Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Písal mi obchodný partner, že prišiel o časť biznisu, lebo jeden z dodávateľov špecifického tovaru zomrel na Covid. Menej biznisu, menej práce, menej peňazí, viac nezamestnaných, viac nespokojných, viac uvrieskaných, že vláda nič nerobí.

  • Díky! 1
  • Sorry! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach


PCR testy odhalili za uplynulý deň 3480 nových prípadov nákazy koronavírusom. Laboratóriá otestovali 16 199 vzoriek.
https://domov.sme.sk/c/22765988/koronavirus-na-slovensku-covid-delta-online-minuta-po-minute-20-oktober.html

Pozitivita 21,5%, celkom dosť veľa, predpokladám, že tak mesiac sa budeme mordovať a potom sa uvidí.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nove farbicky v omalovanke.

https://domov.sme.sk/c/22766191/okresy-covid-automat-farba-koronavirus-opatrenia-rozdelenie.html

Kezmarok 75 500 obyvatelov mal minuly tyzden 88 PCR pozitivnych z toho 33 deti. 23 Ag test pozitivni.

Revuca 40 000 obyvatelov 35 PCR pozitivnych z toho 13 deti 24 AG test pozitivny - teda kezmarok ma zhruba taker cisla ako Revuca Vazena 7 dnova incidencia u nich by mala byt okolo 82, nechapem ani priblizne ako sa pocita,lebo to nevychadza u vsetkych okresoch u revucej je asi 63 na 100 000. Inak v Revucej iste klesla incidencia oproti minulemu tyzdni. Roznava mala minuly tyzden 95 PCR pozitivnych( 62 000 obyv), dnes mali 101. Inak Presov mal minuly tyzden 846 PCR pozitivnych(dnes 226) je len dva krat pocetnejsii ako Kezmarok, ma minimalne 5krat horsie cisla ako Kezmarok. 

Teda to nieje ani poloautomat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Z priebehov počtu infikovaných v mnohých krajinách, ako napríklad Austrália, Británia, Írsko, Nemecko, Holandsko sa zdá, ako by došlo k mutácii delta vírusu. Možno je to spôsobené iba väčším počtom testov, sezónnym vplyvom, alebo začiatkom školského roku. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes som si pozeral,ze zas vysoke cislo pozitivnych. Ale ale starcov nad 65 rokov malo. Pozrel na okres brezno  -  49 pozitivnych ale nad 65 rokov nikto. Za poslednych 9 dni mali 4 pozitivnych nad 65 rokov. 

Kolko by ste hadali,ze je pacientov v breznianskej nemocnici? Napoveda v revuckej je nula. Ako vekove zlozenie v nemocniciach nad 65 rokov je 51% (co ma prekvapilo ako malo) 55-64.. 19% a 45- 54 rokov 12%.  Ale potom som sa pozrel na ich nemocnicu. A baf 20  pacientov. Ako je to mozne ? Ved podla veku tam musia byt v tej nemocnici vsetci pozitivni co ich v Brezne otestovali od veku 55.

Som si robil porovnanie najprv Brezno  Presov(vela pozitivnych 65 + aj relativne vela v nemocnici), potom som priradil Bardejov(rovnako velky okres ako Brezno aj rovnako vyznamna nemocnica,tam to santi ovela dlhsie, brezno do toho 27.9 tam nemali mat nikoho,vlastne ani teraz). Bardejov ma v nemocnici 24 ludi. presov 80. Najlepsie Zilina ta ma najviac pozitivnych a v nemocnici 34 pacientov. 

Keby k breznianskym pozitivnym som pripocital pozitivnych aj z okresov Detva,Poltar a Revuca aj tak by to bolo nad cislami Ziliny ci Presova - spolu tie okresy uz maju cez 150 000 obyvatelov. Od kial ma Brezno tych pacientov a preco? Maju 20 pacientov statisticky 10 ma byt nad 65 rokov ale oni pozitivnych mali za poslednych 9 dni len 4 ,detva 10 , revuca 4 ,Poltar asi 2. Stale je to menej ako bardejov v tom istom case 29. Presov ich mal 71.

V priemere su hospitalizovani v nemocnici na Slovensku ludia 8 dni a 13,5 dna ti co su na UPV. 

Teda neviem si vysvetlit preco je v breznianskej nemocnici tak vela covid pacientov. L.Mikulasi ich maju 11. Z nazho okresu,neviem ci by tam z Tornali niekoho prevazali - hned vedla maju aj R.Sobotsku nemocnicu(o 20 km blizsie ako revucka ta breznianska, tam ani na futbal nechodia). Poltar a Detva nema nemocnicu ale Poltar patri asi pod Rim.Sobotu a Detva pod Zvolen.

BR pozitivny.png

Nemocnica BR.png

porovnanie Brezno a Presov.png

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Najhorsie je na tom okres Presov.  Vela a velmi vela aj ked ich je 170 000(teda najvacsi okres) pozitivnych starych. nad 70 rokov, priklad za vcera 17  pozitivnych v celej Bratislave boli 2 chlapy. V cadci 7 zien. Aj to je pruser. V presovskej nemocnici pribudlo po vikende teda zo dna na den 50 pacientov.

Inak Presov ma jedneho zolika. teda zaockovanost maju nadpriemernu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chlapovi co mi robi terasu, balkon a schodiska, a je velmi anti vaxer. Som sa ho spytal aky mal nazor v   roku 2000.  Ze on sa v tedy o to nezaujimal. Ja som sa vtedy o to zaujimal. Teda ja viem co on si dnes mysli. On si dnes kupuje zem a vek ako ja som si vtedy  kupoval zmenu. Ja som v tedy mal svagra co bol sefom slovenskej pospolitosti. To bolo este pred Kotlebom,svagor aj kotlebovi daroval auto. 

Slovenska pospolitost bola v nitre a trnave. Par ludi. Dnes ich je 10%

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak mame novu omalovanku.

https://dennikn.sk/2588908/pocet-ciernych-okresov-sa-viac-ako-zdvojnasobi-od-pondelka-ich-bude-24/

Revuca je bordova - zrejme kvoli ciernej Rimavskej Sobote. Preco je cierna Rimavska Sobota?  Ma na to cisla? Nema. Je to kvoli tomuto?

https://dennikn.sk/2586733/v-rimavskej-sobote-sa-tyzden-po-proteste-smeru-pocet-infikovanych-zdvojnasobil/?cst=80902ceff2913862da39ac858601266381fc96c6

Zaujimavy automat.

Tak sa pozrieme na cisla. Rimavska Sobota mala od 18.10. do 24. 10. 213 pozitivnych z toho 73 do 15 rokov. ich zaokruhlim na 75 teda vazenu incidenciu maju (213 - 73 + 15)/0,84 = 184. Cierny su ak maju nad 250. Vieme ze cierne okresy neboli aj ked toto cislo mali aj 500 v minulosti.

Neviem mozno Bratislava ma troch zolikov(ma horsiu incidenciu ako Rimavska Sobota). Vsetko je mozne,lebo su orancovi. Revuca ma tretinovu incidenciu ako Bratislava a je horsia o dve farby(stupne).

https://databezpatosu.sk/vyskyt-covid-19-po-okresoch-a-krajoch-na-slovensku/

Posledna mapka ukazuje incidenciu na Slovensku - neberie v uvahu zoliky, susedne okresy ani deti do 18 rokov.

 

 

Rima.S..png

tri zoliky.png

incidencia.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nechapes, ze Rimavska Sobota nema na to cisla. Ma mensiu incidenciu ako Bratislava. Rimavska Sobota je 22 najlepsi okres. 49 okresov je na tom horsie.  Bratislava ma oj oproti Revucej lepsiu, teda nizsiu pozitivitu testov. Preco je to? Sa castejsie testuju,zrejme to potrebuju, ale v Revucej sa tiez spravilo 1301 testov,keby sme mali byt na urovni bratislavi bolo by to cislo 2203, teda 60% z Bratislavi.

Priklad Trencin ma incidenciu 421. Rimavska 261. Ak takto funguje tento slavny automat - tak sa necuduj, ze ludia neveria, nedoveruju tomuto systemu. V Revucej budu zatvarat restauracie. Kvoli comu?, ze v Presove(ci zilinskom kraji) maju plnu nemocnicu? 

tri zoliky.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

image.thumb.png.d0b7da5d5ce6bcf27adc91a8a7ba7feb.png

Vie niekto vysvetlit ten treti stlpec? A tu vazenu incidenciu?  Ak v Partizanskom prisli na cislo 37? a 60? Maju 73 PCR pozitivnych z toho 34 deti. Plus 43 Ag pozitivnych a vazena incidencia vyjde 60.  Ved aby mali incidenciu 60 tak za tyzden by nejaky vazeny vyskyt pozitivnych museli mat 27.

Priklad u nas minuly tyzden(teda predpredminuly) bolo 35 PCR pozitivnych z toho 11 deti plus 24 Ag pozitivnych a treti stlpec vysiel 39 a tohto tyzdna  39 PCRpozitivnych z toho 13 deti a 69 Ag a treti stlpec 88.

Inak zaujimavy je aj stlpec zmena(Zmena_7d_incidencia).  Revuca 1 ,Partizanske 3.

revuca 25-31.png

revuca porovnanie.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no aspon maju dezolatie pree,  konecne maju ich ciny realne dopady.  nemocnice su dnes skoro na polovici toho co zvladnu a tak sa ich kolaps blizi. To bude mrtvych, tolko radosti bude. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes mame novu omalovanku. Ze nikto nechape ako funguje a naco to  je OK.

Som si dnes podla cisiel z omalovanky pozrel, a spravil rebricky pozitivnych nad 65 rokov.

image.png.8592d3c288b5d35c2105a534a6168f24.png

     Samozrejme Púchov je cierny a Presov bordovy. To ta logiku. Puchovcania zaplnaju nemocnicu v Presove.

 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 hodinami, tyso napísal:

no aspon maju dezolatie pree,  konecne maju ich ciny realne dopady.  nemocnice su dnes skoro na polovici toho co zvladnu a tak sa ich kolaps blizi. To bude mrtvych, tolko radosti bude. 

Myslíš tých vo vláde? Dezolátorov?

Vyhlásiť mimoriadny stav a lockdown.. To obyčajný občan z ulice samozrejme nemôže..

To môže len vláda..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mne sa dnes na lengvarskom chrapunske zdalo - mne on pride ako chrapun. 

Ze  v ciernych okresoch mozu byt aj otvorene restauracie aj pre ockovanych ak tam budu ockovani aj zamestnanci. Ja som za - ale vtom pripade ak toto bude platit v celej statnej sprave v celom state - ak nie tak nech ten chrapun si neotvara ani pysky. Samozrejme ten chrapun si toto nedovoli ani ani vo svojom zdravotnictve - ujo neschopny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo,   pricina su antivakceri.  Za nimi su politici co z ich umrti maju politicke body (Fico, pellegrini).   A obycajny obcan sa moze ockovat a dodrziavat opatrenia.   

A vlada ma zasiahnut aby nemocnice neskolabovali.  A otazka za sto bodov je :  Kedy ?     A mne to vychadza ze to pride za 2-3 tyzdne.  Ale snad na to si platia analytikov.     Co ine by si chcel od vlady ?  Ved chceli sme regionalny pristup a mame ho,  cierne okresy su skoro v lockdowne,  daju sa este zavriet skoly ale viac ani nie.

2 minutes ago, slimak said:

  v ciernych okresoch mozu byt aj otvorene restauracie aj pre ockovanych ak tam budu ockovani aj zamestnanci.

Toto dnes nie je,  ale je to v diskusiach.  Ale co je na tom take chrapunske ?  Mozno len nerozumiem tvojmu pohladu.  A na prikaz povinneho ockovania nie je "politicka vola"  ergo nie je dost poslancov co to podporia.   To nie je o neschopnom ministrovi ale o tom ze je prilis vela ludi zblbnutych.   To je nasa slovenska karma,  nie neschopnost ministra.  Ten to vypustil od diskusie ale nepreslo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je uplna blbost nutit ockovat 20-30 rocne casnicky. nutit inak prides o pracu a nenutit pixle na vsetkych uradoch. Ak tak vsetci statni uradnici do nohy by mali byt zaockovani a potom do toho hnat sukromnikov a ich zamestnancov. Ale ten chrapun nepochopil ,ze potrebuje zaockovat hlacne 70+, potom 60+ ,jemu na ten zeleny mozog co padlo,ze bude nutit 20+?

Tebe nepride nieco na tom chrapunske? Take bratislavske?

Je to vekova kategoria 50- 60 rokov. Spodnu hranicu vidis aj priemer Bratislava v tejto kategorii ma zaockovanych 74,61, Senec 69,75 a DS 68,92. teda ti ludia sedia na bratislavskych stolickach - na uradoch. Ale u nas tie urady niesu - ti ludia tu neziju. A tazko sa daju zaockovat v tych okresoch, kde si sa nemal kde zaockovat. Sa zaockovali v zahranici,kde robia. Chrapuni vedeli,ze tu neziju a nikdy sa tu nezaockuju. Ci myslis,ze ten co pracuje v zahranici sa pojde ockovat do Revucej?

Ale mas pravdu tyso on nieje len chrapun ale aj ko..t

 

 

50-60.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak,  ano logicke by bolo prikazat 60+ povinne ockovanie.   Ale logika neprejde cez parlament.   Ale kazde ockovanie pomoze,  nie je to blbost. Kazdy ockovany sirii covid 5x menej a tak sa znizi sanca nakazit aj tych 60+. 

A toto je sposob ako tak legalny,   nie je to prikaz ale tlacit bude majitel.   Ale uz tam kde su odbory by sa to asi nepodarilo, bohuzial.   Ja sam netusim co by sa dalo spravit aby to Kollar este nezablokoval a malo to zmysel. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tyso pozri sa na tu mapku ockovanost 50-60 rocnych. Pozri sa ztych okresov je nejake mesto kde malo ockovacie centrum? Kde robia ti 50 -60 rocni ludia? 20 rokov v zahranici. moj brat priklad. Je tam nejaky okres,odkial sikovny clovek nemusel za poslednych 30 rokov utiect?  Mas tam nejake urady? Vysoke skoly?  Zasivarne pre neschopnych? Mas tam nieco pre schopnych? Pre schopnych na Slovensku nic nieje, preto inteligentny revucan odide na zapad za nasu hranicu a jemu je na koko.. sa ockovat v revucej. Neslo to ani mne.

Moja predikcia druhy Presov bude Bratislava. Samozrejme si drahe lieky nechate len pre Vas.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiMGVmNjI1N2ItZTgwNS00YzdlLWE5ZGMtZWJlNmI2Y2RiZGRjIiwidCI6IjJlNGIxMzQ0LTE0ZDgtNDdlMi04MzI5LTI2MzdlNTE3YzAzNCIsImMiOjh9&fbclid=IwAR3H7xgOKosWGZC_hQklpcsfyHM04jc8IaA0PsrdXGFCfQP7-5OAyd3rEFE

Tu mate ceske data. Nase pizdy to nevedia spravit, vie ockovat 20 rocne casnicky, guma zelena aj s prostou bratislavou.

Akoze bratislava nema zaujem byt ina len,ze sa zaockovala a ze su zavodou. 

To vidite v kuse na datach bez patosu.  Inteligenti bratislavcania su a budu najhorsie cerveni - su davno cierni. 

https://databezpatosu.sk/vyskyt-covid-19-po-okresoch-a-krajoch-na-slovensku/

Aj ked je to ich stranka. Dnes na gumu zelenu dve otazky, ze rodicia su znepokojeni na spisi,ze deti v triedach ruska - co to pizdu bratislavsku trapi za spis, v bratislave je to ine? Ale dobre,mozno mala taky podnet - guma jej povadala,ze tam ziju cigani a nema to zmysel, ja si myslim to iste ze ta guma ani ine pizdy bratislavske do toho kafrat nemaju. A dalsia pizda bratislavska sa zaujimala o bratislavu ci by nemala byt o farbu lepsia. Zaujimala sa o puchov? Rimavsku Sobotu, Nitru? 

Preco by ich mala zaujimat Revuca? Kedze ziju,chlastaju,zeru v Bratislave?  Samozrejme v Bratislave je aj naviac sikovnych ludi,vzdelanych(myslim,ze aj neco vedia,nielen papier) aj slusnych, mozno aj v priemere. Ci nadpriemer, ale mate tam ovela pizd viac v priemere aj nad priemere ako v Revucej.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov