Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

kedze sputnik este stale nema data, (  III. faza testovania konci v maji)  tak  kazda registracia znamena ze bola registrovana na zaklade politiky a nie vedy. 

A to mna trapi viac ako debaty ci je dobry alebo nie,  zjavne je medicinska regulacia svetovo nefunkcna.  EMA je kritizovana za pomalost a vela poziadaviek ale ak druha moznost je to nechat na lobbing, tak nechcem.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na ilustraciu toho co chcem povedat :

zazracny liek ivermectin 

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3278840-vysla-prvni-kvalitni-studie-o-leku-na-covid-ivermektin-pripravek-neskodi-ale-zazrak

Na slovensku minister podlahol tlaku facebookovych aktivistov a schvalil ho na liecenie.    Ale v  oblasti liekov nie sme odkazani na vieru,   mame zavedene praktiky ako vieme skutocne overit ci je liek neskodny a ci pomaha.  Klinicke studie s dobrym designom, dvojito zaslepene.   To je ten zlaty standard a nasledne vieme liecit nie zaklade  povier ale na zaklade dokazov.   A potom  nie je dolezite ci liek propaguje zaslepeny aktivista alebo nositel nobelovky.   Pravdu nam povedia data.

A ak v tejto dobe zacneme likvidovat doveryhodnost instutucii, ktore nam maju zabezpecit aby sme mali skutocne ucinne a bezpecne lieky, tak ideme do stredoveku. Opustame rozum.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 hodinami, tyso napísal:

Na slovensku minister podlahol tlaku facebookovych aktivistov a schvalil ho na liecenie. 

a dobre urobil. lebo inak by tu ďalej vznikal priestor na konšpirácie o tom, prečo nie je povolený. keď nejak výrazne neškodí, tak je v zásade jedno že je povolený...

  • Díky! 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 4 hodinami, tyso napísal:

...

Na slovensku minister podlahol tlaku facebookovych aktivistov a schvalil ho na liecenie.    Ale v  oblasti liekov nie sme odkazani na vieru,   mame zavedene praktiky ako vieme skutocne overit ci je liek neskodny a ci pomaha. ...

dnes bola zaujímavá diskusia na TA3, boli tam profesor Krčméry, praktická lekárka, záchranárka a tie ďalšie osoby neviem, kto boli. A tá lekárka sama hovorila, že ona liečila Ivermectinom, mala súhlas nejakých úradov na to, a aj súhlas pacientov, a má s tým dobré výsledky. Ona hovorila aj to, že liek nebol vyvinutý priamo na covidové ochorenie, ale keďže zaberá, predsa nepovie pacientom, nech si počkajú, a to ona žiadala o jeho schválenie k predpiusovaniu. A teraz je na ceste aj žiadosť o to, aby ho, samozrejme, po adekvátnom vyšetrení a indikácii, mohli predpisovať všeobecní lekári tak, aby si liek nemusel celý hradiť pacient. Bola to zaujímavá dišputa. 

nakoniec, existuje spústa liekov, ktoré boli vyvinuté pôvodne na chorobu X, kde sa ukázali ako neúčinné, ale náhodne sa ukázalo a prax to neskôr potvrdila, že účinkujú na chorobu Y. Ja by som sa veru dala liečiť Ivermectinom, len ešte upozornila tá lekárka na kontraindikáciu - určite neužívať v kombinácii s - a teraz si nespomeniem, s čím sa to nesmie užívať. Tiež dávkovanie musí stanosiť lekár, a samozrejme po vyšetrení pacienta, fyzickom, nie cez telefón. Ak máte možnosť, pozrite si záznam z toho, bola to dlhá a zaujímavá debata. 

Celkom ma zaujalo aj to, že jeden z diskutujúcich, nelekár,  sa nechal počuť, vraj on si nepamätá, že by pred rokom dostali odborní lekári pokyn neprijímať a neošetrovať a nevyšetrovať svojich pacientov, na čo ostatní ho hneď stopli, že veru to bolo a niekoľko mesiacov liečba dostupná nebola ani pre ľudí chorých na iné ako covid. Lieky na covid neboli, nevedelo sa o tom nič, a iné choroby sa neliečili. Skoro ma vystrelo, lebo mne tiež odsunuli očné aj endokrinológiu, takže niekto tam mal veeeeľmi krátku pamäť. . 

  • Díky! 1
  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ešte by som doplnila, že nepodľahli tlaku fasbúku, ale tlaku lekárov, ktorí žiadali o povolenie predpisovať takéto,lieky, ktoré sa ukázali v praxi ako účinné.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ta lekarka, ktora tam argumentovala datami zo svojej praxe v pouzivani ivermectinu, bude podla tysa urcite nejaka hlupana a ludova liecitelka.....a Krcmery tam bol naco?....aby sme videli, ze uz nenosi respirator, v ktorom sa dusil, ale iba "nefunkcnu" handru?...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vilma, lenze studia hovori ze nepomaha. nazor lekara je teda nespravny. Nastastie to zrejme nema skodlive ucinky ale je to ukazka ako sa to nema robit.  Viera lekarov, ktora nie zalozena na merani je nanic.  A potom idioti ako informator veria nezmyslom

  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no ved vravim....je to hlupana....vsetci lekari su hlupaci, len Krcmery, Jarcuska, Cekan a tyso, su pracliky v naleve z Cekanovej misky.... :)))))))))

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator,    ty si  ukazkovy pripad  cranka :

Neschopní ľudia:

majú tendenciu preceňovať úroveň vlastných schopností

sú neschopní uvedomovať si skutočné schopnosti u druhých

sú neschopní uvedomiť si vlastnú nekompetentnosť

 

A tak nechapes o com hovorim.    Tu vobec nie je podstatne ci je hlupa a ja to ani nehodnotim.  Ale to ze tu stoji viera a fakty.  A na rozdiel od stredoveku by mali byt fakty tie rozhodujuce.   A pri lekarskej studii je napriklad dolezite aby sa oddelil efekt placeba,   preto sa v studii robi dvojite zaslepenie. Ani lekar ani pacient nevie ci dostava liecivo alebo placebo.   Tu pani doktorka hovori o svojich skusenostiach a to znamena ze aj pacient aj ona vedela ze podava ivermektin.   A akakolvek neucinna latka ma placebo efekt a zlepsuje vysledok.  Rovnako mohla podavat praskovy cukor alebo lyzicku medu s tvrdenim ze ide o specialny svajciarsky ci rusky drahy liek a malo by to rovnake vysledky.

Ale hodnotenie udajov je odborna cinnost a ty si daleko od toho aby si chapal ako sa to deje.  napriek tomu veris vlastnej nekompetetnosti a hodnotis to.  A des je to ze taketo nazory dnes realne ovplyvnuju to ci sa dane liecivo povoli alebo nie. 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

klamar a manipulator, ako ty, maju dvere do ozdravnych ustavov vzdy otvorene...nit lepsieho etalonu deviacie, ako ty....

tu mas rozhovor s tou lekarkou a ty skusaj liecbu v ustave este zopar dekad a mozno sa spamatas a uznas svoju mentalnu naschopnost uznat aj argumenty zo skusenostu a nie iba "vyrobene" vyskumy v laboratoriach.....tvoje chapanie a empatia, je na urovni nasich vedeckych "kapacit", ktore sa viac predvadzaju v mediach, ako terene...

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/bratislavska-lekarka-podala-ivermektin-80-pacientum-stav-vsech-se-zlepsil-40352821?fbclid=IwAR0yeeb37gW56GlUOT8y0uw6a-MtVgP97dali-LHyK_64cMxqhvowiDuJWE#utm_source=facebook&utm_medium=sharebt&utm_campaign=bottom

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ach jaj:

Citát

Nemám pacienta, který by se po podání ivermektinu nezlepšil. Každý z nich mi řekl, že jakmile užil první dvě tři dávky, už se cítil mnohem lépe. Jeden pacient, který dostal ivermektin, je po smrti, ale ten měl velmi těžké koexistující nemoci.

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/bratislavska-lekarka-podala-ivermektin-80-pacientum-stav-vsech-se-zlepsil-40352821?fbc

Smrt je zlepsenie stavu pacienta?

Podla toho co sama hovori, bez ivermektinu dvaja hospitalizovany, s ivermektonom jedno umrtie. To maju byt ten prevratny liek proti covidu?

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

smiley , tebe čo je . to prestaneme aplikovat chemoterapiu lebo 30% onko pacientov zomreli? 

a ked uz 

Citát

Na Slovensko prichádzajú ďalšie lieky na pomoc proti ochoreniu Covid-19. Jedným z nich je aj ivermektín, o ktorom sa momentálne veľa diskutuje. "Je to liek, ktorý chorobu skráti a v mnohých prípadoch zabráni hospitalizácii," povedala všeobecná lekárka pre dospelých Etela Janeková, ktorá má s takouto liečbou covidových pacientov niekoľkotýždňové skúsenosti.

Zlepšenie už po pár dávkach

Lekárka z bratislavskej Petržalky Etela Janeková podala ivermektín už približne 80 pacientom a ani jeden sa podľa nej nedostal do nemocnice. "Ivermektín nie je liek na samotný Covid, je to podporný liek, ktorý bráni replikácii vírusu,"vysvetľuje. Svoje skúsenosti opísala českému portálu Novinky.cz . Prínos lieku hodnotí zatiaľ pozitívne.

"Nemám pacienta, ktorý by sa po podaní ivermektínu nezlepšil," hovorí lekárka. "Každý z nich mi povedal, že hneď ako užil prvé dve, tri dávky, cítil sa omnoho lepšie. Jeden pacient, ktorý dostal ivermektín, je po smrti, ale ten mal veľmi tažké koexistujúce ochorenia. Takže nezomrel na Covid-19, ale s Covidom," vysvetlila Janeková. Stav ostatných pacientov sa podľa nej výrazne zlepšil a ani jeden z pacientov, ktorých takto liečila sa nedostal do nemocnice.

 

 

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

electric blue, tomuto sa hovori anektodicke dokazy. Nehovoria v podstate o nicom, lekarka veri ze pomaha a to je ludske. Chce pomahat a tak je lahke uverit ze to robi. Lenze presne tomu je potrebne pri dokazoch zabranit,  ako prve musis mat kontrolnu skupinu, otazka je totiz aky je ROZDIEL medzi podavanim ivermectinu a nepodavanim ivermectinu. A potrebujes to urobit nad skupinou ktora je nahodna a  ma rovnake znaky ako kontrolna skupina. To ako spravne navrhnut takyto vyskum je cela veda a len ked sa to spravi uplne dobre tak to dava spravne vysledky. inak je to rovnako vypovedne ako liecenie trusom z nosorozca, pribehy ako to zabera doda kazdy lepsi saman

a ak sukl ci ema prejdu data sputniku a skontroluju vyrobu a schvalia sputnik tak samozrejme naopak to povie ze ide o dobru vakcinu a vsetko je ok. Ak schvalia sputnik alebo cokolvek bez toho, tak sa im neda verit. A vsetci budeme ako informator, stratime majak. o ziadnom lieku nebudeme vediet ci je bezpecny a ucinny. Strati sa dovera a bude to horsie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 16 hodinami, tyso napísal:

.........A vsetci budeme ako informator, stratime majak. o ziadnom lieku nebudeme vediet ci je bezpecny a ucinny. Strati sa dovera a bude to horsie.

tebe uz v hlave nesvieti ani sviecka nie ze spominas majak....ktory liek, je bezpecny pre kazdeho uzivatela?.....ktory liek, je uciny pre kazdeho uzivatela?.....svoje pokusy na pocte mrtvych si rob na svojich blizkych....ta nemecka "hlupana", co kritizovala vakcinu Pfizer, ti predsa povedala, ze komisia to odflakla a tie "nekompetentne" osoby, co tam v tom videu ju pocuvali, idu dat komisiu k sudu za doporucenie vakciny, ktoru tato institucia vydala na zaklade neuplnych informaci od tej farmafirmy.....zastavas sa ludi, co doporucuju nieco, co ma trhliny, ako v bezpecnosti, tak aj v kvalite.....ale u ivermectinu ti tie veci prekazaju....si totalne vygumovana existencia, ktora si zaklada na faktoch a "faktoch".....ako kazdy Mengeleho ucen z tzv. vedeckeho cechu... :(((

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 6. 3. 2021 at 23:09, electric blue napísal:

smiley , tebe čo je . to prestaneme aplikovat chemoterapiu lebo 30% onko pacientov zomreli? 

Stale mimo: keby niekto tvrdil ze kazdemu pacientovi sa po chemoterapii zlepsil stav, tak povies, ze keca. A to tvrdi aj ta lekarka.

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

electric blue,   je zrejme co chcem povedat ?

Branim  

https://cs.wikipedia.org/wiki/Evidence-based_medicine

https://de.wikipedia.org/wiki/Evidenzbasierte_Medizin

Prikladom  nespravneho uvazovania okamzite prispel informator,  je to sice dojemne potvrdenie o tom ako sa vzdy myli ale  tu ide naozaj o obranu toho najlepsieho co dnes mame.  Nikto z nas nema dost znalosti aby rozhodol ci sa lekarka myli alebo ci ma pravdu,  mozem sice vytiahnut opacne tvrdenia ale nie je to otazka na to co sa nam paci viac.  Nie je to ani o hlasovani autorit co je spravne a co nie.   Spravne navrhnutou studiou ( a idealne mnohymi)  vieme naozaj zistit ako to je, ci to pomaha alebo nie.

A je to  nasledne doporucenie pre lekarov ako ma vyzerat  liecba lege artis https://de.wikipedia.org/wiki/Lege_artis.

Rozumiem ze existuje rada "babskych receptov" ktore maju pozitivny ucinok ako kazde placebo,   tam teraz podla mna patri aj ivermectin.  Ale bezpecnejsie je ako placebo doporucit vitaminy a pozitivne myslenie,  tam je riziko vedlajsich ucinkov mensie.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@tyso frankly, mna ten ivermectin az tak nezaujíma . ak niekde náhodou zachytím , napr https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0166354220302011

 

alebo Steve Kirsch sa myslím k nemu dost pozitívne vyjadroval ( aj ked detto tiez neviem aká je aktualna situácia na margo) 

 

 

mna skor zaujima čo je za problém pri schvalovaní sputniku . v čom si skepticky? 

@smiley tak sa stazuj dotyčnej lekárke . napíš jej e- mail , čo to píšeš mne? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aky problem ? Ved zatial rusi dali len cast dat a tie uz posudzuju,   zjavne ale ziadost dava nemecka firma ktora ho chce produkovat a ta bude certifikovat vyrobu.  A tak bude sputnik ako princezna,  registrovany aj nie.   Cize ten nas nebude registrovany.

Ale este raz :  Nie je dolezite ci sa niekto vyjadruje pozitivne,   dolezite je co hovoria studie.  A lekari maju jednu zlu vlastnost, veria v svoju neomylnost,  a tak sa menia postupy pomaly :).

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 6. 3. 2021 at 16:25, informator napísal:

ta lekarka, ktora tam argumentovala datami zo svojej praxe v pouzivani ivermectinu, bude podla tysa urcite nejaka hlupana a ludova liecitelka.....a Krcmery tam bol naco?....aby sme videli, ze uz nenosi respirator, v ktorom sa dusil, ale iba "nefunkcnu" handru?...

Nechcela som to vybaliť, ale je to moja lekárka, ja k nej chodím, viem, že tak to u nej je, ako tam v tej diskusii hovorila, a mňa vyliečila zo svalovca špirálovitého. nemám jediný dôvod jej neveriť. 

 

Dňa 6. 3. 2021 at 16:35, tyso napísal:

vilma, lenze studia hovori ze nepomaha. nazor lekara je teda nespravny. Nastastie to zrejme nema skodlive ucinky ale je to ukazka ako sa to nema robit.  Viera lekarov, ktora nie zalozena na merani je nanic.  A potom idioti ako informator veria nezmyslom

keby Ježiš Kristus zostúpil z nebies a prehlásil by, že XY pomáha, a matovičovi ministri s ním na čele by tvrdili, že nie, a že to nie je z USA ani z Nemecka ani z , a preto je to určite nanič, húdol by si si svoje. 

A ešte k Ivermectinu: ak sa má začať užívať a aj byť účinný, tak odporučené dávkovanie od lekára, a hneď ešte na počiatku ochorenia, kým nie je stav veľmi zlý. Keď už nedýcha sám, už to často k ničomu nie je - ale aj tu je šanca.  Aj to tá lekárka povedala. A nielen ona.

nakoniec, až by si dostal kovid, môžeš svoju dávku Ivermectinu prepustiť mne, ty tomu neveríš, ja áno. Súhlasíš? Aspoň nebudem musieť ísť a zháňať to v lekárni.

  • Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vilma, ak niekto povie ze je liek ucinny pretoze je z usa, tak to neberiem vazne. A  le ani jezis ma nepresvedci ak udaje hovoria nieco ine. Ok, ty neveris vede, ale lekar co neveri vede je nebezpecny.  A tuto antivedecku snahu ja povazujem za problem. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov