Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

AstraZeneca
 

Citát

Európska únia nepredĺžila zmluvu s britsko-švédskou farmaceutickou spoločnosťou AstraZeneca. V nedeľu to vyhlásil eurokomisár pre vnútorný trh Thierry Breton.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/587195-online-do-talianska-bez-karanteny-s-testo-ockovanim-alebo-po-chorobe/

Citát

Ministerstvo zdravotníctva pozastavilo očkovanie vakcínou spoločnosti AstraZeneca pre prvoočkovancov. Ďalšie informácie poskytne počas týždňa.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/587494-rezort-zdravotnictva-pozastavil-ockovanie-vakcinou-od-astrazeneca-pre-prvoockovanych/?utm_source=pravda&utm_medium=box-sidebar-links&utm_campaign=mostread

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Priznam sa, prestavam tomu rozumiet. Stopnutie ockovania nakupenou a riadne otestovanou Astrou-Zenecou by sa snad dalo este dalo ako tak pochopit. Nedokazem si ale prestavit, ako chcu zrealizovat podavanie nelegalneho lieku, momentalne neznamej latky s nalepkou Sputnik - kto za to ponesie zodpovednost?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

preto tvrdím, že nič nebude. rusi môžu povoliť matovičovi, čo chcú, minister môže podpísať čo chce, žiaden príčetný lekár to nepodá a pochybujem, že to môže dostať príkazom. možno si to pár odvážlivcov vyžiada, ale to bude tak všetko a sputnik nakoniec predsa skončí v Maďarsku, keďže expirácia sa blíži.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 15 hodinami, tyso napísal:

mimo vasej bubliny je dost lekarov co veria rusku

u nás sa hovorí "reči še rečuju a chľib še ji", takže ak dotyční lekári majú aspoň elementárny pud kariérnej sebazáchovy, potom by som to až tak dramaticky nevidel.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak mám za sebou dnes aj druhé očkovanie Pfizerom.
dnes tam bolo menej ľudí, prichádzali po troške, ale dobre zorganizované naďalej a v pohode.
tak si počkám, čo to so mnou spraví, čo počúvam okolo seba, tie druhé očkovania trochu spravidla ľudia pocítili...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V Taliansku prišli na to, že očkovanie výrazne pomáha spomaliť šírenie vírusu a to až o 80%. Vďaka očkovaniu sa počet hospitalizácií znížil o 90% a počet úmrtí až o 95%.

https://www.teraz.sk/zahranicie/studia-po-ockovani-prudko-klesa-po/549215-clanok.html

Očkovanie sa ukazuje ako najlepšia cesta, ako postupne anihilovať vírus. Keďže podobné dáta sa očakávajú v ostatných krajinách, vlády by sa mali za každú cenu usilovať o čo najvyšší počet zaočkovaných. Platí to aj u nás, napriek podvratným snahám našej smiešnej smeráckej opozície, ktorá sa snaží o rozvrat štátu spôsobom, že namiesto toho aby svojích voličov motivovala sa dať zaočkovať, tak ich ženie k referendu o predčasných voľbách.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Očkovať sa začalo začiatkom roka, za 3 mesiace dostalo prvý dávku takmer 760 000 ľudí a druhú takmer 265 000. To už prebiehala zrýchlená fáza očkovania, takže TERAZ máme zaočkovaných 1 385 000 ľudí, čo je za posledný mesiac cca 1,8x viac ako za 3 mesiace predtým. Druhú dávku dostalo niečo cez 650 000 ľudí, čo je v tomto porovnaní takmer 2,5x viac.

Ak by sa zachovalo súčasné tempo, tak v júli by sme mohli mať prvou dávkou zaočkovaných 2,5 milióna populácie. Druhou dávkou predpokladám že by to malo byť min. 1,6 milióna. Záleží od dodávok a ochote sa očkovať. Ten rastúci počet zaočkovaných sa môže spomaľovať, keďže podiel tých, čo sa nechcú očkovať (väčšinu tvoria pomýlení prívrženci súčasnej opozície, ktorí v očkovaní vidia židovský plán na ovládnutie sveta), postupne narastá.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 15. 5. 2021 at 11:42, Sniper napísal:

Čítal som, že je lepšie keď druhá dávka je podaná oveľa neskôr ako sa doteraz myslelo, že je to ideálne. Vychádza to na rozostup až 3 mesiace.

Lepsie v tom zmysle, ze pomalsie klesaju protilatky, a teda nutnost potencionalneho dalsieho preockovania sa oddaluje.

Otazka je, ci je 3-mesacne oneskorenie vhodne v sucasnej situacii, ked chceme zachranit co najviac ludi a co najskor prestat byt obmedzovani opatreniami.

pred 2 hodinami, Sniper napísal:

V Taliansku prišli na to, že očkovanie výrazne pomáha spomaliť šírenie vírusu a to až o 80%.

Nie vseobecne sirenie virusu, ale v zaockovanej skupinr je vyskyt nakazeni 5-nasobne nizsi oproti ostatnym nezaockovanym.

Pri zaockovani celej populacie s 80% uspesnostou  sa ocakava uplne zastavenie sirenia nakazy, malo by to zhruba zabrat pri reprodukcnom cisle covidu R < 5.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ty si po kolkej covid vakcinacii?....zda sa, ze sa u teba zvysuje stupen idiotizmu....zacina sa  u teba prejavovat revolucny syndrom?....covid revolucia poziera svoje deti...... :))))

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:)  ....takze sme sa vynimocne blizsie zoznamili.....ty zjavne reprezentujes honor SK v nejakom "normalnom" biochemickom zariadeni a ja zasa sa snazim reprezentovat nejake zariadenie IV cenovej....ja  pisem, co si myslim a ty pises to, co si myslis, ze si ja myslim....neviem cim, ale stale viac mi to pripomina sociopatov Vasecku a Abrahama.....su s tebou v jednom ustave?.... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ockuje sa od zaciatku roka a nasi kompetentni prave zacinaju riesit kompatibilitu potvrdeni o podani vakciny s inymi krajinami :smile: Stat odporuca ist za vseobecnym lekarom a na Nku je clanok, v ktorom vseobecna lekarka hovori, ze nemoze pacientovi vydat platne potvrdenie, lebo potrebuje podpis toho, kto ho zaockoval. No a tak. Cesi vystavia ceirtifikat aj v anglictine, u nas ti vyda kazde ockovacie centrum iny, v slovencine.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, Sniper napísal:

Seychelly a Maldivy majú problém: veľa zaočkovaných, ale aj veľa nových prípadov.
https://cestovanie.pravda.sk/exotika/clanok/587637-kde-je-kolektivna-imunita-dve-najuspesnejsie-krajiny-hlasia-rekordny-narast-infekcii/

Zrejme nekvalitná čínska vakcína.

aby si mal v merku aj inu stranu sveta a druh vakciny.....

https://www.infovojna.sk/article/video-u-starsich-ockovanych-ludi-v-domoch-opatrovatelskej-sluzby-epidemia-napriek-vakcine?fbclid=IwAR1GSdkKCXHfqkSlpxHe-K6F87hL_B_08IpFIH7ERNdWxr2NhEcOZzYqcyE

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov