Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

Veci okolo očkovania moc nesledujem keďže patrím do tej najposlednejšej skupiny a tá tak skoro nepríde na rad, ale v správach bolo že je v tom bordel vraj niečo s registráciami kde sa čaká, kraje sa búria a hrozia zavretím centier. A že EU trocha pozmenila dodaj a že príde 700.000 dávok čo nemalo prísť. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja k tomu nechápem svokra má 67, je už zaregistrovaná na očkovanie už tretí týždeň a zatiaľ žiadna odozva, aj sme už informovali či sme voľačo nepokazili pri registrácií ale nie je riadne zaregistrovaná. Už volajú aj mladšie ročníky a ju ešte stále nevolali. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a naco cakat?....v Srbsku ockuju aj obcanov z inych krajin....kto ma zaujem kludne sa tam moze ist dat zaockovat.....ja by som tam vycestoval okamzite.....tebe sa nechce?.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

noví gender-fóbi na scéne!

Citát

Výrobcovia a výskumníci, ktorí vyvíjali päť hlavných vakcín proti koronavírusu používaných v Európe, neskúmali ich možné rozdielne vedľajšie účinky u mužov a žien.

https://dennikstandard.sk/teraz/57073/

by ma zaujímalo, prečo by to mali skúmať len na mužoch a ženách ... zvyšných 61 je od macochy, alebo čo? však to je jasná diskriminácia!

a v transfóbii sa pridala aj WHO!

Citát

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v roku 2010 odporučila, aby boli do testov vakcín štandardne zahrnuté aj fyziologické rozdiely medzi mužmi a ženami, čo sa však vlani pri vývoji vakcín proti Covid-19 nestalo.

hnus, velebnosti :eehmm:

  • Díky! 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Betálna komédia..

Citát

https://www.trend.sk/spravy/rusky-fond-ziada-aby-slovensko-vakciny-sputnik-vratilo

Ruský fond žiada, aby Slovensko vrátilo vakcíny Sputnik V

Slovensko podľa štátneho Ruského fondu priamych investícií (RDIF), ktorý zodpovedá za marketing vakcíny Sputnik V v zahraničí, porušilo kontrakt na dodávku tejto očkovacej látky. Fond preto požiadal vládu, aby vrátila zásielku vakcín Sputnik V

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zalezitost so Sputnikom dopadla presne podla zakonov nevyhnutnosti. Matovic cely cas isiel ako neriadena strela a po nevyhnutnom tvrdom dopade ponizil kolegov z vlady, sam seba, aj cele Slovensko. Uz tradicne nadava vsetkym naokolo, ale na to sme si uz zvykli a nemohlo to chybat. Jedina otazka, teraz je, ci submisivny Heger v sebe najde nejake zbytky hrdosti a odstavi toho idiota niekde na vedlajsiu kolaj, ale na tu uz mame odpoved.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@dead

Ešte nedopadla..

Teraz sa asi budú hrať veľké šachy o to,  aby sa vzorky sputnika zo Slovenska nedostali do renomovaného laboratória, ktoré by potvrdilo že Rusi majú problém s kvalitou výroby.

To by asi tá "zbraň hybridnej vojny" vybuchla Matovičovi a Putinovi v rukách. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nikto nevie, ako je napisana zmluva, ci uz Slovensko zaplatilo, za kolko davok zaplatilo, ake su podmienky, sankcie, ci ma dohodnutu opciu na dalsie dodavky atd. Pre Matovica je katastrofou kazdy scenar. Preto teraz lieta po svete ako sialeny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prvy obrazok 80 rocny. To je zle. Ci su to DSS,co ich nevedia zaockovat. Ci byvaju v dolinach a nevedia sa dostavit do ockovacich centier. Je to zle a smutne,ako ze pre stat. Zrejme tito ludia ani neumieraju v nemocniciach ale doma. Alebo neumieraju a ziju si svoj zivot.

U 70 rocnych je to lepsie,tam patri moja mama. Nechce nechcela(aj sestra,aj ked vtedy to neslo, mozno zmenila nazor), ja sa jej do nekonecna pytat nebudem.  Kamarat co som mu chcel zobrat otca vo februari bol s otcom ,mamou a tetou v Roznave vtedy ked vznikla nova vlada, 1.4. Povodne chceli cakat kedy vakcina pride do Revucej. Ale spravil to rozumne. Troch naraz. 

Aj zakaznik uz dostal Pfizera, ma v noci zimnicu. Nie je tak stary tak jeho bunky sa brania.

https://dennikn.sk/2343147/v-zaockovanosti-ludi-nad-80-rokov-patrime-k-najhorsim-v-eu-medzi-sedemdesiatnikmi-k-najlepsim-grafy/?ref=tit

80 rocny.png

70rocny.png

60rocny.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Ešte v januári ste na koaličnej rade preberali nákup vakcín od Pfizeru. Zaujímal sa o to v tom čase vtedajší premiér Igor Matovič?

V januári som vedel, že nie všetky krajiny, ktoré majú nárok na vakcíny cez mechanizmus , využívajú plnú kvótu. Teda ich de facto púšťajú na sekundárny trh a dávajú možnosť nakúpiť iným krajinám dávky, o ktoré nie je záujem. Vedel som, že Slovensko nie je medzi krajinami využívajúcimi možnosť nakúpiť vakcíny od krajín, ktoré pustili svoje dávky na trh. Čiže vedel som, že nenakupujeme. Ale ani by mi nenapadlo, že sme jedna z krajín, ktoré vakcíny zo svojej kvóty na trh púšťajú. Čísla sú známe, pustili sme možnosť nakúpiť 3 milióny dávok, a až spätne sme to dobiehali, len vďaka tomu, že nám dovolila tak trochu ohnúť pravidlá.

Ako sa v tejto téme v januári angažoval Igor Matovič? Ja si pamätám, ako v polovici januára kritizoval vedcov, ktorí vyzývali, aby sa vláda venovala očkovaniu namiesto testovania, že sú hlupáci a tancujú na hroboch ľudí. Až o pár dní s ministrom Krajčím oznámil dodatočný nákup 2,8 milióna vakcín od Pfizeru z poslednej možnej opcie.

Strana Za ľudí si vtedy vynútila, aby sa tejto téme venovala osobitná koaličná rada, aj za prítomnosti vtedajšieho ministra Mareka Krajčího. Keď na koaličnej rade prišlo na túto tému, odišli odtiaľ všetci zástupcovia strany OĽaNO aj strany Sme rodina. Zostali sme tam len my zo strany Za ľudí a zástupcovia SaS. Pri téme, ktorá bola najdôležitejšou otázkou riešenia pandémie, bol Boris Kollár na prvých piatich minútach a potom išiel preč. Za OĽaNO tam nezostal nikto, len minister zdravotníctva Marek Krajčí a jeho štátni tajomníci.

Mám si to predstaviť tak, že bývalý premiér Matovič sa pri debate o vakcínach zdvihol a odišiel?

Odišiel ešte dlho predtým.

https://dennikn.sk/2346525/valasek-po-vstupe-do-ps-slova-o-ratlikoch-do-politiky-nepatria-takyto-slovnik-som-mal-naposledy-v-siedmich-na-pieskovisku/?ref=tit1

 

Som povedal, kvoli Matovicovi vsetci este zaplaceme.  Ublizi vsetkym. Celemu Slovensku. Cim skor ho dat dole. Referendom. Olajno klame v kuse. Len sa na to pride o dva tyzdne ci o mesiac. Klamu v kuse kvoli psychopatovi.

12:29

Citát

Eduard Heger hovorí, že rozhodnutie, aby o vakcíne Sputnik V rokoval Igor Matovič, je „pragmatické“. Podľa premiéra ide „o kontinuitu rokovaní“, keďže bývalý premiér už s dotknutými ľuďmi rokoval.

Som si isty,ze ich vysetrovat za toto budu a mali by ist do basy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kamarat povedal,ze v Roznave ked bol s tromi dochodcami sa uz strkali. Co ja 8.2.2021 som nevidel, bol pokoj az velky. Normalny stav. Neviem si predstavit, preco sa tam mali starci strkat,tlacit. Co potrebovali okopat?prebalit?nakupit, ci isiel Superbawl? 

Ci kvoli tomu co vidia v RTVS? na Markize? Ci ja som bol pri starcoch 80+,mozno ti 70+ sa nevedia spravat. Som rad ,ze som tam bol kde a vtedy to fungovalo. Malo by to fungovat stale a vzdy. Nik sa nestrkal, nik nepredbiehal, vsetci boli kludni. Aj ja som to prvy krat sledoval 2 minuty a potom som povedal, ideme si sadnut,kym nepride na nas cas.

rast.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Na očkovanie proti covidu sa do čakárne už môžu prihlásiť aj ľudia od 45 rokov

Na očkovanie proti covidu sa do čakárne už môžu prihlásiť aj ľudia od 45 rokov, v niektorých centrách môžu dostať termín už v nedeľu.

„V závislosti od voľných kapacít môžu dostať pozvánku na očkovanie s možnosťou na zajtra tí, ktorí sa zaregistrujú dnes do 19.00 h. Naďalej však platí, že nerozhoduje rýchlosť registrácie, ale výlučne vek zaregistrovaných záujemcov a dostupné kapacity v nimi zvolených očkovacích centrách,“ informuje ministerstvo zdravotníctva.

Voľné kapacity pre túto kategóriu sú v týchto očkovacích centrách:

Dolný Kubín, Dolnooravská nemocnica

Košice, SOŠ informačných technológií

Nitra, VKOC Spojená škola

Nové Mesto n. Váhom, Poliklinika MarMedico

Prešov,  Športová hala Hotelovej akadémie

Skalica, Veľkokapacitné očkovacie centrum

Žiar n. Hronom, VKOC-Mestské kultúrne centrum

https://dennikn.sk/minuta/2346704/?ref=mpm

 

Ujo blazni o sputniku,ze sa im zaockuje 500 000 ludi. Jeho do basy, ci medzi blaznov zavriet a hned, v maji vyvedie dalsi pruser. Ten pruser sa uz deje teraz ,len my sa o nom dozvieme v maji.

To ze neockuju starcov -to je riadena dochodkova reforma. Umierat budu po 100 denne vzdy navyse. Pszchopat spocital a tak to bude. Zo sputnika ,podla mna nic nebude,zlikviduje volicov Smer,Hlas,ci LSNS.

mrtvy.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nechápem tejto veci: Už tretíkrát v TV hovoria o tom že je prebytok vakcín, že očkovania niesu zaplnené, že niet koho očkovať, málo záujemcov... Ale na základe čoho to tvrdia keď napr. človek ako ja ani len nemá nárok na očkovaie kvôli tej diskriminácii že najprv starých, zdravotníkov, atď. Takže ja nemôžem ísť aj keby som chcel ale na druhej strane vyplakávajú že neni koho očkovať. Tak ako to je? Čo tam nepustia všetkých keď tak velmi ondia že nemá kto ísť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:smilieee: tyso nádych - vydych 

 

KORONAVÍRUS Rakúsko rokovalo o Sputniku: Krajina môže nakúpiť milión dávok ruskej vakcíny

Citát

Podľa agentúry APA Kurz pôvodne zdôrazňoval, že podmienkou pre dodávky ruskej vakcíny do Rakúska bude jej schválenie v . Koncom marca ale uviedol, že čo sa týka očkovacích látok, odmieta akékoľvek "geopolitické klapky na očiach". "Jediné čo sa počíta, je, či je vakcína účinná a bezpečná, a nie odkiaľ pochádza," povedal. Ak si Rakúsko zaistí dodatočných milión dávok vakcín, bude podľa neho možný skorší návrat k normálu a zachráni to mnoho ľudských životov, ako aj pracovných miest. https://www.topky.sk/cl/11/2094155/KORONAVIRUS-Rakusko-rokovalo-o-Sputniku--Krajina-moze-nakupit-milion-davok-ruskej-vakciny

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

electric blue ?  a ?   Zakladny problem je stale ten isty,  Sputnik  nie je schvaleny pre to ze vyrobca nedodal dokumentaciu, a nevieme ci preto ze nechce alebo nemoze.

A tak prave to ci je "bezpecna a ucinna" je otazka bez odpovede.    Ale vo vynimocnej dobe je mozne to riskovat, hlavne ak maju tiez prilis vela ludi nakazenych rusofilstvom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

fakt je ten, že o výrobe rokujú aj Nemci a Frantíci, len neviem s akým výsledkom, zas až tak ma to nezaujíma.

tiež je fakt, že na očkovanie ruským Špuntíkom umiera podobný počet ľudí ako na európsku Astru, čiže zatiaľ plichta :eehmm: akurát Rusi, v duchu najlepších sovietskych tradícií, to tajili...

neviem ale či by úmrtnosť neklesla keby Špuntíka začali vyrábať Nemci, so svojimi štandardmi kvality, namiesto tých povestných ruských :biggrin:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to ze sputnik ma zrejme podobne cisla ako astra sa caka,  ale stale nie su data.  A navyse ani srnka netusi akych sarzi a liekovych foriem sa to tyka.   Ale je mi inak  zahada  preco nemci nechcu vyrabat astru,  technologicky je to podobne,  astra rozdava postupy. Len sa to potom nesmie predavat draho.   Ze by mali podobny problem ako my ?  Potrebuju ockovat svojich rusofilov a ti inu vakcinu nechcu ?

Ale ja to vidim ako realny test toho kolko ludi nam uz zasiahol rusky virus,  dopyt po cinskej vakcine, ktora sa da naozaj zohnat, na slovensku nie je,  takze tuzba po sputniku je syptomom niecoho ineho. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@clovek2 máš nejaky zdroj , ohladom tej smrtnosti pri sputniku? stále sa k tomu snazím dopátrat 

@tyso myslím ze uz ani ty sám neveríš čo píšeš. len omielaš ako pokazená platna. 

Citát

Predseda klubu ÖVP August Wöginger tiež obhajoval iniciatívu za ruskú vakcínu Sputnik. Pri obstarávaní očkovacích látok by nemali byť „žiadne žmurkáče“, uviedol Wöginger v denníku Ö1 „Journal zu Gast“. Rakúsko by malo nakupovať, čo je možné. V boji proti pandémii je dôležité dostať každú očkovaciu látku, ktorou sa dá očkovať. Predseda klubu ÖVP upozornil, že Rakúsko pred časom požiadalo Rusko, aby tak nasledovalo Nemecko a Francúzsko. Wöginger tiež zdôraznil, že vakcína musí byť testovaná. Rakúsko nemusí nevyhnutne čakať na Európsku agentúru pre lieky (EMA), ale môže vykonať aj samotný test, uviedol predseda klubu ÖVP. https://www.vienna.at/kurz-zu-sputnik-v-kauf-fuer-uns-ist-moeglich/6953892

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 20 minútami, electric blue napísal:

máš nejaky zdroj , ohladom tej smrtnosti pri sputniku?

okrem linku, ktorý som dal do predošlého príspevku, nie ... až tak ma to zas nezaujíma, takže som viac kolo toho nehľadal...

pred 4 hodinami, tyso napísal:

Potrebuju ockovat svojich rusofilov a ti inu vakcinu nechcu ?

ja ti neviem, ale asi triafaš mimo. v DE by som veľa rusofilov rozhodne nehľadal :eehmm: a v Šnicel-lande ich tiež veľa nebude. a naopak, u nás v robote, dvaja top-kotlebizátori, majúci veskrze pozitívny vzťah ku všetkému ruskému aj socialistickému, odmietajú všetky vakcíny, Špuntíka nevynímajúc.

nakoniec to vyzerá, že sa u nás nedá očkovať nikto, oni sú proti, ja mám aj lepšie veci na starosti, šéf to tiež kategoricky odmieta, akurát skladníčka už je opichaná, a skladníka mali opichať dnes.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 10. 4. 2021 at 22:04, electric blue napísal:

odmieta akékoľvek "geopolitické klapky na očiach". "Jediné čo sa počíta, je, či je vakcína účinná a bezpečná, a nie odkiaľ pochádza," povedal.

Ostatne vakciny boli uz pred rokom tam, kde je teraz Sputnik:  nemali dokoncenu 3. sadu klinickych testov. Pokial nam to vtedy neprislo dostatocne bezpecne, a radsej sme pol roka pockali na ukoncenie testov, nie je dovod aby sme za bezpecny povazovali teraz Sputnik.

Sputnik  tieto kriteria bezpecnosti nesplna, a prave naopak, bez nasadenia geopolitickych klapiek na oci, by sa nikdy nemohol preobojovat do skupiny medzi ostatne riadne otestovane vakciny.

pred 2 hodinami, electric blue napísal:

Wöginger tiež zdôraznil, že vakcína musí byť testovaná.

Vakcina Sputnik ale nie je testovana a v najblizsich mesiacoch ani nebude, pretoze potrebne klinicke testovanie na desiatkach tisicoch dobrovolnikov sa este ani nezacalo. Ujo Wöginger teda zavadza, pretoze tu nejde o formalitu EMA, ale o absenciu klucoveho testovania, ktorym by sa dala potvrdit bezpecnost.

Situaciu so Sputnikom na SLovensku vystihol Shooty: mame tu neznamu latku, na ktoru Rusi prilepili papierik s nadpisom "Sputnik". V takomto stave ju v ziadnom pripade nemozme pichat ludom:

2021-04-06-laboratoriumBabyJagy-1-1.jpg?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

clovek,    neviem kolko je rusofilov v nemecku ale nemecko je urcite cielom ruskej infovojny.  Ked sa pozries na Sputnik racionalne, ide o vakcinu z krajiny, kde ziadne nezavisle institutucie nie su,  nema prave znacku kvality a vyrobca nie je schopny dolozit ucinnost.

Keby slo o mongolsku vakcinu, tak by sa nikto o nu nezaujimal.  Zaujem je teda vysledkom ruskeho vplyvu a mozeme to dobre merat.

 

Electric blue, pisem co si myslim.  Ale nijako ta nepresviedcam.  ked popieras fakty, tak uz ide o druh viery.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

bude sa ockovat sputnikom,   testy v madarsku dopadnu dobre ( testuju len ci je to farmakologicky neskodne ) a bude to.

V zasade keby nebolo igorovej iniciativy, tak by sa ockovalo uz skor, kedze by zrejme to iste potvrdila aj SAV.

A kedze vacsina ludi nechape co sa vlastne testuje, tak sa to bude interpretovat ako jasny suhlas.  Opozicia nebude spochybnovat Sputnik,  Sulik bude ticho a tak je vysledok jasny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov