Skočiť na obsah

AUKUS


alamo

Odporúčané príspevky

  • Odpovedí 6
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • alamo

    3

  • tyso

    3

  • Sniper

    1

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

Najaktívnejšie dni

nie je jasne co chces povedat,   moznosti :

1. Nasi novinari nepisu  o geopolitike, kedze to  nevedia a nikoho to nezaujima

2. Existuje tajne procinske sprisahanie

3. alebo nieco ine

Skus tam aspon dopisat co si vlastne chcel povedat

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No, ale co je na tom take zasadne ?  Australia zmenila svoj procinsky kurz uz davnejsie,  Cina sa stala hrozbou pre susedov davnejsie.  A to ze Australia svoju obranu ma postavenu na spojenectve s USA je fakt od druhej svetovej vojny.   AUKUS teda nie je ziadna zasadna zmena,   mozno sa bavit ze Australia sa konecne rozhodla vykaslat na neschopnych francuzov ale inak je to len dalsi krok v americkej strategii.   Pod  ciarou ostava otazka ci Australia zacne budovat aj jadrove kapacity,  technologicky na to ma ale nie je jasne ci je to v americkom zaujme.   

Napatie  v azii rastie,  to znamena ze aj ostatni susedia Ciny budu posilnovat svoje vojenske kapacity a ze to budu robit v spolupracii s USA je logicke. 

Okrem toho je clanok trochu nepresny,  odstrasenie Ruska nie je postavene na prevahe tankov ci pozemnej armade ale na prevahe letectva a to zatial nie je ohrozene.  Ak by sa ruske tanky pohli  tak sa nedaju zastavit na polskej hranici ale ak sa posunu takych 300 km dalej, tak nebudu schopni udrzat svoju logistiku.  A to vedia aj Rusi,    velku vojnu s NATO si nemozu dovolit ( a to nehovorim ze to by bola velmi riskatna hra s ohladom na MAD). 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To je zásadné, že ten pojem "západ" ku ktorému sme sa posledné desaťročia nadšene hlásili, dostal povážlivé trhliny.. A zaškrípal ako tie dvere od márnice..

A spolu s nimi aj spolok menom NATO..

Namiesto "západu" sú tu zrazu dva bloky, anglicky hovoriaci Spojené štáty americké, Veľká Británia a Austrália.

A ten druhý rozlepenec až rozosranec Nemecko a Francúzsko. 

A ak to štiepenie bude pokračovať, budeme si musieť vybrať ku komu sa priklonoť viac, ku komu menej.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hm, to si ako z toho vyvodil?  Ak teda taja toto, tak sa velmi nedivim.  To ze NATO znamena USA, to predsa nie je tajomstvo.  Europa sa bez americkej armady nevie ubranit, ani len v okolii nevie zasiahnut.   To sa predsa nezmenilo, ziadny novy blok nevznikol.    A to ze Australii v pripade problemov nema EU ako pomoct, to je fakt uz dlho.  Nie je teda ziadne nove stiepenie, v skutocnosti aj  ucast GB je len obchodna.    Vedia to aj poliaci, len nasi narodovci to nechapu. 

To co mozes z toho vyvodit je len to ze to uz dobre chape aj Australia.  A to ze EU by mala posilnit svoju armadu to predsa USA ziada uz dlho ale to tato story nijako nemeni. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov