Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

pred 19 hodinami, tyso napísal:

co samozrejme vieme ze sa nedeje, z principu ako sa chodi na testy.

Ono to skor bolo myslene, ze pri tych desiatkach tisicov testov by uz 100 nahodnych testov bokom poskytovalo dobry orientacny vysledok.

Meranie pomeru pozitivnych testov ma svoje uskalia, ale ked ti pozitivita zrazu stupne z 20% na 40%, tak je to dost jasny signal, ze sa nieco deje...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://www.postoj.sk/98275/groehling-chce-aby-do-karanteny-isiel-iba-nakazeny-ziak-nie-cela-trieda

Syn vcera mal pozitivny test(okolo tretej v noci mal aj teplotu 38 stupnov a chcel vreckovku na celo), len ten domaci(dnes mal ist na Ag test aby to mal potvrdene ,aby asi mohol ist o 5 dni na "kontrolu" PCR). Zena a dcera ostali doma. 

Myslim, si ze to co navrhuju(karantena,len pre chorych),bude realita tak o dva tyzdne. Uz sa ktomu bude pristupovat ako k beznej chripke, inak uz zacne aj pekne slnecne pocasie, dnes uz je. 

Ochorelo viacej deti a asi 5 tried je v karantene aj ucitel co mal ist na lyziarsky je pozitivny, to za 10 dni este stihnu.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V stredu boli pozitivne tri deti z triedy. Na domacich testoch. Zena zavolala na dalsi den pediatricke,ta jej povedala aby sla so synom na Ag test. Bol tam este doobeda asi 11. My to do nemocnice mame na 5 minut chodcov a minutu autom. O 12tej ju kontaktovala zena z Regionalneho uradu. Dnes nam opat volala syn siel na PCR test a my traja mame sa hlasit 8.2. o osmej na PCR. AK by sme chceli, ja pojdem prvykrat na test(teraz si myslim,ze syn nebude viruso nosic,teda nebudeme pozitivni), dufam ze budeme negativni. 

Syn mal teploty behom24 hodin,teda nie vkuse,tak normalne ako pri inych chorobach..Zvysene aj cez 39 stupnov, zabal mu to dal o tri stupne dole. Zena bola doma hosledovala zapisovala teploty a medikamenty(ma dve a to meni,ale tak to robi pri kazdej teplote) na zrazanie teploty , ale toto je bezne u detoch. Aj ja som to robil,ked zena rodila som ho zabaloval do zmrznutej plienky, ohrieval(bolo to nehybatelne-zmrznute) som mu to pod studenov vodou.

Teda dve postrehy ,ta Rimavskosobotska hygiena to riesi hned(az ma mrazi,co su to za ludia,dufam ze na danovom takych nemaju). Vysledok synovho PCR bude mozno v nedelu. Ale on sa nakazil v pondelok. To je asi jastne. A ten druhy postreh som zabudol.Ak ma napadne dopisem.

https://www.unilabs.sk/protilatky-po-ochoreni-covid-19-ma-necela-stvrtina-populacie?fbclid=IwAR2dugLhWYqDCevUCkOr1QoIz2CO3t4fyFiryF1ArZwpXrXoBF-1YR7Hvuk

U nas v BB kraji je najvacsia premorenost. Menej sa testuje,ale asi nie kvoli kapacite ci neochote prikl. Reginalneho uradu. Mozno ludia sa nejdu testovat. Podla mna by sa mali ist testovat priznakovi ,ci ich okolie - nie plosne. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mame strop testov,   ale podrobnejsi regionalny pohlad hovori ze niekde to uz stagnuje a niekde rastie.  Celkovo stupame,  ale dobra sprava je ze v nemocniciach to ide pomaly hore a sme daleko od zahltenia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

co sa deje?....staty zacali z odpustkama pre covid pozitivnych....uz narobili dost mrtvol pri testovani vakciny na vsetko?....dufam, ze za toto nasilne a vedeckou elitou pozehnane vrazdenie,  budu aj niest zodpovednost....banda jedna skorumpovana....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Omicron má vrchol za sebou, blíži sa jar, ktorou SARS-2 stráca na sile, väčšina populácie je zaočkovaná, ďalšia časť premorená, nemocnice situáciu zvládajú, nie je dôvod za tejto situácie predlžovať obmedzenia, ale to by nebol dezolát informator čo by opäť neprišiel s nejakou kravinou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

klames zbytocne,   vsetko je jasne. Zabijal si.

Aj dnes 70,99 % hospitalizovanych je NEOCKOVANYCH.   Kazdy kto siril bludy a podporoval neockovanie je vinnik.  Koli tebe ludia zomierali a este budu zomierat.   Mozes klamat ako len chces, fakty su jasne a nic nove sa neobjavilo.   Tak dufam ze mas radost z toho ako ludia zomieraju. 

stat washington https://doh.wa.gov/sites/default/files/2022-02/421-010-CasesInNotFullyVaccinated.pdf

Neočkovaní ľudia vo veku 65+ :

6-krát vyššia pravdepodobnosť, že dostanu  COVID-19

8-krát vyššia pravdepodobnosť, že budú hospitalizovaní

7-krát vyššia pravdepodobnosť úmrtia na COVID-19 v porovnaní s plne zaočkovanými osobami vo veku 65+

 

A pre mladych :

neockovani 12-34
• 3  x vyššia pravdepodobnosť, že dostanu  COVID-19 
• 5 vyššia pravdepodobnosť, že budú hospitalizovaní

Zabijal si starych a skodil mladym.    

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 11. 2. 2022 at 11:02, tyso napísal:

mame strop testov,   ale podrobnejsi regionalny pohlad hovori ze niekde to uz stagnuje a niekde rastie.  Celkovo stupame,  ale dobra sprava je ze v nemocniciach to ide pomaly hore a sme daleko od zahltenia.

No rast hospitalizovaných podľa grafov nijak významne nezaostáva za predchádzajúcou vlnou, omicron to doháňa zas väčším počtom nakazených.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pozeral som rozne krajiny a maju tam vyrazny pokles dole, niektore však sa držia okolo maxim, no po opadnuti sa objavi dalsi rast, dolezite bude ci nový rast bude mat dostatok výtlaku. Tak vyzera to optimisticky, ale to sú len odhady a dohady.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja ti neviem, ono v SR to mne pride nepravdepodobne, že toto je vrchol, mas krajiny, kde to takto klesalo a potom ďalej rastlo. Ak sa bavime o strmom poklese ako je v ČR, tak na 100% príde ďalší rast a nebude len lokalny. Otazne je aka je premorenost, ake ma omikron moznosti, hospt. v SR rastu normalne ako pri kazdej vlne, ak bude omikron aspon ešte mesiac rast tak sa k 3500 dostaneme mozno.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

stagnacia bola jednym z rizik ale preto som dal regionalnu mapu,  nie je to stagnacia len sa vlna presuva do inych okresov.  Na orave a vychode to rychlo klesa a preslo to na juh k slimakovi.   Bohuzial zase ide o oblasti kde zaockovanost starsich slaba a tak uvidime aj rast umrtnosti.  Ale celkovy obraz naozaj je optimisticky.  A tak nas caka pokles na nizke hodnoty.  Ak pocet hospitalizacii klesne pod 500, tak sa o covide prestane pisat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov