Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

Citát

Chrípka môže byť túto zimu väčším problémom ako Covid-19 vo Veľkej Británii, uviedol vysoký vládny poradca pre vakcíny. Nízka prevalencia v posledných mesiacoch môže viesť k poklesu imunity medzi populáciou. Anthony Harnden, podpredseda Spoločného výboru pre očkovanie a imunizáciu,

uviedol, že sa vykonáva výskum toho, či sa na jeseň tohto roku môžu spolu s vakcínami proti koronavírusu podávať aj vakcíny proti chrípke. "Zdôrazním, že chrípka môže byť túto zimu potenciálne väčším problémom ako Covid," uviedol Harnden pre program BBC Radio 4’s Today. „Za posledných pár rokov sme mali veľmi, veľmi nízku prevalenciu chrípky, obzvlášť prakticky nulovú počas uzamknutia, a vieme, že keď chrípka cirkuluje vo veľmi malom počte, imunita v populácii klesá a vracia sa hrýzť nás.

Takže chrípka môže byť túto zimu naozaj, skutočne dôležitá. “ Harnden predniesol svoje pripomienky počas diskusie o potrebe naplánovať prebiehajúce očkovanie proti Covid, aby sa zabezpečila infraštruktúra na poskytovanie posilňovacích dávok pred potenciálnou novou pandemickou vlnou túto zimu. Vo vyhlásení Chris Hopson, výkonný riaditeľ NHS Providers, a Martin Marshall, predseda Royal College of GPs, označili cieľ z 19. júla, ktorým je poskytnúť prvé dávky všetkým dospelým, za „prípravné miesto“. "

Budeme musieť ešte dlho žiť s vírusom Covid a budovať si dlhodobý obranný systém, ako sme to robili pri chrípke," napísali Hopson a Marshall. „Bude si to vyžadovať udržateľný prístup k očkovaniu vírusom Covid. Jeden, ktorý umožňuje praktickým lekárom a trustom, ktoré zastupujeme, pokračovať v očkovaní a zároveň čeliť ďalším tlakom, ktorým čelia. “https://www.theguardian.com/society/2021/jun/21/flu-could-be-a-bigger-problem-than-covid-in-uk-this-winter

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, electric blue napísal:

"Budeme musieť ešte dlho žiť s vírusom Covid a budovať si dlhodobý obranný systém, ako sme to robili pri chrípke," napísali Hopson a Marshall." 

No teraz neviem, ako sú informovaní páni Hopson a Marshall o "budovaní dlhodobého obranného systému proti chrípke" napríklad na Slovensku, kde sa dalo zaočkovať 4,4 % populácie. A o "rozvojovom svete" ani nehovorím.  https://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=3618:v-zaokovanosti-proti-chripke-sme-na-chvoste-europskej-unie&catid=56:tlaove-spravy&Itemid=62

Zaočkovať proti Covidu 90 % populácie a ešte aj proti chrípke, to bude výzva! Ešte pár netopierov, pásavcov, prasiat, vtákov, opíc, tiav... z ktorých na nás môže potenciálne preskočiť nový vírus a máme každý rok o zábavu postarané... Nie je to skôr prejavom nerovnováhy v prírode, keď sa jeden druh premnožil, na úkor iných? 

Viem, je to neetické, ale vysvetlite to vírusom. Navrhujem, zlikvidovať všetky druhy, ktorým sme zabrali teritórium, aby už ďalej nemohli prenikať na naše územie a byť rezervoárom takejto hrozby. :smile:

   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Velmi som to doteraz nesledoval, dost ma to prekvapilo ze je to az take zle:

Citát

 

Očkujeme pomaly a nesprávne skupiny ľudí. Delta zasiahne hlavne seniorov

Nad 80 rokov je zaočkovaných len zhruba polovica ľudí.

 

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22696566/ockujeme-pomaly-a-nespravne-skupiny-ludi-delta-zasiahne-hlavne-seniorov.html

My tu tliachame o tom, ako dokopat k ockovaniu antivaxerov. A ono zatial nie su zaockovani ani ti, co sa zaockovat chcu. Miesto riesenia tohto zasadneho problemu napriklad mobilnymi ockovacimi stanicami sa usilie sustreduje na zatvorenie hranic, ktore neriesi, iba oddaluje.

Ach keby teraz tak Matovica "osvietilo" a zorganizoval by plosne ockovanie s rovnakym nasadenim ako zorganizoval plosne ockovanie.

Vyrobcovia truhiel budu mat dobry biznis...

pred 18 minútami, electric blue napísal:

Budeme musieť ešte dlho žiť s vírusom Covid a budovať si dlhodobý obranný systém, ako sme to robili pri chrípke,"

Rozdiel je ten, ze vakciny proti chripkye dosahuju ucinnost okolo 30%, zatial co vakciny Covid zhruba 80%. Preto mame dobru sancu, ze pri Covide nas necaka to iste co pri chripke.

Nizka prevalencia chripky znamena malo mutacii, takze pre tentokrat by mohli byt vakciny mimoriadne ucinne.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@Tonochripka bola tiez kedysi smrtelna . https://www.tyzden.sk/svet/63242/od-moru-v-starovekom-rime-az-po-koronavirus-z-wu-chanu-strucne-dejiny-pandemii--infografiky/

samozrejme v sucasnosti porovnavat chripku s covidom je scestne . netreba vsak podcenovat ani tu chripku . hlavne ked sa organizmus oslabeny chripkou infikuje nasledne covid .

 

 

COVID-19 patrí medzi takzvané zoonózy, čiže infekčné choroby, pri ktorých dochádza k prenosu baktérií, vírusov alebo parazitov medzi zvieratami a človekom.

Masívne testovanie, obmedzenie sociálnych kontaktov, karanténne opatrenia a liečba môžu síce šírenie nákazy v rámci ľudskej populácie zastaviť, aj tak však pretrvá možnosť, že vírus zo zvieracej ríše opäť preskočí na človeka. Na jeho úplné vyhladenie by bolo nutné vyhubiť nositeľov, čiže kompletné živočíšne druhy. O tom, ako by to narušilo biodiverzitu a prírodnú rovnováhu, asi netreba hovoriť.

Vírus ako budúcnosť

Logickejší prístup je preventívna medicínska ochrana človeka, čiže vývin vakcín. Pri nových druhoch ochorení prichádzajú síce až po ich prvom výskyte, ako však vysvetľuje profesorka Marylyn Addová, vedúca infektologického oddelenia na Inštitúte Bernharda Nochta v Hamburgu, doba prípravy účinných očkovacích látok sa výrazne skracuje.

Vakcíny sa pôvodne vyvíjali aj niekoľko rokov, dnes sa to môže podariť v priebehu roka a pol. Aj Addová so svojím tímom pracuje na vývine vakcíny proti novému koronavírusu a očakáva, že dostupná by mohla byť na budúci rok. Avšak podobne ako pri ochorení ebola, ktoré tiež patrí medzi zoonózy, nebude to znamenať úplné vykorenenie vírusu.

Aj špecialistka na zdravotnícke systémy Alanna Shaikhová už názvom svojej aktuálnej prednášky Coronavirus Is Our Future (Koronavírus je naša budúcnosť) naznačuje, že sa ho len tak nezbavíme. V rôznych mutáciách či nových podobách sa môže objavovať pravidelne.

Apeluje pritom na nutnosť globálneho medicínskeho systému, ktorý by zabezpečil vzájomnú koordináciu a pripravenosť každej krajiny reagovať na výskyt nových ochorení. Znamená to výmenu informácií a know-how, spoločný vývin potenciálnych vakcín a okamžitú súčinnosť pri objavení sa vírusov.

Koronavírus je naša budúcnosť, TED prednáška Alanny Shaikhovej. Zdroj – YouTube/TEDx

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://lekarskenoviny.sk/index.php/2021/07/07/slk-o-novej-vyhlaske-uvz-platnej-od-9-jula-dvojaky-meter-pre-nezaockovanych-nema-z-epidemiologickeho-hladiska-logiku/

 

Citát

SLK o novej vyhláške ÚVZ platnej od 9. júla: Dvojaký meter pre nezaočkovaných nemá z epidemiologického hľadiska logiku!

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prisla mi poznamka na 15.7. 2021 do Bystrice. Tak ak to takto funguje, sa necudujem ,ze pol Slovenska sa nikdy nezaockuje. Som tam jasne zaskrtol Revucu a oni ma pozvu do BB. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aj v Revucej by mali ockovat.  1400 ludi z okresu je v cakarni. Ja som dal vsetky vakciny,okres Revuca. Dostal som JJ(to je v pohode,aspon nebudem musiet ist dvakrat a cakat na ich esemesky) do BB.

 

Cely ten system cakarne je nezmysel. V Bratislave povedia a ockoju kto pride(za den tak zaockovali 1200 ludi). Inde sa musi cakat.

Citát

 

 V nedeľu popoludní prišlo tisíc ľudí a v pondelok okolo 1200 ľudí bez pozvánky. Teda pomerne veľa ľudí, ktorí mali možnosť prihlásiť sa do čakárne a termín by dostali okamžite, ale aj tak to neurobili. Možno bola čakáreň cez korona.gov.sk bariérou.

https://dennikn.sk/2461505/tomas-szalay-zaockovali-sme-220-tisic-ludi-a-nemame-komu-povedat-co-by-sa-dalo-zlepsit/?ref=suv

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja neviem, cim a ci ockuju a kedy v Revucej. Ja som dal vsetky vakciny aj jednorazovu JJ aj dvojrazove Astra, Pfizer a Moderna. Jedina podmienka bola Revuca(bola moznost zaskrtnut Revuca,teda snad aj ockuju). 

Ibaze tu vobec neockuju,tak ale potom nech sa necuduju, ze ludia ani nehlasia do cakarne ani niesu zaockovani.

Citát

 

Trnavský kraj bude od piatka do nedele očkovať aj ľudí bez registrácie. Možnosť je k dispozícii v Trnave, Piešťanoch a Dunajskej Strede.

https://dennikn.sk/minuta/2462733/?ref=mpm

 

 

Teda neviem aka mudra hlava vymyslela tento system. Naco mi ponukli JJ do Bystrice(aby mali pre niekoho vakcinu)? Ja tam nepojdem. Ako je mozne sa niekde da aj mimo cakarne ockovat(a zrejme dopyt po tom je a robia to,ale len niekde , niekde to aj zverejnia )? Mne z toho vychadza, ze maju zaujem uprednostnit niekoho.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 21 hodinami, smiley napísal:

....My tu tliachame o tom, ako dokopat k ockovaniu antivaxerov. A ono zatial nie su zaockovani ani ti, co sa zaockovat chcu. Miesto riesenia tohto zasadneho problemu napriklad mobilnymi ockovacimi stanicami sa usilie sustreduje na zatvorenie hranic, ktore neriesi, iba oddaluje.

Ach keby teraz tak Matovica "osvietilo" a zorganizoval by plosne ockovanie s rovnakym nasadenim ako zorganizoval plosne ockovanie.

Vyrobcovia truhiel budu mat dobry biznis...

sialenci si robia svoju pracu....zatial im karta ide....no a Matovica predsa osvietilo.....presedlal zo sirenia infekcii testovanim, na neockovanie najzranitelnejsich, aby si zasa tato vladna banda neschopnych svini prisla na svoje cez velky dopyt po truhlach....sialencom nezalezi na prosriedkoch, ako finanncne zurocit ucel....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 8 hodinami, slimak napísal:

Ako je mozne sa niekde da aj mimo cakarne ockovat

Podla toho co viem, cakaren uz nie je plna, takze mozu ockovat aj bez cakania. Ked bude registrovanych este menej, mohol by sa zvladat aj system: berieme vsetkych, registrovani idu na objednani cas bez cakania, ostatni cakaju.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som sa chcel ockovat v Revucej, preco mi dalo BB? Kde som teraz cakatel v BB ci RA? Preco mi system dal BB? Som si isty ze som dal len okres Revuca. Nezrusil som ten zmatok,len som dal zmenu. Vsetky vakciny v RA. To som dal aj povodne.


Vaša požiadavka na zmenu vakcíny na Janssen, Pfizer/BioNTech, Moderna a zmenu okresu na Revúca bola akceptovaná.
O pridelení termínu Vás budeme informovať.

Ja som nic nemenill. Ja som to chcel aj povodne. Vyplnal som to v stredu rano.

Vakcinacia <vakcinacia@nczisk.sk>

7. 7. 2021 9:34 (pred 2 dňami)

komu: mne

------

Ako ma system mohol dat do BB a preco? Akoze v BB je oto zaujem - v Revucej nie je zaujem? Do BB nepridem sa tam niekto iny zaockuje JJ? A v RA nebudu ockovat ani za boha? Potom ze tu je 25%.Ja mam zaujem JJ - preco to nedaju do Revucej? O pfizer mam mensi zaujem ako JJ, lebo tam mi to staci raz a ja vakcinou koncim. Pfizeromnech saockoju aj 46krat.

Ako mozu ockovat mimo cakarne?  Nie nejakych jednotlivcov ale tisice. Ja aby som bol zaockovany-sa tam prihlasim sa na mna vy..  a moju vakcinu daju niekomu v BB(mozno si ma zapocitaju ze som cakatel v BB). Uz chapete ? Na zapade si veselo vakcinuju bez cakarne. To je rovnost.

 

Preco prvy krat,kde mi dakuju za registraciu nieje napisane o co som ziadal, naco som sa registroval? Nahoda? No iste.

Aby ste pochopili ako to vidim ja,len z tejto mojej skusenosti. Na periferie sa e. Nikdy nemali zaujem ockovat prioritne Gemer, Oravu,vychod - Bratislava ,zapad a krajske mesta je ich zaujem. A len preto su take rozdiely v zaockovanosti.

Prihlaska.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie, že by som patril k antivaxerom, sám som sa nechal zaočkovať aj napriek tomu, že som Covid prekonal. Motiváciou bolo hlavne to, že mi končilo obdobie, keď som sa nemusel testovať. No teraz čítam, že sa majú očkovať aj deti od 12 rokov a tomu už veľmi nerozumiem.

Ako sa ukázalo, deti majú dostatočnú imunitu, aby sa nenakazili, alebo priebeh ich ochorenia bol u nich asymptomatický. Navyše vakcinácia na Covid sa nedá porovnať s vakcináciou, pri ktorej sa získa dlhodobá imunita, ako kiahne, alebo obrna. Takže odborníci chcú očkovať deti, ktorých Covid neohrozuje a navyše vakcínou, ktorá má pravdepodobne iba krátkodobú účinnosť. Už teraz sa vážne uvažuje s treťou dávkou. Ak by to bola vakcína proti chrípke, tak to ešte chápem. Ale mRNA vakcíny sú predsa len niečo nové, čo sa dá nazvať experimentom v globálnom merítku. Ja osobne s tým problém nemám, ale robiť experiment na deťoch, ktoré to navyše nepotrebujú... no neviem, čím je toto rozhodnutie odôvodnené. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie je to tak, aj pre deti je vyssi zisk ako riziko. samozrejme to nie je take vyrazne ako pre 50+, ale  je to pomer cca 10:1. Ale vyznamny je aj prispevok  l znizeniu sirenia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je to mozne tyso. Ja som nechapal ako je tolko vela cakatelov v Ziline. Ved ked su a vakciny su  ich zaockujem behom mesiaca(obe davky).

Ja rozmyslam,kaslem na vakcinaciu ci skusim este raz zmenit miesto na Revuca, Rimavska Sobota - do Rimavskej musim ist na opakovanu STK(brzdy su uz vymenene),ak by som mal miesto - STK si viem presne na hodinu - pridat. A sa tam pojdeme okupat s detmi. Ja do BB nemam kvoli comu ist. Uz dvakrat som sa pokusal o vakcinaciu skusim to este tretikrat tak ako som napisal. Pridam aj RS.  Do BB som ochotny ist ak mi  tam daju 150 euro na ruku. Benzin a strata casu.

Tono ja si deti nedam vakcinovat. Mozno ani ja sam sa nedam. Ved sami nemaju zaujem aby sa ludia ockovali. Ockuju sa ti co chcu ist na dovolenku do zahranicia. Ci by sa mali -rizikovi.

Uz len do poriadku.

Citát

 

Váš termín očkovania je: 15. 7. 2021, 8:20
Adresa miesta očkovania: FNsP Banská Bystrica JANSSEN 1, Námestie L. Svobodu 1, 97401 Banská Bystrica (Janssen 1)

Váš termín očkovania je: 16. 7. 2021, 12:05
Adresa miesta očkovania: FNsP Banská Bystrica JANSSEN 1, Námestie L. Svobodu 1, 97401 Banská Bystrica (Janssen 1)

 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 21 minútami, tyso napísal:

nie je to tak, aj pre deti je vyssi zisk ako riziko. samozrejme to nie je take vyrazne ako pre 50+, ale  je to pomer cca 10:1. Ale vyznamny je aj prispevok  l znizeniu sirenia.

Aký zisk má očkovanie pre zdravé deti? Iste, bohužiaľ sú aj deti, ktoré majú problém s imunitou, deti, ktoré majú leukémiu, podstupujú chemoterapiu, sú morbídne obézne, majú cukrovku... Tam vidím vyšší zisk očkovania, ako riziko infekcie.

Nikto dnes nemôže tvrdiť, či mRNA vakcíny nemôžu v budúcnosti spôsobiť  nejaké autoimunitné ochorenie. Z najväčšou pravdepodobnosťou nie. Ale, ako hovoríš, na váhach je zisk a riziko. Lenže v prípade zdravých detí je zisk minimálny.    

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pozri si dlhodobe nasledky, napriklad z tisic nakazenych deti ma jedno demenciu kedze covid ide po nervoch, vedlajsie ucinky su u menej ako jedna z desattisic. Mozeme povedat ze jeden z tisic je malo, ale nehovor ze to nie je nic. A to pre deti bez inych chorob, nie je to len pre znizenu imunitu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a autoimunitne choroby moze spustit rovnako covid sam, ten predsa generuje proteiny ako vakcina a este plno dalsich a to radovo vo vacsich mnozstvach.  Dufame ze nie ale riziko je urcite vacsie ako pri vakcine.  A dnes to skutocne vyzera tak ze s covidom sa stretne kazdy. A bud zvysis sance ockovanin alebo to risknes bez neho. A cisla hovoria jasne co je lepsie. 

A k detom este mas multisystemove zlyhania po bezpriznakovom priebehu, zapaly srdca. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov