Skočiť na obsah

Prenos čísla


Tomáš

Odporúčané príspevky

Už skončili doby keď ste museli zmenou operátora, vzdať sa svojho starého čísla. Dnes sa už dá peniesť celé číslo vrátane predvoľby. Obvykle prenos prebieha tak že počas tých dní keď proces prebieha, tak vám ešte funguje stará simkarta a nová má zatiaľ svoje provizórne číslo. Obvykle operátor odporúča že majte v telefóne starú kartu a po prenose vložte novú. Vy čakáte kedy padne signál na starej sim, kedy už bude nová sim na vašom čísle... Tak ja to vždy riešim tak že mám dualsim telefón (keďže už väčšina mobilov je dual, už je aj ťažké zohnať na jednu sim) tam vložím obe dané simkarty a tak nech je prenos hocikedy, vždy sa dovolajú a nemusím riešiť kedy stará karta zanikne a nová nabehne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Myslis, ze my sme nikdy neprenasali cislo? Niekedy mam pocit, ze nam vsetko vysvetlujes ako pre idiotov. Veci, ktore skoro vsetci zazili a ty nam ich vysvetlujes. Ved napis myslienku a ked niekomu nebude nieco jasne, opyta sa a mozes rozviest myskienku. Ale toto nie, to mi pride ako keby si len ty zazil a my sme sto rokov za opicami. 

Naco prenasas cisla, ked mas pausal. Zrus vsetky ostatne, usetris a mozes povedat ze sa stavas minimalistom. Aj ked pre 90% ludi staci jedno cislo a jeden mobil. Nie ako tebe 5.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Veď to aj robím. Písal som to len ako tip a myšlienku. Ja tiež smerujem k tomu minimalizmu že vďaka paušálu stačí 1 mobil a 1 číslo. Len čo s tým čo už mám. Predať sa to nedá vzhladom na stav, jedine darovať. A simky na kredit nechať prepadnúť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v r. 1999 som zdedila môj prvý malý telefón, na tie časy to bola elegantná smotanovo perleťová malá vecička, ešte sa jej vyťahovala tenučká anténka.... mno, toto bola nostalgia :)
no a podstata - odvtedy mám jedno a to isté číslo, a operátora ...

teraz si pripadám ako úplne vadná, to som mala už aspoň trikrát preniesť, že ? :mellow:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som číslo nikdy neprenášal, keď som zmenil operátora, zmenil som aj číslo, spravil som to raz. Po každej zmene čísla som si prečistil zoznam, koho chcem mať. Koho som nechcel, ten sa do môjho zoznamu nedostal a bolo to tak lepšie. Prenosom čísla by som len preniesol prízraky z minulosti, takže aj táto Tomášova rada je mi platná jak hadovi noha.

 

pred 3 hodinami, Proteus napísal:

Niekedy mam pocit, ze nam vsetko vysvetlujes ako pre idiotov.

Né poprvé, né naposled!

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A kedysi v tej dobe keď ste vy začínali s mobilmi sa nedalo prenášať. To prišlo až o dosť neskôr. Občas dobre padne aj číslo zmeniť keď človek chce upratať. A na toto je dobré mať dve čísla (kto nechce dva telefóny riešenie je dualsim) že jedno súkromné čo dáte len najbližším a druhé s ktorým vybavujete a to si môžete kedykoľvek vypnúť. Aj keď je už doba internetovo zameraná a možno klasické sms/hovory aj zaniknú (telefón bude nonstop online a už všetko pôjde cez internet) ale stále je ešte mnoho ľudí čo niesu online a tie IM stále patria do kategórie zábavy teda že ak vám niečo oficiálne oznamujú firmy, banky, úrady, tak vám zavolajú alebo pošlú SMS. Ale už niektoré z nich sa presúvajú do online prostredia a už oznamujú mailom a niektoré už majú support aj cez IM. Ale stále je to v začiatkoch a je to len možnosť nie samozrejmosť. Stále sa za hlavné komunikačné kanály považuje klasický telefón a SMS... Ale možno ešte 10 rokov a už to pôjde všetko len online. Internet nahradí klasické telefónne linky.

Ale aj v tom prípade stále platí podstata témy lebo aj internet sa platí podobne ako kedysi paušály s minutami. Musíte si zvoliť objem voľných dát, alebo nekonečneé za vyššiu sumu... Ak máte na kredit a rátajú sa len minuté MB tak je téma stále aktuálna. Takže paušál za 0€ môže byť že ak nepoužijete telefón neplatíte a ak sa pripojíte platíte.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Sniper zamkol túto tému
pred 5 hodinami, Tomáš napísal:

Takže paušál za 0€ môže byť že ak nepoužijete telefón neplatíte a ak sa pripojíte platíte.

Myslím, že každý chápe ako funguje účtovanie poplatkov, keď niekto telefonuje a niekto nie, skutočne nie je potreba to tu vysvetľovať ako idiotom.

Keďže nevidím praktický zmysel tejto témy, téma sa zamyká. A nezakladaj zbytočné témy, skutočne nikto netuší o čom by sa tu dalo baviť.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov