Skočiť na obsah

Eurodance 90s


boss123

Odporúčané príspevky

Našiel som zaujímavé videá z 90-tych rokov z štýle eurodance zaujímavé že ako dobili tie skladby takmer všetky hitparády , a koncom 90-tych rokoch sa úplne vytratil cely ten hudobný štýl síce treba uznať že nie na škodu, teraz by som ani nevedel vypočuť ani 5 skladieb z tej doby, a pritom  jak sme šantili na nich na diskotékach. ach tie roky ......   :-)))

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na moment sa od toho vzdialim...

to, čo sa hrá vo svete momentálne, je stokrát horšie... myslím tým konkrétne vymývanie mozgov na MTV, napríklad.
nikdy som nebola ich fanúšikom, pamätám si nejaké vysielania z kraja po revolúcii sme to kdesi videli, ale mne to nikdy nič nehovorilo.

pre istú príčinu som si vypočula živé vysielanie, ten zážitok je otrasný. na jedno brdo, všetky skladby zaranžované rovnako, rovnaké echá, rovnaké hlasy, "chlapčenských" skupín, ktoré spievajú a tancujú všetky to isté, na tri vagóny, moderné je momentálne dokončovať pesničky tak, že naznačia, že pieseň pokračuje, dvihnú notu a tón ... a finito.
ale všetci.
to je jeden koncentrovaný des.

zlaté deväťdesiate.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

U nás v 90-tych rokoch frčal Dance floor, ale vlastne to je podobný, ak nie ten istý žáner. Bolo to pekné obdobie, po 80-tych rokoch, škoda toho. Dnes občas niečo dobré sa vyskytne, ale je toho veľmi málo a súčasnú tvorbu prakticky nepočúvam, hrajú kopu $hitov.

Z toho videa si pamätám veľa formácií aj singlov, myslím, že akurát len nejaké 2-3 skladby mi nehovorili nič, resp. som sa nevedel na ne rozpamätať. Trochu ma prekvapilo, že tam nie je nič od E-Type, čakal som minimálne dve skladby.

Čo sa týka Haddaway, tento mix so shuffle dance je skvelo spravený

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Starý dobrý Scooter :yahoo:ináč väčšina z tých formácií stále funguje len trošku zostárli , pribrali alebo sa už úplne vymenili členov, začal som pátrať na YouTube a dosť veľa videii som našiel zo všelijakých festivalov z posledných rokov kde ešte vystupujú tie projekty. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tiež som si myslela, ale na prvých troch miestach sa tam dlhdobo pohybuje jedna japonská skupina menom Arashi...
východná kozmetika a ich tváre, vyzerajú ako dvadsiatnici, chlapčenské zoskupenie.... ale kdepak.
spievajú presne to isté, ako všetci ostatní, aranžmá, tance, pohyby, piesne ako cez kopirák .... a pohybujú sa tam už dvadsať rokov, sú to čerství štyridsiatnici.... a fandí im celé Japonsko, čo je pochopiteľné. ale nič, nič nič nové. aj keď ich vidíš, zapadnú do masy, aj keď ich počuješ, tam nejde rozoznať jednu partiu od druhej, ani vekovo, ani hlasovo, ani zvukom, dokonca ani ženy od mužov.
je to des.
dúfam len, že tí ostatní budú mať jepičí život a zapadnú čím skôr.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Táto hudobná scéna ktorá mala trvanie necelé desaťročie, žije ďalej na youtube takže odtiaľ sa zásobujem takouto hudbou a vďaka tomu ako YT ponúka podobné videá tak som našiel veľa skladieb ktoré sa v tých rokoch ťažko zháňali. Vtedy boli jediné zdroje nahrávabie z rádia na kazetu alebo vychádzali tie výberovky Bravo Hits, Viva Hits a podobne na tých poľských kazetách a cédečkách a odtial sme si to hifiveži nahrávali na kazety. Teraz sú lepšie vymoženosti a stále objavujem skladby z tých rokov aj také čo som ešte nepočul.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Možno sa tento štýl vráti ako oldies/retro. Veď aj zábavy kde hrávajú 80-te roky a staršie evergreeny sú veľmi vydarené. Tak možno niekoho napadne urobiť dancefloorovú diskotéku. Kedysi sa v Šali na amfiteátri v 90-ych rokoch keď to letelo robievalo Mega Dance Party a vystupovali slovenské eurodance kapely ako Maduar, Lobby, D-Night, Bee M, McErik&Barbara, Salco, Exil a pod. V Seredi počas jarmoku vystupovali Maxim Turbulenc. Laici poznajú len jede jede mašinka... Ale oni hrajú Country, Dychovky, Šlágre, detské spievanky ale upravené do eurodance podoby. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Dobré. Stiahnem si. Môžete mi sem dávať tipy na pesničky. Tento žáner tiež počúvam a zbieram skladby. Z rovnakého obdobia sú aj Rave, Hardcore, Happy Rave, Happy Hardcore, Thunderdome, Das Modul, Blümchen, Mark Oh, Charly Lownoise & Mental Theo, Scooter, Imperio, Basic Element atď. Je kopa takých čo nepoznám a dobré sú.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov