Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

Ježíková tiež vyvrátila tvrdenia, že sa Slovensko vzdalo niekoľkých miliónov vakcín od Pfizeru. Dodala, že Slovensko má zabezpečených 5,8 milióna týchto vakcín, ktoré chodia v pomerne stabilných dodávkach.

 

„Tento prípad vôbec nesúvisí s vakcínou Sputnik,“ povedala.

Ježíková konštatovala, že tento týždeň je otvorených 52-tisíc miest na očkovanie prvou dávkou vakcíny od Pfizeru. Ďalších 16-tisíc miest je určených na očkovanie druhou dávkou.

V prípade Moderny sa momentálne očkuje len druhou dávkou, od začiatku budúceho týždňa sa otvárajú miesta pre prvú dávku.



Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22618872/namiesto-300-tisic-davok-vakciny-astrazeneca-pride-v-marci-na-slovensko-25-tisic-davok.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jezikova hovori polopravdy.  A diabol je schovany v detailoch, konkretne v casovej osi dodavok.  A tomu sa vyhla,  dodatocna objednavka znamena ze sa zvysi dodavka do leta. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 8 hodinami, dead napísal:

Preco teda Slovensko zazmluvnovalo 2 miliony jednotiek neregistrovanej vakciny vo februari, ked v januari malo zazmluvnenych dostatok vakcin pre celu populaciu? Problem je v tom, ze nakup vakcin sa deje v utajovanom rezime, nevieme na co vsetko je podpisana zmluva,  co je iba prislubom a tak zalezi iba od interpretacie toho, co kto povie.

o akej registrovanej vakcine to tu trepes?....kazda registracia ma svoje registracne cislo....ani jedna vakcina ho nema, pretoze vsetko je to s docasnym povolenim....nase manipulativne media a vedci z hornych desattisic klamu, len sa tak prasi...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja viem, su aj taki tupci, ktorym treba vysvetlit:

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2011/362/20180101

§ 46 Povolenie na uvedenie humánneho lieku na trh

https://korona.gov.sk/wp-content/uploads/2020/12/vakcina-na-strat-gia-sr-covid-19.pdf

3.5.5 Registrácia vakcín a sledovanie nežiadúcich účinkov

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 42 minútami, dead napísal:

ja viem, su aj taki tupci, ktorym treba vysvetlit:

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2011/362/20180101

§ 46 Povolenie na uvedenie humánneho lieku na trh

https://korona.gov.sk/wp-content/uploads/2020/12/vakcina-na-strat-gia-sr-covid-19.pdf

3.5.5 Registrácia vakcín a sledovanie nežiadúcich účinkov

 

to je registracne cislo EMA?......pretoze co mudrlant sa ohana akousi registraciou vakciny od EMA...co si poslal, je "iba" od nasej provincnej liekovej agentury a to nie je pre nikoho doveryhodne....daj teda registracne cislo od EMA....

pred 27 minútami, tyso napísal:

problem je ze su aj tupci, ktorym to nevysvetlis.

ako pises....to nevysvetlis ani nasim medialnym debilom a vedeckym "kapacitam" na SK.....registracia EMA, je u nich posvatna krava, aj ked tam neprebehla ziadna registracia....to ale nemozes pochopit vzhladom na tvoju "vedecku" zataz... :)))

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 16. 3. 2021 at 18:35, electric blue napísal:

hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová ,dodala, že Slovensko má dokopy zazmluvnených 5,8 milióna vakcín Pfizer a mali by sme ich mať dostatok.

Ja som vzdy rozmyslal, ze preco vlastne hovorcovia dristaju tie polopravdy, ze ci im to niekto moze naozaj zrat. Ako pozeram, tak poniektori zhltnu tie zavdzania aj s navyjakom. :zubiska:

"mali by sme ich mať dostatok" - dolezite je, ci skutocne budeme, a hlavne kedy. Ked sa z 2. balika nneobjednalo vobec nic, a z 3. balika iba  stvrtina, znamena ze budeme musiet zbytocne cakat az na vakciny zo 4. balika a ani tie nie su iste.

Naozaj sa netreba obavat toho, ze by sme hypoteticky prebytok vakcin nemali komu predat, nehovoriac o tom, ze lockdown nas vychadza podstatne drahsie...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 hodinami, dead napísal:

ano, vyssie vidime, ze su :smile:

suhlasim...ako tiez hore vidim existuju....

Citát

Podmienečná registrácia znamená, že v čase vydania registračného rozhodnutia žiadateľ nedodal údaje o účinnosti a bezpečnosti lieku v takom rozsahu, ako sa štandardne vyžaduje. Aj v takomto prípade musia prínosy lieku prevažovať nad potenciálnymi rizikami spojenými s neúplnými údajmi. Držiteľ rozhodnutia o podmienečnej registrácii je následne povinný dodať doplňujúce údaje v stanovených lehotách. 

Aj pri podmienečnej registrácii musí byť dostatočne preukázaná bezpečnosť, kvalita a účinnosť vakcíny. Pre vakcíny na prevenciu ochorenia COVID-19 bol zavedený dodatočný plán monitorovania ich bezpečnosti nad rámec už platnej legislatívy: mesačné reporty o bezpečnosti vakcín, vykonávanie postregistračných štúdií o ich bezpečnosti a účinnosti a iné.

https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-verzia/media/tlacove-spravy/europska-liekova-agentura-prijala-ziadost-o-podmienecnu-registraciu-vakciny-covid-19-vaccine-janssen?page_id=5542

...takze sa slobodne testuje na obcanoch dalej aj s pozehnanim EMA....

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kedze plna registracia znamena ze mas vysledky testov po dvoch rokoch, skupiny ako tehotne zeny a deti, tak tu nema nik. Preto sa tehotne zeny a deti neockuju napr. Ale zahada je preco idiot ako ty sa snazi diskutovat o registracii lieciv ked netusis co to je?  Co ta vedie k snahe neustale ukazovat svoju hlupost pred svetom? To je tvoja sexualna uchylka? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pretoze ma vytacaju idioti ako ty, co neustale dookola omielaju, ze vakciny musia byt registrovane EMA a az potom sa mozu aplikovat do tela.....nikde a od nikoho som verejne nepocul, ze EMA vakciny schvalila podmienecne a povedat, preco ich tak schvalila....ano, aj pre takych idiotov, ako som ja...aby si mohol dobre spat... :))))

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

moji sefovia su vedecke autority SK a ani od nich som to nepocul povedat, tak, ako je to popravde....schvalit nieco podmienecne, je ine, ako schvalit nieco okamzite aj z registraciou....ale marketing je chytlava diagnoza...idioti tvojho rangu to dobre vedia...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nekecaj, tvoji sefovia su ruski vplyvovi agenti, tak opakujes ze neregistrovana ruska vakcina je rovnako dobra ako registrovana. A stale neviem ci to opakujes z hluposti alebo klames umyselne. Ale vysledok je rovnaky. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Stačí si prečítať pár odkazov a človek stráca optimizmus.

"Ve Francii se objevila nová mutace koronaviru. Virus nemusí nově zachytit ani běžné PCR testy" https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/nova-mutace-koronaviru-francie-bretan_2103161826_zuj

"Asii trápí nová mutace koronaviru. Může odolávat i protilátkám po očkování" https://www.seznamzpravy.cz/clanek/asie-se-astrazenecy-nevzdava-resi-novou-mutaci-147308

"V Japonsku objevili novou variantu koronaviru. Zjistili ji u muže z Filipín. Vykazuje známky odolnosti vůči vakcínám" https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/mutace-varianta-koronavirus-japonsko-filipiny-ukrajina-usa-oregon.A210316_124644_zahranicni_jhr

V Brazílii sa opäť situácia zhoršuje. https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/brazilie-covid-koronavirus-manaus-nemocnice-mutace-varianty-p1-zdravotnictvi_2103160533_eku

Na Slovensku už pomaly končíme s treťou vlnou Britskej mutácie, ale v Maďarsku, Poľsku, Nemecku, Taliansku, Francúzku, Rumunsku, Bulharsku, Estónsku, Grécku, Turecku...  v súčasnosti počty infikovaných narastajú. Je to síce pre Slovensko pozitívna správa, no v dnešných testoch sa už u nás objavilo 9 vzoriek Juhoafrickej mutácie.

Problém je v tom, že čím je viac infikovaných, tým je väčšia pravdepodobnosť vzniku novej mutácie. A ak bude nová mutácia odolná k súčasným vakcínam, koniec pandémie bude v nedohľadne. 

Jediným riešením, ako znížiť pravdepodobnosť vzniku novej mutácie, je masívna a rýchla vakcinácia celej populácie. Na to by sa museli ale vybudovať továrne na masovú výrobu vakcín, prestať bojovať s Covidom na úrovni krajiny, štátu. Politiku, osobné záujmy a zisk neklásť na prvé miesto. To je však podobná utópia, ako boj za udržateľný rozvoj na tejto planéte.  

Nechcel som tu strašiť, naopak verím, že do leta sa snáď situácia znormalizuje. Veď najviac je postihnutá najmladšia generácia, moje vnučky, ktoré Covid oberá o normálne vzdelávanie a kolektív.  

 

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tono, ano ale to uz je tvoj pesimizmus, okrem zlych su aj dobre, len ich filtrujes. biontech posilnuje vyrobu a to robia aj dalsi. Rovnako jeho vakcina sa da lahko prisposobit aj novym mutaciam, vznikaju aj nove lieky. 

Ale mame tu aj zaujimavy priklad, astra zeneca je v podstate to co ziadas, vyrabaju vakcinu bez zisku, ponukaju volne jej zlozenie na vyrobu. A vysledok je ze nemaju peniaze na rozsirenie vyroby. Zda sa ze ten stary kapitalizmus funguje lepsie. Ked ide o peniaze, tak to ide

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, tyso napísal:

Tono, ano ale to uz je tvoj pesimizmus

Veď najradšej by som sa mýlil. Môj pesimizmus pramení z toho, keď vidím, akí politici majú v rukách moc.

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro bol v roku 2019 zvolený za prezidenta aj vďaka prísľubom, že ešte viac otvorí oblasť Amazónie pre rozvoj poľnohospodárstva a ťažbu surovín, čo spôsobilo zvýšenie úrovne odlesňovania. https://www.teraz.sk/zahranicie/aktivisti-ludia-znehodnotili-dve-treti/533384-clanok.html

To je príklad politika, ktorý nedokáže hľadieť ďalej, ako v horizonte svojho volebného obdobia. Ale voličské hlasy získal od podobne zmýšľajúcich, ako je on. A musela ich byť väčšina.

Vyrúbaním pralesov a predajom dreva do zahraničia získa krajina (oligrachovia) finančné prostriedky, farmári získajú viac poľnohospodárskej pôdy, ľudia viac pracovných príležitostí. Nikto z nich si teraz nechce pripustiť, že masívnym výrubom pralesov sa zmení klíma, bude nedostatok zrážok a nakoniec aj úrody.

Ľudia potrebujú počúvať silného vodcu ktorý dokáže riešiť problémy. A Bolsonaro im to dokázal, keď vyhlasoval:

„Jsme na konci pandemie. V jejím zvládnutí byla naše vláda v porovnání s jinými státy světa nejlepší nebo jedna z nejlepších,“ 

Tri mesiace potom mala krajina s 200 miliónom obyvateľov 100 tisíc mŕtvych. A čo na to veľký vodca

„Ako dlho chcete nariekať?“ Bolsonaro vyzval ľudí, aby „prestali fňukať a kňučať“
https://svet.sme.sk/c/22610675/bolsonaro-vyzval-brazilcanov-aby-prestali-fnukat.html.

Keď bude zdevastovaná krajina bojovať o vodne zdroje, tiež povie občanom, aby prestali fňukať a kňučať?  On dobre vie, že vtedy už politikom nebude.

Čína dováža sóju z Brazílie pre, kŕmenie svojho dobytka. V dôsledku nárastu životnej úrovne v Číne, narastá aj spotreba mäsa. No stále je nepomerne nižšia, ako spotreba v USA alebo v EU. Rastom životnej úrovne v Číne sa dá očakávať, že spotreba mäsa v krajine s 1,4 miliardou obyvateľov dosiahne podobnú úroveň, ako vo vyspelých krajinách. To je pre Bolsonara dobrá správa. EU, ktorá sa zasadzuje o zachovanie Brazílskych pralesov, patrí tiež k významným dovozcom sóje z Brazílie.

Bolsonara som spomenul iba ako príklad myslenia, ktoré je typické pre väčšinu politikov. Nechcem kritizovať kapitalizmus. No s takýmto myslením nemožno bojovať v globálnom merítku ani so súčasnou pandémiou. A Brazílska mutácia sa nebude vyhýbať svetu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 52 minútami, tyso napísal:

tono, bolsonaro je priklad idiota trumpovho typu. Zdaleka nie je typicky, aj ked vizionarov je tam malo. 

Lenže matematika nepustí. Pravdepodobnosť vzniku novej mutácie rastie s počtom infikovaných. A pri dnešnej migrácii je jedno, či infikovaní pochádzajú z Brazílie, Afriky, Ázie, alebo Indie. Covid je globálna pandémia. Ak by sme chceli znížiť pravdepodobnosť vzniku novej mutácie, museli by sme v krátkom čase znížiť počet infikovaných na celom svete. A to je výzva, s ktorou ľudstvo ešte nikdy nebolo konfrontované. 

Je celkom možné, že aj vakcináciu prebiehajúcou v súčasnom tempe, nakoniec Covid "porazíme". Možno aj bez vakcinácie. Rád by som tomu veril. No pozri si ako pomaly a nerovnomerne zatiaľ prebieha očkovanie vo svete. https://databezpatosu.sk/stav-ockovania-covid-19-vo-svete/ A koľko tu už za ten čas vzniklo nových mutácií. V Brazílii sa dokonca novou mutáciou infikovali aj tí ktorí už chorobu prekonali. Vďaka vede je v našich silách pandémiu poraziť a stálo by to menej prostriedkov, ako vynakladáme na hlúposti. Ale to je už off topic.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov