Jump to content
Sniper
Message added by Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Recommended Posts

Posted

americania dali viac ako 2 biliony ( 2000 miliard ) na Afganistan, tu staci desatina a pomoze to celemu svetu.  

Posted
pred 20 hodinami, Tono pridal:

pocit identity zo západnou kultúrou

To bude ten hlavný problém.

Posted
pred 10 hodinami, tyso pridal:

Bojim sa ze to je nieco horsie,  velka cast z toho skor dufa ze sa "liberali"  teda vsetci co sa maju prilis dobre, sa budu mat horsie alebo budu musiet utiect.  Nech mi zdochne koza ak susedovi zdochnu dve.

Tak, tak, že tu bude narastať skupina oligarchov, ktorý budú beztrestne páchať ekonomickú zlodejinu rusofilov netrápi. Hlavné je, že nastúpi rovnosť a budeme sa mať dobre.

Posted

General Macko:

Ak Europa, alebo kolektivny zapad, mnohonasobne ekonomicky silnejsi nez Rusko so Severnou Koreou, ich nedokaze prezbrojit ani v delostreleckej municii, mame velmi vazny problem.

8 hours ago, tyso said:

americania dali viac ako 2 biliony ( 2000 miliard ) na Afganistan, tu staci desatina a pomoze to celemu svetu. 

A nejde len o miliardy. Ukrajincom by zasadne pomohlo aj zopar rakiet s dlhsim doletom, ktorym by napriklad mohli znicit Kercsky most a spravit tak Krym pre rusov nepouzitelnym.

Posted
pred 6 minútami, smiley pridal:

A nejde len o miliardy. Ukrajincom by zasadne pomohlo aj zopar rakiet s dlhsim doletom, ktorym by napriklad mohli znicit Kercsky most a spravit tak Krym pre rusov nepouzitelnym.

Som čítal, že ho už majú. Vraj systém, aký nemajú ani Američania.

Videl som však aj zábery ruskej továrne, na ktorej pásová výroba vojenskej techniky.  

Posted
pred 17 minútami, buky pridal:

Tak, tak, že tu bude narastať skupina oligarchov, ktorý budú beztrestne páchať ekonomickú zlodejinu rusofilov netrápi. Hlavné je, že nastúpi rovnosť a budeme sa mať dobre.

Každý rieši to, čo ho trápi. A rieši to iba tak, ako je jeho osobné  cítenie a myslenie schopné. 

Posted
pred 10 hodinami, irb pridal:

Každý rieši to, čo ho trápi. 

Pri rusofiloch ani diviak nevie čo.

Posted
pred 2 hodinami, buky pridal:

Pri rusofiloch ani diviak nevie čo.

Nuž, naozaj to nie je ľahké, pochopiť človeka, ktorý je INÝ.

Posted

Pre rusofilov, ficove ovce podávam pravidelne otázky, aby som bol v obraze. Tie odpovede sú čudné, také demagogické. Napr. pred voľbami: Volíš fica aby sme sa mali lepšie ? Nieee, lepšie nebude. Príde debata aj na potrebu Čínskych zákonov na Slovensku ohľadom protikorupčných káuz. Odpoveď je áno samozrejme, ale použiteľné, len pre súčasnú opozíciu.  To že Slovensko ide opačným smerom im vôbec nevadí, veď všetky protikorupčné kauzy sú komplot, výmysel opozície. Načo nám je protivzdušná obrana resp. proti komu sa máme brániť ? Čudný výraz v tvári a odpoveď, že hrozba ide asi z východu. Napadlo by rusko Ukrajinu, ak by vlastnilo jadrové zbrane ? Zamyslený pohľad, asi nie. Aký je rozdiel medzi rusom, ukrajincom a slovákom ? Žiadny, akurát, že na ukrajine prekvitá fašizmus.  Perlička je presvedčenie, že v Kyjeve sa nebojuje a vôbec to nie je také hrozné, ako správy uvádzajú.

Už začínam porovnávať životnú úroveň voči ruskej a poviem vám, nemyslím si, že sa máme až tak zle.

Posted
pred 30 minútami, buky pridal:

podávam pravidelne otázky, aby som bol v obraze

To je síce v poriadku, ale stále tie odpovede vyhodnocuješ zo svojej úrovne. 

To mi príde podobne ako snažiť sa vysvetľovať mužskou logikou ženské nálady. ;)

Posted

Asi tak :smile:, ale ak ide o budúcnosť našich detí, tak nejaká upatlaná, ucelená predstava by sa mohla prejaviť. Po dlhšej dobe som sa stretol s kamarátom, chvala bohu prozápadneho. No a s rovnakou otázkou: Čo vlastne chcú ?! 

Ešte som zabudol na dankov semafor, pobavilo pohoršené správanie. Len som dodal, že to je len špička ľadovca, čo bude nasledovať. 

Posted
pred 14 minútami, buky pridal:

Čo vlastne chcú ?! 

To je tá najpodstatnejšia otázka. A vedia všetci, čo chcú? 

Posted

Dá sa robiť politika aj bez skorumpovaných vysokopostavených úradníkov. Ak to niekomu  nič nehovorí, tak nech ide do číny.  Ekonomika tam tiež funguje, či ?

Posted

Lenže on do Číny nepôjde, on chce svoje pocity (ani by som to nenazval názory) realizovať tu a teraz.

Posted

Čínu som spomenul, ako extrém v boji proti korupcii. Ak je Slovákom jedno, že sa bude takmer beztrestne rozkrádať štátny rozpočet, eurofondy a fondy na podporu rozvoja, tak som presvedčený, že Bruselu to jedno nebude. 

Tu nejde o pocity, ale zámer beztrestne bohatnúť na úkor občanov SR.

Posted

Rusofília, oligarchovia nie je mimo tému. UK dala jasne najavo, že NIE ! Ako to však dopadne, je vec druhá.

Posted

Ukrajina dala jasne najavo, že oligarchovia a korupcia NIE? 

Tak to je správna cesta.

Posted

Citát

https://topwar.ru/235709-vice-premer-rf-rossija-za-tri-goda-vydelit-100-mlrd-na-razvitie-i-proizvodstvo-bespilotnikov.html

Je zřejmé, že konflikt na Ukrajině se zásadně liší od jiných velkých vojenských konfrontací, ke kterým došlo v minulosti. Za prvé, jak již mnozí odborníci napsali více než jednou, drony se ukázaly být jednou z nejúčinnějších zbraní v ruském Severním vojenském okruhu, což ovlivnilo situaci na bojišti .

Zejména se v médiích pravidelně objevují zprávy o účinném ničení tanků a dalších nepřátelských obrněných vozidel pomocí našich kamikadze dronů Lancet . UAV Geran-2 přitom obrovským způsobem přispívá k ničení vojenských cílů ukrajinských ozbrojených sil.

Na výrobu dronů v Rusku tak bude podle šéfa ministerstva průmyslu a obchodu do tří let vyčleněno asi 100 miliard rublů.

Daju mesacne v buducnosti 27 miliony dolarov na drony. Za posledny mesiac sa cesi vyzbierali na 3 miliony, a to ich bolo dobrovolnych darcov mozno asi cez 100 000.  Ze ich tie Ukrajinske drony nicia, je jasne, ze na topware maju o tom dnes uz druhy clanok.

https://topwar.ru/235674-rossijskij-holding-vysokotochnye-kompleksy-osvoil-serijnoe-proizvodstvo-sistemy-kontrolja-vozdushnogo-prostranstva.html

To je clanok o buducej mobilizacii.

Citát

Převaha v počtu při takové motivaci mobilizovaného kontingentu už nic neřeší. Přesun ekonomiky na vojenskou základnu s takovým rozdílem technologického a vědeckého potenciálu je také fikcí. Nemáme jediné soběstačné výrobní zařízení a v podmínkách ekonomické blokády je nemožné zejména rychle nahradit všechny výrobní řetězce dovozem. A kdo nahradí import – efektivní pilující manažeři, prošedivělí, lehce (nebo už ne mírně) dementní vědečtí dědové, kteří mistrně zvládli proces převádění rozpočtů do reportů?
A nepřítel na tom i přes únavu z války není s motivací tak špatně,
K vítězství je potřeba se začít připravovat desítky let dopředu. Na to jsme ale neměli čas – přehlídky, olympiády, kostely, biatlony... A vzhledem k tomu, že ve vedení zůstali ti samí lidé, kteří tohle všechno dělali, a ještě ti starší, tak prostě nebyly vidět žádné dobré možnosti.

https://topcor.ru/44022-pochemu-vvod-vojsk-nato-na-ukrainu-potrebuet-provedenija-mobilizacii-v-vs-rf.html

russi relativne boli pripraveni na vojnu s Ukrajinou, a hravo by ju vyhrali. Na vojnu so zapadom sa pripravovali 45 rokov, na vojnu z Ukrajinou 16 rokov. Len uz prisli o polovicu vyzbroje co mali. O boja ochotnych, schopnych uz pred rokom.

Posted

Toto akože "diskusné fórum" okupujú divné persóny, ktoré si vyberajú pekné správy ako čerešničky z tortičky. A tie ktoré sa im nepáčia, jednoducho ignorujú.

Napríklad takéto správy.

a,

Citát

https://www.aktuality.sk/clanok/pO072Tp/gruzinsko-prekazilo-plan-ukrajiny-na-prepravu-vybusnin-do-ruska-tvrdia-miestne-urady/

Gruzínsko prekazilo plán Ukrajiny na prepravu výbušnín do Ruska, tvrdia miestne úrady

Citát

https://dennikn.sk/minuta/3814400/

Gruzínsky premiér Irakli Kobachidze obvinil Ukrajinu, že sa snaží vyvolať konflikt medzi Gruzínskom a Ruskom. 

b,

Citát

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-sbu-sledovani-novinaru-bihus-info.A240207_092801_zahranicni_aha

Trapas SBU. Vyráběla kompro na novináře, stopy vedou až k Zelenskému

c,

Zelenskyj úspešne zorganizoval "Bachmut ²", tentokrát v Avdijivke.

Namiesto toho aby sa stade včas evakuovali, znovu tam nahádzali asi tak 10 000 odvedencov po pár dňoch výcviku, ako drevo do ohňa..

Všetci sú tam teraz v operačnom obkľúčení a Rusi majú dokonalý výhľad na prístupové cesty aj ich ostreľujú a bombardujú ako besný, takže sa im nedajú ani poslať zásoby ani ich bezpečne stiahnuť.

Posted

"Priatelia".. Keď vy si tak nejak vyberáte správy, ako čerešničky s torty.  Vy potom žijete žijete život v "bubline".. Vo "virtuálnej realite".

Mňa s toho neobviňujte.. To vy sami.. Vy sami, ste si vyberali tie "správne správy" o tom vyzerá "realita"..

Posted
pred 5 hodinami, alamo pridal:

tie "správne správy"

To je v poriadku. Jeden prihodí niečo z jednej strany, iný prihodí z druhej strany. 

Kto chce zostať jednostranným, zostane, ale každý má prístup k všetkému.

Posted

Sme: Téma gruzínsko-ruských vzťahov dlhodobo rozdeľuje spoločnosť. Mnohí o nej nechcú hovoriť. Gruzínsko - ruská história je veľká téma. Súčasná situácia ovplyvňuje spoločnosť a v mnohých vzbudzuje hnev. Naša vláda nerobí nič pre ľudí. Čo robí, robí pre svoje záujmy, uviedla obyvateľka Tbilisi.

Rovnaká situácia, ako na Slovensku. Len tak bokom: Kamarát rusofil poburovane oslovil šéfku žijúcu v rakúsku. Prečo sa nevzbúrite, nerobíte demonštrácie ? Šéfka na to: A prečo ? Veď nám sa žije dobre :clap:

Posted

Faktom je, že vždy, v každom režime a v každom čase sa niekomu žije dobre.

Posted
pred 7 hodinami, alamo pridal:

Priatelia".. Keď vy si tak nejak vyberáte správy, ako čerešničky s torty.  Vy potom žijete žijete život v "bubline".. Vo "virtuálnej realite".

Mňa s toho neobviňujte.. To vy sami.. Vy sami, ste si vyberali tie "správne správy" o tom vyzerá "realita".

hehe,   alamo sa pozrel do zrkadla, pretoze dlhodobo  robi presne toto, vybera si spravy ktore podporuju jeho pohlad. A je uplne neschopny svoj pohlad menit. 

pred 1 hodinou, buky pridal:

Kamarát rusofil poburovane oslovil šéfku žijúcu v rakúsku. Prečo sa nevzbúrite, nerobíte demonštrácie

demonstracie k akej teme ?