Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

pred 24 minútami, tyso napísal:

informator, zase si dostal prikazy ?   Prikazana vakcinacia zachranuje ludske zivoty aj ich zdravie.   Podporuju ju lekari,  papez, humanisti. Proti su  politici co tazia zo smrti ludi.  A informatori, tebe prd ide o dobrovolnost, ty chces len skodit.  

takze ak statny organ reprezentovany vykonnou osobou, svojim nasilnym prikazom zachrani 100 000 zivotov, tak tych zopar mrtvych alebo inak zdravotne postihnutych nasledkom toho prikazu, je vlastne obetou za dobru vec....skratka su to povolene straty ci obete.....tak akosi to pravne funguje a preto je to aj vysoko humanne?.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 17 hodinami, electric blue napísal:

Tokio 31. januára (Reuters) - Japonská obchodná a farmaceutická spoločnosť Kowa Co Ltd (7807.T) v pondelok uviedla, že liek proti parazitom ivermektín preukázal "antivírusový účinok" proti Omicron a iným variantom koronavírusu v spoločnom neklinickom výskume. Spoločnosť, ktorá spolupracuje s tokijskou univerzitou Kitasato na testovaní lieku ako potenciálnej liečby COVID-19, neposkytla ďalšie podrobnosti.

  1. neklinicky vyskum = myslime si, ze by to mozno mohlo byt aj takto, ale nemame to potvrdene.

  2. Pokial neposkytne dalsie podrobnosti, tak k tomu treba pristupovat ako k neoverenej fame.

  3. "antivírusový účinok" (nech uz to je co chce), moze byt kludne aj preukazany, ale ak bude jeho hodnota iba  1%, tak to znamena,  ze ivermektin nevhodny.

  4. Ivermektin bol vo viacerych krajinach masovo nasadeny, a ziaden zazrak sa tam nekonal.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tu je dokaz, ze vedecka (samozrejme iba jej skorumpovana cast)  obec vrazdila ludi svojou "odbornostou" a ja si teraz mozem slobodne zatieskat, ze som verejne kritizoval tuto ich cinnost v tzv. zaujme "ochrany" zdravia obcanov....

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/615575-lockdowny-su-zbytocne-ukazuju-data-z-usa/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_3clanok_box

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kedze to tvrdis ty, tak vieme ze je to klamstvo.   Otazka je teda len preco,  a to tiez vieme uz dlho.  Zmysel lockdownu nie je znizit umrtnost tym ze sa ludia nenakazia ale zabranit zahlteniu zdravotnictva.  Preto si vrah,  siris klamstva a chces aby cim viac ludi zomrelo,  v tvojej chorej hlave sa to spaja s kolapsom statu a ty ako spravny fasisticky revolucionar veris ze sa potom dostanu k moci vasi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No ono zas John Hopkins University je dost zvucne meno.

Lockdown by snad mal znizit mortalitu tym, ze ked nezahlti zdravotnictvo, tak je mozne chorych na covid liecit.

Pokial porovnavaju mieru opatreni so smrtnostou, tak kauzailta moze byt aj opacna: tam kde to nebolo take vazne, tak neboli take silne opatrenia a samozrejme tam bolo aj menej mrtvych.

Som si narychlo tych 61 stran prebehol. Problemom moze byt aj sposob, akym z 18 590 publikacii vybrali tych 24 vhodnych, z ktorych vyratali vysledok.

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwiT5qefheL1AhXp-yoKHbEwDV0QFnoECAwQAQ&url=https%3A%2F%2Fsites.krieger.jhu.edu%2Fiae%2Ffiles%2F2022%2F01%2FA-Literature-Review-and-Meta-Analysis-of-the-Effects-of-Lockdowns-on-COVID-19-Mortality.pdf&usg=AOvVaw31qlXVU-Somzp_vkRDsLFj

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

smiley,  zoberme si slovensko.  Prva vlna, ked sa ludia bali a lockdown znamenal zastavenie obchodov bola  taka mierna ze sa siril hoax o neexistujucom covide.  Ked sa neskor sirili nezmysly, lockdown znamenal len obmedzenie restauracii a zavrete skoly, tak sme uz mali vlnu na svetovej urovni.  Takze empiricky vieme povedat ze lockdown zabera,   rovnako si mozeme zobrat cinu kde vedia spravit skutocny lockdown.

Rovnako to sedi logicky,  obmedzenie mobility znamena menej stretavania.  Ak to vyjde ze nie, tak to chce ist ovela hlbsie pretoze sa zrejme mylis.  Atd.    A kedze to siri informator, tak je to urcite chyba, on skutocne citi pach klamstva a nevie mu odolat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To je fakt a nie teória, že LD zamedzí pretečeniu nemocníc a tým zníži smrtnosť na covid. Či už treba vysvetľovať, že ak sa závažný prípad nedostane na kyslík má menšiu šancu na prežitie? Smrtnosť na vrchole vlny je vždy väčšia ako na začiatku a hlavný faktor je, že nie je taká istá starostlivosť o pacientov ak sú na  hrane kapacít.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Veľa ľudí pomrelo práve preto, že čakali do poslednej chvíle doma a zomierali už pri prevoze, alebo im už nedokázali pomôcť v nemocnici. Prvá vlna vo Wu-chane bola taká, že ľudia umierali a nestihli sa dostáť do nemocníc, lebo už boli preplnené. Taliansko malo rovnaký scenár. Je pomerne zaujímavé, čo sa dnes dokáže spochybniť. 

Ako nečudujem sa u bambulka a informatora, čo je na úrovni vyplátaného magora. No čudujem sa, že sa šíria bludy cez "vedecké práce".

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

robopol, ano.   Ale okrem toho LD znizuje mobilitu a tvrdenie ze to neznizuje efektivne R0 je jednoducho divne. A taketo silne tvrdenie vyzaduje ovela lepsie dokazy ako su v  tejto studii.

A vysvetlenie ze domaca karantena zvysuje smrtnost lebo : sic "Zákaz vychádzania z domu môže izolovať infikovanú osobu doma s jej rodinou, čím riskuje, že infikuje členov rodiny vyššou vírusovou záťažou, čo spôsobí závažnejšie ochorenie,“ napísali vedci."

To je skutocne blbost.  Bez ohladu nato z ktorej univerzity su,  aj ekonomovia by mali mat aspon zaklady zdraveho rozumu. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

LD neznižuje len smrtnosť, ale predovšetkým úmrtnosť a kolaps nemocníc, nie len ich samozrejme. Ak by sme nezaviedli opatrenia a v najhoršom prípade lockdown, tak sa premorí populácia, dokonca je logické, že vírus sa dostane k dôchodcom rýchlejšie a znova aj smrtnosť vystrelí. To je komplexný problém a nemožno robiť štúdie, kde si niečo vyberieme, teda napr. to, že tu súbežne je zaočkovaná populácia, alebo stav kde nemocnice stíhajú. Situácia by bola iná keby nechali voľne vírus behať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ved to,   v tomto pripade je dost zlozite dodrzat podmienku "ceteris paribus",  a tak je lahko zmiesat hrusky s jalblkami.  V case sa menil virus, zaockovanost, premorenost,  dodrziavanie opatreni a aj skladba opatreni. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 4 hodinami, robopol napísal:

Veľa ľudí pomrelo práve preto, že čakali do poslednej chvíle doma a zomierali už pri prevoze, alebo im už nedokázali pomôcť v nemocnici. Prvá vlna vo Wu-chane bola taká, že ľudia umierali a nestihli sa dostáť do nemocníc, lebo už boli preplnené. Taliansko malo rovnaký scenár. Je pomerne zaujímavé, čo sa dnes dokáže spochybniť. 

No az by si tu studiu pozrel, tak by si zistil, ze prave toto nespochybnuju. Naopak, na grafe ukazuju, ako prudko klesala umrtnost od doby nastupu v prvej vlne. Este som si necital, ako to interpretovali, mozno zlepsenim zdravotnej starostlivosti o nakazenych covidom.

image.thumb.png.5363cf47fa03fa6fa730fc719614ac0a.png

Zdroj: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwiT5qefheL1AhXp-yoKHbEwDV0QFnoECAwQAQ&url=https%3A%2F%2Fsites.krieger.jhu.edu%2Fiae%2Ffiles%2F2022%2F01%2FA-Literature-Review-and-Meta-Analysis-of-the-Effects-of-Lockdowns-on-COVID-19-Mortality.pdf&usg=AOvVaw31qlXVU-Somzp_vkRDsLFj

V tej studii mohli aspon spomenut lockdown v Cine: ci naozaj zabral, alebo ci si myslia,ze Cina falsuje statistiky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Priebeh v Takliansku je na obr. (zdroj: https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_Italy) . Prebiehal tam lockdown, pretože ak by nie tak úmrtnosť pôjde hore a nie naopak, mortalita. Mortalita na 1 mil. obyvateľov nemôže klesať bezdôvodne, dôležite aj ako to merajú, vzhľadom na aké obdobie klesá, tu musí byť predsa nejaký referenčný rámec. No a teda ak sa zavedie lockdown, tak ti klesne mortalita za nejaký časový úsek (vzhľadom na predchádzajúci, atď.), je to predsa dane tým, že zabraňuješ vírusu sa šíriť. Samozrejme sú tu aj ďalšie faktory, tie súvisia skôr so smrtnosťou, na začiatku neboli nemocnice pripravené na nárazové situácie, počet kyslikových prístrojov, potom ďalšia vec je na čo sa prišlo po čase, že tabletky na potlačenie imunitnej reakcie účinkovali aj na covid v zmysle potlačenia zabijánia imunitného systému napadnutého covidom.. O tom som písal , keď sa ešte lekári hádali, že to je nezmysel, sranda.

 

Covid-19_pandemic_in_Italy_lockdown_and_lifting.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov