Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

Dňa 8. 1. 2022 at 0:43, tyso napísal:

slimak,    si celkom rozumny. Ale ked pocujes slovo Bratislava  tak dostavas tunelove videnie.

https://slovensko.hnonline.sk/18395687-pavelka-z-rezortu-zdravotnictva-omikron-je-uz-u-nas-dominantny-kazdy-stvrty-ktory-prekonal-deltu-sa-opat-nakazi

Ja proti bratislave a tam normalne zijucich  ludi co je cez 90% nemam nic. mam problem s 10%. Alebo s tymi co tych 10% voli. To moze byt 90% mimo bratislavi.

Chlapec pavelka, ,este to nemam dopozerane, nam vysvetlil, ze deltu variantu vyriesil Boooster. To je asi v 29 minute? Nemam nic proti bratislavcanom, kedy bola vlna v PO kraji  a kedy bol ten booster? Kedy boli tie monoklonalne protilatky? Jaj ked uz dochli presovcania. 

Takze v KE, ZA Po kraji pomohol Boooster, monoprotilatky, ci lockdawn. To mozno o mesiac neskor pomohlo bratislave ale ne Slovensku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čo sa očkovania týka tak mne sa ani prvý raz nechcelo vycestovávať volakam. Aj vtedy mi dávalo také mestá že až. Nikto ma nenútil. Ja som šiel len tak z nudy. Aj prvú dávku mám len preto lebo to robili v našom meste v nákupnom centre na počkanie a tak len zo srandy som išiel. Nevedel som či sa mi to zíde. Tento zamestnávateľ nič také nežiada. Ani testy ani nič. Nikto sa nestará. Tak načo? Keď som len živočích že len robím a spím tak kde by som to využil?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

WHO žiada spoločnosti, aby vyvinuli vakcíny, ktoré nielenže chránia pred prepuknutím nákazy, ale aj zabránia šíreniu vírusu

https://www.teraz.sk/zahranicie/who-preockovavanie-proti-covidu-nie-j/603709-clanok.html

Dobrá správa, že @informator? Doteraz si bol velice nespokojný, že vakcíny nezabránili šíreniu, takže ubudne ďalší z dôvodov, prečo by si sa nedal zaočkovať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

WHO vlastne potvrdila to, co tu ja stale tvrdim.....vakciny na covid, co sa doteraz aplikuju, boli a su nahovno.....takze ano, som spokojny a pockam si na novu a ked sa to otestuje na dostatocne velkom pocte takych ako si ty, urcite si to dam pichnut....ale nie kazdy kvartal....ozaj a necitis sa ponizeny, ze moja "skola zivata", je vyssi level, ako tvoja skola vzdelanosti v niecom podobnom ako je  v Skalici?.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hehe,   toto je ukazka ako rozmysla debil,   A kedze je to obvykla chyba tak to mame aj v prisloviach.  Lepsi vrabec v hrsti ako holub na streche.

Keby nebol cakal, tak by sa nedostal do nemocnice.    To je ukazka ako robit zle rozhodnutia a aj to ze sa ani z vlastnych chyb nevie ponaucit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nechcel som to tu pisat, ale ked inak nedas.....spoluleziaci na oddeleni bol tri mesiace po druhej davke a tri dni na to, co som ja bol z nemocnice prepusteny, tak on zomrel....som sa to dozvedel pred tyzdnom, ked som isiel k nemu na dohovorenu navstevu, ktoru sme si naplanovali 18.10 22 ked som odchadzal domov.....jediny co bol zjeho rodiny ockovany a jediny co dostal covid...zena a dve dcery (27 a 32) bez ujmy na zdravotnom stave...teda tak to bolo pred tym tyzdnom....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 14 hodinami, Sniper napísal:

WHO žiada spoločnosti, aby vyvinuli vakcíny, ktoré nielenže chránia pred prepuknutím nákazy, ale aj zabránia šíreniu vírusu

Mne to pride ako blabol. Nemozno vyvijat ucinne vakciny proti buducim  mutaciam, ktore este zatail ani nepozname. Na druhej strane mutacie vznikali v nezaockovanych oblastiach - keby to tam bolo dostatocne zaockovane, pravdepodobne by ani nevznikli a v zaockovanych  krajinach by sa sirenie povodneho virusu uplne zastavilo.

WHO by podla mna mala skor vyzyvat na celosvetove plosne ockovanie, aby kazda krajina nehrabala len pre seba, ale chapala aj slabu zaockovanost inej krajiny ako svoj problem (zdroj mutacii covidu).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Vy ste už boli na tretej dávke?

Vzhľadom na to, že dlhodobo sledujem vlastnú imunitnú odpoveď, tak čas pred treťou vakcináciou naťahujem. Počkám až do deviateho mesiaca od môjho druhého očkovania mRNA vakcínou, kým si dám podať tretiu dávku.

Platí nepísané pravidlo, že čím väčšmi toto obdobie predĺžim, o to viac mi boostrovacia dávka natiahne ochranu do budúcna. Vidíme, že čím viac sú intervaly očkovania bližšie k sebe, pre dlhodobú imunitnú ochranu to nie je výhodné.

https://www.postoj.sk/96724/nemozeme-ludi-kazde-styri-mesiace-ockovat-tym-istym-nema-to-logiku

 

V Cechach  Ondřej Dostál zverejnuje cerstve udaje na Tweety. A za dnesny den to vychadza tak, ze hodnoty u ockovanych a neockovanych co to prekonali su skoro rovnake. Teda nema ziaden zmysel sa ockovat. U nas general rozhodol aby si mal "jeho povolenie" mas sa ockovat do 90 dni. Co nik normalny nespravi. Este aby  sa dvakrat ockoval.

 

 

prekonany.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak,    ehm.    Tak podme k logike,    v ktorej si skupine ?   Ak si v skupine co uz prekonali covid ( ako informator)  tak ano, ockovanie pomaha ale celkove riziko je male. 

Ale ja sledujem skupinu co je ockovana a neprekonala covid, a tu mozes porovnat zo skupinou neockovanou a neprekonanou.  Ta je ta co dnes riskuje.

 

BTW medzi 0,3 a 0,2 je rozdiel 30 percent :)  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tie data su za vcera, uvidime co bude o 14 dni. Zatial rastie pocet pozitivnych a klesaju hospitalizovani a JIP.  Neviem ci to general robi dobre,resp si myslim,ze to robi hlupo. "Nutit" dobrovolne k ockovaniu, kde to nema vyznam. A nebodaj povinne ockovanie(vid Rakusko, ci aj Taliansko?) ak vakciny nebudu fungovat. V Taliansku uz neberu deti do skolky ak niesu zaockovane. Zrejme maju s tym problem uz z minulosti. Na Slovensku bolo najviac antivaxerov v Bratislave.

Citát

 

Súhlasíte s povinným očkovaním?

Pokladám to za rozporuplné rozhodnutie. Mám obavu, aby sme týmto krokom nezväčšili počet odporcov očkovania proti iným infekčným ochoreniam. Keď sa preto rodičia rozhodnú nedať zaočkovať svoje deti proti iným ochoreniam, až potom sa začnú diať veci.

V takom Taliansku už klesá počet očkovaných detí a nariadením povinného očkovania proti covidu si podľa mňa ešte výrazne naložia. Môže to veľmi posilniť komunitu antivaxerov aj na Slovensku. Preto treba s touto otázkou narábať veľmi citlivo.

Potrebujeme zozbierať dostatočné množstvo argumentácie, aby ľudia, ktorí o očkovaní nie sú presvedčení, mali v rukách niečo, o čo sa môžu oprieť pri svojich rozhodnutiach. A to sa zatiaľ nedeje.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jedna poznamka,  skupina biomatiek proti ockovaniu a skupina proti covid ockovaniu nie je ta ista,  prva je zblbnuta z modreho konika a je mozne ze je najvacsia v bratislave.  Ale odpor proti ockovaniu na covid ma povod v ruskej konspiracnej scene,  najviac sa to prekryva s miestami kde volia kotlebu.

Otazka je  co s tym,

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 9 hodinami, tyso napísal:

odpor proti ockovaniu na covid ma povod v ruskej konspiracnej scene,  najviac sa to prekryva s miestami kde volia kotlebu.

ešte dobre že toho Putina máme, že? inak by sme si ho museli vymyslieť :hufi:

že tu je odpor proti očkovaniu má viacero dôvodov, a ten ruský je vcelku minimálny ... jedným z tých reálnejších je, že časť populácie je ešte vytrénovaná reálnym socializmom, a zo súčasnej očkovacej kampane, za ktorú by sa nemuselo hanbiť ani Rudé Právo a spol, sa im ježia vlasy na zátylku. jednoducho časť spoločnosti ešte nestratila zdravé inštinkty, a vidí že tu s nimi vláda a médiá nehrajú košer hru.

btw, neveril by si koľko ľudí vo firme, ktorí boli pôvodne rozhodnutí nechať sa opichať, svoje rozhodnutie zmenilo potom ako videli chlapa, ktorý ešte dva mesiace po prvej dávke vyzeral ako po mŕtvici, čo mal stŕpnutú polku fasády ... a nebolo k tomu treba ani zem a vlek či slobodný vysierač :biggrin:

  • Sorry! 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tomu chapem,  priklad posobi. Ale ked potom nezmenili nazor ani ked vidia ineho chlapa skoro zomriet na covid, tak to nebude jedine vysvetlenie.

Ano, dovodov je urcite viac ale sirenie hluposti na konspiracnych weboch nebude zanedbatelne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 12 hodinami, clovek2 napísal:

btw, neveril by si koľko ľudí vo firme, ktorí boli pôvodne rozhodnutí nechať sa opichať, svoje rozhodnutie zmenilo potom ako videli chlapa, ktorý ešte dva mesiace po prvej dávke vyzeral ako po mŕtvici, čo mal stŕpnutú polku fasády

Dobre, to je jeden. A ako sa tvárili keď videli stovky ľudí v márniciach, čo zomreli na COVID? Alebo výjavy z cintorínov kde nestačili jamy kopať? He?

brazil_covid_dead.jpg

  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na "rychle" nutujuci virus chripky sa musia robit kazdorocne aktualizovat ockovacie latky, ale este rychlejsie nutujuci virus covidu stale staci stara vakcina.....asi je to tym, ze je ako vino....cim starsia tym lepsia..... : )

https://primar.sme.sk/c/22819909/nasli-achillovu-patu-chripky-objav-moze-zachranit-statisice-zivotov-rocne.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Informator, aby si vedel povedat, ci covid mutuje rychlejsie, musel by si najprv vediet, co to ta  rychlost mutacie je.

Mas chripku, kde vakciny niekedy dosahuju iba 25% ucinnost, a mas ine choroby, kde ti staci jedna vakcina na cely zivot, pripadne to treba kazdych niekolko rokov zopakovat. A mas covid, kde ucinost vakcin aj voci mutaciam dosahuje 80% a mozno sa bude ockovat kazdy rok (a zalezi to v prvom rade od poctu anitvaxerov) - co je na tom preboha zvlastne?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator,   to neries, tomu nechapes.   Ale stale je to otom istom, ake je TERAZ najlepsie riesenie ?   Za par rokov mozno bude stacit jedna vakcina na cely covid a zivot,  ale ti co spekuluju ako ty sa toho mozno nedoziju.   

Nemame dnes lepsiu vakcinu, az ju budeme mat, tak bude v ponuke

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 23 hodinami, tyso napísal:

dovodov je urcite viac ale sirenie hluposti na konspiracnych weboch nebude zanedbatelne.

áno, je tu celý mix dôvodov, ale konšpiračné weby sú myslím dosť preceňované, a ich reálny dopad je +/- na kotlebovcov a časť smerákov a snsákov. ale poznám dosť neočkovaných, ktorí netušia čo je to aeronet, niektorí dokonca ani internet nemajú, ich hlavnými zdrojmi je svätá trojica STV/Narkóza/Hnoj, ktorá informuje zásadne pozitívne, a napriek tomu sa odmietajú očkovať. ale keď už sme pri rusoch, tak humbug ktorý sa strhol okolo Putinovho Špuntíka, keď ho Matovič v Rusku dojednal, tiež napáchal značné škody - každý kto má v republike do prdele dieru považoval za svoju občiansku povinnosť sa voči nemu vymedziť. výsledkom bolo, že kopa ľudí si pomyslela, že celé očkovanie je len zasratá politika, a nedali sa pichnúť ani Astru či inú demokratickú vakcínu ... pritom reálny dosah špuntíka by bol v jednotkách percent - čiže nič dramatického by sa nestalo, pretože aj insitní obdivovatelia socializmu majú tak nejak podvedomú nedôveru k ruskej kvalite :biggrin:

pred 12 hodinami, Sniper napísal:

to je jeden. A ako sa tvárili keď videli stovky ľudí v márniciach, čo zomreli na COVID?

no, a tu je ďalší dôvod - časť odmietačov má dojem že médiá a politici s nimi nehrajú fér hru a skresľujú reálne čísla. dnes už klasického popierača korony asi nenájdeš - prakticky každý pozná niekoho čo mal ťažký priebeh choroby alebo na to dokonca exol. ale, z druhej strany, keď zoberiem čo bolo u nás vo firme, tak bývalý kolega bol na tom ozaj zle, neviem či mu náhodou do špitálu aj farára nevolali, jeho žena mala tiež veľmi ťažký priebeh, ďalší dvaja to zvládli doma, ale tiež veľmi zle. lenže zvyšných cca 20 malo len mierne príznaky alebo aj nijaké ... tým ľuďom nevysvetlíš že vo firme nerobí reprezentatívna vzorka populácie, ale zároveň ich realita a realita v médiach sú v rozpore - jednoducho médiá prepískli intenzitu strašenia.

a prv než tu zo mňa zase urobíte zúrivého antivaxera ... za posledný rok som asi 3 - 4x dostal otázku typu: čo myslíš, mám sa nechať očkovať?

moja odpoveď bola vždy rovnaká - nepýtaj sa mňa ale svojho doktora. že som sa z nejakého neznámeho dôvodu nenakazil ja, napriek kontaktu s dokázateľne chorými, ešte neznamená že sa nemôžeš nakaziť ty!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ešte doplním ... Zuza von Mullkippe mala údajne nedávno príkec v ktorom sa údajne mala vyňadriť že nerozumie svojmu poddanému ľudu prečo sa nechce nechať opichať... no, evidentne tomu ľudu nerozumie ani tvorca očkovacej stratégie - pretože keby sa na to išlo menej silovo a viac fikane, tak mohlo byť opichaných ďaleko viac ľudí... stačilo len použiť rozum a nie silu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak potom by sa mala najomkyna kozieho palaca poradit s Ficom, Kotlebom, Uhrikom a mozno aj s Tarabom a s Kufovcami, aby sa dostala spat do reality a nelietala v oblakoch ako Majka zo suhviezdia Orion.... : ) 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 14. 1. 2022 at 23:22, clovek2 napísal:

áno, je tu celý mix dôvodov, ale konšpiračné weby sú myslím dosť preceňované, a ich reálny dopad je +/- na

vcera som videla jedno videjko , kompilaciu , ako ludia odpadavaju po vakcinach . normalne som dostala strach :biggrin:

a to som polhodinu po ocko ani nevedela ze som po ockovani

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov