Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

15 hours ago, clovek2 said:

... a podľa tých grafov evidentne nie je.

Aj ked budem vychadzat z tvojej, ehm  prepytujem logiky  "cim menej, tym lepsie", tak z grafov je evidetne, ze v nemocniciach nie je prakticky nikdo, kto ma prave 1 davku vakciny. Takze vakcina musi byt sloboda nevyhnutne aj v tvojej optike, akurat nesmies mat viac ako 1 davku.

15 hours ago, game said:

Pred rokom nahanali na Pfizer lekari... dnes spomen Pfizer a uskrnu sa aj sestry.  

V r. 2020 covid v ziadnom pripade nebola len chripôčka... na to umrelo okolo mna privela ludi. Svet cakal na vakcinu. Aj preto som im verila.

Game, vakciny preukazatelne zachranili mnozstvo ludskych zivotov v obdobi,  ked covid nebol len chripocka. Proti sucasnym typom uz vakciny nie su az tak ucinne, ale to nevadi, lebo teraz je to uz len chripocka.

Dost ma desi, ze sa nad tym niekto v tvojej profesii uskrna. Uskrn mi pride dost vulgarny pre tych, ktori museli zomriet, pretoze este nebola k dispozicii vakcina.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 27. 11. 2022 at 10:55, tyso napísal:

to ze politici prehanaju, klamu a  zjednodusuju to je realita tisicky rokov.Ale ty nemusis.

lenže na základe tých klamstiev a hesiel, na ktorých sa ti nepáči že si ich pamätám, tu politici vytvárali dve kategórie občanov s rôznymi právami, a to aj za tvojho búrlivého aplauzu.

nemusíš ma obviňovať z klamstva - vidím na grafe, že očkovanie má čiastočný zmysel, keby nefungovalo museli by byť tie červené stĺpčeky nižšie ako modré, lenže nech na to pozerám ako chcem, furt mi dáva zmysel očkovať tak od 65+

2013402142_obrzok.thumb.png.49c9d059a76f8066260b4c9ba5dec844.png

lenže tu politici na základe klamlivej kampane lámali cez koleno celú spoločnosť, a potom sa divili, že to v spoločnosti, ktorej značná časť si pamätá podobný prístup komunistov, vyvoláva ostrý protitlak. a logicky to vyvoláva otázku či boli v tomto prípade politici len blbí alebo aj skorumpovaní...

no, a keď teda politici klamú a zavádzajú, je to len v prípade korony, alebo mám podľa toho brať aj ich výroky o Ukrajine?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mas si to overovat, nie verit alebo neverit. A pozeras na dnesny stav,  nie stav ked boli zahltene nemocnice.  Dnes je odporucane ockovanie pre 60+ a ohrozene skupiny.  
Ale v case ked kolabovali nemocnice, tak kazdy ockovany zvysoval sance ze bude menej mrtvych. A v kazdej vekovej skupine ockovanie zasadne  znizovalo riziko ci uz potreby nemocnice alebo vaznych poskodeni.
Bolo by uzasne, kebz tu neboli zmrdi ako Fico co miesto pravdy zneuzivali emocie a presviedcali ludi aby sa nechranili.  Ale na toho nenadavas,  len na tych co sa snazili ludi ockovat a zachranovat zivoty.

A len poznamka, kedze na 50+ je zaockovanost nad 60 percent, tak tie cervene musis natiahnut 1,5 aby si porovnaval rovnake  skupiny poctom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Clovek, ano. Ockovanie je malo ucinne pri sucasnej forme covidu na populacii, ktora uz bola premorena. Ked k tomu pridas este podstatne miernejsie prejavy ochorenia, ktore navyse uz vieme liecit, tak uz nema taky vyznam.

Ale predtym ti ucinne vakciny zachranovali vela ludskych zivotov, ktore sme nevedeli inac zachranit - bola to jednoznacne nasa najlepsia zbran proti covidu.

(Viacej napriklad tu: https://www.osel.cz/12545-co-sme-sa-naucili-o-covid-19.html)

Treba ted rozlisovat predtym a teraz. Predtym bolo spravne vytvarat dve kategorie obcanov, lebo naozaj islo o zivot. Teraz uz nie. Mozes porovnavat iba stav predtym s opatreniami predtym, alebo stav teraz s opatreniami teraz. Ked aplikujes opatrenia predtym na sucasny stav, tak ti samozrejme vyjde nezmysel.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 28. 11. 2022 at 20:52, tyso napísal:

Bolo by uzasne, kebz tu neboli zmrdi ako Fico co miesto pravdy zneuzivali emocie a presviedcali ludi aby sa nechranili.  Ale na toho nenadavas,  len na tych co sa snazili ludi ockovat a zachranovat zivoty.

je mi jasné, že ak by bol priemerom Fico, tak by tu bol úplne rovnaký očkovací tlak, pretože je to rovnako skorumpovaný hajzel ako súčasný spolek podivínú s krycím názvom vláda. ale keďže ma Fico do očkovania nenútil, lebo mal to šťastie, že bol  práve v opozícii, tak logicky na neho nenadávam.

Dňa 29. 11. 2022 at 9:29, smiley napísal:

Treba ted rozlisovat predtym a teraz. Predtym bolo spravne vytvarat dve kategorie obcanov, lebo naozaj islo o zivot. Teraz uz nie. Mozes porovnavat iba stav predtym s opatreniami predtym, alebo stav teraz s opatreniami teraz. Ked aplikujes opatrenia predtym na sucasny stav, tak ti samozrejme vyjde nezmysel.

zaujímavé ... toto je citát z februára 2021, a citovaný lekár tiež spochybňuje delenie občanov do rôznych kategórií.

Citát

 „V mnoha státech, kde se taková opatření neprováděla, je počet lidí zemřelých, počítaných z počtu infikovaných, respektive z počtu lidí s pozitivním testem, přibližně stejný jako u nás. Protiepidemická opatření musíme vždy směrovat tak, abychom ochránili ohrožené. Když všechno zavřeme, tak nám na určitou chvíli nebudou umírat osoby starší 65 let s určitým handicapem, ale když to otevřeme, tak začnou umírat znovu. Nemusíme všechno zavírat, můžeme nechat většinu otevřenou, ale musíme pracovat právě s ohroženou skupinou.“ Podstatná slova od jednoho z našich nejlepších odborníků.

 Znovu bych chtěl říci, že pokud chceme někomu pomoci, tak bychom měli v této covidové epidemii zahájit imunizaci u instituciovaných osob, které přispívají ke 24 procentům všech úmrtí. A to určitě vůbec nesouvisí s tím, jestli je strategie taková, že se bude imunizovat každý, že se bude nakonec imunizovat každý školák, bez ohledu na to, jestli onemocnění prodělal, nebo ne. Kdybych mohl rozhodnout já, a jsem znám tím, že jsem zapřisáhlý odpůrce povinného očkování, a zastánce dobrovolného očkování v jakékoliv podobě s maximálním vysvětlováním, tak bych byl určitě pro to, aby se to dobře vysvětlilo, a začalo se imunizovat právě u této rizikové skupiny. A ve chvíli, kdy bude riziková skupina chráněna, tak je úplně jedno, jak toto onemocnění proběhne populací. A ve své podstatě, pokud to bude dobře zaměřeno na rizikovou skupinu, tak by nikdo neměl zemřít, a potom je jedno, jestli budeme mít 100 tisíc, nebo 200 tisíc pozitivních lidí.
https://www.radiouniversum.cz/beran-jiri-3d-celoplosne-restrikce-nejsou-spravnou-cestou-a-clovek-ktery-se-nenecha-imunizovat-by-nemel-byt-osocovan/

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a ked teda citujes lekara, to ma viac rovin. prva je o  dobrovolnosti ockovania.  V idealnom svete nie je potrebne prikazovat to co je pre ludi dobre a chapem tento ideal. A rovnako rozumiem ze ak dovolime vlade “konat dobro” tak  to moze skoncit zle. Ale suc pouceny historiou a to aj nedavnou, chapem ideal ako majak v dialke nie ako navod na prezitie tu a teraz. V nasom slovenskom svete je realita taka ze tu mame rusku propagandu, populistov ktori sa na strachu radi prizivia, síalenych attentionwhore, nevzdelanych fararov atd.  To je velmi daleko od idealneho sveta kde konanie ludi je premyslene a vychadza z idealov. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale keď povieš A, tak k tomu treba doplniť aj to povestné B.

politici a médiá svojim jednostranným prístupom vzbudili v spoločnosti takú dokonalú mieru nedôvery voči vakcínam, výsledkom ktorej bolo, že sa šprajcli aj tí, ktorý by sa za iných okolností zaočkovať dali. kombináciou vzbudenej nedôvery a sortírovania občanov na dve kategórie /údajne správneho, ako som sa dočítal v tejto téme/ sa našli ľudia, čo sa chceli nakaziť úmyselne, len aby sa dostali do tej lepšej kategórie a nemuseli sa očkovať ... a niektorí na to aj dojeli :doh:

ja som nikdy nikoho od očkovania neodhováral /ale ani nenahováral/, ale kvalitne ma vytáčal ten tlak, že by som sa mal povinne očkovať aj ja, a doteraz nechápem načo... pôvodné verzie vírusu na mňa z nejakých dôvodov nechceli ísť, potom kolega doniesol zo slúžobky v Afrike nejakú tamojšiu verziu, a tá chytila aj mňa - 48 hodín mi neklesla teplota pod 38°C a ešte týždeň potom som sa cítil taký slabý ... ale už druhý deň maródky som si bol v dielni tak opatrne zapáliť :eehmm: ... a to kvôli tomuto by som sa mal nechať očkovať???

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neviem ci to je to spravne B,  to ze ockovanie je dobre, to nie je jednostranne, to je na urovni faktu ze si mas umyvat ruky. To tiez do teba tlacia od materskej skolky, hovoria to media aj politici. Problem teda bol zrejme v inom, spochybnovanie ockovania robili politici aj niektore media. Preto bol taky silny odpor. Mozes to porovnat zo statmi kde bolo ockovanie uspesne. jedine ako tvrdis ze slovaci su taki ze neveria statu ale len konspiratorom a teda stat mal zakazovat ockovanie ak chcel aby sa ludia nechali ockovat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1. nevidím nikde v svojich príspevkoch, že by som písal niečo o zakazovaní očkovania štátom, ale možno som čítal zle, tak skús citovať.

2. nielen Slováci neveria štátu, ale aj Češi a prakticky všetky národy majúce skúsenosť so socializmom - že by to bolo tým, že očkovacia kampaň sa až príliš podobala tomu čím nám tu súdruhovia vyplachovali mozgy v minulosti?

3. pokiaľ viem tak protesty proti povinnému očkovaniu boli aj v západnej európe, len sa nám naše nezávislé a objektívne médiá o tom nejak zabudli zmieniť, že ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

media ktore sledujem ja hovorili o protestoch aj na zapade, vsade tam kde je silna aj ruska propaganda. A nie je to nahoda.

Hovoris nieco taketo: Vlada hovorila ze sa treba ockovat a preto je to jej vina ze sa ludia odmietli ockovat. 

Ale fajn, tak vieme ze vlada nebola uspesna. Aj ked otazkou je ci mohla byt uspesna ak bola opozicia aktivne proti. Ale daj teda tvoj navod ako to mala robit? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, tyso napísal:

ruska propaganda

bez urážky, ale fakt si začínam pripadať ako v ústave pre mentálne znevýhodnených. kebyže nemáte Putina, tak si ho v tom Bruseli fakt musíte vymyslieť, len aby ste nemuseli pripustiť skutočnosť, že ľudia si dokážu urobiť aj vlastný názor, rozdielny od toho oficiálneho - jediného prípustného. pritom väčšina ľudí čo poznám a odmietajú očkovanie zvysoka serie na nejakú ruskú propagandu, ale výrazne spozorneli pri tej očkovacej.

pred 2 hodinami, tyso napísal:

Hovoris nieco taketo: Vlada hovorila ze sa treba ockovat a preto je to jej vina ze sa ludia odmietli ockovat.

hovorím takéto niečo - vláda aj médiá príliš tlačili na pílu, nepripustili akúkoľvek diskusiu, v ktorej by sa napríklad spomenuli aj možné riziká, kádrovali odborníkov, namiesto diskusie a racionálneho prístupu lámali spoločnosť cez koleno, a potom sa čudovali že to vyvoláva protitlak. to akože nikomu nedošlo, že nič na svete nemá len dobré vlastnosti? že potlačenie diskusie s opozičnými názormi len zvýši nedôveru vo vakcíny? že ten zbytočný humbuk ktorý sa strhol okolo Špuntíka, ktorým by sa aj tak dalo zaočkovať minimum ľudí, spôsobil že časti verejnosti došlo, že tu ide o politiku a biznis, a nie o nejaké zdravie?

pred 2 hodinami, tyso napísal:

daj teda tvoj navod ako to mala robit? 

doviezť vakcíny za ktorých nežiaduce účinky nesie zodpovednosť ich výrobca a nie štát. na dobrovoľnej báze začať očkovať zdravotníkov, policajtov a armádu, v tom istom čase súbežne domovy dôchodcov, urobiť pár TV diskusií na tému očkovanie s odborníkmi z celého názorového spektra, ale hlavne neponúkať vakcíny ako mrkvu na trhu každému, ale odporučiť napríklad najprv konzultáciu s jeho obvodným lekárom. a samozrejme nehustiť to do ľudí ktorí už koronu prekonali a do deciek ktoré ju zvládali v pohode aj bez vakcín. a keby že chcem zvýšiť pocit ľudí, že vakcína je super, tak by som prvými dovezenými dávkami nechal tajne zaočkovať poslancov aj ministrov, a postaral by som sa aby sa o tom nejakým nedopatrením dozvedeli médiá a začali robiť krik ako sa politici predbiehajú pred ostatnými.

a bolo by zaočkovaných viac ľudí ako teraz, a ešte aj menej rozhádaná spoločnosť.

chápenzí, či to mám ešte viac rozpísať?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Clovek2 sa asi nedal ockovat. Kludne som sa nemusel dat ockovat ani ja a nijak by sa ma to nedotklo. Kamarat sa nedal zaockovat,lebo nechcel, a kludne sa nechal testovat 50 krat. A nosil respirator aj ked to nebolo nutne, ci aj ked ku mne dosiel. Svojich rodicov vozil na zaockovanie. len sam od seba nechcel. Ani sa nedal. A nebol pod vplyvom pod ruskej propagandy. Ked taky clovek co ho poznam dobre ja, tak je mozne ze to moze taky pripad byt aj Clovek2 . 

Moja sestra(mala prehovorit matku) tiez sa nechcela dat zaockovat -  ale odisla pracovat do USA, teda zaockovana musela byt. 

Clovek2 som si isty 90% co sa nechceli dat zaockovat, to chceli ci nechceli len kvoli propagande z russka. Debilnym hoaxom. Svoje deti som nenechal zaockovat. A to neviem ci som spravil dobre ci zle, ani dnes. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, clovek2 napísal:

bez urážky, ale fakt si začínam pripadať ako v ústave pre mentálne znevýhodnených. kebyže nemáte Putina, tak si ho v tom Bruseli fakt musíte vymyslieť, len aby ste nemuseli pripustiť skutočnosť, že ľudia si dokážu urobiť aj vlastný názor,

Zhodou okolností sa presne na túto tému objavil z ničoho nič tento článok:

Citát

V konšpiráciách sme na čele pelotónu. Horšie je na tom Keňa či India

Verejnosti sa zatajuje pravda o vakcínach a chod sveta riadi tajná skupina ľudí. Takýmto tvrdeniam verí takmer polovica obyvateľov Slovenska.

Čítajte viac: https://tech.sme.sk/c/23085166/svet-ovlada-tajny-spolok-veri-tomu-45-percent-ludi-na-slovensku.html

Keď sa slovenským internetom šíri hromada sprostostí o očkovaní, vakcínach a Covide, že polovica populácie je schopná uveriť tomu, že po očkovaní im uprostred čela vyrastie roh, tak potom my normálni si tu fakt začneme pripadať ako v ústave pre mentálne znevýhodnených.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Clovek2 ci si pod vplyvom konspiracii, staci sa pozriet na svoju orientaciu k teme vojny Rusko  - Ukrajina.

Mam kamarata, samu rozpadla rodina, v anglicku bol tam od 2005.  Na Slovensko si aj pred tym chodil davat robit zuby. Hladal nejake svetlo, pozeral sa do slnka, aj jest nemusi mat, staci mu voda. A bol prorusky a to bolo 2 roky predvojnou. Vtedy ze pojde na Ukrajinu, ze nebud blazon zabiju ta tam.

Neviem ci to bolo tu.

https://www.aktuality.sk/podcasty/disinfo-report/

Ja som to skor cital. Kamaratka,ale to bolo pisane, nie zvuk, pisala o Kamaratke, z ktorou sa sa nedalo normalne komunikovat.

Ze aj ked si spolu pisali ona sa bavila iba o tom a pozyvala ju na ich video konferencie. O inom sa bavit nemalo pre nu zmysel. 

Ja mam takeho kamarata, naposledy mi zavolal v lete, isiel som prave na ten futbal do Udine s chelsea a mu zena povedala,ze sme v taliansku. Snim sa isto nebudem chcet stretnut kym sa vojna na Ukrajine neskonci. Ak vobec niekedy.

 

Priklad game ak nieje pod vplyvom konspiracii a sama sa z toho uz nikdy nevyhrabe. V madarsku nemaju benzin, lebo bruselsky cenovy limit na rusku ropu. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

clovek2
Tak postupne, 

pred 3 hodinami, clovek2 napísal:

ľudia si dokážu urobiť aj vlastný názor, rozdielny od toho oficiálneho

niektori urcite ano, niektori urcite nie. A zvysok funguje normalne,  tvoria si nazor podla toho komu veria.  Takto to chodi na svete, ci veris alebo nie.
A  diskusie boli rozne,  o rizikach sa pisalo, debatovalo.  Ale vysledok bol opacny,  len zvysoval nedoveru ci strach.  Astru to uplne potopilo aj ked tie rizika boli 100x mensie ako pri covide.  Ale porovnavanie rizik nie je bezna znalost ludi. Opakujes skor argumenty, ktore vieme ze nemali vplyv.  Napriklad ci je vyrobca zodpovedny za oznamene vedlajsie ucinky ? Prax je taka ze nie,   ale dovod je ekonomicky, ak bude,  tak si na ne musi vytvorit fond a teda pytat viac penazi.  Aj tak to plati stat. Len je to drahsie.   Atd.
Ved ockovanie bolo predsa dobrovolne,  na zaciatku sa predbiehalo nie nutilo.    A teda to co pises,  bud bolo alebo to nezaberalo.  Je to teda tak pseudoracionalizacia, co sa podla teba robilo zle.  Ale ten rozdiel medzi krajinami ako je Slovensko a Svedsko  nebol v tom co vlada hovorila ale v urovni dovery v stat.
https://dennikn.sk/2572073/slovenka-vo-svedsku-ockovanie-tu-ani-nebola-tema-ludia-veria-svojej-vlade-aj-instituciam/

A v boji proti konspiraciam. 

pred 3 hodinami, clovek2 napísal:

pritom väčšina ľudí čo poznám a odmietajú očkovanie zvysoka serie na nejakú ruskú propagandu, ale výrazne spozorneli pri tej očkovacej.

Tomuto prilis neverim,   podla vsetkych prieskumov je tam vysoka korelacia a je tak nepravdepodobne ze by v tvojej bubline bolo inak.  Aky maju nazor na vojnu na Ukrajine ? Pretoze  cielom ruskej propagandy nie je laska k Rusku,  ale nedovera vo vladu, zapad, USA.  A clovek co jej podlahne, tak  veri ze to jeho vlastny nazor. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 23 minútami, tyso napísal:

Napriklad ci je vyrobca zodpovedny za oznamene vedlajsie ucinky ? Prax je taka ze nie,   ale dovod je ekonomicky, ak bude,  tak si na ne musi vytvorit fond a teda pytat viac penazi.  Aj tak to plati stat.

nie, spraví sa výberové konanie na nákup vakcín, a ktorý výrobca ručí za svoje produkty, ten dostane biznis - bez ohľadu na to či je to Pfizer, Špuntík alebo Ning Bo sh!t medicaments industries - to sa volá voľný trh a globalizácia, čo je dnes tak v kurze.

pred 2 hodinami, slimak napísal:

Clovek2 sa asi nedal ockovat

nie, a ani tak nemienim urobiť. proti chrípke som tiež nebol nikdy očkovaný, a dostanem ju v priemere raz za 9 rokov, keď to tak zhruba počítam. a potom čo som v lete tú koronu naozaj dostal, tak už vôbec nechápem prečo by som sa mal nechať očkovať - taká chrípka s rýchlejším nástupom, nič strašné...

pred 23 minútami, tyso napísal:

Ved ockovanie bolo predsa dobrovolne

no však v poriadku, nikdy som proti tomu nenamietal, povinné by mi ale vadilo veľmi.

pred 1 hodinou, slimak napísal:

Clovek2 ci si pod vplyvom konspiracii, staci sa pozriet na svoju orientaciu k teme vojny Rusko  - Ukrajina.

skús mi v príslušnej téme zacitovať nejakú moju podporu vojny, či prípadné šírenie konšpirácií, nech viem.

pred 2 hodinami, Sniper napísal:

Keď sa slovenským internetom šíri hromada sprostostí o očkovaní,

myslíš tie šírené tzv autoritami, ako napríklad: očkovaný sa nenakazí, očkovaný sa síce môže nakaziť, ale neochorie, očkovaný síce môže ochorieť, ale nebude mať ťažký priebeh, očkovaný síce môže mať ťažký priebeh ale nezomrie, očkovaný síce môže aj zomrieť, ale narozdiel od neočkovaného pôjde rovno do neba - to je v stručnosti vývoj ich vyjadrení k očkovaniu

ale čo budem ja klávesnicu drať, keď to ešte vlani niekto napísal za mňa a lepšie ...

Citát

Předpokládal jsem, že už se k tématu covidu nebudu vracet, ale díky dění posledních / povolebních / sedmnáctilistopadových dní a také díky pár rozhovorům to ještě udělám. Téma bych nazval:

Sedm smrtelných hříchů koronavirové mafie

Jde o to, že státní orgány spolu s některými lékaři a "odborníky" na kdeco bádají nad tím, proč jim lidé z velké části nevěří a proč dokonce aktivně protestují. Především to zoufale svádí na působení "dezinformačních webů" a volají dokonce po jejich zákazu a po trestech za šíření "nepravdivých informací". Sami si přitom nevidí do huby a snad si ani neuvědomují, kolik lží, nepravd, dezinformací a manipulací sami vypustili. Odpovědi na tuto otázku jsou v tom co jsem napsal dříve, ale zkusím to vytáhnout jasně a jednoznačně. Ano, nemalá část obyvatel z principu nevěří tomuto státu a systému a ničemu co je jim z této strany předkládáno. Podobně, jako kdysi nevěřili normalizačním komunistům. Ale viníkem nejsou "dezinformace", stejně jako kdysi nebyla viníkem propaganda a "ideologická diverze" z "prohnilého kapitalistického západu". Napíšu to zcela natvrdo a otevřeně - viníkem jsou sami naši politici, tento stát a tento politický systém. Zkrátka a jednoduše - tento stát a tento systém si své občany přesně tak naučil a vycvičil. Protože historie tří desítek let údajné demokracie je historií lží, zlodějin, podvodů, lumpáren, prasáren a propagandy. Chceš co nejlépe přežít? Nevěř nikomu z politiků, nevěř ničemu co ti říkají státní orgány a instituce, nedělej nic z toho k čemu tě nutí a tlačí. Nic dobrého pro tebe z toho nekouká. Budeš s tím mít jen problémy, potíže, starosti a zbytečně přijdeš o spoustu peněz. Dění kolem koronaviru potom toto přesvědčení spíš jen podporuje.

Hřích první - roušky
Když si vzpomenete na začátek "pandémyje", prvním "opatřením" byly roušky. Všude se doporučovalo nosit látkové roušky, aby lidi neprskali kolem sebe a neroznášeli virus dál. To je samo o sobě správné a logické. Lidé se semkli a šili látkové roušky svépomocí. Ale co se dělo dál? Brzy přišlo další "opaření vládi" v podobě zákazu látkových roušek vlastní produkce a příkazu k nošení pouze kupovaných papírových chirurgických roušek. Proč? No to je přece jasné.
Sklady už byly plné šmejdových papírových roušek, které neuměly nic víc než ty látkové. Akorát že ty látkové byly svépomocí a ty kupované byly kupované v Číně za padesát halířů kus a poté prodané lidem za třicet korun kus. A první generace koronabaronů si pěkně nahrabala. Jak na rouškách, tak i na dalším zdravotnickém materiálu.

Hřích druhý - Isoprinosin
Téma jsem už podrobně rozepsal, proto jen stručně. Jakmile pan doktor Beran pustil v obecnou známost, že Isoprinosin je podle jeho názoru účinný proti koronaviru, koronavirová mafie se mohla strhat, aby ho umlčela a dokázala že je to "dezinformace". Místo objektivní studie nebo pokusného kontrolovaného nasazení Isoprinosinu se stalo co? Tento lék, levný a masově vyráběný jako generický mnoha firmami po celém světě, najednou na půl roku zmizel z českých lékáren i když ještě neexistovalo očkování. Velmi důvěryhodné pro širokou veřejnost, není-li pravda?????

Hřích třetí - tečka
Asi netřeba připomínat jarní očkovací kampaň, která byla postavena na heslu "udělejme za koronavirem tečku". A nyní je jisté že ta tečka se z mnoha důvodů nekoná a děje se to co jsem naznačil už v létě - třetí dávka, čtvrtá dávka...... Vakcinační kšeft se přece musí točit. Opět velmi důvěryhodná kampaň pro širokou veřejnost.

Hřích čtvrtý - bezinfekčnost
Očkovacímu certifikátu se dodnes zjednodušeně říká "průkaz bezinfekčnosti". Akorát že už se dávno ví, že i očkovaný člověk může ten koronasajrajt v těle mít a vesele ho rozdávat dál, jen nemá žádné nebo jen minimální příznaky. Očkovací mafie nám totiž tak nějak "zapomněla" sdělit, že tento typ očkování skutečně nebrání samotnému "aktu nakažení" ale jen potlačí příznaky nemoci s nějakou konečnou pravděpodobností. A ve chvíli, kdy už je to v podstatě jasné i naprostému laikovi to přiznává stylem "z vás to leze jak z chlupatý deky". Opět evidentně fakt, který se nehodí do krámu.

Hřích pátý - neinformovanost a dezinformovanost
Opět zmíním ty establishmentem proklínané "dezinformace". Tak nějak se zapomíná, že nejlepším bojem proti objektivním lžím je objektivní pravda. A zkuste si někde tu objektivní pravdu najít. Díky vážnosti situace bych očekával, že po zadání hesla "covid statistika" do jakéhokoli známějšího vyhledávače najdete na první dobrou pravdivé oficiální statistiky o číslech nakažených, vážně nemocných v nemocnicích, kriticky nemocných na JIP a ARO, mrtvých, očkovaných, neočkovaných, nyní, minulé měsíce, před rokem..... A budete mít možnost si tyto statistiky porovnat a udělat si z nich sami představu o tom co se děje.
Místo toho na vás začnou vypadávat odkazy na "mluvící hlavy" a v nejlepším případě pečlivě vybraná a osekaná "oficiální čísla" která mají evidentně za úkol přesvědčit lidi o "strašné pandémyji kterou zastaví jen gdyš se fšichni vovočkujeme". Opět velmi důvěryhodné. Tak nějak se zapomíná na fakt, že když budu proti nějaké údajné "dezinformaci" bojovat vlastní dezinformací, místo volně dostupné objektivní pravdy, vlastně tím přiznávám že i já sám lžu. A je absolutně naivní si myslet, že lidi jsou blbci a že to nepoznají - v zemi kde polovina obyvatelstva má vlastní zkušenost s komunistickou propagandou. V zemi, kde do vás třicet let hustí horem dolem reklamy na prací prášky, tablety do myčky nádobí a zázračné "výživové doplňky". Proto není divu, že nemalá část obyvatel si díky používaným propagandistickým metodám dívá na očkování dílem jako na komunistickou propagandu, dílem jako na debilní reklamu. A podle toho k ní přistupuje - jedním uchem tam, druhým uchem ven. V lepším případě.

Hřích šestý - amatérismus a domácí kutilství
A tím myslím přístup ze strany vládních a "odborných" kruhů. S covidouvou pandemií se pokoušeli bojovat nejrůznějšími způsoby. Samozřejmě že některé byly ve své době a nebo dodnes jsou nezbytné a účinné - například roušky nebo testování. Mnoho z nich ale bylo naprosto nesmyslných a jak už jsem napsal dříve, jejich účinnost byla v lepším případě srovnatelná se středověkým stavěním morových sloupů. V horším případě pandemickou situaci situaci ještě zhoršily, nebo přes zjevnou neúčinnost proti pandemii měly závažné negativní účinky v jiných oblastech. Sem bych zařadil třeba tu největší a nejevidentnější krávovinu v podobě uzavření malých obchodů, lockdownů atd... Nemá cenu rozebírat dopodrobna. K čemu to všechno bylo, když denně stejně musíte do práce a obden na nákup do supermarketu. Logickým důsledkem ze strany obyvatelstva bylo potom ignorování a posměch. Hlášky typu - nojo, koronavirus je nebezpečný jen od osmi večer do šesti ráno, jinak fpohodě, a kouše jen v papírnictví, železářství a obuvi, kauflandům a pennymarketům se radši vyhejbá..... Pro vládu a proticovidové "odborníky" to byl asi poslední hřebíček do rakve obecné důvěryhodnosti.

Hřích sedmý - celková nedůvěryhodnost.
Nejde už o covid samotný, ale o důvěryhodnost celého státu, politického systému a vládnoucího establishmentu. Začalo to prakticky našim vstupem do EU, kdy si každý soudný člověk uvědomil, že v médiích běží masivní přesvědčovací kampaň na téma "vstoupit je správně". Opačný názor se nepřipouštěl. Dále lisabonská smlouva a praktická ukázka jak je to s tím referendem, když náhodou dopadne jinak než si euroestablishment přeje. U nás ještě umocněné profláknutým propagandistickým videem tehdejší europoslankyně paní Roithové na téma "nenechte se strašit". Potom přišla hospodářská krize a nakonec uprchlická krize, a každému soudnému člověku bylo jasné že to co před desetiletím paní Roithová bagatelizovala a popírala, je najednou krutou realitou. Zafungovalo to všechno podobně nečekaně jako kdysi v osmašedesátém vpád sovětškých a dalších "varšavskospojeneckých" vojsk - převážná většina lidí ztratila elementární důvěru v daný politický režim. A tak nezbývá než se na závěr zeptat - můžete a budete věřit někomu, kdo vám evidentně opakovaně lhal do očí, aby vás zmanipuloval ke "správnému názoru"? I kdyby najednou začal říkat pravdu, jenom pravdu, svatou pravdu a nic než pravdu, bude to mít velice, velice těžké.......

http://jkaplan.sweb.cz/vcvd/vcvd.html

typická ruská propaganda, že?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, clovek2 napísal:

nie, a ani tak nemienim urobiť. proti chrípke som tiež nebol nikdy očkovaný, a dostanem ju v priemere raz za 9 rokov, keď to tak zhruba počítam. a potom čo som v lete tú koronu naozaj dostal, tak už vôbec nechápem prečo by som sa mal nechať očkovať - taká chrípka s rýchlejším nástupom, nič strašné...

Ved to je v poriadku. Ak si 40-60 a citis sa dobre. U 60 a viac to uz v poriadku nieje. Pod 40 to nemalo zmysel.

Citát

skús mi v príslušnej téme zacitovať nejakú moju podporu vojny, či prípadné šírenie konšpirácií, nech viem.

Ja som to napisal, ze sito tu pisal? Neviem o tom ze by si to tu pisal, preto som to nenapisal. Ja som napisal

Clovek2 ci si pod vplyvom konspiracii, staci sa pozriet na svoju orientaciu k teme vojny Rusko  - Ukrajina.

ci si,aby si sa sam otestoval. Alebo na ine konspiracie a oni mozu spolu suvisiet. Aby si neprisiel o nejakych kamaratov,. Ja sa s mojou matkou odmietam stretnut. Lebo trepe dve na tri a sa na nu neviem pozriet.

A spomenul som si na rusku propagandu na to svetlo, pocul som to a zacalo to ekologiu a zrejme do bude na tych aktualitach. Bol to podcast,ale nie tieto z aktualit.

Nasiel som to.

https://podcasty.sme.sk/c/23087239/dobre-rano-zmateni-ludia-alebo-nova-sekta-na-slovensku.html

Clovek2,ak nemas  stym problem - iny ludia maju vravim to su 90% tych inych antivaxerov. A .. ved to chapes.

 

Ani tento podcast to nieje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, clovek2 napísal:

myslíš tie šírené tzv autoritami, ako napríklad: očkovaný sa nenakazí, očkovaný sa síce môže nakaziť, ale neochorie, očkovaný síce môže ochorieť, ale nebude mať ťažký priebeh, očkovaný síce môže mať ťažký priebeh ale nezomrie, očkovaný síce môže aj zomrieť, ale narozdiel od neočkovaného pôjde rovno do neba - to je v stručnosti vývoj ich vyjadrení k očkovaniu

No trochu si to celé zovšeobecnil, ale k veci: očkovanie dokázateľne znížilo počet ťažkých priebehov a úmrtí, to sú fakty. Žiadna vakcína nemá 100% účinok a:

  • očkovaný sa môže nakaziť - áno môže, keď vírus lieta medzi ľuďmi nepýta sa, kto je a nie je zaočkovaný
  • očkovaný môže ochorieť - áno môže, pri tak rýchlo mutujúcom víruse je to dokonca vysoko pravdepodobné - toto platí aj o chrípke, ktorá mutuje podstatne pomalšie a napriek tomu sa zvykne očkovať každý rok. Nič prekvapujúce, že?
  • očkovaný môže mať ťažký priebeh - áno môže, v drvivej väčšine prípadov išlo o ľudí, ktorí mali iné pridružené ochorenia a obzvlášť pri respiračných ochorenia je toto riziko vyššie. Aj Mercury zomrel na zápal pľúc.
  • očkovaný môže zomrieť - áno môže, ale fakt, že úmrtnosť sa znížila o asi 90% je pre teba nedostatočne nízke číslo.

 

  • narozdiel od neočkovaného pôjde rovno do neba - mal som na mysli tie hoaxy, že vakcíny robia z ľudí mutantov, slúžia na ovládanie ľudí, privodia im rakovinu alebo poruchy erekcie a pôjdu do pekla, čomu rýchlo uverili tisíce jednoduchších Slovákov ako môžeme vidieť na internetoch. Ale aspoň vďaka internetom sme zistili koľko špičkových epidemiológov nájdeme medzi robotníkmi a upratovačkami, ktorí sú od sústruhu či metly presvedčení, že majú plné právo vyjadrovať svoj "odborný" názor. Že od začiatku vojny na Ukrajine sa títo špičkoví epidemiológovia transformujú na skúsených politológov a ekonómov, náhoda určite nebude.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

clovek2, otvarame prilis vela tem,  takto tazko cokolvek mozeme prebrat hlbsie. tak len poznamky,  ak mas zaujem tak niekde mozeme ist hlbsie.

1.

pred 14 hodinami, clovek2 napísal:

myslíš tie šírené tzv autoritami, ako napríklad: očkovaný sa nenakazí, očkovaný sa síce môže nakaziť, ale neochorie, očkovaný síce môže ochorieť,

A pod.  No ja si to pamatam inak, ale ludska pamat je selektivna.  Tak som si prezrel asi 10 rozhovorov s Mikasom a nic taketo som nenasiel.  Je tu teda pracovna hypoteza ze aj ty mas vyberove skreslenie a prebral si nazory svojej bubliny, pricom sa nic take neudialo.  Pretoze fakty boli jasne,  to co ta moze miast ze sa menili podla konkretnej mutacie.  Na povodny covid malo ockovanie skutocne 95 uspesnost a teda by sa ockovany nenakazil.  Na dalsie mutacie ucinnost klesala az na 60 percent ale bolo to zname este skor ako dorazili na Slovensko. A tak lekarska autorita by nemala hovorit ze sa nenakazi ockovany.   Jedine ak to hovori niekto kto nechape kontext, ale to bude skor recipient ako autorita.
2.
A tvoj citovany prispevok je taky nejaky, "urazeny"., plny nepresnosti a sotva objektivny.  Aj takto vsak vznika "nazor".  Ale kedze Kaplan je proti EU tak si bez overovania prebral aj tezy ktore su viac ako sporne. 
3.  A tvoj nazor ze kedze ty si mal lahky priebeh covidu, tak ockovanie bolo pre teba zbytocne.  To je ukazka ze tiez nevies hodnotit rizika.  Pretoze to je hodnotenie ex post a tak je nepodstatne pri rozhodovani.   Keby si mal tazky covid, skoncil na kysliku a mal problemy este niekolko mesiacov, tak by si to hodnotil inak ? ( Informator to zazil ale aj tak trval na tom ze ockovanie je hlupost). 
Cisla sme vedeli,  pre zdraveho cloveka do veku 50 rokov bola sanca 1:50 ze bude mat lahky priebeh.  A sanca 5:1 ze ten covid dostane.  Ockovanie zlepsuje sance na lahky priebeh aspon 4x.   Stoji to za individualne rozhodnutie ?  Racionalne ano, ale je mozne ze riziko 1:50 chapes ako male. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
Dňa 12. 12. 2022 at 10:32, tyso napísal:

takto tazko cokolvek mozeme prebrat hlbsie. tak len poznamky,  ak mas zaujem tak niekde mozeme ist hlbsie.

máme tak rozdielne pohľady na svet, že to považujem za čistú stratu času - obojstrannú ... nevidím akúkoľvek šancu nie na zhodu, ale ani na pochopenie názoru toho druhého.

Dňa 12. 12. 2022 at 10:32, tyso napísal:

kedze ty si mal lahky priebeh covidu, tak ockovanie bolo pre teba zbytocne.  To je ukazka ze tiez nevies hodnotit rizika.

a aký iný priebeh som mal mať? však všetci okolo mňa mali ľahký priebeh, teda okrem jedného, ale ten je 60+. máme v robote mladého chalana, ktorý sa iniciatívne nechal zaočkovať, lebo ho donútila frajerka /tiež idiot, že jej okamžite nedal kopačky/ - ten mal reakciu na očkovanie horšiu ako ja priebeh samotného covidu - ja teploty 38-38.5 dva dni, on horúčky k 40 tri dni. tak kto bol na tom horšie? keď volal obvodnému liečiteľovi čo mu je, ten ho zdrbal jak sirotu, že načo sa nechal očkovať keď je mladý a má dobrú imunitu :tongue:

s mojou schopnosťou hodnotiť riziká to tiež nebude až také zlé, keď cez 30 rokov robím so živou elektrikou, a stále som nažive :yes_yes:

k samotnému zvažovaniu rizík očkovať / neočkovať - najviac podporovali očkovaciu kampaň médiá, ktoré už predtým opakovane klamali, to na dôvere k vakcínam tiež nepridá. a ani to, že štát sa pri očkovaní zbavoval zodpovednosti za prípadné následky podpisom nejakého lajstra...

Dňa 12. 12. 2022 at 10:32, tyso napísal:

citovany prispevok je taky nejaky, "urazeny"., plny nepresnosti a sotva objektivny. 

v čom? že presne vystihuje, že celá epidémia bola od začiatku jeden bohapustý kšeft pre pár vyvolených? a zbytočnou buzeráciou tiež, samozrejme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

pred 16 minútami, clovek2 napísal:

nevidím akúkoľvek šancu nie na zhodu, ale ani na pochopenie názoru toho druhého.

za mna sa snazim chapat co ten druhy hovori,  napriklad ty si celkom autentiticky EU skeptik,  schopny a inteligentny.  A tak ma zaujima preco sa drzis nazorov, ktore povazujem za  nespravne pre ich nesulad s faktami.
Ale ak ty dopredu vies ze nedokazes pochopit druhy nazor, tak ok.  To je potom vyznanie viery a vsetko je jasne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

však hovorím že nemáme šancu sa navzájom pochopiť

pred 8 hodinami, robopol napísal:

clovek2: Ty si presne ten prípad človeka, ktorý sa nedokáže poučiť z chýb druhých a je hrdina, keby si nemal ľahký priebeh, či skonal, tak by si nám netrepal tieto blobosti. 

skoro na jar 2020, keď cirkus ešte len začínal, a panika s ním, som vo firme na dvore stretol kolegu /toho čo na koronu skoro exol/, a bol veľmi prekvapený, že všetci sú v panike, len ja v kľude - citujem moju vtedajšiu odpoveď:

"Lubo, sú len dve možnosti - buď to to chytím alebo nie, ak to chytím, zas sú len dve možnosti - alebo vyzdraviem, alebo umriem, a ak umriem, tam je len jedna možnosť - že už mi to môže byť jedno" odvtedy sa môj postoj nezmenil...

takmer tri roky sledujem čo sa deje, a neviem či som sa zbláznil ja, alebo všetci dokola, ale pravdepodobnejšia mi príde druhá možnosť... najmä keď som vídaval na jar 2020 idiotov, ktorí sa sami viezli v aute s poctivo nasadenými náhubkami - lebo vrchnosť kázala :cotisisi:  ale potiaľ ešte všetko relatívne OK. dokážem pochopiť, že niekto je v panike pretože je tak vnútorne nastavený, dokážem pochopiť aj paniku tých, čo sa nechali zmanipulovať médiami ... potiaľ dobré, ale prečo to preboha paušálne nútite aj nám ostatným?

pred 8 hodinami, tyso napísal:

preco sa drzis nazorov, ktore povazujem za  nespravne pre ich nesulad s faktami

zaujímavé, mne práveže ladia s faktami ako som ich vnímal a vnímam ja.

pred 8 hodinami, tyso napísal:

To je potom vyznanie viery a vsetko je jasne.

to si si ma pomýlil tuto s robopol-om, ten v globálne oteplenej téme občas predvádzal výstupy porovnateľné s reakciou priemerného dedinského katolíka na konštatovanie, že Ježiš bol Žid.

pred 8 hodinami, tyso napísal:

ty si celkom autentiticky EU skeptik

no vidíš, a toho zo mňa vytrvalým úsilím urobil Brusel. ešte pred 20 rokmi som bol priaznivec EU, a pred referendom o vstupe som známych aj kamošov presviedčal o potrebe zúčastniť sa a hlasovať za ... s odstupom rokov to považujem za chybu - zohral som úlohu užitočného idiota. dnes, keď sa Brusel definitívne utrhol z reťaze, a snaží sa šialeným grýndýlom dosiahnuť chudobu a hladomor v celej únii, už nevidím inú cestu ako vystúpenie z tohoto šialenstva.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov