Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

tyso

mRNA vakcíny doteraz neboli použité v masovom merítku. Ja som sa nechal zaočkovať, lebo som na 99% presvedčený, že nepredstavujú riziko. No to 1% zatiaľ nemôžu vylúčiť ani renomovaní odborníci. Iste, môžeme teraz vychádzať zo štatistík nežiadúcich následkov očkovania, z reakcie aktuálne zaočkovaných. No imunitný systém môže reagovať na očkovania aj v horizonte 5 rokov. Nemáme dlhodobé testy a ak nie je očkovanie u detí nevyhnutné, počkajme si na výsledky z dlhšieho obdobia u tých, pre ktorých je riziko ochorenia akútne. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tono, ale covid predstavuje vyssie riziko, vyberas teda medzi rizikom z Covidu a rizikom z vakciny.  Preco vyberas vyssie riziko a povazujes to za rozumne? O dlhodobych rizikach covidu tiez nevies ale uz strednodobe rizika su vyssie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Iste, pre dospelých a hlavne starších je to jasná voľba. Ale nepoznám nikoho z detí, alebo tinrgerov, pre ktorých by Covid predstavoval zdravotné ohrozenie. Samozrejme, okrem zdravotne postihnutých. To je síce len môj postreh a chcelo by to nejakú odbornú štúdiu. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tono, nepoznas lebo ide o jednotky z tisicov. Ale je to dokumentovane dobre a ked sa vratia do skol tak deti budu prva skupina ktora cela bude premorena covidom. Druha moznost je zase ich nechat doma a dufat ze sa im covid vyhne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A ako vieš, že deti nuž nie sú "premorené". V rodinách, kde mal niektorý z rodičov Covid sa deti nikdy nenakazili, alebo ak aj áno, ich priebeh bol bezpríznakový. Imunitný systém detí je úplne iný, ako u dospelých a iný ako u starých.   

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hej a ked deti zaockujes, vsetko bude eno nuno. Vsetci si zlepsia ostupen znamky.  Nechame ich doma. V Bratislave sa ockujte a deti si nechajte doma. 

 

Este jedna vec ak ku papezovi v septembri pustia viac ako 1 000 ludi . Tak tento stat mozu uplne rozpustit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

7 hours ago, Tono said:

A ako vieš, že deti nuž nie sú "premorené". V rodinách, kde mal niektorý z rodičov Covid sa deti nikdy nenakazili, alebo ak aj áno, ich priebeh bol bezpríznakový. Imunitný systém detí je úplne iný, ako u dospelých a iný ako u starých.   

tono, ja vychadzam z odhadov co robia lekari,  deti sa bezne nakazili ale mali velmi lahky priebeh. 

BTW,   ak sa bavime o detoch od 1 roku, tak co znamena iny imunitny system ?  Co si pod tym prredstavujes ?

Slimak,  smutne je ze sa to realne deje.  Bratislava sa stava inym svetom,  tu bude zaockovanost podobna ako v britanii co bude znamenat zrejme lahsi priebeh, malo hospitalizovanzch a zaockovane deti umoznia nechat otvorene skoly.   A tohto rozdielu sa bojim, to povzbudi regionalne vasne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 13 hodinami, tyso napísal:

BTW,   ak sa bavime o detoch od 1 roku, tak co znamena iny imunitny system ?  Co si pod tym prredstavujes ?

Nechcem nikoho mojimi názormi ovplyvňovať, preto že ako laik, sa k tomu nemám čo odborne vyjadrovať. Skôr mi v médiách chýbajú názory renomovaných svetových odborníkov. Čo si má laik myslieť, keď číta:

Pri prekonaní Covidu, alebo inej infekcie, si vytvára imunitný systém odozvu na komplexný vírus a nie len na časť jeho RNA reťazca. 

V odkaze https://www.bystricoviny.sk/spravy/vedkyna-irena-koutna-bunkova-imunita-po-prekonani-covidu-je-silnejsia-ako-po-ockovani/ sa napríklad uvádza „Vidíme, že ľudia, ktorí chorobu prekonali, majú na úrovni bunkovej imunity určite lepšiu odozvu než očkovaní. 

A tiež 

„Buďme úprimní, my ako ľudstvo nemáme informácie o tom, ako vakcína funguje, my nevieme, či sa napríklad nejaké dlhodobé efekty neprejavia za 10 alebo 15 rokov. Fakty ešte pochopiteľne nie sú.  Môj osobný názor je, aby sme naočkovali populáciu, ktorá je riziková ako sú starší spoluobčania, naočkujte chronicky chorých, môžu sa nechať očkovať dobrovoľníci. Ale toho, kto sa očkovať nechce a je mladý, toho by som neočkovala a hlavne ho kvôli tomu neobmedzovala.“

Samozrejme, je to názor vedca a iný vedec má zas názor opačný. Je to aj dôsledok toho, že dnes ešte nemáme dostatok dát, v dlhšom časovom horizonte. Ako kritérium správnosti si môžeme zvoliť iba to, aké sú dnes pozitíva a negatíva očkovania na Covid. V staršej populácii a u rizikových skupín jednoznačne prevažujú pozitíva očkovania. Z hľadiska šírenia je ale nutné zaočkovať aspoň 80% populácie. Teda aj skupinu od 12 rokov, ak beriem do úvahy, že nie všetci sa zo zdravotných dôvodov môžu dať zaočkovať. Výsledky v Číne, kde je zaočkovaná už viac ako miliarda obyvateľov a takmer nulový počet infikovaných, sa javí, ako masový experiment v prospech očkovania.

No je tu aj otázka, či mladí,  pre ktorých nie je Covid hrozbou, skôr naopak, jeho prekonaním získajú imunitu na bunkovej úrovni, nie sú rukojemníci plošného očkovania. Ja netvrdím, že mám pravdu, no chýbajú mi odborné informácie a diskusie. Mňa nezaujímajú články, kde nejaký "odborník", lekár, ambulantný imunológ, alebo dokonca sociológ, propaguje svoj názor na očkovanie detí od 12 rokov. Rovnako, ako názor toho, kto to spochybňuje. Mňa zaujímajú výsledky renomovaných vedeckých inštitúcií, ktoré čerpajú z štatisticky podložených výskumov. Laik sa v tom nevyzná, ale hoaxov je plný internet.   

   

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No na prvy dojem mi  znie Doc. RNDr. Irena Koutná Ph.D. ako doktorka Pekova...

Vsak uz aj  tej rozpravke pre deti  "Bol raz jeden zivot" sa vysvetluje, ze specidicka protilatkova imunita je ucinnejsia ako bunkova imunita.

Cize ak niekto prekonal kovid len bunkovou imunitou a nema vytvorene protilatky, tak mu hrozi, ze sa moze nakazit este raz a s horsimi nasledkami.

pred 3 hodinami, Tono napísal:

No je tu aj otázka, či mladí,  pre ktorých nie je Covid hrozbou, skôr naopak, jeho prekonaním získajú imunitu na bunkovej úrovni,

Tu to nejak logicky drhne: Bud covid hrozbou je treba cloveka ockovat, aby ho ani raz nedostal. Pokial covid hrozbou nie je, tak tazko moze byt benefitom ziskana proti-covidova bunecna imunita po jeho prekonani.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tono, dobre vies ze aj na vysokej skole plati gaussova krivka:).  Ale inak, veda znamena ze tvrdenia podlozis pozorovanim. Nazory lekarov mozu zniet logicky alebo aj nie ( ako v tomto pripade) ale bez opory v dobrej studii su len nazory.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 8 hodinami, tyso napísal:

a co spravili ?  Co ho mlatili po hlave aby z neho spravili debila ?   Ved taky sa narodil.

tu mas liek....a udajne to nema ziadne vedlajsie ucinky....ale odporucam ti prestudovat pribalovy letak, aby si si mohol upravit davku podla potreby....odporuca 9 z 10 vedcov SK....

image.png.5b577bcfe265dc3b153fcad0cf756d5f.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Európska agentúra pre lieky (EMA) povolila používanie vakcíny proti koronavírusu spoločnosti Pfizer/BioNTech pre deti vo veku 12 až 15 rokov. Spojené štáty a Kanada už začali podávať vakcínu deťom vo veku 12 rokov. Vakcína bola pre túto vekovú skupinu schválená už aj v Spojenom kráľovstve. https://infosecurity.sk/akademicka-studia/vyber-dezinformacnych-trendov-17-juna-2021/

Nemecká Stála komisia pre očkovanie (Stiko) zatiaľ nevydala odporúčanie na všeobecné očkovanie detí vo veku od 12 rokov. Odporúča len vakcináciu 12- až 17-ročných ľudí so zdravotnými problémami ako obezita, cukrovka či chronické ochorenia pľúc. Bez ohľadu na to je v krajine možné podanie vakcíny po individuálnom rozhodnutí rodičov s deťmi a ich lekármi, píše DPA. https://www.aktuality.sk/clanok/905442/koronavirus-na-kolektivnu-imunitu-treba-zaockovat-aj-deti-tvrdia-nemecki-odbornici/

No a rodič - laik si teraz môže z toho vybrať čo? Že je lepšie počkať, alebo dôverovať odborníkom? Ale teraz ktorým, tým nemeckým, alebo...?  

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tu mas studiu a zda sa, ze je na dost vysokej odbornej urovni a jej autori neboli odkazany na medikament, co je vrelo odporucany tysovi a jemu podobnym zvrhlikom.....

https://www.wn24.cz/covid-skutecne-neni-detem-nebezpecny-ukazala-dalsi-studie/?fbclid=IwAR1nljxVfGXnW61_zhRKiCjRwhgbO3RUEDre8pYI67P5lBxeQ44HM_-C-xM

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tono,  skus si najst celu nemecku spravu,   inak tazko povedat.   Pretoze niekde som cital ze dovod je ten ze je lepsie posunut vakciny do inych krajin napr. na ukrajinu.  A z celosvetoveho hladiska je to pravda,  to zachrani viac zivotov.  Ale  nechcem tu vazit desiatky deti s dlhodobymi nasledkami na SLovensku voci  stovkam ukrajinskych zivotov.

EMA dava odporucanie na pouzitie vakciny ak  individualne prinosy su vyssie ako individualne rizika ( a ako k tomu prisli je v suhrnnej sprave).

Informator, len zopakujem :  Si neschopny citat, chapat a tak len dodam ze dovod u deti nie je smrt ale "long covid", teda dlhodobe nasledky ktore sa prejavia do mesiaca alebo dvoch po prekonani covidu.   To ze smrt u deti je zriedkava vieme od zaciatku.   Zbytocne teda siris clanky, ked nechapes debate.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.05.28.21257602v1

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 32 minútami, tyso napísal:

Tyso

Veď áno, imunológia nie je fyzika. Vo fyzike platí, že stačí jediný experiment na to, aby vyvrátil teóriu. Vo veku 12 rokov sú teraz moje vnúčatá. O nich už nerozhodujem ja, ale ich rodičia. Stále mám ale  pocit, že očkovanie zdravých detí je experiment. Síce miera rizika je zrejme veľmi malá, ale z dlhodobého hľadiska je to experiment.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 28 minútami, tyso napísal:

......Informator, len zopakujem :  Si neschopny citat, chapat a tak len dodam ze dovod u deti nie je smrt ale "long covid", teda dlhodobe nasledky ktore sa prejavia do mesiaca alebo dvoch po prekonani covidu.   To ze smrt u deti je zriedkava vieme od zaciatku.   Zbytocne teda siris clanky, ked nechapes debate.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.05.28.21257602v1

ty si uz celkom asi odkazany na nejakeho opatrovatela....u nas argumentovali a aj doteraz argumentuju sialenci, ze deti treba preto ockovat, aby sa zabranilo sireniu corony ich pricinenim....toto stale dookola melie jeden vedecky "genius" SK za druhym....a v tom clanku, co som sem dal link, je popisane, ze sirenie corony prostrednictvom deti, je minimalne.....taktiez nasledky po infekcii su hlavne u deti postihnutych nejakou chronickou chorobou a aj to je minimum pripadov....tak tu nesir klamstva a podvodne argumentacne plody tvojej geniality....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator,  keby si vedel citat :

Citát

"U dětí se předpokládá, že ačkoliv samy covidem-19 neonemocní, stále mohou nemoc přenášet a nakazit tak zranitelné osoby, byť některé studie naznačují, že i toto riziko se dnes spíš zveličuje."

.  V skutocnosti vsetky studie hovoria o inom,  to ze sa deti mozu nakazit a prenasaju chorobu je jasne,  otazka bola ci su skoly tym ohniskom a niektore studie naznacuju ze nie.  Ale je to stale otazne, kedze skoly pri inych chorobach su overene miesta kde sa to siri.

To teda  nie je popisane,  snad len naznacene ale bez odkazov a tak je to  presne bezcenne  a urcene len tebe a tebe podobnym. Studia sa zaoberala len umrtim na covid a hospitalizaciami na covid.  Co tam pridal novinar je sum. 

A nasledky po covide nie su dosledkom inych chorob,  to ti tvoj sialeny farar povedal ci kto ?   V clanku co som dal ja sa hovori o 4,6 percentach ( a ine hovoria aj o 10 percentach) to je uz dost vysoke cislo a trvaju od par tyzdnov az mesiacov.   Nastastie aspon podla clankov nie su vacsinou trvale.   Ale kedze nechapes ziaden text, tak to aj tak nema zmysel.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 18 minútami, informator napísal:

taktiez nasledky po infekcii su hlavne u deti postihnutych nejakou chronickou chorobou a aj to je minimum pripadov....

Práve o to mi ide. Človek chce pre deti len to najlepšie. Ak by sa v budúcnosti ukázalo že sa mýlia protagonisti, alebo odporcovia očkovania detí, tak to nie je výhrou nikoho. Pre starších nie je čo riešiť. Následky prekonania Covidu nikomu neprajem. Ja mám problémy doteraz a Covid som prekonal po Vianociach. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov