Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19


electric blue

Odporúčané príspevky

Zaujímavé info

Citát

 

Liečba protilátkami možno dokáže poskytnúť okamžitú imunitu voči Covidu

Vakcíny proti Covidu-19 poskytujú ochranu proti nákaze až po niekoľkých týždňoch. Nová experimentálna terapia protilátkami by mohla zabezpečiť imunitu na nový koronavírus okamžite. (...)

Desiatim dobrovoľníkom, u ktorých bol potvrdený blízky kontakt s nakazenou osobou za posledných osem dní, vpichli kokteil protilátok v dvoch dávkach za sebou.

Tím vedcov verí, že takto podané protilátky by mohli okamžite zneutralizovať vírus v tele nakazeného človeka a následne ho pred Covidom-19 chrániť ďalších šesť až dvanásť mesiacov.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 24. 12. 2020 at 11:56, electric blue napísal:

@tyso ,len brifly, ono vakcíny sú skor rizikovy nez ziskovy biznys. ale fakt či je vakcína bezpečná sa dozvieme az po rokoch. zial nateraz nám nič iné nezostáva. asi tak 

Z hladiska funkcionality vakcin (stimulovanie imunitneho systemu) su neziaduce ucinky prejavujuce sa az po rokoch naozaj velmi nepravdepodobne. Najpravdepodobnejsia je alergicka reakcia, ktora je okamzita.

Ta spravna otazka pri tom ale neznie tak, ze ci sa vakcina moze prejavit az po rokoch. Ta spravna otazka znie,  ci sa moze prejavit az po rokoch viacej a pravdepodobnejsie ako samotne ochorenie ochorenie covid. Pretoze do buducna ma kazdy prakticky len dve moznosti: bud nechat sa zaockovat, alebo prekonat ochorenie covid.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 22. 12. 2020 at 18:33, electric blue napísal:

V Austrálii už najväčšia letecká spoločnosť oznámila, že bude prepravovať cestujúcich na medzinárodných letoch iba vtedy, ak budú zaočkovaní proti Corone.Nasledovať by mohli aj ďalšie oblasti verejného života - napríklad kiná, prevádzkovatelia koncertov alebo divadlá na školských podujatiach, kde sa deti môžu zúčastňovať iba s preukázaním očkovania proti koróne.

Tak ma napada: a co ludia, ktori sa proti virusu nemozu zaockovat so zdravotnych dovodov?

Celkovo to moze fungovat iba tak dobre, ako dobre bude fungovat system ockovacich certifikatov. Nemali by byt lahko falsovatelne (ako su v sucasnosti  certifikaty o testovani), zaroven lahko kontrolovatelne a system by mal co najviac globalny, aby Australske aerolinky uznali ockovanie napriklad Krcmeryho.

Myslim, ze najvacsi problem povinneho ockovania je v tom, ze z neho vyplyva povinnost odskodnovania tych zdravotnych komplikacii, u ktorych je podozrenie, ze vznikli ockovanim.

Co sa tyka rizika, mozme byt v pohode, lebo kym sa dostane na slovensky plebs, tak vakcinu uz vyskusaju desiatky az stovky milionov ludi...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak ciste prakticky,   su dve moznosti   ludia bud prekonaju covid alebo budu zaockovani.    A co si o tom myslia politici alebo ludia, to je dost jedno.  A nieco ako covid pass zrejme bude existovat ci to nasi politici chcu alebo nie.   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no, podla mna uplne od veci. A hlavne nechape realitu.  Moze vyhlasit cokolvek, ale  uvolnovanie pojde s covid passom. Tomu sa neda zabranit,   predstava ze bude napriklad 30 percent ludi po chorobe a zaockovani a dobrovolne bude zit v lockdowne koli tym co sa nechcu ockovat ?   To ziadna vlada na svete nedokaze presadit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

take ako ma teraz,  to sa  nemeni.   A ak sa necha dost dost ludi zaockovat, tak  za rok covid zmizne a aj tento clovek bude zit normalne. Ale dovtedy bude mat problem sa dostat do zahranicia, na koncerty atd.  teda tam  kde sa ani dnes nedostane

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Počas pondelka a utorka dodá Pfizer na Slovensko ďalších 76-tisíc dávok vakcíny proti koronavírusu. Prvé dve termoprepravky s 9750 dávkami prišli ešte 26. decembra.
„Celkové množstvo dávok alokované pre Slovensko v rámci zmluvy s Európskou komisiou bude v týždenných dodávkach dovezené do SR počas nasledujúcich mesiacov a kvartálov,“ priblížil Miroslav Lednár.

https://dennikn.sk/minuta/2211420/?ref=mpm

 

Snad to uz dostanu zdravotnici v prvej linii, samozrejme ktori budu chciet.

Dnes som zachytil nejaku sudkinu so sudnej rady, ze je proti tomu aby vakcinu dostali sudcovia zo sudnej rady ,ako ju dostal predseda Mazak skor ako okresny sudcovia.  Snad to myslela,ze tie vakcicniy su dolezitejsie pre zdravotnikov ako sudcov. Ja si myslim,ze to tak myslela,lebo inak sa to ani neda chapat.

 

Takze je to nieco medzi.

Citát

 

Ce­lop­loš­né tes­to­va­nie.

Je to té­ma pre súd­nu ra­du resp. pred­se­du súd­nej ra­dy? Nie je. A nie len pre­to, ako na­pí­sal pán pred­se­da v člán­ku zve­rej­ne­nom na strán­ke súd­nej ra­dy dňa 30.10.2020, so zá­ve­rom „tak­že sa ide tes­to­vať“, kde v úvo­de uvie­dol „Ne­viem, ani prib­liž­ne, po­sú­diť správ­nosť a uži­toč­nosť ce­lop­loš­né­ho tes­to­va­nia“.

Oč­ko­va­nie.

Je to­to té­ma pre súd­nu ra­du? Na pr­vý poh­ľad tiež nie. Ale. Pa­dol návrh zo stra­ny člen­ky súd­nej ra­dy, aby sme bo­li oč­ko­va­ní ako čle­no­via súd­nej ra­dy pred­nos­tne, na­koľ­ko už bol oč­ko­va­ný aj pán pred­se­da, a je vo ve­rej­nom zá­uj­me, aby sme bo­li všet­ci spô­so­bi­lí vy­ko­ná­vať svo­je kom­pe­ten­cie a súd­na ra­da bo­la pl­ne fun­kčná a efek­tív­na. To váž­ne? Čle­no­via Súd­nej ra­dy SR ma­jú stáť v pr­vej lí­nii jus­tí­cie, ale nie v pr­vom ra­de na oč­ko­va­nie. Ak už niek­to, tak má­me tres­tných sud­cov ok­res­ných sú­dov, kto­rí v rám­ci slu­žieb mu­sia den­no den­ne pri roz­ho­do­va­ní o väz­be byť fy­zic­ky prí­tom­ní pri vý­slu­chu, kde je ob­vi­ne­ný /í/, es­kor­ta, pro­ku­rá­tor, asis­ten­tka či ob­haj­ca. Ta­kú­to mož­nosť by ma­li mať pre­dov­šet­kým oni, na čom sme sa via­ce­rí čle­no­via súd­nej ra­dy zhod­li.

Neod­po­ve­da­la som na všet­ky otáz­ky. Skús­te si od­po­ve­dať aj ne­sud­co­via, len tak pre se­ba. Chce­te jus­tí­ciu, kto­rá bu­de mať zvia­za­né ru­ky na­mies­to očí?

http://www.pravnelisty.sk/clanky/a915-vela-otaznikov-v-justicii?ref=mwat

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 5 hodinami, slimak napísal:

Snad to uz dostanu zdravotnici v prvej linii, samozrejme ktori budu chciet.

neviem ako u nás, ale v USA to zatiaľ žiadna hitparáda nie je

Citát

Přestože počet obětí s covidem-19 v USA rychle stoupá, překvapivě vysoké procento lékařů, zdravotníků a dalších pracovníků v přední linii boje proti koronaviru váhá s očkováním, anebo ho přímo odmítá. A to navzdory jasným vědeckým důkazům, že jsou vakcíny bezpečné a účinné, napsal Forbes.

Zdravotníci a pracovníci v přední linii dostali přednostní možnost očkování. Nedávný průzkum nadace Kaiser Family Foundation ovšem zjistil, že 29 procent zdravotníků s přijetím vakcíny váhá. Odvolávají se přitom na obavy z možných vedlejších účinků či nedůvěru k vládním ujištěním, že je vakcína bezpečná.

Začátkem tohoto týdne prohlásil guvernér státu Ohio Mike DeWine, že ho znepokojuje relativně nízký počet zaměstnanců domovů s pečovatelskou službou, kteří se rozhodli přijmout vakcínu. Podle jeho slov to zhruba 60 procent zaměstnanců odmítlo.

Doktor Josepf Varon, šéf jednotky intenzivní péče v houstonském zdravotním středisku United Memorial Medical Center v prosinci řekl, že ho více než polovina sester pracujících na této jednotce informovala, že se očkovat nenechají.

Průzkum mezi newyorskými hasiči zjistil, že 55 procent z nich se nechce nechat očkovat. List Los Angeles Times koncem minulého týdne informoval, že oficiální činitelé v kalifornském Riverside museli rozhodnout, kam mají přesměrovat nevyužité dávky vakcíny poté, co ji odmítlo odhadem 50 procent zaměstnanců v první linii.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/znepokojivy-pocet-zdravotniku-v-usa-odmita-ockovani-proti-covidu.A210104_103504_ln_zahranici_tmr?zdroj=vybava_recombee

 

 

  • No neviem, neviem 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zdravotnicky zamestnanci sa ani v minulosti proti chripke neockovali. Nielen u nas ale aj vo svete. Mozno menej ako bezna populacia.

U nas co som zachytil umreli 3-4? Dvaja lekari, zdr. sestra a ten zdrav.zamestnanec z NT. Co bolo medializovane. Zatial sa u nas registrovalo cca 10 500 zdravotnikov z 80 000? Ale zas mozno tisicky (8-20 000 ?) sa z objektivnych pricin ani nemohli ,boli pozitivni za posledne obdobie. Ale ak budu dobre skusenosti s ockovanim, ze to fakt zabera ,tak sa zaockuju. Ak to bude mat zmysel. Znizi viditelne(nie o nejakych 5%) moznost infikovania sa, znizi nasledky, ci nebodaj sa znizi prenos.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 22 hodinami, electric blue napísal:

@clovek2 zaujimavé 

zato v Japonsku sa s tým nemažú :biggrin:

Citát

Riaditelia známych japonských firiem sa údajne dali tajne zaočkovať vakcínou čínskej spoločnosti Sinopharm proti chorobe COVID-19, ktorú ešte tamojší regulačný úrad neschválil. V utorok o tom informoval britský denník The Guardian s odvolaním sa na článok japonského denníku Mainiči šimbun.

Článok spomína 18 nemenovaných ľudí vrátane generálnych riaditeľov a ich rodín. Neschválenú očkovaciu látku do Japonska údajne priniesol čínsky konzultant s blízkymi väzbami na Čínsku komunistickú stranu.

Japonský denník opisuje prípad páru – „šéfa poprednej firmy pôsobiacej v oblasti informačných technológií“ a jeho ženy – ktorých zaočkovali v poliklinike v Tokiu za cenu 10.000 jenov (79 eur) na osobu. Vakcínu im podal samotný šéf tohto zdravotníckeho zariadenia, ktoré bolo v tom čase zatvorené.

Spomínaný riaditeľ firmy pre denník uviedol, že sa o vakcínach dozvedel prostredníctvom známych. Ďalší nemenovaný príjemca očkovania uviedol, že v jeho poprednej funkcii by bolo „absolútne neodpustiteľné“, keby sa nakazil koronavírusom SARS-CoV-2 – a očkovanie mu umožňuje chodiť na pracovné večere a stretnutia.

https://dennikstandard.sk/teraz/18431/

schválená vakcína či neschválená, biznis musí fičať...

  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale tak japonci mali zo dve dekády povinné očkovania na školách proti chrípke. detto cez 20% populácie má v japonsku cez 65 rokov. u nich bude očkovanie tak či tak fičat :smile:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

V utorok zomrel vo Fakultnej nemocnici v Nitre lekár internista. Bol to už tretí lekár v tejto nemocnici, ktorý zomrel v súvislosti s covidom.

Fakultná nemocnica v Nitre je práve v najhoršej situácii zo všetkých slovenských nemocníc. „Už neviem, akým slovom by som mal vyjadriť obrovské vyčerpanie ľudí, ktorí toto denne znášajú,“ povedal jej riaditeľ Milan Dubaj s tým, že si váži, že zdravotníci stále do práce chodia.

https://dennikn.sk/2212957/v-utorok-zomreli-traja-lekari-vinou-covidu-na-urcenie-priciny-smrti-caka-30-tiel/

 

Predchadzajucom prispevku som napisal nejake nepresnosti. Zrejme tych lekarov(zdravotnikov) umiera viac. Ale aj registrovat sa zatial malo zmysel,len  v tych 6 mestach kde doteraz ockovali. Uz rozbehli aj Zilinu a snad to postupne pojde.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neviem, ako by to bolo teraz, ale v minulosti, ked som ešte robila v špitáli a musela som si chodiť pre vzorky aj na oddelenie, kde teda bývali rioadne pliagy, aj chrípky, ale aj rôzme mikroorganizmy spôsobujúce úporné problémy tráviaceho traktu, ale aj meningitídy a iné ošklivé choroby, pravdaže sme frflali. A náš vtedajší primár nám vtedy povedal: Dievčan tá, buďte radi, lebo vy budete mať takú imunitu, akú vám každý bude môcť len závidieť. A mal pravdu, za celých 10 rokov som maródila asi 4x. a z toho 2x kvôli plánovanej operácii. 

Možno by to tak bolo aj s covidom, čo ja viem? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

myslím, že s kdečím.
a všetci, čo sa pravidelne dali očkovať proti chrípke, lebo mali zníženú imunitu, a všetci, čo cestovávali kdekade do sveta a dávali sa očkovať či ich očkovali proti kdejakým exotickým pliagam, sú na tom rovnako.... princíp je rovnaký.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takze podla rvojej tezy, stacia na odolnost voci covidu aj tie handry na nose.....postupne dostavas male davky (ved mas rusko) a tym padom si vlatne akoby zaockovana.... :) ci nie tak?...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mozno si nepochopila....mal som na mysli ziskanie imunity cez rusko.....ked mozes cestou ockovania (mala davka), tak mozes postupne aj cez rusko....tiez mala davka...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chcem sa dat ockovat kedze nemam chut mat znova covid ako cez leto sme ho dostali. Ale zase na druhej strane kedze som z rodiny kde mame celkom slusne vela doktorov vcetne mojej mamy , tak viem , ze vakcina sa ma testovat roky a ne zbuchat za 1 rok.  Takze ja premyslam, ze si skor pockam ake budu mat neziaduce ucinky u ludi co sa zauckovali.  

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Doteraz bolo len pár jedincov, čo mali alergické reakcie, netvoria ani zlomok percenta. Podľa mňa je obrovský úspech, keď už po roku máme min. 1-2(3,4) vakcíny, ktoré dokážu účinkovať proti vírusu. Ak by nenastali komplikácie, tak v lete by sme to už mohli mať pod kontrolou - bude ale záležať ako rýchlo a hlavne koľko ľudí sa zaočkuje, aby sme sa mohli spoliehať na kolektívnu imunitu. Ja sa ponáhľať nebudem, nech vakcínu dostanú tí, čo ju potrebujú viac. Ja som sa stretol aj s nakazenými a stále som "čistý".
Očkovanie ale bude skôr prevencia, na vyhubenie to stačiť nebude, ten vírus tu bude kolovať zrejme už navždy. Ale uvidíme, prvý SARS sa sám nechal zmiznúť.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

Zdravotníci, ktorí majú o očkovanie záujem, sa najprv nahlasovali. Z predbežných údajov nemocníc na Liptove vyplýva, že o očkovanie má záujem približne polovica zamestnancov nemocnice v Liptovskom Mikuláši, rovnako je na tom vojenská nemocnica v Ružomberku.

Čítajte viac: https://myliptov.sme.sk/c/22569682/o-ockovanie-ma-zaujem-zatial-polovica-zdravotnikov-na-liptove.html

Nech zaockuju tych co chcu a zvysok nech daju dalsim co chcu , hned pacientom. resp. rodinnym prislusnikom co chcu.

Citát

Nižší záujem si v liptovskomikulášskej nemocnici nevedia vysvetliť, podľa Zuzany Marcinekovej projektovej manažérky nemocnice však dúfajú, že postupne ich bude viac.

Neskor ich bude viac. Ked to tam maju,nech to vyuziju. Uz z tohto je vidiet aky je v tom chaos. Preco tam nebolo dost ludi co maju narok aby to dostali. Ze niekto nechce..to problem nieje. Je plno ludi co to chce. Zdravotnci si to este rozmyslia a dostanu aj 2,3,4 moznost.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://www.noviny.sk/komentare/579986-cibulkovu-platili-za-tenis-nie-za-myslenie

Citát

"Je mi veľmi ľúto, že som sa nechala voviesť do omylu, keď som sa pri sprevádzaní blízkeho v nemocnici len informatívne opýtala, v akom období by sme mohli prísť na rad pri očkovaní. Ak by som čo i len tušila, že sa dopúšťam vážneho pochybenia, a že len nevypĺňam voľné miesto v poradovníku, v žiadnom prípade by som možnosť zaočkovať sa nevyužila. Vzniknutá situácia ma veľmi mrzí, vo vzťahu k všetkým ľuďom, ktorí na vakcínu čakajú. Zároveň by som ale touto cestou chcela vyzvať ľudí, aby sa očkovania neobávali. Budem rada, ak celá táto nešťastná udalosť bude mať pozitívny efekt v tom, že presvedčí čo najviac ľudí o potrebe očkovania. Veľmi rada akýmkoľvek ďalším spôsobom pomôžem v osvetovej kampani na podporu vakcinácie, ktorú považujem za bezpečnú a očkovanie proti Covidu za jediný správny a zodpovedný prístup," vyjadrila sa Cibulková na svojom instagrame. 

Nakoniec jej majú byt ešte vdační ze robí osvetu LOL 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov