Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


member2793
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Citát

 

Už sa nedá pristupovať k Vladimirovi Putinovi tak ako predtým. Tak reagovali USA na to, že Indonézia pozvala Putina na novembrový summit skupiny krajín G20. Bude sa konať na ostrove Bali.

Joe Biden "verejne vyjadril nesúhlas s účasťou prezidenta Putina na summite G20. Privítali sme účasť Ukrajincov," oznámila hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová.

"Dali sme najavo svoj postoj, že podľa nášho názoru by (Rusi) nemali byť prítomní verejne ani súkromne," dodala Psakiová.

Naznačila, že Spojené štáty sú v kontakte s Indonézanmi a že pozvanie Rusku prišlo ešte pred jeho inváziou na Ukrajinu. (TASR)



Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22896588/ukrajina-rusko-vojna-online-minuta-po-minute-29-4-2022.html

 

S Putinom sa nikto bavit nebude.

Citát

 

Vojenská prehliadka v Moskve sa 9. mája uskutoční bez zahraničných hostí Oslavy Dňa víťazstva sa konajú každoročne na pripomenutie víťazstva Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom v druhej svetovej vojne.

Na tohtoročnom podujatí sa však neočakáva dokonca ani účasť dlhoročného Putinovho spojenca, bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka.

"Pokiaľ viem, (účasť) neplánuje," odpovedal na otázku o Lukašenkovi hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Ako ďalej dodal, pre Moskvu nie je nezvyčajné pozvánky vynechať, keďže tohtoročné 77. výročie nie je jubilejným.

"Vec sa má tak, že to nie je jubilejný deň. Je to náš sviatok, posvätný deň pre Rusko a celý ruský ľud. Nepozvali sme žiadnych zahraničných lídrov," spresnil podľa agentúry TASS. (TASR)



Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22896588/ukrajina-rusko-vojna-online-minuta-po-minute-29-4-2022.html

 

Neviem ci lukasenko pojde pred putinom dole ci az po nom. Ale na konci roka nebudu prezidenti.

Citát

 

Rusko uhradilo v dolároch dve platby zo svojich dlhopisov. To by mu umožnilo vyhnúť sa hrozbe štátneho bankrotu, ak by v termíne nevyrovnalo svoje zahraničné dlhy v príslušnej mene.

Ministerstvo vo vyhlásení uviedlo, že uskutočnilo kupónové platby v celkovej výške približne 650 miliónov USD  za dva dlhopisy so splatnosťou v rokoch 2022 a 2042 denominované v amerických dolároch.

Začiatkom apríla sa totiž Moskva pokúsila zaplatiť za tieto dlhopisy v rubľoch potom, čo boli jej devízové rezervy v amerických bankách zablokované v rámci sankcií proti Moskve za inváziu na Ukrajinu. (SITA)



Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22896588/ukrajina-rusko-vojna-online-minuta-po-minute-29-4-2022.html

 

Putin devizy potrebuje aj na splacanie dlhu. To v rubloch nepojde.

Citát

Ruský gigant Rosnefť znižuje vývoz nafty cez kľúčový prístav na nulu. Baltský prístav Primorsk nemá na máj naplánovanú žiadnu nakládku. Jeho hlavný odberateľ, svetový obchodník s komoditami Trafigura, totiž oznámil výrazné zredukovanie nákupov ruských produktov. (TASR)

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22896588/ukrajina-rusko-vojna-online-minuta-po-minute-29-4-2022.html

Cez balt neprejde ani ruska ponorka. Nepredas ropu prides o 2/3 prijmov, plyn je 1/3. Oni to uz nepredaju nikdy(za Putina) a nikomu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 16 hodinami, robopol napísal:

ale však nam nestačí pokryť elektrinu v domácnostiach, my potrebujeme zdroje pre priemysel, poľnohospodárstvo dopravu kurna, tak sa neošívaj stale solarom bez bateriek s návratnosťou 6 rokov. 

Ja sa cítim, čo sa "našej energetickej koncepcie" týka.

Už pekných "pár týždňov".

Ako pri pokuse, o tanec Mambo No.5 s mŕtvym slonom na chrbte.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ruska propaganda uz nejaky cas masiruje verejnu mienku s tym, ze jadrovy utok by bol dobrym riesenim. Vystupy, aspon co sa urovne tyka, vyzeraju ako zo severkorejskej TV. Su dve moznosti, lebo je jasne, ze bez vedomia, alebo priameho prikazu Putina by to nerobili. Bud to naozaj myslia vazne a my sa  mozeme tesit na atomove hriby, alebo je to vyhrazanie urcene pre svet. Tej prvej moznosti nahrava fakt, ze ruska propaganda pracovala rovnako pred utokom na Ukrajinu (a pokracuje v tom aj dnes). Tej druhej by nahravalo racionalne zvazenie, ale tazko povedat, ci este treba rozum na ruskej strane hladat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja neviem, v tych relaciach asi zistuju co pustatia nejaku hlupost - priklad jadrovu zbran na New York. Ked pustia jadrovu zbran na New York, oni ju nepustia,lebo uz nebudu mat odkial. Nehodia nic nikde. Lebo nebudu. Na New York ak by tam nieco hodili. co asi bude v Moskve. Jadrove zbrane su len na odstrasenie. A zbrane sa pouzivaju len a voci zbraniam-inak to nema vyznam. Nema vyznam strielat do barakov, skol,ci nemocnic. Tym si nezabil ani jedneho vojaka superiaceho. Ty musis zabijat a nicit vojenske ciele. 

Preco musis zabit vojaka a nie ucitela? Zabijes ucitela a co si vyriesil, budes mat dvoch vojakov?  Ked zabijes vojaka, ucitel ci jeho vdova pochopi. teada musi ist a znicit superove vojsko.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 22 minútami, slimak napísal:

Nema vyznam strielat do barakov, skol,ci nemocnic. Tym si nezabil ani jedneho vojaka superiaceho.

Vyznam to nema a napriek to mu do nich strielaju. Na to je tiez viac vysvetleni. Bud Rusi nemaju pod kontrolou svoje rakety, svojich vojakov, alebo je to taktika a civilistov vrazdia cielene a systematicky. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rusi uz nikam postupovat nebudu uz skoncili ako na bojisku. Co chvila to ukrajinci musia nejak vyriesit. Nejak zmyslplne a  trvalo. Snad to zvladnu. Teda ocakavam postup ukrajinskych vojsk, nevravim zajtra ale po dvoch tyzdnov. Oni uz dnes cistia okolie Charkova. Odtial sa rusi neztiahli ako od Kyjeva, Cernigova ci Sumy. Resp,tam ostali. Stiahli sa mozno kvoli tomu istemu,ze ich Ukrajinci vytlacili.  Teda obklucit rusov a zajat ich. Vybojovanie krymu bude asi na dlhsie v mesiacoch. A trvale riesenie. Od ameriky si kupia f 15 ci f16(co sme kupili aj my), kupia aj radary, delostrelectvo, na splatky na 50 rokov. Aby mali pokoj. Ten Krym tiez musia ziskat spat. Lebo rusi ich budu terorizovat stale. Aby aspon s Odeskej strany mali pristup k moru. Kedy nie ak teraz v 4 mesiacoch, je to pre ukrajinu dolezite. Aj pre rumunov a bulharov ci turkov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ano Rumuni.

Nam Slovakom pomohli niekolko krat. Vtedy 1918-1919 Madari bojovali proti Ceskoslovensku a Rumunsku.  A tym,ze sa dostali az do Budapesti sa stiahli z vychodneho Slovenska. Co nasledne obsadili Ceskoslovenske legie. Pomohli pri oslobodeni Slovenska v II.svetovej. A nezucastnili sa ani v 1968.

Ukrajinci uz zacinaju utocit. Presiel mesiac. Ukrajinci to nemozu prehrat, som ich ambasade vcera poslal 1 000 euro, okrem presovskeho cinziaku kde som poslal 50 euro som nikam neposlal peniaze.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes som sa (chtiac) zapojila pred zahradkarstvom do debaty starších ročníkov, ktorí začali debatu "Chmelar písal že...". Omg, no nekomentuj to. Samozrejme som bola v menšine, a vrchol, že ja som mladá, ja som nič nezažila, ako môžem vedieť...:blink:

Že čo zle sa stalo keď tu boli Rusi v 68mom :odpadnem:

Moja chyba, malo by byť jasné že nemám šancu ..

 :kladivo: :doh:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dalsia fregata,  ked sa dari tak sa dari.

 

doll, zivot riskujes :)  To je skupina meciarovych dochodcov co ta kludne barlami ubiju.   nechapem ako to robia ze ich je stale dost.  Ale popularita Chmelara u nich je mi fakt zahada,  ved ten sa snazi hrat na intelektuala.   Cim si ich ziskal ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, doll napísal:

Že čo zle sa stalo keď tu boli Rusi v 68mom :odpadnem:

Pre oportunistov bol rok 1968 úžasnou príležitosťou, ako si vylepšiť kariérny postup, aj keď na to nemali schopnosti. Lojalita k okupantom a členstvo v KSČ, bola totiž tá najlepšia kvalifikácia. Nečudujem sa nostalgii tých, ktorí v tejto dobe "profitovali". Paradoxne aj po roku 1989 to boli práve komunisti, ktorí využili svoje vedúce postavenie v podnikoch, ktoré im umožnilo prednostne ich privatizovať. Ak by sa podobná situácia zopakovala, Slovensko má už pripravené kádrové rezervy v strane SMER a HLAS, ktorí by sa prví politicky zorientovali. A nerobím si ilúzie, že jaj mnohí voliči terajšej koalície. Pracujúca trieda mala pred rokom 1989 zaručené, že nikto schopnejší a vzdelanejší nebude príliš vysoko vyskakovať. No sú to len nostalgické spomienky, taká doba sa už nezopakuje. Rusko je už krajinou oligarchov s obrovskými sociálnymi rozdielmi.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://twitter.com/uaweapons/status/1523027490230444035?s=21&t=cyywaXYUf62Z7a4gB86ZZQ

https://twitter.com/DefenceU/status/1522897994701549573

https://liveuamap.com/en/2022/8-may-video-ukrainian-military-work-tonight-at-zmiiny-island

https://twitter.com/obretix/status/1522977951981182977

To to sa za par dni stalo na Hadom ostrove, neviem  ci v takom poradi a zrejme nie v tom istom dni. A ako to vidia rusi.

Citát

 

V oblasti Snake Island bola pozorovaná zvýšená aktivita nepriateľa. Operácia Ozbrojených síl Ukrajiny však bola narušená, kyjevský režim prišiel o stíhačku Su-27, bombardér Su-24, dva bezpilotné prostriedky Bayraktar TB2, tri viacúčelové vrtuľníky Mi-8 s jednotkami a pristávací útočný čln Stanislav. . SVO (špeciálna vojenská operácia) Ruska priniesla značné výsledky.

https://topwar.ru/195991-sorvana-operacija-vsu-v-rajone-ostrova-zmeinyj-ob-svo-vs-rf-na-ukraine.html

 

Lod co bola znicena je  Project 11770 Serna na palube mal Thor a v diskusii je obrazok ako vyzeral utocny cln Stanislav.

https://twitter.com/JuliaDavisNews/status/1523036461595242498?t=VoU9H1wp3kemQx5wDI1wpQ&s=19

Toto keby si dovolil ten pan povedat pred mesiacom ,ti styria okolo by ho dokusali.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je to v diskusii na stranke topwar. Stranka o zbraniach a vojne, v cechach kde ja posledne tri mesiace chodim su armadne noviny.

U nas ti podporovatelia fica, kamarat z tenisu, zjednava s policajtom. nema ani kusok sebaucty voci sebe, ci voci tomu fizlovi? Mne 5 krat dali pokutu ani raz som nezjednaval. nikdy som nedal uplatok.  tito rusi su hrdi, ze vrazdia odchrbta, ci vkuse klamu. Ti nasi kotlebovci a smeraci detto.

Ale je to o vojne na ukrajine - a si zacinaju uvedomovat v com je problem. v nich.

Pred mesiacom mozno nie tito dvaja, denacifikovat nacistov - to znamena zastrelit ,znasilnit, vyhnat ich odtial. A vsetci ano denacifikovat. Pre mna nieco nechapatelne,preto som sa snazil pochopit o com rusom ide, teda aj preco ludia volia nejakeho Fica, Kotlebu. preco maju take nazory? To video je z 2015, ale ti ludia ci v rusku ci aj ti volici kotlebu ,ci fica su taky isti a asi budu aj 100 rokov.

https://topwar.ru/196019-pochemu-v-rossii-tak-mnogo-vragov-rossii.html

rusko.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Inak europania sme sa vniecom nespravali inak, koncentracne vlaky zo Slovenska. Vsak? A 80 rokov tu mas stale prvrzencov tohto sialenstva. Ale za tych 80 rokov sme sa niekam posunuli. Aspon vacsina.

Treba Ukrajinu odtrhnut od tohto sialenstva. Snad chcu sami a pomoct im. V tej relacii jeden host povedal,ze Ukrajinci su taki isti ako rusi,nie ti za Dneprom k nam.  Ale vidite,ze aj za 8 rokov sa clovek ak chce zmeni. Niektorim to trvalo mozno len mesiac.

Inak tie hesla ,ci vsetko ti nasi polodebilovia maju z ruskych stranok. Do posledneho ukrajinca. Nie to bude vojna do posledneho rusa na Ukrajine v ruke so zbranou. Ak sa nerozhodnu inak Ukrajinci.

Vilma sa pytala komu to pomoze? Kto oklamal putina , vtej diskusii to aj riesia. Rozhodol sa sachista-genius putin. 

To je zastrelenie do chrbta ,kde polovica rusov im budu tlieskat(to znamena denacifikácia - len su na uzemi Ukrajiny strielaju Ukrajincov,keby boli na Slovensku tak isto by zastrelili aj Kotlebu,ten by asi usiel do Egypta). Mozno si ich ukrajinci chytia,aby boli pred sudom. Ta BTG co bola v Buci A putin ich vyznamenal(celu jednotku) ich poslal do pekla v donbase a uz vacsina je mrtvych. 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10808967/Ukraine-announces-war-crimes-trial-Russian-accused-killing-62-year-old-Kalashnikov.html

Ruskych letcov toto caka tiez. Vyhovaraju sa ,ze nevedeli kde strielaju, ja by som im aj veril. Bombardovacie letectvo na Ukrajinu nechce lietat, lebo ich bud zabiju vo vzduch ,ci o mesiac po sude v ukrajinskej base. Ruski vojaci na Ukrajinu nemusia ist, vela ich odmieta. Nieje vojna postihy su mierne, vyhodia ich z armady, ci poslu na dovolenku. Pojde tam a vie ze zomrie.

Vo vojne sa "moze stat" ,ze aj cielavedomo zabijes civilistu. Vysadkar 50km  na uzemi nepriatela, co nahodne nadabi na babku v lese. Aby nebol prezradeny(nema inu sancu). Vojna byva aj taka,ci je. Ale tito dvaja denacifikovali. Vysiel majitel autosalona s ochrankarom sa porozpravali, dali im cigareti a potom ich od chrbta odstrelili. Isli vyrabovat jeho predajnu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://vk.com/igoristrelkov?w=wall347260249_655715

Prepnete si na slovencinu a mate to v slovencine. Ukrajinci ich vsetkych vyzabijaju a to bolo odzaciatku jasne. Ako dlho trvat bude? Neviem . Nemyslim do konca roka, do  zaziatku prvych mrazikov ziaden rus so zbranou na Ukrajine nebude.

https://twitter.com/yashalevine/status/1524967619488387072?s=21&t=HimDOVvXinMy67ekwi8W9A

V Charkove rusov, rosgvardiju,aj armadu - ruske mlaticky(putinova ochranka) vystrielali Charkovcania - partizani. Tim co len tak rozdali zbrane. 

-------------------

Preco Ukrajinci vyhraju, vojaci su inteligentnejsi  IQ testoch by mali mozno 10-20 bodov viacej, Motivacia aj to by rozhodlo vojnu, a bojuju rovnake armady, vcom su slabsi Ukrajinci ,to sa im prisunie zo zapadu. A rusov prevysia. Teda vcelku Ukrajinci maju ci budu mat aj lepsiu techniku.

Aby som to zhrnul maju sikovnejsich vojakov,ktori vedia a ako, a s lepsou technikou. Vedia co je ciel, vedia to ruski vojaci? Zaujima ich to?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rusko zrejme prehralo bitku o Charkiv, po prehratej bitke o Kyjiv ide o druhú významnú prehru ruských inváznych geríl.

Odhaduje sa, že Rusko stratilo pravdepodobne už tretinu svojich pozemných síl.

Útok na Donbas stratil silu, na fronte prevláda stagnácia.

https://www.teraz.sk/zahranicie/britania-rusko-na-ukrajine-stratilo-tr/633564-clanok.html

  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som im poslal 1000 euro aby mali prilby, nepriestrelne vesty. 1000 euro - 5 neprestrelnych viest, takeho to vojaka zasatit a dat mu vyzbroj stoji 10 000 euro.

https://twitter.com/free_esports/status/1526226633866285057

Oni bojovat chcu(ich si vyberaju) ,ale to su taki ludia ako ja(to su tie zalohy a ich je 100-200 000 co sa cvicia). Nech maju aspon to zakladne aby mohli prezit. ja osobne dufam, ak som im poslal 5 viest,ze to zachrani zivot jednemu, 4ria to nebudu potrebovat(ale z tych 5tich  sa najde jeden dvaja co zabiju 20 rusov). Mozno dvaja prilbu. Naco "som uz nedal peniaze",ale prilby maju, nie tie plechace.

--------

Sniper mi dal bod. A teraz dopisujem. preco rusi nemozu spravit mobilizaciu? Daju im plech na hlavu? Ci za 10 000 eru(aj rusky vojak stoji tolko isto ako ukrajinsky) svojich sa pripravia? Ci putler to ma pripravene? Nema ,nema pripravene nic. Ten sachista.. vraj dnes Harabina zobrali do vazby, este som necital nase denniky. Tak Harabina len stihaju.

https://dennikn.sk/minuta/2851921/?ref=mpm

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov