Skočiť na obsah

Na politické (a iné prehnané) korektnosti raz zakapeme


game

Odporúčané príspevky

  • Pred 4 týždňami...

Anglická cestujúca opera prepustila polovicu hudobníkov vrátane mnohých, ktorí so spoločnosťou hrajú 20 rokov - v snahe „zvýšiť rozmanitosť“

Citát

Hudobníkom vo veku 40 až 66 rokov bolo povedané, že im nebudú ponúknuté zmluvy so spoločnosťou na jar 2022, a to s odvolaním sa na pokyny týkajúce sa rozmanitosti od Arts Council England, informoval Sunday Times.

Hudobníkov, ktorí oficiálne pracujú na voľnej nohe, možno vyradiť z opernej sezóny, ale mnohí s touto spoločnosťou hrajú až 20 rokov a považujú to za trvalé zamestnanie. Arts Council England zasiahla ETO a financuje ho vo výške 1,78 milióna libier ročne s tým, že spoločnosť nikdy nepodporovala vo vyhodení hudobníkov. "Nedali sme pokyn Anglickej turistickej opere, aby nám poslala tento list," uviedla Rada. „Teraz vedieme rozhovor s ETO, aby sme zaistili, že nebudú porušené žiadne kritériá financovania“.

 

Anglická turné Opera opustila viac ako polovicu svojich hudobníkov brutálnym pokusom o zvýšenie rozmanitosti v spoločnosti   Anglická turné Opera opustila viac ako polovicu svojich hudobníkov brutálnym pokusom o zvýšenie rozmanitosti v spoločnosti Riaditeľ ETO James Conway napísal hudobníkom, že im spoločnosť „prechádza niekoľkými významnými zmenami“, ktoré zahŕňajú „zvýšenie rozmanitosti jej tímu“.

Povedal, že opera bude uprednostňovať „väčšiu rozmanitosť v orchestri“, pretože na javisku dochádza v tejto oblasti k „neustálemu pokroku“. Conway dodal, že rozhodnutie je „v súlade s pevným vedením Rady pre umenie“.

 

Tento krok odsúdil zväz muzikantov, podľa ktorého bol list „zhrozený“. Dodáva: „To sa rovná takmer polovici orchestra, ktorý stratil svoje úlohy. "Mnoho členov, ktorým bolo povedané, že nebudú rezervovaní na rok 2022, vystupuje s ETO 20 a viac rokov." https://www.dailymail.co.uk/news/article-9982453/English-Touring-Opera-drops-14-white-musicians-woke-drive-increase-diversity.html

 

  • No neviem, neviem 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

tak už aj Rološov dostihol súčasný hon na čarodejnice :cotisisi:

Citát

britská rocková kapela Rolling Stones škrtla zo svojho najnovšieho turné s názvom No Filter pesničku Brown Sugar (Hnedý cukor). Skupina tvrdí, že k tomuto kroku pristúpila pre obavy z toho, že fanúšikovia v 21. storočí nedokážu prijať, že skladba je o hrôzach otroctva, a nie jeho oslavou.

Informácia o tom, že skladbu Brown Sugar na novom turné Rolling Stones nezahrajú, padla v nedávnom rozhovore pre Los Angeles Times. 77-ročný gitarista Keith Richards potvrdil, že táto pieseň tentokrát nezaznie. Spolu s frontmanom kapely Mickom Jaggerom však dodal, že ju nechcú z koncertov vyradiť natrvalo.

„Čo nepochopili, že tá pesnička je o hrôzach otroctva, ale aj tak sa ju snažia pochovať?“ reagoval Richards v interview na kritiku, podľa ktorej je song Brown Sugar rasistický.

https://dennikstandard.sk/126447/rolling-stones-stiahli-z-turne-skladbu-brown-sugar-podla-kritikov-oslavuje-otroctvo/

 

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 4 týždňami...

Rasizmus sa vyskytuje dokonca aj u prístrojov:


Británia v nedeľu vyzvala medzinárodné spoločenstvo, aby podniklo kroky v súvislosti so zdravotníckymi prístrojmi, akými sú napríklad oxymetre, ktoré lepšie fungujú u ľudí so svetlejším odtieňom kože.
https://svet.sme.sk/c/22787743/britania-bojuje-proti-rasovej-nerovnosti-pri-medicinskych-pristrojoch-pri-roznych-odtienoch-koze-vraj-funguju-odlisne.html

Treba zakázať oxymetre!
  • No neviem, neviem 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hm,  ale podstata je inde.  Oxymetre nefunguju dobre pri tmavej pokozke,  netreba ich zakazat ale treba vyvinut take co meraju dobre aj cernochov.  Mne to dava logiku a nevidim na tom nic z prehnanej "korektnosti". 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 16 minútami, tyso napísal:

 Mne to dava logiku a nevidim na tom nic z prehnanej "korektnosti". 

Výrok "Ide o rasovú nerovnosť v prípade niektorých lekárskych prístrojov" evokuje, ako by išlo konštruktérom o zámer. Je to ale technický a nie rasový problém. Takéto vyjadrenia apelujú na vášne a vyvolávajú iba zbytočnú averziu.
 

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

povodne vyjadrenie je ale neutralne, upozornil na problem ktory existuje. A ziada technicke riesenie a podporu vlad . na Ide o rasovú nerovnosť v prípade niektorých lekárskych prístrojov. Je to neúmyselné, ale stáva sa to a oxymetre sú toho dobrým príkladom," uviedol Javid pre televíziu BBC

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22787743/britania-bojuje-proti-rasovej-nerovnosti-pri-medicinskych-pristrojoch-pri-roznych-odtienoch-koze-vraj-funguju-odlisne.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 11 minútami, tyso napísal:

povodne vyjadrenie je ale neutralne, upozornil na problem ktory existuje. 

"Je to neúmyselné, ale stáva sa to a oxymetre sú toho dobrým príkladom," uviedol Javid pre televíziu BBC."

Ak je to neúmyselné, načo do toho zatiahol otázku rasovej nerovnosti? Jeho tvrdenie o rasovej nerovnosti je samozrejme "údernejšie", čo sa napokon prejavilo aj v publicite jeho vyjadrenia. Ako reklama je to dobrý ťah, no zbytočne rozdúchava vášne. Spiner by si takúto správu, bez rasového kontextu, ani nevšimol. A nie je jediný. Ten článok už obehol celý svet. Pritom riešenie problému je celkom triviálne. Alebo nie?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ked sa z technickeho problemu vyraba politicky, tak to nie je dobre.

IMHO sa neda vyrobit pristroj, ktory bude merat cernochov rovnako presne ako belochov, "rasova nerovnost " je fyziklane danna.

Co sa da spravit, je vyrobit citlivejsi pristroj, ktory bude aj pri cernochoch merat kyslik s uspokojujucov presnostou. V tomto zmysle sa ale clanok nevyjadruje. A myslim, ze ani minister nie, ked tvrdi, ze je to neumyselne, a ze sa to deje na celom svete - neverim, ze nikde nemaju citlivejsie pristroje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

smiley,   toto je vsak problem,    nie rasisticky ale rasovy.  Ale rovnako to plati aj na zeny,  jednoducho casto su inzinieri slepi a nerozmyslaju nad tym ze na svete su aj  nebieli aj nemuzi.  A prikladov aj na to ze aj na deti zabudali je tiez dost.   A tak je to trochu aj politicky problem. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No tak aj ipl depilatory funguju najlepsie na svetlu pokozku.:agree:

Tak snad ich nestiahnu z trhu..a ja fakt neverim vlastnym ociam?, ze rasizmus ci kvazirasizmus sa da zatiahnut aj do niecoho takeho..:doh:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...

súčasný režim nezaprie svoju DNA v betaverzii EU

Citát

Vydavateľstvo Ravensburger Verlag prestalo predávať niekoľko titulov kníh o Winnetouovi. Dôvodom sú kritické ohlasy voči knihám, ktoré majú podľa kritikov podporovať rasistický folklór a trivializovať kolonizáciu domorodého obyvateľstva.

https://dennikstandard.sk/240394/str_pk_nemecke-vydavatelstvo-stiahlo-novu-knihu-o-winnetouovi-vraj-podporuje-rasisticke-stereotypy/

Citát

Nemecká verejoprávna televízia ARD už nebude vysielať filmy s kultovým náčelníkom apačov Winnetouom. Problémom je, že vo filmoch sú príslušníci domorodého amerického obyvateľstva označovaní ako „Indiáni“.

https://dennikstandard.sk/241550/nemecka-verejnopravna-televizia-uz-neplanuje-vysielat-filmy-s-winnetouom-su-vraj-rasisticke/

za vlády eurokomisára Adolfa boli Mayovky v Nemecku tiež zakázané...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://www.tyzden.sk/podlampou/88034/pod-lampou-kriza-slovenskej-republiky/?ref=tit

Ak to bude ze Samo Marec,bezdetny, chce ujst . Vedla sediaci Kostolny, ze on chce aby jeho deti 17 a19 rocne odisli do zahranicia, ja tiez aj z Gemera nielen z Bratislavi maju 13 a 15 rokov. To sa aj deje a dlhodobo. Ja aj Kostolny tu ostaneme ale nase deti nie. Spravim vsetko aby moje deti nepoznali korupciu. Aj v tom klube kde hra,,hrava stale v Revucej. na normalneho trenera,ked bude dobry bude hravat.  Utocnik co som o nom pisal v minulosti a bol sikovny, velmi sikovni, nechelo sa mu trenovat za Revucu nechcelo sa mu ani za Bystricu. Co hra nie 4 ligu,ale 1. ligu. Toho chalana by som jeho byt otec rozfaral. Poznam oboch jeho rodicov. A s otcom som sa niekedy kopal. Len stym asi nespravis nic. Ten chalan aj 6 rokov nechcel hrat futbal, som zvedavi co bude robit.  Kazdy druhy rok netrenoval,ale aj tak bol najlepsi. Dobre nechces v Revucej, ides na I.ligu? Nie. Ved to je v poriadku a ma asi nny myslienky. Kludne by mat mohol aj moj syn. Neviem ci ma, keby mal by teraz aj teraz vnoci vyberal zemiaky.

Len so srandy, ta anglicka jeho sesternica sa prisla na zapas pozriet. Nielen na neho aj na inych chalanov,hrali dobre, pride aj zajtra(aj zajtra moze byt dobry futbal,ci bude,Velky Krtis). Odve hodiny odchadza po zapase,teda ti iny chalani sa jej pacili, syn hral 4 minuty, jej poznamka, vsetci su vdresoch Marek v satach,(ma dres po kolena) potom ho povzbudzovala, papek bez. Oni sa takto doberali 2 mesiace. Od dievciny co neve dobre(nie dokonale,dobre vie) po slovesnsky,ale ma nieco  z anglicka(srandicky). Jeto vtipne vzdy. MOj syn a bratova dcera, si so seba chceli len spravit frk.  Brat u ma bol viac akokedykolvek. Zrejme chcela dcera. A bol som rad. Aj ze som mohol vidiet brata. Tohto leto som mal najlepsie ake kedy som mal. Boli umna aj kamarati z Bratislavi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 29. 8. 2022 at 22:32, slimak napísal:

Z akeho dovodu boli zakazane? Kvoli odboju jednotlivca - slobody?

Našou novou Snehulienkou sa stane Rachel Zegler – herečka, speváčka a YouTuberka kolumbijského pôvodu. https://www.rewind.sk/latino-snehulienka-rachel-zegler/

No neviem, Snehulienka? Arielu kolumbijského pôvodu si viem celkom dobre predstaviť?  Horšie je to s takou Annou a Elsou. Elsa je nordický typ a v krajine snehu a ľadu je jej "korektná" náhrada trochu problematická. Alebo som už, vzhľadom na môj vek, príliš konzervatívny? Nakoniec, prečo nie, aj snehuliak Olaf je nahraditeľný.   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 21. 11. 2021 at 20:14, tyso napísal:

povodne vyjadrenie je ale neutralne, upozornil na problem ktory existuje. A ziada technicke riesenie a podporu vlad . na Ide o rasovú nerovnosť v prípade niektorých lekárskych prístrojov. Je to neúmyselné, ale stáva sa to a oxymetre sú toho dobrým príkladom," uviedol ...

Ach na toto som natrafila znovu prave teraz a mam k tomu pripomienku 🙂

Takze protestujem v mene plavovlasych belochov proti rasistickym pristrojom, teraz mi nenapadne ako sa volaju, ake odstranuju neziaduce ojedinele ochlpenie trebars na tvari raz a navzdy - ovsem uplne uspesne je  len pri tmavych a ciernych chlpkoch a vlasoch- na svetle a plave nezabera...

Tak. Haha... a Hellé tu uz o depilatoroch pisala kusok vyssie 😃

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Beloši už nesmú nosiť dredy?

https://dennikstandard.sk/232103/progresivni-aktivisti-dosiahli-zrusenie-koncertu-dovod-hrali-belosi-s-dredmi/#  

Išlo teda o „kultúrne privlastnenie“, ktoré sa definuje ako „ne­vhod­né osvojenie si prvkov jednej kultúry členmi inej, dominantnej kultúry“

A čo tak nosiť kravatu, alebo motýlika, alebo tetovanie? Nie je to osvojenie jednej kultúry členmi inej?. 

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Paora_Tuhaere,_by_Gottfried_Lindauer_2.jpg

Obrazok.jpg.e1b66c03ad5e579d8d96423674cb8551.jpg

A čo tak odfarbovanie na blond, alebo vyrovnávanie kučeravých vlasov žehličkou, nie je to ne­vhod­né osvojenie si prvkov jednej kultúry členmi inej a popieranie vlastnej identity?

Ešte že tu máme energetickú krízu. Možno nás prinúti, zaoberať sa aktuálnejšími problémami.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 19 minútami, tyso napísal:

 potom sa snad uz kyvadlo hluposti zacne obracat.

Pokiaľ by to bola analógia s kyvadlom, tak by ma to naplňovalo optimizmom. No čo ak to nie je analógia kyvadla, ale skôr voľného pádu. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov