Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

No teeeda, @tyso teba by mali aspon 5miliokrat naklonovat a vymenit cely narod..

Len dufam, ze ty sa k nejakej realnej moci nikdy nedostanes. Je samozrejme, ze si vsetci myslime, ze sme lepsi ako ini ludia, ale ako ty mas ostatnych za nesvojpravnych debilov je desive.

A len tak medzi nami pouzivas respirator aj pri sexe, ked uz sa odstup neda dodrzat ?🤣

Boze, toto je odporna tema..idem het

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, AlexRosberg napísal:

len my inteligentnejší sme to na rozdiel od vás vedeli už pred voľbami čo je to za blázna. A vlastne ty si to nechceš priznať doteraz takže ty si úplne beznádejný prípad. 

Aha. Keď za inteligenciu považuješ to, kto vymyslí krajšiu nadávku na Matoviča, aby tým "preliečil" svoje mindráky, tak budiž :zubiska:. Ja sa akurát len smejem pri kávičke za počítačom ako to strašne prežívaš a popritom uvažujem ako finančne ešte viac využiť koronakrízu (ako vravím, uplynulý rok bol dosť dobrý). Čo už narobím, keď som beznádejný prípad :zubiska:

 

Citát

A pri otázke prečo nemáme ešte formálnu slobodu som myslel na ľudí ako ja, ktorí sme prekonali Covid pred viac než 180 dňami, myslel som len túto skupinu, a nie celú spoločnosť. Keby si čítal pozornejšie tak by si nemusel potom písať o Ficových fiktívnych príkazoch svojim ovečkám a o rozoštvávaní národa, ale by si možno uznal, že prirátať jednoduchou zmenou pravidiel k očkovaným aj premorených je v kompetencii vlády a Fico s tým nič nemá.

Tu nemá nikto vysokú školu života, takže ak potrebuješ túto konkrétnu informáciu, obráť sa na ministerstvo zdravotníctva. Premorených, pokiaľ viem, nikde nepočítajú, takže zrejme ani vláda nebude mať na to kompetencie a musí o tom rozhodovať možno WHO. Aj keby sa mali pripočítavať, spravilo by to max. 10 percentuálnych bodov a to sa ešte nevie aký vôbec účinok to bude mať, keď po pol roku strácaš všetky protilátky, takže už si možno na rovnakej úrovni ako tí, čo sa nikdy nenakazili, ale ty tu stále budeš filozofovať dookola jak v pomocnej škole.

Fico mohol spraviť len jednu vec: odporučiť svojim voličom očkovanie. Tým, že z opozície sa nikto k očkovaniu nevyjadruje pozitívne a henten pes dokonca z huby vypustil, že nebude podporovať financovanie farmaceutických spoločností, naznačil dosť jasne čo si myslí. A keďže patríme medzi najmenej zaočkované krajiny v a paradoxne najviac proti očkovaniu vystupujú voliči opozície, tak sotva môžeš tvrdiť, že Fico nič s tým nemá. On v opozícii vykrikuje vždy inak ako keď je pri moci, nepochybujem o tom ani najmenej, keby bol pri moci, tak by sa snažil pretlačiť povinné očkovanie a odporcov by označoval za rozvracačov štátu.

 

Citát

Riešenie som už písal : Zdraví nech normálne fungujú a žijú, chorí nech sa liečia a izolujú, v špitáloch nekompromisne prioritne liečiť v prvom rade jedine očkovaných, neočkovaných (ktorí sami na seba zobrali riziko) iba ak je na to priestor a v prípade preťaženia neprijímať do nemocníc aby nemusela byť ohrozená iná zdravotná starostlivosť (operácie, vyšetrenia a pod.) a hotovo.

No konečne si napísal niečo k veci. To trvalo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Myslim, ze to bol Einstein, co povedal, ze iba dobra teoria nam vysvetli, co skutocne pozorujeme. :yes_yes:

Kazdy den napriklad pozorujeme Slnko vychadzat a zapadat, ale na pochopenie reality treba teoriu, ze Zem rotuje a pohyb Slnka po oblohe je teda iba zdanlivy.

Rovnako jednotlivec moze pozorovat iba to, ze si zobral ivermektin a po nejakom case mu bolo lepsie. To je ale prakticky kazdemu, pretoze 97% sa spontanne vylieci.. Aby teda mohli Alexovi znami vediet, ze im ivermektin zabral, museli by jedno ochorenie prekonat s nim a potom identicke ochorenie bez neho. Cize urcite kecaju, pretoze zo svojich pozorovani nemozu vediet to, co tvrdia. ( A ano, presne tymto sposobom zacalo ivermektinu verit tolko ludi, aj ked ma mizernu ucinnost).

Vsak to poznate: zatial co neliecena nadcha trva tyzden, liecena iba sedem dni...

Aby sme zistili realitu, treba zobrat velky pocet ludi, co sa liecili s ivermektinom a dalsiu velku skupinu, co prekonali ochorenie bez neho - a statisticky spravne to porovnat. A to sme este stale nevylucili to placebo.To by musela byt este dalsia skupina ludi, co by dostali miesto ivermektinu neucinnu latku (tak aby o tom nevedeli).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1 hour ago, Hellé said:

 ?

 

helle, tak uprimne je plno oblasti kde naopak ja sa necitim ako expert a pocuvam. Je ale desive ak si ludia myslia ze vedia posudit ci ivermektin lieci alebo ake budu ekonomicke dopady brexitu. No nie nevedia, ale su ako Tomas a veria ze ano.

A nie pri sexe nepouzivam respirator:)  ani igelitovu tasku,  mam peknu partnerku a nie je to potrebne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 4 hodinami, AlexRosberg napísal:

3. napriek tomu že imunita po prekonaní covidu je silnejšia ako po očkovaní : https://vat.pravda.sk/clovek/clanok/586476-imunita-po-prekonani-covidu-je-podla-vedcov-o-nieco-vacsia-nez-po-ockovani/ 

Tak uz zacinas dosahovat uroven Informatora. Uz si to tu raz uviedol a Tyso ta  upozornil na zavadzanie -  a ty to ignorujes a znova to tu tresnes ?!? 

V clanku sa zavadzajuco porovnava imunita po prvej davke ockovania. Pri plnom zaockovani obidvoma davkami nie je na tom imunita po prekonani covidu lepsie.

pred 4 hodinami, AlexRosberg napísal:

Ani o tomto neviem co si mam mysliet. Ved ty sam si mi minule pisal, ze hladina protilatok nie smerodajna pre urcenie imunity, explicitne ze imunita moze byt v dobrom stave na boj proti covidu aj pri poklese protilatok.  Tak preco to zase teraz pouzivas ako argument "zlej imunity" ?!?

Az by sa imunitna odpoved ockovanych zhorsila, bolo by to byt vidiet na zmene poctu hospitalizovanych a umrti pre ockovanych. Meranie na milionoch ludi je stastiticky mimoriadne spolahlive. Studia s desiatkami pripadov je uplne inde.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 4 hodinami, smiley napísal:

Ani o tomto neviem co si mam mysliet. Ved ty sam si mi minule pisal, ze hladina protilatok nie smerodajna pre urcenie imunity, explicitne ze imunita moze byt v dobrom stave na boj proti covidu aj pri poklese protilatok.  Tak preco to zase teraz pouzivas ako argument "zlej imunity" ?!?

A čo na tom akože nechápeš? Tu si fakt stoja viacerí na kábloch asi, toto neni normálne. 

Však to som len poukázal na príklad pokrytectva. Veď ja mám hladinu protilátok na saláme jak u seba tak aj u ostatných, neberiem to vôbec ako smerodajný údaj ani ako dôkaz zlej imunity, ja doprajem slobodu každému hoc nech má aj zápornú hodnotu protilátok. Iba poukazujem na rozpor keď už vláda a všelijakí tysovia z tých protilátok robia fetiš, tak prečo sú teda neni dôslední?

 Podľa nich ževraj ľuďom po prekonaní covidu nemôže štát priznať covid pass pretože nevieme akú presne majú hladinu protilátok, a ako časom tie protilátky u nich klesajú, že je to veľmi individuálne a treba viacej štúdií na to, tak prečo potom mnohým očkovaným, ktorí boli zaočkovaní dávnejšie a u ktorých sa reálne testami už preukázalo že protilátky nemajú žiadne, tú slobodu stále teda ponechávame? Ja im ju samozrejme nechcem brať, ale pýtam sa z princípu že keď oni môžu byť formálne slobodní s protilátkami na hodnote nula, prečo nemôžu byť slobodní aj tí druhí u ktorých hodnoty protilátok kolíšu od prípadu k prípadu. 

Opakujem ešte raz pre tých čo majú ťažkosti čítam s porozumením. Môj názor je taký že tá hodnota protilátok vôbec nie je podstatná. Myslím si že ako po očkovaní tak po prekonaní Covidu sa organizmus v nejakej forme imunitne nastaví na boj s vírusom a táto obranyschopnosť v pamäti buniek ostane a najbližšie vystavenie nákaze zapríčiní miernejší priebeh ochorenia a to bez ohľadu na hodnotu hladiny protilátok. Ale keď niektorí ľudia čo majú momentálne rozhodovacie právomoci tú hladinu protilátok berú ako strašne podstatný údaj a používajú ju ako argument že prečo nemôže byť ľuďom po prekonaní Covidu priznaná sloboda (pretože vraj protilátky časom klesajú, a my nevieme ako rýchlo, a že je to prísne individuálne a že potrebujeme na to viac štúdií a bla bla) tak sa pýtam, prečo vláda očkovancom u ktorých už časom protilátky padli na nulu tiež tú slobodu nezoberie? Ako to že im nebol okamžite odobraný covid pass? Keby som si teraz dal urobiť test na protilátky a vyjde mi hoc aj vyššie číslo než u všetkých očkovaných, tak keby sa na základe toho dožadujem covid pasu, tak mi ho aj tak nepridelia, a ja sa pýtam prečo teda? Chcel som logické zdôvodnenie, ktoré mi nikto nebol schopný poskytnúť. Fakt to budí dojem že tí ľudia nie sú potom delení podľa medicínskeho hladiska (kto je ako chránený) ale z hľadiska toho že len odmeníme toho poslušného kto si dal pichnúť Pfizera.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ty si uvedomuješ, že pokým sa tu odbavíš vypísaním jedného príspevku cez dva a pol monitora, tak už si mohol mať pichnutú najmenej jednu dávku? A aj v októbri to ide dokonca bez registrácie a je to otázka max 15 minút. Ušetril by si si hodiny filozofovania na internete, ktoré aj tak k ničomu nevedú. Tak opatrne s tým káblom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

pred 12 hodinami, AlexRosberg napísal:

Veď ja mám hladinu protilátok na saláme jak u seba tak aj u ostatných, neberiem to vôbec ako smerodajný údaj ani ako dôkaz zlej imunity

Nemas to na salame, pretoze prave hladinu protilatok si pouzil ako jeden z hlavnych troch argumentov, preco by zaockovani pred 180 dnami uz nemali mat platny covid pas:

pred 22 hodinami, AlexRosberg napísal:

... že nemám nárok na Covid pass a formálnu slobodu keďže som viac ako 180 dní po prekonaní covidu a naproti tomu naša elita ktorá si utekala nohy dolámať aby sa hned medzi prvými zaočkovali, tak majú stále platný covid pass, aj napriek tomu že :

1. ...

2. aj napriek tomu že mnohí očkovaní už nemajú tie protilátky https://www.startitup.sk/po-4-mesiacoch-od-ockovania-nemali-takmer-ziadne-protilatky-studia-z-ceska-potvrdila-to-o-com-sa-uz-vo-svete-hovori/  a

Cim viac sa snazis obhajit svoju iracionalnu fobiu s ockovania, tym viac sa to toho zamotavas svojimi tvrdeniami, ktore sa vzajomne odporuju.

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tiež som si všimol, že sa čoraz viac zamotáva, ale píše také siahodlhé príspevky, že som sa aj ja v tom zamotal a to som nebol ani v polovici, tak som na to už kašľal (slušne povedané) a už ani ďalej nečítal. U neho ten problém je už skôr politický, podobná rétorika ako informátor, táto krvilačná fašistická vláda im strrrrrašne ale strrrrrašne uberá z ich vzácnej slobody. Strrrrrašne zbroja proti očkovaniu a pritom je to jedna z málo účinných ciest ako získať tú ich krvou vykúpenú slobodu. Ale nie sú jediní, podobných kecov majú plnú hubu aj iní "bojovníci za slobodu", na internete je ich dosť.

Pozitívne je, že denné prírastky očkovaných začínajú rásť, ale je to stále pomalé, takto do konca roka nebude ani 50%.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 hodinami, smiley napísal:

Nemas to na salame, pretoze prave hladinu protilatok si pouzil ako jeden z hlavnych troch argumentov, preco by zaockovani pred 180 dnami uz nemali mat platny covid pas

Ale to je volovina. Hladinu protilátok používajú ako argument niektorí odporcovia slobody pre tých čo Covid prekonali, lebo údajne nevedia aké majú protilátky po tých 180 dňoch, že čo keď už náhodou nemajú tak som len poukázal na to že "aha, tak keď sú pre vás tak dôležité tie protilátky tak prečo vás trápi že ste si neni istí tým akú máme hladinu protilátok my, ale nevadí vám že napichanci už skoro žiadne nemajú a veselo si teda môžu chodiť kade tade?"  

Už musím dávať retardované príklady asi jako Tomáš, lebo šak tu si fakt niekto stojí na kábli. To je podobný príklad ako keď odporcovia rúšok ktorých fízli niekde dodžubávajú že nemali voľakde rúško v obchode poukážu na to že "aha, veď ani Sulík ho nemal na tlačovke" ... ale to neznamená že tí ľudia by chceli aby sa tie rúška nosili, oni chcú naopak aby sa nenosili vôbec, iba len poukážu na to že "však ani tamten ho nemal, to vám už nevadí?" ... môj princíp je podobný : som za to, aby ľudia neboli obmedzovaní, ani očkovaní ani neočkovaní, a je mi jedno aké majú protilátky, ale len poukazujem na to že keď ostatným vadí že po prekonaní Covidu klesajú protilátky a máme tak prísť po 180 dňoch o slobodu, prečo im nevadí aj to že napichaným klesajú protilátky? Keď oni môžu mať platný pas 12 mesiacov, prečo ja len 180 dní? 

Ale moje osobné presvedčenie je že na protilátkach nezáleží a som za to aby boli slobodní všetci zdraví ľudia (bez príznakov) bez ohľadu na to aké majú protilátky a či sú pichnutí alebo nie, a že chytať, ostrakizovať a dôrazne izolovať od spoločnosti by sa mali výlučne len ľudia s vonkajšími prejavmi a príznakmi infekčnej choroby.   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tvoj napad je ale sialeny, bud nechapes co sa deje alebo je ti jedno hlavne aby si sa nemusel ockovat. 

patris medzi vyraznu mensinu co prekonala covid a odmietla vakcinu. Je mozne ale nie iste ze si chraneny rovnako ako po vakcine ale tvoje dalsie tvrdenia su uplne mimo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Alex, hladinu protilatok si ako argument pouzil ty.  Ked tomu ty sam neveris,  tak potom nemas ziaden argument, preco by prekonanie malo vytvarat lepsiu imunitu ako ockovanie. Teda jediny tvoj argument je, ze sa bojis ockovania, ale ten zas nie je racionalny.

pred 1 hodinou, AlexRosberg napísal:

... dôrazne izolovať od spoločnosti by sa mali výlučne len ľudia s vonkajšími prejavmi a príznakmi infekčnej choroby.

To ako naozaj ?!? Vsimol si si v druhej vlne, ze bola zhorsena zdravotna dostupnost a boli preplnene nielen nemocnice, ale dokonca aj krematoria?  Alebo si nevsimol, lebo si  kachlickoval kupelnu? :confused:

Vypadavaju z teba coraz vacsie perly, asi nastal cas tuto diskusiu ukoncit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 5 hodinami, Sniper napísal:

Tiež som si všimol, že sa čoraz viac zamotáva, ale píše také siahodlhé príspevky, že som sa aj ja v tom zamotal a to som nebol ani v polovici, tak som na to už kašľal (slušne povedané) a už ani ďalej nečítal. U neho ten problém je už skôr politický, podobná rétorika ako informátor, táto krvilačná fašistická vláda im strrrrrašne ale strrrrrašne uberá z ich vzácnej slobody. Strrrrrašne zbroja proti očkovaniu a pritom je to jedna z málo účinných ciest ako získať tú ich krvou vykúpenú slobodu. Ale nie sú jediní, podobných kecov majú plnú hubu aj iní "bojovníci za slobodu", na internete je ich dosť.

Pozitívne je, že denné prírastky očkovaných začínajú rásť, ale je to stále pomalé, takto do konca roka nebude ani 50%.

@Sniper rec je o bunkovej imunite po prekonani kovidu

https://mediweb.hnonline.sk/spravy/2339327-imunita-po-prekonani-covidu-je-podla-vedcov-o-nieco-vacsia-nez-po-ockovani

no a urcili casovy ramec 180 dni s tym ze po 180 dnoch nevedia ci je bunkova imunita este aktivna . logicky ale pri vakcinach to duplom nemozu vediet . ale napriek tomu je ta doba ktoru urcili ze vakcina chrani dlhsia :-) problem je ze ockovanie je spolitizovane

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 12 hodinami, electric blue napísal:

rec je o bunkovej imunite po prekonani kovidu ... no a urcili casovy ramec 180 dni s tym ze po 180 dnoch nevedia ci je bunkova imunita este aktivna . logicky ale pri vakcinach to duplom nemozu vediet .

Logicky pri vakcinach to vieme na beton, pretoze sledujeme pomer vakcinovanych pri hospitalizaciach a umrtiach na milionoch ludi.  Ak by imunita z ockovania prestala byt aktivna,  museli by sme zaznamenat narast.

Vieme, ako vakcinacia posobi na celkovu imunitu - na to nemusime vediet, akou castou k tomu prispieva bunkova imunita. Pani Koutna zavadza rec na bunkovu imunitu, ktorej poznanie ale nie je klucove, a opisuje stav imunity po podani prvej vakciny, teda nie plne zaockovaneho cloveka.

Vsak sa staci pozriet vedla k o  nieco lepsie zaockovanym cechom, u ktori si drzia lepsie cisla napriek tomu, ze u nich vlna zacala skor. Vseobecne rozdiely medzi zaockovanymi a nezaockovanymi krajinami su cim dalej tym viac markatnejsie.

Az by ste sa rutili autom proti stene, tak dupnete na brzdu a  nezacnete  spekulovat,  ze brzda je spolitzovana...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 4 hodinami, smiley napísal:

Logicky pri vakcinach to vieme na beton, pretoze sledujeme pomer vakcinovanych pri hospitalizaciach a umrtiach na milionoch ludi.  Ak by imunita z ockovania prestala byt aktivna,  museli by sme zaznamenat narast.

A aký je teda problém štatisticky zisťovať pri hospitalizáciách aj či daný človek už v minulosti Covid prekonal. Však sa nech sa doktor opýta pacienta ktorého mu privezú či už Covid predtým mal, prípadne ak nie je schopný komunikácie, tak rodinného príslušníka, prípadne to má zaznačené v zdravotnej karte, prípadne Úrad verejného zdravotníctva predsa má štatistiku z testov a títo občania musia byť evidovaní, že ak bol niekto pozitívne testovaný tak musí byť o tom záznam a podľa toho by v nemocniciach vedeli zistiť koľko takých pacientov majú hospitalizovaných. A ja som si istý že ich je menej ako očkovaných bez predošlého prekonania ochorenia. Je ich veľmi málo, ak prípadne vôbec takí sú. Tieto dáta ale zámerne všetci ignorujú a som už s tým teda zmierený.

V podstate teraz som narazil na ďalší problém (o ktorom priznám sa som fakt netušil), že keby sa aj predĺžila platnosť Covid passu po prekonaní ochorenia zo 180 dní na povedzme aspoň tých 12 mesiacov, tak opäť sa ma to netýka, lebo údajne pas sa vzťahuje iba na potvrdený PCR test a nie antigénový (a ja som bol vo februári zachytený cez antigén). Načo ich potom teda toľko nakupovali keď ich výsledok ani nechcú uznať. Toto je fakt už nonsens. Takže je dosť možné že tuna naša vláda v podstate by spochybnila aj to že som nejaký Covid mal – čo z toho že som bol pozitívne otestovaný, že to mám zaznačené v zdravotnej karte, že som mal jasné príznaky, že som dostal pandemickú PN-ku, že som štyri týždne skapínal na maródke. Oni hádam by boli chceli aby som v danej dobe keď som už ledva vedel vstať z postele, sa objednával a trepal niekde za nejaké tri dni počas choroby a izolácie niekam na PCR-test, zbytočne ohrozoval ľudí vonku, aby štátna byrokracia aj formálne uznala že mám naozaj koronu. Však toto je už úplne na hlavu postavené

https://www.nczisk.sk/Aktuality/Prekonanie_ochorenia_COVID_19/Pages/default.aspx 

hneď prvá veta : Pokiaľ ste boli diagnostikovaný AG testom, odporúčame potvrdiť si výsledok absolvovaním PCR testu.

Akože to už vážne? NCZI tu ide dávať návody aby občania porušovali karanténu a chodili jak na korze sa chodiť testovať? Ideme chorého človeka ktorý má príznaky, je mu zle, chce ležať doma a izolovať sa, vyťahovať z postele a nútiť ho objednávať sa ešte na PCR a zbytočne chodiť po ďalších testoch lebo potom mu vlastne ani neuznáme že mal ochorenie, keďže nejaká debilná legisltíva hovorí že : Po prekonaní ochorenia COVID-19, ktoré vám bolo potvrdené na základe PCR testu si môžete stiahnuť Digitálny Covid preukaz o prekonaní. Doklad nie je možné vydať na základe pozitívneho AG testu.

Aj keď v tomto to vyzerá že má prsty hlavne a vláda SR sa odvoláva na ich legislatívu, ale šak blbci sú jedni aj druhí.

Na toto už fakt nemám slov. 

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/594830-odhalil-vam-kovid-antigenovy-test-akoby-ste-ho-ani-nemali/

Takže zhrnutie – človek čo mal pozitívny antigénový test musel po jeho vykonaní ostať v karanténe lebo inak by bol pokutovaný za to že roznáša Covid ale potom keď chce Covid preukaz, tak mu štát povie že „sorry, ale ty si vlastne žiadny Covid podľa nás nemal“ Však toto je Kocúrkovo par excellence. Ešte aj takýto diletantizmus budete obhajovať? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1685953056_obrzok.thumb.png.6a6e12322b28e488ab30e77af9592e54.png

 

Toto je pre zmenu séroepidemiologickej štúdie zamestnancov SAV,  kde je ockovanie lepsie ako prekonanie covidu.   To len aby alex videl ze su studie ktore tvrdia nieco ako si on mysli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale čo mňa je po protilátkach, tie ma nezajímajú. Doktor Bukovský (než ho stihli čuráci zmazať) hovoril že imunita sa delí na protilátkovú a bunkovú, a že ak aj sú tie protilátky (ktoré sa dajú vyšetriť z krvi) slabé, tak tá bunková pamäťová imunita si pamätá že organizmus sa už s chorobou stretol a v prípade potreby (vystavenia vírusu) sa aktivuje a že všetko nasvedčuje tomu že táto bunková imunita je doživotná. 

Mňa zajíma iná štatisitka daj mi voľajaký graf koľko percent je v tejto vlne hospitalizovaných :

- neočkovaných bez predošlého prekonania infekcie

- očkovaných bez predošlého ochorenia 

- neočkovaných po prekonaní Covidu   

Som si istý že posledná skupina by bola najmenšie číslo, ale oni sa vyhovárajú že oni vlastne nevedia koľko ľudí ten Covid prekonalo, aká je vlastne premorenosť, preto furt odkazujú len na vakcíny, lebo tam majú aspoň ľahší prehľad, že koho pichli a koho nie. Toto nie je vôbec o medicíne, je to len o byrokracii a politike.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alex,  posledna skupina bude urcite najmensia, kedze  sama skupina neočkovaných po prekonaní Covidu   je malicka.  Len to nic nehovori o tom co chces vediet.  Musis poznat bazu na ktorej to hladas.  A navyse teba zaujima nie co si uviedol ale ako to je s infekciou po 180 dnoch.  

A len taka bokom,  bunkova imunita vznika aj po vakcine.    Jej problemom su dve veci,   vznika nahodne na rozne zlozky virusu a tak  po chorobe nevies aka je silna a ma oneskorenie po infekcii.   

keby si nebal a nechal sa zaockovat, tak v horsom pripade nic neziskas len budes mat pokoj, v lepsom pripade ziskas lepsiu ochranu a budes mat pokoj.   Racionalne je jasne co by si mal robit.  A tak je to aj o medicine,  o racionalite a az potom o politike.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, tyso napísal:

alex,  posledna skupina bude urcite najmensia, kedze  sama skupina neočkovaných po prekonaní Covidu   je malicka.  Len to nic nehovori o tom co chces vediet.  Musis poznat bazu na ktorej to hladas.  A navyse teba zaujima nie co si uviedol ale ako to je s infekciou po 180 dnoch.  

Tak možno áno, aj keď v mojom okolí sa pohybuje najviac ľudí práve z tejto skupiny, väčšina čo poznám má ochorenie za sebou (už napr. len v robote je to takmer kompletne premorené) a zároveň sa neočkujú aj kvôli tomu že : "už som to raz mal/a , tak načo?" Plus keď do tejto našej "elitnej" skupiny patria aj také osobnosti ako, Ľuboš Blaha, Kotleba, Pellegrini (aj keď aj pri ňom sa objavujú konšpirácie ževraj je tajne zaočkovaný), preto som sa čudoval že týchto ľudí akosi každý ignoruje. Aj keď možno je nás fakt menej ako som si myslel, keďže z celoslovenského hľadiska sa počas vĺn viacerí asi dôkladne izolovali "kávičkovaním" na home officoch a tak je tých čo ochorenie už mali reálne omnoho menej než sa mi pôvodne zdalo. 

pred hodinou, tyso napísal:

A len taka bokom,  bunkova imunita vznika aj po vakcine.    Jej problemom su dve veci,   vznika nahodne na rozne zlozky virusu a tak  po chorobe nevies aka je silna a ma oneskorenie po infekcii.   

Však a ja som niekde povedal že po vakcíne taká imunita nevzniká? Veď ja ich účinky nijak nespochybňujem. Ani sa nejdem biť za to že teraz sa má zohľadniť že prekonanie covidu by si zaslúžilo výsostnejšie postavenie z pohľadu slobody ako vakcinovanie. To nie. Ja som chcel z medicínskeho hľadiska iba rovnoprávnosť, resp. kvalifikované a jasne faktami podložené vysvetlenie o tom, prečo takáto rovnoprávnosť neexistuje. Nikto mi takú odpoveď nedal a je jasné prečo - lebo z medicínskeho pohľadu by mala existovať ale neexistuje iba kvôli byrokratickým problémom - že oni v tom majú vlastne chaos a bordel. A hento neuznávanie prekonania ochorenia na základe antigénového testu to už je úplný vrchol hlúposti. 
 

pred hodinou, tyso napísal:

keby si nebal a nechal sa zaockovat, tak v horsom pripade nic neziskas len budes mat pokoj, v lepsom pripade ziskas lepsiu ochranu a budes mat pokoj.   Racionalne je jasne co by si mal robit.  A tak je to aj o medicine,  o racionalite a az potom o politike.

V najhoršom prípade by som pri mojej životnej smole chytil nejaký vedľajší účinok, zrazeninu, vleklý medicínsky problém. Ja toto nemám za potreby. Ja som rád že som teraz v ako tak dobrej kondícii. Keby bolo na vážkach riziko že som sa s vírusom ešte nestretol a som úplne bez imunity a hrozí mi pri chytení infekcie špitál versus riziko zdravotnej komplikácie po vakcíne, tak by som si dal pichnúť voľakde kebych išiel okolo tú jednorazovku a buď hop alebo trop. Ale ja som si sám riziko hospitalizácie minimalizoval na základe racionálnej úvahy vďaka týmto faktom: 1. Covid už som mal (verím že mám teda podstatnú bunkovú imunitu) 2. Nemám po ochorení trvalé následky a nepotreboval som ísť do nemocnice pri nebezpečnejšej britskej mutácii, tak hádam ma nepoloží Delta, ktorá má nižšiu smrtnosť 3. Ochorenie však prebiehalo s príznakmi, nebol to žiadny ľahký priebeh, potrápilo ma to, štvortýždňová maródka (to uvádzam ako príklad keď odborníci vravia ževraj bezpríznakový priebeh vytvára slabučkú imunitu a čím je ťažší tak vytvára lepšiu imunitu) - takže u mňa to bolo s príznakmi a neboli veru ľahké. Tak ja neviem či sú tieto moje úvahy úplne nelogické. Z medicínskeho hľadiska nevidím racionalitu dať sa teraz napichať. Iba z toho byrokratického že by mal človek menej prípadných problémov (zatiaľ sa ma síce žiadne nedotkli). A to je potom smutné keď ide o niečo iné než o medicínske hľadisko o ktoré by malo ísť v prvom rade. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

delta ma vyssiu smrtnost, ale  medicinsky ak mas dobru imunitu na covid, tak mas mensie riziko aj pri ockovani.   ved ti vakcinu vychytaju antigeny. 

Ja ale netvrdim ze nemas imunitu,  zrejme mas.  Z medicinskeho hladiska ale nie je jasne ako dlho ti vydrzi,  vieme ze pri dalsich koronavirusoch nie je prilis trvanliva.  zhruba po 8 mesiacoch  zacina prudko rast sanca ze sa opatovne nakazis. 

 

Ale podme k poctom.  Nasiel som ze sanca ze sa znovu nakazis je asi 1 percento,    cize sa nakazi asi 7 tis tych co uz  mali Covid.  A na druhej strane mas "V rámci 167 hlásení podozrení na závažné nežiadúce účinky štátny ústav eviduje krátkodobú stratu vedomia, kolaps, pretrvávajúce zvýšenie tlaku krvi,  trombózu a tromboflebitídu končatín, pľúcnu embóliu, parézu tvárového nervu, myokarditídu, fibriláciu a infarkt myokardu."

A to pri pocte 2 mil.  Sanca toho co sa bojis je 140 x nizsia ako ze sa znovu nakazis a ak sa to stane tak bude priebeh horsi.    Ale suhlasim ze je to len 1 percentna sanca a to sa uz da risknut.   Ale ockovanie je u teba ovela menej rizikove.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 9 hodinami, AlexRosberg napísal:

lebo údajne pas sa vzťahuje iba na potvrdený PCR test a nie antigénový (a ja som bol vo februári zachytený cez antigén)

No vidis, mozno ti vysiel iba falosne pozitvny  Ag test, nikdy si covid neprekonal a nemas proti nemu ziadnu imunitu, ale spekulujes a mudrujes az sa prasi. Vcelicka by to poistila. :zubiska:

 

pred 9 hodinami, AlexRosberg napísal:

hneď prvá veta : Pokiaľ ste boli diagnostikovaný AG testom, odporúčame potvrdiť si výsledok absolvovaním PCR testu.

Akože to už vážne? NCZI tu ide dávať návody aby občania porušovali karanténu a chodili jak na korze sa chodiť testovať?

Nie, NCZI len berie vedecke stanovisko, kedy je prekonanie covidu povazovane za dostatocne preukazane. Tebe sa to nepaci, ale to nevypoveda nic o skutocnej spolahlivosti Ag testu.

Inac, na PCR test si si kludne mohol ist spravit aj po vyzdraveni, darmo fnukas na tym, kam nutili choreho cloveka ist.

pred 4 hodinami, AlexRosberg napísal:

Ja som chcel z medicínskeho hľadiska iba rovnoprávnosť (ockovanie vs. premorenie), resp. kvalifikované a jasne faktami podložené vysvetlenie o tom, prečo takáto rovnoprávnosť neexistuje. Nikto mi takú odpoveď nedal a je jasné prečo ...

Tyso ti poskytol graf z vedeckej studie.  Problemom teda nie je to, ze take medicinske fakty neexistuju, ale to, ze ty ich ignorujes.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

11 hours ago, smiley said:

Tyso ti poskytol graf z vedeckej studie.  Problemom teda nie je to, ze take medicinske fakty neexistuju, ale to, ze ty ich ignorujes.

Ano, preto som to dal :)  Ale izraelska studia je ovela robustnejsia,  na otazku ako je to s casovym poklesom vsak neodpoveda.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vo fakultnej nemocnici v Nitre majú aktuálne hospitalizovaných 21 pacientov s covidom. Je to od septembra rekordný počet. Iba dvaja z nich sú zaočkovaní.

(...)

Po letnom uvoľnení začal aj vo Fakultnej nemocnici Trnava v týchto dňoch opäť narastať počet pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19.

K utorku hospitalizovaných 17 pacientov, z nich šesť potrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Ani jeden zo šestice nie je proti ochoreniu zaočkovaný.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22755776/koronavirus-na-slovensku-covid-delta-online-minuta-po-minute-5-oktober.html


Ale hlavne, že táto nezaočkovaná suita rozdáva rozumy všade kam sa pohne. A nezabudne dodať, že Matovič je všetkému na vine.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A opozícia sa nezabudne oháňať s tým že oni by taký prísny lockdown nedali, a nenútia ľudí očkovať sa, ale to len preto že sú neni vo vláde. Inák by sa opatrenia zaviedli tak či tak a potom neviem čo by povedali.

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov