Skočiť na obsah

Futbal - deti


slimak

Odporúčané príspevky

Citát

 

Pro fotbalovou Evropu to může znamenat naprosté zemětřesení. Nejbohatší kluby z Anglie, Španělska a Itálie oznámily založení vlastní Superligy coby protiváhy k reformované verzi Champions League. Reakce UEFA? Rázná a odmítavá: „Uděláme všechno, abychom tento cynický projekt zastavili.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/fotbal-navrh-superliga-liga-mistru-uefa-varovani.A210418_191756_fot_pohary_jic

 

Vo futbale uz davno nejde o sport. Ale o peniaze.  Najsmutnejsie, ze aj na Slovensku aj u deti.

Citát

 

Trnava postúpiť nemôže. Súťaž vyhrať chce

Odlišná situácia je v II. lige Západ. Aj v nej sú lídrom v staršom i mladšom doraste hráči rovnakého klubu - FK Lokomotíva Trnava. Tá však do prvej ligy postúpiť nemôže, keďže nespĺňa podmienky pre udelenie licencie útvaru talentovanej mládeže a nemá ani A-mužstvo.

„Máme na to svoj názor, pretože peniaze sa vrážajú do ÚTM i akadémii a tam, kde by sa mali dávať, príde len malé zrnko. My sme tí, ktorí dodávajú hráčov akadémiám, tie sú neraz umelo vytvorené. Po postupe do prvej ligy vôbec netúžime, zameraní sme na rozvoj mládeže. Nielen na konferenciách, ale aj v skutočnosti,“ hovorí prezident FK Lokomotíva Trnava Peter Moravčík.

https://sportnet.sme.sk/spravy/dorastenecka-liga-reorganizacia-martin-hasprun-rozhovor-kosice-lokomotiva-trnava/

 

Rimavska sa chce asi prepracovat do V.ligy k Revucej. Aj ked asi sa tohto roku nebude vypadavat.

https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/s/3233/tabulky/?part=5477&tableView=

IV lige hraju okrem troch dedin,prevazne tie timy co hraju II.ligu u ziakov, Rimavska hra I.ligu u ziakov. III.lige su nejake dediny. Zrejme sa im nechce cestovat do zilinskeho kraja. II.lige sa cestuje aj do presovskeho a kosickeho.

U nas od zajtra trenuju. Este som zabudol,  nasu najvyssiu sutaz hra 342 hracov, z toho je 152 zo zahranicia(v priemer na klub to je 13 zahranicnych hracov). Slovaci sedia na lavickach.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/superliga-fotbal-obhajoba-florentino-perez-real-madrid.A210420_091323_fot_pohary_vp2

Ja som real nevidel aj 5 rokov, Slaviu som si pozrel aspon 50 minut asi tri krat,teraz na jar. Ac Milano,uz si ani nepamatam kedy som ich videl, bud nejake zapasy v anglickej ci nemeckej ligy. Mna real ani barcelona nebavi. AC milan.:-...   Naposledy som pozeral Slovan s Trnavou a nebolo to zle. Co ma najviac prekvapilo. Nasu hokejovu ligu som nepozeral asi tiez 5 rokov. Predlzenie Michaloviec s Popradom. Som cumel co to tam stvaraju , aj komentator povedal ze 4 tretina je najlepsia. V tom zapase predlzeni, ti hraci neboli za branou s pukom. Som sa na to kukal ako puk. Vkuse utocili proti sebe. 

Ak Slovan a Trnava budu hrat tak ako posledny zapas. Budem sa rad na nich divat a Real mi je u zadku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Chalan chodi na treningy. V podstate 2006 a 2007 hrali minulu sutaz a 2007 a 2008 budu hrat dalsiu. Neviem co sa deje , ale jeden trener to trenuje. "Rasisticke hovado",ale ma rad futbal. Trenuje to len on. Dve 2007 su vacsie a zdrobcami sa im nechce hrat. Maju do 180 cm.(brankar mal ist chytat za BB,je dobry,druhy je utocnik,podla mna este lepsi,len jemu sa ani minuly rok nechcelo) Ale na rok kde si zahraju len za starsich ziakov. Mozno zas sutaz nebude,aj ked Revuca zahrala na jesen z 13 zapasov 10. Buduca sezona je asi posledna pre syna co bude hrat za Revucu.  Syn chodi na obe treningy. Aj starsimi aj s drobcami. On je vyskovo medzi,ci drobec. Obaja otcovia su odomna mensi,ci aj slabsi(relativne) a maju synov vacsich ako su otcovia. To asi pravda nieje ze by ti otcovia boli slabsi, ci mensi, brankkar ma vyssiu matku ako ja.  Ja som tiez narastol,ked som mal17-18 rokov. Do 179,5 raz som mal aj 180. To viete ze rano mate viacej. Chalan sa vazi a uz prekonal nejaku metu, ze uz ma 34,2 kg. Ale to neznamena ze bude menej sikovny  a menej  silny ako 60 kilovy. ja som raz zapasil s ciganom co bol ovela vacsi aj starsi o rok. Mal som dost ,ale vyhral, chalan to uznal. Nepamatam si ci mi podal ruku.  Asi aj ano. Bol to normalny chalan. Keby sme hrali box, by ma asi rozmlatil. Z jeho bratom som si zahral aj tenis o dvadsat rokov neskor. Oni ty chalani obaja naraz boli moji spoluziaci v jendnej triede,aj zena tam bola. Potom my chalani sme sli do inej skoly. Sa tam vytvorila 4.ta skola a ja som orok neskor siel,ze sa tam vytvorila matematicka trieda.

Na tej skole su este dnes dvaja ucitelia co ma ucili. Z telocvikarom si dame 3,4 krat do roka tenis. Este nedavno tam bola fyzikarka. Relativne mlada, ved aj matikarka -oni boli mladi. Ucia inde. Ako tenis mozes hrat aj z 11 rokov starsim, co je dobry, ten kamos take parametre ma.A asi o 11 rokov starsi je aj ten telocvikar. kolega zeny. Inak z tym tuckom - telocvikarom som zatial stale prehral.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

„Vzhľadom na to, že sa situácia zlepšuje, od pondelka funguje nový vládny semafor a konečne lícuje aj športový.

Život je od pondelka do pondelka, ale my športovci to máme od soboty do soboty. Súťaže preto dostanú vo vyhláške výnimku a už od tejto soboty môžu frčať naplno,“ uviedol Husár.

Napriek tomu, že súťaže dostali zelenú, niektoré športové zväzy rozhodli o ich predčasnom ukončení a anulovaní. Dôvodom je nedostatočná fyzická príprava hráčov a možné riziká zranenia.

Či sa bude hrať a ktoré súťaže budú reálne spustené rozhodnú jednotlivé športové zväzy.

https://sportnet.sme.sk/spravy/sportove-sutaze-dostali-zelenu/?ref=trz

 

Deti asi mesiac trenuju. Ktovie ci to vobec rozbehnu, ale do konca juna je 6-7 vikendov. Mali by hrat aj cez leto, lebo v oktobri im to neschopaci opat zakazu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem ci pisem presne ,len co som zachytil od syna. Nevidel. Zacina prsat a dnes syn bol na treningu. Isto nejaky ubytok bude aj na detoch futbalistoch, isto na trenerocch, syn povedal,ze "rasista " trenuje mladsich ziakov, starsich mozno aj muzov. Jeho ten futbal bavi ,ale v podstate on musi to udrzat. Ta pandemia zasiahla medzi deti, medzi trenerov, medzi funkcionarov a isto aj medzi rozhodcov. Kto tie sutaze bude vobec hrat. Na jesen ked hrali Revuca mala 5 zapasov kde na lavicke sedel len moj syn. A to by sme tu sutaz na 50% druhych 50% maju Dudince vyhrali. Tiez nemame 20 hracov. Ale zas musi to ist vpred.  Pre tie ostatne druzstva najst hraccov. Da sa.3 roky dozadu ani Revuca nemala hracov, 3,4 chlapci hrali zapasy z horehronia(Helpy, Telgartu).Zrejme sa na zapas museli dostavit do Murana a odtial sa autobus rozbehol za supermi.

Dufam,ze sa sutaz rozbehne. Ked nie priatelsky zapas s Roznavou, Rimavskou, ci Podbrezovou stacia. Keby to dohodli. To by boli zapasy ako s Dudincami ci este trosku lepsie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...
Citát

Branislav Rapáč: Jednoznačne [Juraj] Slafkovský, výborný bol aj Adam Húska v bránke a celý štvrtý útok. Ešte by som vyzdvihol Martina Bučka v obrane. Minulý rok som s ním hral v Košiciach a bol to chalan, ktorý bol na rozhraní prvého tímu, nemal v ňom stabilné miesto. Nemal kvalitu, aby hral pravidelne za Košice. Potom sa vrátil do Pardubíc, kde odohral 25 zápasov, no ani tam nehrával veľa minút. Keď sa dostal do širšej nominácie, bol som prekvapený, že si ho tréneri vybrali. A on ma veľmi milo prekvapil, ako zvláda tento šampionát. Nie je výrazný, ale na to, že je mladý (21) a nemá extra talent a za sebou mnoho mládežníckych šampionátov, svojím prístupom a zodpovednosťou zvláda tieto majstrovstvá. Klobúk dole.

https://dennikn.sk/2410917/slafkovsky-je-talent-desatrocia-nagy-cibak-a-rapac-hodnotia-prehru-so-svedskom/?ref=mpm

Moj syn na tenis ci futbal nema talent. Nauci sa to hrat a dobre,lebo ho to bavi bude a bude chciet. Ale do repre sa nedostanene. 

Ako si vybrali tohto hraca?

https://www.eliteprospects.com/player/275257/martin-bucko

Mozno 100 je lepsich. Teda mame mlade drustvo.  Ale ako sa dostal do Pardubic? Ci repre? Skalickemu som nedrukoval, nikdy sa mi nezdal sikovny. Ale ked mu nieco vyjde dobre - jemu to niekedy aj vyjde. Drukujem tomu jeho zivotnemu rozhodnutiu,snad si dobre nasiel.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chalan vcera povedal ze 5 mladsi idu trenovat na mesiac skusku do Podbrezovej. Do podbrezovej kludne nech  ide velmi sikovny hrac ako ten najsikovnejsi, on aj unich hra o rok vyssie. Kludne nech tam odide hrac 16 -ked unas taku ligu nehrame. Ale tiez dobry hrac. Ale ze mladsich ziakov? Co si ti rodicia myslia? Ze spickove talenty? Keby boli nebol by som proti,len isto niesu. 5 hracov? V rocniku mozu byt 3 velmi sikovny. V rocniku syna dvaja budu hrat za Podbrezovu ci brankar za BB. Este jeden so 7mich co trenovali prestupil do RS,ale to aj 3 roky.

So 7dmich ostal traja. Nie su slabsi ci menej sikovni, utocnik(toho co som videl naposledy,rok nehral futbal najlepsi) druhy syn a treti strednopoliar, Ale v podstate vsetci dobri ci nadpriemerne. To su rocnik 2007 a ich bolo 7.Co vyhravali turnaje aj ligu.Co chcu ako klub dalej hrat neviem. 2006 co bolo vela sikovnych a pocetne. Teda ligu vyhrali oni a vzaklade nastupoval len ten co odisiel do Podbrezovej a syn(ako o rok mladsi). Preco tyto dvaja hrali. Lebo ten jeden bol jasny a syn lebo robil a hral co trener chcel. A dobre. Tam vtedy nechytal ten brankar co siel do BB. On chytal ci trenoval s o dva rokmi starsimi. Zrejme kvoli tomu ze chytal prezidentove dieta. Syn by si tam iste nezahral keby tam bolo prezidentove dieta,len tam nemal kto hrat - lepsie ,mozno aj hral ze je dobry a proti trenerovi sme sa kopali. Zahrali sme si v telocvicne. Teda s v tedajsim trenerom sa pozname, ale nikdy sme sa od fotbalu v telocvicni nebavili.  Proste ja som naneho ziaden vplyv nemal. Lebo by som ani nechcel ,ci uz kvoli sebe, synovi ci trenerovi.

Pre mna je co som videl najsikovnejsi utocnik(okrem toho zaloznika(ten bol mimo este v pripravke) - ten bude reprezentant ci si zarabat futbalom). Len je naladovy. Rok ani nehral. Brankar - ak sa bude snazit tiez velmi dobry. Uz ma 180 cm ci viac. Tobolo vcase ked moj syn mal 150. Boli 7dmi co mali rocnik 2007. Mali dorych trenerov. Hlavne jedneho vsetci sa mozu zivit futbalom. 

 

Dnes si syn isiel zahrat futbal s kamaratmi, zahrali si aj basketbal, a bol tam hrac co si to hodil medzi svoje nohy,medzi synove a syn povedal,ze aspon viem ako sa citia moji kamarati ked snimi hram futbal. Raz trafil za 2 body.

 

Inak je to normalne odtrhavat od rodiny 11 ci 13 rocne deti? Ja by som syna asi nepustil,ale nemal som ani ponuku. Ano bol jeden hrac co bol uplne mimo - on je aj v podbrezovej.(ten ze stale hra o rocnik vyssie, aj v prvej lige). Utocnik - je mozno este lepsi material. Ci bude hrat? neviem, minuly rok - prezident a trojicky. -a jedneho ho utocnika. Mozno sa mylim,ale utocnik ani netrenoval,lebo vedel ze nebude hravat. Boli tam dve deti prezidenta(jedneho ma stopera) , otca trenerov A-cka a ozaj dobry cigan. Teda by bol 4ty.Teda 3ti. Ci realne druhy. Cigan bol velmi dobry. Cigan nahral mojmu synovi aby dal gol.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Futbaltrenuju dnes si zahrali na cele  ihrisko 22 deti.

Zajtra pojdeme na 4 trening tenisu. Spoluziak mi pozical 6 rakiet. Jedna dospelacka,vsetky mensie po 2 cm. Forhand mu ide aj podanie len tu viac skusenosti a este nacvicit beckhand. Ale je ucenlivy. Mozno za mesiac to bude vediet, dat poriadny uder,(s forhandu ci podania sa mu topodarilo,uz len opakovat) a potom uz len zdokonalovat. Tenisky na antuku mu este musim kupit. Pri tenise potrebujes pohyb.

Somsi myslel ze ma tem tenis s chalanom nebude bavit. Ale je sikovny a snazi sa. Teda vcelku ma to bavi. Vie ti to aj 4krat vratit. Davam mu rozne padaciky rychlejsie,mna hra s 10(prehodeniami cez siet) nebavi si potrebujem odychnut, potom mu to zabijem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Moj chalan vyhral  turnaj v KE, v Presove POprade v Zakopanom,nejaky aj na strednom Slovensku. A pritom 3roky predtym nemali ziadneho takeho futbalistu o 3 roky starsieho(takeho,som napisal zle oni nemali ziadneho futbalistu). Nechapal som ako Revuca moze vyhrat v  Kosiciach. Tam je na futbale 10krat tolko deti. 10 druzstiev aj viac deti a ti najlepsi sa dajumedzi2,3 najlepsie aj tak tam vyhrala  Revuca. Co v tom rocniku mala 7 deti. Nechapal som toprvy krat, druhykrat, stale nechapem,  ako ti siedmi,aj ked d zaciatku nevyhravali,ale potom zacali a vyhravali vsetko. Na strednom Slovensku vyhrali s Ruzomberkom,vyhrali aj turnaj v Detve... Neviem ci je to pravda,nechodim uz na stadion. 50 futbalistov(malych deti) uz trenuje asi len jeden magor do futbalu. Preto si vedia zahrat aj 24(od deviatakov po piatakov)proti sebe. Deti tam   pridu aj ten"magor"  a hraju futbal. deti tam pridu lebo chcu. Tie turnaje nevyhravali kvoli "magorovi"(vtedy tam boli iny treneri) on nieje magor - len zapaleny do futbalu - tam v minulosti bolo 5 trennerov teraz ostal  on sam. Bude dalsi roksutaz? V minulosti sme si davali pripravne zapasy z RS,RV,Podbrezovou. S podrebrozou sme zahrali aj tri krat - okukavali od nas najlepsich hracov. 

 

Revuca bude hrat II.ligu ziakov - tam su dobre Dudince, ci Tornala.Lucenec isiel do prvej ligy(z juhu je 7 muzstiev a zo severu 5,teda aj Lucenec sa zlepsil vdaka nam,-sever zilinsky kraj). Dudince ,Tornala, a mozno este 3 kluby vedia dat sikovnych           hracov. 

Lucenec sa zlepsil - oni o rok,dva skor(ako Revuca) zacali robit na detoch. Robili turnaje - u nich sme nikdy nevyhrali(ich turnaj sme   nevyhrali,nieze by sme neboli vysie ako Lucenec). Lucenec sa venuje detom.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Citát

 

https://sportnet.sme.sk/diskusia/slovensko-spanielsko-review-me-vo-futbale-euro-2020-2021/#postId=18634564

Už keď som videl v zostave mená ako Hubočan, či Šatka, bolo jasné, že toto nedopadne dobre... Varovaním bol už druhý polčas s Poľskom, keď poslednú polhodinu je škoda čo i len spomínať... Syn hrá futbal, z mesačných poplatkov nevidíme nič, rodičia kupujú všetko a dokonca ešte klub požaduje, aby sme deti akože prihlásili do nejakého CVČ - centra voľného času, aby klub dostal prachy od štátu! Prachy, z ktorých deti neuvidia ani PRD! Samozrejme, že časy tréningu v tom CVČ sa iba náhodou kryjú s časmi našich futbalových tréningov! Rodičia samozrejme prihlášku podpíšu, pretože veria, že z toho deti niečo budú mať... Toto je to najväčšie svinstvo, kto hral v minulosti futbal, ten vie, že pri nástupe do klubu, ktorý hral prvú ligu obdržal obrovskú tašku s celou výbavou, kopačky, dresy, bundy... Dnes? Dnes peniaze rodičov a z rôznych akcií typu CVČ pre deti idú v kluboch do platov pre černochov a hráčov prvého mužstva, pretože inak by ich nemali ako platiť! Celé zle...

 

Ja nechcem od klubu aby mi nieco      platil ci prispieval. Ak su tam magori treneri rad ich podporim. Podporim klub.Aj som to vminulosti urobil - rodicia sme im vymalovali celystadion.

MNe je luto ze uz tam nieje5 trenerov. Ze nehraju sutaze. Snad ak sutaze zacnu aspon dvajasavratia treneri - maju maledeti ci su mlady - teraz nech odychuju. Magor - jasi ho velmi vazim -snad tych 50 deti udrzi pri futbale. 40ti znichvedia hrat dobre futbal.

Posledna poznamka - este ked bol syn maly a snim ihral  bolo 5tak -aj 8ho respektoval a mal za kamarata. Bol to chalan z jeho skoly.

Chalan hral v zaklade aj vtedy ked vyhrali II.Ligu.  Teda vtedy bol pretlak, ale  ti hraci sa respektovali. Ten 8smak bol slusny clovek.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Prve kolo vraj mohlo byt uz 1.8.2021(normalny cas toho zapasu je 1.9.2021) ,mali sme hrat v Krupine. Vraj trener to nechcel,ze este nemaju natrenovane - posledne tri mesiace okrem trosku juna trenuju stale. 

Dalsi a teda prvy zapas bude s Tornalou, ta v minulosti bola vzdy neprijemny super. Tornalske deti vedeli hrat futbal. Najhorsie dostat na zaciatok Tornalu ci Dudince. a doma. 

https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/zapas/573416/

Trenuju stale - chybaju aj treneri aj hraci - Aspon traja hraci neviem ci boli na treningu, moj syn nie bol unaveny so slnka - boli sa kupat v Dolnej Strehovej. Teda ani tie deti neveria ze sa hrat bude. Zas ti traja maju natrenovane dost a oni futbal hrat vedia.

Utocnik, zaloznik stredovy a pravy obranca.  Neviem ci utocnik chce hravat futbal,ale vraj na nejakom treningu bol.  On je doleztiy hrac - co bude davat goly(on to vie).  Zaloznik,je pracant ma dobru kopacuiu techniku aon len v zalohe moze hrat(hra tam dobre,lebo koho do zalohy?) - k nemu co daju neviem, mladsi mozu byt lespi. Syn je pravy bek ,ale hrat vie mozno ho da na prave kridlo, jedneho stopera maju velmi dobreho. On je o rok mladsi(ja to pisem o tom co som videl pred dvoma rokmi),ale o je jasny stoper a konstruktivny(mysliaci). Vedla neho niekoho destruuktivneho,aspon zavadzajuceho superovi.  V rocniku ako je syn vie hrat 5-6 chlapcov - v podstate to su vsetci co tam su. V podstate su vsetci krpaty, 5-6 schopnych hracov moze byt a musia byt aj z o dva rocniky nizsie. Trener si vzdy dotiahne aj chalana co nikdy nehral futbal. Len je rychly ci dobre stavany. Ale po 10 - 15 zapasoch mu dojde ako sa to ma hrat. To pouziva nakrajoch ci v utoku.

V podstate to nemusi byt zle. A budu ma bavit  - A so 7dmich chalanov - co hravali tie turnaje traja prestupili ci - mozno ak im Mikas dovoli hrat budu hrat za Podbrezovu , RS a BB. Este stale vieme dat nejaku jedenastku co vie hrat futbal. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes sa vratili z vyletu po vychode, zobrala ich tam sestra. A o 17:30 sme si zasli zahrat tenis. S chalanom. Po nas prisli dalsi dvaja a jeden ze chce vidiet ako to hra, dali sme par nepodarenych lopticiek  a ten- co sa tomu rozumie synovi povedal, ty to hras ako oco, teda zle. A ukazal mu ci vysvetloval ako by tom mal hrat. Ja snim aj suhlasim. Skusime na tom zapracovat, on uz behat vie za loptickami, nema spravnu techniku uderu. Ked bude mat spravnu uz da 80 -90% lopticiek tam kde chce,ked to bude trenovat.

Zle je to ze on to dneska hral 20 cm nad zemou to je zle. ni to vrati a ubeha,ale s 20 cm je len vratis na supera, chalan to vie aj namna dat. Ja som chcel aby to hral vyssie aspon 50 cm. Ale na to nema tu techniku. Co som mu nevedel vysvetlit ako to ma hrat. Technika znamena , mu povedal po odohrati lopticky raketu drz oboma rukami pred sebou aby bol pripraveny, ta druha ruka mu pomoze rychlejsie dat raketu dozadu,pripravit sa na uder. A raketu mu udrzi vtej vyske asi ako ramena ci ci hlava. Co ja robim inak. Aj som ho tak ucil, aby raketa isla zdola nahor aby som zarotoval lopticku , to je uder na pinpongu. Pri pomalych loptach toaj ide aj mne, samozrejme aj mne dohovaral aby som sa otacal pri uderoch, teda mi to vyjde, pri pomalych loptach(na ktore sa stihnem pripravit), tych co u vedla mna. 

Inak Stvrtok a piatok som trenoval aj so zenou,hrala prvykrat tenis. Problem novacikov je pohyb a zvyknut si na odskok lopticky, auder aj nespravny ich naucis. Ked ich naucis pravnyim to pojde lahsie. S chalanom asi aj na pol ihriska dame 10 lopticiek medzi sebou(teda dnes musel davat namna a jemu to ide, druha polka bola po dazdi podmocena, tam som nemohol hrat - pokazil ihrisko). Zo zenou sme si dali asi niekolko krat 8 cez siet ,ja  treti stvrty raz zacnem do toho udierat. Lebo si myslim,ze im to ide,ale aj to vratia, a vtedy to aj ja zem pokazit. Inak zena to chcela asi aj hrat, vo stvrtok  provokovala isla aj piatok - ju bolelaruka-po dvoch hodinach co si nikdy nerobil iste bude, mna najar. Aze zajtra si zahrame, ze dobre. Ju to asi bavi.

Ale ten sport je pekny. Aj syn a zena daju niekedy pekny uder. Co ich niekedy samotnych prekvapi a niekedy si to prehodime aj 12 krat nad sitom a vravim, ja uz 3,4 lopticku palim,ale tam aby to mohli vratit a niekedy to vratia. Stym co hram tenis, si nikdy tak nezapinkame. lebo mi palime po sebe skoro vkuse.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vcera hrali s Tornalou.  Bol to prvy zapas a nemali ziaden pripravny. Vyhrali a 3:1. Nebolo to zle od nas. Mysme na lavicke nemali nikoho. Ani Tornala , co by sme potrebovavali - 4 dalsich hracov. Co potrebujeme laveho beka,praveho beka - hratam syn, len on si nezahra. Syn tam hrat bude,lebo nikoho nat tam nebudu lepsieho. Chcel by som aby hral kridelnika.  Dostali gol, syn ho aj tienoval,bol vacsi a sikovnejsi a vypalil pecku. To nebol gol ani mojho synaani brankara. Syn ho zdrzoval dost dlho, stoper mu nepomohol, resp, to bola stopererova robota(mala byt). Bol zalezli. Tornalsky hrac si nabehol na syna a on o vytllacil na stred branky, odtial vypalill a velmi pekne, to mu ma zabranit stoper)

Nasi nemaju ziadneho nahradnika - dvaja ochoreju a si neviem predstavit ako budu hrat - 4-6 hraci su vcelku sikovni.  4-6 su velmi dobri. 

My co potrebujeme 4 dalsich hracov. Nemame,ale potrebujeme.  Potrebujeme  Laveho , pravo beka, zaloznika utoicnika. Hlavne dalsie 4 deti co vedia hrat futbal.  my tuto ligu kludne vyhrajeme. Ale kludne bude me mat o 2 hracov menej niekedy, ak to nedopnia - kvalitativne nasa U 15 nebude hrat s 9 hracmi v poli, doplnia ich mladsi. Aj oni svoju kvalitu maju.

Syn hral dobre. Stal, proti nemu nehrali. A tam bola strasna medzera medzi kridlom, ten ani nevie ako branit(nevie ani utocit, pred sebou ma zbytocneho hraca) aj medzi stoperom. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kde  chce ist chalan na skolu?  Jeho sesternica povedala aby siel hned po osmicke do Tisovca na biligvalne studium. Ona tam chodila. Ja so zenou sme sa o tom ani nerozparavali. Revucky gympel,kde som studoval, ani neviem ako funguje.  Ja skor by som dal na jeho sesternicu(sestrea jej chodi na ci skoncila na revuckom gymnaziu).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes si rano zasli zahrat tenis.Tohto roku so synom asi 20krat mozno pojdeme aj aj zajtra.  Dnes tam prisiel otec  chalana co ho aj ucil, aj som za nim prisiel,ci chalani nemouu spolu trenovat.  Oni spolu hrali futbal. Sa rozviedol a ze aby som mu ja zavolal - respektivne ab yo .. ja mam zaujem o dieta ktore chce hrat tenis - mojho syna znasilnujem. K tenisu nebudem to robit k inemu dietatu. Dnes sme si aj zapinkali stym otcom - vie to aj hrat asi ako ja mozno lepsie. Uz som nevladal,ale hrali sme dobre a chalan povedal, ze na vas sa pekne pozeralo -ja chcem aby sa mu to pacilo  ,ale pinkali sme si pekne a tvrdo - teda aj on vedel hrat. Mali sme si tad medzi sebou zapas aspon ci maximalne na 6 gamov,. Kvoli chalanovi. Aby videl ako sa hra zapas.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://dennikn.sk/2500329/bolo-mile-sledovat-tvare-chalanov-ked-rozpraval-chara-hovori-trener-generacie-ktora-zdolala-finsko-usa-aj-svedsko/?ref=tit

22 minute rozprava ako ti chalini odchadzaju do cudziny. Chalan tam bol vo svedskej rodine(chodi tam aj na zakdnu ,aby sa naucil jazyk aj noalne  na strednu ma aj maturitu). Na jeden rok tam odisla aj sestra za nim. sa nudila sa naucila aj svedctinu. Chodila do jazykovej skoly. Bol tam iny chalan. Za nim odisiel otec, tam podnika vo svedsku(v stavbarcine) - chalan sa vratil do Banskej B. A otec ostal vo svedsku. Sestrinmu chalanovi ,predal pozemok aby si postavil dom. Ma ho postaveny. Priatelku asi buducu zenu ma svedku - ma23 rokov  ako on(asi som pisal ze mala hrube ruky a tedasa mi zdala starsia,ale ma23 rokov,teda opat som sa mylil). Sestrin chalan sa narodil 1996. tedada 2026 bude mat 30. Teda dnes ma 24-25 rokov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Annamária Horváthová se proslavila jako běžkyně z chudých poměrů, která v roce 2018 jen v balerínkách vyhrála v běžeckém závodě na 750 metrů. Její příběh tehdy zaplnil média i sociální sítě. Nyní je se sportovní kariérou konec. Šestnáctiletá Romka, která žije v osadě na východním Slovensku, je těhotná.

Zdroj: https://www.idnes.cz/revue/vztahy-a-sex/annamaria-horvathova-bezkyne-mistryne-tehotenstvi-balerinky.A210812_110223_sex_sub

 

Preto u nas v  klube nechceli  ciganov. Trenovat od 5 rokov - neplatia aj clenske. Ale  oni sikovni su. Dnes hraju asi 4 starsi cigani. Jeden za muzov(ale mlady chalan,si ho pamatam,ked hral mozno za starsich,ked syn zacal v pripravke), jeden za dorast - ten minuly rok nahral synovi na gol, naposledy dal dve goly a u starsich ziakov dvaja. Su sikovni,ale ich tam trener musel dostat - inak by v poli hrali 8smi. Asi 4-5 rokov dozadu hrali za Tornalu dvaja,dali nam 8 golov, ten jeden co dal 5 dal to brankarovi vzdy inde, a ten druhy to motal este viac hlavu - si ich nevedel rozoznat. Moj syn vtedy hral este za pripravku a cestovali sme do Kosic,ci Presova na turnaj - trener - to je novy ronaldinho. Ktovie ci chalani este hraju futbal. Revuca to s mladezo futbalovo robi celkom dobre poslednych 9 rokov. Neviem,ci v pripravke maju 10-15 deti(nam pomohlo ze istu dobu bol aj druhy klub v meste,naucil a priviedol viac deti k futbalu) teda 15-20 rokov Revuca bude mat futbalistov. Aj dobrych. Najlepsi odidu,len zo synovho rocnika(z 7 deti, a to este utocnik ostal aj pri futbale,rok nehral) odisli 3 do I.ligy. Ale dvaja ozaj mali naviac ako II.ligu aj v I.budu najlepsi.

Ale sa mi zda,ze aj niektori cigani sa menia - menia sa vsetci k lepsiemu, ale niektori rodicia sa uz aj staraju o svoje deti. Ono je to badat aj na obleceni, pred 20 rokmi chodili vstarych handrach po mlakach, dnes tam maju travu, auta na parkovisku, aj robia. Asi 15 rokov zacali robit prvy(aj v zahranici)  sa pridavaju dalsi - ze uz asi aj prenich nieje normalne len cakat na podporu. 

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chalan mi povedal, ze jeho kridlo poslal do utoku. Mne aj bolo cudne ze sa na neho rutia traja tornalcania. Len vtedy to zakopli. Potom to urobil  dobre. Tornalcan - krasny gol.  Chalan mi povedal,ze jeho zaloznika poslal do utoku. On pred sebou nemal nic, len tretinu ihriska. a supera. Vie branit a je sikovny. Ale to je moc. Takto teraz to vyslo,on to zabrani aj v buducnosti, odohra aj celu ciaru, len nech mu to dovoli aby hral celu ciaru.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na tu Trnavu sa neda pozerat. Trnava a Slovan su tak je... ci si nevedia vychovat hracov? Ale to sa da , Zilina to ukazuje. Aj dunajska - nech sa posnazi priblizit k  ziline. Deti je dost, pritiahnut ich k futbalu. A robit to rozumne. Slovan chapes?  Ja by som Slovanu aj Trnave zekazal hrat aj ligu.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nasi dnes vyhrali v Hnusti 5:0 polcas bol 0:0.  Dnes nastupili 3ja o dva roky mladsi,chalan povedal ze hrali velmi dobre. Jeden mladas hral pred nim, ale oni sa poznaju a hravali v oboch kluboch dlho.Aj do tabora spolu chodia.Pred nimi mozno v utoku dalsi mladas. Ale synovi to je jedno, cez neho nedaju gol a viem im aj pomoct smerom dopredu, minimalne nahravkou,ale ich aj doplni. Nacentroval na konci zapasu aj utocnikovi na gol. Vdruhom polcase uz nevladala Hnusta, prvy polcas bol boj v strede ihriska,ze oni hrali len tak zivelne vsetci nakope,ze pri kraji ciary ani nebol ako braniaci. Teda on bol dnes ako stoper. Ze branil nakopy pred brankov. 

https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/zapas/573426/#zostavy

Dalsi zapas je s Dudincami - ti mali vzdy dobre druzstvo - ten zapas napovie viac. U nas hraju asi 5 2007, 4  2008 a  4  2009, je menej hracov, ale 9-10 vedia aj ti mladi hrat velmi dobre. Podla mna talentovanejsich futbalistov ten trener nikdy nemal. Mozu tu sutaz aj vyhrat. Predchadzajuci rok ak by sa dohral asi by to vyhrali oni ci Dudince,po 10 kolach mali 9 vitazstiev a medzi sebou remizu. Ale minuly rok rocnik 2006 mal asi 13 hracov. Taletnov okrem brankara(ktory odisiel,tiez rocnik 2007), mozno 2,3,hrat vedeli aj ostatni,len neboli tak sikovni. Priklad vtedy syn len striedal. na poslednych 10- 20 minut. Ziaden o dva roky hrac s nimi ani netrenoval a utocnik sa vykaslal na futbal - lebo by si aj tak nezahral. Teraz hra utocnik zaloznika -narastol, hra velmi dobre, mame inych utocnikov, jeden dal uz 5 golov. Ten byvaly utocnik dnes dva. Tiez si musi najst priestor  na ihrisku,zvyknut si. Maju sikovnych hracov aj v utoku, aj v zalohe aj obrane. 9- 10 hracov vie dat aj gol ci pripravit ci kvalitnu akciu ci kvalitnu nahravku. Teda utocit.

  • Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes vyhrala Tornala nad Stiavnicou 13:0. Tyzden predtym snami mali 3 sance dali jeden gol(my mozno8 dali sme 3). Podla mien ti sami hraci, dve zmeny. U nas im trener nepustil troch hracov do ihriska. Nepasovali registracky, cisla,ani asi fotky. Stiavnica je asi slaba a v kazdom druhom zapase dostane viac ako 10. Teda ak si to trener skontroloval v Tornali,kludne aj tych 13 mohli chytit. Ale na starsi ziakov je to strasne vela(niekedy nebrankar kazda zakotulana lopta skonci v branke,videl som ze sme tak dali v jednom zapase aj 5). Ale takychto vysledkov je strasne vela. U mladsich ziakov dobre, ale to sa za 5-9 rokov nenaucim ani branit,nic? Isto a zrejme je to vela aj kvoli tomu ze Tisovec,ale stiavnica ma o jedneho hraca v poli menej, dalsi za zrani myslim,ze stiavnii sa to u nas stalo uz boli len9ti - ale uz sa gol za 30 minut nepodaril dat, sa na to vykaslali chlapca odniesla sanitka. nepripraveny malo hracov. U nas asi prve tri timy mozu hrat medzi sebou vyrovnany zapas. 4-6 tim moze hrat vyrovnane,ale kludne aj fasne 5:0 doma. 7-11 tym,mozno este 7dmi niekedy prehra len 5:1(mozno 3.1) a zahra dobre. Ostatne fasnu cez 10 s hocikym prvej 6. Preto nam hraci odchadzaju(samozremjme len ti najlepsi a to je ich dlhodobo(kratkodobo na sezonu dva, tri tam skusia aj ti menej stastni),ze na prvu ligy a byt najlepsi maju 4, dvaja mladasi este hraju sa starsich ziakov unas, tak si to rodicia rozmysleli budu hrat o dva roky vacsiu sutaz s inteligentnymi spoluhracmi(pri ktorych sa aj natreningu naucia), su doma,oni o rok o dva aj tak odidu) do I.ligy. RS, Podbrezova, BB. Aj by odisli keby mohli hrat len za mladsich ziakov,ale maju sancu a hravat budu za starich ziakov, tak ostali. Inak preto sa Lucenec pripravoval a dlhodobo aby hral I.ligu. Z juhu I.ligu hra 7 timov so severu 5. My na I.ligu nemame pocet hracov, kvalitnych aj mame,ale potrebujes tam ovela vacsi pocet hracov aj kvalitnych. To nema ani Podbrezova a to ztahuje mladych hracov z pol Slovenska. Inak okolo Podbrezovej je vela lokanych(do 20-30km) druzstiev(kde na dedine zacinaju deti hrat). Okolo Revucej ziadne. U nas je najblizsie tornala - ta nam hraca,ci kvoli comu by knam isiel. Muran a Revucka uz nehraju stari sutaz, z Lubenika(nevedeli ich ani pregistrovat  do Revucej) prisli ti dvaja cigancania - inak byvaju v Revucej(zrejme obaja aj chodia so synom do skoly,este aj jeden mladas,ztej skoly je 6,7 futbalistov), Jelsava neviem ci este robi futbal. 

 

https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/zapas/573416/#zostavy

https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/zapas/573425/#zostavy

Ten utocnik co hral vedla syna pochybujem ,ze by vedel niekomu dat gol(jemu loptu ani nedali,so synom len postavali,oni sa medzi sebou aj bavia pri tom, v Hnusti tam k nemu priestriedali 3 hracov). Zrejme(isto bol) bol o dva roky mladsi. Ostatni tornalcania neboli az tak marni.

V mladsich ziakoch ma uz Hnusta odohrane 3 zapasy, aj nasi mladsi snou odohrali zapas vyhrali asi 3:1 a syn povedal Hnusta hrala dobre(mozno aj lepsie ako nasi,len nevedeli dat gol). Hnusta nema zapisane dve zapasy , v tisovci tiez vyhrali nad 10:0.  Tam kde je vysledok 0:0 sa uz odohrali(len niesu zapisane), to su dalsie zapasy co sa maju hrat.

 

hnusta.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zajtra pridu Dudince. Oni to aj vedia hrat a v okoli maju vela klubov odkial maju hracov (aj  z nejakych Levic) , ved to je v poriadku, som rad ze ku nam pridu Dudince a deti co vedia hrat futbal. Oni aj si vedia vychovat hracov, teda maju aj svojich  viac ako polovicu.  Tesim sa na zajtrajsi zapas.  Vyhrame asi o tri goly. Ale bude to dobry zapas.  Nam nebude asi hrat  5 golovy strelec( z dvoch zapasov,  asi tam bude hrat cigan co to da este viac, ten  5 golovy, ma strasne prekvapil, ze dal 5  golov, nikdy  by som si to nepomyslel, ze to vie dat a to dal, mna prekvapil ze je tak efektivny,nenastupy lebo je chory), mozno budeme mat este lepsieho. Myslim toho cigana - ma prekapilo ze este spada do tejto kategorie, ale dnes, ci vcera na treningu bol. Teda asi moze hrat vola sa Ales?  

Zajtra nasi vyhraju asi 4:0 Proti v minulosti najlepsiemu superovi. Vtejto sezone isto vyskoci nejaky iny(klub co bude druhy). Proti nam sa neda dat gol  po nasej pravej strane, cez stred sa neda, lebo tam je aj zaloha(na kraji nedaju gol kvoli synovi ,ci aj dvaja  odva roky mladsi chlapci,branit budu a vedia asu velmi sikovni) prednim vedia branit, cez stred to je uplne nemyslitelne, po lavej to tiez nemaju ako dat,lebo len po lavej,len tam budu mat o dvoch hracov navyse. A oni branit nebudu budu utocit a vkuse. Dudince ci Tornala, ci Filakovo tie kluby aspon vedia hrat ci maju hracov. Aj Kritis - ten moze byt druhy.  Je tam Tisovec co tam uplne nepatri,nemaju deti. Nevedia dat ani 10 deti na zapas.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak sme prehrali 1:6 do 53 minuty to bol rovny zapas. 

https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/zapas/573429/

Potom sa upustili. Vcetci starci zahrali zle. Tento zapas mohli vyhrat len keby starci zahrali dobre - oni to zahrali ako obycajne, Dudince su len take muzstvo ako sme my mali minuly rok(ziaden talent len robotnici). 

Zahral zle aj moj syn - som mu povedal co sa mi nepaci(to so mu povedal po zapase), je mi luto ze taketo druzstvo uz asi proti nam nezahra ,teda nebude ani taky urocnik aby si to snim nacvivcil aby si nezahral). Odoberanie lopty hracovi hned pri dotyku ci pred. Dvoraz. Dnes mal sikovneho utocnika,  Na nom si to mal vyskusat. aj  mu nadaval aj mudal laktom. Ved si obranca takeho spratka mas dat v 5 minute dat dole.

Zapas bol slusny a dobry ani sa nekopali(za cely zapas mozno 5 pisknuti) a 2/3 bol nerozhodny ak nam dali treti gol predtym sme dali tycku. Dnesny zapas nezvladli 2007,  TO VSETKY.  Som si myslel ze stred zalohy je jasny - a dobry - len nieje. A ten utocnik chybal. Neda sa to nahradit.

 

Moj syn na pravo mal dobreho utocnika, mal ho upratat,neurobil to- 20 percent prehry je aj na nom. Som si isty ze na upratanie toho utocnika ma,ale neurobil to. Cez neho gol nebol. Keby hral lepsie  - bolo by to lepsie,len neharal. Dudince hrali dobre a som rad ze take druzstvo tu je.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Dnes som si bol zahrat tenis so synom. Forhand mu vcelku isiel, skusim backhand. Sam z ruky si to hadze a nevie trafit lopticku. Priklad z  5tich pokusov ju ani 2 krat netrafi(to je sialenstvo), raz ramom, raz tak ,ze ma natocenu opacne raketu, raz mu to aj vcelku vyjde ze udrie do tej lopty dobre,je jedno kde to da ci do sita,ci vedla kurtu, len aby spravil ten pohyb spravne. Toto sme skusali asi 6 - 7 krat - niekdy aj vhre to udrel spravne.

Som mu ukazoval ako cely ten pohyb ma vyzerat, naprah zo zadu(tam ti druha ruka pomoze tu raketu dostat skor), zvrchu do spodu ide zase hore vytahujes lopticku, lava ruka pri udere - ide opacne rozpazujes aby si mal stabilitu aj silu pri udere a lava noha ide hore(na pravej stojis a ide smerom k lopticke).

Ak si to skusal len napodobnobnit(ten uder) mne prisiel ako mentalneretardovany. Ci menej pohybovo inteligentny. Stal na nohach a bez pohybu len dvihal lavu nohu. Este ju v kolene ohybal. Ze zabudni nato. Kasli na tu nohu. Aj tu ruku - inak ak ten uder chces spravit spravne ta lava ruka aj noha to urobia. Aj bez teba.

Potom som sa mu snazil povedat,ale nechal aj lopticku na zemi(ale vysvetlil ze ona je realne vo vyske 30-40 cm ), kde ta prava noha asi musi byt. Robil som to pri ciare. neskor aj vysvetlil,to nieje miesto dopadu lopticky, to je kde musis ju udierat. Ked ide pomala lopta rotovana ja neviem ako sa to odborne vola nazvem to spodny spin(fals - seknuta lopta) musis prist blizsie. Opacne je to pri tych uderoch co sa ucime, tvrde uderi horny spin - ta ta lopticka sa odraza dalej a je rychlejsia.

No a pisem to kvoli tomu. Ze ja som mu toto hovoril asi 7krat na inych 7 treningoch. Aj dnes. A potom to pochopil. Zacal si to z ruky palit(ze sam si to vyhadzoval). Aj udieral dobre v hre - asi len tri krat - ale viac moznosti ani nemal, ja ten bakhand tiez neviem tak dobre aby som mu tam daval pekne lopticky. Medzi tym co nevedel do lopticku ani trafit, a potom daval kazdu jednu prebehlo asi 20 minut a ja som fajcil. zatukali sme si forhand a opat backhand. Nie ze by 20 minut trenoval to iste. To bol zazrak, dal 4 zasebou, som ho poslal rychlo na druhu stranu aby to zopakoval kym to zabudne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov