Skočiť na obsah

Podvodné telefonáty


Sniper

Odporúčané príspevky

Nevyvolávajú vám podvodníci z Microsoftu?

Citát

Falošní technici oberajú v mene Microsoftu ľudí o tisíce eur

Polícia upozorňuje na podvodníkov, ktorí prostredníctvom telefonátu ponúkajú na diaľku pomoc s opravou počítača. Zneužívajú pritom meno známej počítačovej firmy.

Po získaní prístupu k počítaču okrádajú svoje obete o tisíce eur. Telefonáty od podvodníkov radí polícia prerušiť a nerozprávať sa s nimi.


Neviem či aj mne volajú (ale inak prvé prípady sa vyskytli už začiatkom tohto roka), na jednom z čísiel ktoré mám, som za posledné 3 dni zaznamenal enormný nárast volaní z neznámych čísiel, buď zavolajú len raz alebo dokonca 3x hneď po sebe. Mám nastavený blokovač pre neznáme čísla, tak mi len blikne notifikácia, že sa zablokoval hovor (asi aj tú vypnem :zubiska:). Len je zaujímavé, že ide o číslo, ktoré používam len na internet, málokedy z neho volám a skoro nikto ho nemá.

  • No neviem, neviem 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 2
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    1

  • Proteus

    1

  • Vilma Flinstonova

    1

Najaktívnejšie dni

Asi pred dvoma mesiacmi mi tiez volali z mrkvosoftu. Najskor chlap a potom zena. Ked zacali lamavou anglictinou nieco o microsofte, rovno som ich zlozil. Odvtedy je pokoj. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

mne volali takí dobráci už pred pár mesiacmi. Tiež, lámaná angličtina, nuž som im povedala, že im nerozumiem, oni na to lámanou slovenčinou, že to nevadí, tak som im povedal po nemecky, ale to im tiež nevadilo. A tretí telefonát som zrušila ruštinou. Skrátka som im po rusky vynadala a povedala, že im aj tak nerozumiem a že nič od nich nepotrebujem. Potom už nevolali. Aj by ma to pobavilo, keby ma neotravovali v práci...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov