Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

Nechaj si tie svoje "postrehy pre seba". Ak neveštil vrchol, tak potom asi budeme rast do nekonečna k tej stene. A na co nám je matematik, čo nič nevešti, jeho slova sa dajú interpretovať rôzne, takže nie ja som sa pýtal kde je ta jeho stena, ale ako hovorím, ty nerozumies ani slovenskému jazyku, nedá sa s tebou dohovoriť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 9 hodinami, informator napísal:

to sa robite taky nechapavy alebo ozaj s takou zostavou tu diskutujem.....

SK......54% = 29 exitusov,

kolko s tych statov v tabulke ma vyssi pocet ockovanych, ale aj vyssi pocet mrtvych?......treba si to porovnat a zamysliet sa, preco su data z oficialnej stranky u nas nejako inak formulovane......

Tak si predstav, že keď zadáš dáta za tento mesiac, tak už budeme dole v tej tabuľke, lebo umrtnosť stúpla, to je dane tým,  že objektívne sa to dá porovnávať až na konci vlny pandémie (jar), keďže ako ti písal tyso niekde delta začala skôr exponenciálne rásť. tebe ale matematika nič nehovorí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no predstavte si.......selektuje sa a pani z kozieho palaca to schvaluje.....

Citát

V Česku sú opatrenia veľmi podobné. O to viac je zaujímavejší výklad zákona o zisťovaní statusu očkovaný/neočkovaný, ktorým reagoval Ústavný súd ČR na žiadosť podľa infozákona. Ide o rozhodnutie a odôvodnenie Ústavného súdu v ČR, na základe toho, že dňa 2. novembra 2021 bola Ústavnému súdu doručená žiadosť o poskytnutie
informácií podľa zákona č. 106/1999 Zb. o slobodnom prístupe k informáciám v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZSPI“), v ktorej sa Mgr. Vendula Zahumenská, Ph.D. (ďalej len „žiadateľka“) domáhala oznámenia informácií o tom, koľko sudcov Ústavného súdu a asistentov týchto sudcov je očkovaných proti chorobe covid-19 a koľko ich je „rozočkovaných.“

Tu je časť spomínaného rozhodnutia:

Informácia o očkovaní fyzickej osoby proti chorobe covid-19 je považovaná za údaj o zdravotnom stave, pretože vypovedá o tom, že osobe bola poskytnutá určitá zdravotná služba poskytovateľom zdravotných služieb (že jej bola aplikovaná vakcína).

Táto informácia je svojou povahou vysoko dôverná a je špecificky chránená. Očkovanie proti ochoreniu spôsobenému vírusom covid-19 je dobrovoľné. Rovnako ako pri iných zdravotných úkonoch je potom na každej fyzickej osobe, či zdravotný úkon podstúpi a komu o tejto skutočnosti oznámi informácie.

Ústavný súd nezisťuje a ani nemá právo zisťovať tieto informácie o zdravotnom stavu sudcov alebo asistentov sudcu, ibaže by bezprostredne súviseli s výkonom práce či plnením povinností, ktoré sú ukladané zákonmi. Dobrovoľné očkovanie však nemá vplyv na spôsobilosť na výkon práce a ani právne predpisy s vakcináciou/non-vakcináciou sudcu či asistenta sudcu nespájajú žiadnu povinnosť vo vzťahu k pôsobnosti Ústavnému súdu..........................

ostatne si mozete precitat tu.......

https://www.nitranoviny.sk/ustavny-sud-cr-informacia-o-ockovani-je-svojou-povahou-vysoko-doverna-a-je-specificky-chranena/

.......tak ako je to vlastne z povinnostou preukazovat sa nejakym covid "pasportom", alebo nejakou inou "bumaskou" u holica, v restauracii, ci nejakemu buzerantovi pred nejakym obchodnym centrom..... a to nevravim o povinnosti s nou mavat pri nastupe do prace......:)

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a co si z toho pochopil ? "ibaže by bezprostredne súviseli s výkonom práce či plnením povinností, ktoré sú ukladané zákonmi."Ak chces ist niekam, kde povinnost ukazat potvrdenie je ulozena zakonom, tak aky mas problem ?  To ze nechapes zakony ?  Alebo tvoji kamarati nechapu zakony a ty mas ulohu ich hlupost sirit ?  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 49 minútami, informator napísal:

Ústavný súd nezisťuje a ani nemá právo zisťovať tieto informácie o zdravotnom stavu sudcov alebo asistentov sudcu, ibaže by bezprostredne súviseli s výkonom práce či plnením povinností, ktoré sú ukladané zákonmi. Dobrovoľné očkovanie však nemá vplyv na spôsobilosť na výkon práce a ani právne predpisy s vakcináciou/non-vakcináciou sudcu či asistenta sudcu nespájajú žiadnu povinnosť vo vzťahu k pôsobnosti Ústavnému súdu

sudca je zamestnanec ako kazdy iny......ci nie?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

cize nechapes text, kontext a dokazujes ze by si mal mlcat.  

Kontext: Zamestavatel ma pravo kontrolovat ci zamestanec splna podmienky vstupu na pracovisko ale nema opravnenie tuto informaciu vkladat do osobneho spisu a teda ju ani nemoze poskytovat ziadatelke.  

Ale to je prilis komplikovane na teba, ze ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 23. 11. 2021 at 20:47, tyso napísal:

uznavas ze mame problem ?  A mas ine riesenie ? Pretoze uprimne nikto nie je nadseny predstavou povinneho ockovania a vlada uz vobec nie.  Je jasne ze to vzbudi vasne,  cast antivakcerov sa neda zaockovat ani ked to bude povinne,  zavriet sa daju jednotky nie stovky ludi, rovnako sa nedaju normalne vymoct pokuty.  Vela problemov a nie je jasne ze bude vysledok zodpovedat namahe.   Ale co navrhujes ? 

mám obavu, že nijaké dobré riešenie neexistuje, na tie bol čas niekedy na jar. ale pohrávať sa s myšlienkou povinného očkovania v čase keď je pomer očkovaných a neočkovaných 50/50, a aj z tých očkovaných sa časť dala opichať len pod nátlakom, je zárukou riadneho priekaku, tým si môžeš byť istý.

dalo by sa popísať veľa o tom kde vláda urobila chyby v komunikácii, ale v téme kde každý nezaočkovaný = konšpirátor - dezolát s atrofovaným mozgom, nevidím zmysel o tom písať. ale ako správne poznamenal môj kolega, už mohlo byť zaočkovaných ďaleko viac ľudí, keby boli zvolili inteligentné riešenie namiesto silového.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 15 hodinami, Sniper napísal:

Na Russia Today zverejnili, že Sputnik V má najvyšší účinok proti úmrtiam na Covid v Maďarsku. Že na RT zrovna vyhral Sputnik.

russia-today_hungary-vaccines.png

Janssen tam ani neni. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, clovek2 napísal:

dalo by sa popísať veľa o tom kde vláda urobila chyby v komunikácii...

ale ako správne poznamenal môj kolega, už mohlo byť zaočkovaných ďaleko viac ľudí, keby boli zvolili inteligentné riešenie namiesto silového.

 

Keď niekomu horí dom a vláda mu nepovie, čo má robiť, tak v tom dome zhorí? A na vine je vláda? Je to ich egoizmus, lebo dúfali, že sa ich to nebude týkať. Teraz je už neskoro hasiť.

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

clovek, to je otazka na ktoru neviem odpoved. O kolko mohla vlada komunikaciou vylepsit stav. Moja teza je ze malo, krajina je rozdelena a ked opozicia ide opacnu tezu tak by to chcelo maga nie len normalneho politika. Viem si to predstavit ak ovladnes media a preto madarsko ma o nieco lepsie cisla. Ale nemyslim  ze to slo na slovensku.

A k povinnemu ockovaniu. je to samozrejme otazne. Existuje predpoklad ze cast ludi to moze prijat.  Su teraz zablokovani, aj tusia ze odmietanie ockovania nie je rozumne ale nedokazu si to priznat a konat inak. Povinne ockovanie moze sposobit ze sa nechaju zaockovat a budu na vladu nadavat dalej. Kolko ich je ? netusim ale to tvrde antivakcinarske jadro je urcite mensina. Ti sa nedaju ockovat a radsej zomru ako mucenici. Ake velke problemy to sposobi? povinne ockovanie znamena ze im hrozia pokuty a ich odmietnutie skonci na sudoch, mozeme vsak cakat naslednu amnestiu. Su schopni spustit nasilie?  nejake ano ale to skor odradi dalsich. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Povinné očkovanie by bez problémov prešlo, je to len spolitizované, pretože naša opozícia poskladaná z mafiánov a fašistov si z toho spravila agendu. Nikdy som nepostrehol, že by tak strašne zbrojili proti očkovaniu proti záškrtu, tetanu, osýpkam, detskej obrne, mumpsu, žltačke B, čiernemu kašľu atď., toto všetko sú povinné očkovania, ktoré boli väčšinou zavedené už v 50. rokoch po tom, čo sa u nás vyskytli desiatky prípadov týchto ochorení a vďaka povinnému očkovaniu už sme ich prakticky vymietli. Tak čo urva majú proti očkovaniu, ktoré tu za 2 roky skolilo okolo 15 000 ľudí a nakazilo sa takmer pol milióna? Je to len politika, nič viac. Keby sviniari z Hlasu, Smeru čo nebodaj Republiky boli vo vláde, tak to povinné očkovanie by sme tu mali už začiatkom roka a dezolátov by ako rozvracačov štátu hnali bičmi do očkovacích centier. To garantujem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sniper,  to je sice pravda ale prd platna.  Mame dnesny stav a je dnes zbytocne riesit ako to mohlo byt.  A problem je hlbsi, Smer a fasisti sa viacmenej vezu na vlne odporu,  to podhubie vzniklo aj bez nich, oni to len zhorsuju ale nie su priamou pricinou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 20 hodinami, tyso napísal:

cize nechapes text, kontext a dokazujes ze by si mal mlcat.  

Kontext: Zamestavatel ma pravo kontrolovat ci zamestanec splna podmienky vstupu na pracovisko ale nema opravnenie tuto informaciu vkladat do osobneho spisu a teda ju ani nemoze poskytovat ziadatelke.  

Ale to je prilis komplikovane na teba, ze ?

takze zverejnovanie poctov ockovanych a neockovanych medzi dochodcama, zdravotnikmi, ucitelmi a pod. je nezakonne....ci nie?....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator, ty mas zjavne problem chapat aj leporelo.  Ak urobis prieskum a dobrovolne ti povedia, tak to nie je nezakonne.  Ak zneuzijes pravo zistovat ci mozu ist do prace, tak je nezakonne.   V tomto pripade ide o to ako to robis.   

Fakt si tak natrvdly ? 

  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takze vsetky oficialne informacie ohladom toho, kolko je ockovanych  a v ktorej vekovej kategorii, ci destinacii, su udavane na zaklade prieskumu statistickeho uradu SK?....inak ta advokatka sa nepytala na to, kto je a kto nie na US v CR ockovany a ktp nie, ale iba na pocet zaockovanych a nezaockovanych......a to je  velky rozdiel od toho, co tu ty uvadzas, ako sa to nesmie, lebo......takze si hlupak a klamar.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ach boze, tolka hlupost a este sa nou chvalis. nczi ma na rozdiel od zamestnavatela priamo v zakone sledovanie zdravotnych udajov. A tak zverejnuje statisticke udaje, nemoze vsak zverejnovat udaje o jednotlivcoch. To ze nepoznas zakony je pochopitelne ale ze citis potrebu to oznamovat vsetkym na svete to uz pochopitelne nie je. Nemusis sa svojou hlupostou pysit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a inak to pekne ukazuje ze antivakcer je idiot aj vo svojej profesii,  advokat by mal vediet ako sa pytat a co sa da ziskat.  Informacia o tom kto je zaockovany nesmie byt evidovana u zamestnavatela a tak sa na nu neda pytat cez 211.  Odpoved bude ze to nie je evidovane.  Mohla by skusit u NCZI ale tam neziska prehlad o jednotlivych zamestnavateloch. 

Ak teda o niekom vies ze je antivakcer, tak je nebezpecne sa na jeho sluzby spoliehat.  Plati u lekara a je to velmi silny priznak aj u advokata, inziniera ci ekonoma.   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v com ?   ze je blba ?  A ako si by to ty chcel posudit ?  Ved v pripade inteligencie si ako nemy a slepy.  Netusis o com hovorim,  ale ber to ako darcek.  Ak budes potrebovat pravnika, neber neockovanych :)

 

Ale inspiroval si ma,  povinne ockovanie policajtov a vojakov by vyhnalo z tade konspiratorov.   To sa mi zda dobry deal.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pytala sa na nieco co ziadna organizacia NESMIE evidovat u svojich pracovnikov.   Ty nemusis chapat preco, ale advokat to musi vediet. Ak nie, tak studovala asi v Sladkovicove a neber ju na riesenie svojich problemov. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov