Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

electric blue,   Nie, ziadnou normalnou registraciou nepresiel.   Naopak,  tam kde je registrovany ide o politicke rozhodnutie a miestny regulator si nezasluzi svoje meno.  Napriklad v madarsku prijali zakon ze ich regulator musi zaregistrovat  vakcinu ak sa pouziva inde.  Tak zaregistrovali,  vlada prikazala, stacili 2 dni.  Potom mozu o registraciii rovno rozhodovat vyhlasenim premiera, nema to nic spolocne s ucelom.  Madarska liekova agentura sa tym medzinarodne odpisala,  a bude trvat roky po Orbanovom odchode kym sa z toho spamata. Nie je to uz ziadny nezavisly regulator a nikto ho neberie vazne. 

V Rusku ho zaregistrovali podobne,  minuly rok v auguste na zaklade toho ze nim zaockovali 17 vojakov. 

A tak si mozes urobit zoznam registratorov, ktorych registracia nema cenu ani toho papiera. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 31 minútami, dead napísal:

Neviem nakolko je registrovany. Preco vyrobca doteraz nepoziadal o registraciu na skoro polmiliardovom trhu?

buď nie je košér vakcína, alebo je v tom politika (jasne sa ukážu pozície jednotlivých štátov EU vo vzťahu k Rusku). nejaké nadprirodzené príčiny tam nevidím :jaaaj:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A dodatok,   ak napriklad ide o registraciu u FDA ( amerika), tak nie su pochybnosti ze to je overene.  A potom EMA vacsinou len nestiha,  ak by sa napriklad nakupila vakcina od Jansenn Cilag,   tak ta uz je schvalena v amerike a nikto pricetny by prilis neprotestoval, aj ked ho EMA schvali  az za mesiac.  Ale Sputnik nie je v tejto kategorii.

A len tak bokom, ani cinsky registrator nema velku medzinarodnu doveru ale take divociny ako rusi alebo madari nerobi. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@tyso tych 17 si si vycucal z prstu? :D plus, čize v 35 krajinách ide o politické rozhodnutie ?

to fakt je niekto presvedčeny zeby rusi tak riskovali, distribuovali sputnik do 40 krajín ( vratane svojho obyvatelstva)  , a nakoniec by sa ukázalo ze je nebezpečny a ma nebezpečné vedlajšie účinky . zeby riskovali takyto medzinárodny škandál? 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ano, riskovali. schvalili ho v case ked neboli ziadne data. takze to mas potvrdene. A tych 17 mas v tlacovych spravach, to bola ich vzorka kde testovali vakcinu na vedlajsie ucinky. 

 

Oprava,  hladal som doveryhodnejsi zdroj a bolo ich 18.  Kontrolna skupina 20.

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/rekord/NCT04437875?term=Gamaleya&draw=2

A zase, da sa spravit odhad nebezpecnosti, kedze s podobnym principom skusenosti su. A riziko je prijatelne, to co sa neda odhadnut je ucinnost, tu treba zmerat. A to stoji teraz na viere, rovnako ako kvalita vyroby. 

 

A k poctom  https://www.statista.com/statistics/1123927/sputnik-v-exports-from-russia-by-country/

je tam 20 krajin, nie 35.  Brazilsky registrator odmietol registrovat, india este nespravila registraciu a ide o licenciu pre ich vyrobu.  Dalsie sa mi nechce kontrolovat.   Ale napriklad mexico ju registrovalo,  o podkladoch sa nepise.   Alebo neviem najst,  podozrenie ze slo o politicke rozhodnutie je vsak silne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 6 hodinami, dead napísal:

Nikto sa ti nezaruci, ze na kazdeho bude posobit rovnako, aj pri Ibalgine mozes a nemusis mat vedlajsie ucinky. Da sa vsak ocakavat, ze pri registrovanej vakcine, alebo registrovanom lieku, budu odborne autority, ktore to maju a musia vediet (nie nejaky informator na fore) poznat vyrobny proces, budu vediet z coho je zlozeny a pri schvalovani registracie budu mat k dispozicii reakcie testovanych vo vsetkych troch fazach testovania. Na zaklade toho bude mat liek co najpresnejsie popisane mozne negativne ucinky a nebudu ho pouzivat trebars osoby so zvysenym rizikom. Vyssie si napisal, ze ked uz, rusku vakcinu by si si dal, ale ine nie. Je to vlastne vypoved o tvojej nazorovej konzistencii.

co ste tu vsetci taky rozladeny nakupom tej vakciny, tym principalom?.....ved iba sa riadi dopytom a ponukou....ved je to iba normalny biznis, ako s testovacimi tycinkami....tie tu nikomu nevadia, ze sa ich distribuciou siri corona tiez nevadi nikomu.....odrazu ste tu vsetci zasadovy ako roztoky.....urobila sa s toho politika a nie odborna diskusia...ludi uz nestrasite covidom, ale Sputnikom......a to nie je o mojej nazorovej konzistencii, ale o tom, ze netreba ist do ulic a porusovat zakaz zhromazdovania a ruska vakcina vsetko zariadi......aj v politickom zivote.... :)

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@tyso ved v tom linku sa píše ze bol autorizovany v 39 krajinách 

 

Russia sold 100 million doses of the coronavirus (COVID-19) vaccine Sputnik V to India, which was also among the countries that agreed to produce it on its territory. Indian companies planned to produce 300 million doses of Sputnik V in 2021. Furthermore, Mexico was to import 7.4 million doses between February and April 2021, with more doses to be delivered in May. Sputnik V was authorized in 39 countries worldwide as of March 2, 2021. Russia applied for the vaccine approval in the European Union in January, while several EU countries approved its use earlier, such as Hungary or Slovakia. 

https://www.statista.com/statistics/1123927/sputnik-v-exports-from-russia-by-country/

 

 

a prd, v prvej fáze testovali sputnik aj na 76 civilistoch. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ved to, ale jediny zdroj su ruske tvrdenia a nasiel som jedine  zoznam krajin, ktore objednali Sputnik.  To je tak s ruskymi tvrdeniami :)

A dal som ti link na popis testovania,

Study Design Stage 1 the First group, 9 volunteers, will receive the drug, a solution for intramuscular administration, in the mode of single immunization with component 1 in a full therapeutic dose.

the Second group, 9 volunteers, will receive the drug, a solution for intramuscular administration, in the mode of single immunization with component 2 in the full therapeutic dose.

Slovom 18.   ( V skutocnosti je to test dvoch zloziek  na  2x9 ludoch, nie 18 )  A toto sa udialo v case do 12.8, pricom 11.8 ju uz registrovali.   Tak mi nie je jasne co vlastne branis,  ak to chces porovnavat s tym ako testuju ostatne vakciny a tvrdit ako vilma ze je to skoro to iste, tak urciteee.

Otázka na rádio Jerevan: „Je pravda, že Juriji Gagarinovi bylo na Rudém náměstí darováno auto?”
Odpověď: „V principu ano. Až na to, že nešlo o Jurije Gagarina, nýbrž Ivana Ivanoviče, nebylo to auto, ale jízdní kolo a nebylo mu darováno, ale ukradeno.”

A na ilustraciu, uz hlasia 40 krajin aj zo Slovenskom. A kedze tu na Slovensku vieme ze nebola registrovana, tak spolahlivost ruskych zdrojov je jasna.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja čerpám prevazne z nemeckej tlače ( nie z alter. zdrojov) ale aj vseobecne je info o 76 dobrovolnîkoch v prvej faze . 

no a dalej, 

 

Citát

Ruská vakcína proti koronavírusu Sputnik V je účinná na viac ako 91 percent, ukazujú predbežné dáta z ešte stále trvajúcej tretej fázy klinických testov. Podľa údajov získaných 28 dní po prvej dávke a sedem dní po druhej dosiahla účinnosť vakcíny 91,4 percenta.

Dáta získané 42 dní po prvej dávke a 21 dní po druhej naznačujú viac ako 95-percentnú účinnosť. Informuje o tom spravodajský portál CNN s odvolaním sa na tlačovú správu zverejnenú na oficiálnom twitterovom účte vakcíny.

Viac o téme: Koronavírus

Výpočty sa zakladajú na údajoch od 18 794 dobrovoľníkov, ktorí dostali prvú aj druhú dávku vakcíny alebo placebo. Najnovšia predbežná analýza vyšla po tom, čo z účastníkov testov s vakcínou alebo placebom bolo 39 pozitívnych na COVID-19, uvádza sa v stanovisku ruského štátneho investičného fondu RDIF a Gamalejovho národného výskumného centra pre epidemiológiu a mikrobiológiu. Počas testovania nezaznamenali žiadne neočakávané nežiaduce udalosti a monitorovanie účastníkov stále trvá. 

Do tretej fázy klinických testov Sputnik V sa zapojilo zhruba 40-tisíc dobrovoľníkov. Viac ako 22-tisíc dostalo prvú dávku vakcíny a viac ako 19-tisíc dostalo obe dávky.

Gamalejovo národné výskumné centrum pre epidemiológiu a mikrobiológiu dúfa, že po odbornom preskúmaní zverejní údaje z tretej fázy testov v medzinárodnom lekárskom žurnále, uvádza sa tiež vo vyhlásení. Niektorí odborníci už skôr obvinili Rusko z toho, že sa vývoju vakcíny nevenuje dostatočne, čo Moskva poprela.https://www.webnoviny.sk/vzdravotnictve/ruska-vakcina-proti-koronavirusu-mala-pri-testovani-vysoku-mieru-ucinnosti/

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no, a kedze tie cerpaju z ruskych zdrojov, tak je nestastie na svete :)  Ale dobre, tak rusko ukonci klinicke testy v maji a konecne budu mat udaje aby mohli ziadat o registraciu. A drzim im palce aby ju dostali.  Dovtedy mame vakcinu, ktora este neukoncila svoje testy a tak by sa nemala pouzivat mimo testovania.   Tak ako sa to tyka ostatnych vakcin.

BTW  na trhu sa daju kupit vakciny od Astry ktore ale vyraba India.  Ide o otestovanu vakcinu ale z vyrobneho zavodu, ktory nie je certifikovany. To je ale o rad mensi problem ( da sa riesit rozsiahlejsim testovanim dodavky).    

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a bude ?  Takto,  podla mna to naopak  zhorsi priebeh ockovania.   A zaplatili sme niecim co nie je jasne,   to je pre mna hlavny problem.  Netusim co im Matovic slubil a bojim sa toho. 

Ale fajn,  moj tip je ze Sputnik bude mat tak cca do 10 tis ockovani,  co je zanedbatelne.  Ale mozeme koncom leta porovnat sluby a realitu. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 12 hodinami, tyso napísal:

.....   A zaplatili sme niecim co nie je jasne,   to je pre mna hlavny problem.  Netusim co im Matovic slubil a bojim sa toho.

ked som v teme o volbach 2020 pisal, ze mam vasci strach(obavu) z opozicie (vtedajsej), tak si sa isiel (a nieln ty) po-s-rat  v svojich reakciach....teraz pises o tom strachu ty.....mna skor trapi, ze sa z liberalnej "demokracie" stava policajny stat a ty stale melies o ruskom nebezpecenstve.....uz aj vakcina je u liberalnych "demokratov" zbranou...ste uz celkom vysinuty?....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 2. 3. 2021 at 19:47, Tono napísal:

Takže Rusko nepožiadalo o schválenie vakcíny v EU z humanitných dôvodov? Tak prečo nám posielajú plyn a ropu, keď EU im "posiela" sankcie. Nie je to o humanite, ale o peniazoch. A možno sa budeš čudovať, keď sa Sputnik začne vyrábať v Nemecku a dostava sa Nordstream.

Korčok https://www.aktuality.sk/clanok/870057/koronavirus-ivan-korcok-sputnik-vakcina/ 

"Rusko používa Sputnik ako nástroj hybridnej vojny"

Plyn a ropu už Rusko nepoužíva ako nástroj hybridnej vojny?  Korčok je už asi vakcinovaný  Pfizerom, keď je taký zásadový. 

 

Aká zásadová je politika. Pozrite si, aké funkcie zastával Ivan kořčok, počas Ficovej vlády.

https://www.mzv.sk/detail-aktuality/-/asset_publisher/Hp2qxsn2Z6I5/content/ivan-korcok-minister

Nikdy ho nebolo počuť, keď Fico so svojou "asistenkou" reprezentoval Slovensko, pri afére s únosom Vietnamského občana vládnym špeciálom... Neozval sa ani, keď Danko koketoval s Ruskom. Kde sa v ňom zrazu zobralo toľko rozhorčenia, keď si mohol "kopnúť" do Matoviča.

A keď sme už pri tých zásadách voči Rusku. Čo sa zmenilo na výroku ministra zahraničných vecí Korčoka, že "Rusko používa Sputnik ako nástroj hybridnej vojny", keby EU schválila a nakúpila vakcínu Sputnik?  Ak bude vakcína Sputnik schválená, už nemôže byť použitá, ako nástroj hybridnej vojny? To mám chápať tak, že Rusko vakcínu, kým nebude schválená v EU, chcelo použiť ako biologickú zbraň?:smile:

 

 

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

o nie,    to ze ty si hlupak  to neznamena ze vsetci su hlupaci :).   Tak napriklad, comu si v tom videu rozumel a dokazal si pochopit ?

Tema a  rozhovor su o niekolko radov nad tvoje  dementalne moznosti.   ale zabavne to bolo,  doktorka je hyperkriticka ale nie hlupa,  hovori o vsetkom moznom co sa moze pokazit.  A to ma pravdu, preto je napriklad certifikacia vyroby a dohlad nad kvalitou tak dolezity.   A cim lepsie sa kontroluje, tym je to bezpecnejsie.  Ale rozprava pre skupinu, ktora je viditelne mimo a trepe, nechape o com hovori  a kladie jej nezmyselne otazky.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

Otázka na rádio Jerevan: „Je pravda, že Juriji Gagarinovi bylo na Rudém náměstí darováno auto?”
Odpověď: „V principu ano. Až na to, že nešlo o Jurije Gagarina, nýbrž Ivana Ivanoviče, nebylo to auto, ale jízdní kolo a nebylo mu darováno, ale ukradeno.”

https://www.freespace.sk/tema/6240-očkovanie-covid19/page/12/?tab=comments#elControls_299472_menu

pochopil som vsetko a tento tvoj vyplod (hore v citate) chorej mysle smerovany na vakcinu Sputnik V, sa hodi presne aj na vakcinu Biontech/Pfizer, ktoru tak rozpitvala ta kriticka "hlupana" (tak ty hodnotis kazdeho, co ma nejake vyhrady k niecomu tebe blizkemu) a ktoru EMA schvalila, ako bezpecnu.....mne ta vakcina skor pripomina tu "atomovu zbran", ktorou sa tu nedavno ohanal vrchny principal....a ta "hlupana" nevravi iba o tom, co sa moze pokazit, ale aj o tom, co sa malo spravit a nespravilo sa, no vakcina, je schvalena ako bezpecna...skratka robia pokusy za pochodu....a vies preco?....lebo komisiu a "vedeckych" pracovnikov zaujmaju cisla, ktore su o sumach zisku....

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vies,  mne je jasne ze nemas tusenia o com hovoris,   a zrejme aj ty tusis ze nie su mentalne uplne v poriadku.    Nie si schopny chapat obsah textu,  nerozumies vetam.   Ale tak ciste na uvahu,   tu sa bavime o detailne dokumentovanom vyrobnom postupe,ktory kritizuje.   Ja priznavam ze to je nad moje schopnosti to zhodnotit,  netusim ci ma pravdu alebo  ide o nieco bezvyznamne s rizikom hlboko pod mliontiny.    Ale na rozdiel od teba viem ze EMA je kritizovana presne z opacnych dovodov,  ze je prilis dokladna  a ze jej dlho trva registracia.  Ty si sa o tom ze nejake EMA existuje dozvedel nedavno a okrem hluposti nemas tusenia co a ako robi.    Ale tu ide presne o to ze sme  vysoko odbornu a specializovanu cinnost  delegovali na nezavislu instituciu.   Nie je lepsi sposob,   to ze sa tu doktorka bavi o detailoch vyroby a nachadza problemy je o svetelne roky lepsie ako to ze chces Sputnik a ani nevieme kde sa vyraba.     Ale naprike tomu sa vazne bavime na fore ci je lepsia Sputnik alebo Pfizer.    A mame o tom aj ankety na facebooku.    

Tak toto je povazujem za ukazku ako svet v prdel obacia,   stredovek neskoncil, stredovek trva. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 3. 3. 2021 at 19:56, electric blue napísal:

ved v tom linku sa píše ze bol autorizovany v 39 krajinách 

No vsak autorizovany bol aj na Slovensku, minister povolil jeho pouzivanie.

Ale rozhodne nebol registrovany ako liek so znamymi ucinkami,

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak ma napadlo ako antivaxeri spochybnovali testovanie vakcin proti covidu ako nedostatocne, lebo aj ked sa robilo na desiatkach tisicov ludi, tak trvalo iba pol roka, a teda neskorsie vedlajsie ucinky nemohli byt zaznamenane.

Casto tym istym ludom pri Sputniku, staci uz len krcmovy  vykrik ze rusi by sa predsa neblamovali  zlou vakcinou, pripadne ze by zlou vakcinou neockovali svojich ludi. 

Naozaj by ste zastavili dom a svoje celozivotne uspory za to, ze po ockovanim Sputnikom nevzniknu ziadne problemy?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 14 hodinami, smiley napísal:

No vsak autorizovany bol aj na Slovensku, minister povolil jeho pouzivanie.

Ale rozhodne nebol registrovany ako liek so znamymi ucinkami,

je to preklad z AJ , moze mat viac vyznamov. a vieme ze sú krajiny kde je registrovany . ide o ich počet. 

 

 

a ty by si vsadil za ktorúkolvek vakcínu? gl

 

 

 

včera uz aj tak podali cez nemeckû firmu ziadost o schválenie , takze dost mozné ze bude aj v dohladnom čase registrovany 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 19 hodinami, tyso napísal:

vies,  mne je jasne ze nemas tusenia o com hovoris,   a zrejme aj ty tusis ze nie su mentalne uplne v poriadku.    Nie si schopny chapat obsah textu,  nerozumies vetam.   Ale tak ciste na uvahu,   tu sa bavime o detailne dokumentovanom vyrobnom postupe,ktory kritizuje.   Ja priznavam ze to je nad moje schopnosti to zhodnotit,  netusim ci ma pravdu alebo  ide o nieco bezvyznamne s rizikom hlboko pod mliontiny.    Ale na rozdiel od teba viem ze EMA je kritizovana presne z opacnych dovodov,  ze je prilis dokladna  a ze jej dlho trva registracia.  Ty si sa o tom ze nejake EMA existuje dozvedel nedavno a okrem hluposti nemas tusenia co a ako robi.    Ale tu ide presne o to ze sme  vysoko odbornu a specializovanu cinnost  delegovali na nezavislu instituciu.   Nie je lepsi sposob,   to ze sa tu doktorka bavi o detailoch vyroby a nachadza problemy je o svetelne roky lepsie ako to ze chces Sputnik a ani nevieme kde sa vyraba.     Ale naprike tomu sa vazne bavime na fore ci je lepsia Sputnik alebo Pfizer.    A mame o tom aj ankety na facebooku.    

Tak toto je povazujem za ukazku ako svet v prdel obacia,   stredovek neskoncil, stredovek trva. 

no tak take iste pochybnosti mam ja o tebe....

a o akom chapani textu to tocis?.....ved ty si zjavne nepochopil, ze ta "hlupana", co tam mala tie "nemiestne" kriticke poznamky na tohoto vyrobcu viagri, sa skor zamerala na hodnotenie komisie, co tento vyrobok schvalila, ako bezpecny a aj za cenu roznych nedostatkov, ktore sa maju odstranit za "behu" do konca jula 2021....ze dovtedy ma byt (podla planu EU) zaockovana drviva vacsina obcanov EU, to je v poriadku?.....preto je tvoje hodnotenie Sputniku V alibisticke, kedze viagristi z USA su na tom, co sa tyka kvality vyroby a ucinnosti, minimalne na tej istej urovni, ako ta ruska atomovka....je v tom vsetkom iba politika a lobizmus je tym "zarucenym" manometrom kvality....data su neuplne ako u jednej, tak aj u druhej....a z pohladu necistot, ktore mozu vakciny obsahovat, sa javi ta "kvalitnejsia" z USA, ako mozna neriadena strela do buducna, kedze nikto nevie, ako sa zachova imunitny system pri jej zlozeni....a ci ja chcem Sputnik V alebo to US eldorado nie je tu podstatne...mne je srdecne jedno kto si co da do zily..... :)

pred 11 minútami, electric blue napísal:

včera uz aj tak podali cez nemeckû firmu ziadost o schválenie , takze dost mozné ze bude aj v dohladnom čase registrovany 

....a ked to podala nemecka firma, tak je to zarucene bezpecne a vyrabat sa bude aj v Merkelstane..... :)))

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 15 minútami, electric blue napísal:

je to preklad z AJ , moze mat viac vyznamov. a vieme ze sú krajiny kde je registrovany . ide o ich počet. 

A zaroven vieme, ze medzi tymi krajinami je uz uvadzane aj Slovensko, kde registrovany nie je.

O ich pocet sice nejde, ale schvalne:  v kolkych krajinach je teda sputnik uz teda sputnik registrovany ako regularne liecivo - tak ako ostatne bezne vakciny?

pred 15 minútami, electric blue napísal:

a ty by si vsadil za ktorúkolvek vakcínu? gl

Za ktorukolvek urcite nie, ale za vakcinu ktora bola dostatocne otestovana, tak za tu ano. Ocividne nechapes zmysel testovania: vylucuje sa riziko.

pred 18 minútami, electric blue napísal:

včera uz aj tak podali cez nemeckû firmu ziadost o schválenie , takze dost mozné ze bude aj v dohladnom čase registrovany

V dohladnom case urcite nie. Ostatne vakciny maju za sebou velmi dokladne niekolkomesacne testovanie a pozorovanie na desattisicoch ludi - toto si Sputnik z prstu nevycuca.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to sme sa snazili zistit . podla mojich  zdr. je ich vyše 30 krajín ktoré údajne sputnik registrovali. 

a očividne sa ku mne nevyjadruj ,vieš prd čo ja chápem a čo nie, keby nevznikla pandémia, o tychto veciach nemáš ani šajnu. teraz je uz pomaly kazdy internetovy expert . milujem to 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov