Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


member2793
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

No uvidíme čo bude, zatiaľ Rusi prehrávajú podľa mňa, lebo svoje plány redukujú čoraz viac. Najprv chceli rýchlo dobyť Kyjiv, to im nevyšlo a nedobyli ani Charkiv. Potom chceli obsadiť veľkú časť juhovýchodu Ukrajiny, na to sa vykašlali už v Apríli, tak si povedali, že im bude stačiť celý Donbas + okolie a nakoniec to vyzerá tak, že len obsadia to, čo už mali obsadené na 80-90% pred inváziou.

 

rusko-plan-donbas.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ukrajinci ich vystrielaju z Ukrajiny.  Maju presnejsie dela. Co vedia dostrelit  daleko viac a presne trafit(presne vedia kde maju strielat).  Nemyslim drony co su ukazky nizsie. Aj dron spravi nieco, ale delo otrochu viac. Rusa nema ani jedno ani druhe lepsie preto bude vystrielani. Nemaju ani zalohy.

https://twitter.com/DefMon3/status/1525448394159931394

Povodne to bolo na vozenie pivo heineken. A dnes to asi vozi granaty.

ukrajinske drony dosial vedeli dat vraj dve nastivenky.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 15. 5. 2022 at 15:42, Sniper napísal:

@informator čo ti je konkrétne smiešne? To sú fakty priamo z frontu, nezávislé overené. Ale ak sa smeješ na tom, ako sa slávna ruská armáda strápnila pred celým svetom, tak sa smejeme spolu s tebou :laugh:

vdaka, ze si solidarny.... :)   ....no smejem sa tvojim "nezavisle overenym" faktom z nacistickej UA.....

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nacisti tam nie su ani na jednej strane,  na ruskej mas fasistov a ti klamu vo vsetkom.    A mas ulohu ich klamstva sirit tu.  Si odpad.

 

slimak,  rusi do par tyzdnov skoncia s ofenzivou,   jednoducho uz nebudu mat prevahu.  Ale problem je ze ju nebude mat ani UA.   A tak sa rusi zakopu, ukrajinci skusia prerazit a ak neprerazia tak tam bude fronta stat kym to jedna strana neodpiska. A to moze trvat dlho.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, informator napísal:

....no smejem sa tvojim "nezavisle overenym" faktom z nacistickej UA....

Nacistu máš v trenkách a v hlave. Ruská armáda je už v takom rozklade, že mantáci, čo jej na fronte ešte zostali nie sú schopní prekročiť ani rieku pri Severodonecku.

pred 26 minútami, tyso napísal:

Ale problem je ze ju nebude mat ani UA. 

Ukrajina dostáva dodávky zbraní, takže nevidel by som to až tak zle.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podľa https://www.aktuality.sk/clanok/44le46u/donbas-je-uplne-zniceny-oznamil-prezident-zelenskyj/?_ga=2.65073386.517428253.1652856450-1695267155.1649775485

"Donbas je úplne zničený", oznámil prezident Zelenskyj.

„Ide o úmyselný a zločinný pokus zabiť čo najviac Ukrajincov, zničiť čo najviac domov, sociálnych zariadení a podnikov,"

Gratulujem "hrdinskej ruskej armáde, ktorá v špeciálnej operácii oslobodzuje Ukrajinu od nacistov".

Niečo tak debilné, ako Kremeľská propaganda, by normálny človek v 21. storočí už neočakával. Civilizácia je dnes konfrontovaná s globálnymi problémami. Exponenciálny nárast populácie už limituje zdroje tejto planéty. Takmer 70% úrodnej pôdy na svete je už degradovaná intenzívnym poľnohospodárstvom! Rozvojovému svetu, aj vďaka vojne na Ukrajine, hrozí nedostatok potravín. A debili v Kremli, žijúci v intenciách 19 a 20. storočia si myslia, že história zisku z dobývaných území sa bude opakovať.

Lenže história sa už opakovať nebude! Žijeme v dobe nenávratných zmien na tejto planéte. Sme konfrontovaní zo stratou biodiverzity a masového vymieraniu druhov. Zmena životných podmienok na planéte zasiahne každého z nás. Problémy, s ktorými bude onedlho konfrontovaná celá civilizácia budú omnoho vážnejšie, ako súčasný konflikt na Ukrajine. Čo budú mať  Rusi zo zničených miest a infraštruktúry, okrem pocitu víťazstva? Je to stratégia parazita, ktorý nemá perspektívu. Ako je možné, že druh homo sapiens ovládajú práve sociálne imbecilný, alebo nacistickí jedinci? A prečo práve oni si dokážu získať masovú podporu? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 12 hodinami, Tono napísal:

Ako je možné, že druh homo sapiens ovládajú práve sociálne imbecilný, alebo nacistickí jedinci? A prečo práve oni si dokážu získať masovú podporu? 

neviem ci mas pravdu v tomto sumare, ale poloz si aj ty otazku, ak je to ozaj pravda, co pises, preco je to tak zle s doverou v ideologiu tzv. liberalizmu a tzv. humanity....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/burza-makler-butmanov-rusko-rbk.A220303_152727_ekonomika_ven

Neviem ci si pamatate na to video. To bolo hned ako bola zavreta ruska burza. Na idnes 3.3.2022. Ten chlapec to vedel, ze sa  v rusku uz nikdy nebude zivit na burze. 4 miliony rusov od zaciatku roka z ruska emigrovalo, z roznych dovodov. 

Americke sankcie niesu na 5 mesiacov, tam ich kludne budu mat 50 rokov. Tak to byva.

Citát

 

Po druhé, môžeme predpokladať, že americké a západné sankcie budú pokračovať počas celého počiatočného obdobia, napríklad 50 rokov, ktoré tu zvažujeme. Argumenty pre to sú nasledovné. Po uvalení amerických sankcií je mimoriadne ťažké zrušiť. K dnešnému dňu je už voči Rusku uvalených 6 000 rôznych západných sankcií, čo je viac ako súčet existujúcich sankcií voči Iránu, Sýrii a Severnej Kórei dohromady. História ukazuje, že americké sankcie môžu trvať takmer bez časového obmedzenia: sankcie na Kubu trvajú viac ako 60 rokov staré, na Irán, viac ako 40 rokov, a dokonca aj sankcie voči ZSSR (napr. novela Jacksona-Vanika), ktoré boli uvalené z jedného dôvodu, pokračovali v účtovníctve dvadsať rokov po zániku ZSSR aj po pôvodnom dôvode. ktoré viedli k sankciám (židovská migrácia) úplne zmizli.

Keď sa postputinovská vláda pokúsi o zrušenie sankcií, bude čeliť takému zoznamu ústupkov, ktorý by politicky nebolo možné uspokojiť. Možno teda očakávať, že sankcie, možno nie v úplne rovnakej forme, budú trvať počas celého trvania toho, čo tu nazývame dlhodobým (50 rokov).

https://glineq.blogspot.com/2022/03/long-term-difficulties-of-import.html?m=1

 

Cina s nimi tiez nebude obchodovat(nic im tam nedoda) Rusko uz dnes je len 6krat vacsia Severna Korea. Skor ci neskor, sami budu musiet postavit ploty aby od nich ludia neutekali,ale to asi nedokazu.

https://www.youtube.com/watch?v=ubfv-zxUo3I

To je dokument ako funguje ukrajinske delostrelectvo. Mala jednotka - dve hufnice, stare ale sklbia s tou najmodernejsou technikou a funguje to.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

Putin hovorí absurdne, píšu nemeckí tajní. Neonacistov na bojisku nasadil on

Demilitarizácia a denacifikácia Ukrajiny. Tak opisoval ruský prezident Vladimir Putin hlavné dôvody, prečo Rusko spustilo špeciálnu vojenskú operáciu - ako kremeľská propaganda aj po troch mesiacoch nazýva útok na susedný štát.

Kým však Rusi poukazujú na neonacistickú minulosť ukrajinského pluku Azov, ktorý sa krátko po svojom vzniku začlenil do oficiálnej ukrajinskej armády a prešiel očistou od otvorených nacistov, čoraz viac informácií prichádza o tom, že krajne pravicoví extrémisti bojujú na ruskej strane.

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22918246/ukrajina-rusko-neonacisti-nemecko-tajni.html

Boľševický fašista @informator čo hovoríš na toto? Akosi sa nám to celé otočilo, že ty tupoň? :zubiska:

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ked si pozrieme definciu fasizmu:

-forma radikalneho nacionalizmu vyznacujuca sa obsesivnymi predstavami o rozklade spolocnosti, dekadencie a narodnom potupeni, postavena na silnom vodcovskom principe, nadradujuca zaujmy celku nad zaujmy jednotlivca

tak si uvedomime, ze Rusi sa v tom uz davno nasli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Okupačné vojská ruského teroristického štátu už prišli o toľko vojenskej techniky, že do bojov musia nasadzovať tanky, ktoré sa možno zúčastnili už vojenskej invázie Varšavskej zmluvy na územie spojeneckého štátu v Auguste 1968

https://www.teraz.sk/zahranicie/britania-rusko-nema-dost-modernej-te/636485-clanok.html

Toto je príležitosť pre dodanie zbraní pre Ukrajinu, protitankové strely budú tie vyše 50 ročné T-62 posielať rovno do zberných surovín.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

bohuzial,  toto je trochu inak.  nenasadzuju ich do boja ale na okupovanych uzemiach proti partizanom.  A tam su dostatocne.  Rusi maju velke straty ale stale maju viac techniky ako ukrajina. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

Útok vedie 5. tanková brigáda. 100 nových poľských tankov podporovaných holandskými IFR a údajne 4000 vojakov. AK je to pravda, ide o veľkú ofenzívu. Ukrajinské letectvo bolo na oblohe tiež celý deň.

Ja Sulika mam za najmenej neradsieho politika.  Nikdy ho uz v zivote nebudem volit. Urobil som to 3 krat. A stacilo. Naposledy Hlinu som volil.

https://ekonomika.pravda.sk/energetika/clanok/628321-nazivo-sulik-hovori-o-plyne-a-rusku/

Toto je dolezitejsie ako co ine v tomto roku(dodanie S300 je ovela nic).  Ja nechcem platit krvave peniaze do ruska. Ak ich odstavil od 65% zdrojov, chvala panu bohu.  inak nas rusko ani nemohlo vydierat. Ruske zasobniky plynu su naplnene na 100%. Uz to nemaju kde uskladnit(teda nemozu zatvorit "kohutik"., ak my to budeme mat na 100%.  Rusi nemozu prestat dodavat ropu a plyn do europy. Nevedia to uskladnikprebytok, co aj tvorili v zime, uz nemaju kde a zatvorenie zdrojov znamena, ze o to na 85% prisli navzdy(technologicky sa to neda ze zavries kohutik, uz nikdy nebudes mat z toho zdoja plyn ci ropu, plny budu pustat d vzduchu a ropu asi do mora).  teda ani europa to uz nikdy nebude mat. Vrt zatvoris a uz nebude. Rus to nevie predat ani v rusku. lebo tam ani trh nema a cena 6 USD, na Slovensku ,ci v europe od 40- 80 USD, podla toho kolko polatkou za tranzit.

Teda my prestaneme platit krvave peniaze(ci v ramci inych krajin bude mensi odber). zaco som rad. Na rusku ropu dat 30% clo a tiez to pojde kam chceme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Výborne, čoraz viac amerických húfnic M777 sa zapája do bojov voči rusofašistickým okupantom

https://dennikn.sk/2866927/odkaz-mms-americke-hufnice-sa-uz-zapojili-do-bojov-na-donbase/

Časť z nich je vo verzii A2, ktorá je schopná vystreliť na vzdialenosť 40 kilometrov muníciu typu Excalibur s presnosťou na 10 metrov. Voči týmto húfniciam Rusi nemajú takmer žiadnu pozemnú techniku na jej elimináciu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Uz su aj Zuzany na ukrajine. 

Citát

 

Na zoznámenie.

P.S. Delostrelecký teror Donecka pokračuje aj dnes. Centrum mesta pod paľbou. Existujú informácie, že granáty zasiahli Krytý trh, podľa predbežných údajov - 6 mŕtvych a veľa zranených... „Vrchol“ Yandexu o tom skromne mlčí a takmer určite, klebetník Konašenkov, prekypujúci optimizmom, nepovie: slovo dnes.

Doneck, Makiivka, Gorlovka sa celý deň a práve teraz „sype“ ťažkým delostrelectvom. V Donecku 155 mm granáty z húfnic NATO každých 10-15 minút. Cluster shells. Príchody smerujú okrem iného do okresov,ktorý pred mnohými rokmi zabudol, že „vojna je blízko“.
Pokusy o potlačenie leteckých útokov zatiaľ nepriniesli žiadny výsledok. Zjavne – zasahujú z diaľky a sú dobre kryté protivzdušnou obranou (vďaka tým našim stratégom z ministerstva obrany a generálneho štábu, ktorí sa viac ako tri mesiace neunúvali lámať mosty a akvadukty na železničných tratiach do poľská hranica. idem do toho).

https://m.vk.com/igoristrelkov?from=profile

 

 

Inak co cakal? Chcel vojnu. Ci necakal ,ze bude prehravat? Inak u toho vojnoveho stvaca mozte citat, ze ukrajinci na nich nestrielali. Prvy krat kde nikdy predtym nestrielali. Strielat dalej budu - kym nevyzenu rusa z Ukrajiny, nato su tie Zuzany.

Príchody smerujú okrem iného do okresov,ktorý pred mnohými rokmi zabudol, že „vojna je blízko“.

Slovenske pi..ce vidite realitu ako Ukrajinci strielali na Donbas, na Doneck A ako vasi rusi strielaju na mesta? Pi..ce podradne. 

rus so zbranov na Ukrjine bude zabity - mrtvy to som pisal na zaciatku. Ze im mi pomahame,znamena ze menej Ukrjincov zabiju. Menej spustosia "oslobodene mesta". Kludne by aj Zaporozie , ci Krivij rog vyzeral ako Mariupol. Len sa to nestane. Dnes rus robi na Severodonecku. Zabit rusa a hned. Rusa so zbranou na Ukrajine.  Inak zabit rusa ..to budu mat na sto rokov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zaujímavý prieskum verejnej mienky 

https://www.aktuality.sk/clanok/o02kj08/prieskum-putinova-podpora-medzi-slovakmi-sa-prepadla-tretina-si-vsak-mysli-ze-za-vojnu-na-ukrajine-moze-zapad/

Vladimira Putina podporuje 24% Slovákov. Z toho 28% Slovákov si myslí, že vojnu na Ukrajine vyprovokoval západ a 16% je presvedčených, že príčinou vojny bolo utláčanie ruskojazyčného obyvateľstva. Teda spolu 44% Slovákov legitimizuje vojenské napadnutie suverejnenej krajiny.  

Z prieskumu vyplýva, že zvyšných 56% Slovákov podporuje podľa Putina Ukrajinských "nacionalistov". To je podľa 44% Slovákov "legitímny dôvod" na to, aby Rusko zahájilo "špeciálnu operáciu" aj na Slovensku.

Jediný rozdiel je len v tom, že Slovensko je v NATO. Členstvo v NATO podporuje ale 72% Slovákov. Zrejme sa obávajú, že by Rusko zahájilo "špeciálnu operáciu" aj na Slovensku. Ako teda môže 44% Slovákov schvaľovať to, čo by sami nechceli zažiť. Mnohí Slováci trpia zrejme schizofréniou. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Voliči Smeru a Republiky, to hovorí samo za seba. To už je na diagnózu. Ale oni sú skutočne hlupáci, majú vypláchnuté mozgy. Ani jeden nedokázal adekvátne reagovať, keď som im položil otázku, na ktorú nevedeli ako odpovedať. Proste ovečky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Spytaj sa Vilmy. A jej rodiny.

To je nieco ani mna nepresvedcis, ze dvojicky mohli spravit araby. Lebo tomu nerozumiem, nedokazem pochopit. Lebo sa to neda. A ty mi to nevysvetlis, a ja som tomu uveril. A oni uverili. Ficovi - 44%. Blbej hlupej lzi.

https://twitter.com/TheDeadDistrict/status/1532419363806097409

 

https://twitter.com/ChristopherJM/status/1532266831393828864

Rusi vojnu pripravovali 10 rokov a takto maju pripravenych separatistov. Ukrajina sa tiez pripravavovala na vojnu,lebo vedela ze bude o  niekolko rokov, a takto ju zvladaju, myslim celkove. 

Rusov vystrielaju.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://m.vk.com/wall347260249_657004

Bola tam sprava ako si rusi znicili 35. armadu. Teda je to zrejme pravda, ked to zablokovali.

Citát

 

https://wartranslated.com/russian-35th-combined-arms-army-izyum-is-destroyed-by-its-own-command/

Začiatkom júna tak počty bojaschopnej pechoty v niektorých motorizovaných práporoch armády úspešne dosiahli 12-15 osôb (64. brigáda), kombinovaný počet 38. a 64. motorizovanej brigády – menej ako 100 skutočne bojaschopnej pechoty. v každej brigáde.

 

Wagner a Redut PMC odmietli zaútočiť na nepriateľské pozície v tejto oblasti s tým, že nedostávajú TAKÉ VEĽA peňazí.

 

anglicky preklad tej spravy.

Citát

35. armáda je dost rozsáhlá struktura, která má 8 brigád, 1 prapor, 1 centrum a 2 prapory (včetně jednoho praporu Spetsnaz GRU). Co je zajímavé je, že se jedná o jednu z nejstarších jednotek RF, v jejíž struktuře je i Gardová motostřelecká brigáda. Tohle jsou ty síly, jež šly na Kyjev z Běloruska a účastnily se masakru v Buche.

Když vezmeme deklarovanou velikost brigád (mezi 2000-8000 mužů) a další podpůrné jednotky. Klidně se můžeme bavit o síle 30 000-40 000+ mužů.

Všichni samozřejmě nejsou mrtví, jsou tam i MIA a WIA, jde o to, že jsou takové ztráty mužstva a techniky, že jednotka je nebojeschopná a už prostě není z čeho brát, tedy bez posil a reorganizace v podstatě přestává existovat jako nasaditelná bojová síla.

Aby ste mali prehlad o co ide. To su ti vytecnici co z Bieloruska utocili na Kyjev a 64.brigada dostala od Putina dekret. A zrejme su to ti co sa pokusali 5 krat prekokonat pontonmi Severni Doneck. Len vtedy rozbili cez 70 strojov, teda znicili(znefunkcnili) 1 mozno 2 BTG.

Citát

 

Putin svojím dekrétom udelil 64. motostreleckej brigáde titul "gardová" za obranu "vlasti a štátnych záujmov", pričom ocenil "kolektívne hrdinstvo, statočnosť, húževnatosť a odvahu" jej príslušníkov, informovala tlačová agentúra AFP.

https://www.ta3.com/clanok/234129/putin-vyznamenal-brigadu-ktoru-ukrajina-obvinila-z-vojnovych-zlocinov-v-buci

 

Teda uz dobojovali. Uz to nebude ako na zaciatku vojny. https://twitter.com/JulianRoepcke/status/1532695309943463939

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov