Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


member2793
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

@buky

Premýšľal som, čo ti povedať na ten tvoj "kompliment".

Takúto odpoveď som vymyslel. 

Soráč. Ale s viac ako 10% infláciou na krku, uhlíkovými povolenkami, "protipandemickými opatreniami" zdevastovanou ekonomikou atď.
Ja nijaké miešanie krvavých s.r.a.č.i.e.k na Ukrajine podporovať nebudem. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

Plynovod bude mať po dokončení prepravnú kapacitu 5,1 miliardy kubických metrov (m3) v smere na Slovensko a 6,1 miliardy m3 v smere do Poľska. Jeho dĺžka bude spolu 164 kilometrov, z toho 103 kilometrov na Slovensku od hranice po kompresorovú stanicu Veľké Kapušany.

https://e.dennikn.sk/minuta/2819285

Ak zaobstaraju plyn z inokadial, co si myslim, ze spravia naco by robili tu pripojku a pojde to na 100%, my z ruska nemusime odobrat nic(tak ako Poliaci-oni z ruska nic neberu). Alebo trochu, za dobru cenu. My sme plynovodmi napojeny na vsetky okolite krajiny. Teda od vsadial vieme brat alebo davat, ako bude potreba.

https://www.economy.gov.sk/uploads/files/rAWBukqC.pdf

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A k vojne na Ukrajine?  Pozabijat vsetkych rusov so zbranou co sa nevzdaju.  My ako Slovensko, urobit co najviac pre tento ciel. Ja nechcem aby zbytocne umierali rusi, ale ovela viac nechcem aby zbytocne umierali Ukrajinci. Teda Ukrajincom dat zbrane aby vyzabijali tych rusov. Dat im co najviac ,ci co potrebuju aby ich vystrielali zo svojho uzemia.  Oni by to spravili aj tak, len Ukrajincov by zbytocne umrelo ovela viac. Mozno aj vsetci. keby sme im nepomohli. Pomozeme aby ich umrelo co najmenej, nejake straty budu ale ovela mensie. ved tie zeny a deti sa knim musia vratit.  

Je dobre ze tie zeny a deti odisli na zapad Ukrajiny, ci do EU. Ich chlapy sa o nich nemusia bat. Teda s rusom sa vysporiadaju aj rychlejsie a nebudu ma ziadnu dilemu. Podla mna o dva mesiace, na ukrajinskom uzemi nebude ziaden rus so zbranou.

Cesi pre jednu neziskovku vyzbierali 70 milionov eur(my sme dokazali co bolo velke vau na presovsky panelak 5 milionov). NIe na zbrane. Aj na to davaju cesi peniaze. 

https://video.aktualne.cz/dvtv/panek-nase-sbirka-pro-ukrajinu-je-jednou-z-nejvetsich-na-sve/r~0cc821c6bc9d11ec9136ac1f6b220ee8/

 

Ja dufam ze ten pilot uz na Ukrajinu nepojde, bude zabity. A som rad ,ze este prezil. Inak sa aj chranil. A chranil sa. To je spravne. Ak tam pride druhy krat ho zabiju.

Proti Ukrajincom chciet bojovat? TO moze len lina rus. 

 

----

Chci říct a poprosit, aby se každý pomodlil za zdraví pana Putina. Protože to, že tam roztřískal a rozbombardoval ty laboratoře, tak způsobil, že žádná vlna virů nebude. Byly tam věci, které by vlnu spustit mohly. On to věděl a možná se mu nelíbilo, že to má na prahu svého vlastního domova,“ prohlásila Peková.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/valka-ukrajina-biologicke-laboratore-pekova-dezinformacni-radio-vyroky-expert.A220421_100527_domaci_vank

------

Modlim sa aby Putin co najskor zdochol. Vidite co ste boli proti ockovaniu a preco? Co je je ta Pekova zac?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja nechápem, prečo sa Nemecko, Maďarsko, Bulharsko... obáva dodávať zbrane Ukrajine. Načo sú im teraz tie zbrane doma? Nech sú radi, že teraz za nich bojujú Ukrajinci. To chcú čakať na to, keď bude Ukrajina porazená a oni s tými svojimi zbraňami budú bojovať s Ruskom? Alebo sa teraz iba pokrytecky tvária, že sú ochotní s tými svojimi zbraňami aj bojovať? To pochybujem, spoliehajú sa na to, že sú chránení USA.

"Už nejsme nejsme to co kdysi
 Už známe ohnout záda
 Umíme dělat kompromisy"

https://www.csmusic.cz/song-13536-pasazova-revolta

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tie krajiny co si spomenul, su najviac zavisle na ruskom plyne. Uz teraz ma Ukrajina viac tankov ako rusko. O mesiac rusov vystrielaju z krajiny. Ukrajiny. Pripravia si utok. A ukrajinci si to pripravia velmi presne. Ukrajinec nieje rus.

Ja na svojej hranici aj ked som bol najdalej v Kosiciach, na nasej hranici chcem mat Ukrajinca.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čo sa samotných vojenských operácií týka.

Problém je.. Že Rusi stále nijakú "druhú vlnu" nespustili. 

Aj takého vojenského nedouka ako ja totiž napadne, že Ukrajinu rozdeľuje presne na dve polky rieka Dneper..

A či už by som chcel zatlačiť na Donbas alebo na Odesu, vyplatilo by sa rozbombardovať všetky mosty cez tú rieku ktoré nemám pod kontrolou na cimpr campr, aby som zabránil Ukrajincom presúvať posily.

Ak "ja nechcem" Ukrajinu celú, tak nijako nemusím šetriť infraštruktúru v tej časti, ktorú nechám nepriateľovi.

a, ak sa útok začne, bude to rachot pri ktorom zbombardujú veľa mostov

b, ruský generálny štáb je beznádejná banda idiotov 

c, plánujú dáku inú "geniálnu vypečenosť" ktorá mne ani na um neprišla

3143373_900.thumb.jpg.0fd4347fec0f0319af671a9e574fce57.jpg

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Sniper zamkol túto tému
  • Sniper odomkol túto tému

Hmm.. Asi našli alternatívny prístup k narušeniu logistiky.

Rusi začali vo veľkom likvidovať Ukrajincom železničné trakčné rozvodne elektriny, na pravobrežnej strane.

https://colonelcassad.livejournal.com/7578134.html

Vzhľadom k tomu že Ukrajina sa v poslednej dobe dosť elektrifikácii tratí na hlavných ťahoch venovala,  malo by to fungovať rovnako dobre ako likvidácia mostov.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Railways

Počet lokomotív – 1 944 (elektrické - 1 627, dieselové - 301)

Citát

17:59 Ukrajinské vojenské velení vyjádřilo své obavy z ruských úderů na železnice. Podle nich tak ruská armáda výrazně naruší dodávky zbraní na Ukrajinu od zahraničních partnerů.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/online-valka-na-ukrajine-nejnovejsi-zpravy-idnes-cz.B1007797

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Keďže sa objavujú čoraz zjavnejšie známky "afganizácie" tejto záležitosti.

Procesu keď sa na riešenie nejakého problému, sústavne prijímajú nejaké opatrenia ktoré nemajú nijakú hlavu ani pätu, nič neriešia a iba situáciu zhoršia, načo sa reaguje ďalšími akože zákrokmi, ktoré vývoj udalostí ešte viac zmršia. A tak stále dokolečka.

Na ktorej nástup v "boji proti COVIDu", som reagoval tak že som radšej prestal, čokoľvek sem aj inam o tom písať. Pri istej úrovni všeobecnej cáklotiny, prestane mať snaha povedať niečo rozumné zmysel. 

Neviem ako ďalej. 

Veď to čo "povinné očkovanie" proti pandémii, v tejto skutočnej vojne budú nakoniec atómové bomby..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@tyso

Môžem zopakovať.. paste copy..

Afganizácia - Proces keď sa na riešenie nejakého problému, sústavne prijímajú opatrenia ktoré nemajú nijakú hlavu ani pätu, nič neriešia a iba situáciu zhoršia, načo sa reaguje ďalšími akože zákrokmi, ktoré vývoj udalostí ešte viac zmršia. A tak stále dokolečka.

Následkom toho že problémy sa neriešia ale doslova pestujú, aj malé zanedbateľné problémy takto dokážu prerásť na beznádejné s.r.a.č.k.y.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

cize ide o to ze nechapes co sa deje a pouzivas pojmy ktore si na to vymyslel.   Co z toho suvisi s afganistanom a co chces tym povedat ku dnesku.

Stav : 

1. Rusi bojuju na UA,    my  podporime UA aby v minimalnej variante znicila co najviac ruskej techniky, v maximalnej vyhnala rusov prec.   Nechapem comu nechapes,  toto sa deje a pokial bude UA  bojovat, budeme ju podporovat. Ekonomika USA+ EU toto vydrzi ovela dlhsie ako RF.

2. Odrezavame Rusko od zdrojov, to znamena postupne sprisnovanie sankcii, dlhodobo ukoncit zavislost na rope a plyne. Cielom je zabranit Rusku aby sa znovuvyzbrojilo.   Comu nechapes ?

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@tyso

Ukrajina je iba zástupné bojisko.

Putin chce rozvrátiť globalizáciu a západnú hegemóniu. 

Zatiaľ sa Putinovi darí. Vďaka tomu že sa s ním naťahujeme o blbú Ukrajinu, rozpadá sa "nám" pod rukami celý ostatný svet.

Napríklad :

Citát

Indonésie přestane vyvážet palmový olej. Je největším světovým producentemIndonésie zakáže vývoz palmového oleje, který je nejrozšířenější na světě. Indonésie je největším světovým producentem tohoto oleje používaného v řadě potravinářských ale i kosmetických výrobků a rozhodnutí země by mohlo dále podpořit celosvětový růst cen potravin, píše agentura Reuters. Opatření má vstoupit v platnost 28. dubna.

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3477720-indonesie-prestane-vyvazet-palmovy-olej-na-svetovych-dodavkach-se-podili-vice-nez

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pre koho je to zastupne bojisko ?  Ukrajina je velmi vazny europsky bezpecnostny problem, ktory vytvorilo Rusko.   To ze ty odmietas realitu, to situaciu nezmeni.

Ale prosim,   tak sa na to mozeme pozriet aj ako na zastupnu vojnu, kde Rusko vytvorilo proxy vojnu zo zapadom,   a ak nechceme aby to skoncilo priamou vojnou tak ju potrebujeme vyhrat alebo aspon Rusko oslabit.  To je ale ten isty  pohlad ako pisem vyssie,  nie je to "cudzia" vojna,   to ze rusky agenti sa snazia o Rusku vyhru co znamena rozostvat EU, zabranit dodavkam zbrani a co najskor znicit ukrajinu je logicke.  Ale rovnako logicke je spravit vsetko preto aby sme sa tomu branili. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 @tyso

Keby si chcel vyvrátiť moje tvrdenie o tom "čo Putin chce dosiahnuť?".

Musel by si hodiť nejaký iný, tvoj pohľad na vec.

Vôbec si na moje tvrdenie nereagoval..

..

Hmm.. O pandémii som sem prestal čokoľvek písať..

Lebo s toho bola vždy akurát iba takáto "debata" s tysom.

Ďakujem ti, že si mi to pripomenul. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a dalsia neuveritelna story

https://refresher.sk/114014-Ruski-saboteri-kupili-namiesto-SIM-kariet-tri-kusy-hry-The-Sims-Tajnu-sluzbu-FSB-vysmiali-za-zasah-proti-ukrajinskym-agentom

FSB agenti nakupili ako falosne dokazy hry Sims miesto SIM kariet,    rusko neprestava prekvapovat.   Ako zabavne su aj ostatne polozky,   velke nacisticke zastavy aby bolo jasne co su zac,  RUSKU fasisticku knihu.   A doslovne vykonany "nejasny podpis",   to by aj vo filme vyzeralo ako prehananie.

No,  pat a mat co vrazdili v anglicku asi nebudu vynimka.

alamo,  uprimne debata s tebou bola vzdy tazka kedze  si vzdy pisal "krypticky".  Ale za posledne dni som usudil ze to je dosledok tvojho myslenia a nie styl.  Tak sa mi nediv, ze ta uz neberiem vazne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, alamo napísal:

 

Putin bojuje 

Šak to vidíme a  dôsledky pociťujeme. Tak si môžeme vybrať, buď globalizáciu, alebo presadzovanie boľševickej  - nacistickej politiky  bratovražednou vojnou. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

55 minutes ago, alamo said:

Putin bojuje proti globalizácii sveta a západnej dominancii, používa na to Ukrajinu iba ako nástroj.

To je uletena lavicova retorika,  Putin sa rozhodol o obnovu ruskej rise,  globalizacia je mu u prdele a zapadna dominacia mu prekaza pri jeho cieloch.  Ako obsadit Polsko bez toho aby sa mu do toho miesalo USA.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov