Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

pred 32 minútami, Tono napísal:

Nezaujímajú ťa, lebo pre teba je hlavný problém Matovič, minister zdravotníctva a teda aj celá táto vláda. Neviem, kto by podľa teba s pandémiou zatočil, ukončil karanténu a vrátil krajinu do normálneho stavu. Iste, každý má toho už "plné zuby".

Nezaujima portugalsko,lebo neviem ako tam zbieraju udaje ani ma to nezaujima.  Ja nechapem ako je mozne dlhodobo(mesiace) mat v PCR testoch mnoho nasobne viac ludi z okresu Banska Bystrica ako Brezno(a to jeden regionalny urad) a v Ag testoch jeto uplne opacne.  A medzi tymi okresmi a tymi metodami su rozdiely ako medzi Revucou a Tvrdosinom. Len medzi tymi okresmi tie rozdiely su jasne. Medzi BB a breznom  to jasne nieje.

Ta stranka sa vola Our World in Data - Axel tvoju stranku som ti nasiel,len si tam zaklikni Slovensko, teraz najst este o tom pocasi.

Podla mna okrem Korcoka su vsetci na demisiu. Videl si kriziakov status? Ze sa treba modlit,ako v roku 1710? Kedy bol v Trnave mor? 

Ked zdravotnici chcu ma za ministra Krajciho nech si ho maju. Prstom by sa dal vymenit,keby odbori(kollar) chceli. Ako obcania musime chciet vyhodit ich vsetkych. Narobia este ovela vacsie skody. Tym,zetu nieje opozicia sa jej ani neboja. Akje opozicia z vnutra koalicie. Raz Sulik aj ten hra len dovadlo,jemu uz nic neverim, raz Remisova, ale aj odnej odisiel Kollar,co sa nato uz nevedel pozerat a nechcel niest spoluvinu. Ostatni ju radi ponesu,asi kvoli comu?

 

Este dovysvetlim Tono, ty data poznas, mali sme dve lockdawny a fungovali,kym neprisli zbytocne matovicove celoplosne testovania.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 33 minútami, slimak napísal:

 Ja nechapem ako je mozne dlhodobo(mesiace) mat v PCR testoch mnoho nasobne viac ludi z okresu Banska Bystrica ako Brezno(a to jeden regionalny urad) a v Ag testoch jeto uplne opacne. 

Pokiaľ viem, tak Ag test označí pozitívneho v rozmedzí cca 7 dní počas priebehu infekcie. Prvé dni infekcie test nezachytí a "negatívny" infikovaný roznáša vírus. PCR test je naopak pozitívny aj po prekonaní choroby. 

 

pred 33 minútami, slimak napísal:

Podla mna okrem Korcoka su vsetci na demisiu.

Lenže iba s Korčokom vládu nezostavíš. Ak by mal premiér Matovič odstúpiť, potom je v bežných demokraciách normálne, podať demisiu vlády a vypísať nové voľby. Alebo zostaviť úradnícku vládu, ktorej kompetencie sú ale značne obmedzené. Vzhľadom na to, že by tu mala úradnícka vláda 3 roky fungovať s obmedzenými kompetenciami, to nedáva zmysel. To sú reálne alternatívy a blúzniť o tom, ako vymieňať figúrky na politickej šachovnici je popretie demokratických princípov. Kto je kompetentný ich vymieňať, to by bola anarchia. Ani prezidentka tieto kompetencie nemá a referendum o skrátení volebného obdobia je neústavné. Ľudia môžu demonštrovať a vyvíjať takéto tlaky, ako to bolo pri odstúpení Fica. No nemohli ho donútiť. On radšej delegoval svoju funkciu na Pellegríniho, aby vláda SMERU nepadla. Sulík už raz vládu povalil a poskytol opozícii nové voľby. A mali sme tu potom SMER 12 rokov. Možno chceš, aby sa situácia zopakovala. Iba s tým rozdielom, že tu bude vládnuť 12 rokov strana HLAS.    

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 14 minútami, Tono napísal:

 Vzhľadom na to, že by tu mala úradnícka vláda 3 roky fungovať s obmedzenými kompetenciami, to nedáva zmysel. 

 Ani prezidentka tieto kompetencie nemá a referendum o skrátení volebného obdobia je neústavné.

 

Vsetko okrem Matovica za premiera ma absolutnu prioritu. Tu sa nebavme o zmysle a nezmysle. Matovic pacha denne a napacha vela zla. To denne dokazuje.

Neustavne referendum?  Co ja viem referendum proti ustave by bolo o daniach. To mas v ustave. neustavne referendum.

A naco je referndum? Inak matovic sa v ankete pytalreferendum a ci ho treba "posilnit". Je to mi ockovania.

Ale referendova otazka moze byt podla mna kludne. Ste za ci proti.

§ten a ten § ten a § ten sa meni kde bude napisane rusi sa statisticky urad, rusi sa hocijaky zakon a bude platit § toto.. ,rusi sa ministerstvo hospodarstva. Ak za to 2,2 miliona ludi tak to tak bude. Inak naco je to referendum? A ko by si chcel dat dole vladu a parlament,ktori svojimi skutkami dokazuju,ze tam nemaju co robit? Pozerat sa na povzdychy prezidenta? 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 16 hodinami, slimak napísal:

Ale referendova otazka moze byt podla mna kludne. Ste za ci proti.

§ten a ten § ten a § ten sa meni kde bude napisane rusi sa statisticky urad, rusi sa hocijaky zakon a bude platit § toto.. ,rusi sa ministerstvo hospodarstva. Ak za to 2,2 miliona ludi tak to tak bude. Inak naco je to referendum? A ko by si chcel dat dole vladu a parlament,ktori svojimi skutkami dokazuju,ze tam nemaju co robit?

 

Odpoveď na platnosť otázky skrátenia volebného obdobia by mal dať ústavný súd. Pravdepodobne je to v rozpore s ústavou.

https://slovensko.hnonline.sk/2303876-skratenie-volebneho-obdobia-nemoze-byt-predmetom-referenda-hovori-odbornik

Ak by bolo referendum úspešné, mohla by sa ústava zmeniť. Na to však opozícia nemá dosť hlasov. Matovič by po takomto výsledku mohol dobrovoľne odstúpiť a následne by sa vypísali predčasné voľby. To je aj cieľ referenda, ktoré iniciuje strana HLAS. Jej volebné preferencie naznačujú, že novú vládu by zostavoval Pellegrini. SaS a Progresívne Slovensko dúfajú, že aj oni budú jej súčasťou. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tono, toto je presne otazka kde je dolezite vediet co na to ustavny sud,  ide o posudenie proporcionality  zasahu do prav a neda sa to odvodit jednoznacne.  A US v takom pripade vlastne  vytvori nove pravidlo.   

Ale to ze by to bolo ustavne, to neznamena ze to priamo vedie k volbam,  ale  vytvori to tak silny politicky tlak ze si neviem predstavit iny vysledok.  Ale prakticky ?  Ucast nad 50 percent pre nove volby ?  To by bol zazrak a je to takmer vylucene.  Ucast vo volbach bola 66 percent a v takomto referende jednoducho nebude dost ludi.  Staci aby ti co nechcu Hlas nesli hlasovat.

A k predcasnym volbam sa vieme dopracovat aj inak,   vlada sa uz dnes rozpada pod konfliktami a tak staci ked strati vacsinu v parlamente.  A Matovic na tom usilovne pracuje, 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 59 minútami, tyso napísal:

A k predcasnym volbam sa vieme dopracovat aj inak,   vlada sa uz dnes rozpada pod konfliktami a tak staci ked strati vacsinu v parlamente.  A Matovic na tom usilovne pracuje, 

Pravdepodobne to tak dopadne. Je tragédiou Slovenska, že nie je schopné vytvoriť fungujúcu opozíciu k stranám, ako bolo HZDS a SMER. V podstate, okrem Dzurindovej vlády, tu 30 rokov bola pri moci strana HZDS a SMER. A teraz tu znova bude strana HLAS. Nuž čo, je to vôla väčšiny občanov a ja túto vôľu musím akceptovať. V mojom veku sa už ničoho iného nedočkám. A to som si po 1989 naivne myslel, že komunistom a ich pohrobkom už odzvonilo.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, informator napísal:

a teraz od klauna ocakavam, ze posle EU a NATO prec a razom budeme konecne slobodny.... :)

Teraz už záleží len na tom, či budú Slováci ochotní, nechať sa vakcínou Sputnik zaočkovať. Ak áno, tak Matovič urobil dobré rozhodnutie. Keby som už Covid neprekonal, určite by som sa dal touto vakcínou zaočkovať. Je to vždy lepšie, ako čakať, kedy príde na mňa rád schváleniu vakcínou v EU. EU totiž v dodávkach vakcín zlyhala. Tvrdila, že v rámci EU dokáže krajinám dodať vakcíny skôr a cenovo dostupnejšie. Dnes je jasné, že to nie je pravda a krajiny mimo EU si ich dokážu zabezpečiť samé a skôr.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja som zastancom uplnej slobody v rozhodovani sa dat zaockovat a ak by som sa rozhodol podstupit ockovanie, tak urcite skor verim vakcine od Putina, ako od tych prehlasenych trovicov na zapad od nas....aj ked som pesimista v tomto zachrannom vakcinacnom programe....ale som pozeral aj vystupenie Danka na TA 3-ke a tam odznelo nieco malo ine, ako prezentoval ten vrchny principal v tomto vladnom gangu a tiez tych vakcin nie je zazmluvnenych tolko, ako povedal, ale o polovicu menej...je to skratka premiersky zmrd aj ked neviem z akeho dovodu navysil ten pocet...ze by si tym o polovicu chcel navysit percenta?....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je chybou, keď sa do zabezpečovania vakcín mieša politika. Ale je to tak a musíme sa tomu prispôsobiť. Sú krajiny, ako Izrael, kde je už ockovanych viac ako polovica populácie. Ten už dodal vakcíny aj Česku, alebo Maďarsku, za politickú podporu. USA a UK vakcíny vyhynuli a tak majú inú pozíciu, ako Slovensko. Ak teda prístup k vakcínam podlieha geopolitickým záujmom a EU tomu nedokázala zabrániť, musíme si hľadať aj ine cesty, ako ochrániť vlastných obyvateľov. A ak taká možnosť je, je hlúpe ju nevyužiť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 43 minútami, Tono napísal:

Je chybou, keď sa do zabezpečovania vakcín mieša politika. Ale je to tak a musíme sa tomu prispôsobiť.

mne je v zásade jedno odkiaľ dovezú ten vakcinačný sajrajt, teda za predpokladu že to pomôže. ale čo sa politiky týka, tak fakt nechápem načo sa o tom týždeň dohadujú, polka vládnej koaly je proti, a Testovič si nakoniec aj tak spraví po svojom...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mna najviac zarazilo ,co povedal Jarcuska na letisku, ze v sucastnej dobe v nejakej klinickej studii skusaju kombinaciu vakcin AZ a Sputnik.  Ono skusat sa bude hocico, len ci ten pokus nebude prebiehat na Slovensku. Pre pana Jarcusku je to velmi zaujimave. On uz jeden pokus ma za sebou aj s clankom,ci sa nechysta na dalsi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 6 hodinami, Tono napísal:

Teraz už záleží len na tom, či budú Slováci ochotní, nechať sa vakcínou Sputnik zaočkovať. Ak áno, tak Matovič urobil dobré rozhodnutie. 

No ja ti neviem, a nie je minimalne otazne, aku ma tato vakcina preukazatelnu ucinnost a nakolko je preukazatelne bezpecna? Ved z toho moze byt pruser jak vrata, pokial to bude mat vedlajsie ucinky a bude treba odskodnit tisice.

Netvrdim, ze co neschvali byrokraticka EU, nemoze byt bezpecne, ale predsa nemozes zacat  milionom ludom pichat nieco, u coho nemas preukazanu bezpecnost. Vsak to sme si rovno mohli dat Pfitzer bez 3. fazy klinickeho testovania uz pred tristvrte rokom, nemuseli sme zbytocne tolko cakat, pokial nas bezpecnost lieciv nezaujima.

A v neposlednom rade: pochybujem, ze nam Rusi predali 2 miliony vakcin iba z dobrej vole, pravdepodobne od svojej momentalne stratenej kolonie nieco chceli...

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja ocakavam,ze Mikas, Jarcuska, Krajci, Matovic, viem ze prvy traja su zaockovani pfizerom, ale oni a kazdy co Sputnika bude propagovat(vsetci do nohy poslanci OLANO a Smer rodina a SaS), ten a ich rodiny aj deti si to na sebe odskusaju. Ked to nakupili snad uz zajtra. Kedze su to sialenci tak nepochybujem, ze to aj spravia. Nech to medializuju ako po vianociach. Pan profesor Krcmery,tiez isto dva krat sa neda ponukat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

-O vakcine Sputnik V nevedia nic ti, ktori by o nej mali nieco vediet.
-Matovic s Krajcim si vcera urobili PR tlacovku pred poloprazdnym lietadlom a vcera Krajci podpisal povolenie na "terapeuticke pouzitie lieku", v ktorom zodpovednost za nasledky podania presuva na osetrujuceho lekara.

To je partizancina ako vysita.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Minister zdravotníctva Marek Krajčí už povolil použitie ruskej vakcíny Sputnik V. Dokument z Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice zverejnil rezort na svojej webovej stránke. Minister v ňom povolil terapeutické použitie 200-tisíc balení vakcíny.

Povolenie platí od pondelka 1. marca do konca augusta.

"Za terapiu neregistrovaným liekom preberá plnú zodpovednosť ošetrujúci lekár," pripomenul v dokumente rezort. Zároveň upozornil, že v prípade výskytu závažných nežiaducich účinkov je ošetrujúci lekár povinný o tom bezodkladne informovať Štátny ústav pre kontrolu liečiv v Bratislave a ministerstvo zdravotníctva.



Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22607478/koronavirus-slovensko-covid-automat-opatrenia-minuta-po-minute.html

 

Takze volajte svojmu lekarovi,ze chcete vakcinu. Plna zodpovednost je na lekarovi. Jarcuska povedal vcera, ze mu volali3 primari aby tie vakciny boli co najskor. Teda sa treba spytat,kde je lekar co vam odpuruci oskovanie Sputnikom V. Na tu birokraciu.

Suhlas cloveka co sa prihlasia do osobitneho poradovnika si viem predstavit. Zaskrtnu stvorcek. Len musia mat suhlas aj lekara.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

sahara,   drobny problem je ze lancet je casopis, nie nezavisly vyskum.   Presnejsie je teda povedat ze sa o Sputniku v Lancete pozitivne vyjadruje Denis Logunov, co je  clovek zodpovedny za vyvoj vakciny.   Zhrnul vyskum na moskovskych klinikach.

A mozes mu verit alebo nie,  ale nevies to nezavislo overit.   Tuto ulohu ma registrator,  ktoremu sa vyhybaju ako cert krizu.

 

"Terapeuticke pouzitie"  je znacne ohnutie zakona a jeho zmyslu.     Viac davalo zmysel ze pojde o testovanie, ale to zase vyzaduje detailne vedenie zaznamov a to asi nevedia spravit (alebo to maju zakazane ruskou stranou)

Ale tak fajn,  mame Sputnik.  Kto sa odvazi, moze skusit.   Aspon uvidime nakolko nasi rusofili veria Putinovi.

A kolko ich bude. 

 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 10 minútami, tyso napísal:

....drobny problem je ze lancet je casopis, nie nezavisly vyskum.   Presnejsie je teda povedat ze sa o Sputniku v Lancete pozitivne vyjadruje Denis Logunov, co je  clovek zodpovedny za vyvoj vakciny.   Zhrnul vyskum na moskovskych klinikach.

A mozes mu verit alebo nie,  ale nevies to nezavislo overit.  .....

tento tiez klame?.....alebo je to hlupak, ako kazdy, co ma iny nazor alebo vysvetlenie odlisne od tvojho klamstva... :)

https://www.hlavnydennik.sk/2020/11/30/sokujuce-slova-exviceprezidenta-firmy-pfizer-vakciny-netreba-pandemia-sa-konci/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 6 hodinami, smiley napísal:

No ja ti neviem, a nie je minimalne otazne, aku ma tato vakcina preukazatelnu ucinnost a nakolko je preukazatelne bezpecna?

Rusko zas nie je banánová republika. AstraZeneca sa napríklad vyrába v Indii. Počet zaočkovaných len v Rusku je 800 000. To je už dostatočný klinický test, aj keď urobený dosť neštandardne. Ja, keby som už neprekonal Covid, neváhal by som sa zaočkovať. Následky Covidu sú určite horšie, ako následky vakcinácie. Ja som mal pred 2 mesiacmi relatívne ľahký priebeh, no stále cítim, ako by som mal poleptané priedušky. Cítim ešte bolesti v oku a stále som unavený. Kto vie, keby som sa teraz nechal komplexne prehliadnuť,  či by mi ešte niečo nenašli. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 13 minútami, tyso napísal:

A mozes mu verit alebo nie,  ale nevies to nezavislo overit.   Tuto ulohu ma registrator,  ktoremu sa vyhybaju ako cert krizu

ostáva len čakať. tak ako vždy... či ju dajú zaregistrovať, alebo nie. no ak v Rusku existujú nejaké zvyšky nezávislých médií, minimálne o vedľajších účinkoch sa časom určite dozvieme..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 11 minútami, sahara napísal:

 no ak v Rusku existujú nejaké zvyšky nezávislých médií, minimálne o vedľajších účinkoch sa časom určite dozvieme..

uz by sme sa boli dozvedeli.....nase medialne hviezdy o rusku pisu vsetko mozne, tak tento vakcinacny projekt by uz rozpitvali, ked nie z odborneho pohladu, tak z konkurencneho urcite....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 18 minútami, informator napísal:

tento tiez klame?.....alebo je to hlupak, ako kazdy, co ma iny nazor alebo vysvetlenie odlisne od tvojho klamstva

Informator, ten clanok (z ktoreho polovicu vyskrtal aj dezinformacny hlavny dennik) sa siril koncom minuleho roka. Tolko k relevancii "exviceprezidenta"

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov