Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


member2793
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Vojensku pomoc, ved zbrane dostali. Keby nie uz davno by kapitulovali a oni to vyhraju. Kvoli zbraniam co dostali. Oni vojakov muzov maju dost chybali im zbrane. Ale dobrovolnikov(zo zahranicia,cudzincov) ,co chcu bojovat za ukrajinu tam kazdy dnom pribuda. Turek im predava tie bez pilotne lietadla. Kludne aj nase lietadla im daju. ked to nutne budu potrebovat. Podla mna to im predaju za 1000 euro. Verim, ze keby sa rusi pripravovali zrusit Kyjev ako Groznyj, ze by to tam poliaci, americiania, ci Rumuni vymlatili. Ci aj Turek. ved v okoli maju lietadla aj ine krajiny(taliani ,francuzi).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

„Chtěl bych se vám ze všeho nejdříve omluvit. Jak sami víte, okolnosti, za kterých se shledáváme, nejsou úplně normální,“ řekl na úvod konference, kterou přenášela ukrajinská tisková agentura Unian, jeden ze zajatců, podplukovník Dmitrij Astachov.

„Až do konce jsme nevěřili tomu, že skutečně vstoupíme na ukrajinské území. Řekli nám, že se budeme v Bělorusku účastnit společných cvičení,“ doplnil.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/valka-na-ukrajine-rusky-zajatec-promluvil.A220302_222504_zahranicni_tbr

 

Cital som clanok s matkou vojaka. Mladych zakladakov dali do prvej linie, povedali ze nieco vymyslene porusili a za nimi ide dalsi voj. To inak dopadnut ani nemohlo. nuti rusi.

Verim ,ze Ukrajincania su z 95 % normalnejsi. A ich usetrili. Kto kladie odpor toho zabiju. Co schvalujem a tlieskam.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

„Ako som už vyhlásil, vždy som robil rozhodnutia so záujmom toho najlepšieho pre klub. Momentálne to znamená predať klub. Verím, že je to v záujme fanúšikov, zamestnancov, sponzorov i partnerov,“ uviedol Abramovič, ktorého vyjadrenie TASR prevzala z AFP.

Rus, ktorý vlastní aj izraelsky a portugalský pas, taktiež deklaroval, že výťažok z predaja pôjde pre obete vojny na Ukrajine. „Poveril som tím, aby vytvoril charitatívnu nadáciu, kde skončia všetky prostriedky z predaja. Bude slúžiť na poskytovanie finančných prostriedkov pre naliehavé a okamžité potreby obetí, ako aj pre dlhodobé projekty na obnovu krajiny.“

https://sport.aktuality.sk/c/L5jabQK/roman-abramovic-sokoval-svet-vsetky-prostriedky-z-predaja-chelsea-pojdu-ukrajine/

 

Pre obete vojny na Ukrajine, rusi zaplatia co za roky doali. Rusku Federaciu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 4 hodinami, robopol napísal:

Ja nerozumiem len jednej veci. prečo nechavaju ukrajinu v tom vojensky samu, chapem, že su dokakaní všetci, ale to by významne ruskú agresiu nie že spomalilo, ale by to vojnu zastavilo. putin si nedovoli vypustit jadrovu zbran, len nou zastrašovat okolie, to by rad robil, vydierania. Skutočne divný, pokrytecký systém vládne v politike.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10563727/Putin-moves-family-members-Siberian-underground-city-designed-survive-nuclear-war.html

 

alebo sa ten Solovey chce len zviditelnit. resp, zase len putinove divadlo .

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 6 hodinami, slimak napísal:

Vojensku pomoc, ved zbrane dostali. 

Je zaujímavé, že ide o dodávku zbraní od NATO a puťko na túto skutočnosť nereaguje. Pripadá mi, že mu to nevadí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Skutočným víťazstvom by bolo, keby obyčajní Rusi vytriezveli z Putinovej propagandy a sami ho zvrhli.  Pokiaľ bude mať imperiálna politika Ruska domácu podporu, vojenské konflikty budú stále súčasťou ich politiky. Dúfam, že ekonomické sankcie a odsúdenie Putinovej agresie civilizovaným svetom, donútia aj bežných Rusov, prehodnotiť svoje názory. Či chcú žiť s Putinom izolovane a uspokojovať sa iba "hrdosťou" jadrovej veľmoci, ktorú už nikto nerešpektuje, iba sa obáva, že jadrové zbrane raz naozaj použije. Súčasná situácia v Rusku je varovaním aj pre ostatné krajiny, kam môže dospieť politika založená na demagógii, korupcii a koncentrácie moci v rukách pár jedincov, ktorí si sprivatizujú štát.   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tyso

Obávam sa, že Rusi, vplyvom Putinovej propagandy, budú chápať sankcie ako nevyhnutnú obeť, ktorú musia "hrdinsky" podstúpiť, podobne, ako v Stalingrade. Bohužiaľ sú presvedčení, že aj teraz bojujú proti fašistom a imperialistom podporovaných v NATO, ktorí chcú Rusko zničiť.   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je úplne zarážaujce, čo si doteraz EU a západ mysleli, prečo ma pokakane Rusko viac jadrových zbraní ako západ, resp. prečo dovolili, aby boľševik s ekonomikou Talianska mal viac, či rovnako veľa zbraní ako má západ? Tak toto je dôsledok teraz vydierania bolševika, pričom to zvaľuje na západ, aká úchvatná myšlienka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1 hour ago, robopol said:

co uvidime tyso?

Tono tvrdi ze rusi si na sankcie zvyknu, ja o tom pochybujem.  A tak musime pockat na buducnost, ta nam povie ako to bude.

Lavrov je uz cisty klamar,  ako minister je nepouzitelny.  Zrejme bude prvy nahradeny,  s nim sa uz nikto bavit nebude. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rusko skáče pretože preto:

https://www.aktuality.sk/clanok/332103/devat-atomovych-krajiny-ktore-strasia-svet-jadrom/

počet vojakov vo svete zhruba:

https://www.globalfirepower.com/active-military-manpower.php

Zápáad podcenil bolševika, ten je ešte v čine a severnej koreii, dokopy majú bolševici viac ako západ.

 

tyso

Je bláhové si myslieť, že rusko eskaláciu skončí, pretože disponuje zbraňami, ktoré má západ. Sankcie ako som písal ešte viac umocnia toho psychpata k silnejšiemu útoku a zrejme to neostane len pri ukrajine. ten magor chce viac ako len ukrajinu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ty tomu naozaj veriš, že Ukrajina môže vyhrat sama? Putin tam bude dovtedy kym ukrajina nepadne, ak to nepojde dobre, tak maju v zalohe zbrane co v 30 rokoch nemali, ani sa im o nich nesnívalo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie je to priamo o konflikte, ale niečo, čo sa nás môže bytostne skôr (myslím si, že skôr neskôr) dotýkať. Neviem, či viete, ale včera na vláde schválili nariadenie vlády č. 151/2022 https://rokovania.gov.sk/RVL/Resolution?NegotiationID=1192

na stránke slovlexu už má číslo 59/2022 (účinná od dnes https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2022/59/20220303) NARIADENIE VLÁDY Slovenskej republiky z 2. marca 2022 na vykonanie niektorých opatrení hospodárskej mobilizácie vo vzťahu k vyhlásenej mimoriadnej situácii v súvislosti s hromadným prílevom cudzincov na územie Slovenskej republiky spôsobeným ozbrojeným konfliktom na území Ukrajiny. 

§7, ods. 2, bod c. V rámci vykonania opatrenia hospodárskej mobilizácie podľa § 5 písm. t) zákona príslušný okresný úrad môže nariadiť vykonávať toto opatrenie - fyzickej osobe podľa § 22 ods. 1 písm. d) zákona, na doplnenie vecných prostriedkov a poskytnutie ubytovania odídencom, ozbrojeným silám a záchranným zložkám integrovaného záchranného systému, ktoré budú zabezpečovať činnosti pre potreby odídencov. 

Skrátene...keď bude neúnosná situácia s utečencami, môže ti vláda cez okresný úrad nariadiť ubytovať utečencov, vojakov alebo ľudí zo záchranných zložiek. Ten §22 hovorí, že sa musíš podriadiť sa vecnému plneniu na základe príkazu okresného úradu. 

Verím, že sa nič také nestane, ale...

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Myslím, že to sa vzťahuje na takých, čo majú možnosť ubytovať, teda napr. ak vlastníš byt na prenajímanie, mal by si ho poskytnúť podľa paragrafu. Vlastné obydlie je chránené ústavou SR, takže tento zákon by musel byť odhlasovaný ústavnou väčšinou, aby mne do bytu mohli napchať zo 3-4 mladé Ukrajinky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

35 minutes ago, robopol said:

ty tomu naozaj veriš, že Ukrajina môže vyhrat sama?

Upresnim,   to ze ukrajina moze vyhrat povazujem za nepravdepodobne.  A na tom nic nezmeni ani dnesna podpora sveta.   To co moze dosiahnut je sposobit vysoke straty okupantom a ten strati volu obsadit celu krajinu. A nasledne moze sposobovat vysoke naklady na trvalu okupaciu.   To je vitazna strategia, ktora povedie k stiahnutiu vojsk.  Jednoducho to rusko neutiahne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

lenže my nevieme, či ide o trvalu okupaciu, obcianska vojna je dlhodoba a vycerpavajuca. Putin chce zrusit vladu a dosadit svoju, prečo by mal chciet mier na ukrajine. V skutocnosti presne zámery nepoznáme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ok, ja som blizsie neskumal znenie zakona ani nariadenia. Chcel som, aby ste o tom vedeli. 

Nooo ako, byt sam tak nejake pekne 3-4 ukrajinky ubytujem. 😁

Od Tomasa by usli. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jeho zamery pozname.  Chce mat miesto nezavislej ukrajiny satelit alebo este lepsie satelity.   Ale to co chce a co dosiahne zavisi aj od ukrajincov.  Rusko vie poslat dalsich vojakov, vie poslat viac techniky, vie zapojit viac bombarderov atd.   Ale to vsetko stoji peniaze a sankcie budu posobit.   A okupacia je draha vec,  musi udrziavat okupacne sily a ukrajinci budu prekazat konsolidacii,  to moze byt skutocne desive ( v afganistane sovieti stratili cca 15 tis vojakov a zabili pri tom 1,5 miliona afgancov)  ale  ekonomicky to dlhodobo nezvladne.   Ratal s tym ze ukrajinci rychlo padnu, dosadi svoju vladu a ta potom spacifikuje krajinu za pomoci maleho kontingentu vojakov a FSB.  Zavrie alebo zabije vsetkych co nesuhlasia a bude pokoj.   Ale to sa zrejme nestane.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov