Skočiť na obsah

Ukáž pero, smelo!


Hellé

Odporúčané príspevky

ok, vratim sa tak trochu k teme

Na vianoce som od zamestnavatela dostal vianocne kolekcie, kalendar a pero. Dnes som isiel v robote zaplatit obed a napisat do zoznamu, co si mienim dat
-meno (dead), menu 2 (fazulova polievka a segedinsky gulas)
a pero nepisalo.. Mozu si ho strcit. Kalendar a salonky som este nekontroloval.

 

  • Haha 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ešte aj na VŠ som najradšej písala obyčajným plniacim perom, a ťaháky čínskym, potom už som ho vymenila za guličkové. Hlavne aby ľahko písalo a neroztekalo sa. A aby dobre sedelo v ruke, nech nedostávam kŕče do ruky z neho. Inak je mi fuk, ako vyzerá.  A niekedy používam obyčajnú ceruzku, keď v práci tvorím.

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Od posledneho prispevku sa moja zbierka rozrastla. Foto zatial nemam, ale ide o jedneho japonca Platinum 3776, nemcura kaweco stone wash, taiwanca Twsbi a jedeho amika zo 60rokov parker 75 v striebornom prevedeni. Dnes som zarezervoval stareho anglicana Parker 51. Doma lezia este nemcuri Montblancy a este jeden japoncik. Vypada to tak, ze krajiny, ktore prehrali II.sv.vojnu u mna prevazuju a ide ozaj o skvelu pracicku. Ked bude cas doposlem foto. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Dakujem @game. Za posledneho polroka som svoju zbierku rozsiril o par kuskov z japonska, talianska a nemecka. Este cakam stale tri pera z talianska. Vyrabaju sa a nie a nie dodat, asi velky dopyt. 🙂

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 9. 7. 2021 at 10:18, Proteus napísal:

 nech sa páči, niečo pre teba :) Zistíš z fotiek, čo sú to za perá - značky? :)

nezistim, az taky znalec nie som..no spoznavam Montegrappu, Montblanc, Pelikan? , a Visconti Homo sapiens..to na 100%:zubiska:

to posledne je Leonardo? a to modre celkom vpravo je zaujimave, ale netusim co to je. Vsetky su pekne, co s nimi robis? aspon krizovky lustis? Mne zaschol atrament..a ked som v robote nadavala, tak mi bolo odporucene kupit si "normalne" pero :doh::zubiska:

mna v poslednom case zaujal pocin Ambienti od Aurory..uvidime ake budu posledne dve:hmmm:pero od Aurory chcem urcite

 

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dobre si napísala. Sú tam ešte japonské Namiki (pri Montegrappe) a hneď vedľa stará dobrá klasika Lamy 2000. Druhé japonské je Platinum Century 3776 so špeci hrotom priamo z Japonska. V Europe také nedostaneš. Ultra extra fine. Neodolal som ani dobrej starej klasike Parker 51 a na konci je Kaweco ALSport Stonewash. 

Čo sa týka Aurory, tak tú by som bral aj ja. Mne sa páči Ambient Tundra. Len tá cena...

To posledné, farebné je áno Leonardo Primary Manipulation 4, druhé vydanie. Išli na dračku ako teplé rožky. Do hodiny boli fuč skoro v každom obchode. Natrafil som na jedno čisto náhodou, keď som sledoval talianske shopy. V jednom som otáľal piatok, sobotu a ked som chcel v nedeľu, že idem kúpiť, tak bolo fuč. V ďalšom som si dal sledovať dostupnosť, napísali mi, bol som však na obede a keď som sa vrátil, už boli vypredané :D No ale mám ho, ako predčasný darček na svoju 40tku :) 

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...
  • Pred 1 mesiacom...

@electric bluezalezi ktory. Ja mam klasicky bullet mosadzny. Nepacia sa mi ich naplne. Ano, funguju vraj vo vesmire, pod vodou, mne je to na dve veci. 😁 Odporucam skor Kaweco.

@Hellé krasa, gratulujem. Kde si nakupovala? Narhwal mam aj ja mesiac. Modro ciernu ebonitovu verziu. Ich F hrot pise asi najhladsie spomedzi ocelovych hrotov. Odporucam sa pozriet aj na Leonardo Italiana pera. Maju teraz elasticke ocelove hroty. Ja teraz ficim na tejto znacke. A k tomu narhwal. Uzatvaram svatu trojicu kaweco perom. 

  • Páči sa mi to 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

este by som rada vedela, na aky material sa tym perom pod vodou pise.:zubiska:..za mna je to hovadina, ktoru rozhodne nepotrebujem a ani vzhladovo ma nijako nenadchla.

@Proteusmas dobry vkus:agree: moj zeleny Narwhal ma hrot M...lepsie sa mi pise s M ako s F a tie okienka su fakt rozkosne..mam k nemu Diamine atrament v odtieni Salamander..ten je presne vo farbe pera.

ake atramenty pouzivas ty?

a kupovala som zo stranok stilografica a tejto https://www.stiloestile.it/en/ 

Leonardo sa mi paci, ale este nevyrobili take ake musim mat:zubiska:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Fisher space ma podla mna jedny z najhorsich naplni vobec. Otrasne. Nech si s nimi amici pisu aj na Mesiaci. 

Parada @Hellé, dobra volba. Zaujimave pero, aj vonia uplne inak ako ostatne.

Pouzivam tiez Diamine, ale aj pilot atramenty. Cierny je najkrajsi od aurora a waldmann. Co sa modreho tyka, tak najviac sa mi osvedcila klasika. Pelikan 4001 a waterman serenity. 

Z dobrych obchodov si kupovala, kupoval som od nich aj ja. 

Skus aj novelli obchod, ked da zaregistrujes mas 12% zlavu. Pri holandskych ako je appelboom a www.lacouronneducomte.com ti viem poslat kody na 10% zlavy. Ten druhy ma obcas akcie aj na 20%. Ked sa zaregistrujes chodia maily a zistis.

Ja som si dnes objednal toto: https://www.stilografica.it/products/leonardo-officina-italiana-pens/leonardo-momento-zero-grande-holi-silver-holi-8430.htm

Pred dvoma tyzdnami tieto dve: https://www.novelli.it/en/pens/leonardo-officina-italiana/leonardo-officina-italiana-regular/momento-magico/leonardo-officina-italiana-momento-magico-rhodium-trim-millefiori-fountain-pen-7610--28199.html# a toto https://www.lacouronneducomte.com/leonardo-furore-sun-yellow-gt-fountain-pen.html

  • Díky! 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

Trochu som rozsirila svoju zbierku o limitku New year 2023 od znacky Benu.

Ich pera vyzeraju jak od kolotoca ale cim viac nane kukam, tym su krajsie:yes_yes:

No tak mam trblietavy nunu gyc do zbierky...uvidime, 20230111_112915.jpg.cf036fdc47c6c272fcaf20ce99953bff.jpg20230111_113002.jpg.3aebe024e442edca319a7b95c03a2195.jpg20230111_112930.jpg.9eb964cd88f110ae085c66b61a5272de.jpg20230111_140508.jpg.155746045d5e3c7c48d768ad240bce67.jpgake budu ohlasy😁

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Za mna urcite ok, Benu je na mojom zozname, ale ked sa za posledny rok moja zbierka rozsirila na cca 160 pier, uz nemam pomaly prehlad a chystam sa na vypredaj. Planujem si ponechat tak 40-50 pier. Mne sa od Benu paci euphoria, ta modra je fantasticka a na priamom slnku musi byt excelentna.

Odkial si kupovala? 

Som zvedavy ako sa im odzrkadlia naklady, ked sa prestahovali z Ruska do Armenska. Maju teraz limitku na pocest Armenska. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

no tak ohlasy na pero zatial skvele, kolegyne sa zlietli jak straky, ked som si na porade pisala poznamky:zubiska:

ked ho niekomu poziciam, furt musim upozornovat, ze uzaver je skrutkovaci, ludia na to nie su zvyknuti a silou mocou to chcu len tak urvat:w00tturn:

ale ma bezkonkurencne najlepsi klip, aj ked hrot M pise dost hrubo, a to som si pre istotu kupila nahradny hrot B /neviem ci ho vobec vyskusam/

zial, kupovala som z oficialnych stranok vyrobcu a ja blb som si neuvedomila, ze je to mimo EU, tak som zaplatila este aj clo..a tak mam pero za vsetky prachy, no

Benu ma limitky vkuse:zubiska: ale nabuduce uz radsej z ineho obchodu kupim...ak nieco zaujimave sa niekde mihne, nezabudni informovat...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...
Dňa 11. 5. 2022 at 18:14, Hellé napísal:

Leonardo sa mi paci, ale este nevyrobili take ake musim mat

uz vyrobili...maaam a je uzasne

Leonardo Momento magico Pithecusa https://leonardopen.com/products/pithecusa-the-island-of-beauty

bola som pred par tyzdnami v Rime a zhodou okolnosti sa to pero zacalo akurat vtedy predavat, tak reku zajdem do Stilo e stile a pozriem nazivo a uvidim.

Tak som pesi presla polku Rima, v predajni bola velmi mila predavacka, tak som si ho kupila..v striebornej verzii/ chcela som povodne ruzove zlato ale to nemali/ a tak som vzala co bolo.

Je uzasne, nadherna farba pise super /hrotM/ a mam k nemu pilot atrament vo farbe oblohy..dokonale:agree:

no a ked som uz tam bola tak aj Lamy Al v akvamarinovaj farbe sa ku mne pridruzilo a manzel si kupil cierne Kaweco

toz tak..je to pliaga toto

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

@Hellé leonardo? Perfektne, ja tiez pozeram teraz na niektore, len sa neviem rozhodnut. Posli fotky svojho. Stilo je super, mali teraz zase limitky, ale nepacili sa mi. Naposledy som kupil micartu leonardo a predal som ju do USA.

Inak, rozpredavam svoju zbierku. Necham si len par. Leonarda urcite. Montegrappu cervenu som uz poslal do sveta. Rovnako aj pelikana. 

Teraz sa zabavam restaurovanim pier, vymenou hrotov v modernych perach za vintage hroty. 

Ale aby sa nepovedalo, naposledy som di kupil Montblanc Marcel Proust. Asi budes poznat. 

  • Díky! 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov