Skočiť na obsah

USA prezidentské voľby 2020


game

Odporúčané príspevky

Dňa 8. 1. 2021 at 16:10, game napísal:

Trump mohol doslúžiť so cťou, ako-tak dobojovať tie svoje štyri roky. Nemal všetky myšlienky zlé, ovšem sa zapíše ako 45. prezident, ktorý ten záver ťažko nezvládol.
Nielen že sú tam vážne žiadosti o zastúpenie viceprezidentom na posledné dni, a majú zdôvodnenie aj v zákonoch, ale rozhodnutie vypnúť prezidentovi facebook a twitter, to je v dnešnom svete viac, než bola nejaká Monika svojho času.

Nejak tak. Trumpovi podla mna media nakladali cez volebne obdobie viacej, nez by si skutocne zasluzil. V USA uz boli aj  volby s tesnejsimi vysledkami,  vtedy som naozaj obdivoval pokoru a respekt, s akou obidvaja kandidati cakali na konecny vysledok scitania hlasov zaslanych postou. Trumpov postoj k vysledkom volieb je hruby skrt cez demokraticke tradicie tejto krajiny - a to aj bez zaverecneho postvania demostrantov na Kapitolu, ku ktoremu uz nenachadzam slov.

To, ze sa davu podarilo nakoniec podarilo preniknut do budovy a boli obede na zivotoch, moze mat priciny aj v demontazi zakladnych pravidiel, ku ktorym doslo uz pri vlne Black Lives Matters : teda ze nasilonosti sa daju ospravedlnovat "vyssimi ideami" a policajti nemozu zasahovat proti nasilnikom dosledne.

  • Díky! 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@game

Zaujímavé.. Sranda srandúca.. 

Keď aktivisti BLM búrali a ničili "rasistické" pomníky, kto proti tomu protestoval?"

"Progresivisti" ktorý teraz zdesene jačia vtedy tlieskali, radovali sa s toho, podporovali to..

Tvrdili že je to NORMÁLNE A OPRÁVNENÉ.. 

Pokrokári všetkých krajín tu máte ten váš NORMÁL.

Je to vaše dielo, to vy ste celý rok tvrdili že je to správne, a presadzovali ste to a propagovali. A ak nie tak ste aspoň čušali, veď tie BLM cirkusi boli predsa aj proti Trumpovi, tak bolo treba prejaviť pochopenie.. Žéé?

Slniečkáry veď nebuďte pokrytci, čím viac teraz ryjete do Trumpa, tým viac akurát odhaľujete svoju vlastnú sprostotu.. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo,  tak podme k normalu.

Kazdy politik   brani svoje stado,   keby tak nerobil,pride o nich.  A tak demokrati podporovali BLM,  republikani zase svojich aktivistov.  Ale kazdy normalny politik vyhlasuje ze je proti nasiliu, inak by stracal svojich umiernenych volicov.    A tak jeho problem je ako kracat medzi skyllou a charybdou,   niekde sa dari lepsie niekde horsie.  

Ale Trump toto nedokazal,  alebo aspon nie vcas, kedze dva dni po uz je fakt neskoro.  To ze  prisli jeho priaznivci je ocakavane, aj to ze im prisiel povedat par slov.  Ale ked sa situacia zvrhla, tak jeho politicky instinkt by mal zavelit k  upokojovaniu a distancovaniu.  Ale kedze je to Trump, tak sa nechal  viest davom.  A tohto sa nezbavi,   dokazal ze je nevhodny prezident,  Trump je nateraz politicka mrtvola a republikani maju problem, velky problem.  Trump dnes viaze na seba  cast volicov a to tych extremnejsich,   ak by sa odtrhol tak by republikani stratili vsetky dohladne volby,  hlasy by sa rozdelili medzi trumpovcov a republikanov.  Ak sa ale budu drzat, tak budu vo velkom stracat umiernych volicov.   

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 44 minútami, tyso napísal:

cize tu vytvaras konspiraciu ze to mali v plane republikani od zaciatku :)  No pekne.

neviem, ale ked si tak teraz to preberam, tak sa zamyslam, komu to malo pomoct a komu to mohlo uskodit....nejako mi s toho vychadza, ze Trump v tom urcite prsty nemal...tento Goringov scenar mohol pomoct jedine Bidenovi a jeho laviciarskym podporovatelom....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, alamo napísal:

@tyso

Teba to čo Trump hovorí vôbec nezaujíma..

Nepozrel si si ani len to video čo sem dala electric blue..

Žiješ vo virtuálnej realite..

hej treba sa snazit byt objektívny za kazdych okolností. aby sa nekumulovali dva extrémy 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a teba co presvedcilo, ze mas to kriticke myslenie?......tvoj kriticky egoizmus?....ja zasnem, ako sa rozne "osobnosti" pasuju do role kriticky mysliaceho....tzv. kriticky myslitel, by mal byt nestrannym pozorovatelom a nasledne aj komentatorom.....ty sa tak samoradis, tak si automaticky kriticky "myslitel"?.....fakt kriticke a objektivne sebaohodnotenie... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 8 hodinami, tyso napísal:

a to sa vola kriticke myslenie:), najlepsie je zacat od seba, 

a vtipne je ze to pise alamo a informator. 

vtipné je, ze sa taky moc múdry človek ako ty neodosobní .. ja viem sme ludia :-) 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ehm, nechytám sa.  Mame tu Trumpa, ktoremu trvalo dva dni kym dokazal odsudit utok na Kapitol.  A alama, ktory tento detail ignoruje,  za situacie ked sa republikani koli tomu distancuju od trumpa a velka cast hovori ze by mal odstupit ( 10 dni pred koncom).  S tezou ze Trump konal spravne a ze za vsetko mozu zli progresivisti je teda cosi celkom jasne v rozpore s realitou.

A miesto snahy na zblizenie reality a jeho pohladu obvini realitu.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ty sa uz nechytas nicoho, ty kriticky egomaniak.....si progrersivec ako vysity...toto tu dolu predniesol nejaky US repar, ako reakciu na Meryl Streepovu a jej "prevratny" prihovor na ocenovani obyvatelo Hollyvoodu...

https://www.facebook.com/rozhlady/videos/1344163892309238

...to bolo pred styrmi rokmi....teraz sa ozval US "Terminator" tiez z obvinovanim Trumpa....ale ten repar je nadcasovy a viac blizsie k realite pomerov v USA...ja tvrdim, ze degradacia spolocnosti v USA uz trva minimalne 20 rokov a Trump je jej produkt a tak issto je jej produktom Biden...to co teraz sa stalo v USA je zakonitym zaciatkom konca demokracie, ako sme ju doteraz vnimali...."Terminator" prirovnava akciu v Kapitole ku Kristalovej noci v Nemecku.....ja s nim suhlasim, akurat ta Gorigova akcia bola v rezii Bidena a jeho podporovatelov....to je kriticke zhodnotenie odo mna....ty mas ine kriticke zhodnotenie?....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator,   prvy predpoklad kritickeho myslenia je respekt k faktom.  Ale ty ich nerozoznas,  fakt nie je tvoje presvedcenie ani nikoho ineho. 

Kriticke myslenie je strukturovany proces, kde  posudzujes zdroje,  vytvaras tezy a nasledne icj konfrontujes s faktami. A si vopred pripraveny zmenit tezy ak nesedia s faktami.  A ty si uplne ukazkovy priklad kde to nejde, preto je tvoj prispevok taky vtipny.

Alamo je  o svetelne roky nad tvojou urovnou, len sa dostal do pasce informačneho skreslenia ked podvedome odmieta prijat fakty, ktore nesedia s jeho tezami.  Ale to sa moze stat kazdemu  a viem ze aj mne, preto pri diskusiach si rad precitam FAKTY, ktore pouziva druha strana.  Viem ze mne mohli uniknut prave pre moju zaujatost.   Ale pokial nemas fakty, tak to nie je na debatu, to je na vysmech.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak daj fakty, lebo doteraz to vypisujes iba svoje predpklady a vnucujes ich tu ako overene pravdy....si uz smiesny, ako nasa medialna zumpa, ktora sa uz ani neodvolava na nejake vyvazene informovanie, ale klame a skresluje vsetko, co nie je priskrutkovane napevno k podkladu....nejako tak ako ty....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

keby si cital a chapal, tak moja teza je ze zlyhal ako politik.    A teda je ako prezident nevhodny.  A teda je dnes pre republikanov problemom.   

A ty miesto toho si precital co ?  Svoje predstavy a nie to co pisem.    A to je preto ze citanie s porozumenim je pre teba nemozne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a len zhrnutie odkazu k demonstraciam :

washington post :  zdroj je  https://sites.google.com/view/crowdcountingconsortium/home

zozbierane data z 7305 protestov od roku 2017,  vsetky staty USA,  vacsie mesta.

A vysledok : 

policajne zatykanie v 5 percentach akcii, dohromady 8500 ludi.

K zraneniu ludi doslo v 1,5 percentach akcii.

Pri 3,7 percentach akcii doslo k poskodeniu majetku.

 

Takato je skutocnost,   tvrdenie ze slo o nasilne protesty je tak pravdive na maximalne 5 percent. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

pred 18 minútami, tyso napísal:

keby si cital a chapal, tak moja teza je ze zlyhal ako politik.    A teda je ako prezident nevhodny.  A teda je dnes pre republikanov problemom.   

A ty miesto toho si precital co ?  Svoje predstavy a nie to co pisem.    A to je preto ze citanie s porozumenim je pre teba nemozne.

nie nezlyhal ako politik....to si kde vycital?....u Bidena a spol?....a kde zlyhal, ako politik?...ze vcas nezareagoval a neodsudil ten Geringov plan demokratov na utok na kapitol?....napis presne co a kde zlyhal...inak tu stale dookola trepes svoje progresivne medialne nezmysli, ako Todova a Vagovic okrem inych samozrejme....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jasne, nepises, lebo nemas co...si klamar a manipulator....ja Trumpa nezastavam. hoci mi je prijatelnejsi, ako ta laviciarska spodina okolo Bidena, ktory ma asi uz aj problem z nejakymi funkciami biologickeho razu, ale kedze nebol lepsi, tak brali, co bolo....nevyslo im to pred styrmi rokmi z Klingonkou, tak to medialne masirovali dalsie styri roky....ale ozaj ma zaujma v com Trump sklamal ako politik....napis a ja ti odpisem, preco nesklamal ako politik....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov