. Včera tvrdě porazili Gorlovku a Makiivku.
Alksnis již komentoval zprávy o potopení nejnovějšího remorkéru Černomořské flotily na Zmeiny.
„Vítězství je blízko! Mobilizace se neplánuje.

https://m.vk.com/wall347260249_657815

 

Chcel to ma to mat. V 2021 pri velkej genocide ukrajincov(za cely rok) . umrelo celkovo 7 vojakov a civilistov. Dnes za mierovej misie(za 4 mesiace), zomrelo 60 000 ruskych vojakov,ci co bojuju na ich strane a 30 000 Ukrajinskych vojakov. Ukrajinskych civilistov mohlo umriet len v mariupoli 50 000 ci viac. 22 000 nasli.Maju tam choleru.

Ukrajinci nikdy nestrielali na Krasny Luch aj ked vedeli,ze tam ten sklad maju. Nikdy nestrielali na mesta pod separatistami. Teraz to prvykrat zazivaju. Nech si to uziju. 50% tych co naverbovali(donbasaci) su uz mrtvi - oni to uz neoslobodia. Maju tam len vdovi. Chceli to? Chcel to Strelkov? Maju to. Co chceli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 minútou, Sniper napísal:

Chudákovi informatorovi hekli počítač a podsúvajú mu phishingové linky od ruskej propagandy. Preto on je vo všetkom taký dezorientovaný.

A tuto máme pekný príklad ako funguje ruská propaganda:

https://www.teraz.sk/zahranicie/lavrov-obvinil-eu-a-nato-z-pripravy-vo/643303-clanok.html

Larvov sa sťažuje, že a NATO pripravujú vojnu proti Rusku a za príklad dal nacistické Nemecko ako s inými krajinami zaútočilo na ZSSR (tých aj veru bolo). Akosi však pozabudol pripomenúť, že rozpútaniu 2. svetovej vojny predchádzal rusko-nemecký pakt o rozdelení Poľska.

A takéto účelové hovnomety z Donbasu žerie informator.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no tych krajin tam bolo viac....Nemci neboli osamoteny....Rumuni, Taliani, Madari, Poliaci a nesmieme zabudat aj na narod holubici, Slovensko.....

vidim ze si erudovany historik....dufam ze si si vedomy toho, ze historici su najvacsi falsovatelia dejin....ja si zasa myslim, ze pricinou napadnutia SSSR nacistickym Nemeckom, bol zarucene pravdivy papier, co doniesol Chambrlein do Londyna po navsteve Hitlera v Berline....

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ono je veľmi zaujímavé čítať správy spred roka

Citát

Pri útoku východoukrajinských separatistov, ktorých podporuje Rusko, zomreli pred týždňom štyria ukrajinskí vojaci, išlo tak o najkrvavejší deň konfliktu od júla, keď vstúpilo do platnosti súčasné krehké prímerie.

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22631828/rusko-ukrajina-putin-zelenskyj-armada-vojna-na-ukrajine.html

Je tam viac skvostov zo strany Ruska.

Keď za necelý rok je smrť 4 ukrajinských vojakov najkrvavejším konfliktom, tak kde sú tie tisíce mŕtvych o ktorých nám tu z kremľa básniš?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

si ma milo prekvapil....zda sa, ze patris medzi cca tucet historikov, co odhaluju historiu nezaujato......konecne nejaky historicky "badatel" napisal pravdu.....na strane armady UA, ktora bojovala a systematicky vyvrazdovala na vychode UA rusku mensinu, boli obete z ich radov take "neunosne", ze pri smrti styroch vojakov, po x tyzdnoch ,za den ,sa to oznacilo za najkrvavejsiu konfliknu bojovu stratu.....co sa ale neda napisat o civiloch na strane ruskej mensiny, kde hynulo denne v priemere, za osem rokov genocidy, pri pocte obeti 14 000  cca 5  ludi denne.........armada sa cinila a som rad, ze si to tu dokazal.... : )  ...niekedy aj "historik" povie pravdu....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/15289/335759#14

Vtej diskusii,  ja viem co aj o rok povie Duleba, ci Miklos. Rozpravaju to iste co si myslim, aj ja.  Toho inteligentneho profesora,ma iny nazor to je dobre, By som sa pytal vkuse jeho, Miklos by ma nezaujimal. Mna Miklos nezaujima. Lebo viem co povie. Ale ten profesor. Diplomat. Co chcu rusi? Ako sa im to dari a ,kedy sa im to podari? A co rusov caka o 10 rokov. Tento profesor to musi vediet. Ten profesor musi vediet,ze preco rusi na Ukrajine umieraju a umierat budu.

Keby tam bol Carnogursky, ten je rusofil az zahrob to vies. Ale co vlastne chcu rusi? Pytal by som sa aj tohto profesora ,ci aj Carnogurskeho, co chcu ti rusi. V juli Ukrajincom poslem dalsiu 1 000 eur. Nikdy nasemu statu som kumulovane neposlal 2000 euro(za 20 rokov na mojich daniach z prijmu). Ukrajine to poslem. Matovicovi neposlem nic. Ja si rozhodnem,kam pojdu moje peniaze. A kde budu ucelnejsie vyuzite.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 hodinami, Sniper napísal:

Daj zdroj kde máš tých 14000 mŕtvych alebo to tu nezasieraj hovnometmi z Donbasu.

Citát

Minsk I

Prvé prímerie na východe Ukrajiny bolo vyhlásené 5. septembra 2014 na základe dohody, ktorú v bieloruskom hlavnom meste Minsk sprostredkovala Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Mierový plán mal 12 bodov, jeho súčasťou bolo napríklad zastavenie paľby, ktorá si do tej doby vyžiadala 2 600 obetí (teraz sa počet obetí konfliktu odhaduje na 15-tisíc), stiahnutie ťažkých zbraní, výmena zajatcov, dodávky humanitárnej pomoci a obnova zdravotníckych zariadení.



Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22846554/ukrajina-minske-dohody-mier.html

https://svet.sme.sk/c/22846554/ukrajina-minske-dohody-mier.html

 

....veris predsa tomuto medialnemu hovnometu..... : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ty trúba jerichova, ale to sú celkové počty obetí a nie, že 15 000 ľudí Ukrajinci systematicky vyvraždili. ~4500 ukrajinských vojakov, ~ 6500 proruských teroristov a zvyšok tvoria civilisti na jednej aj druhej strane, vrátane celej posádky malajzijského lietadla, ktoré zostrelili proruskí teroristi. Už si v obraze?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

„Rád bych, aby se lidé nad sebou zamysleli. Nemusím se nikomu omlouvat, protože všichni musejí chápat situaci. Během Velké vlastenecké války se na výplatu nikdo neptal,“ vzkázal podle portálu Meduza pracovníkům šéf podniku Děnis Tasakov.

„Už nemáme peníze ani na cestu do práce. Minulý týden nám vyplatili tisíc rublů (zhruba 430 korun), ale dluží nám už bezmála 100 tisíc,“ citoval jednoho ze zaměstnanců jekatěrinburský portál e1.ru.

Podle generálního ředitele podnik nevyplatil mzdy za květen a částečně za duben. Příčinou je podle Tasakova skutečnost, že na mnohé společnosti, s nimiž firma spolupracuje, dopadly západní sankce uvalené na Rusko kvůli válce na Ukrajině

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-stavka-penize-rubl-velka-vlastenecka-valka-vyplata.A220625_084711_zahranicni_akp

 

 

Este na zaciatku vojny bolo najvyhladavanejsie slovny zvrat na Googli v Rusku, "Ako sa zije v Severnej Korei". 4 miliony ludi to pochopilo a z Ruska uslo. Ti ostotni to pochopia.

Citát

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí v pátek odsoudila čtvrteční rozhodnutí Evropské unie udělit Ukrajině a Moldavsku postavení kandidátů na členství v bloku. Unie tím potvrdila, že pokračuje ve své politice aktivního geopolitického ovládnutí prostoru Společenství nezávislých států (SNS) s cílem „zadržovat“ Rusko, napsala Marija Zacharovová v komentáři, který zveřejnila ruská diplomacie na svém webu.

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/chcete-zadrzovat-rusko-moskva-nad-kandidaturou-ukrajiny-do-eu-skripe-zuby-40401213

 

Ano Ukrajinci casom budu v europskej unii. A ti sa uz nebudes ani pytat na mzdu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Kde to je? To su Male Karpaty? Niekde pri Senci? Aj slovnik by mi prisiel odtial. Druhe pohorie by mohli byt Slanske vrchy,ale vychodniar by sa inak vyjadril. Ja priklad ako Gemercan - ko.kot pri.any. Buzerant nepouzivam vobec(lebo som toto sa u nas nehovori).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 17 hodinami, Sniper napísal:

Ty trúba jerichova, ale to sú celkové počty obetí a nie, že 15 000 ľudí Ukrajinci systematicky vyvraždili. ~4500 ukrajinských vojakov, ~ 6500 proruských teroristov a zvyšok tvoria civilisti na jednej aj druhej strane, vrátane celej posádky malajzijského lietadla, ktoré zostrelili proruskí teroristi. Už si v obraze?

v poriadku.....ty mas taketo udaje a ja mam ine.....ja verim svojim udajom a ty svojim....pochopil si?......

pred 16 hodinami, slimak napísal:

Je informator slovensky obcan? Viete onom nieco?

tebe este nezabrali mnou odporucene procedury?......no a sklamem ta....som obcan SK a mam svoj nazor.....za vsetko su zodpovedny spolocenske a politicke "elity" UA a teraz aj ten krvavy upir z Kyjeva.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov