Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

 

 

Citát

Extrémna vlna nenávisti: Slováci Cibulkovej nič nedarovali!Je tomu len zopár hodín, čo sa na verejnosť dostala informácia, že tenistka Dominika Cibulková dostala protekciu a spolu s manželom sa dostali na zoznam prednostne očkovaných osôb proti koronavírusu. Práve tento fakt sa stretol s mimoriadnou vlnou nevôle Slovákov, ktorí márne čakajú na svoju vakcínu.

Aj keď sa Dominika fanúšikom za svoje konanie ospravedlnila, mnohí nedokážu prijať fakt, akým spôsobom sa mala dostať k látke. Prezradila totiž, že počas sprevádzania blízkej osoby v nemocnici sa nechala voviesť do omylu, kedy sa mala len informačne opýtať, kedy by mohla s rodinou prísť na rad v očkovaní. “Ak by som čo i len tušila, že sa dopúšťam vážneho pochybenia, a že len nevypĺňam voľné miesto v poradovníku, v žiadnom prípade by som možnosť zaočkovať sa nevyužila,” sype si popol na hlavu Cibulková. Na sociálnych sieťach sa jej však nedostalo podpory ani od najskalnejších fanúšikov, pričom sa stala masívnym terčom útokov a kritiky.

“Môžete pomôcť, pani Cibulková, že môžete mne alebo mojim kolegom ako zaočkovaná zobrať pár služieb na covid oaim. Aspoň sanitárnu prácu alebo aj upratovačky si rady oddýchnu. Ja ako lekárka v prvej línii, ktorej zatiaľ nebola ponúknutá možnosť zaočkovať sa, rada postrážim Vaše dieťa v pohodlí svojho domova. Spolu s mojou neplnoletou dcérou, ktorú denne ohrozujem príchodom domov od covid pacientov, sa iste zahrajú. Verím, že si dáte už pozor a o 3 týždne nenastane ďalší omyl a nechtiac omylom nedostanete druhú vakcínu,” odkázala Dominike istá lekárka. Zľutovanie s ňou nemali ani tisícky ďalších Slovákov, ktorí jej na Facebooku nechali poriadne štipľavé odkazy. Na Instagrame totiž tenistka možnosť komentovania príspevku (pre istotu) vypla. Čo si o tejto kauze myslíte vy?

 

https://hitky.sk/extremna-vlna-nenavisti-slovaci-cibulkovej-nic-nedarovali/

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 24. 12. 2020 at 9:15, tyso napísal:

1. Kratke testovanie  -  to je totiz len ciastocne pravda,  skratenie casu sa nedialo na ukor kvality ale regulatori povolili testovanie v 3 faze  skor ako vyhodnotili uplne 2 fazu.   Ale testovanie prebehlo na vacsej vzorke ako bezne. A povolenie sa dialo na zaklade uplnych vysledkov 3 fazy.    V tomto sa to nijako neodlisovalo od bezneho postupu.

Nejde len o pocet testovanych, ale aj o dlzku obdobia, ktore pacientov po ockovani sledujes. Pokial sa toto obdobie skrati riskujes, ze neodhalis vedlajsie ucinky, ktore sa zacnu prejavovat az po istom case.

Toto je samozrejme len teoreticka uvaha, lebo prakticky kym sa dostaneme na ockovanie ja, alebo ty, bude uz vakcina testovana dlhsie, ako by nam bolo mile...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 23. 12. 2020 at 11:12, Sniper napísal:

Ako pozerám na rast grafov, očkovanie by malo byť povinné.

No ono to nie je az take jednoduche - prikazat. Povinne ockovanie v pravnom state znamena, ze musis odskodnit vsetkych, u ktorych je podozrenie (nemusi ist o skutocnu pricinu), ze im ockovanie sposobilo trvalu ujmu na zdravi. Sme ako danovi poplatnici pripraveni taketo naklady zaplatit?

Dalsia vec je, ze povinne ockovanie nemusi nevyhnutne znamenat viacej zaockovanych ludi - vid. preockovanost dnesnych deti pri povinnom ockovani. Dobra komunikacia alebo motivacia vyhodami pre zaockovanych a nevyhodami pre nezaockovanych moze byt ucinejsia. Ale v komikacii  nam uz bohuzial utiekol vlak a rehocu sa nam z neho antivaxeri....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v skutocnosti nejake rizika ostavaju vzdy, problem nie je ani tak v jadre vakciny, ale v pomocnych latkach. ale to zase nie je uplne neznama oblast, kedze tu sa pouzivaju rovnake latky ako pri inych vakcinach a je rozumne ocakavat ze riziko nebude vyznamne ine. Ale to budeme vediet az po rokoch, to sa neda otestovat vopred ale az po dlhsom case. 

A k povinnosti ockovat, bohuzial uz je jasne ze to nepojde. A ostava dufat ze zaockovanie aspon ohrozenych bude dostatocne aby sa nemocnice dostali do normalneho rezimu. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nórsko mení prístup k vakcinácii najstarších a najviac zraniteľných. Ich stav posúdia individuálne

Citát

órske úrady potvrdili úmrtie 23 osôb, ktoré zomreli krátko po očkovaní vakcínou proti covidu-19.

V trinástich prípadoch, ktoré boli zatiaľ vyšetrené, údajne skutočne mohli k úmrtiu nejakou formou prispieť obvyklé vedľajšie účinky vakcíny, ako je horúčka či nevoľnosť, pretože išlo o veľmi starých a zraniteľných ľudí.

Odborníci ale upozorňujú na to, že nórske dáta sú veľmi neobvyklé a je potrebné k nim pristupovať obozretne. Nikde inde na svete totiž zatiaľ nič podobné preukázané nebolo, a to aj napriek oveľa masívnejšej vakcinácii populácie, než je v Nórsku.

https://dennikn.sk/2228256/norsko-po-23-umrtiach-meni-pristup-k-vakcinacii-najstarsich-ich-stav-posudia-individualne/?ref=suv

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://www.ta3.com/clanok/1201067/dostanu-seniori-vakcinu-skor-zivotne-dolezite-podohospodarstvo-plosny-skrining-a-samospravy.html

V strede je Micovsky s nejakou poslankinou za SaS a doma sef  zdruzenia tych podnikov. A riesia,ze by mali patrit do kritickej infrastrukturi. Ze su doleziti.

Kriticka infrastruktura vojaci a policajti,ale zaockuju len tych co sa staraju o starych ludi. Predtym je v relacii Maskac. Ktory policajt ci vojak sa stara o dochodcov? Je taky jeden? Polnohospodar. To kto je minister,ci jeho sekretarka(Marekova sekretarka tam patri,sam Marek to povedal)? Ci ti co davaju dotacie? Ci ten co chodi v cizmach po poli? Ten sa stara o dochodcov? Tych najzranitelnejsich? 

Boha a co ja? Som polnohospodar(v zivote som nemal dotaciu na tuto cinnost) a este patri do kritickej infrastruktury co ich plati, ale hlavne, bez nas by vsetci zdochli.

A oni sa chcu ockovat. Prednostne. 

Uz maju aspon zdravotnikov zaockovnych? Pacmagy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://www.trend.sk/gal/spravy/barometer-3-velke-firmy-chcu-ockovat-zamestnancov-proti-covidu-je-to-dobry-napad/1

Ked som si precital otazku,ze dobry fasizmus. 4 - 5 ani nevedeli ztych co nieco napisali,ze o com pisu(splietali tam testovanie,ockovanie ani nespomenuli, jeden, ze ani testovanie nevedeli zabezpecit,ale silno za).

Citát

Marián Christenko, generálny riaditeľ, KOSIT, a.s., Košice 
Rozhodne áno. Pre našu firmu, ktorá zamestnáva viac ako 500 pracovníkov, je to spôsob, ako popri štandardných opatreniach vytvoriť ešte bezpečnejšie pracovné prostredie. Vysokú mieru zodpovednosti vidieť aj u našich kolegov. Ich účasť na jesennom plošnom testovaní bola vysoká a aj vďaka tomu sme vedeli zabezpečiť stálu prevádzku. A to je pri odpadovom hospodárstve veľmi dôležité pre celú spoločnosť. Bohužiaľ, pokus zorganizovať interné plošné testovanie 25.-26. januára skončil nezdarom kvôli nepripravenosti systému. Verím, že budeme mať viac šťastia pri ďalšom pokuse. 

Este ze nespomenul,ze sukromna firma je efektivnejsia ako stat.

Myslel som si,ze to je firma co ju vlastnia Kosice,asi nie.

https://www.teraz.sk/ekonomika/kosice-majoritny-akcionar-kosit-u-si/261034-clanok.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

k ruskej vakcine,   princip vakciny je overeny,    nie je teda dovod vopred cakat ze bude problemova v zmysle vedlajsich ucinkov.  Ale jej ucinnost sa da posudit az na zaklade vysledkov  testov a rusi sa nejako nemaju k tomu ich poskytnut.   Co moze znamenat vselico.

Ale ja ako riziko vnimam nieco ine,   a to je rusky pristup ku  kvalite. Nemam ziadne informacie ale z ruskej  kvality a dodrzania cistoty pri vyrobe mam obavy.  A nedivim sa rusom ze maju podobne obavy. 

BTW a bez ohladu na propagandu, ani rusi nemaju take vyrobne kapacity aby boli schopni dnesny dopyt.  Madari na tom nebudu lepsie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 26. 1. 2021 at 13:53, tyso napísal:

k ruskej vakcine,   princip vakciny je overeny,    nie je teda dovod vopred cakat ze bude problemova v zmysle vedlajsich ucinkov.

Ano, ale na druhej strane nebola dostatocne otestovana (ako ostatne vakciny) na to, aby vyhovela nasim kriteriam pre bezbecnu vakcinu. Ako keby mi niekto teraz ponukol ockovanie sputnikom, tak poviem nie...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 26. 1. 2021 at 19:43, electric blue napísal:

 sputník si od rusov kúpili madarsko, argentína, mexiko

lenže pri ruskej vakcíne je aj problém s aplikáciou - keďže rusi nemajú nanočipy ani mikročipy, ale len čipy, tak sa ich vakcína aplikuje cez lešenársku trubku namiesto injekčnej ihly :eehmm:

  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes som sa rozpraval s otcom, ze nech sa da zaockovat. On ze hej(ze on by aj bol(aj nad tym premyslal)  za ale....,tu to co mi rozpraval nemusi by pravda) ale mama nechce. Tak presvedcme aj mamu. Zavolam sestre, ze dobre spravi(aby ju presvedcila). Mama ma len 72 rokov. Teda este nema narok. Ja by som to "riskol" a siel s oboma a je mozno zaockuju este aj mna.

Matka nechce,ani po dohovarani sestri. Zajtra tam po roku dojdem a v pondelok ich odtial vyberiem aj z kazajkou.

Po rozhovore  so sestrou mi zavolala matka, ze ona sa ockovat neda. Mal som par piv tak aj nie vulgarizmy,len hnusne priklady(ze mi mozeme byt chory,ako moja rodina,tak sa nebudeme stykat). Ale hned ,ze suhlasi,ze otec sa ockovat chce. A stym suhlasi aby siel. Ja ze chcem aby sla aj ona. 

Ja nechcem robit zbytocne pohreby. Pohreb neviem co to je(ako organizacne,ale nejak to asi zvladnem) ale to prejde asi za dva tyzdne. Keby mi dnes povedali ze mama je mrtva ja neviem co mam robit. Nie som na to pripraveny. Ja som nerobil ziaden pohreb,tak nech si to krasne rozmysli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak som ho dnes otca prihlasil. Dostal to na pondelok 9:26. V Roznave je 215 volnych miest na pondelok. Stred tyzdna tak do stovky a piatok tiez do 200. Po okoli su volne miesta aj Brezno,aj Rimavska aj Poprad nejake ma.

Matka nechce ist, ze ona sa nikdy nepredbiehala. Mohli to mozno mat spolocne a spolocne ist aj na preockovanie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V Roznave je stale dost miest. Pondelok a piatok cez 100 a stred tyzdna cez 50. Ja som sa nikdy nedal testovat ani nedam "povinne - dobrovolne,kvoli Matovicovi",snad mozem vstupit do okresu Roznava. Zatial plati ,pre mna sprevadzam blizku osobu a otec ide za nastevou zdravotnickeho zariadenia(ide sa ockovat). Mesto Revuca nerobi MOM, ale uz asi 5 funguju sukromne.

Tak ako som pochopil v pondelok,utorok nebude nik kontrolovat testy,lebo pre cele uzemie nieje potrebne. To som rad , ja som spekuloval co budem robit s fizlom na hranici okresu. Ale vybral som dobry termin.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes som prehovaral kamarata,najprv informoval,ale potom mi doslo ze jeho otec v pondelok moze ist s nami. Jeho otec bol moj ucitel telocviku. Ja zoberiem otcov  a on o mesiac matky(maju 72 a 70, otcovia o desat viac). Inak ten kamarat a jeho sestra sa tejto pandemii boja - oni si kvoli tomu aj povymienali byty,kde budu byvat. Boja sa o rodicov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov