Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

pred 11 minútami, tyso napísal:

plosne ockovanie je lepsie, ale ockovanie skupiny 60+  riesi 80 percent problemov a tyka sa 10 percent populacie. 

A antivakceri zneuziju cokolvek,  takze nejdem sa snazit formulovat svoje myslienky tak aby ich nevedeli zneuzit.

aj tak sa bude musiet zaviest povinne pre vsetkych . takze preco nie hned .

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

electric blue a preco by malo by povinne ockovanie pre vsetkych? Neviem ci si to myslis, ci vies len ,ze to tak bude. Preco? Ja si najdem cas pochopit tvoje argumenty. Iste nejake mas.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Slimak, povinne ockovanie by prinieslo benefit pre vsetkych.  ale je to spojene s velkymi politickymi rizikami. 

Ale zaujalo ma "bude musiet",  nie nebude to musiet byt.   Dnes ideme cestou premorenia len to nezvlada zdravotnictvo,  co znamena ze cestou este par razy prejdeme lockdownami.  Ale nakoniec k tomu premoreniu pride a covid skonci. Pokial nepridu dalsie mutacie, ktore dokazu nakazit zase vsetkych.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podla mna tento stat nevie spravit aj techikaliami(matovicov termin) 60+ zaockovanie. Celu populaciu - to ani nema vyznam riesit. Bude musiet - preto som sa pytal preco, musi mat nazor.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tiez si myslim ze nedokaze ani 60plus, ale zvysit ockovanie natlakom dokaze. V skutocnosti je ockovanie tejto skupiny blizke 80 percentam a zrejme sa da dosiahnut nieco blizke 90 percentam.  Ale za obrovskeho kriku opozicie. A prilis neverim ze sa o to pokusia

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Matovič sa môže aj rozkrájať, ale s tuposťou podtatranskej populácie nespraví s tým nič. Miliardová India má denné prírastky rovnaké ako 5 miliónové Slovensko.



Zrejme prišli na to, prečo AstraZeneca spôsobovala krvné zrazeniny

https://svet.sme.sk/c/22795657/vedci-zrejme-nasli-spustac-krvnych-zrazenin-po-podani-vakciny-astrazeneca.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

🔴 Priemerné náklady na liečbu 1 nezaočkovaného pacienta:

Vek Priemerné náklady
0-9 rokov 52 €
10-19 rokov 15 €
20-29 rokov 27 €
30-39 rokov 50 €
40-49 rokov 94 €
50-59 rokov 212 €
60-69 rokov 560 €
70-79 rokov 1.159 €
80-89 rokov 1.516 €
90-99 rokov 1.328 €


🟢 Priemerné náklady na liečbu 1 zaočkovaného pacienta:

Vek Priemerné náklady
0-9 rokov -
10-19 rokov 1 €
20-29 rokov 5 €
30-39 rokov 6 €
40-49 rokov 6 €
50-59 rokov 21 €
60-69 rokov 74 €
70-79 rokov 166 €
80-89 rokov 414 €
90-99 rokov 362 €

https://www.facebook.com/MinisterstvoZdravotnictvaSR/posts/207484408221872

 

To len napomocne pre  electric blue.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak a ked povies ze cena vakciny je 20 EUR, tak z pohladu efektivity zdravotnictva ma zmysel ockovanie vsetkych, setri to peniaze a ostane viac pre vsetkych.   Pohlad zdravia a ekonomiky je tu v prospech ockovania.    Ale su veci, ktore  nevysvetlis.

Príde chlapík do krčmy a stále si hundre popod nos: „niektoré veci nevysvetlíš…..niektoré veci nevysvetlíš.“

Dá si 2 pol deci a stále šomre: „niektoré veci nevysvetlíš.“ To už je divné krčmárovi, tak sa ho pýta: „Čo stále máte s tým? Všetky veci sa dajú vysvetliť, máme na to kopu odborníkov a tak….čo také si teda neviete vysvetliť?“

Chlapík: „Ale dojím ti kozu a ako tak dojím, kopne mi jednou nohou do vedra, tak som jej tú nohu priviazal o vráta. Dojím ďalej a sviňa, čo nespraví? Kopne mi druhou nohou do vedra. Priviažem jej aj tú o náprotivnú stenu a spokojný si myslím, že už nebudú problémy, keď mi zrazu do vedra spustila chvost.

Tak som sa naštval, odviazal som remeň a priviazal ním chvost o strop maštale. A potom mi spadli gate a prišla manželka……..Niektoré veci nevysvetlíš!!!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vemeno Sipos -ten ma dnes o tom matovicovom dalsiom genialnom zakonu co ma pomoct Slovensku (ten Sipos ma presvedcit opoziciu aby za to hlasovali, teraz tam ani Matovic nieje je 3 minutova prestavka)- Sipos to ma hlave nastavene a vsetci asi zato co budu hlasovat, ze ten dochodca co sa dal zaockovat usetril statu 12 500 euro - vypocitalo to vraj UHP urad hodnoty za peniaze. Je to taka hlupost ako je vemeno Sipos a jeho sef Matovic - inak take mate aj ministerstvo financii.

Ten zakon ani Matovic nechce aby presiel, preto dnes v kuse do bastardov nadaval Ficovi. Neviem si predstavit aby nejaky bastard za to hlasoval. Ja ,len z skodoradosti by som chcel aby presiel.

Inak co tam stvaral Dolar to je neskutocne. 100 euro vsetkym na energie.

----------

Na chuja podla mna bude to ze ti starci co sa nechcu zaockovat, sa nedaju.  Druhe na chuja je to ze to ide aj po mladsich. Teda som rad ze som sa dal zaockovat. Berie to aj mladsich ako starcov a vo velkom aj 55 + aj 45+ Aj35+ tam spadam aj ja.  Teda tieto skupiny sa dajte zaockovat. Aby ste zbytocne neumreli. Ja som sa dal zaockovat lebo som si myslel,ze mi to zo skoly donesu deti ci zena. Keby som vedel, ze budu zatvoreny nech si tie chemikalie nechaju pre seba- Aj chalan bol z dva krat ze ho zaockuju, raz to nepreslo,ze ho nemoli nebola tam pediatricka a druhy krat vcera -naco ti to bude ked 70% bratislavu zatvoria.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 4 hodinami, slimak napísal:

electric blue a preco by malo by povinne ockovanie pre vsetkych? Neviem ci si to myslis, ci vies len ,ze to tak bude. Preco? Ja si najdem cas pochopit tvoje argumenty. Iste nejake mas.

 

@slimak o tych benefitoch sa uz nakecalo dost . rakusko uz schvalilo od februara povinne ockovanie. uz len doladuju detajly . v nemecku je tie vraj vecsina za povinne ockovanie . a myslim ze ostatne krajiny EU sa tiez pridaju

 

Citát

Nemecko :
Za odmietnutie očkovania môže dokonca hroziť odobratie vodičského preukazu

Pre neočkovaných je situácia napätá. Tlak sa každým dňom zvyšuje! Pretože zaočkovanosť v Nemecku je stále relatívne nízka, povinné očkovanie je dnes povinné zo všetkých strán: sú tomu naklonení lekári, politici, zamestnávateľské zväzy. V opačnom prípade sotva budete môcť vylúčiť piatu alebo šiestu korónovú vlnu. A za, ako ukazujú aktuálne prieskumy, je aj väčšina obyvateľov. Právni experti nevidia žiadne právne problémy. Práve naopak: Tí, ktorí sa nedajú zaočkovať napriek tomu, že musia byť zaočkovaní, môžu dokonca čeliť následkom – až po ukončenie práce a odobratie vodičského preukazu.

V mnohých spolkových krajinách sú ľudia, ktorí nie sú očkovaní, už odsunutí na vedľajšiu koľaj: chodenie do reštaurácií, prechádzky po vianočných trhoch alebo iné podujatia – všetko je možné len s 2G alebo 2G+. Žiaľ, neočkovaní ľudia musia zostať vonku. A pretože to stále nestačí na zníženie incidencie a odbremenenie jednotiek intenzívnej starostlivosti, po celej krajine sa teraz diskutuje o všeobecnom povinnom očkovaní. Teraz sa Bundeswehr rúti dopredu a chce zaviesť povinné očkovanie pre svoj personál. Nie nadarmo vyvstáva otázka: je to vôbec možné?

Od dnešného dňa musia neočkovaní zamestnanci každý deň, keď chcú nastúpiť na svoje pracovisko, predložiť aktuálny test. Tým, ktorí odmietnu, hrozí zníženie platu a v prípade recidívy aj výpoveď, ako vysvetľuje právnička Nicole Mutschke vo videu, no pre tých, ktorí sa odmietnu dať zaočkovať, sú možné aj úplne iné sankcie. "Štát by mohol začať so študentskými pôžičkami, príspevkami na bývanie a podobne a platbu podmieniť statusom očkovania. Človeku, ktorý sa odmieta zaočkovať, by mohol odobrať vodičský preukaz," hovorí Joachim Wieland. Právnik považuje takéto sankcie za celkom realizovateľné. Upozorňuje, že už dnes je vo väzbe niekoľko tisíc ľudí za nezaplatenie pokuty.

"Povinné očkovanie je zásah do fyzickej integrity tých, ktorí musia byť očkovaní, aj keď nechcú. To musí byť, samozrejme, opodstatnené. Štát nie je zodpovedný len za tých, ktorí sú proti očkovaniu, ale za všetkých ľudí." povinnosť chrániť “, takmer zhrnul problém právnik Joachim Wieland.

V jednoduchom jazyku to znamená: zákonodarca musí zvážiť. Na jednej strane je právo tých, ktorí sú proti očkovaniu a trvajú na svojej fyzickej integrite. Na druhej strane je tu extrémne vysoký počet úmrtí, ktoré pandémia koróny doteraz priniesla. „V dôsledku toho podľa mňa prevažuje povinnosť voči tým, ktorí inak ochorejú alebo dokonca zomrú

https://www.rtl.de/cms/bei-corona-impfpflicht-diese-strafen-koennten-verweigerern-drohen-4871788.html

 

Citát

Rakúsko je jednou z prvých krajín , ktorá skutočne zavádza povinné očkovanie pre všetkých.

Ako píše „Presse“ vo svojom online vydaní, existuje hrubý návrh „Zákona o ochrane očkovania proti Covid-19“. Preto môže vyjsť poriadne draho pre každého, kto odmieta očkovanie proti koronavírusu.

1) Osobu, ktorá sa nedostaví na očkovanie, najskôr predvolá okresný správny úrad.

2) Ak toto predvolanie ignorujete, do štyroch týždňov dostanete druhú žiadosť.

3) Kto zmešká aj túto lehotu, bude musieť zaplatiť pokutu 3 600 eur alebo náhradný trest odňatia slobody na štyri týždne.

4) Tomu, kto už dvakrát dostal pokutu za porušenie očkovacej povinnosti, hrozí 7 200 eur, s výnimkou tehotných žien, maloletých či ťažko chorých.

Čoskoro bude nasledovať konkrétny návrh zákona, po ktorom bude nasledovať štvortýždňová revízia. Zákon má nadobudnúť účinnosť začiatkom februára 2022 po uznesení Národnej rady a Federálnej rady.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

pred 9 hodinami, tyso napísal:

urcite nie od zamestnavatelov.   NCZI ma sektorove udaje podla zakona.    To sa to snazim vysvetlit neuspesne uz niekolko dni.

takze pri ockovacom akte si povinny sa preukazat obcianskym a aj pracovnou zmluvou?.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pobavilo :biggrin:

Hlavní odpůrce očkování naletěl, přijal falešný úplatek od výrobce vakcín

Citát

Youtubeři ošálili jednoho z předních britských odpůrců vakcín Pierse Corbyna. Ten od nich přijal falešný dar ve výši 10 000 liber (téměř 300 tisíc Kč) za to, že přestane kritizovat vakcínu společnosti AstraZeneca.
Článek

Youtubeři Josh Pieters a Archie Manners si z konspiračního teoretika, který se v poslední době aktivně věnuje boji proti covidovým vakcínám, vystřelili tak, že se vydávali za obchodníky, kteří investují do společnosti AstraZeneca.

Po Corbynovi, bratrovi někdejšího lídra britské opozice Jeremyho, pod příslibem finančního daru chtěli, aby se v rámci svých antivakcinačních kampaní místo AstraZenecy zaměřil spíše na společnosti Pfizer a Moderna.

Ve videu vtipálci vysvětlili, že si s Corbynem domluvili schůzku. Aby mohli akci provést legálně, museli prý do společnosti skutečně investovat. Tak koupili jednu akcii za 100 liber (téměř 3 tísíce Kč).

.....

To, zda se lidé rozhodnou nechat se očkovat, nebo ne, je čistě jejich věc. Ale poslouchat lidi, kteří o vakcínách šíří dezinformace, ale jsou ochotni přijmout peníze vydělané na vakcínách, to je úplně jiná věc,“ uzavřel video jeden z autorů Pieters.https://www.seznamzpravy.cz/clanek/hlavni-odpurce-ockovani-naletel-prijal-falesny-uplatek-od-vyrobce-vakcin-171083

 

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Falosne covidpasy sa asi robili v okresoch kde je najvacsia zaockovanost. Resp. kde to potrebovali. Nemyslim ze to bol okres Revuca - lebo tu to nepotrebujes(resp.ja to nepotrebujem). Ja to nemam v mobile. Ani na papieri. A dochodcovia to tiez isto nerobili. Ale teraz ten nesvar za 500 euro mozno oplati.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pockam si na nejaky nas, rydzo slovensky, mutacny produkt a potom sa rozhodnem....pandemicka komisia urcite v dohladnom case pride zo svojou mutacnou odbornou studiou.....samozrejme za pomoci ocenovanych a skusenych individualit z ich radov, ako su napr.Sabaka, Cekan, a im podobny vedatori.....ja sa riadim odporucanim nasich vedeckych elit.... 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov