Jump to content
Sniper
Message added by Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Recommended Posts

Posted
pred 34 minútami, buky pridal:

Čo ma najviac zaráža, že rusofilom to vôbec nevadí. 

Ja sa tomu vôbec nečudujem. Možno preto, že som na "vlastnej koži" zažil normalizáciu po roku 1968.

Oportunizmus je základnou stratégiou parazitov. Spôsob, ako sa parazit dokáže dostať k zdrojom k prežitiu, (ktoré sám nie je schopní vytvoriť), je rovnako sofistikovaný, ako sofistikovaný je imunitný systém hostiteľov. Imunitný systém, ktorý 80 rokov nebol konfrontovaný s inváziou parazita nakoniec zdegeneruje.

Všetko, čo sa v politike deje je v intenciách evolučných zákonov, ktoré politici zastierajú eufemistickejšími pojmami.  

V podstate to, že EU nemusela investovať do vlastnej obrany a spoliehala sa na USA je tiež forma parazitizmu, ktorá je v prírode veľmi rozšírená.

Posted

Budúci rok bude kľúčový, myslím, že sa rozhodne, kto vyhrá. Možno Trump bude prezident a ak Ukrajina padne, tak ruské vojská sa začnú presúvať na západ a východné Slovensko bude pod tlakom.

Som zvedavý, čo to urobí s ekonomikou ako takou, bude stačiť, ak predstavitelia automobiliek sa zhodnú, že Slovensko nie je vhodná krajina na ďalšie podnikanie. Už len rozhodnutie zastaviť výrobu môže spustiť vlnu bankrotov a nárast nezamestnanosti. Ak by sa rozhodli nadobro opustiť trh a nájsť si dôveryhodnejšiu krajinu, v ktorej sa premiér nehrá na hovorcu Kremľa, tak potom nastane ródeo, nezamestnanosť vybehne na 20%, čo pri súčasnom stave ekonomiky, verejného dlhu a kolabujúcom dôchodkovom systéme môže krajinu rýchlo nasmerovať k bankrotu.

Opačne, ak by Ukrajina vyhrala, bude to príležitosť na investície, otázne je však, ako by sa zachovali Ukrajinci. Budú si pamätať na ficove výroky a obnovu krajiny ponúknu subjektom zo spriaznených krajín, takže Slovensko nebude mať ako využiť túto príležitosť na rozvoj.

V každom prípadne pre Slovensko ani v jednom scenári nehrozí žiadne win-win.

Posted

A takto fico vymýva mozočky ovečkám, ktoré zbierajú informácie iba z jeho statusov na Facebooku

Citát

Fico hovorí o vysielaní vojakov na Ukrajinu, dohodu s Kyjevom vylučuje

Slovensko nebude na bilaterálnej báze ponúkať Ukrajine možnosť spolupráce v podobe účasti slovenských vojakov na území Ukrajiny. Vyhlásil to premiér Robert Fico (Smer) po pondelkovom rokovaní bezpečnostnej rady.

Z téz rokovania európskych lídrov v Paríži, ktoré sa koná v pondelok podvečer, podľa premiéra vyplýva, že viaceré členské štáty NATO a uvažujú o tom, že na bilaterálnej báze pošlú na územie Ukrajiny svojich vojakov. Fico je však nateraz jediným európskym lídrom, ktorý tvrdí, že súčasťou rokovaní v Paríži má byť aj vyslanie vojakov na Ukrajinu.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23287690/fico-hovori-o-vysielani-vojakov-na-ukrajinu-dohodu-s-kyjevom-vylucuje.html

Okrem fica o vysielaní vojakov na Ukrajinu fantazíroval už len alamo.

Posted
pred 1 hodinou, Sniper pridal:

Okrem fica o vysielaní vojakov na Ukrajinu fantazíroval už len alamo.

Ja by som to chcel.. Aby sme poslali vojakov na Ukrajinu. 

Bohužiaľ tyso a Sniper a Fico.. Sú proti..

Posted

Aj Český premiér je proti..

Citát

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/fiala-summit-pariz-evropa-lidri.A240226_105253_domaci_sdlk

Česko vojáky na Ukrajinu nevyšle, reagoval Fiala na slovenské spekulace

Tvrdí to isté čo Fico.. Súhlasí s Ficom..

..

Korčok..

Citát

https://sita.sk/korcok-slovensko-stratilo-smer-v-zahranicnej-politike-fico-hazarduje-s-krajinou-video/

Slovensko stratilo smer v zahraničnej politike, Fico hazarduje s krajinou

Ale tiež.. Akosi nepovedal.. Že on, na rozdiel od Fica, chce poslať vojakov na Ukrajinu.. Nepovedal..

Teda.. Súhlasí s Ficom..

Posted

Ficove vyhlásenia  sú pí ár, určené domácemu publiku. Fico bol síce odkojený na bolševickej ideológii, ale jeho myslenie je čisto pragmatické. Základom boľševickej ideológie je podnecovanie nenávisti, v čom Fico vyniká. Táto ideológia, zaštítená "vedeckým učením" Marx - Leninizu sa otvorene hlásila k násiliu, formou triedneho boja.

Z učenia Marxizmu Leninizmu toho už dnes veľa nezostalo ani v Rusku a ani v Číne. Nakoniec, ako by sa dalo komunistické učenie skĺbiť s dnešnou oligarchiou v Rusku. Jediné, čo z Marx - Leninského učenia zostalo, je totalitné myslenie jeho pohrobkov a sochy Lenina a Stalina. Podnecovanie k nenávisti je zacielené na Limbický systém a spolieha sa na základné pudy. Preto takáto politika fungovala a fungovať aj bude. 

Posted
Citát

Příspěvek amerického ekonoma Davida Sachse, který Ilon Musk okomentoval slovem "Přesně tak":

Válka na Ukrajině je založena na lžích - lžích o tom, jak začala, jak pokračuje a jak skončí.
Říká se nám, že Ukrajina vítězí, zatímco ve skutečnosti prohrává. Říká se nám, že válka posiluje NATO, zatímco ve skutečnosti ho vyčerpává. Říká se nám, že největším problémem Ukrajiny je nedostatek finančních prostředků od amerického Kongresu, zatímco ve skutečnosti Západ nedokáže vyrobit dostatek munice - problém, jehož řešení potrvá roky. Říká se nám, že Rusko má velké ztráty, zatímco ve skutečnosti Ukrajině docházejí vojáci - další problém, který peníze nevyřeší.
Říká se nám, že svět je s námi, zatímco ve skutečnosti většina světa považuje politiku USA za vrchol hlouposti. Říká se nám, že neexistuje způsob, jak dosáhnout míru, přitom ve skutečnosti jsme odmítli mnoho příležitostí k vyjednávání. Říká se nám, že pokud bude Ukrajina pokračovat v boji, zlepší se její vyjednávací pozice, přitom ve skutečnosti se podmínky pouze mnohem zhorší oproti těm, které jsou již k dispozici a které byly odmítnuty.
Přesto se lžím podaří válku prodloužit. Kongres přidělí další finanční prostředky. Ukrajina zmobilizuje další mladé muže a ženy, aby je poslala do mlýnku na maso. Nakonec v Kyjevě vypukne krize a Zelenského vláda bude svržena.

A pak, až bude válka konečně prohraná a celá země bude ležet v doutnajících troskách na pohřební hranici, kterou sami postavili, budou lháři říkat: "No, my jsme se snažili. Lháři, kteří zabránili jakékoli alternativě a z každého, kdo mluvil pravdu, udělali loutku nepřítele, řeknou: "Udělali jsme, co jsme mohli. <...> Pak přesunou vinu a poplácají se po ramenou a nonšalantně přejdou k další válce, stejně jako po katastrofách v Afghánistánu a Iráku přešli k Ukrajině."

Posted

Čistá rusofília, kde je návrh, ako dosiahnuť mier ? Ani fico ho nemá.

Posted

alamo,  lenze je to hlupost a dana neznalostou.

1.  Zakladny problem je v tom ze mier nie je nieco co sa da dosiahnut dobrou volou na strane zapadu alebo ukrajiny.  MIer sa da dosiahnut ak Rusko zisti alebo uveri ze mierom moze ziskat viac ako vojnou.   Rusky ciel je znicit Ukrajinu, predstava ze sa dnes da dosiahnut mier bez ukrajinskej kapitulacie je naivna. 
Tak sa pozrime co znamena kapitulacia:  Ukrajina bude rozdelena, cast bude priamo pripojena k risi a zvysok bude babkovy rusky stat. Rusko tam umiestni svoje vojska a bude urcovat politiku ( to pozname, to sme zazili v cssr ).  Na ruskej casti prebehne etnocida,  kazdy kto sa odvazi prihlasit k ukrajinskej narodnosti bude perzkuovany, zabity alebo poslany na prevychovu.  Na ukrajinskej casti prebehne normalizacia,  ludia co odmietaju rusku nadvladu budu vyhnani alebo likvidovani. 
Z ukrajinskeho pohladu je to narodna katastrofa ale  tak povedzme ze z USA sa na to mozu pozerat ako na nieco co sa ich netyka, nieco ako etnicke cistky v Rwande.
Lenze pre nas to bude mat zasadne iny vysledok,  Rusko bude mat potvrdene ze zapad nie je ochotny branit vychodnu europu a po konsolidacii ukrajiny tak Rusko ma vsetky dovody pokracovat.  
A Slovensko sice nie je na prvom mieste jeho zelani ( To je Polsko)  ale vzhladom na domace nalady je to zase nizko visiace ovocie. Staci dobre viest hybridnu vojnu a  nieco sa podari.
Priklad :  Na juznom Slovensku sa zacnu burit madarski separatisti a dojde k prestrelkam, madarsko ich podpori a Slovensko poziada Rusko o sprostredkovanie mieru.  A nasledne obe strany pozvu ruskych vojakov aby dohliadli na klud.  Na to sa ozvu slovenski nacionalisti a urobia vojensky puc,  slovenska armada sa nepostavi na odpor a rusi ako mierotvorci urobia Lvovsku arbitraz kde sa cast uzemia prisudi Madarsku a Slovensko to uzna.  Nasledne vystupi z NATO a EU uzavrie spojenecku zmluvu s Ruskom.  Rusi tak budu bez vojny na hraniciach  s Ceskom a pretnu spojenie medzi Polskom a juznym kridlom NATO.

Posted

@tyso

To čo si teraz predviedol, ty považuješ za "triezve myslenie"?

Vezmi dva igelitové sáčky a naplň ich drveným ľadom. 

Jeden si prilož na čelo, druhý na gonády. 

Posted
pred 2 hodinami, buky pridal:

kde je návrh, ako dosiahnuť mier ? Ani fico ho nemá.

Zrovna dnes som čítal názor, že už je najvyšší čas, aby EK poverila fica s vedením mierových rokovaní. Myslím, že nie som jediný koho zaujíma, čo vlastne za mier by on vyjednal.

Ale bolo by to zhruba asi tak, ako keď si Briti a Francúzi mysleli, že odovzdaním Sudiet Nemecku zachránili mier v Európe. fico je nebezpečný kolaborant a vďaka nemu sa už nás už odvracajú aj Česko a Poľsko, teda dve krajiny, ktoré by nám potencionálne mohli prísť na pomoc ako prvé v prípade napadnutia. Tusk sa vyjadril, že podľa neho V4 už nemá zmysel.

Nechcem maľovať fica na stenu, ale každý kto má "zdravý rozum" by mal začať uvažovať nad emigráciou. A ak začnú odchádzať ľudia, ktorých už nebavia ficove bludy, tak túto krajinu čaká ťažká ekonomická budúcnosť. Tak tu nech si zostanú žiť ficovce vo svojej pokrútenej realite.

Posted
pred 49 minútami, Sniper pridal:

začať uvažovať nad emigráciou

Kto sa nevie, nechce alebo nedokáže primerane uskromniť, veru, nech rýchlo emigruje.

Posted
pred 10 minútami, irb pridal:

Kto sa nevie, nechce alebo nedokáže primerane uskromniť

Pod pojmom "primerane uskromniť" chápeš akceptovať totalitu a porušovanie ľudských práv?

Posted
pred hodinou, Sniper pridal:

A ak začnú odchádzať ľudia, ktorých už nebavia ficove bludy, tak túto krajinu čaká ťažká ekonomická budúcnosť. Tak tu nech si zostanú žiť ficovce vo svojej pokrútenej realite.

Nebude to také rýchle, ako emigračná vlna v roku 1968, keď tu emigranti nechali celý svoj majetok. Ukrajina bude ešte vzdorovať agresii minimálne rok a Rusko bude musieť nahradiť svoje straty. Ruský priemysel, preorientovaný na zbrojnú výrobu, bude musieť produkovať zbrane, na ďalšie ťaženie, minimálne 5 rokov. To je dosť času, pripraviť si podmienky na emigráciu. A to platí aj pre zahraničných investorov na Slovensku. Snáď sa už dostatočne poučili, keď museli opustiť po invázii Rusko.

Posted

Pardon..

Ale, vyčítať vo vedľajšej téme "človeku" že nechce poslať synov na front ale namiesto toho kamsi "ďaleko".

A potom tu sám začať o vlastnej emigrácii.

Nie je to tak troch pofidérne?

Posted

alamo,  o konkretnej strategii vzdy rozhoduje kontext.  To snad tusis,   tu hovorime o moznosti utiect, bojovat, kolaborovat.   Ked nas rusi obsadia, tak boj je uz velmi extremna moznost.  Je to mozne a moze to byt aj uspesne ale je to velmi rizikove.   Utek (emigracia) je ocakavana strategia pre ludi co nechcu riskovat ani kolaborovat.

A vo vedlajsej teme bol iny kontext. Clovek nechce pomahat Ukrajine a tym znizit sancu ze sa bude bojovat u nas.  A zdovodnuje to tym ze jeho synovia nemaju co bojovat a na otazku ci ani na Slovensku uz neodpoveda.

Posted
pred hodinou, Tono pridal:

Pod pojmom "primerane uskromniť"

chápem akúkoľvek vyššiu moc, proti ktorej človek nič nezmôže.

Posted

Irb kazdy clovek ma pravo si slobodne volit ako chce zit,  a su ludia pre ktorych sloboda pre seba a svoje deti ma vysoku hodnotu.  Ja nechcem aby som musel ucit deti ze nesmu verejne hovorit to co hovorime doma a ze sa musi naucit klamat aby prezil.   A voci tejto "moci" sa dnes este da spravit dost,  dnes to ani nepotrebuje velku odvahu len trochu snahy.

Posted
pred 27 minútami, alamo pridal:

Pardon..

Ale, vyčítať vo vedľajšej téme "človeku" že nechce poslať synov na front ale namiesto toho kamsi "ďaleko".

Moja "výčitka" nebola smerovaná voči tomu, že clovek2 nechce poslať synov na front. Bola namierená na jeho tvrdenie, že "toto nie je naša vojna - ani moja, ani mojich synov". Ale veď emigrácia jeho synov by bola dôsledkom tejto vojny, tak sa ho týka. Zatiaľ nikto z nás bojovať nemusí. Ale nechápem prečo podporovať agresora, ktorý sa ani netají ambíciami ďalšej expanzie a obnovenia sfér vplyvu bývalého ZSSR?  Viem, že kolaboranti, ako Fico tvrdia, že k ničomu takémuto nedôjde, že Rusko sa uspokojí s porážkou Ukrajiny. Veď aj  Ľuboš Blaha tvrdil, že vojna Ruska na Ukrajine je gigantický hoax, ktorý si vymysleli Američania, aby rozoštvávali a strašili .. 

Chápem ľudí, ktorí sa snažia ujsť pred vojnou. Tiež by som podporoval moje deti a vnúčatá, aby emigrovali.

Posted

@tyso

S tým začiatkom súhlasím, ale to, čo je v závere, považujem za mylné.

Posted
pred 2 hodinami, alamo pridal:

Vezmi dva igelitové sáčky a naplň ich drveným ľadom. 

Jeden si prilož na čelo, druhý na gonády. 

Povedal by som ze uz nemas argumenty a tak smiesne utoky ad hominem ukazuju kam si sa dostal.

Práve teraz, irb pridal:

to, čo je v závere, považujem za mylné.

co presne,   ze dnes mame moznosti ako sa vyhnut vojne aj totalite ? 

Posted
pred 3 minútami, tyso pridal:

co presne,   ze dnes mame moznosti ako sa vyhnut vojne aj totalite ? 

Že dnes to ani nepotrebuje veľkú odvahu len trochu snahy.

Posted
pred 2 minútami, irb pridal:

@tyso

ale to, čo je v závere, považujem za mylné.

Čo považuješ za mylné, že Rusko sa neuspokojí s porážkou Ukrajiny? To záleží od toho, ako dopadne vojna na Ukrajine a od ekonomickej sily Ruska.

Posted
pred 1 minútou, Tono pridal:

Čo považuješ za mylné

Považujem za mylné, že naše rozhodnutie v tom môže niečo znamenať.