Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

Alex,    dovody zhruba zhrnul Tono a smiley,    ja pridam dalsi pohlad.  Podla vsetkeho co vieme je ockovanie velmi nizko rizikove a ockovanie po COVIDE nema ine vysledky ako na tych bez prekonania.  Ale udaje ako kto prekonal COVID su jednoducho slabsie a na Slovensku sa na data velmi spolahnut neda.  A tak motivacia ich nechat preockovat nie je sialena. 

Ale na druhej strane chapem co hovoris a chapem ze sa bojis ockovania,  v tvojom pripade si zrejme chraneny a keby sa zmenili pravidla, tak by sa tiez nic nestalo.  Si teda  "collateral damage" :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 13 hodinami, AlexRosberg napísal:

Osobne si myslím že vakcinovať ľudí ktorí prekonali ochorenie Covid-19 je buď zbytočné, alebo dokonca aj v niektorých prípadoch nebezpečné, keďže napichať človeka ktorý už má protilátky a bunkovú imunitu môže viesť k prehnanej imunitnej reakcii organizmu, takže načo zbytočne podstupovať toto riziko? 

 

pred hodinou, tyso napísal:

Podla vsetkeho co vieme je ockovanie velmi nizko rizikove a ockovanie po COVIDE nema ine vysledky ako na tych bez prekonania.

 

Na toto som zabudol zareagovat. Podla toho, co viem ja, sa jedna o famu: nenamerali sa horsie reakcie na ockovanie u ludi, co prekonali covid. A vseobecne pri hocijakej nemoci sa nepovazuje za nebezpecne zaockovat uz imunneho cloveka (mesiac po ockovani alebo prekonani nemoci).

Alex, z vyhrady, co si napisal, sa najviac stotoznujem s tym, ze by mala byt moznost zmerat si protilatky ako alternativa k ockovaniu. Zaroven ak by sa protilatky nenamerali, tak by bol clovek viac motivovany dat sa zaockovat. Mam pocit, ze  problem je v tom zistit pripravenost specifickej imunity (ktora nie je urcena len hladinou protilatok), ale nie je mi uplne jasne, preco je to tak. Az by to slo, bolo by to podla mna idealne riesenie pre ludi, co sa boja dat zaockvat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 16 hodinami, Tono napísal:

Obaja sme sa potom dali 2x zaočkovať.  Tak prečo nie, keď to uľahčí administratívu. 

ak má niekto pozitívny test, to ešte nemusí znamenať, že u neho prebehla infekcia.

Jedinec sa môže pri testoch javiť ako pozitívny, ale ak sa infekcia nedostane ďalej do organizmu, tak si daný jedinec nevytvoril protilátky. 

 Úradníci sa potrebujú rozhodovať podľa direkcií manuálu 

No to je krása, takže poďme sa očkovať aj keď to vlastne nemá zmysel pri danom konkrétnom človeku, ale uľahčime aspoň byrokraciu a prácu úradníkom ... fajnový argument ...
Ja som si protilátky vytvoril, pretože viem že moje prekonanie covidu neznamenalo iba pozitívny test, ale reálne mi bolo na pi*u a 4 týždne som bol na PN-ke, takže toto opäť v mojom konkrétnom prípade neobstojí. Ale šak čo, som teda chyba v systéme, imunita pravdepodobne vyššia než u očkovaných čo covid neprekonali, ale byrokracia nás proste nepustí, tak mám smolu, slobodu si nezaslúžim, a som teda z úradného pohľadu neočkovaný dezolát čo ohrozuje spoločnosť. 

pred 7 hodinami, smiley napísal:

Mozno je chyba pokusat sa hladat racionalitu v politickych rozhodnutiach.  :zubiska:

 Politici ale musia spravit jednoznacne rozhodnutie aj v oblastiach, kde si veda nie je ista a brat pri tom do uvahy aj dalsie spolocenske faktor

Istotne, už len primitívnej bande OĽANO budeme veriť že ich jednoznačné rozhodnutia sú správne a máme sa ich držať a že správne zohľadňujú všetky spoločnenské faktory. Táto špinavá banda čo je pri moci pokašľala všetko čoho sa chytila, takže z princípu jej už nedôverujem v ničom.   

pred 6 hodinami, tyso napísal:

Ale udaje ako kto prekonal COVID su jednoducho slabsie a na Slovensku sa na data velmi spolahnut neda.  A tak motivacia ich nechat preockovat nie je sialena. 

 Si teda  "collateral damage" :)

Na údaje kašlem, ja viem ako som Covid prekonal ja a pýtam sa prečo nie som teda z pohľadu štátu slobodný. Furt nariekajú že červené okresy, bordové, čierne, a že neočkovaní ohrozujú ekonomiku a že kvôli nim budeme musieť zatvárať. A čo by stačilo? Aspoň teda automaticky posudzovať cez 700 000 (alebo neviem koľko) ľudí čo prekonalo Covid ako súčasť kolektívnej imunity a dať ich na rovnakú úroveň ako očkovaných, a hneď by aj čísla, percentá a štatistiky vyzerali lepšie. Ale oni nie. Naprotiveň, proti akejkoľvek logike, i odborným argumentom, renomovanej štúdii i sedliackemu rozumu, stále len jediná mantra - očkovanie, za každú cenu, lebo uľahčenie byrokracie. Keď už takúto základnú vec neberú do úvahy, tak potom jasné že to evokuje a posilňuje názor u mnohých, že asi sú tým Pfizerom platení, keď do očkovania nútia absolútne nezmyselne aj mladých, zdravých ľudí s vybudovanou imunitou po prekonaní. Toto už má akú logiku preboha?  

pred 5 hodinami, smiley napísal:

mala byt moznost zmerat si protilatky ako alternativa k ockovaniu. Zaroven ak by sa protilatky nenamerali, tak by bol clovek viac motivovany dat sa zaockovat. Mam pocit, ze  problem je v tom zistit pripravenost specifickej imunity (ktora nie je urcena len hladinou protilatok), ale nie je mi uplne jasne, preco je to tak. Az by to slo, bolo by to podla mna idealne riesenie pre ludi, co sa boja dat zaockvat.

Protilátky tiež nie sú úplne smerodatný ukazovateľ a ich úroveň sa preceňuje. Pri Covide je dôležitá tzv. bunková imunita, čiže protilátky zistené z krvného testu môžu byť aj na nule, ale dôležitá sú nejaké pamäťové bunky ktoré sa dokážu aktivovať pri opätovnom kontakte s infekciou. Myslím že v tomto je medzi vedcami viacmenej konsenzus. By ma teda zaujímalo, že koľko je takých prípadov že niekto prekonal Covid s nejakým stupňom priebehu a keď sa nakazil znovu po prekonaní že by mal výrazne horší, ťažší priebeh, alebo skončil v nemocnici alebo umrel na to. Koľko z tých prípadov čo hlásia že sú na JIS-ke alebo na ventilácii bolo takých čo už v minulosti Covid prekonali a teraz majú takýto vážnejší pribeh? Však to neni ťažké zistiť. Pokiaľ nikto taký nie je, alebo je to nejaké zanedbateľné množstvo, nie je to potom jasný dôkaz toho že imunita po prekonaní Covidu špičkovo funguje? Ale uznať to nikto z vládnej koalície nechce... sú potom dve možnosti - buď preto že naozaj sú nejak finančne motivovaní za každú cenu pretláčať očkovanie aj tam kde to vôbec netreba, alebo sú totálne sprostí a vymletí a nemajú tam čo robiť. Možno aj obe možnosti naraz. 

 

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A ešte dodám - ako môže niekto dôverovať súčasnej vládnej koalícii v takej veci ako očkovacia stratégia keď naozaj domrvili všetko čo sa dá. Každý trochu súdny príčetný človek musel vedieť že niečo také ako celoplošné testovanie je somarina a vyhodené peniaze a ešte aj kontraproduktívny nezmysel - ale nie, oni si to odklepli a výsledok sa následne dostavil - masívna vlna nákazy a mnoho mŕtvych. Každý normálne zmýšľajúci človek vie, že očkovacia lotéria je blbosť a brutálne plytvanie peniazmi a nijak nezvýši záujem o očkovanie - ale naša elita si to opäť odklepla. Každý normálne zmýšľajúci človek vie, že pozývať pápeža a usporadúvať masové zhromaždenia v čase pandémie je sprostosť, oni to ale opäť zrealizovali. Plus ďalšie a ďalšie príklady by sa dali nájsť. Takže keď už aj najväčší idealisti začínajú chápať že nám vládne totálne hlúpa nevzdelaná od reality odtrhnutá sebranka, čo pácha iba samé omyly a prešľapy, tak ako môžete očakávať že verejnosť im teraz uverí že ich výzvy na očkovanie, ich ubezpečenia o nutnosti a bezpečnosti vakcín, že ich nastavenie Covid pravidiel je proste správne. No neni... je to opäť len dôkaz ich mentálnej zaostalosti.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

som daleko od toho aby som branil tuto neschopnu vladu, ale toto je nadnarodny postoj, nie Slovensky vymysel,  v rakusku to maju rovnako napr. Takto sa dohodli v EU.  Ale je to doporucene aj v USA napr.

A povod je zrejme v tom ze v case ked sa pripravovala tato politika tak studie hovorili ze imunita po COVIDE trva NAJMENEJ 6 mesiacov. ( kedze dlhsie obdobie vtedy neexistovalo)  A  tak to zostalo.  Je mozne ze je cas to zmenit ale to vyzaduje aby boli doveryhodne studie a rozhodnutie na urovni EMA, CDC ci WHO.

 

A podla vsetkeho take studie nie su,  https://www.bmj.com/content/374/bmj.n2101

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 19 minútami, AlexRosberg napísal:

Každý trochu súdny príčetný človek musel vedieť že niečo také ako celoplošné testovanie je somarina a vyhodené peniaze a ešte aj kontraproduktívny nezmysel - ale nie, oni si to odklepli a výsledok sa následne dostavil - masívna vlna nákazy a mnoho mŕtvych.

Vyvediem ťa z omylu, aby sa nám tu náhodou nezačali množiť konšpirácie jak z dielne antivaxerov. Odpoveď na tvoj výplod je v grafe mediánu:

median-082020-052021.png

 

Masívna vlna nákazy začala rásť už v tretej tretine septembra 2020, celoplošné testovanie sme mali až o mesiac neskôr  - na prelome októbra/novembra, a to bolo práve reakciou na ten prudký nárast - po ktorom sa odhalilo veľa prípadov, ktoré o nákaze možno ani netušili a vďaka ich povinnej izolácii sa šírenie nákazy spomalilo a medián začal významne klesať. Začiatkom decembra začal opäť stúpať v dôsledku zavlečenia britskej mutácie Alfa, ktorá je o 70% nákazlivejšia ako pôvodný variant.

Detto úmrtia - tie boli relatívne nízke takmer celý rok 2020, výraznejšie začali stúpať v období Vianoc, keď už tu Alfant variant prevládal vo viac ako 50% prípadov, a až do marca 2021 sa držali vysoko, potom začali výrazne klesať, čo bolo dôsledok očkovania. 

Dúfam, že teraz si už v obraze a nebudeš tu vypisovať hoaxy o dopade celoplošného testovania, ktoré sú typické pre odporcov očkovania a protipandemických opatrení.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak si dobre pamätám, predstava pána Matoviča pred celoplošným testovaním bola taká, že to mala byť atómová zbraň na likvidáciu Covidu. Naivne si predstavoval ako odchytí pozitívne prípady, izoluje ich, zastaví šírenie vírusu a bude ho za to obdivovať celý svet. Výsledok je že jeho atómovka nezafungovala, vyhodil nehorázne peniaze von oknom a následne boli preplnené nemocnice a Slovensko sa stalo v počte úmrtí najhorším štátom na svete. 

https://slovensko.hnonline.sk/2281362-obete-covidu-slovensko-je-aktualne-uz-najhorsie-na-svete 

Dúfam že si spokojný ako účelne, efektívne a hospodárne boli vynaložené peniaze ktoré si odviedol štátu na daniach. Taktiež si istotne spokojný že sa tvoje dane použili na očkovaciu lotériu a pani Manuela z Bratislavy má teraz skoro pol milióna eur, (ktoré budú chýbať v nemocniciach ale ona ich istotne venuje na pastoračnú činnosť v prospech zvýšenia miery očkovania). Ak si dobre spomínam, za Fica ti extrémne prekážalo nehospodárne narábanie s finančnými prostriedkami. Snáď si pyšný na to koho si volil. 

  • Díky! 2
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Slovensko je akurát najhoršie v tom, že z celej Únie sme na chvoste v očkovaní. Lepšie to už nebude, lebo za posledný rok nám tu pribudlo toľko špičkových virológov a expertov na internete, že na potrebnú ~65% hranicu zaočkovanosti môžeme už zabudnúť a to nepočítam Deltu, kde je potrebných možno až 90% podiel. Výsledkom sú preťažené nemocnice a neustále obmedzenia, ktoré keď sa prelejú do ekonomiky, môžu spôsobiť také výrazne straty, že nejakých skoro pol milióna pre pani Manuelu z Bratislavy sú fakt len kvapkou v mori. Lotéria mala byť motiváciou pre nezaočkovaných, bohužiaľ iniciátori akcie podcenili príliš veľký počet virológov s Vysokou školou života, ktorých primitivizmus už nadobudol také rozmery, že sa neváhajú vyhrážať zdravotníkom smrťou. Všetkým nezaočkovancom by som dal hradiť plnú zdravotnú starostlivosť a potom by bolo aj na nemocnice a aj na dve lotérie. Takže máš ešte nejaký super "argument", z ktorého pôjdem do kolien?

Ináč je dosť primitívne stále dookola omieľať, či som pyšný koho som volil, v čase volieb bola diametrálne odlišná situácia, o koronavíruse sme ešte len počuli, nemali sme tu jediný potvrdený prípad a prvé obmedzenia (núdzový stav) tu zaviedla ešte Pellegriniho vláda, keď sme mali niekoľko desiatok prípadov a vtedy začali nájazdy starých vystrašených tetiek do obchodov, kde húfne mizol hajzlák a Detol. Tie isté tetky teraz na Facebooku každú správu o Covide označia ako "HAHA". Toto je tvoja obľúbená sorta, s ktorou si budeš fakt dobre rozumieť. A ten istý Pellegrini, ktorý chcel Matoviča hnať pred trestný tribunál dobre že nie až do Haagu, za to, že zaviedol lockdown, keď sme už mali 200 000 nakazených.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale kdeže, Matovičov experiment s plošným testovaním sa zároveň prelína s lockdownom a iným prísnymi opatreniami. ANI náhodou to nie je výsledok plošného testovania. Ten je v skutočnosti nemerateľný! napríklad susedia v česku nemali plošné testovania a majú tam tiež poklesy. Takže to fakty nie su a nikdy nebudú. AG testy majú význam iba tam kde je rozbehnutá nákaza, veľa pozitívnych pribúda a teda môže tento hrubý filter pomôcť, no bez kontroly karantény je to len polovičaté a nákladné riešenie.

Kampaň k očkovaní nie je predsa len pre tých, čo prekonali covid, ale pre všetkých! No a tých čo prekonali covid je na úrovni do 20%. O imunite trvalej sa nedá hovoriť, pokiaľ vírus mutuje, tak očkovanie aj v takomto prípade môže pomôcť. My tu máme veľa blbcov, čo sa nechcú dat očkovať a môžu, nemajú nejaké vážne lekárske dôvody na neočkovanie sa, potom tu máme blbcov, čo si myslia, že keď sú očkovaní nemusia už nič rešpektovať, napr. nosenie rúšok a iné opatrenia.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@AlexRosberg

Citát

Ja som si protilátky vytvoril, pretože viem že moje prekonanie covidu neznamenalo iba pozitívny test, ale reálne mi bolo na pi*u a 4 týždne som bol na PN-ke, takže toto opäť v mojom konkrétnom prípade neobstojí. Ale šak čo, som teda chyba v systéme, imunita pravdepodobne vyššia než u očkovaných čo covid neprekonali, ale byrokracia nás proste nepustí, tak mám smolu, slobodu si nezaslúžim, a som teda z úradného pohľadu neočkovaný dezolát čo ohrozuje spoločnosť. 

tazsi priebeh kovidu este neznamena velke mnozstvo protilatok . moji znami mali presne naopak , lahsi priebeh viac protilatok , tazsi menej :eehmm: najlepsie ked si das zistit, a budes vediet na com si

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 8 minútami, Sniper napísal:

na potrebnú ~65% hranicu zaočkovanosti môžeme už zabudnúť a to nepočítam Deltu, kde je potrebných možno až 90% podiel.

Však nech prirátajú k zaočkovaným aj tých čo Covid prekonali, hneď budú lepšie čísla. Aj možno krajšie farby v Covid automate. O tomto som tu pôvodne písal.  

pred 9 minútami, Sniper napísal:

a neustále obmedzenia, ktoré keď sa prelejú do ekonomiky, môžu spôsobiť také výrazne straty, že nejakých skoro pol milióna pre pani Manuelu z Bratislavy sú fakt len kvapkou v mori.

A kto im káže robiť všelijaké nezmyselné obmedzenia. Tu sa tiež predviedla naša vládna zostava - odbavovali sa na rúškach v exteriéri svojho času, šikanovali vodičov idúcich v noci z práce a pýtali sa na účel cesty a podobné somariny, ale to keď bolo jasné že Deltu privezú jedine kozmopoliti zo zahraničia, tak hranice otvorené, mirnix dirnix dovolenkári hore dolu, teraz tisíce ľudí na pápežovi - toto je v poriadku hej? Opatrenia majú byť zmysluplné a adekvátne ale to od tejto vlády asi ťažko čakať. 

pred 15 minútami, Sniper napísal:

 Lotéria mala byť motiváciou pre nezaočkovaných, bohužiaľ iniciátori akcie podcenili príliš veľký počet virológov s Vysokou školou života,

Podcenili, nedocenili, pomýlili sa, nevedeli - hlavne že bežní občania vopred vedeli. Tí tzv. absolventi Vysokej školy života písali v komentároch že je to blbosť a zbytočnosť, ale opäť dezoláti vedeli niečo a mali pravdu kým elita a výkvet národa vo vládnych pozíciách sa zasa pomýlili - zas a znovu. Proste totálne fiasko. Bársjaký pobuda z ulice vie situáciu lepšie odhadnúť jako borci vo vládnych limuzínach. Už len vidina nejakej extrémne málo pravdepodobnej výhry by prinútila húfne ľudí rozhodnutých neočkovať sa, zmeniť názor. Však to len dezolát si môže myslieť. A toto rozhoduje o štátnych financiách. Ten človek privedie Slovensko akurát tak do bankrotu.   

pred 18 minútami, Sniper napísal:

Všetkým nezaočkovancom by som dal hradiť plnú zdravotnú starostlivosť a potom by bolo aj na nemocnice a aj na dve lotérie. Takže máš ešte nejaký super "argument", z ktorého pôjdem do kolien?

Nech sa páči - nech ale teda zrušia povinné zdravotné odvody. Alebo nech uzákonia zákon že dobrovoľne neočkovaní sa môžu slobodne pohybovať ale v prípade nakazenia sa Covidom im bude odopretá zdravotná starostlivosť, hospitalizácia a pripojenie na pľúcnu ventiláciu. Alebo že lekár môže odmietnuť starostlivosť o neočkovaného pacienta s Covidom. Majú ústavnú väčšinu, tak prosím, nech si schvália čo chcú. Čítal som komentáre a diskusné príspevky od všelijakých progresívnych žurnalistov v zmysle ako vraj tretia vlna zvýši inteligenčný kvocient národa, keďže očkovaných sa takmer nedotkne a neočkovaní dezoláti pokapú, tak čo teraz plačú? Môžu sa predsa tešiť. 

pred 26 minútami, Sniper napísal:

Ináč je dosť primitívne stále dookola omieľať, či som pyšný koho som volil, v čase volieb bola diametrálne odlišná situácia, 

 Však v poriadku, Tvoje slobodné rozhodnutie, akurát že ja môžem byť slobodne nas*atý na voličov OĽANO za to že dopomohli psychopatovi aby tu terorizoval občanov Slovenskej republiky a medzi nimi aj konkrétne mňa, keď ma donútil celoplošne sa testovať kde som sa aj nakazil a ako satisfakciu za nakazenie mi nechcú priznať ani tú slobodu že som po prekonaní Covidu. O diametrálne odlišnej situácii by som nejak nešpekuloval, lebo vidieť na polovici kandidátky kresťanských fanatikov ako Vašečka, Záborská a druhú polovicu bláznov typu Pročko už by mi svietili kontrolky a voliť len na základe toho že niekto vycapí Počiatkovi na vilu papierik a že najviac kričí proti Ficovi, nie je výsledkom vyspelej úvahy inteligentného voliča. Ja som medzi rokmi 2009 až 2016 volil SaS a teraz sa za to hanbím, otvorene si priznávam chybu, bol som oblbnutý Sulíkovými názormi, ktoré sa mi zdali racionálne, a teraz keď vidím čo tam stvárajú jeho poslanci, sa za to kajám a hanbím sa sám pred sebou za túto voľbu a priznávam si chybu. Čiže niečo čo ty nedokážeš, priznať si že si sa pomýlil.    

pred 46 minútami, Sniper napísal:

a vtedy začali nájazdy starých vystrašených tetiek do obchodov, kde húfne mizol hajzlák a Detol. Tie isté tetky teraz na Facebooku každú správu o Covide označia ako "HAHA". Toto je tvoja obľúbená sorta, s ktorou si budeš fakt dobre rozumieť. 

No hej, radšej s nimi ako s psychopatickými uletenými slniečkárskymi redaktormi od SMEtiarov, Denníka N, Aktualít a pod. ktorí sú teraz zasa asi tvoji veľkí kamaráti. Ale iba do momentu kým prídu na pretras témy ako migrantské kvóty.   

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 28. 9. 2021 at 20:56, AlexRosberg napísal:

 

Vysvetli mi prosím teda túto nezrovnalosť. Prečo ja ako človek ktorý prekonal Covid na prelome februára a marca (povedzme so stredným priebehom a mám asi teda nejakú tú imunitu vytvorenú) som z pohľadu štátnej moci a tejto primitívnej vlády v pozícii nezodpovedného dezoláta a toho kto si nezaslúži sa slobodne pohybovať (keďže už prešlo viac ako 180 dní od nákazy) a tí, čo sa očkovali niekedy ešte v januári (Cibulková, Čaputová atď.) sú slobodní a majú ten Covid pass, keď je dosť pravdepodobné že ja mám vyššiu úroveň protilátok ako mnohí očkovaní. Nedávno vyšla izraelská štúdia od uznávaných autorov, ktorá tvrdí že prirodzená imunita po prekonaní Covidu je vyššia ako tá po očkovaní. Nech sa páči, zdroje aby som nebol označený za klamára : 
 

https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/109390/je-tu-ockovaci-diktatura-vyhodil-bych-te-od-zkousky-ostry-stret-imunologu-sinkory-a-horejsiho-v-prostoru-x.html

Tito dvaja sa na tom zhodli,ze po prekonani mas lepsiu imunitu ako po ockovami. Zrejme aj pre to v cesku dnes je mala incidencia,aj v Revucej a Rimavskej Sobote. Aspon dufam kvoli revucej a Rs ,ze to tak je.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 35 minútami, electric blue napísal:

@AlexRosberg

tazsi priebeh kovidu este neznamena velke mnozstvo protilatok . moji znami mali presne naopak , lahsi priebeh viac protilatok , tazsi menej :eehmm: najlepsie ked si das zistit, a budes vediet na com si

To mi je jedno. Ja to nepotrebujem vedieť, tie protilátky ktoré sa dajú merať z krvi vraj nie sú až tak podstatné. Podstatné je pre mňa toto, voľajaká pamäťová bunková imunita 

Po prekonaní ochorenia vzniká protilátková a najmä bunková imunita. Podľa štúdií založených na sledovaní ľudí s prekonaným ochorením sa zistilo, že imunita trvá minimálne 8 mesiacov, hovorí sa už o jednom roku a pravdepodobne to bude oveľa viac, nakoľko štúdie stále prebiehajú. Vznik opakovaných infekcií v budúcnosti záleží od rýchlosti vzniku mutácií koronavírusu, ktoré budú schopné uniknúť imunitnej odpovedi, ale aj imunite po očkovaní. To, či mal človek ľahké alebo ťažké príznaky COVID-19 ovplyvňuje aj vzniknutú imunitu.

U ľudí, ktorí ochorenie prekonali ľahko, prípadne nemali žiadne príznaky, nemusia byť protilátky v krvi vôbec prítomné alebo dosiahnu len nízke hladiny a aj skoro vymiznú. To neznamená, že človek nie je imúnny. Práve naopak, u týchto ľudí sa vyvinula pamäťová bunková imunita, ktorá je pri ochrane pred opakovanou infekciou dôležitejšia ako protilátková imunita. Problémom je, že ju nevieme v laboratóriu vyšetriť. Takéto špecializované vyšetrenia vykonávajú len špičkové výskumné laboratóriá. Bunková imunita, prirodzená aj pamäťová, je veľmi dôležitá pre ochranu pred všetkými vírusovými ochoreniami. Jej úlohou je účinne zlikvidovať všetky bunky, ktoré boli vírusmi napadnuté, a tým zabrániť šíreniu na ďalšie okolité zdravé bunky.

U ľudí, ktorí ochorenie COVID-19 prekonali s ťažšími príznakmi, alebo boli dokonca hospitalizovaní v nemocnici, sa spravidla vytvoria protilátky, ktoré už dokážeme v krvi vyšetriť. Dokonca sa zistilo, že čím ťažšie ochorenie prebieha, tým sú hladiny protilátok vyššie. Z toho vyplýva dôležité zistenie, že výška hladiny protilátok nezodpovedá úrovni získanej imunity. Po prekonaní ochorenia postupne hladina protilátok klesá rôzne dlhú dobu, ale pamäťová imunita zostáva.

Zdroj : https://www.nspbr.sk/web/co-by-sme-mali-vediet-o-imunite-a-diagnostike-ochorenia-covid-19/

Čo je ale podstata je to, že dvojaký meter. Nejakú mieru imunity majú vyvinutí aj očkovanci aj tí čo covid prekonali. Nevedia ktorá je vyššia, aj keď ja som si istý že po prirodzenom prekonaní je imunita určite vyššia, vedia však že jak po očkovaní tak po prekonaní tie protilátky v oboch prípadoch klesajú 

https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/nove-alarmujuce-zistenie-ockovani-tisice-ludi-stratili-protilatky-4-mesiacoch

ale jedni sú slobodní a my druhí sme vraj dezoláti a vraj môžeme za budúce lockdowny a preplnené nemocnice. 

pred 13 minútami, slimak napísal:

https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/109390/je-tu-ockovaci-diktatura-vyhodil-bych-te-od-zkousky-ostry-stret-imunologu-sinkory-a-horejsiho-v-prostoru-x.html

Tito dvaja sa na tom zhodli,ze po prekonani mas lepsiu imunitu ako po ockovami. Zrejme aj pre to v cesku dnes je mala incidencia,aj v Revucej a Rimavskej Sobote.

Však to je úplne jasná a logická vec, že je to tak, na to netreba raketovú vedu ale stačí zdravý sedliacky rozum, len v našej vláde to akosi nechcú akceptovať. Pre nich sú to nebezpečné hoaxy a konšpirácie... 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, AlexRosberg napísal:

 

 Však v poriadku, Tvoje slobodné rozhodnutie, akurát že ja môžem byť slobodne nas*atý na voličov OĽANO za to že dopomohli psychopatovi aby tu terorizoval občanov Slovenskej republiky a medzi nimi aj konkrétne mňa, keď ma donútil celoplošne sa testovať kde som sa aj nakazil a ako satisfakciu za nakazenie mi nechcú priznať ani tú slobodu že som po prekonaní Covidu. O diametrálne odlišnej situácii by som nejak nešpekuloval, lebo vidieť na polovici kandidátky kresťanských fanatikov ako Vašečka, Záborská a druhú polovicu bláznov typu Pročko už by mi svietili kontrolky a voliť len na základe toho že niekto vycapí Počiatkovi na vilu papierik a že najviac kričí proti Ficovi, nie je výsledkom vyspelej úvahy inteligentného voliča. Ja som medzi rokmi 2009 až 2016 volil SaS a teraz sa za to hanbím, otvorene si priznávam chybu, bol som oblbnutý Sulíkovými názormi, ktoré sa mi zdali racionálne, a teraz keď vidím čo tam stvárajú jeho poslanci, sa za to kajám a hanbím sa sám pred sebou za túto voľbu a priznávam si chybu. Čiže niečo čo ty nedokážeš, priznať si že si sa pomýlil.    

 

Ja stebou aj co si ine napisal suhlasim, priklad aj ja som SaS volil od 2009 -2016. Ale uz stacilo naposledy KDH,lebo tych uz tiez nikdy volit nebudem(nemal som koho a ze raz za zivot im to hodim  - Hina mi vtedy prisiel tak najrozumnejsi). Ale uz nemam koho.

--------

Ja som sa zaockovat dal, lebo som covid zrejme nemal. Ani nik z rodiny. Strany ako Smer, Hlas a tie fasisticke - co odmietaju ockovanie. maju prevaznu  zodpovednost na umrtiach co sa udeju cez tuto zimu. Z mensej casti aj neschopna vlada.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@AlexRosbergco sa tyka teba . a ty vies aku mas pamätovu imunitu? kazdy organizmus je individualny . u niekoho sa vyvinie , u niekoho nie . este si mal aj stredne tazsi priebeh kovidu . predpokladas ze ked sa infikujes znova, ze to uz bude brnkacka ? A co ak nie :-)

Ale v tomto mozno mas aj recht

https://www.aktuality.sk/clanok/890086/vacsia-imunita-po-prekonani-covid-ako-po-ockovani/

Citát

Je predpoklad, že bunková imunitná odpoveď pretrváva dlhodobo, rovnako ako pri iných koronavírusových infekciách. O imunite pri ochorení covid-19 však zatiaľ nemáme dostatok informácií,“ vysvetľuje.

o imunite pri ochoreni nemaju dost informacii . apri  imunite pri vakcine uz maju ?!?

 

Ale inak rozumiem, uplne staci ked je clovek trochu skepticky a overuje si informacie . uz som som si o sebe precitala , ze som odporca ockovania . a to som mala vtedy v plane sa ockovat , napriek tomu tu tyso  o mne vypisoval hovadiny .

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 5 hodinami, AlexRosberg napísal:

No to je krása, takže poďme sa očkovať aj keď to vlastne nemá zmysel pri danom konkrétnom človeku

Pokial nemas dostatocnu istotu, ze je clovek imunny, tak ockovanie zmysel ma. Ja sa pojdem presne na zaklade tohto prioncipu preockovat na Tetanus, kedze si nie som isty, kedy som bol ockovany naposledy. Opakujem hlasenie: nie je preukazane, ze by imunny clovek mal na ockovanie horsiu reakciu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, electric blue napísal:

 a ty vies aku mas pamätovu imunitu?

To neviem ani ma to nezaujíma. Mňa zaujíma z akého dôvodu nemám Covid pass a taký Šeliga, Čaputová, Cibulková, Krčméry, Nicholsonová čo sa pchali na očkovanie medzi prvými, tak Covid pass majú. Im protilátky už museli taktiež riadne klesnúť 
https://mediweb.hnonline.sk/spravy/6498726-analyza-po-pol-roku-od-ockovania-nema-vacsina-seniorov-skoro-ziadne-protilatky 
a oni mňa hádžu do jedného vreca s dezolátmi a pritom mám možno (teda pravdepodobne) vyššiu úroveň ochrany než oni. Ale ja som v ich ponímaní ten nezodpovedný underground, no dobre, však už som si zvykol. Chcel som len vedieť logický argument že z akého dôvodu je to tak, nijaký som nedostal - iba také chabé argumenty že predbežná opatrnosť, a jedna štúdia je málo, a že ešte o tom veľa nevieme a podobné výhovorky. Očakával som že ten progresívny týpek čo tu označuje diskutujúcich za klamárov a tvári sa že tu má patent na pravdu a robí silnú vakcinačnú kampaň mi to ozrejmí, ale neozrejmil a ževraj som collateral damage. 

Proste najprv to bolo, že neočkovaní môžu roznášať vírus. Potom zrazu však aj očkovaní môžu prenášať vírus. Tak vraj ale že neočkovaní zahltia nemocnice. A že cesta von z pandémie je buď očkovanie alebo premorenie, pričom premorenie = zahltenie nemocníc a kopa mŕtvych. Ale čo už s tými čo premorení sú a prežili to? My ako by sme neexistovali. 

To len potvrdzuje že pravidlá o Covid passoch sú nastavené na hov*o, vlastne ako všetky opatrenia a nariadenia čo táto amatérska vláda zbúchala a vytvorila. Sú to špiny hajzli - najprv ma donútia nakaziť sa na hromadnom celoplošnom testovaní, potom mi ani neuznajú že som prekonal Covid a mám teda imunitu, ďalej by chceli obmedzovať moju slobodu, označia ma za dezoláta, označia ma za vinníka budúcich lockdownov a preplnených nemocníc a ešte z mojich daní rozhadzujú peniaze na trápne lotérie.

pred hodinou, electric blue napísal:

 predpokladas ze ked sa infikujes znova, ze to uz bude brnkacka ? A co ak nie :-)

Ja nič nepredpokladám. Možno skapem, ja neviem, ale som presvedčený o tom že prirodzené prekonanie Covidu s priebehom aký som mal mi poskytlo lepšiu imunitu než akú by mi dala hociktorá vakcína ktorú by mi pichli keby som covid nemal. Napriek tomu štátna moc razí heslo - kto sa nedal pichnúť akoby neexistoval. 

pred 8 minútami, smiley napísal:

1.Pokial nemas dostatocnu istotu, ze je clovek imunny, tak ockovanie zmysel ma. 

2.Opakujem hlasenie: nie je preukazane, ze by imunny clovek mal na ockovanie horsiu reakciu.

A kedy je tá istota dostatočná? Očkovanie poskytuje dostatočnejšiu istotu ako prekonanie Covidu? 

https://mediweb.hnonline.sk/spravy/6498726-analyza-po-pol-roku-od-ockovania-nema-vacsina-seniorov-skoro-ziadne-protilatky

Ja netvrdím že to očkovanie nemá zmysel. Keby som rizikový pacient alebo žijem v domácnosti s nejakým ohrozeným človekom a neprekonal by som Covid, tak by som sa dal zaočkovať. Benefity by v takom prípade prevyšovali riziká. Ale v mojej situácií (prekonaný covid, mladší vek, neni som tučný) som si to vyhodnotil tak, že ma viac ohrozuje myokartitída po očkovaní, prípadne iný vedľajší účinok ako to že by som mal skončiť s covidom v špitáli na JIS-ke. Plus štúdie o tom že potrebnú imunitu už s najväčšou pravdepodobnosťou mám, tak načo by som to mal podstupovať? Len aby som vyhovel želaniam vládnych predstaviteľov? Ďakujem, nezájem. 

No ja si myslím že tam môže byť riziko nejakej prehnanej imunitnej reakcie. Aj keď sa to týka skôr prípadov kedy by vakcína bola podaná krátko po prekonaní ochorenia ale aj tak, nevidím dôvod to v mojej situácii podstupovať. Ja som premorený a som súčasťou kolektívnej imunity, iba oficiálne to naša elita nechce uznať.  

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

2 hours ago, electric blue said:

apri  imunite pri vakcine uz maju ?!

Ano,  pretoze  to je ovela lahsie vyhodnotit.  Rovnaka davka a sledujes dopad.   Ale pri Covide je ovela vacsia variabilita, navyse bunkova imunita je v podstate nahodna,  vznika ako reakcia na rozne proteiny a tych je kvantum pri covide.  Niekto ma stastie a ziska imunitu lepsiu, iny ma toho stastia menej. Pri vakcine je to ovela adresnejsie a pri mRNA sa vyvine len bunkova imunita na spike protein a jeho casti.  Odozva je tak uniformna.

 

Alex, za klamarov oznacujem tych co klamu,  to je jednoduche. Moze sa ti to nepacit ale ked zacnes sirit klamstva tak to poviem. Ak pravdu povazujes za progresivnu, tak  prosim.  Ja hovorenie pravdy povazujem za zaklad konzervativizmu.

A k tvojmu vyhodnoteniu,  ak nemas menej ako 25 rokov, tak ta sotva ohrozuje myokartitida.  Inak clanok co cituje sp je mierny blud,  ma sice titulok pekne bulvarny ale  povodny clanok nic take netvrdi,   hovori ze jedna davka vakciny vytvara mensiu odozvu ako prekonanie covidu.  Co je dovod preco sa pouzivaju dve davky. 

OK, mas svoj nazor ale nesnaz sa tvrdit ze ho mas podlozeny datami,   mas to na zaklade nepresnych clankov v novinach.  A to je z pohladu vedy maximalne hypoteza.   Nemusi to byt nepravda ale moze byt.  Prave preto je to hodnotenie studii lepsie nechat na ludi co sa tym zivia, sleduju studie aj tie co hovoria opak,  vedia posudit aj studiu ci je urobena dobre a na zaklade mnohych dat vedia sformulovat doporucenie.  A nase znalosti sa casom upresnuju.

Napriklad studia https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7032e1.htm?s_cid=mm7032e1_w

tvrdi ze vakcinacia po prekonani ma  dva krat lepsiu ochrana pred reinfekciou ako len prekonanie covidu

"those who were not vaccinated were more than twice as likely to be reinfected compared with those with full vaccination"

 

Je normalne ze sa bojis ale to co pises sa vola racionalizacia,  snazis sa sam seba presvedcit ze to nie su tvoje emocie ale tvoje logicke myslenie co  pouzivas.  Ale nie je to tak.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 8 hodinami, AlexRosberg napísal:

Proste najprv to bolo, že neočkovaní môžu roznášať vírus. Potom zrazu však aj očkovaní môžu prenášať vírus.

Ziadne zrazu nebolo , to sa len zrazu zacal sirit hoax, ktoremu si ty naletel aj ty. Vzdy mohol sirit virus aj ockovany (napriklad ked strci prst do nosa nakazenemu a potom do nejakeho dalsieho nosu :zubiska:), ale v podstatne mensej miere. Cize tak, ako by sa medzi ockovanymi prestali sirit a nakoniec uplne zanikli prave kiahne, tak by sa mohol prestat sirit a zaniknut aj covid.

pred 8 hodinami, AlexRosberg napísal:

Ale v mojej situácií (prekonaný covid, mladší vek, neni som tučný) som si to vyhodnotil tak, že ma viac ohrozuje myokartitída po očkovaní, prípadne iný vedľajší účinok ako to že by som mal skončiť s covidom v špitáli na JIS-ke.

To si ale vyhodnotil uplne zle, dostupne fakty jednoznacne ukazuju, ze myokartitidu po nemoci dostanes podstatne pravdepodobnejsie ako po ockovani. Rovnako to plati pri vsetkych ostatnych vedlajsich ucinkoch.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/109390/je-tu-ockovaci-diktatura-vyhodil-bych-te-od-zkousky-ostry-stret-imunologu-sinkory-a-horejsiho-v-prostoru-x.html

Od 10 minuty sa bavia o prirodzenej imunite, a v case 11:30 aj profesor povedal,ze prirodzene ziskana imunita je lepsia ako ockovanie. Do 10 minuty by ho vyhodil zo skusky , o tom co zaujima axela sa bavia od 10 minuty cez 20 a tam sa profesor nehada.

Inak aj profesor povedal,ze pred pol rokom si mysleli, narozdiel co pise nado mnou smiley,ze si mysleli ze zaockovani nebudu sirit virus, preto si mysleli,ze sa da vybudovat kolektivna imunita(zaockovanim priklad 80%,ale nejde to ani keby zaockovalo sa aj 100),ale kedze to siria, aj ochoreju tak sa to neda.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak,    to ze imunita po covide je lepsia  ako ockovanie, to je vec ktoru treba podlozit datami.  Ano, su prve data ktore hovoria ze ano,  su data ktore hovoria opak.  Treba viac studii a nazor profesorov sa meni podla dat.   Co je OK,  nie je to vec subjektivneho nazoru ale sledovania studii.

A to ze vakcina nie je stopercentna, to je sotva dovod proti kolektivnej imunite.  Ale ok, suvisi to.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 14 hodinami, robopol napísal:

Ale kdeže, Matovičov experiment s plošným testovaním sa zároveň prelína s lockdownom a iným prísnymi opatreniami. ANI náhodou to nie je výsledok plošného testovania.

Ja som hlavne ukazoval na ten nárast pozitívnych, ktorý nastal už viac ako mesiac skôr ako bolo celoplošné testovanie a ďalší nárast prišiel po zavlečení Alfa variantu. Takže som chcel len vyvrátiť hoaxy nezaočkovaných zúfalcov, ktorí si svoje komplexy vybíjajú na internete. Ten pokles po testovaní bol aj tým, že pozitívni mali povinnosť sa izolovať.

 

pred 13 hodinami, AlexRosberg napísal:

hlavne že bežní občania vopred vedeli. Tí tzv. absolventi Vysokej školy života písali v komentároch že je to blbosť a zbytočnosť

Absolventi Vysokej školy života píšu v komentároch, že je to blbosť, úplne na všetko. Už len z princípu, viď informatora.

 

Citát

ja môžem byť slobodne nas*atý na voličov OĽANO za to že dopomohli psychopatovi aby tu terorizoval občanov Slovenskej republiky a medzi nimi aj konkrétne mňa, keď ma donútil celoplošne sa testovať kde som sa aj nakazil

Máš potvrdené, že si sa nakazil tam? Možnosť nakaziť sa niekde vonku, kde stojíš 15 minút, je výrazne nižšia ako keď si niekde s masou ľudí na hale. Skôr mám pocit, že silou mocou sa snažíš zvaliť na niekoho vinu. Ja práve rozmýšľam, čo musím spraviť pre to, aby som sa nakazil. Naposledy som bol s dvoma pozitívnymi v jednej miestnosti asi 5-6 hodín a nenakazil som sa. Tak aká by bola pravdepodobnosť, že sa nakazím niekde vonku za 15 minút? :eehmm:  

 

Citát

a ako satisfakciu za nakazenie mi nechcú priznať ani tú slobodu že som po prekonaní Covidu.

O čom tu prosím ťa kvičíš? Zisti si, čo je to OTP, však ty nemáš ani základné vedomosti a svojich právach a možnostiach. Máš COVID Pas? Tam máš potvrdenia, či si bol očkovaný, testovaný alebo si prekonal COVID. Tebe tú slobodu nechcú priznať kvôli tomu, lebo si hnilý si ten pas vybaviť, to je problém kvôli ktorému tu plačeš. Presne ako Tomáš, ten sa tiež v kuse sťažuje, že toto nejde, hento nejde a to len preto, lebo je to hnilá voš.

 

Citát

O diametrálne odlišnej situácii by som nejak nešpekuloval, lebo vidieť na polovici kandidátky kresťanských fanatikov ako Vašečka, Záborská a druhú polovicu bláznov typu Pročko už by mi svietili kontrolky a voliť len na základe toho že niekto vycapí Počiatkovi na vilu papierik a že najviac kričí proti Ficovi, nie je výsledkom vyspelej úvahy inteligentného voliča.

Ty máš evidentne nejaký komplex z niečoho, ale to tu nebudeme riešiť. Politiku aktívne nesledujem, dodržiavam opatrenia a povinnosti, venujem sa svojej práci a môžem povedať, že uplynulý rok bol celkom dobrý rok.

 

Citát

Ja som medzi rokmi 2009 až 2016 volil SaS a teraz sa za to hanbím, otvorene si priznávam chybu, bol som oblbnutý Sulíkovými názormi, ktoré sa mi zdali racionálne, a teraz keď vidím čo tam stvárajú jeho poslanci, sa za to kajám a hanbím sa sám pred sebou za túto voľbu a priznávam si chybu. Čiže niečo čo ty nedokážeš, priznať si že si sa pomýlil.

Volil som OĽaNO, nabudúce budem voliť asi SaS. Nehanbím sa za to a priznám si to, nemám s tým problém. Ako som už viac krát povedal, bolo veľmi zlé, keď sa vláda vymenila po ficokracii práve počas nástupu pandémie, lebo íkvači si celú túto situáciu spájajú s novou vládou. Jediné čo ľutujem a veľmi to ľutujem, že si toto neodsral Smer. To budeme ešte ľutovať všetci.

 

Citát

No hej, radšej s nimi ako s psychopatickými uletenými slniečkárskymi redaktormi od SMEtiarov, Denníka N, Aktualít a pod. ktorí sú teraz zasa asi tvoji veľkí kamaráti. Ale iba do momentu kým prídu na pretras témy ako migrantské kvóty.

K SME mám neutrálny postoj, ale skôr sa nestotožňujem s nimi, N nečítam vôbec, na Aktualitách niekedy nájdem dobré postrehy. Neviem s čím máš zase problém, ale je to s tebou čoraz horšie. Čo sa týka migrantských kvót, tak Litva a Lotyšsko na hraniciach s Bieloruskom stavajú novú železnú oponu. Takže to bude asi väčšinový názor na migrantské kvóty. Ak máš problém sa stotožniť s tým, čo si myslí väčšina východoeurópanov, tak sa sťažuj na lampárni. Ale toto je tiež už na inú tému.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 21 hodinami, AlexRosberg napísal:

celoplošné testovanie je somarina a vyhodené peniaze a ešte aj kontraproduktívny nezmysel - ale nie, oni si to odklepli a výsledok sa následne dostavil - masívna vlna nákazy a mnoho mŕtvych.

 očkovacia lotéria je blbosť a brutálne plytvanie peniazmi a nijak nezvýši záujem o očkovanie - ale naša elita si to opäť odklepla.

 pozývať pápeža a usporadúvať masové zhromaždenia v čase pandémie je sprostosť, oni to ale opäť zrealizovali. 

 

stotožňujem sa. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 9 hodinami, Sniper napísal:

Ten pokles po testovaní bol aj tým, že pozitívni mali povinnosť sa izolovať.

Hej, a falošne negatívni ktorých Ag test nezachytil sa utrhli z reťaze a prestali dodržiavať opatrenia - to je zas druhá hypotéza. Všetko sú to domnienky, podstata je taká že trnavský blázon vyhodil pol miliardy eur na celoôlošné testovanie pretože si vo svojej sprostej chorej hlave myslel že odchytením všetkých pozitívnych definitívne zastaví vírus a bude vzorom pre celý svet a budú o ňom písať svetové denníky ako o geniálnom vizionárovi ale nič nezastavil akurát následne na to prišla krutá vlna nákazy a plné špitály a kopu mŕtvych. A pol miliardy v lufte. A toto ty ideš obhajovať. 

pred 9 hodinami, Sniper napísal:

O čom tu prosím ťa kvičíš? Zisti si, čo je to OTP, však ty nemáš ani základné vedomosti a svojich právach a možnostiach. Máš COVID Pas? Tam máš potvrdenia, či si bol očkovaný, testovaný alebo si prekonal COVID. Tebe tú slobodu nechcú priznať kvôli tomu, lebo si hnilý si ten pas vybaviť, to je problém kvôli ktorému tu plačeš. Presne ako Tomáš, ten sa tiež v kuse sťažuje, že toto nejde, hento nejde a to len preto, lebo je to hnilá voš.

Ty si najprv poriadne zisti o čom točíš ty, keby si čítal pozorne a nie halabala tak by si si niečo prečítal o magickom čísle 180 dní 

https://ekonomika.pravda.sk/firmy-a-trhy/clanok/597889-plne-ockovani-otp-alebo-zaklad-triedenie-do-skupin-sa-zacalo-restauracie-nemaju-ludi-ako-kontrolovat/

Pod OTP sa pre potreby Covid automatu myslia výlučne len osoby, ktoré sú plne očkované, testované (od odberu PCR 72 hodín, Ag 48 hodín), alebo ochorenie COVID-19 prekonali za posledných 180 dní.  

A keďže som ťa kedysi pokladal za inteligentného človeka ale vidím že už ťa žiaľ racionálne a zdravé úsudky opúšťajú, tak ešte stále akosi naivne verím tomu že základné počty zvládaš a keď k 15.februáru 2021 prirátame + 180 dní, tak ti vyjde asi toľko že moja formálna sloboda sa niekedy v auguste skončila a Covid pass sa na mňa už nevzťahuje. Našťastie reálny život vonku funguje trochu inak ako internetová progresívno-diktátorská bublina a ten pas reálne zatiaľ odo mňa nikde nepýtali, asi ich už majú riadne všetci na saláme, ale dnes mi prišlo riadne zle, keď som omylom v telke zazrel hlavné správy na TA3 a následne televízne noviny na Markíze a reportáž o kontrole dodržiavania opatrení. Jak tam spolu s fízlami chodili nafúkané tetky z hygieny po reštauráciách a kukali či majú správne vyvesené tie pokyny, a zákazníkov či sú OTP, no proste šikana, hnus, čistý bolševizmus. Samozrejme do reportáží vystrihli iba názory, že je to potrebné takéto kontroly, tú väčšinu nas*atých radšej neukázali. Kde je teraz Sulíkove kilečko keď mu vadili pokuty za absenciu reklamačného poriadku v prevádzkach, tuna 20 000 eur likvidačné pokuty pre zdecimovaný gastrosektor za nejaký zle vypísaný leták alebo prekročenie nejakého počtu hostí to už je v poriadku? A ešte sa tváriť aké je to zodpovedné a pre dobro ľudí, hlavne že masy sfanatizovaných v Prešove na pápežovi, to hygiene nevadí. 

pred 10 hodinami, Sniper napísal:

Ako som už viac krát povedal, bolo veľmi zlé, keď sa vláda vymenila po ficokracii práve počas nástupu pandémie, lebo íkvači si celú túto situáciu spájajú s novou vládou. Jediné čo ľutujem a veľmi to ľutujem, že si toto neodsral Smer. To budeme ešte ľutovať všetci.

A kto kázal novej vláde celoplošne testovať? Kto im kázal vyhadzovať peniaze na lotérie? Kto im kázal organizovať návštevu pápeža? Kto im káže hentak ľudí šikanovať. Opatrenia sa dajú robiť aj zmysluplne a bez toho aby nasierali celé Slovensko. Prečo nedali tie vyhodené peniaze radšej do nemocníc. Nenakúpili ventilátory. Prečo vymýšľali sprostosti typu zákaz nočného vychádzania, ale hranice pred nástupom Delty nechali dokorán pootvárané aby si mohli papaláši na dovolenečky chodiť. Prečo nepovolia bez predpisu ten Ivermektín keď časť ľudí verí jeho účinkom, tak nech si ho môžu kúpiť v lekárni. Či funguje alebo nie, ja neviem, ale keď si niekto myslí že funguje tak nech ho má možnosť si zohnať. Oni ho blokujú a neni ho možné dostať, ktovie prečo. Sú to neschopní babráci, toto nie je o pandémii, toto je o neslýchanej arogancii moci ktorú predvádzajú. Mali ústavnú väčšinu, pohodlnú pozíciu začať očistu a budovať dôveru, pozri kam to dopracovali. Boja sa referenda, lebo asi už tušia že je zle. Občania ich bytostne nenávidia, a Fico ktorý bol považovaný za skrachovanca, si užíva veľký comeback a je na koni. A vďaka komu? Vďaka neschopákom vo vláde. Tak keď to nevedia, nech idú od kormidla a nech sú predčasné voľby a hotovo. A nech sa ukáže Smerohlas, ako vie manažovať krízové situácie, ale od koryta sa asi nikomu z tej vládnej zostavy akosi nechce. Už je vymaľované, toto je suverénne najnenávidenejšia a najnedôveryhodnejšia vláda v histórii samostatnej Slovenskej republiky a môžu si za to len a len sami a nie pandémia - tá iba naplno odhalila ich charaktery a že za maskou príslušníkov slušného a slobodného Slovenska sú skrytí fanatici s diktátorskými chúťkami.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

samozrejme sa Matovic utrhol, išiel na to "sedliackym rozumom". Plošne testovanie možno malo vyznám na tej Orave, kde bola vyššia incidencia, zvyšok vyhodené peniaze a nie len to.  Následne čo sa dorabalo a ešte len bude, to je ten slovensky recept na riešenie problémov.

Peniaze a ľudské zdroje sa dali vynaložiť zmysluplne, na zlepšenie trasovania, podporne metódy a poriadny system (aj kontroly), náš recept je zaviesť lockdown, keď už budeme na 5-7 tisícoch nakazených a plne nemocnice. No a to len preto lebo budeme blízko kapacit nemocníc, tomu hovorím system!

Žiadna politická strana nemá co riadiť pandémie, lebo potom je taky výsledok, že sa rozhádajú všetci.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov