Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Z článku https://www.osel.cz/12177-spike-protein-aktivuje-endogenni-retroviry.html , ktorý sa mi zdá dosť neprehľadný som vyrozumel, že Spike protein môže modifikovať genetický materiál, uložený v bunkovom jadre, čo by nahrávalo argumentom antivaxerov. Osel nepatrí k šíriteľom hoaxov, ale ten článok má blízko k šíreniu poplašnej správy. Dúfam, že nejaký odborníci sa k tomu vyjadria. 

To, že niektoré vírusy sú schopné modifikovať DNA nie je novinka. Upravené sa používajú, ako vektory na prenos genetickej informácie do bunky príjemcu. Ako laik neviem odhadnúť, aké riziko v tomto ohľade predstavujú mRNA vakcíny. Ak niekto prekoná Covid, tak ako ja, potom bol jeho organizmus zaplavený vírusom s komplexnou generickou informáciou. V prípade očkovania zdravých, sa do ich tela dostane len zlomok tejto informácie, konkrétne iba Spike protein. Prečo by malo byť očkovanie rizikom, som z článku nepochopil. Nechce sa mi študovať genetiku, články pre verejnosť by mohli byť napísané tak, aby podstatu pochopil aj laik, ako som ja.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

bohuzial toto skutocne nie je clanok pre uplneho laika, ale navyse sa snazil byt takym a vysledok je zly.

Skusim to prerozpravat ale neviem ci sa to podari.

1.  Normalny proces je taky ze  bunka z DNA vytvori mRNA a ta sluzi na vyrobu proteinov.    mRNA vakcina tak nijako nemoze ovplyvnit DNA.  To len das prikaz priamo ribozomom aby vytvorili protein podla zadania.

2. Existuje vsak protein reverzna transkriptaza, ktrora vie skopirovat RNA do DNA, a su viry ktore ju obsahuju (retroviry).  A tieto viry skutocne dokazu menit DNA.  Nie je to vsak vlastnost ani covidu ani vakciny (ziadnej ).

3. Clanok hovori ze spike protein (  a to je potom jedno co ho vytvoril covid virus alebo lubovolna vakcina ktora ho vytvara)  MOZE spustit aktivitu spiacich retrovirov.   ( alebo tisic inych dovodov na ich aktivaciu).   Rizikom je teda samotny spike protein,  a toto riziko( samo o sebe male)  je teda  podla clanku rovnake  aj pri ockovani aj pri chorobe.  Podla mna je to riziko navyse umerne  poctu infikovanych buniek a to je pri ockovani  tak o dva az tri rady nizsie, kedze vakcina infikuje menej buniek a kratsiu dobu.

A len otazky, ktore mam ja.  mRNA sa nedostava do bunkoveho jadra a tak si neviem predstavit ako by ju vedel protein dostat do DNA,  a rovnako neviem o tom ze by sa tam dostal spike protein.  A tak je mozne ze vysvetlenie z clanku je nespravne,   pozorovali nieco ine.  to ze existuje mechanizmus ako dostat RNA do DNA este neznamena ze to funguje jednoducho. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 2 týždňami...

Inak ten Žirinovskij chcel spojiť slovanov. Počul som o tom v 90-ych rokoch. Odvtedy nie. Ruskú scénu nesledujem. Covid by už mohol skončil. Už len slovensko s tým trapoší. V maďarsku a poľsku už zrušili opatrenia. Čím sú iní že oni mohli? To potom neni o covide ale o vládach. O čom to je že napríklad v pohraničnej oblasti prejdem most a tam už neplatia opatrenia, vrátim sa zase platia. Napríklad človek v pohraničí ude do obchodu, zabudne si doma rúško, tak aby sa nemusel vracať tak prejde cez rieku a tam si nakúpi bez neho, a tržbu spraví susednej krajine. Aspon keby to bolo koordinované ako celá EU.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, Tomáš napísal:

Už len slovensko s tým trapoší. V maďarsku a poľsku už zrušili opatrenia. Čím sú iní že oni mohli? 

Sú viac zaočkovaní, ty dezolát :agree:

Nechápem, čo vám dezolátom nie je na tom jasné, že vám to treba stále dookola opakovať jak v osobitnej škole.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Šíri sa v Severnej Kórei koronavírus?

https://svet.sme.sk/c/22911142/severna-korea-hlasi-dalsie-umrtia-na-udajnu-horucku-kim-kritizuje-urady.html

Kim sa chválil, že izolácia Severnej Kórei zabezpečila, že krajina bola ochránená pred pandémiou COVID-19. V posledných dňoch sa ale v krajine prudko šíri ochorenie, ktoré sa prejavuje horúčkou a zasiahnuté sú státisíce ľudí. Zrejme ten huncút SARS-2 sa tam nejako dostal, tam narazil na kopu ľudí, ktorí nie sú zaočkovaní a nemajú ani kolektívnu imunitu, ktorú nemali ako získať, tak vírus má hody jak Tomáš po výplate.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Severná Kórea s 26 miliónmi obyvateľov hlási osem nových úmrtí a na Slovensku za včera deväť. 

V USA infikovaných znova pribúda. Snáď je to len fluktuácia a nie nový trend.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Celosvetovo to mierne stúpa, u nás pozitivita je 30%, v Nemecku mali cez 80000 prípadov denne, v Izraeli im to tiež vybehlo. Smrtnosť sa znižuje, preto sa mu už venuje menej pozornosti, tá sa viac upriamuje na inváziu ruského teroristického režimu na Ukrajinu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No neviem, chcelo by si to lepsie pozriet niekde, kde sa to da precitat cele bez platenia.

Cisto pocitovo, za tyzden zacinaju prazdniny, ktore epidemiologicke vlny zvyknu vyrazne redukovat, tak sa mi to nejak nezda, ze budu cez leto zase nosit rusky.

Kazdopadne ten nabeh na dalsiu vlnu je dost prekvapujuci.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

smiley,  tu mame jednoducho vyhodu v tom ze sa to uz deje, napriklad v portugalsku.  Vieme co sa bude diat, kedze sa to uz deje. 
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=covid+portugal
Pride
zhorsenie a pride v lete,  to co nevieme je ako to bude v nemocniciach, dufame ze sa nedostame k zahlteniu, pretoze tu bola dost silna predchadzajuca vlna. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V Portugalsku mali v maji letne prazdniny?

Pocas letnych praznin sa vyznamne meni spravanie. Deti nie su v skole ani v skolke, ich rodicia nechodia do prace, beru si dovolenky. Vela sa chodi do prirody.  Je to ucebnicovy priklad znizenia reprodukcneho cisla. Otazka je, ci pokles imunity je vyraznejsi faktor, alebo nie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 28. 6. 2022 at 9:18, tyso napísal:

Pride zhorsenie a pride v lete,  to co nevieme je ako to bude v nemocniciach, dufame ze sa nedostame k zahlteniu, pretoze tu bola dost silna predchadzajuca vlna. 

 

Môj príklad: Pred dvoma týždňami som sa vrátil so štvorčlennou rodinou z Egypta. Všetci pozitívny. Zaujíma ma, koľko z toho letu bolo pozitívnych a koľko sa ich ešte cez aero klimatizáciu môže nakaziť.  Inak u všetkých mierny priebeh a očkovaný.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vyzera to, ze pocet pozitivnych pripadov na Slovensku sa uz ustalil, ale percento pozitivnych testov stale rastie, tak neviem, ako toto spravne interpretovat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ak rastie pozitivita testov, tak to znamena ze sa malo testuje.  A potom udaje o poctoch chorych su zatazene neznalostou.  Bez detailov nie je jasne ci sa ludi nechodia testovat alebo co presne sa deje.
Ale stale mame tvrde data o hospitalizacii,  len tie su casovo posunute tak o 10 dni.   Ale zatial to nie je pruser,  hospitalizacie su nizke, daleko od zahltenia a tak ak nemame dobre data o nakazenych tak este nic nehrozi.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov