Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

konecne netrepes.......ozaj nie som sam.....za mnou stoji cela legia vedeckych Urvalkov typu Legvarsky ,Sabak, Cekan, Jarcuska, Krcmery, Mikas....ak som na niekoho zabudol, tak to nebolo z neucty, ale z dosledku ochrany ich sukromia.....velka publicita niekdy viac uskodi, ako pomoze....mrzi nas vsetkych, ze musime z ludi robit otrokov a nasilim do nich strkat nase vyrobky.....no je to v ich zaujme a na ochranu ich zdravia....co ked to nemala cast obycatelov nechce a maju z toho ozdravneho procesu nejaku obavu....su to hlupaci a my rozhodneme, co je pre nich dobre a co budu mat na ranajky, obed, veceru, co si rano oblecu, ci co daju doma svojim detom na hranie....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 5 hodinami, tyso napísal:

k comu konkretne?  pozri si stranku ema, pozri si spravy z izraela.

Vzdy je to tak ze vyrobca robi studiu a regulator schvaluje. A to ze s tebou suhlasi informator je velmi silna indicia ze sa mylis.  informator doteraz vzdy bol na strane klamstva, je to jeho siesty zmysel.

Konkrétne má ísť o žiadosť o povolenie na používanie neregistrovaného lieku. Povolenie na očkovanie má byť podľa hovorkyne rezortu tiež na základe odborného stanoviska Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv.

EMA zatiaľ povolenie nevydala

Európska lieková agentúra (EMA) zatiaľ očkovanie vakcínou proti ochoreniu COVID-19 od spoločnosti Pfizer pre deti mladšie ako 12 rokov nepovolila. Pre TASR to potvrdil Miroslav Lednár zo spoločnosti Pfizer. Vysvetlil, že pre zástupcu držiteľa registrácie na Slovensku je určujúcim dokumentom text schválený zo strany EMA, konkrétne ide o súhrn charakteristických vlastností lieku (SPC).

Terapeutická indikácia hovorí podľa neho o tom, že očkovacia látka Comirnaty je indikovaná na aktívnu imunizáciu na prevenciu ochorenia COVID-19 spôsobeného vírusom SARS-CoV-2 u osôb vo veku 12 rokov a starších. "Použitie tejto očkovacej látky má byť v súlade s oficiálnymi odporúčaniami," zdôraznil.https://www.aktuality.sk/clanok/0qxr6p3/koronavirus-ockovanie-deti-od-5-rokov-bude-v-sr-mozne-vdaka-povoleniu-ministra/

 

cize pre deti mladsie ako 12 rokov nie je nic registrovane .

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dezinformacie z internetu uz utocia na standartne media, RTVS chce vysielat diskusiu s antivexerskymi aktivistami.

Pluralita nazorov je dolezita vec, preto by sa mala spravit aj diskusia s plochozemcami, verejnopravna televizia predsa nemoze potlacat odlisny nazor... :zubiska:

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

uz sa spravila, pamatna relacia kde grygar diskutoval s plochozemcom.  

 

Z diskusie si informator odniesie ze liberalizmus je zly a zvysok nepochopi, sp si odnesie ze su rozne nazory a nie je jasne kde je pravda.   Cele zle,    ked sa sarlatani stavaju uznavanymi oponentami, tak konci racionalita.    Su to odlisne a chybne nazory ale vedecka debata sa nevedie pred publikom, ktore tomu nerozumie a tlieska tomu kto je vacsi showman.   

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak podme ratat:

https://domov.sme.sk/c/22741154/vacsina-pacientov-s-covidom-v-nemocniciach-nie-je-ockovana.html

Citát

V nemocniciach je v súvislosti s novým koronavírusom hospitalizovaných 177 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 143 ľudí. ... "Spomedzi hospitalizovaných nie je vôbec zaočkovaných alebo len čiastočne zaočkovaných až 88,67 percenta ľudí," priblížil rezort zdravotníctva.

88,67% nezaockovanych, teda 11.34% zaockovanych  za 143, alebo 177 :

( 11.34  +/- 0.01 % ) * 177 = 20.05 +/- 0.02    :   teda 20.03 az 20.07 pacientov

alebo

( 11.34  +/- 0.01 % ) * 143 = 16.22 +/- 0.02    :  teda 16.20 az 16.40 pacientov

Citát

V nedeľu na Slovensku pribudlo 54 pozitívne testovaných ľudí formou PCR testov, z nich len 4,17 percenta bolo očkovaných. Čo sa týka antigénového testovania, zo 101 pozitívne testovaných bolo len 1,47 percenta zaočkovaných

( 4.17 +/- 0.01 % )  * 54 = 2.251 +/- 0.005 , teda  2.246 az 2.257 pacientov

( 1.47 +/-  0.01 %  )  * 101 = 1.48 +/- 0.01, teda 1.47 az 1.48 pacienta

Je to ako v tom IT vtipe, ze na vymenu ziarovky je potrebnych 4.999998 vyvojarov Pentia (starsi typ procesoru, u ktoreho sa neskor ukazalo, ze ratal nepresne), co by malo byt pre laicke pouzitie dostatocne presne cislo... :zubiska:

Aspon ze neuviedli udaje za za cely rok ako posledne, ze to bolo treba doratavat konvoluciou. Ale udaje iba za jeden den (navyse Nedelu) nie su zase presne, chcelo byt to aspon tak udaje za posledny mesiac.

Dost ma teda obavami, ze na ministerstve nemaju nikoho, kto by zvladal spravne vynasobit a vydelit cisla. Argumentacia za ockovanie by mala byt exaktna, toto je katastrofa...

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Covidový PARADOX: Najviac očkovaný okres je červený, najmenej očkovaný je zelený

Niektorí hovoria, že čím vyššia zaočkovanosť, tým budú lepšie čísla a následne menšie opatrenia. V Trenčianskom kraji však nastala paradoxná situácia. https://prievidza.dnes24.sk/covidovy-paradox-najviac-ockovany-okres-je-cerveny-najmenej-ockovany-je-zeleny-398469

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Puchov a Revuca ma to spolocne ze tam bola najvacsia premorenost. Tam sa zrejme najmenej testovalo,ked bolo treba. Teda na obrazku vidite ze za minuly tyzden PCR testami nik nebol pozitivny - robi sa ich tu isto menej ako v Roznave,ale 300 za tyzden sa spravi. V januari a februari nasli pozitivnych tyzdenne 600 PCR a 600 Ag testami teda 1 200.

https://vedapomaha.sk/vizualizacie/vakciny/

Na tom linku prvy obrazok mate mieru zaockovania. z celkoveho poctu obyvatelov je 30,7%.  U nas neockuju ja na druhu davku ani do Roznavi nepojdem. 3 krat ma dali do BB a raz na druhu davku do RV. Nemaju zaujem o mna dobre ja to chapem, lepsie je ockovat tych starcov,len by som poprosil,nete sa potom do nasich zivotov.

https://databezpatosu.sk/vyskyt-covid-19-po-okresoch-na-slovensku-podla-ag-testov/

tu vidite aka je 7 dnova incidencia na Ag+PCR testy.

 

Revuca.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 10 hodinami, smiley napísal:

Dezinformacie z internetu uz utocia na standartne media, RTVS chce vysielat diskusiu s antivexerskymi aktivistami.

Pluralita nazorov je dolezita vec, preto by sa mala spravit aj diskusia s plochozemcami, verejnopravna televizia predsa nemoze potlacat odlisny nazor... :zubiska:

 

konecne sa zacinaju diat veci, ktore vratia do normalu spolocensku situaciu a nakopaju do analu vsetkych liberfasistov a elitnych vedeckych Urvalkov.......a ty, ked  nebudes konzumovat kazde rano minimalne 20 dkg zivocisneho uhlia, tak si kazde lekarske vysetrenie zaplatis z vlastneho vrecka.....ja nebudem doplacat na lajdakov, co sa nestaraju o svoje zdravie....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V Trencine sa vysantil  covid na geriatrii(18 pacientov), preto ich mate aj v nemocnici - oni tam v podstate aj boli. Ci boli zaockovani neviem, snad vacsina.

Citát

 

V špecializovanom zariadení pre seniorov s mentálnymi ochoreniami a demenciou Kosmatec v obci Ubľa v okrese Snina má polovica klientov potvrdené ochorenie covid-19, pozitívni sú aj šiesti členovia personálu.

Od 3. septembra, keď zaznamenali prvého pozitívneho, im dvaja klienti zomreli.
Čítajte viac: https://hornyzemplin.korzar.sme.sk/c/22742120/polovica-klientov-v-ublianskom-zariadeni-pre-seniorov-ma-covid-dvaja-zomreli.html?ref=trz

 

Od 3.septembra umrelo nacovid s covidom celkovo 13 ludi. V okrese Snina bolo pozitivnych nad 65 rokv 8 ludi a nad 60 rokov 10 ludi. A práve v tom zariadeni 9(vsetci aj personal zaockovani). V sninskej nemocnici je 8 pacientov s Covidom, a jeden este nema vysledok. 

Byt ministrom zdravotnictva , tieto dve pripady by ma velmi znepokojovali. Snad, nebudu mat tazky priebeh. 

Snina.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ad. Očkování dětí proti Covidu https://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/221411030520023/

Dňa 12. 9. 2021 at 21:57, tyso napísal:

sp, pre bezne deti od 5 do 12 rokov je podla vsetkeho vakcinacia mierne lepsia ako riziko covidu ale pre deti s chorobami je vedecky konsenzenus ze vakcinacia je vyznamny prinos.

 

V tej relacii tam niekto tajuplne vysvetloval, ze u vraj imunita funguje uplne inac ako u dospelych a zatahoval do toho "dobru" bunkovu a "zlu" specificku imunitu ockovania. A to vraj az tak, ze im to moze ublizit.

Ale predsa prave male deti ockujeme (ockovali sme) proti mnohym inym nemociam a je to preukazatelne uspesne. Preco by to v pripade covidu nemalo fungovat?

Chapem, ze vakcina musi byt najprv poriadne otestovana pre dannu vekovu kategoriu, nez sa pouzije. Ale pokial je otestovana, a teda je klinicky preukazna jej ucinnost a neskodnost, tak preco ju nepouzit aspon pre tych najrizikovejsich?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://spravy.rtvs.sk/2021/09/primula-kritizoval-slovensko-za-ockovanie-deti-teraz-to-berie-spat/

Ale presne to co spomina smiley je ukazka  zlej argumentacie.   Ak u malych deti je imunita "ina", tak to znamena len to ze sa vysledky studie na dospelej populacie nedaju aproximovat na deti.  A teda deti potrebuju vlastnu studiu.   Ale ak sa uz urobila, tak postup je rovnaky ako u dospelych,   vakcinacia sa doporucuje tam kde  INDIVIDUALNY prinos pre jednotlivca prevysuje rizika ochorenia.   Nic viac a nic menej.   

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v tomto pripade to podpisuje rodic a suhlasi s tym lekar.  A deje sa presne preto ze su rodicia co  nechcu obetovat deti aj ked maju chorobu.  Nie kazdy je taky eugenik ako ty. 

Ktore deti ockovat ?  Len tie co si chces nechat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

co ma co lekar suhlasit, ked nenesie ziadnu zodpovednost?......ked uz nieco ma rodic podpisat, tak ano suhlas, ale s tym dovetkom, ze suhlas rodica je na doporucenie lekara, ktory prebera zodpovednost za mozne negativne nasledky....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://nsprevuca.sk/nspra/2021/09/08/ockovacie-centrum-revuca-ockovacie-hodiny/

Inak zaockovanost ako zrusili to centrum, celkom rastie. Chodia aj mobilne ockovania po dedinach. Ja tam zajtra pojdem pred druhou. Pre druhu davku a nikdy viac. Ja mam stale strpnute prsty. Nie ze by som snimi nevedel pohybovat - ak sa niecoho dotknem - mi vnich brni - nie silno - len to citim pri zatlaceni tlacidla na klavesnici. Ja som aj skoro mesiac nic nerobil - najblizsie dni do skoncenia DPH budem preklinat - toho kto toto nute ockovanie vymyslel. 

Je pravda - ze pred mesiacom som aj vymenil klavesnicu. Chcel som bez snurovu - je mozno ze uz zajta si kupim snurovu - lebo pre mna to nema v podstate ziaden vyznam - ale pre 5 rokmi som mal beznurovu - velmi dobru klevesncu - toto co to mam - nema signal , ak to dam pod stol , teraz je na stole - tak sa robit neda. Ale do tejto musis dobat- by ma nenapadlo,ze vroku 2021 muzu predavat taketo je.. klavesnice.

Pred 5 rokmi som mal normalu a nestala viacej. Stymto sa robit neda. Prve co zajtra spravim - si pojdem kupit normalnu klavesnicu - lebo z touto DPH nezvladnem.

Tak snad to zajtra vyjde - inak som ztoho tak unavany,ze som ochotny zajtra stat v rade aj 20 minut. Aby som to mal zasebou - za mna uz nikdy viac. Aj dnes mi prislo aby som siel do Roznavy no iste. Ja som sa snazil asi od 3.7 a si dopisujeme,aj dnes mi prisla sprava ze 22. do Roznavi. No iste. Inak taky mali zaujem aby som sa dal zavakcinovat. Niektore spravi somani necital,ci cital na mobile a na maili len hadzal do kosa. 

 

Vakcinacia.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podme si zatypovat, ako dopadne po tejto vlne antivaxerstvo na Slovensku? Ockovanie mame tak pol na pol, statistiky obeti teda nebude treba normalizovat a budu silne vypovedat v neprospech neockovanych. Na druhej strane zomrie (snad) iba 2% cast s nakazenych, co znamena, ze vacsina nebude poznat nikoho blizkeho, kto by im takto zomrel, stale to bude mimo ich osobnu skusenost, teda stale to bude len "propaganda z medii", ktorej nebudu verit.

Ja teda tytpujem silnu resitenciu voci faktom, takze svoje terajsie nazoy nezmenia.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov