Skočiť na obsah

Futbal - deti


slimak

Odporúčané príspevky

Vtom zapase nastupili v zaklade 5 hracov narodenych 2007(to su ti najmladsi, najstarsi su 2004), moj syn bol 6.ty. Relativne slabsi super. V takom zapase moze moj syn hrat. Trener supera  synovi povedal, dobre si hral skoda tej nepremenenej penalty. Starsi hraci od nas povedali aby to siel kopat Marek, co tam bol 10 minut na ihrisku(samozrejme ze to mal dat,ale ma zazitok,ci skusenost,nikdy nekopal v sutaznom zapase penaltu). Dva minuty predtym sa tiez kopala penalta. Co premenili.

Syn mi povedal,ze vraj trener isiel pre hracov smerom na BB aby ich povyberal(a doviezol) zo skoly a mohli hrat. Hralo sa v stredu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Dnes nasi vyhrali 7:0, syn hral 12 minut. U syna  ja nechcem aby hral .lebo do subojov idu surovo, sa mozu zranit,aj na cely zivot. Zas chcem aby hral, lebo on sa tam subojom vyhne. A som si isty, aj ked som nevidel 5 ich zapasov, do utoku im pomoze. Inak syn je po mne a teraz rastie. Ja mam 1,8 m neviem ci bude mat 1,9,kludne moze. Dnes dal tri goly kamaratov syn. Dnes hrali so slbsim drustvom. Je to celkom zaujimava sutaz nasi skoncia ak sa budu snazit 2,3ti. Je tovyrovnane,vsetky tie druzstva so su v tabulke mozu prekvapit. Zobrat body lepsiemu.

Len so srandy pod nami su Cebovce, a sme snimi odlozili zapas. Cebovce vyhrali nad RS.

Prvy budu Krtis, RS,ci Cebovce.Nam davam 10% ,ale ak sa budu snazit 2,3ti mozu byt.

Tabulka.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://tv.pravda.sk/relacie/fair-play/epizoda/10573-kmotrik-otrok-futbalovej-lasky-s-weissom-chcu-petrzalske-repete?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_rubrikovy_box

Slovanu gratulejm, ze sa zmatozili. Oni na jesen zahrali niekolko dobrych zapasov, ja si pamatam v Bazileji, nevravim ze tam hrali suprovo do utoku,ale hrali velmi dobre, mi bolo jasne ze su lepsi ako Bazilej(a ze Bazilej nema sancu,byt lepsi ci vyhrat). Aj proti Ferencvarosu aj Paok Solun vonku zahrali velmi dobre. 

Samozrejme som rad, aj kvoli bratislavskym fanusikom, ci divakom. Ci slovenskemu futbalu.  inak aj v Kosiciach sa bude na jar hrat ta ista sutaz, aj skor, v Kosiciach hrava Dnipro.

https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/zapas/669736/#zostavy

Syn je napisany v zaklade, ale striedali sa opacne, nabehol na druhy polcas. Dnes aj muzi hrali v ten isty cas vonku, teda asi dvaja hraci hrali za muzov. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Neviem ci poznate relaciu Ina liga, chodia na zapasy nizsich lig a humorne to podavaju. Boli aj v Revucejna 6stu ligu? Tam hraju starsi, 35 rokov a oni hrali zapasy ako ziaci aj so Slovanom ci Zilinou. Potom 15 rokov nic,ziadna vychova deti. Tam mas skazdeho druheho rocnika po jednom, o dva tri roky tam z rocnika kazdeho budu aspon 3. Tam sa mozno nebudes vediet dostat.

Dve ine srandy,  nasi vyhrali asi 3 zapasy z 11tich, a ten co tu mlaku vymetal s lopatou z brankoviska bol prezident klubu.

 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/zapas/669723/#tabulka 

Vsetky tie muzstva co su nad nami su lepsie ako my. Dnes sme prehrali s Cebovcami. 2:4 Pritom hrali ty starsi. 2007 sedeli. Cigan utocnik 2006?  Proste stymi 2004 a 2005 mame nato maximum.  Na zaciatku sezony som bol na nich pozriet,hrali celkom slusne a pekne. Na rok to bude lepsie.Lebo 2006 a 2007 oni maju mozno 10 hracov a dalsich 10 co hraju za ine kluby.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Bol turnaj 7 skol vo florbale, syn bol v brane a prehrali vo finale. Teda druhy. Dal mu gol brankar futbalistov MFK, skym hrava medzi nohy.

-----

Tie deti nikdy nehrali florbal, syn ano uz niekolkych tych turnajov sa zucastnil v minulosti, ale oni to netrenuju, v stredu turnaj v utorok nieco zahrali na telesnej. Syn bol, v brane. dostal 4 goly, mozno keby bol v obrane by nedostali tolko. menej ako 4 je uz len nula.

---------

Syn pomaly rastie zacina asi cm za mesiac(teraz ma cca 165pred rokom mal 145cm). Mozno o rok sa snim prestanem hrat na bitku(ja to uz ani nerobim) lebo ma premoze.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Bez Matovica nas klub vedel fungovat. Vedel fungovat, ze nejaki oteckovia si povedali ze do toho idu, ci aj nejaky co mladych chceli trenovat, ja a ci my ostatni oteckovia a mamicky dobre, trenujte ich. Budeme vas podporovat, minimalne deti posielat na treningy. 

https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/obfz-rimavska-sobota/zapas/687008/#zostavy

Ja tieto deti som nikdy nevidel,ani nepoznam ich rodicov. Ten co dal 4 goly ma 7 rokov. Moj syn ma 15 rokov. Teda to funguje minimalne 9 rokov. 9 rocnikov co budu hrat za Revucu a radi tam bude aspon 50 chlapov cu budu ochotni hrat za Revucu, to budu musiet aj Lubenik a Jelsava spravit muztvo to sa nezmesti do Revucej.

Tie deti ako dospeli budu hrat futbal. V Revucej ich tomu drilu naucia. Aj laske k fotbalu, tie deti to robia od skolky. Aj moj syn zacal ako skolkar.  V minulosti za socializmu? Povyberali z tretiakov stvrtakov.  nevravim ze dnes je to dobre,alebo ze v minulosti to bolo zle. Len ze to tak je. Samozrejme ze dnesne deti vedia lepsie hrat ak to hraju od skolky ako deti co do nich prvy krat trafila lopta v 8,9,10 rokoch. Aj ked vtedy si na parkovisku mohli pokotulat.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Posviatkoch v telocvicni bolo aj 16 deti - dorastencov. Chceli sa hybat. Naposledy 7 ,ale prisiel si snimi zatrenovat aj Michal Breznanik(aj hrac Slovanu ci reprezentant) - o nom mi povedal syn. A zajtra si zabehaju vraj 5 km. Behat treba. Snimi bude behat aj trener. Ved keby nie trener, nik by ani nevedel co je futbal. A 5 km, to v telocvicni nenabehas ani na futbalovm stadione. Inak 5km sa mi nezda vela mozno naprvy krat akurat. A v snehu, oni s nim aj futbal hrali v snehu(ked boli deti 5-6 - 7 rokov dozadu,fotku som tu dal).

Podporim nasich futbalistov (dorastencov kde je moj syn,moj syn tam takto bol asi 4krat ale neviem ci by nasiel cestu , tu najlahsiu) 200 eurami. Ked si to odbehnu na Prednu Horu, tam sa vykupu a najedia tam by im ciastocne 200 euro mohlo stacit. Ked nie dam 300. 

Ked je to blbost a trener to nebude chciet, dam mu tych 200 euro nech si to spravi ako chce.  A vlastne moj syn bude moct hrat v zaklade.  Vlastne mu nic nedam.  Aby som ho nepodplacal. 

Inak syn uz narastol ma asi 175- za pol roka mozno 20 cm. Je rozdiel ci mas 155 ci 175 a hras obrancu.

175 je stale malo - ale narastie. Jeho spoluzici mali do 190. To na tom parkete bolo vidno na venceku 190a 155. Ale jeho brali aj pri 155cm.

Zas ked bude mat 1,9 to uz pre mna je nenormalna vyska. budem sa na 16 ,ci 17 rocnoho syna pozerat dohora?

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Doplatok 80 až 190 eur

Podľa prepočtov klubu by rodičia mladých hokejistov v takejto situácii mesačne doplácali vyše 80 eur v optimistickom a takmer 190 eur v pesimistickom variante. V minulom roku to bolo od 20 do 60 eur.

„Ak sa toto stane, tak sa nám rozpadne členská základňa. Nie všetky deti budú môcť hrať hokej. Je to špirála. Keď nám odíde sto členov, tá suma sa bude musieť rozrátať na zvyšných 300 a tým pádom bude ešte vyššia,“ dodal Handzuš.

Likvidačnou je podľa neho suma 160-tisíc eur za prenájom štadióna (ľadu) a šatní. Doteraz to uhrádzali z dotácie od mesta, ktorá je v tomto roku nulová.

Jedinou optimalizáciou výdavkov, ktorú Handzuš vidí, je menej tréningov a žiadne šatne. „To potom ani nemusíme robiť hokej,“ dodal.

https://e.dennikn.sk/minuta/3227468

 

Maju 400 deti-hokejistov, futbal je lacnejsi nas klub ma okolo 100 deti. Matovic mal na tlacovke za sebou hokejistu a baletku a dopadne to ako vzdy. 

Priklad fudbalovemu klubu mesto prispievalo 10 000 eur. To bolo vsetko a stadion bol zadarmo. Tych 10 000 eur bolo na autobus na sutazne zapasy(pre 4 timy, mladi a starsi ziaci ti idu v jednom autobuse, dorast a muzi, pripravka to je do 10 rokov to si vozia rodicia na turnaje,oni sutaz-ligu nemaju). Ked nam mesto neda tych 10 000 prezijeme. Zaplatime si to sami. Ja ani neviem ,ako to je. Ale asi takto. Tenisove kurty mame tiez zadarmo, len sa one starame aby sa tam dalo hrat.

Pre deti rodicia a pre dospelych, snad tych 100-200 ludi co tam chodi sa vyzbiera. Inak nebudu vidiet nejake druzstvo z dediny od Krtisa. Tenis aj futbal z mesta nema v podstate nic. Aj tie sportoviska si urobili ludia. Pred 60 rokmi. Sami si to udrzuju. Som dvakrat tam maloval zabradlie. Tenisovy kurt si tiez na jar po zime musis upratat a pripravit aby sme mali kde hrat. Mame dve kurty, pred dvomi rokmi stacil jeden, len chodilo viac ludi ta jeden clen urobil(zrekonstroval) aj druhy. a tak mame dva.

Revuca este nema schvaleny rozpocet.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

https://sportnet.sme.sk/spravy/futbal-tj-madunice-peter-zelensky-trener-siedma-liga-2022-2023/

Siedma liga u nich moze byt asi ako 5ta u nas.

Dnes mali trening muzi s dorastencami 16 sa ich zislo. Zahrali si proti sebe aj futbal a dorastenci vyhrali o 6,ci 8 golov pri rovnovaznom pocte hracov druzstve. 5+1 na striedacke 2 na umelej trave.

Dobre nebudem ich kopat, nepojdem do suboja tvrdo,ale prehrat na malej ploche a o 6 golov? S 15 rocnymi?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Revuca dnes vyhrala 11:0, moj syn nastupil asi v 75 minute. Dnes to bolo od neho slabsie. Alebo nic ako by chcel mat viac minut.

Iny pripad je ten byvaly sused. On za celu svoju karieru ,za 4 roky ma odohratych 299 minut a dal dnes 2 goly a celkovo 4.

On asi kolko ma odohratych minut v zapase ma priblizne tolko aj natrenovane s klubom(alebo ten pomer 1minuta zapas 5 minut treningu). Priklad moj syn ma odohratych cca 5000 minut, realne 3000 minut(lebo u mladsich ziakov ,kto je na zapase ma plny cas, tam sa to strieda ako nahokeji). Ale na tych treningoch klubovych stravil 15 000 minut.mozno 20 000 -25 000,zas moj syn chodi na treningy, a tie su aj v zime ci lete kedy zapasy niesu(teda to je len moj odhad ,isto nepresny kto kolkot stravil treningom). 

https://sportnet.sme.sk/futbalnet/clen/1427534/#statistiky

Chalan prestupil ,lebo ja ani neviem kde byva,ale hra za Rimavsku Sobotu. Dnes nastupil na prvych 28 minut. Preco mu to ide? lebo ma rad aj futbal. On stravil 45 000 minut skakanim saltiev(co sa odrazuaju od zeme aby spravili nejaky trik, dopredu do zadu,kolko rotacii, akym smerom) , back flop a podobne, 30 000 minut sa hral s loptou. Z casti tretiny aj mojim synom.

Teda on ma ovela viac natrenovane(ale nie v klube). A som velmi rad ,ze sa mu dari. Je to aj dobry chlapec,teda v ramci.Ak spravi chybu snad sa pouci.

---------------

Dnes za Revucu hralo 8 hracov co maju 17-19 rokov,rocniky 2004-2006(tu realne su len04),. A i vedia hrat futbal, ci ich to trener naucil, deti naberali az od rocnika 06,07,08,09 atd. Resp zacali ich trenovat od skolky. 

Teda moj syn hra s hracmi s ktorymi sa poznal vedel kto to je mali medzeru 2005 . Resp, su dve . Jeden hraval stymi starsimi a jeden s tymi mladsimi.  Ale snimi na treningu snimi bol prvy krat . 

--------

Dnes hrali dobre,aj ta sutaz este moze byt zaujimava, asi RS vyhra. Ale koniec tabulky bude aspon pre mna zaujimavejsi ak nasi skoncia na 2,3 mieste.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes nasi vyhrali 1:4 v krtisi. To sa im podari raz za 5 rokov. Krtis posledne dva roky vyhrali sutaz,ligu starsich ziakov. 

https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/zapas/669762/#tabulka

Chalan sa moj chalan boji nieco tvorit v tych zapasoch. Na vysku uz nieje mensi, na kila,ale hlavne sa boji.  Ja nechapem preco sa ma bat. Je 5 muzstiev kde o proti nemu budu mat lepsich hracov a dalsich 8 muzstiev kde budu mat horsich. trenener ho postavi na tych horsich, on preto hra hocikde. okrem stredoveho hraca a strdoveho utocnika ,hra vsetsko. Aj stopera co nikdy nic nezahlavickoval,ale aj to hra. 

Boji mozno nevie. mozno aj realne nevie. nemyslim. nema sa ani coho bat bitky, ma tam  na ihrisku 6,7,8  spoluhracov co maju 18 rokov, ti si spravia poriadok.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/zapas/669787/

Dnes nasi vyhrali nad RS. Co doteraz prehral len raz. Nasi hraci boli o trosku vacsi. Premer vekovy 17,63 a RS 17. 

Dobry zapas ,slusny, faulov bolo mozno 8na oboch stranach, priame kopy 2 ku2,v podstate ani ziadne auty. Ziadne nadavka ani madarske. Comu nerozumieme,aspon ja. Nie co naj ako RS mamicka, bez uz nevladze.  Aj ked ich deti prehrali ,podla mna su radi ze v sutazi je Revuca. 

Filakovo tiez vie pripravit hracov, teda vedia hrat. Unas hrali dvatyzdne dozadu 0k0. Ale to bol zbytocne nervozny zapas. Ani v tomto zapase sa deti nekopali, kopaju sa tie co nevedia hrat futbal. Aj to niektore.Tisovec sa nekope.

Chalan mi povedal, ze s madarmi je to tak. Priklad aj z Tornali. 

Teda Rimavska Sobota niesu madari, vedia hrat futbal a hraju futbal. Dakujem ze v Rimavskej Sobote to tak robia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Uz len dve poznamky, nasi hrali minuly rok5 ligu(ju nevyhrali),ti isty hraci a dnes vedia byt v prvej stvorke 4.ligy, Rimavska aj ked to vyhra tretiu ligu hrat nebude. Nebudu chiet hrat tretiu ligu. Podla mna dovod velke vzdialenosti a aj slabsie tie timy,ci ako to nazvat. Vtej 4 lige maju 6 dobrych a 7 slabych. Keby chceli mat lepsie druzstva to musia ist do druhej ligy. Ako Lucenec. Len Lucenec hra so Sninov. Nic proti Snine, ci Kysuciam, len je to daleko.

Ta liga z okresov VK, LC,RS a RA a oni sa tam vedia dopravit do hodiny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes deti nehrali, odstupilo jedno muzstvo.

Hrali sme tenis, stvorhru. Skoncili sme druhy so 4roch. Prvykrat sme vyhrali zapas(nikdy sme nevyhrali stvorhru a hrali sme ju asi malo ale15-20 celkovo) Potom druhykrat. Vo finale opat prehrali. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Neviem ci viete ,ze nasi sa dostali do strfinale WC 20 rocnych. 

Aby sa tam dostali museli usporiadat ME do 19 rokov. Neviem ako vyhrali nad Rumunmi,ale videl som zapas s Rakusannmi o 5 miesto. Rakusania boli na kazdom poste lepsi, len hlupaci, nehrali futbal. Faulovali a spravne dostali 3 cervene karty, teda sa dostali na majstovstva sveta.

Teraz som bol zvedavy ako sa za rok posunuli. Proti Ekvadoru aj, proti USA asi zahrali to maximum co vedeli. Prehrali 2:1 a 2:0. 

Tito stastickari sa dostali do stvrtfinale. Budu hrat s Kolumbiou.

Teda nasi sa asi za rok zlepsili. Nik nikdy nemal take stastie ako tato repre. Az je to neuveritelne.

 

Videl som tri zapasy tychto chalanov proti Rakusanom, Ekvadoru a USA. Vzdy boli horsi. Az dramaticky. Boha ako sa toto tal moze dostat tak daleko.  Teda aj nieco musia vediet. Ci mali neuveritelne stastie. Proti tej Kolumbii hrajte futbal.

Disciplinu maju. Pocuvaju trenera. Len kvoli tomu sa tam dostali.

Nemci, Portugalcania, Spanieli, Francuzi,Holandania tam niesu ci dalsli s z Europy.  Su tam Slovaci. Z europy este Izraelci, Taliani a Anglicania. Francuzi nepostupili,pre skore.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A aj preto nemá moc zmysel sa nad športom nejako hlbšie zamýšľať. Šťastie a nešťastie funguje nad tým, čo sa odohráva na ihriskách. Niekedy to tam "padá" inokedy ani za toho svätého. Raz sme "majstri" inokedy lúzri. 

Ale v podstate o nič nejde. Len peniaze sa točia dookola a jednotlivci športovci prežívajú v tom svoje osobné zážitky, trápenia i radosti. Azda im je to nápomocné na ich ceste k tomu, aby sa stali dobrými ľuďmi.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prehrali 5:1 , teda na futbal a mysliet si ,ze na Slovensku ta naucia futbal, je smiesne. 

Naucit behat ano. V cezpolnom behu a to bol beh okolo arealu skoly, vyhral futbalista co hrava za Podbrezovu. Nikdy by som si nemyslel ,ze moze porazit mojho syna v behu. Nikdy nebehal. Teraz zrejme ano a moj syn nie. 

Citát

 

Anna Karolína sa v roku 2012 dostala do juniorského finále na Roland Garros a jej sestra Kristína o dva roky neskôr vo Wimbledone.

Hoci sa im darilo, ich otec Juraj Schmiedl mi pred pár rokmi povedal, že by dcéry už na tenis nedal. „Čo by som poradil iným rodičom? Nedať dieťa na tenis. Ja by som do toho už znovu nešiel.“

https://dennikn.sk/3402064/pribeh-schmiedlovej-ktora-porazila-rusku-v-ukrajinskych-farbach-doma-mali-velku-kniznicu-cita-o-havlovi-aj-obamovi/?ref=tit

 

Teda nech sportuju,ale upinat sa nato , ze im zlepsite sportom zivot, vrcholovym sportom asi nie. Teda raz za tyzden na hodinu a pol tenis staci. Futbal detto. Z tychto hracov co boli na majstrovstvach svetach sa futbalom neuzivi asi nik. Mozno okrem mladeho Saura. Lebo to nevedia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/zapas/669803/#tabulka

V sobotu nemohlo prist Kalinovo odohrali to dnes. Syn tam bol na 18 minut a dostali tie dve goly,ale vraj jeho to neboli(hral podla jeho slov defezivneho zaloznika,ale goly boli po chybe brankara, a druhy brankara a stopera,mohlo to tak byt). 

Ta liga nieje tak zla. Je tam 5 timov,kde to moze dopadnut hocijako(a 4 su lepsie,teda mas motivaciu). A dalsich 5 kde snimi mozes dopadnut hocijako.my sme prehrali aj s niekym s desiatym.

Teda pre mna ako Revucana je dobra, ja poznam nasich ak su 4ria lepsi ,je to dobra liga. 

Ak si pozries golov co dali a dostali tych5 timov boli  inde ako ti ostatni. Ale relativne vyrovnani. Priklad RS a RA. Je to iste skore.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Dnes Slovan aj vcera ci predtyzdnom Trnava,aj ich supery, hrali futbal. To cloveka aj bavi pozerat. Midlsboroo milwall to horsie ste nic nikdy nevideli, oni stali. 90 minut.

Prajem Trnave prejst cez Dnipro. Ak sa posnazia mozu to dosiahnut. Len musia zahrat na maxime svojich moznosti. A Slovan?  To je detto. Mlady Weiss, dnes tam bol chvilku, je to absolutne iny hrac, ako 45 hracov co tam boli pripraveni ci hrali. Ale aky to je vymastenec v palici.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Syn nastopil 74 minute.

https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/zapas/706726/

Dnes na syna nemozem povedat nic zle. Vytkol som mu nedostatky.

Synovi som povedal, ak sa do zakladu nevies dostat v Revucej, sa na to vykasli. Tie deti su kamarati.  Nerozumiem  treneovi. Teoreticky by aj syn by bol aj najlepssi na ihrisku ,On ho tam neda. Ten trener mi je aj kamarat sme proti sebe hrali.

Syna nebudem tlacit,asi vsetci rodicia robia, ja chcem aby sa presadil sam. Ma nato.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov