Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Za včera niečo cez 6600 nakazených, pozitivita okolo 33%. Ešte je na to asi priskoro, ale zdá sa, že sme blízko vrcholu vlny, možno už aj za ňou. Ale uvidí sa behom týždňa, či je to len odchýlka alebo trvalý trend. + Omicron ešte môže poprehadzovať všetky štatistiky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tieto deti boli naposledy v skole 26.11.2021(dva dni predtym  hygienik vo vranove a v roznave vyslisal Mikasa) a ako pekne im to pomohlo,presne ako roznavskym detom. Nielen im,ale aj celym okresom.

Citát

 

Celé vyhlásenie konzília odborníkov k novým opatreniam:

„Súbor prijatých opatrení vnímame ako politické rozhodnutie, ktoré musia zdôvodniť a vysvetliť jeho autori. Naše návrhy obsahovali motivačné zvýhodnenie očkovaných, no zároveň zohľadňovali zlú epidemickú situáciu. Za nešťastné považujeme predčasné široké otvorenie obchodov a služieb výmenou za plošné zatvorenie škôl. Toto konzílium nenavrhovalo.

Rovnako nenavrhovalo ani zákaz rodinných návštev. V situácii rozsiahleho rozvoľňovania nie je takýto zákaz ani logický, ani vykonateľný. V tomto ohľade je však na mieste veľká opatrnosť najmä z dôvodu očakávaného nástupu ďalšej vlny spôsobenej variantom omikron. Túto hrozbu neradno podceňovať.

Aj preto môže byť prílišné uvoľňovanie pri našej nízkej zaočkovanosti veľmi rizikové. Pripomíname, že očkovanie je stále najúčinnejší spôsob ochrany. Na rozdiel od mnohých krajín sveta máme zatiaľ vakcínu pripravenú a dostupnú pre každého.“

 

Minister financii chcel zatvorit a bratislavska SaS uz mala zatvorene skoly,tak co by to nezaobchodovala.

vranov.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mozno tu bol dovod preco sa monoklonalne protilatky zacali pouzivat az dva tyzdne po dusickach.

Citát

 

Európska lieková agentúra (EMA) ukončila predbežné hodnotenie monoklonálnych protilátok bamlanivimab a etesevimab vyvinutých holandskou pobočkou farmaceutickej spoločnosti Eli Lilly na použitie pri liečbe ochorenia COVID-19. Ako uviedla v tlačovej správe, firma informovala agentúru, že odstupuje z procesu.

Výbor EMA pre lieky na humánne použite (CHMP) preskúmaval dáta v rámci predbežného hodnotenia, v rámci ktorého firma poskytuje dáta dostupné k urýchleniu hodnotenia a uvedenia na trh, od marca 2021.

https://spravy.rtvs.sk/2021/11/ema-ukoncila-hodnotenie-monoklonalnych-protilatok-bamlanivimab-a-etesevimab/

 

Ale na umrtiach to bude vidno. Hlavne v PO,ZA a KE krajoch. Ono to uzivaju aj ockovani ,aj neockovani, co maju znizenu imunitu ci obezni, cukrovkari. Proste aby sa zbytocne nedostali do nemocnice.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pojdu v januari deti do skoly? Ako sa Grohling za ne bil. Ako lev. Deti  to roznasaju v skole. Semeniste nakazy.

A pritom je to take jednoduche.

https://ekonomika.sme.sk/c/22801673/k-dohode-medzi-arrivou-a-slovak-lines-nakoniec-nedoslo.html

Kym sa toto nevyriesi,deti ani v Revucej nepojdu do skoly. Zatvorene skoly nemali problem. 

Bratislava.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Omicron sa šíri extrémne rýchlo, ale aj dáta z Británie ukazujú, že zrejme vytlačí nebezpečnejšiu Deltu:


Javid spresnil, že v Anglicku síce zatiaľ neboli potvrdené nijaké úmrtia – a v spojitosti s variantom omikron tam bolo hospitalizovaných len desať ľudí –, avšak V Londýne pravdepodobne tvorí až približne 40 percent všetkých nakazených.

https://www.teraz.sk/zahranicie/v-londyne-tvori-variant-omikron-40-per/597394-clanok.html


Zatiaľ žiadne úmrtia a hospitalizácií minimálne.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Nemuselo by ísť o klasický prieskum, ale skôr o kvalitatívne pozorovanie cez fókusové skupiny. Možno by sa našlo iné riešenie, možno by im stačilo dať 150 a nie 300 eur.

Či pôjde o 150 alebo o 300 eur, pre mňa nie je základná otázka. Zásadná otázka je, koľko stoja lieky na liečenie covidu. Vláda len za posledné dva týždne rozhodla o nákupe liekov pre pacientov v nemocniciach za takmer 100 miliónov eur. A za liečbu každého v nemocnici platíme tisíce až desaťtisíce eur. Je dôležité dôchodcov motivovať, aby sa prišli zaočkovať. Ak doteraz nezaočkovaný dostane 200 eur, môže to pre mnohých znamenať aj polovicu dôchodku, čo je suma, za ktorú mnohí očkovanie absolvujú.

Ste vláda, ktorá od nástupu tvrdila, že podobne veľké finančné rozhodnutia by mali prehodnotiť analytici – napríklad Útvar hodnoty za peniaze. Prečo odmenu za očkovanie riadne neposudzovali štátni analytici?

Na to neviem odpovedať. Keď sa to dostalo na stôl mne ako členovi vlády, dávalo mi to racionálny zmysel. Všetky argumenty okolo stola dávali zmysel, jedine Richard Sulík riešil, či to má byť 150 alebo 300 eur. Mne by sa páčilo, keby to bolo tak, ako to bolo pôvodne navrhnuté – že by boli príspevky účelovo viazané na podporu gastra, športovísk či kultúry. Pomohli by sme viacerým zložkám naraz. Nezostáva mi však nič iné, len rešpektovať politickú dohodu.

Ako ste vnímali, že najprv išlo o 150, potom o 500, neskôr 600 eur a nakoniec 300 eur? Vyzeralo to len ako nahadzovanie jednej sumy za druhou, aby to prešlo.

Uznávam, že zvonka to tak mohlo vyzerať. Všetky tie čísla však boli na niečo naviazané a záviseli od diskusie v koalícii. Napríklad: ak sa urobia tieto kroky, suma bude 300 eur. Pokiaľ by sa napríklad nezatvorili školy, bola by to iná suma. A ako sa menili pozície jednotlivých strán, menila sa aj táto suma.

Ako vznikala táto myšlienka? Podieľalo sa na nej vedenie OĽaNO alebo išlo o nápad Igora Matoviča?

Rozprávalo sa o tom dlhšie a nielen na úrovni OĽaNO. Táto téma sa riešila na niekoľkých koaličných radách a vo všeobecnosti mala podporu. Naozaj sa riešilo len to, o akú sumu pôjde.

Dohoda však bola na 150 eurách a Igor Matovič vyšiel s 500 eurami.

Hovoríte len o čiastkových veciach – o sume. No boli tam ďalšie veci. Keď napríklad SaS súhlasila s inou podmienkou, bolo z toho 300 eur. Len čo sa zmenila pozícia SaS, bolo treba viac podporiť dôchodcov, aby sa prišli zaočkovať. Nakoniec z toho bola politická dohoda. A opakujem, bol by som radšej, keby táto pomoc bola účelovo viazaná na použitie v gastre, kultúre či v cestovnom ruchu. Pokiaľ to tak nie je, neprekáža to. Ak to bude znamenať, že sa dôchodcovia prídu zaočkovať, bude to dobré riešenie.

Ako to teraz vyzerá v OĽaNO – s kým a ako sa Matovič radí o takýchto zásadných veciach a kto o nich rozhoduje?

Závisí to od témy. Väčšinou s návrhmi z konkrétnej oblasti prídu ministri, ktorí sa jej venujú. Pokiaľ ide o výsostne politickú tému alebo tému, ktorá má ekonomický dosah, musí to byť odkonzultované s ministrom financií, respektíve s predsedom OĽaNO. A potom prebieha diskusia. Väčšinou ministri za OĽaNO mávame také neformálne obedy s predsedom vlády, ale máme aj ďalšie komunikačné formáty v rámci strany, prípadne sa diskutuje na poslaneckom klube. Nepamätám si zásadnú vec, ktorá by sa prijímala bez toho, aby sa prerokovala na príslušných fórach.

https://dennikn.sk/2647579/jaroslav-nad-odmena-je-posledny-pokus-potom-budem-za-povinne-ockovanie/?ref=tit1

 

Pokiaľ by sa napríklad nezatvorili školy, bola by to iná suma. A ako sa menili pozície jednotlivých strán, menila sa aj táto suma.

Vam to to pride normalne? Deti ani v Revucej, ani v Bratislave nemaju ziaden vyznamny podiel na sireni pandemie a oni ich obchoduju. Ci by deti nechodili vobec do skoly od septembra, ci chodili v kuse vysledok by bol ten isty. Aspon u nas chalan bol dva krat v karantene, hned ak bol v kontakte s pozitivnym. Maju to tak aj dospeli?  Keby nezatvorili skoly, by bola ina suma.  A tam olajnacka opica by si aku predstavovala sumu? 

Tak neskutocne sproste ako minister Nad,ta nenajdete. Oni sa ockoju a super rychlo. z 55% - 66% za tri mesiace a on je za povinne ockovanie. Kolki z nich to maju za uplatok?

Je 15:36 a nedali data z minuleho dna. Nikdy sa to nestalo,vzdy to bolo do 11:00.  Ja to sledujem kazdy den.

udaje.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pokial je omicron vyrazne infekcnejsi, skor ci neskor nevyhnutnej deltu vytlaci. Tam nie je ziadne "zrejme" ,ale iba "kedy".

Spravy z anglicka su optimisticke, netreba vsak zabudat, ze tam uz je dnes premoreny a zaockovany prakticky kazdy - je otazne, ci sa pocty hospitalizovanych a mrtvych nezmenia v krajine, kde je znacna cast ludi neimunizovana.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dúfam, že budú predčasné voľby, ak by boli, volím Smer, tu si totiž 40% populácie na čele s informátorom myslí, že pandémia do konca týždňa od návratu Fica k moci, zmizne. Chcem, aby si tu nádej plne vychutnali. Len dúfam, že Omicron sa tu bude dlho držať a po ňom prídu ďalšie varianty.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dve poznamky,   

1.  Vytlacenie delty omikronom je trochu komplikovanejsie.   za prve omikron lahsie nakazi aj tych co uz prekonali covid a zrejme plati aj opak.  Ale nastastie mame aj dalsi mechanizmus,  ak si nakazeny, tak stupne produkcia nespecifickych protilatok a tie tiez brania dalsej infekcii akemukolvek virusu.  Ale inak hrozi ze sa prezenie omikron a delta bude pokracovat dalej.

2. Sniper,  ty  veris tomu ze informator sa dokaze poucit z reality ?  Tak urciteee .  Skoro zomrel na covid a doteraz je poloinvalid co sa zadychci aj pri ceste na zachod. Ale stale neveri na ockovanie.  A rovnako neveri na Ficove zlociny bez ohladu na to co hovoria policajti ci sudy.  A tak bude branit Fica nech sa udeje cokolvek.  

Aj keby Fico nariadil povinne ockovanie, tak ho bude branit ze chudacik musel.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To je jedno či to pochopí alebo nie, nič to nemení na fakte, že keby bola možnosť vymeniť vládu čo najskôr, tak to plne podporím. To čo robí ten chuj Fico, to si nedovolila žiadna opozícia nikde v Európe, to len my sme unikát, že naša opozícia využíva pandémiu na rozvracanie štátu. Tak keď Fico ide za mocou aj cez mŕtvoly, treba mu to dopriať, pokým tu vírus ešte je.

  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, tyso napísal:

2. Sniper,  ty  veris tomu ze informator sa dokaze poucit z reality ?  Tak urciteee .  Skoro zomrel na covid a doteraz je poloinvalid co sa zadychci aj pri ceste na zachod. Ale stale neveri na ockovanie.  A rovnako neveri na Ficove zlociny bez ohladu na to co hovoria policajti ci sudy.  A tak bude branit Fica nech sa udeje cokolvek.  

Aj keby Fico nariadil povinne ockovanie, tak ho bude branit ze chudacik musel.

ja som uz x krat skoro zomrel, no asi este neprisiel moj cas....samozrejme ze pride, ako aj tebe a aj tvojej snahe vrazdit ludi dalej bez osobnej zodpovednosti.....sak je to vedecky podlozene....nemas vycitky?.....asi nie, pretoze ludom ako ty ide iba o spolocenske uznanie a globalne vysledky....a tvoje pouzivanie Fica, ako brnenia, je tak otrepane, ze aj nasa vysoko "ocenovana" vedecka generalita uz s tym radsej prestala......ja som az zdeseny, kde ma dohnala nasa "vedecka elita" a toto terajsie vladne zoskupenie tzv. zmeny k "lepsiemu"., ze raz budem zastavat Fica a obhajovat jeho politiku voci tejto zmrdnutej bande klamarov, podvodnikov, mafianov a liberfasistov (SaS)......ked raz niekomu tak silno neverim, ako momentalnej vladnej moci, tak sa to prejavuje aj v realite a nie iba akoze.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to su klamstva, nie fakty.  Ty si vrah, nie vedci.   Aj ked to zopakujes 1000x, stale to bude klamstvo.  Alebo nam chces tvrdit ze ta zachranil bromhexin a ivermectin ako klamete na internete ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 15. 12. 2021 at 14:18, tyso napísal:

 za prve omikron lahsie nakazi aj tych co uz prekonali covid a zrejme plati aj opak.  

...

Ale inak hrozi ze sa prezenie omikron a delta bude pokracovat dalej.

To "lahsie" treba kvantifikovat. Ci je to naozaj az natolko, aby uplne premoerenie omikronom nebolo schopne dostatocne imunizovat na zastavenie sirenie delty.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 15. 12. 2021 at 20:16, tyso napísal:

to su klamstva, nie fakty.  Ty si vrah, nie vedci.   Aj ked to zopakujes 1000x, stale to bude klamstvo.  Alebo nam chces tvrdit ze ta zachranil bromhexin a ivermectin ako klamete na internete ?

preco by som to mal 1000 krat opakovat?......tisicky mrtvol su iba statisckou odchylkou od vedeckej prace na zastaveni pandemie?....v druhej vlne ludia pocuvali vedcov a ich nariadenia a odporucania a exitusov bolo pozehnane....ked tu budes klamat, ze ludia nerespektovali tie tri prevratne metody ROR, tak si bezcharakterne mengelovske hovado.....vsetci sme mali obavy z nepoznaneho, no casom nariadenia vedeckej "elity" nabrali tak chaoticky kurz, ze to vyustilo do tretej vlany z dalsou kopu mrtvol....to su fakty a nie tvoje chore predstavy o vedekej pomoci na zachranu chorych a eliminovanie sirenia corony....a co zachranilo mna?....klasika, antibiotika a vitaminy v kombinacii s kyslikom a mozno aj mojou imunitou.....no mozno aj vyssia moc.....neviem, ale som zatial tu....

smiliey

nespomenul si aj to tretie....ze virus lahsie moze nakazit aj x krat ockovanych.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ROR nie je prevratna metoda ale overena uz dlho,  keby ste vy vrahovia neodhovarali ludi aby nosili ruska, udrziavali odstupy a umyvali si ruky  tak mohlo byt ovela menej mrtvych.  A vitaminy ti nepomohli, antibiotika su len na nasledky pretoze na virus antibiotika nepomahaju.  A taketo klamstva siris.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ze ludia nerespektovali tie tri prevratne metody ROR

Niektoré metódy na zabránenie šíreniu nákaz, ktoré používame dnes, boli zavádzané už v stredoveku, ale to by si musel mať aspoň základné vzdelanie z dejín, aby si o tom vedel.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A znovu klames ze ludia dodrziavali ROR,  tvoji kamarati bojovali proti ruskovemu "fasizmu", na tajnasa chodili do krcmy,  oslavovali doma, oslavovali na navstevach, protestovali,   bojovali proti vsetkemu co doporucila vlada, komisia, nadavli lekarom atd.    Bojovali za "slobodu: v tvojom poninamani.   A toto je vysledok,  to ze sa to snazis skolkarsky hodit na vedcov je len ukazka ako klames.

Ak sa bavime o chybach vlady, tak ta je v tom ze sa snazila komunikovat s dezolatmi tvojho typu, miesto toho aby vas pokutovala a donutila dodrzat nariadenia.   Na fasistov neplati dobre slovo,  na vas plati jedine sila.

A aj ked sa snazis 1000x opakovat loz, tak to stale nebude pravda.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

co sa čudujeme u informatora, ktorý nezvláda 2+2, ale napr. aj taky smiley tu spochybňoval rúška. Pričom realita je tá, že ROR je kľúčová vec a keby naozaj ľudia dodržiavali to, čo mali tak by sme nemali ani tento rok preplnené nemocnice.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 9 hodinami, tyso napísal:

ROR nie je prevratna metoda ale overena uz dlho,  keby ste vy vrahovia neodhovarali ludi aby nosili ruska, udrziavali odstupy a umyvali si ruky  tak mohlo byt ovela menej mrtvych.  A vitaminy ti nepomohli, antibiotika su len na nasledky pretoze na virus antibiotika nepomahaju.  A taketo klamstva siris.

no a?....ale nezabralo to, pretoze nasa vedeckomengelska elita radsej ratala mrtvoly ako zmysluplne komunikovala z ludmi.....ale ja to vidim tak, ze kazdy robi to co vie a v com vidi zmysel svojej existenicie, no vedci vrazdia, aby sa poucili na mrtvolach pri pitvach a k nim sa pridava aj cca 5% obcanov, co verejne zasa su proti nariadeniam a verejne to aj predvadzaju....ja za seba vravim, ze ja som dodrziaval tie stredoveke ukony.....tvoje retorika silno smrdi "neomylnostou" s cias veducej ulohy strany.....za vsetko nepodarene v politike KSC mohli oportunisti a rozne neprisposobive antisocialisticke zivli a nie netrasparentna a chaoticka politika elit na veducich postoch......a ktej mojej vyliecenej chorobe.....zapal pluc liecia v nemocniciach savom alebo tym, co som popisal hore vyssie?.....coronu nikto neliecil, pretoze tu zlikvidoval moj imunitny system....ak teda su neucinne aj tie vitaminy, potom neviem na co som ich tolko musel v nemocnici pozrat....ze by na zvysenie polatkov od poistovne?.....tiez potom argument na co je dobre tolko hospitalizacii.....zdravotnictvo uz asi nie je o lieceni, ale biznise .....vdaka za poodhalenie pristupu lekarov k pacientom....:(

pred 5 hodinami, Sniper napísal:


Niektoré metódy na zabránenie šíreniu nákaz, ktoré používame dnes, boli zavádzané už v stredoveku, ale to by si musel mať aspoň základné vzdelanie z dejín, aby si o tom vedel.

mas pravdu a je viditelne, ze nasa pandemicka vedecka elita v tom stredoveku este mentalne zije....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

klames ako stale,   umyselne siris klamstva aby zomieralo cim viac ludi a snazis sa to detsky hodit na inych. Si nemoralne hovado. 

A liek na nicenie covidu nebol,  to skutocne musi zvladnut tvoj imunitny system.  Preto sa pouzivaju vakciny aby sa na to pripravil. A ty si siril klamstva o ockovani a odradzal si ludi od ockovania.   Od zaciatku sme mali ROR aby sa epidemia sirila pomalsie a je to sposob ako sa chranit  aako chranit ostatnych.  Potom prislo ockovanie a teraz mame aj par monoklonalnych protilatok.

Vsetko ostatne su liecby priznakov,  nie kauzalne lieky.   A nadavanie na lekarov, ktori ti zrejme zachranili zivot ( v tvojom pripade by imunita sama nestihla zabit covid,  uz davno by si sa dovtedy  udusil )  je  odporne nevdacne svinstvo.    A len ukazka ako taketo nemoralne svine nadavaju tym co im chcu pomoct, volia zlodejov a tesia sa z kazdeho zla na svete. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

konecne si tu napisal prvy krat pravdu.....coronu lieci imunitny system.....tak nasilne vakcinovanie celej populacie je naco dobre?....

a kde ja nadavam na lekarov, ktori liecia?......ak som dobre precital tvoj predposledny prispevok, tak to ty si tam ohodnotil lekarov a jaj som iba odpisal na ten tvoj ohalovaci fakt, ze coronu lieci imunita a nie lekar.....tak potom s toho sa pyta otazka....naco sa hospitalizuju ludia s coronou?.....jedine vysvetlenie je, ze ide o eurace pre nemocnicu, ktora ma najviac takychto pacientov......ci si to myslel inak?....tak popis ako si to myslel.... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nehraj sa na idiota,   ockovanie je  len to ze imunitnemu systemu das vzorku viru,  a ten sa pripravi na zivy virus. 

A naco si siel do nemocnice ?   ved si mohol ako idiot podpisat reverz a udusit sa doma,   miesto toho ti zachranili zivot aby si mohol zabijat dalej.    V nemocnici ti dali lieky aby ta covid nezabil a aby dali tvojmu imunitnemu systemu cas na pripravu.  Tu ktoru si mohol mat za sebou vdaka ockovaniu.   

A lekari pracuju na zaklade toho co skumali vedci,  ty hovado klamarske a pokrytecke

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov