Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

robopol,  zrejme sa deje nieco ine,   testovacie kapacity narazili na strop a toto cislo bude skor kumulacia viacerych dni.  V mojom okoli sa caka na vysledok PCR testu cca 3 dni a tak tie cisla treba priemerovat aspon 7 dnami.  Poklesy a narasty su tak zrejme fluktuacie spracovania, nie realita.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 4 hodinami, Sniper napísal:

Ale to ja nemám v pláne.

Tak dobre, nie premoreni, ale vsetci sme este neboli imunizovani: premoreni alebo zaockovani. Je mozne, ze sa to bude aj potom vracat, ale je mozne aj to, ze nie.

pred 4 hodinami, Sniper napísal:

Výborne, keď podceňovali význam očkovania a ba nebodaj aj šírili hovadiny o vakcínach, nech si to platia, keď mienia v nemocniciach zaberať miesto. informator začni si odkladať z dôchodku.

Aj ja som bol za urcitu spoluucast na lieceni covidu, pripadne este tvrdsie: vyhradenie dostatocneho poctu lozok a ventilatorov iba pre zaockvoanych. Ale toto podla mna mali vyhlasit pred pol rokom: "Ak sa nezaockujete, tak si hospitalizaciu budete platit sami a hospitalizovat vas budeme, iba ak bude dost miesta aj prte ockovanych". Teraz mi to pride zas nefer oznamovat pacientovi, ktory uz lezi v nemocnici, ze si za to dotatocne zacvaka 10 000 Eur.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zase to neberte tak vazne,  spolucast na neodkladnom lekarskom zasahu je vazny zasah do ustavy, zdravotneho systemu a na to sa nenajde ustavna vacsina.  Tak to berme ako marketingovu snahu, nie nieco co realne hrozi, 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 4 minútami, tyso napísal:

Zase to neberte tak vazne,  spolucast na neodkladnom lekarskom zasahu je vazny zasah do ustavy

Ak nie je možné poskytnúť neodkladnú starostlivosť, z hľadiska kapacít nemocníc, potom to ústavné pravo je len na papieri. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tono,   to je ina situacia.   To zakon nemoze riesit, predstav si ze na mesto padne lietadlo a budes mat 2000 zranenych,   ziadna kapacita nie je stavana na extremne situacie. Potom nastupuje vojnova medicina s triazou.  V kazdom state na svete.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Autor je imunológ, SAV

Podľa vyhlášky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave sa od pondelka zatvárajú všetky triedy druhého stupňa základných škôl a všetky stredné školy Bratislavského kraja. Je to rozporuplné rozhodnutie z viacerých dôvodov.

V prvom rade, okresy Bratislavského kraja sú na špici v celoslovenskej zaočkovanosti. Bratislava je na tom najlepšie vo všetkých vekových kategóriách.

Študenti v tínedžerskom veku, teda práve tí, ktorí majú podľa vyhlášky zostať doma, mali už dlhší čas, na rozdiel od žiakov prvého stupňa, možnosť zaočkovať sa, a práve v Bratislavskom kraji túto možnosť aj náležite využili. Väčšina stredoškolákov v Bratislave je plne zaočkovaná.

Zaočkovanosť školákov v Bratislave je vyššia ako zaočkovanosť seniorov na Slovensku a nezaočkovaní ľudia v staršom veku sú práve tí, ktorí vyťažujú nemocnice.

Okrem toho je v Bratislave zaočkovaná aj veľká väčšina učiteľov a iných školských zamestnancov. V Bratislave sú aj plne zaočkované školy, na 100 percent, čo sa týka študentov aj učiteľov. Navyše, sme v štádiu, keď aj veľa nezaočkovaných detí už ochorenie prekonalo, školy sú premorené.

Z bratislavských škôl teda vyššie riziko nákazy určite nehrozí. A ak nejaké hrozí, je zanedbateľné v porovnaní s tým, ktoré predstavujú nezaočkovaní dospelí, ktorým na to, aby mohli chodiť do zamestnania, stačí sedemdňový antigénový test.

Predstavme si situáciu, že by nejaká plne zaočkovaná škola v Bratislave vystúpila do ilegality a vyučovala by aj od pondelka prezenčne. Učitelia, žiaci a aj všetci rodinní príslušníci sú predsa plne zaočkovaní. Starí rodičia dokonca už trikrát. Taká škola by si to s čistým svedomím mohla dovoliť.

Na kontrolu do nej by však úplne legálne prišiel inšpektor, prípadne policajt alebo ktokoľvek, kto by bol nezaočkovaný, ale bol by s negatívnym antigénovým testom vo vrecku, sedem dní starým, ktorý by však absolútne nezaručoval jeho neinfekčnosť. Ak by bol skutočne nakazený, v zaočkovanej škole by nákazu rozšíril s minimálnou pravdepodobnosťou. Príde však do práce a potom domov, a tam nákazu môže šíriť bez bariér.

Napriek tomu, že sa žiaci a učitelia v Bratislave, ale aj inde, zaočkovali práve preto, aby sa konečne mohli normálne stretávať v škole a učiť, od pondelka musia sedieť doma. Plošne a bez výnimiek.

Je to opatrenie, ktoré zdvíha ruku v znamení víťazstva nepriateľom očkovania a zhadzuje všetkých zodpovedných učiteľov, študentov a ich rodičov.

Vláda či regionálne úrady zdravotníctva ani po takmer dvoch rokoch nevyriešili nedostatočnú zaočkovanosť obyvateľstva, obzvlášť seniorov, neurobili nič proti čoraz agresívnejším úderkám antivakcinačných hnutí, ale zavrieť bez hlbšieho rozlišovania plošne školy dokážu zo dňa na deň!

Spolu s obrovským počtom mŕtvych, ktorí mohli žiť, bude najväčšou škodou, ktorú priniesla pandémia, ujma na deťoch a mládeži. V žiadnej inej krajine Európskej únie študenti nevynechali toľko vyučovacích dní, týždňov a mesiacov ako u nás.

Podľa medzinárodnej štúdie PISA preukazujú slovenskí študenti dlhodobo podpriemerné výsledky vo všetkých sledovaných oblastiach. Stávame sa negramotným národom. Nezvládnuté riadenie pandémia toto ešte viac rapídne zhorší.

Zbytočné úmrtia a obrovský výpadok vo vzdelaní nás veľmi rýchlo, a obávam sa, že aj nenávratne, vzdiali od ostatných štátov , kde pandémiu zvládajú s oveľa menšími škodami na zdraví, vzdelávaní aj ekonomickej a sociálnej úrovni občanov.

Nie je to po prvý raz. Slovenské školstvo zvládlo komunizmus po sovietskom vzore, nepodľahlo fašizmu, prežilo aj maďarizáciu Apponyiho školských zákonov počas maďarizácie, Slováci prekonali tureckú okupáciu a predtým sa spamätali aj z tatárskeho vpádu.

Dnes je to definitívne. Dnes sme totiž sami sebe tatármi.

Ak bude raz v budúcnosti nejaký historik zisťovať, prečože to Slovensko vypadlo z Európskej únie, bude to mať ľahké. Na vine nebudú ani Maďari, ani Česi, ale my sami a naše hanebné pohŕdanie vzdelaním.

https://dennikn.sk/2635831/zatvorenie-bratislavskych-skol-je-chyba/

 

Autor je imulog.  Nie je epidemiolog. Ale preco ho trapia len skoly v Bratislave ci BA kraji? Kde by mali zatvarat skoly? V Starej Lubovni, v Revucej, ci v Bratislave? 

"Z bratislavských škôl teda vyššie riziko nákazy určite nehrozí", to si mysli imunolog.  Viac hrozi v Revucej, ci v Starej Lubovni?

Miera moznosti nakazenia, teda byt infekcny rastie od doby podani prvej ci druhej davky? To by ako imunolog mal vediet, to je priklad co tu dvaja pisali ze si to nepozreli video ale vedia, maju v tom jasno.

Na navrat z dovolenky stacila jedna davka?  Aby na Slovensko nemuseli ist do karanteny. Mozu tie deti ist na 3 davku? Asi nie. Inak som pozeral zaockovanost s oboma davkami do 26.tyzdna Bratislava mala len 4,5% Kosice 10%. Teda z tohto pohladu to bratislavski rodicia robili lepsie. Dnes ich maju dve davky 70% deti od 15-19. 

Ja rozumiem aj suhlasim,co je tam napisane, ale kvoli tomu ,ze sa ockovali pred necelym pol rokom,lebo sli na dovolenky, nestraca ta vakcina silu? Oni neumru ani nepojdu do nemocnice ako deti v Revucej ci v Starej Lubovni. Podla mna najlepsiu odolnost proti infekcii maju deti v Starej Lubovni.

 

 

Bratislava.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, tyso napísal:

Tono,   to je ina situacia. 

Súhlasím, v mimoriadnej situácii sa nemôže aplikovať ústavné právo. Ak sa ale nemôže aplikovať ústavné pravo, potom lekári musia stanoviť prioritu sami. A ak sa pacienti dusia, koho z nich intubujú? Podľa veku, štátnej funkcie, spoločenského postavenia, miery zavinenia? Nejakú selekciu musia nakoniec uplatniť. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Budem teraz osobný, no i tak sa budem snažiť držať argumentačnej línie, ktorá, bohužiaľ, nepustí. Od pondelka sa k plošnému zatvoreniu škôl pridá aj celý Bratislavský kraj. Aha. Vychádza sa zrejme z precíznej analýzy, ktorá posudzuje situáciu na všetkých školách v celom kraji. Tak neviem, vzhľadom na chaos v dátach, o ktorom počúvame od dátových analytikov takmer každý deň, to môže byť rozhodnutie urobené pod vplyvom nepresných dát. No ja sa obávam, že je to jednoduchšie. Na plošnú uzáveru totiž žiadnu analýzu netreba, to je to najjednoduchšie, čo sa dá urobiť.

https://dennikn.sk/2635950/aj-snehuliak-by-bol-lepsi-ako-matovic-ale-na-jar-sa-roztopi-udalosti-tyzdna/?ref=tit

toto je nazor pana Vaesecku.

 

Preco su bratislavcania rozcarovani?  Aku argumentacnu liniu tam drzi pan Vasecka?  Bola nejaka analyza na zrusenie skol vo Vranove a Roznave? Nebola? Tam mu to nevadilo? Moje deti asi mozu ist do skoly aj v pondelok, mozno sa to este zmeni,ci som nezachytil vsetko.  Od tlhsteho prasata bolo nehorazne zatvarat skoly celoplosne - nech si to zhodnotia hygienici ale nie pod natlakom. To co mate dnes v Bratislave, Pezinok a Senec najviac pozitivnych - to v presovskom kraji mali pred mesiacom, ci aj dalsim pol mesiaca(v nemocniciach). Zatvarali tam skoly?

Citát

 

Máte za sebou ťažký mesiac, v novembri ste mali pozitívnych až 25 detí. Aké to bolo pre vás obdobie?

Veľmi náročné. Od začiatku novembra sa nám triedy striedali v karanténe. Došlo u nás zrejme ku komunitnému šíreniu, preto som sa RÚVZ v Bratislave spýtala, či by nebolo lepšie zatvoriť celú školu. Odpoveď znela nie. Celým novembrom sme sa doslova pretrápili. Ale zvládli sme to, snažili sme sa učiť predovšetkým hybridne – deti s výnimkou z karantény sa učili v triede a ostatné online. Posledná trieda dnes končí posledný deň karantény. Od pondelka by sme mohli byť všetci v škole, lenže znova sa zatvárame.

Prečo ste požiadali o zatvorenie celej školy? 

Bolo to vo fáze, keď nám zostali už len dve triedy, ktoré neboli v karanténe. Z jednej maličkej akcie mimo našej školy sa začala nákaza šíriť medzi deťmi, nakazili sa aj niektoré učiteľky. Ja veľmi trvám na tom, aby sa pravidlá prísne dodržiavali, preto sme mnoho vecí robili aj nad rámec – takmer denne sme od septembra robili ranný filter. Dodržiavali sme opatrenia, dobre spolupracovali s rodičmi, ktorí sa snažili deti doma testovať. A aj napriek tomu sme mali dosť pozitívnych prípadov. Ale prváci už boli v karanténe trikrát.

Rešpektujem odborníkov aj regionálnych hygienikov. Videla som ich vyjadrenie, v ktorom žiadali, aby sme nespochybňovali rozhodnutia RÚVZ zatvárať školy. Mrzí ma len to, že sa zatvárajú všetky školy v kraji bez zohľadnenia individuálnych špecifík.

https://dennikn.sk/2635785/deti-uz-toho-maju-dost-ked-sa-dozvedeli-ze-musia-byt-zatvorene-doma-mali-slzy-v-ociach-hovori-riaditelka-zo-senca/?ref=list

 

Na denniku N su podla okresov kolko tried boli zavretych,kvoli karantene. Chlapec bol dvakrat(on mal blbu nahodu, ze natrafil ci sa stretol dvakrat pozitivnym dietatom, preto sa chce dat zaockovat,jeho trieda nebola v karantene sa na nich z domu pozeral na triedu),ale kvoli kruzku, nie z triedy(raz bola aj cela trieda a raz pozitivny bol siedmak,o rok mladsi siedmaci boli v karantene). Dcera ani raz. Preco je aj dosial Revuca na tom tak dobre, je ze dodrziavali pravidla. V skole sa to nesiri mily tyso. 

Jedna anomalia. My mame hygienika z Rimavskej Soboty. V RS zatvoril skoly, v Revucej zatial nechal. Ak to nech aj na dalsi tyzden ma moj respekt. Nie je posraty. Ked to bude nutne isto to spravi. Plosne zatvoris okres. Kludne v meste RS mali problem tak to spravil,ale spolu s nimi zatvoril skoly aj v Jesenskom, Hnusti, Tisovci. Ci iste aspon 5 obciach maju skoly kde chodi 300 deti. Nech to robia slusne a rozumne. Kde je problem. Ak ich ziada o to riaditelka,tak to spravim, spravim to na zaklade dat - nie na zaklade nejakeho bratislavskeho trstoprda.

Citát

 Môj syn, jeho spolužiaci i ich učitelia skutočne nemôžu za to, že nemalá časť rurálneho slovenského obyvateľstva žije mentálne v stredoveku.

To pisal asi Vasecka. pisal to vasecka. Ten debil,alebo co nechapete, co ma Revuca spolocne s Bratislavou? Od nas odlietaju vrtulniky do Bratislavi aby vam tam zatrepavali bratislavske nemocnice? o vasecka, nechape,ze su to bratislavcania co im tam lezia na posteliach?  tyso,vysvetlimu ak si uz pochopil, ze ta vakcinacia nieje 100%. Je pre deti nanic.  V nitre za noc umrelo 7 ludi. Nitru som spomenul aj kvoli tomu,ze sa to tam udialo,ale aj kvoli tomu, ze ma polovicnu incidenciu ako Bratislava.  Dobre z Revucej tam nelietaju vrtulniky, vozia vam ich z Nitri? y bratislavske sproste a tupe.

Citát

Neviem, ako je to v Bacúchu, ale moje deti a mnohé z ich okolia v Bratislave hlasujú a budú hlasovať nohami. Ich rovesníci vo väčšine európskych krajín sú momentálne jednoducho v škole a budúcnosť sa im nedrobí pod rukami tak ako tu na Slovensku.

S tymto suhlasim, moje deti isto nebudu studovat na Slovensku. Nech ten Vasecka, je vysokoskolsky ucitel? Ci ich pozna, tak pozna odpoved preco. Oni nemaju doveru,ja ju nemam trikrat taku. Chlapec na bilingvalne gymnazium do Tisovca - a frnc do zahranicia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V

https://www.aktuality.sk/clanok/f28jb57/zilinka-novy-trestny-cin-sirenie-nepravdivej-informacie-je-nenalezity/

GP tvrdí:

"Nová skutková podstata trestného činu „šírenia nepravdivej informácie" navrhovaná v rámci novely Trestného zákona je pre svoju neurčitosť a nedokázateľnosť odborne nenáležitá."

To celkom chápem, ale čo ak takáto nepravdivá správa znepokojí aspoň časť obyvateľstva. V dnešnom svete internetu je každá správa šírením informácie. Nemusím vylepovať plagáty. Potom je naplnený skutkový stav paragrafu:  

§ 361

(1) Kto úmyselne spôsobí nebezpečenstvo vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva nejakého miesta tým, že rozširuje poplašnú správu, ktorá je nepravdivá, alebo sa dopustí iného obdobného konania spôsobilého vyvolať také nebezpečenstvo, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.

Rozdiel je teda v tom, či tak páchateľ konal úmyselne. Lenže ako podľa GP, pri šírení nepravdivej informácie, (pre svoju neurčitosť a nedokázateľnosť) dokázať úmysel?  To mi znie ako oximorón.  Alebo je blbosť poľahčujúca okolnosť? Na Slovensku by blbosť rehabilitovala v masovom merítku. Spolieham sa už iba na to, že odborníci tomu rozumejú... 

 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pochybujem,  sirenie poplasnej spravy je v TP uz dlho a v podstate sa stiha len pri oznameni bomby. Toto sa aj mne zda hlupe.  Nic to neriesi, 

1 hour ago, slimak said:

Od nas odlietaju vrtulniky do Bratislavi aby vam tam zatrepavali bratislavske nemocnice?

Neviem ci od vas, ale bratislava dnes poskytuje lozka v znacnej miere celemu Slovensku.  Zdaleka to nie su len bratislavcania.  Ale len na margo zatvarania skol,  nie je celoslovenske ale robia to regionalni hygenici.  Zbytocne nadavas na Mikasa.  A v Bratislave nie je ani tak problem mesto ale zvysok kraja.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

GP nie je môj favorit, ale v tomto s nim súhlasím. Problém je v tom, že kedysi, ak niekto úmyselne šíril informáciu, musel napríklad rozhadzovať letáky... A tým sa mu dal dokázať aj úmysel. V dnešnom svete stačí svoj názor "zavesiť na sieť". A potom, keď sa informácia vyvráti, stačí sa zahrať na blbečka.

Problém je v tom, že dochádza k strate dôvery k autoritám. Od nich by sa dalo očakávať, že ich názor bude akceptovaný verejnosťou. Bohužiaľ devalvácia už nepostihla iba finančný sektor, ale aj autority. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 hodinami, tyso napísal:

Neviem ci od vas, ale bratislava dnes poskytuje lozka v znacnej miere celemu Slovensku.  Zdaleka to nie su len bratislavcania.  Ale len na margo zatvarania skol,  nie je celoslovenske ale robia to regionalni hygenici.  Zbytocne nadavas na Mikasa.  A v Bratislave nie je ani tak problem mesto ale zvysok kraja.

Pred mesiacom prisli 5 vrtulnikov z Presova, boli na tom yle a nemali to kde posunut aj BB je od presova daleko a vtedy mala Bratislava prazdno = to sa aj medializovalo. Inak si myslim, ze to boli vtedy iny pacienti co potrebovali ine zakroky, ci presovsky papalasi.

Dnes v bratislavskych nemocniciach mate svojich ludi. Aj vtedy to bolo 5 ludi co 5 ludi bolo aj v BBkraji so severu.

Vy neposkytujete ziadne lozka pre zvysok Slovenska ,lebo nieste schopni sa postarat o svojich. Ano tyso ,nieste schopni sa postarat o obcanov bratislavskeho kraja. Netaraj ze tam berete z BB kraja.Ci od inakiadial. Ste si mysleli vakcina sme zavodou a ste tam kde ostatok. Ci denne vam tam dobesu 30 ludi odinakiadial? Ci 2? mozno papalasou,ale aj to pochybujem,sami sa o svojich neviete postarat. To uz aj vidiet aj v nadumrtiach. Pred 40 dnami som to nevidel, len v zilinskom kraji. To budes vidiet vsade.

 

Zatvaranie skol nieje celoslovenske, mozno moje deti aj na tyzden do skoly pojdu. Ale Mikas to nechcel zavriet vsade? Z bratislavskeho problemu co mate dnes chcel spravit celoslovensky? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Slimak,  statistiky o prevozoch  som nenasiel ale bolo v nejakom rozhovore a je to logicke, ked sa zaplnaju lozka, tak sa posuvaju pacienti na volne, Najprv najblizsie a potom dalej.  Neviem preco sa ti zda divne.  A sice nenavidis bratislavcanov (netusim preco)  ale to ze ked sa zahltia nemocnice tak pride lockdown celoslovensky som tu pisal v auguste,  to je ocakavany vyvoj.  Slovensko je jedno, prave pre prevozy sa zahlti slovenske zdravotnictvo ako celok.

A jasne, biela medicina sa zastavi aj v bratislave, ale vyssie ockovanie znamena mensie percento z nakazenych v nemocnici. ockovanie tak usetrilo nejake miesta v bratislave aj pre zvysok slovenska.  Nadumrtia su dane kolapsom zdravotnictva a budu aj v bratislave.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 20 hodinami, tyso napísal:

Zase to neberte tak vazne,  spolucast na neodkladnom lekarskom zasahu je vazny zasah do ustavy, zdravotneho systemu a na to sa nenajde ustavna vacsina. 

A prednostne prijmanie ockovanych pre neockovanymi by ustavne preslo? Pretoze pokial v prvom pripade ide len o peniaze, tak tu ide o zivot.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 14 hodinami, tyso napísal:

Slimak,  statistiky o prevozoch  som nenasiel ale bolo v nejakom rozhovore a je to logicke, ked sa zaplnaju lozka, tak sa posuvaju pacienti na volne, Najprv najblizsie a potom dalej.  Neviem preco sa ti zda divne.  A sice nenavidis bratislavcanov (netusim preco)  ale to ze ked sa zahltia nemocnice tak pride lockdown celoslovensky som tu pisal v auguste,  to je ocakavany vyvoj. 

Otom, ze ked sa zaplnia nemocnice bude lockdown si pisal a sedi to. Aj to ze par ludi sa prevezie - ked v Ziline nevedeli co maju robit, samozrejme pacientov previezli do BB, Krtisa, levic, Nitri. Ked v Presove uz nevedeli co a Kosice boli natom rovnako tak 5 helikopter zastavilo v Bratislave.  Ale ked je plno BB kraji z nasimi pacientmi, tak nam ich zo Ziliny nesupnu,nemaju kde. Na kazde UPV cakaju mozno dvaja, asi dnes bude hlupost vozit helikopterov presovcanov, ked tam mate dvoch adeptov s karadzicovej ulice. Je to logicke? Umrie, nebudu dovazat s Presova ,yoberu dalsieho co na to caka mozno dva dni. Ak dosial neumrel.

Teda si uvedom,lebo budes stale vo svojom klame, v Bratislave niesu pacienti s covidom zo Zlatych moraviec, ci Cadce. Presova, su s Karadzicovej ulice. Chapes? Ze Vam tlkli do hlav zoliky a ze Vam sa nic nestane - bolo len ciste klamstvo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nechapem co chces povedat,   ak to ze aj v bratislave koncia ludia v nemocnici, tak samozrejme ano.  Ak to ze tam nelezia aj ludia zo slovenska mimo bratislavy, tak sa mylis.  

A ze sa nic nestane ?  Slimak,  snad mas nema za idiota,   zolik neznamena ze sa nic nestane,   za stavu ak nie su naplnene nemocnice to znamena ze mozes uvolnit rezim kedze ti hospitalizacie rastu pomalsie alebo rovnako ako tam kde nie su menej zaockovani.

A netusim kde si pochytil ze sa nic nestane,  komunikovana bola farba na covid semafore.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

Mňa by tiež zaujímala BA. Vieme aký je trend hospitalizácii v BA, pokial ide čisto o hospitalizácie pacientov z BA? Alebo je to stále slovenský mash up a teda sa situácia a trend BA v podstate nedá na základe hospit. interpretovať? Bol by smutné, ak by na tom BA bola zle, aj keď je v skutočnosti na tom dobre iba preto, že zváža pacientov z celého Slovenska. https://www.facebook.com/databezpatosu/photos/a.103138461600623/387903726457427/

Bratislavky hlupak ma otazku ci to su cisto bratislavki pacienti. Nie v Presove to kleslo o 37 a vsetkych vrtulnikom poslali do Bratislavi.

Zolik, kedy sa to zacalo lamat?, kedy a preco 4 dni od soboty do utorka sedeli odbornici a konzilium? Kedy ich napadlo zatvarat celostatne skoly? Ich to ani nenapadlo,len sibnuteho Matovica. Urobili to dva tyzdne pred dusickami, kedy bolo jasne ze severovychod je v prdeli? Ci to zacali robit az dva tyzdne po dusickach,kedy bolo jasne ze v prdeli bude Bratislava? 

Covidautomat je momentalne vypnuty,nedavaju udaje. Ale stale ho modeluju, stale ho mas. Inak roznavsky hrdina,co prvy zatvoril skoly,aj tento tyzden navrhuje, ze Roznava ma byt bordova. Dnes maju len na PCR incidenciu 1217 ako Roznava(teda aj keby to boli vsetko deti ,delis 5 su na cisle 243),Revuca ma 516,pri 250 mali byt cierny, revuca bola pri 255.

https://github.com/Institut-Zdravotnych-Analyz/covid19-data/blob/main/Covid Automat/Covid Automat_Hodnotenie_2021_49KT.pdf

Dnes ,ze maju v Presove o 37 pacientov menej ako pri maxime, neznamena,ze tam maju nohy na stole a fajcia cigaru. To maximum mali,lebo ich uz nemali kde dat. Stale ich maju velmi vela,ovela viac ako Bratislava.

Inak kedy sa na Slovensku zacali pouzivat monoklonalne protilatky? Pred dusickami, ci po nich?

 

Ak to ze tam nelezia aj ludia zo slovenska mimo bratislavy, tak sa mylis.  

Niektore zakroky,sa robia,len v Bratislave,teda tam su z celeho Slovenska. Ale Covid? Jasne ze tam mate ludi cely bratislavky kraj Pezinok, Senec,Malacky = Pezinok a Senec maju po dvoch zolikov? Je jasne ak nestihaju na zahori im musite pomoct,kde ich maju dat? Do michaloviec?

https://slovensko.hnonline.sk/15218531-co-spravil-aby-situacia-nebola-taka-zla-crmoman-kritizuje-grohlinga-skoly-treba-zatvorit

bratislavski ucitel, je rad ze ma zatvorenu skolu, a chce zatvarat dalej. Chcel mat viac testov,ale papierovacky okolo toho mu nevonaju. Distancne vzdelavanie perfektne funguje. Inak preco sa ho moderatorka nepyta dokedy maju byt tie skoly zatvorene, resp.kedy si mysli ,ze budu otvorene. On to musi vediet.  Inak co ste len mihli okolo klavira - distancne vzdelavanie by vam stacilo? Telocvikar  keby toto tvrdil,ci co by rozpraval? Hrame basketbal hod to nakos. inak na futbale to sa da maju programy, chlapec hra krasny futbal na pocitaci. On to aj trenuje. Herne cinnosti viac ako na zivo. Inak niekedy som si myslel ze mu to aj pomoze, ze pochopi tu hru. NIekedy na ihrisku nazivo za sezonu spravil 4 futbalove veci a akcie co ma prijemne prekvapil, ale aj 4 co som nechapal co robi.

Takze vratim sa k tomu gitaristovi. Spomenul v tom videu, ze niekde sa aj ucit chcu prezecne? Ze niekde sa to aj da? Aj v Bratislave? NIe? Tak o co mu ide? On uz uci distacne. Vyborne. Chce dosiahnut aby to bolo vsade. Co mu nedaju 5 rocnu dovolenku.

List rozhorčeným rodičom (dennikn.sk)

Zrusili kruzky. Dcera na kresleni bola.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak,  zatvaranie skol ma svoje plusy aj minusy. A je to skutocne vec na odbornu diskusiu, zatvorit skoly na rok je pruser, ale na mesiac v case ked vrcholi vlna? za mna skor ano, skoly su skutocne miesto kde sa siria epidemie, to nie je novinka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a ktory mesiac? Ktory vyhovuje Bratislave? A preco mesiac? Potom okolo zeme bude objehat jupiter? Kde ta pandemia vrcholi,asi tiez vies,kedy najblizsie bratislavske deti pojdu do skoli, teda v januari?

 

Roznave si hygienik povedal,ako tlstoch,ze to treba zatvorit ako tomu pomohol? Je kratky cas,realne to budeme vidiet o tyzden. ALe preco nezatvori tie deti co su najinfekcnejsie? Inak ti 20 30dsiatnikov sa nakazili od akych deti? Od svojich?

roznava.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov