Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

odvoláva sa na premorenosť, lenže aká vlastne je? V prvej vlne to nebolo ani 30%, to ešte nevieme, že či sa nezačína zase od nuly, keďže to je iný kmeň tak sa nakazia aj ti, čo sa nakazili v roku 2020. No podľa všetkého to je zbožné prianie, žiadna taka hranica tu nie je na tuto sezónu, ktorá konci v marci, apríl.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Robopol neviem ci si ho s niekym nepleties, vola sa richard kollar. Nikdy som u neho necital ,nepocul o premorenosti. s tym nepocita - lebo ju nik nevie. Vcera bola diskusi pod lampou s hribom

Richard Kollar Alexandra Bražinová Pavol Cekan a Boris Klempa

vsetci boli sklesli. na tyzdni to este nieje.

https://www.google.com/search?q=richard+kollar+facebook&rlz=1C1GCEA_enSK744SK744&sxsrf=AOaemvJaP6MDi0sWlrjNz0bIwXTdN2OXig:1636134171014&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwitisXg4oH0AhWIM-wKHQAfAOQQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1536&bih=722&dpr=1.25

Ja si ho citam na facebooku a tam nemm z tohto pocitaca pristup,nemam facebook, to cez zenu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

robopol,  ja ho podporim,  doteraz nikde na svete to nerastlo prilis dlho.  Mozem dat pracovnu hypotezu  ze od istej urovne sa ludia zase naozaj zlaknu a obmedzia rizikove spravanie a tym klesne R0.  Nie je to matematika ale odhad. Mozno zly.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@slimak aby si aj ty tomu rozumel:

Bulvárny nadpis článku je napísaný takou formou, že bežný čitateľ má pocit, že dostaneme od niekoho, kto si hovorí matematik, nejakú predikciu, kedy ten vrchol príde, tak po kliknutí na článok počíta s nejakým termínom + - max tak týždeň. Keby si to pán matematik vedel spočítať a uviedol by, že ten vrchol príde dajme tomu týždeň pred Vianocami alebo počas Vianoc, tak by som to bral. Ale keď len tresne hrubý odhad na koniec novembra a ten si ešte "poistí" + - pár týždňami, tak ten vrchol vychádza, že môže byť budúci týždeň alebo až začiatkom budúceho roka. Takéto jalové predikcie by bol schopný predpovedať aj žiak základnej školy, pretože predchádzajúcu vlnu sme tu mali v podobnom časom rozsahu. Stačí sa pozrieť rok dozadu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nevsimol som si ten clanok,a je to asi co pise na facebooku. A na bulvar je to dobry clanok. Vraj ako ho ja citam, vrchol ma byt na konci novembra, ale vtedy uz budu zaplnene vsetky nemocnice(to si myslim ja) , teda to najhorsie nas caka minimalne dvoch mesiacoch a moze to byt dlhsie. 

Mozno v Presove vedia este ulozit 50 pacientov. Ale viac lekarov ako v druhej vlne nemaju. Presovsky kraj nie je na konci. A to caka aj ostatne kraje. 

PO nemo.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak - však v tom článku sa na premorenost odvoláva.

tyso- aj štat sa zľakne, príde lockodown ak sa to nezastaví, tak sa to zastaví niekde. Nebude to však z dôvodu premorenosti.

sniper- to matematika nedokáže určiť, len približne a to musíš mat dobrý model a normálne to simulovať od toho sme ďaleko, je tam veľa premenných a hlavne nie su spoľahlivo určené.

No a vývoj nebude, že jedna vlna a BAC dole, vývoj sa bude ťahať až na začiatok 2 kvartálu 2022. To je skoro iste.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

Nezabúdajte, niekde je pred nami stena, na ktorú narazíme a volá sa dostatočné premorenie.

Ved iste ale to nemysli,nahodne nepoznane premorenie(z pred roka). Ale celkove ockovanie a premoreni ci z minulosti ci za posledne dva mesiace. To je stena ked sa zastavi(sirit nakaza), ale nik nevie aka vysoka musi byt.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No však celkove premorenie, keď nevie aké je, tak čo o nom básni? U mňa je to amatér ak si myslí, že túto sezónu to zastaví premorenie, na také čísla sa nedostaneme, lebo zasiahne štát. Ja by som sa hanbil takéto hlášky do éteru púšťať, ešte matematik, Kristova noho :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak je to bratislavcan(a oni veria zaockovanosti). V Presove ziadny zolik,ani lockdawn nepomoze. Oni premoreni isto budu. A v podstate cela krajina, ze su dnes vysrati? Vidia ,ze to ockovanie asi tak velmi nezabera. Resp. je velmi slabe. A mame oproti vsetkym krajinam velmi slabe zdravotnictvo. Priklad to je dovod, ze v Revucej nieje ziaden pacient. To si myslim ja - keby mali tam lekarov sikovnych by mali 40 pacientov. Ale do dvoch tyzdnov tam 40 pacientov bude.

Este matematikovi, on udajom ktorym neveri, niesu presne, nepozna s nimi nepocita vo svojom modeli.

Ja tu to len dopisujem, Kollar novemu casu nedal ziaden rozhovor - urobili clanok len z jeho Facebooku. Ja som rad ,ze si to vsimol novy cas, neviem ako kollar.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak, nechapem. V com nezabera ockovanie ?  Ved v presove presne potvrdzuje cisla ako vsade na svete.  Bez ockovania by boli pocty pacientov o 60 percent vyssie a pocty umrti skoro dvojnasobne.  

A v bratislave sa tiez ludia boja, ockovanie pomaha ale neznamena ze covid skoncil.  To  je len extrem na druhu stranu. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Z matematika Kollára vytvorili na Slovensku celebritu médiá. Nuž čo, ak si novinár a máš napísať každý deň nejaký článok, potrebuješ citovať názor nejakých celebrít. Názor tých, ktorí by priznali, že tomu nerozumejú sa nedá v publicistike použiť.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Do presovskej nemocnice isto chodia pacienti z Presova a Sabinova, ,zrejme aj zo Stropkova. Ci tazsi pacienti z kraja(to uz asi ani nie). A Sabinov  aj Presov ma zaockovanost starsich nad 50 rokov nad 65%, teda maju zoliky. Tak ako Bratislava ma hned dve naraz. No a ti zolikati dnes mozno umieraju doma. 

Ockovanie asi zabera,ale pri celoslovenskej nizkej zaockovanosti nevynimajuc Bratislavu(nemate 90%) je to asi malo. Som ti napisal, ze nad 65 rokov v Bratislave, Pezinku,Malackach, Senci, Senici a v Skalici mate 34 000 nezaockovanych? A pri zaockovanych to nejakemu percentu nebude fungovat? A keby len z tej skupiny kazdy 20 ty musel ist do nemocnici,kolko ich tam budete mat? A podel si ich dvomi mesiacmi nech su tam 7 dni teda 8smimi.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kapacity nemocníc nepustia a stat nebude mat inú možnosť ako vyhlasit lockdown, ak to zázrakom sa nazastaví a neklesne dovtedy. To je sedliacka logika na to Kollara nepotrebujeme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://www.tyzden.sk/podlampou/78220/pod-lampou-s-cekanom-brazinovou-klempom-a-kollarom-vyhneme-sa-obetiam-z-druhej-vlny/?ref=tit

Je tu diskusia co som spominal,ak sa prenesiem do postele, budete vidiet ako novy cas napisal clanok.  Ak ste nedockavy a mate facebook, napiste si Richard Kollar facebook,kliknite an jeho xicht  a asi druhy treti najnovsi prispevok to bude to co je v novom case.

Ale inak ako to bude pruser, to vidite z ich chsichtov. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 15 hodinami, Sniper napísal:

A k čomu ti je median, keď 7-dňový priemer je k ničomu?

A na to si ako dosiel, ze 7-dnovy priemer je k nicomu? :zubiska:

Median je dobry v tom, ze ti orezava extremne hodnoty, ktore vznikaju v dosledku systematickej chyby merania.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://domov.sme.sk/c/22778198/zasah-policie-v-lidl-piestany-preco-pravnicka-debata-dospela-ku-kopancom-do-rebier.html

Priklad tento problem.

mam kamarata co chodil bez ruska do obchodov, ked ho vyhodili tak s tym bol ok a si dva krat sa takto debatoval aj s policajtmi. Potom uz do obchodov prestal chodit. Nechcel mat problemy. Ako aj na ceste,ako kazdy clovek. Pochopil ,ze bez ruskom tam nema co robit. 

Podla mna tychto mali dokopat ovela viac. Resp mali ich vykopat kym ich nedostanu z predajni.

Ja som za dva roky asi bol styri krat v takychto vacsich predajniach - vadi mi rusko. Preto tam nechodim.  Vo vecierke, si to na dva minuty dam. Cez leto tamto nemali ani ja.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 6 hodinami, robopol napísal:

Kollar sa rad predvádza, potom ti povie, že myslel tento vrchol a nie ten čo príde po ďalšom poklese :) Pretože aj v roku 2020 bolo niekoľko vrcholov lokálnych napr. po plošnom testovaní a potom to kleslo a zase stúpalo, to je jasne, že Kollar netuší, čo príde.

presne toto robia vsetci a potom sa vyhovaraju na porusovanie nariadeni  zo strany obcanov....kazdy sa snazi presadit svoje zachranne koleso, ked mu to nevyjde , co aj nevyjde, tak sa vinnik "odhali".....nielen Kollar, ale nikto netusi, co pride....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://www.facebook.com/profile.php?id=2247644

Vsetko co je to v clanku napisane, a nie zle . je pospajene z jeho facebooku, ci jeho diskusii pod jeho prispevkami mam to fotit? CI ste lenivi a tupi? ANo Tono z jeho facebooku,kde dava informacie sa stava medialna hviezda v novo case.

kolllar.png

On nedal rozhovor novemu casu. Citovali co napisal na svojom Fasbooku, a to povytrhavali. Inak ani ja ked to citam nie vzdy rozumiem. Ale ten novy cas to nespravil zle. Uplne zle. Dal nejaku informaciu,ahah axel ju zachytiil.

Inak novy cas da graf ani nevysvetli co to znamena?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mňa by zaujímalo, či naši antivaxeri čítajú správy, aké obmedzenia idú zavádzať Nemecko a Rakúsko. Asi nie, lebo inak by už Hegerovi falus bozkávali za tú benevolenciu čo tu máme.




Median je dobry v tom, ze ti orezava extremne hodnoty, ktore vznikaju v dosledku systematickej chyby merania.


A čo je podľa teba systematická chyba?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov