Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


member2793
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

pred 2 hodinami, informator napísal:

nechcem si uz robit nepriatelov pisanim niecoho ineho, ako je statna oficialna doktrina.

Este nedavno si tvrdil, ze Rusi nevstupia na Ukrajinu, a ze sa stahuju naspat z hranic. A ze ti, co sa o tom opovazili pochybovat siria hoaxy - spominas si?

Ty nepises len nieco ine, ako je statna oficialna doktrina. Ty pises preukazatelne nieco ine, nez je  pravda.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 8 hodinami, smiley napísal:

Este nedavno si tvrdil, ze Rusi nevstupia na Ukrajinu, a ze sa stahuju naspat z hranic. A ze ti, co sa o tom opovazili pochybovat siria hoaxy - spominas si?

Ty nepises len nieco ine, ako je statna oficialna doktrina. Ty pises preukazatelne nieco ine, nez je  pravda.

trochu ta popravim.....pisal som, ze rusi nenapadnu ukrajinu, a sa aj stahovali naspet, no po navsteve nemeckeho kancelara sa nieco asi stalo a vratili sa.....a ano tento ich krok z uznanim oboch separatnych republik spravili dobre a schvalujem to, ako som svojho casu schvalova aj bombardovanie Belehradu US armadou a ich nasledne uznanie Kosova, ako staneho utvaru, pretoze tym zabranili vrahom srbom vo vyhladzovani casti svojich obcanov....do minulosti akcii US vojsk dalej nejdem....nieco podobnme robia aj rusi, ale kedze to je nas nepriatel, tak som povinny ho za jeho konanie kritiizovat a tak teda aj robim.....toto je pravda a budem sa jej drzat.....podporujem US agresie, pretoze to robia v zaujme aj mojej existenciea prezitia a odsudzujem rusky imperializmus, pretoze oni to robia iba vo svojom egoistickom chapani sveta a ja a moje hodnoty su im ukradnute....skratka su obycajny nevzdelany barbari....takto by som to teraz videl po uvedomeni si svojho omylu....

pred 3 hodinami, tyso napísal:

informator ved pises statnu doktrinu :) akurat rusku. 

po mojom spatnom precitani si svojich prispevkov zdielam tvoje konstatovanie aj ja......mea culpa....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prípad Kosovo je iný prípad, to nie veľa ľudí schvaľovalo a či je vznik drogového štátu riešením, to sa nedá povedať. Kosovo je samostatné, to že je tam základňa US armády, je ich vzájomná dohoda. Rusko ale anektuje územia zvrchovaného štátu, ktorému zaručilo územnú celistvosť po odovzdaní jadrových zbraní. Bude Rusku stačiť len Doneck?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na Kosovo sa odvolava kazdy politruk, ale   nemusime ist az k dovodom preco sa Kosovo udialo.  Faktom je ze doteraz nie je normalne uznane ( nie je clenom OSN napr. )  A bez dohody zo Srbskom sa nikdy normalnym statom ani nestane.

Ale tu Rusko normalne ignorovalo medzinarodne hranice a obsadilo cast inej krajiny.   A nie prvy krat.  A to ze s k tomu vymyslelo genocidu, ktorej uveril jedine tak informator,  to z neho robi cisteho agresora.   Tento postup musi odsudit kazdy stat, ktory nie je ruskym satelitom.  Pretoze ak by  sa toto rozmohlo, tak sme v 17 storoci, kde sa ratala len vojenska sila.  Kto mal silu, ten si uzemie obsadil.  To je navod na stalu vojnu. 

V gruzinsku si aspon pockali na to ze sa armada pokusila obsadit separatistov, tu uz stacili fake spravy.  Nabuduce to uz pojde aj bez nich, ved aj teraz im to nik neveril. 

Ale bude zabavne sledovat ako to budu nasi ruski agenti obhajovat.  Kedze tu neslo o autonomie, nikdy neboli autonomne, nemali rusku vacsinu.

A len tak dodam,  konflikty sa deju vsade na svete.  Postup je nasledovny:

Nasadit mierove sily pod mandatom OSN na oddelenie bojujucich stran.  A rokovat, hoci aj desatrocia. ( Vid cyprus).  A rusko takemto postupu zabranilo uz 2015.  Odmietlo vstup OSN a vyrokovali sa len Minske dohody, kde na uzemii separatistov ziadne neutralne jednotky neboli.  A pozorovatelia OBSE, ktorych pozvala ukrajina len sleduju co sa deje. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

suhlasim skoro zo vsetkym hore popisanym.....dufam, ze politici EU uvalia na ruskych imperialistov  tvrde sankcie , aby si agresor uvedomil na vlastnej skode, ze zasiel pridaleko....taktiez ocakavam  od vedenia NATO, ze sa materialne a aj vojenskym nasadenim angazuje, ak nasi spojenci z Ukrajiny, poziadaju o pomoc pri vyhnani agresora z vychodu.....no a mali by sme sa potom zastavit az na Kurilskych ostrovoch, ktore by sme potom vratili Japoncom, pretoze to je dalsie uzemie, ktore rusky divosi zabrali nepravom....

s cim nesuhlasim je to, ze by Srbi mali z niecim suhlasit ohladom Kosova......vrahovia zo srbska nemajiu pravo na suhlas, pretoze genocidne vrazdili kosovskych albancov a nasa politika im zachranila zivot a existenciu v ich priestore....Kosovo, ako samostatny stat, uznali USA a to by malo svetu stacit na legalizaciu statneho utvaru.....je to v nasom zaujme, pretoze tym chranime svoje zaujmy ohladom nasej existencie.....nase neuznanie (SK) Kosova, je iba taka diplomaticka akcia, ktora nema ziadny dopad na Kosovsku samostatnost....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 22. 2. 2022 at 16:44, tyso napísal:

a len tak, kedze matematika nie je tvojou silnou strankou. Rozumies slovu mensina ?   Je tam 40 percent rusov, teda tych co sa za rusov hlasia. 60 percent sa hlasi k ukrajine.   A ty na otazku hovoris ze je normalne ze tam vladnu rusi.  Aha.  Ze sa pytam ruskeho agenta, ked poznam odpoved.

A kedze o  narodnostnych pravach na ukrajine vies prd, tak jedna zbytocna informacia.  Ukrajina bola dlhodobo rusifikovana,   obdoba je len slovensko v case madarizacie.  A teraz je cely spor o tom ze ukrajina dviha pocet vyucovacich hodin v ukrajincine.    A to je spor aj s Ruskom aj s Madarskom.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rozstrel-ukrajinec-knizata-z-kyjeva-rusko-imperium-valka-ilja-bej.A220223_164138_zahranicni_vov

Tento ukrajinec ,sa ukrajincinu naucil mozno za poslednych 8 rokov. On ju nikdy nepotreboval(jeho rodicia nepoznali ukrajincinu,spomenul rusku a bielorusku staru matku). V praci, v zivote domacnosti, vo vede, v kulture sa pouzivala(a pouziva) rustina. Ale je to Ukrajinec. To nieje rus. Je kvoli tomu ,ze sa tam narodil a tam zije. A tak je to vsade,v tej ruskojazycnej oblasti. Tam ziju,vsetky narody z byvaleho sovietskeho zvazu a dohovaraju sa rusky. 

https://www.aktuality.sk/clanok/etecsw9/exkluzivne-z-ukrajiny-vojakov-operoval-v-zakopoch-pod-ruskym-ostrelovanim-nas-sused-sa-sprava-ako-opica-s-granatom/

Tento neviem ci vie ukrajinsky, mozno sa to tiez naucil za poslednych 8 rokov. Ti jeho spolubojovnici asi nevedeli ukrajinsky,mozno sa len rec ucia. Teda sa v 2015 dohavarali  rusky, ale prejdu na ukrajincinu.

Tam to nieje o jazyku, pouzivaju a ovladaju vsade rusky, teda najednoduchsie sa dorozumiet. V ukrajincine, niesu pesnicky, vedne vyrazy, nepisali basne.  Brazilcania,tiez niesu Portugalcania. Aj ked mladym futbalistom, sa najlahsie prenika do europy,cez portugalsku ligu.

Na Donecku,aj Luhansku je to presne to iste ako v Zaporozi ci v Odese, v Charkove. pouzivaju rustinu , ale oni niesu rusi. Ved to rusi zistia,ked tam prijdu.

Citát

 

Ako sa lekár cíti, keď musí počas triedenia rozhodnúť, „tomuto vojakovi už neviem pomôcť“?

Najťažšie bolo presvedčiť svojich pobratimov, ktorí neboli lekári, aby umierajúceho, beznádejne zraneného odniesli k ostatným obetiam. Vraveli mi, ale on ešte dýcha, prečo nepomôžeš? Odpovedám, pretože mu už nedokážem pomôcť, miniem naňho mnoho času a on, bohužiaľ, už nemá šancu prežiť. Šoférom, sanitárom bolo toto veľmi ťažké vysvetliť. Rozhodnúť, že človeka už nemôžem operovať, pretože by som stratil veľa času.

Bolo to náročné. Ešte o to, že ste museli ľuďom okolo vás aj ráznejším hlasom povedať, čo musia spraviť. Takéto rozhodnutia sa prijímajú veľmi rýchlo. Rozhoduje každá minúta.

 

Toto nieje o ukrajine. Nedam sa zaockovat ,chcipla hnida caka na nemocnicnu,lekarsku sluzbu. Kvoli nemu aj bez vojny niekto zomrel. A to hovado na lekara bude nadavat. neviem ci je to rusky troll. podla mna nie 10% takychto kok.. tu zije.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Toto chce samotny prispevok, asi to program spoji.

Citát

 

Srbsko si vzalo dva dny na rozmyšlenou, zda se připojí k sankcím uvaleným EU na Rusko kvůli uznání nezávislosti dvou separatistických republik na východě Ukrajiny. Podle místních médií uvedl srbský prezident Aleksandar Vučić. 

Srbsko je kandidátskou zemí EU, a mělo by tudíž usilovat o sladění své zahraniční politiky s Bruselem, současně ale udržuje přátelské vztahy s Moskvou.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-rusko-konflikt-media-dezinformace.A220223_185835_zahranicni_erb

 

Jedna z mala krajin co neuznalo Kosovo je Slovensko. A Srbsko. 

Len srandu ,male deti mali ist na turnaj do madarska, krasna velka hala, aj muzstva kvalitne a vtedy sa spojili 5deti z Revucej  5 deti z Plesivca , a na benzin pumpe,ze nikto nevie po madarsky, ze ten z Plesivca je z horehonia asi z Helpy,ze on sa tam len prizenil. Ale dopadlo to vpohode.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 8 hodinami, tyso napísal:

Kedze tu neslo o autonomie, nikdy neboli autonomne, nemali rusku vacsinu.

Este dodam, ze Ukrajina sa dokonca ani nebranila udelit tymto uzemiam autonomiu. Akurat mali podmienku, ze ju vyjednaju s legalnymi zastupcami, ktori by boli zvoleni vo volbach pod kontrolou zahranicnych pozorovatelov. A toto Rusko striktne odmietlo a ukoncilo diplomaticke rokovania.

Proces udelovania autonomie teda zastavilo Rusko, nie Ukrajina. Rusko nema zaujem o autonomiu, chce tieto uzemia ovladat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a je to tu....Rusi spustili ofenzivu a doterajsi ochrancovia (USA) UA uz opustaju lod....dufam, ze sa nebude v tomto pripade opakovat Mnichov a spojenci UA, teda aj SK, zacnu mohutnu protiofenzivu a ochrania nasho spojenca....ak nie, tak spolky su na nic a budem si mysliet, ze toto vsetko bolo naplanovane  v EU, USA a NATO spolu s Ruskom a UA sa ide delit.... ci nie?....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

musim ti dat za pravdu....hoaxy mali pravdu...som myslel, ze Rusi si inak chrania svoj priestor ako USA.....no zjavne su obaja jednako uvazujuci.....teraz by sa mala ukazat jednota a sila spolkov na ochranu mieru a zacat hufnu vojensku ofenzivu smerom na vychod....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

My môžeme byť aspoň trochu pokojní, keďže sme súčasťou NATO, takže návšteva od našich milujúcich ruských bratov, akej sa dočkali Ukrajinci, nám nateraz nehrozí. To je to "panslovanstvo", ktorým sa tu ohrádzajú národovci, ako Rusi chápu panslovanstvo vidíme teraz na Ukrajine. Odteraz sa už Rusko bude len ťažko obhajovať, že nechce vojnu, napadlo nezávislý zvrchovaný štát a ruská armáda mieri na západ. Rusko napadne Ukrajinu, dnes hoax, zajtra pravda, tak nejak, že?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 13 minútami, sahara napísal:

@informator dúfam, že teraz si už spokojný, ty smrad.

nie, nie som.....budem spokojny az vtedy, ked NATO udrie celou silou na Rusko a Kremel zatlaci az na Aljasku....

pred 7 minútami, Sniper napísal:

Rusko napadne Ukrajinu, dnes hoax, zajtra pravda, tak nejak, že?

asi tak....aj v pandemii co bolo vcera hoax tak o tri dni to bola pravda....zda sa, ze tie hoaxy su pravdivejsie, ako oficialne prehlasenia.....politika ja panske huncutsvo.... : (

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 14 minútami, Sniper napísal:

My môžeme byť aspoň trochu pokojní, keďže sme súčasťou NATO, takže návšteva od našich milujúcich ruských bratov, akej sa dočkali Ukrajinci, nám nateraz nehrozí.

až tak pokojný by som nebol, keď sa ten psychopat putin vyhráža celému svetu, že oni sú jadrová veľmoc a nezáleží mu na tom, aký bude výsledok.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale však jasné, že nevieme čo bude za týždeň či mesiac. Ale za tento príspevok by ťa priblblí rusofili vysmiali, vieš o tom?

 

A pripomieňme si článok zpred roka:

Rusi presúvajú armádu k Ukrajine, v Kyjeve sa chystajú na tri scenáre

Nemusíte sa báť, odkazuje Moskva.

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22631828/rusko-ukrajina-putin-zelenskyj-armada-vojna-na-ukrajine.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak rusky agent, cakas na nove pokyny ?   Klamstva o tom ako rusi mierumilovne cvicia a USA strasi svet uz dnes nebudu aktualne.  Tak pockame co ti prikazu sirit. 

robopol,   nakupovat co ?   Toto nie je vojna o peniaze, ropu ci cokolvek.  Toto je vojna koli Putinovmu egu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nakupit na burze cenne papiere, burzy uz reaguju prepadom, potom tu je zbrojny priemysel, zbrane, predaj kupa. Ja neviem prečo by Putin vyhlasil vojnu zvyšku sveta? To je šialene aj na Putina. Suroviny zas vyletia nahor ropa, kovy, atd.

napr. Karpis píše:

274476049_375034267779538_9164548667542247891_n.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mas pravdu...bol to dopredu nalinajkovany scenar a o tom boli aj predvojenske telefonaty Macronovi a Scholzovi...teraz je to uz lan take diplomaticke predstavenie pre verejnost.....ak sa NATO nerozbehne proti Rusom a nezatlaci ich niekde za Ural, tak mam pravdu ja....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Co trepes ? To ze USA nebude bojovat na Ukrajine  povedal Biden uplne jasne,  rovnako to ze NATO sa nikam nerozbehne, kedze Ukrajina nie je v NATO.   Ved preto mas prikazy bojovat proti NATO, aby sme sa zbytocne nebranili ked na nas pride rada.

A vopred dany scenar ?   Ten mohol mat Putin ale takto svet nefunguje.  Zapad bez toho aby sa vojensky angazoval ( A na to nie je pripraveny,  aj keby sa rozhodol tak bude trvat niekolko mesiacov kym vytvori pouzitelnu armadu) A jedine co sa dalo robit bolo zvysovat cenu za Ukrajinu v podobe sankcii.   Ale nepomohlo,  cena uz Putina nezaujima.

Tak teraz je doba na nasu pripravu,   ohrozuju nas ruski agenti ako si ty,  budeme mat problem s energiami, ktore cez ukrajinu neprejdu,  budeme mat dalsiu utecenecku krizu a snad dalsie krajiny v EU nebudu take sebecke ako Slovensko a pomozu nam.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov