Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

12 minutes ago, informator said:

si ukazka megalomanstva a neomylnosti,

hehe,   tak len pre opakovanie.  K neomylnosti sa nehlasim,  mam len vyssie IQ, znalosti a vedomosti ako mas ty.  Ale ty si skoro dno,  takze to ma vacsina ludi.  Pre teba su tak vsetci megalomani,  ale to je dane tym ze ty si fakt uboziak.

A k posudzovaniu,  ani to nerobim.  V jednotlivych pripadoch som schopny sledovat logiku a proces ako sa to deje. Ale inak sa spolieham na odbornikov co sa tomu venuju na plny uvazok.   Na rozdiel od teba rozumiem ako sa pracuje s datami a co hovoria a rozumiem ich interpretacii.  A tak viem odhalit  zlu logiku, klamstvo a neznalost.   Teda vsetko to co ty nedokazes.  A som dostatocne oddolny proti  falosnym argumentom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, tyso napísal:

A som dostatocne oddolny proti  falosnym argumentom.

tak preco ich teda siris?.....ale ide ti to dobre.....hlupakom, ako si ty, to urcite imponuje.... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 11 hodinami, tyso napísal:

Tomas a uz si to zvladol ?  V tvojom pripade sa to vola tretia davka, na tu sa mozes hlasit a dostnes Pfizera.

Oficiálne tretia dávka ale fyzicky druhá. Takže prvá dávka Janssenu je za dve Pfizerové keď podľa NCZI mám už akože tretiu aj keď poradím druhú. Ale vyriešilo sa to samo. Prišla mi SMS že môžem sa registrovať na očkovanie a pinkód ktorým sa naň registrujem. Neviem či to prišlo automaticky alebo za to že som sa tam trocha pošprtal na tom NCZI webe. Ale finálne som sa nikam vtedy nedostal a nepísal som im na support že mám takýto problém. Neviem či podľa logov zistili že sa tam babrem alebo len tak poslali. Ale už s tým pinom to išlo a samo mi to ponúklo že "posilňujúca dávka" a nie že tretia. Lebo to ani neni tretia. Ale treslo mi to termín volakde v Bratislave a v takom čase keď som v práci. Keďže v práci som nenahraditeľný tak som zažiadal o zmenu a treslo mi to rovnaké miesto, iba iný deň a inú hodinu ale zase počas mojej pracovnej doby. Sakra a matka čo to ani nepotrebuje jej dali pekne cez víkend v Dunajskej Strede. Všetko naopak robia. Ona môže hocikedy ju z práce uvoľnia bezproblémov a dajú jej víkend a ja čo sa nemôžem uvoľniť z práce dajú dvakrát nevhodný termín. Veď pracovné dni nech dávaju dôchodcom a študentom veď tí maju furt volno a víkendy nech dajú pracujúcim na dohody a živnosti ktorí nemôžu íst na paragraf či dovolenku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jednym z argumentov antivaxerov bola nova technologia pouzita pri vakcinach, ktoru prezentovali ako skusanie experiemntalnych vakcin na ludoch. EMA teraz schvalila na pouzivanie "staru" proteinovu vakcinu Nuvaxovid od firmy Novavax, tak som celkom zvedavy, ci sa nou antivaxeri zaockuju, alebo si najdu pre svoju hlupost dalsiu vyhovorku:

https://dennikn.sk/2655842/ema-odporucila-prvu-proteinovu-vakcinu-ako-funguje-latka-od-firmy-novavax-a-kde-moze-najviac-pomoct/?ref=list

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Coronu však už nedokáže zastaviť ani plná zaočkovanosť, tretí svet bude semenište mutácii a tak sa tu budeme očkovať každý rok, pol roka na nove varianty. Cele to bude stat oveľa viac.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Otázne je, ako sa tie mutácie budú vyvíjať, ak časom zdegradujú na úroveň priemerného voliča Kotlebu, tak sa to bude prejavovať ako niekoľkodňová nádcha.



EMA teraz schvalila na pouzivanie "staru" proteinovu vakcinu Nuvaxovid od firmy Novavax, tak som celkom zvedavi, ci sa nou antivaxeri zaockuju

informator už utekal do očkovacieho centra, čo mu nohy vládali.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

robopol,   to ci nas davaju dole je v skutocnosti nieco co je vlastne mimo "fitness",   evolucia preferuje to co sa najlepsie siri, nie co je najskodlivejsie.  Skor naopak, keby prisla neskodna mutacia, tak by sme nerobili ziadne opatrenia a mohla by sirit lahsie. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1 hour ago, robopol said:

Coronu však už nedokáže zastaviť ani plná zaočkovanosť,

Stale plati ze ano,  len nie okamzite.  plna zaockovanost vyznamne znizuje R0 a ked toto celosvetovo klesne pod 1, tak sa covid zastavi.  Jasne,  cielena vakcina na aktualny kmen je lepsia ale aj bez toho to ide. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neplatí, to sú len teoreticke, nesprávne závery. Ako chces preoččkovat cely svet? To nehrozi a vakcinácia bude cielne filtrovat kmene, ktoré budú odolne. Mozeme akurat dufat, že časom sa presadia menej vrazdiace kmene, ale ludi je dostatok, to že ich par zomrie nehra z evolucneho hladiska žiadnu rolu.

Akurat by sa mal svet poučit z Činy a killovat virus do jedneho v počiatku, ako desatročie nicit ekonomiku a bojovat s veterným mlynom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Preockovat cely svet ?  Z technickeho pohladu to nie je problem,  dnes je 95 percent celosvetovej populacie ockovanej.  Mame teda vytvorene logisticke moznosti, rovnako nie je problem vakciny vyrobit.  A zda sa ze problem je skor v tej "vyspelej casti", tu mame ludi zurivo odmietajucich vakciny.

A k filtrovaniu,   rovnako ako vakcina pracuje prekonanie choroby. Ty vlastne tvrdis ze sa budu neustale objavovat mutacie, ktore budu vediet nakazit ci uz ockovanych alebo po prekonani choroby.  Toto sa este nikdy v minulosti neudialo a nezda sa mi to ako realny scenar.  Moznosti ake maju mutacie nie su nekonecne, ked sa dostanu do lokalneho optima tak uz to dalej velmi nejde.   Dalsia otazka je,  kde su mozne rezervoare nakazy, chripka sa siri od vtakov,  covid pokial viem tak sa siri len v ludskej populacii, zvierata sa mozu nakazit ale nesiria to na ludi.  Preockovanie a prekonanie teda podla mna povedie k utlmeniu pandemie a mozno sa budu objavovat ohniska ale uz to nebude svetova hrozba.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

95% očkovanej na čo?

Pre teba nič nie je problém :) Rezervoár vírusu bude celý svet, pretože niekde sa objavujú vlny v lete, niekde v zime. Pokiaľ klesne vírus, ako ty tvrdíš na R0<1 tak podľa teba zaniká pandémia, čo je totálna sprostosť, vývoj je dynamický a RO je len nejaký hrubý ukazovateľ. Vidíme teda opak, vírus sa oslabí na nejakú málu populáciu niekde (ak je menej to R0) no dokáže prežiť, alebo sa importuje zas z inej časti sveta. My sme ako civilizácia nikdy neboli tak prepojení, nikto tu v minulosti nelietal naprieč planétou vo veľkom.

Netvrdím, že tu corona bude navždy, ale určite to nebude tak ako to tvrdíš ty, že stačí nám preočkovať par krajín a sme vyhrali. zaočkovať celý svet, no to je poriadna utopia, corona nie je AIDS.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Minuly tyzden som pozeral francuzsku komediu s vojenskou tematikou 7 rota, videl som dve diely v TV, nic normalnejsie sa nedalo pozriet, dobre,ze deti to bavi.

Ten film sa absurdnostou nechyta na Matovica.

 

Citát

Po tom, ako niektorí predstavitelia vlády oznámili úmysel finančne motivovať starších ľudí vo veku 60 a viac rokov k očkovaniu proti ochoreniu COVID-19, očkovanosť prvou dávkou v tejto skupine výrazne vzrástla, skonštatoval Matovič.

Oznámil to vicepremiér a minister financií Igor Matovič (OĽANO) počas utorkovej tlačovej konferencie. Vyčíslil to na 395-percentný nárast záujmu. Očakáva, že to štát bude stáť približne 270 miliónov eur.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/611149-matovic-motivacia-peniazmi-pri-ockovani-funguje/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_3clanok_box

 

On tam vidi 395 percentny narast zaujmu sa ockovat. Lebo u 50-59 klesol zaujem o 80% . Si asi nevsimli, ze v nemocniciach 60+ neockovanych je asi taky isty pocet ako 60- , a na ventilacii ich je mozno aj menej. Lebo nieje miesto, tak uprednostia mladsieho.

A mame velky uspech za 270 milionov,lebo statu usetrili cez miliardu. 

Ten uspech poklesu zaujmu vo vsetkych kategoriach bol z dvovodu lockdownu, predtym to rastlo,lebo mesta(vacsie) robili kampane,lebo si mysleli,ze zolik im pomoze. Ze deti budu moct chodit do skol,ci na kruzky. 

V Revucej(okrese) sa 1. davkou za poslednych 6 tyzdnou zaoockovalo 167 nad 60 rokov a 154 ludi 50-59. V skupine 50-59 je este 2330 neockovanych a v skupine 60+ 3268 neockovanych. V Revucej ma 2143 ludi 3 davku(z 50+). 1. dostalo 8040.  Teda mu kaslu na motivaciu.  Co je skoda a viac ako 20% ich nebude.

 

nemocnice.png

Revuca motivacia.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 11 hodinami, robopol napísal:

neplatí, to sú len teoreticke, nesprávne závery. Ako chces preoččkovat cely svet?

No napriklad pri pravych kiahnach (R = 3.5–6.0) to tiez zo zaciatku nevyzeralo ruzovo, ale nakoniec sa to podarilo: cely svet bol plosne preockovany a v roku 1980 bol virus prehlaseny za zlikvidovany . Asi najvacsia prekazka je, ze na covid nezomiera 25% nemocnych.

Zaockovat cely svet teda nie je utopia, pretoze uz to raz preukazatelne vyslo na 100%.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pre truhlika:

- čítaj veci v kontexte, ja som nenapísal, že celosvetove očkovanie je utopia, ale že celosvetove očkovanie na koronu je utopia.

- a dodaj hneď zdroj o celosvetovom zaočkovani proti kiahňam, keď napr. tu : zdroj nižšie sa píše, že boli zapčkovane iba zasiahnuté oblasti po svete.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pravé_neštovice

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vdaka....ale si este pockam, ci sa zjemni to sialenstvo z nasilim  vsetko zavakcinovat za kazdu cenu.....odmietam nasilie v tomto sialenstve......ak sa to nezmeni na striktnu dobrovolnost bez akehokolvek podmienovania, tak svoje zasady nebudem menit za ziadnu cenu....ani moznej ochrany svojho zdravia.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nerad robim veci pod natlakom....a co sa tyka tych overenych vakcin, tak mas pravdu, ale to povinne vakcinovanie kazdy kvartal sa mi javi ako navykove a nema nic spolocne z ochranou zdravia....... :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov