Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

Pán Fauci nepovedal ako sa k tomu výsledku dopracoval. 

Nezverejnil vstupné údaje, veľkosť vzorky, časové obdobie, metodiku akou sa určovali že osoba skutočne umrela na COVID..

Nič.. Čo by s toho jeho blemcnutia robilo "vedu".

Falzifikovateľnosť - overiteľnosť jeho výroku, je nulová. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

komu sa mam podakovat za znovuzmazanie prispevku?....ze by to zmazal "Tomas"?....tu si pravidla urcuje niekto asi podla toho, ako sa vyspi.....

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

cize porovnavas tyzdnove umrtia na covid s rocnymi umrtiami na srdce aby si povedal ze ockovanie nemusi byt uspesne? :)

Aha, to jasne dava logiku a je to rozumny argument. A ked to podlozis tym ze neveris Faucimu tak len slnieckar moze pochybovat. 

Ale predpokladam ze aj ty tusis ze trepes, len nevies ako sa vratit zo slepej cesty bez straty tvare. Nuz najlepsie je kaslat na nu.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@tyso

Ja iba tvrdím že schopnosť vírusu vytvárať nové mutácie a vďaka tomu sa šíriť, prevažuje nad našou schopnosťou mu v šíření zabraňovať, nejakými "Boh zo stroja" bariérami ako napríklad očkovanie.

Hranice sú furt ako korzo..

A kým budú ako korzo, tak je lokálna snaha potlačiť ho napríklad vakcináciou "pro kočku".

Bez toho aby štát kontroloval hranice a zabránil sem zavlečeniu nových variet, si zopakujeme ďalší lockdovn a potom znovu a znovu a znovu..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takže čo navrhuješ? Zrušiť očkovanie úplne? Toto je alamovo riešenie?

A keby sa hermeticky uzavreli hranice, ako ty požaduješ, to by tu zase bolo kvikotu o fašistickej vláde, ktorá chce odrezať chudákov nevinných občanov od zvyšku sveta.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@Sniper

Keď chceš niekoho diskriminovať a šikanovať, musíš byť "väčšina"..

Je už zaočkovaných na Slovensku väčšina? 

Nie je..

Čo sa stane, keď chce menšina "buzerovať" väčšinu?

Menšina dostane "po papuli". (to je krutým údelom menšín, ktoré si príliš "vyskakovali") 

Takže, plány na zvýhodňovanie a diskriminivanie, treba odložiť na dobu keď budú zaočkovaný vo väčšine.. 

To je celé.. 

:kvetinka:

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mam kolegu v praci, je inteligetny, dobre hraje sachy, vymyslel dokonca uspesny algorytmus pre sachovy program, obchoduje s akciami, skratka nema v hlave slamu.

Ale neda sa presvedcit o prospenosti ockovania. Vakciny neboli dostatocne otestovane. Ucinnost ockovania vraj nebola preukazana, lebo pri protilatkach sa meria len jeden protein. Covid nie je zavazne onemocnenie, pretoze uvadzane umrtia na covid, neboli v skutocnosti na covid. A narast celkovej umrtnosti maju na svedomi opatrenia, nie covid samotny. A nemocnice vykazuju vysoke stavy, pretoze za covid pacientov viac penazi. Delta variant nie je nakazlivejsi, lebo reprodukcne cislo sa neda presne zmerat. V skutocnosti teda covid nie je ziaden skutocny problem, vlady zavadzaju lockdown bezdovodne, aby mohli ovladat obcanov.

Podla mna zacal verit urcitym veciam, ked to este nebolo take jasne, a teraz sa snazi vytesnit si hlavy neprijemny pocit, ze sa mylil, a tak veri coraz vacsim a vacsim hlupostiam.

Ked takto mozu zblbnut ludia ako on, co potom ti ostatni? Naozaj nas boj proti covid po pociatocnom uspechu vyvinuti vakciny stroskota na ludskej hluposti - ze sa ludia nebudu chciet dat zaockovat?

Ako vlastne v anglicku podarilo dosiahnut uplnu zaockovanost (80% prvou vakcinou bude zhruba 100% dospelych) ?

P.S. Mam za sebou druhe ockovanie Pfizer. Priznaky vymizli do 24 hodin: velmi slaba bolest v ramene a slaba bolest hlavy (vyriesil to jeden ibalgin) - ale ta mohla byt aj nevyspatia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 35 minútami, smiley napísal:

Vakciny neboli dostatocne otestovane.

Spýtal si sa ho šachového analytika, koľko miliárd dávok vakcín bude ešte treba, aby boli dostatočne otestované? Doteraz sa ich podalo viac ako 3 miliardy. Ešte raz toľko a bude treba zháňať mimozemšťanov na ktorých sa budú môcť testovať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kolko ti platia za agitovanie?....beries to na jednotlivcov alebo na cele skuiny?....a kedyze  otestovali tie vakciny?.....podla tvojej vedeckej studie hore vyssie, to potom testuju prave teraz....ci?...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator vygúgli si, ako sa testujú vakcíny a za akých podmienok prebieha ich schvaľovanie, aby bolo vôbec povolené ich používať. Keď si to naštuduješ, potom sa príď znovu zapojiť do diskusie.

Uvítal by som, keby jedinci, ktorí už fakt nemajú čo k téme povedať, napr. ako informator, aby sa zdržali trollovania. Svoje mindráky nech si liečia na sociálnych stránkach Smerohlasu, tam sa budú cítiť ako doma.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nebudem teda toto tvoje zhodnotenie o testovani komentovat, aby som zas nezistil, ze sa niekto rozhodol zmazat moj prispevok, ako je to tu v poslednom case v kurze...

Citát

koľko miliárd dávok vakcín bude ešte treba, aby boli dostatočne otestované? Doteraz sa ich podalo viac ako 3 miliardy. 

https://www.freespace.sk/tema/6240-očkovanie-covid19/page/57/#elControls_306115_menu

...alebo aj toto je trollovanie?....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Keď nepíšeš k veci a hrubo urážaš ostatných užívateľov Fóra, tak sa nediv, že príspevok môže zmiznúť. Neviem na čo odkazuješ, je to odkaz na 57 stranu v tejto téme, tak človek netuší, ktoré trollovanie máš konkrétne na mysli. A píš konkrétne k téme, tvoj príspevok fakt nemá nič spoločné s témou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, Sniper napísal:

Spýtal si sa ho šachového analytika, koľko miliárd dávok vakcín bude ešte treba, aby boli dostatočne otestované?

Ako ono je pravda, ze dlhodobe ucinky vakcin (napr. co sa stane po 5 rokoch)  proti covid este otestovane neboli. A ze ju schvalili rychlejsie ako ine vakciny. Vakcinacia teda predstavuje urcite male riziko, problem je skor presvedcit ludi, ze je podstatne mensie ako covid samotny...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vieme o kratkodobych ucinkoch, dlhodobe su vsak z principu male,  v biologii by sa muselo nieco hromadit ci menit a to by sa aspon u casti ludi zrejme objavilo. Nie je to vylucene ale zase aj covid moze mat dlhodobe ucinky. Vakcina predsa pouziva virusove proteiny, ak tie maku nasledky tak logicky aj covid ich musi mat. Podobne ako to je pri trombozach, tie nasledky ma aj covid len castejsie. 

A ta zakladna chyba v uvahe je v tom ze ludia porovnavaju vakcinu s nepodanim. Ale zmysel je porovnanie vakciny s covidom, co je lepsie?Ak by ziaden covid nebol  tak by samozrejme nedavalo zmysel si pichat vakcinu. Ziadne pozitiva len negativa a jedno ake male.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a este k schvalovaniu, v skutocnosti bola schvalena podobne ako v minulosti. Po klinickom teste uvolnena na pouzitie, ziadne vakciny v minulosti nemali pred schvalenim sledovanie dlhodobych ucinkov, tie sa sledovali az po pouzivani. Uplne rovnako ako dnes. A vtipne je ze to hlasaju ludia co ani nevedia ako sa vakciny testovali v minulosti, co uz vieme a co nie. Nejasny  strach z  niecoho noveho, len sialene zosilneny internetom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 5 hodinami, alamo napísal:

e už zaočkovaných na Slovensku väčšina? 

Nie je..

Čo sa stane, keď chce menšina "buzerovať" väčšinu?

Menšina dostane "po papuli". (to je krutým údelom menšín, ktoré si príliš "vyskakovali") 

toto je ináč hodne typické uvažovanie... pán, ktorí ináč vcelku inteligentne debatí, s ktorým chodím do nemocnice  pravidelne, sa stavia k očkovaniu veľmi podobne, len to "po papuli" tam nepoužíva, vtedy radšej povie, že končí so mnou debatu, lebo som až príliš zaujatá a máme radikálne odlišné názory  a radšej už nebude uvádzať svoje námietky ... :eehmm:

 

pred 2 hodinami, tyso napísal:

v skutocnosti bola schvalena podobne ako v minulosti. Po klinickom teste uvolnena na pouzitie, ziadne vakciny v minulosti nemali pred schvalenim sledovanie dlhodobych ucinkov, tie sa sledovali az po pouzivani. Uplne rovnako ako dnes. A vtipne je ze to hlasaju ludia co ani nevedia ako sa vakciny testovali v minulosti, co uz vieme a co nie. Nejasny  strach z  niecoho noveho, len sialene zosilneny internetom.

nikomu ani nenapadne pozrieť sa aspoň do wiki.... ani tam vonku na nete... lepšie je veriť blbostiam, ktoré píše skupina antivaxerov a slobodomilcov okolo Ing Jána Malého al. Mgr. Jozefa Veľkého....
aj tu na fóre už pred desaťročím a odvtedy furt sme  uvádzali veci o tom, ako lekári a vedci na vlastnom tele a na susedových chorých deťoch odsúdených chorobami na smrť skúšali svoje vakcíny.... ako sa očkovanie v skutočnosti začalo v starej Číne... múdri lekári prišli na to, od čoho zrejme tá pliaga je a pokúšali sa prenášať na zdravých ľudí infikované séra z chorých ľudí.... tam nikde nebolo dlhé testovanie, to išlo naživo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@game

Citát

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/spojene-staty-americke-vakcinace-koronavirus-zoologicka-zahrada.A210705_083502_zahranicni_misl

Američané mají už vakcín po krk. Zoo ji píchne kočkám či medvědům

Zoologická zahrada ve Spojených státech amerických začala očkovat svá zvířata proti koronaviru. Experimentální vakcínu dostali nejprve velké kočkovité šelmy, medvědi nebo fretky. Dále má zoo v plánu naočkovat primáty a prasata. Vakcíny jsou distribuovány do všech zoologických zařízení po celých státech.

Čo by na to povedali "hladné deti v Afrike"?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tam už vakcíny išli, keď ich ovšem nepredali ich skorumpované africké vlády.... je spústa bohatých ľudí, čo majú enormné sociálne cítenie a dávajú na charitu a charitatívnym organizáciám... len my o tom ani netušíme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

normalny vyvoj, bohate krajiny ockovali prve, teraz sa vakciny posunu do stredne bohatych krajin a nakoniec sa daruju chudobnym.  Otazka je ako dopadne prichadzajuca delta. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 4 hodinami, alamo napísal:

Američané mají už vakcín po krk. Zoo ji píchne kočkám či medvědům

Zoologická zahrada ve Spojených státech amerických začala očkovat svá zvířata proti koronaviru.

To uz je take americke blbnutie. Neuvedomuju ze poskytnutie vakcin chudbonejsim krajinam je aj v ich zaujme, pretoze prave v nich mozu najlepsie vznikat nebezpecnejsie mutacie. India ma vela obyvatelov, ale mozno keby jej svet pomohol s opatreniami alebo s ockovanim (napr. poskytnutim ucinejsich vakcin), tak by nezvnikla mutacia delta, z ktorou teraz maju problem vsetky krajiny.

Covid nepozna hranice, ked pomahame inym krajinam, pomahame aj sebe - musi sa zaockovat cele ludstvo vo vsetkych krajinach, aby sa to zastavilo.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na základe akého zákona, by kto vlastne pri vstupe do napríklad reštaurácie kontroloval, či má niekto "papier" o tom že je očkovaný alebo otestovaný?

A ako by to vlastne kontroloval? 

Obzvlášť keď momentálne sa tieto dokumenty presúvajú do “elektronickej" podoby.

U nás nemáme ani len zákonnú povinnosť nosiť so sebou smartfón.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zaklad je zakon o zdravi, samotna poziadavka moze byt upravena vyhlaskou hygieny. Ale podstata je zdravy rozum, je to snaha branit sireniu epidemie. Ak je riziko ze mozes sirit infekciu, tak kontrola ze nie si infekcny je obdoba toho ze nemas varit ak mas zltacku. A preukazujes  to niecim a to co to je konkretne povie hygiena.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dáta z Izraela:

Citát

 

Izrael hlási pokles účinnosti vakcíny Pfizer po rozšírení delty

Od 6. júna sa účinnosť tejto očkovacej látky pri prevencii infekcie znížila na 64 percent, (...) to platí aj pre zabránenie ochoreniu s príznakmi. Na druhej strane vakcína stále zabránila 93 percentám prípadov ťažkého priebehu choroby a hospitalizácie, informuje agentúra DPA.

Vo februári údaje z Izraela ešte ukazovali účinnosť vakcíny Pfizer/BioNTech na úrovni 95,8 percenta, ako aj predídenie 99 percent ťažkých prípadov covidu.

Veľká časť novoinfikovaných sa nakazila delta variantom a mnohí z nich sú mladí ľudia. V krajine neevidujú v súvislosti s koronavírusom žiadne úmrtie už asi dva týždne.

 

Takže:

  • účinnosť je ešte stále na úrovni, ktorá by mala zabrániť nekontrolovateľnému šíreniu Delty.
  • výrazný počet nakazených (nad 90%) neskončil v nemocnici s ťažkým priebehom
  • infekcia sa skôr šíri medzi mladými, ktorých je zaočkovaných menej ako zvyšok populácie
  • zatiaľ nikto nezomrel
  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som si az teraz vsimol, ako dramaticky sa budu menit podmienky pre vstup do SR:

Ono nielenze uz nebudu stacit testy na samotne ockovanie, ale hranica zaockovanosti sa posuva skoro o dva mesiace  (!!!) : od hned po prvom ockovani sa to meni na 14 dni po druhom ockovani.

Hranica sa teda stane nepriechodnou (malokto si moze dovolit luxus 14 dnovej karanteny) aj pre mnohych z tych civilistov, co sa prihlasili na ockovanie hned ako to bolo mozne.

Tymto zanika motivacia na ockovanie nerozhodnutych: aj keby sa na ockovanie prihlasili hned teraz, cez letne prazdniny uz na to nebudu moct vycestovat.

Celkom by ma zaujimalo, ako to preskocilo "hned po prvom zaockovani" do "14 dni po druhom zaockovani". Su tieto kriteria nejak podlozene vedou, ked im to lieta od jedneho extremu po druhy? Napriklad, ked cloveku po ockovani uz odozneju priznaky, tak je mozne, ze este stale nema protilatky a ma sa povazovat za infekcneho?

Kto konkretne stoji za tymto zlepsovakom? Toto su chvile ked uz clovek pomaly zacina fandit aj Ficovi s podanim protestu proti tejto vyhlaske na ustavny sud...

 

  • No neviem, neviem 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov