Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Čína vo veľkom nakupovala PCR testy mesiace pred prvým oficiálnym prípadom covidu, odhalili analytici kybernetickej bezpečnosti

Citát

Vedela Čína o pandémii skôr ako zvyšok sveta?

V roku 2019 nakúpilo čínske mesto Wu-chan o 50 percent PCR testov viac ako predošlý rok. Na základe oficiálnych údajov čínskeho vládneho obstarávania sa nákupy začali už v júli 2019, čiže pol roka predtým, ako Čína oznámila Svetovej zdravotníckej organizácii (WHO) prvý prípad nákazy novým koronavírusom. Informoval o tom portál The Australian.

 

Analytici kybernetickej bezpečnosti z firmy Internet 2.0, ktorí dáta analyzovali, tvrdia, že by to mohlo naznačovať, že čínske úrady vedeli o pandémii oveľa skôr ako WHO. Podľa odborníkov mohol však byť nákup aj dôsledkom globálneho virologického výskumu vo wuchanských laboratóriách, ktorého cieľom bolo vytvoriť databázu patogénov s potenciálom vzniku pandémie.

Výdavky na zariadenia na výrobu PCR testov sa od roku 2015 do roku 2019 zvýšili vo Wu-chane o 600 percent. Tieto údaje, ktoré predtým na internete neboli dostupné, sa analytici snažili obnoviť a získať pol roka. 

 

„Tieto dáta spochybňujú oficiálny príbeh o tom, že pandémia začala v decembri,“ povedali analytici. Americký vládny zdroj sa na margo nového reportu vyjadril, že „vyvoláva veľa otázok“.https://refresher.sk/104291-Cina-vo-velkom-nakupovala-PCR-testy-mesiace-pred-prvym-oficialnym-pripadom-covidu-odhalili-analytici-kybernetickej-bezpecnosti

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No vývoj je skoro identický ako minulý rok, aj počet hospitalizácii je približne rovnaký. To nie je dobrá správa, už to nevidím tak ružovo na polovicu umrti oproti roku 2020/2021. Dúfajme (a modlime sa k Matovičovcom) , že to nebude ešte horšie ako minulý rok, lebo môže.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale pred rokom tu bol ešte pôvodný variant, potom v novembri prišla o 70% nákazlivejšia Alfa a teraz koncom leta ešte nákazlivejšia Delta. Nebyť mutácií, tak by sme boli už zrejme za tým. A nebyť očkovania, tak by sme mali výrazne viac prípadov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Som si to, aspon tu nemocnicu chcel overit, lebo som si nemyslel, ze uz aj v malych nemocniciach su covid pacienti. 3.10 tam nikoho nemali 4. troch a vcera uz 6tich z nich 2 na plucnej ventilacii. Vcera bol prvy pacient aj v Revucej. Celkovo je este 8 nemocnic, kde nemaju covid pacienta.

  • Sorry! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Epidemická situácia v nemocniciach na severe Slovenska sa prudko zhoršuje. Celkovo bolo v nemocniciach v Žilinskom kraji hospitalizovaných 120 covid pacientov, 39 z nich je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu.

Článok pokračuje pod video reklamou

Znamená to, že za každého tretieho človeka dýchajú prístroje. Viac ako 80 percent hospitalizovaných tvoria nezaočkovaní pacienti.

Pri takejto rýchlosti zhoršenia zdravotného stavu pacientov už v kraji čoskoro dôjdu lôžka s umelou pľúcnou ventiláciou.

„Situácia sa veľmi rýchlo mení, priebeh ochorenia je veľmi vážny a rýchly. Od včera popoludnia do dnešného rána bolo prijatých len do nemocnice v Čadci ďalších 16 covid pacientov,“ uviedla Lucia Lašová, hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja.

Čítajte viac: https://mykysuce.sme.sk/c/22757530/situacia-na-kysuciach-je-kriticka-pacientov-prevazaju-aj-do-inych-nemocnic.html



Čítajte viac: https://mykysuce.sme.sk/c/22757530/situacia-na-kysuciach-je-kriticka-pacientov-prevazaju-aj-do-inych-nemocnic.html

 

To su dost dramaticke cisla. Teraz sa clovek asi skor dostane do nemocnice,aj skor nakazi,skor ma priznaky - teda ale tam za 5 dni odhalili 83 ludi nad 50 rokov. A za necely den tam pride 16 ludi? Mozno nejakych poslali uz aj inde. Zrejme je tam ovela vacsia premorenost,resp maly zachyt. Este celkovo bolo v tych dvoch okresoch 111 Ag pozitivnych. Ale ti asi priznaky nemaju. Pozitivita je tam 26% resp 5%.

 

Najviac v Cadci mali 98 hospitalizovanych a o par dni 13 vrchol na UPVentilacii, v ZA kraj 443 a 61 UPV, samotnej ZA nemocnici  mali najviac 100 a 11 na UPV, dnes Cadca 30 hosp a 5UPV, ZA kraj v clanku je presnejsie cislo 120 a 40UPV(a to ich uz odvazaju do BB a V Krtisa), ZA nemocnica 38 hosp a 9 na UPV.

No ja neviem co sa bude diat o dva tyzdne.

kysuce.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 5. 10. 2021 at 20:16, electric blue napísal:

V roku 2019 nakúpilo čínske mesto Wu-chan o 50 percent PCR testov viac ako predošlý rok. 

No pokial by tam mali uz pol roka pred oficialnym zaciatkom covidovu epidemiu tak, by nenakupili viac o 50%, ale 10-nasobne viac. PCR testy sa daju pouzivat na rozne nemoci, predsa je len trosku odvazne tvrdit, ze ich navysili prave kvoli covidu.

Dňa 5. 10. 2021 at 20:16, electric blue napísal:

Výdavky na zariadenia na výrobu PCR testov sa od roku 2015 do roku 2019 zvýšili vo Wu-chane o 600 percent.

Tu sa pise o vydavkoch na vyrobu PCR testov, nie na spotrebu - mohli ich exportovat. Podla mna sa neda ututlat ani pol roka zuriaca epidemia, ale 4-roky trvajuca utajena epidemia je uz totalny nezmysel.

Nestudoval som to podrobne, takze toto je len moj pocit: je to attention whore, este vcera o firme Internet 2.0 nikto nevedel, dneska ju uz pozna cely svet.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak,  co sa bude diat o dva tyzdne v nemocniciach vieme dost presne,  orava a kysuce  budu mat nemocnice plne a pacienti pojdu do ziliny a martina, ktore sa zaplnia o tri tyzdne.  A mesiac sa znovu objavia mraziarenske vozy na mrtvoly.  Toto uz mame nacvicene.

To co nevieme a co nas zaujima je kedy sa situacia v ciernych okresoch  dostane do spicky a ako rychlo bude klesat.

1 hour ago, Sniper said:

Ale aj tak je to zaujímavá zhoda "náhod", že zrovna vo Wuchane nakupovali tie testy.
 

Ale skutocne to bude skor nahoda,   nakupovali stroje na VYROBU testov, nie testy.  A vyrabat sa daju rozne testy,  naopak testy sa nakupuju uz na konkretnu chorobu.  Keby sa objavil covid skor, tak je dolezite objednat testy, nie stroje na ich vyrobu.  A este mi chyba udaj o absolutnom pocte,  napriklad na slovensku sa v roku 2016 nakupilo nekonecne viac strojov na vyrobu testov, konkretne jeden do SAV a aj ten na vyrobu par stoviek testov mesacne.  A tiez to nedokazuje ze Slovensko je zapojene v konspiracii. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak to trochu postavme na zem,  ak to prevedieme na EURA je to  cca 7 mil.  Ak sa bavime o analyzatore, tak ide o v podstate o nutne vybavenie kazdeho lepsieho labaku,  a jeho cena je od 20 tis po 200 tis EUR. A k tomu chemikalie co je tak 30 tis rocne na jeden.  Ak cela oblast Hubei ma cca 60 mil. ludi, tak nakupili  bratu 25 analyzatorov.   Moze ale nemusi to byt nic podozrive.

To co vieme :  uzv novembri  sa vo Wuhane objavili podozrive pripady zapalu pluc. Ale miestne urady to zatajovali.  Koncom roku to uz neslo tutlat a v januari sa prvy krat oficialne sekvenoval Covid a nasledne sa zacali vyrabat PCR testy.  Na ich vyhodnotenie je potrebny PCR stroj,  velky dokaze na jeden raz vyhodnotit tusim cca 400 vzoriek ( a to trva niekolko hodin).  Jeho objednanie a dodanie je otazkou v lespom pripade tyzdnov.   A tak predstava ze to zaroven ututlavaju a financuju pripravu testov je trochu divna. Hromadne testovanie sa totiz utajit uz neda.  Mozno v severnej korei ale nie v cine kde je prilis vela cudzincov, socialne siete a pod.   A covid sa skutocne mohol zacat sirit skor, povedzme v lete a az ked sa objavilo prilis vela pripadov tak to zaali riesit.  A zrejme je mozne ( ale bez vysetrovania pripadov v nemocniciach sa to neda zistit)  ze tym pomohli jeho celosvetovemu  sireniu.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tyso mne uplne staci fakt, ze umlcovali lekarov ked sa na socialnych sietach snazili varovat ludi pred virusom .  vlada ich zatvarala do vezenia . :ahooj: zadrziavali informacie , nepustili do krajiny specialistov z who . resp trvali im mesiace nez ich pustili . neobmedzili ani medzinarodne lety , nic .,len pre seba si hromadili zasoby zdr. materialu . to je neospravedlnitelne .

ono virus moze vypuknut v ktorejkolvek krajine, zalezi na pristupe

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/zatajovali-jste-lide-umirali-zbytecne-cinsti-pozustali-zaluj/r~a9c0998afcd811ea95caac1f6b220ee8/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 7 hodinami, electric blue napísal:

fakt ja niekedy nechapem akym sposobom ty rozmyslas . aka pandemia 4 roky?!? V 2019 rapidne zvysili nakup . a prave v epicentre virusu

Vychadzal som z toho, co si sem napisala ty:

Dňa 5. 10. 2021 at 20:16, electric blue napísal:

V roku 2019 nakúpilo čínske mesto Wu-chan o 50 percent PCR testov viac ako predošlý rok. 

Inac aj z toho grafu je pekne vidiet, ze aj rok 2019 je len pokracovanim narastu, ktory zacal v roku 2015 alebo 2016- aj ked  nie je specifikovane, ci ide o nakupy.

pred 10 hodinami, Sniper napísal:

Ale aj tak je to zaujímavá zhoda "náhod", že zrovna vo Wuchane nakupovali tie testy.

No ten graf nie je pre Wuhan, ale pre celu provinciu. Inac je to bezny statisticky jav: ci viac faktorov budes sledovat, tym vacsie zhody nahod ti budu vznikat. Ked na stadion pozves milion ludi napriklad hadat karty, tak skoro zarucene odhalis niekolkych "senzibilov"...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ok smiley ty si to odhalil

 

Citát

Mr Potter said his team spent about six months trying to reconstruct and restore the data that had been removed from the internet.

“You can see across the trend that, starting in May and all the way through to December, you see a massive increase in PCR procurement data. Some of this may be benign but taken together it gives us a trend that comprehensively challenges the official narrative that the pandemic started in December,” he said.

“It also shows there’s a significant amount of procurement from the government level, the PLA and the Centre for Disease Control, as well as sensitive laboratories that are in the Hubei province.”https://www.theaustralian.com.au/world/wuhan-in-early-shopping-spree-for-covid19-test-kits/news-story/3db346c63604fe704af53f7306fe371f

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takto v USA riešia dezolátov šíriacich hoaxy. Rok a pol natvrdo. A každému kto to lajkne alebo nazdieľa, pol roka podmienku. To až potom by bolo vykrikovania o "fašistickej" vláde.

IMG_20211008_093236.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 9 hodinami, electric blue napísal:

ok smiley ty si to odhalil

Zlata moja, len som zanalyzoval, udaje co si tu poskytla: 50% narast v roku 2019 a graf, kde dochadza k zmene vyvoja v rokoch 2015 az 2016.

Problem je, ze Mr Poter prezentuje zavery, ktore pomohli jemu a jeho firme (zo dna na den svetoznamy), checlo by to nezavislejsi zdroj na posudenie dostupnych faktov. Vsak aj ty tusis, ze ked v telke tvrdia, ze vybere docista docista, tak to nemusi byt az tak uplne pravda. :smilieee:

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Som sa dnes pozrel, na pozitivnych nad 70 rokov. Boli len v 29 okresoch. Prekvapilo, ze len 2 v Bratislave. Potom som si pozrel kolko ich bolo od pondelka. priklad v Bratislave 13. Urobil som to prevsetky tie okresy a potom som doplnil 11 dalsich okresov co vcera mali 0.  Skor ako zaockovanost tejto skupiny, je dolezite ako je momentalne rozsireny vyrus v celej populacii. Najhorsi je Presov od pondelka 41 pripadov z 308 teda 13%. Bratislava 13 z 260 teda 5% teda menej ako priemer SR je 5,7%, Za vcera 4,2%. Pritom ich je 7,37% za SR. V Bratislave 9,88% a Cadci 4,8%. lebo percento nezaockovanych je v SR 2,39% v Bratislave 1,92% v Cadci 2,25% - a ta ma najnizsiu zaockovanost v tejto kategorii. A rovnako ako Revuca je pod priemerom SR. Presov ma zaockovanych cez 70%, nechranenych 2% - skoro rovnake cislo ako Bratislava. zvacsej casti tato kategoria ludi zije aj v domovoch dochodcoch. Ci nieco nebuchlo na ODCh ci v nejakej DSS.

image.png.1b5a6883ba329b1ef3603b3ecf74e74b.png

 

image.thumb.png.1a9a5542258dd08123c491c4d718218a.png

 

  

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak, pri takychto tabulkach je vypovedna hodnota len ak ju predelis bazou. V bratislave je vysoka zaockovanost starsich a tak samotny podiel nehovori nic.  musis zobrat pocet nakazenych/ prislusny pocet v populacii. 

Ak by bola 100 percentna zaockovanost tak vsetci nakazeni budu ockovani, len ich bude 10x menej 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Uz som si zmazal tie tabulky,zrejme sa to da ztiahnut odtialto. Bratislava ma dobre cislo 13/9,88%* pocet obyvatelov(to len zbrucha 440 000) , pri Presove je to 41/6,93%* pocet obyvatelov(170 000). Priemer za SR je 250/7,37%* pocet obyvatelov(5 500 000).

Roznava ma 3/6,5%* 62 000 ,zaockovanost 65,29%. Presov ma tiez vysoku zaockovanost vo vekovej kategorii. Vysledne cisla PO 0,11%, BA 0,0299%(celkovo 260/440 000 - 0,06%), SR 0,06% (zrejme trosku viac lebo 250 ludi je za 40 okresov,ale nie ovela viac(celkovo bolo 295 a tie cisla nie su od pondelka,ale za utorok az stvrtok,teda 3 dni),mozno 0,07%(to plati), celkovo 5112/5 500 000 je 0,092%) a RV 0,07%.

V Roznave maju 4 pacientov,nik na UPV od 29.09.2021 boli 3 pozitivni nad 70 rokov a 22 nad 60 rokov. Nemyslim, ze by z Roznavi posielali ludi do KE(najviac mali 79 hospitalizovanych). A covid tam maju od zaciatku septembra. Za cely september nad 70 rokov 10 pozitivnych.

 

roznava.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@Sniper ked sme uz pri tych hoaxoch . myslis ze je mozne aby sa niekto objednal na pcr test , nedostavil sa ale aj tak mu prisiel vysledok s pozitivnym vysledkom , z pcr testu na ktorom vobec nebol ?

Aj ked na SK je bordel, a vsetko je mozne . toto sa mi zda vymysleny pribeh . alebo je mozne podobny omyl , menovec atp,

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nič nebráni tomu, aby sa technicky nemohla stať chyba. Denne sa robia desiatky tisíc testov, ale takýchto chýb je skutočne len minimum. Samozrejme vždy sa nájdu experti, ktorí z komára robia somára a vymýšľajú si fantazmagórie o ovládnutí sveta na základe jedného chybne odoslaného výsledku.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak ako pise sniper, ale skor to ma znaky hoaxu. 

technicky moze niekto nadiktovat zle cislo ale pozitivny ide aj hygiene aby ho trasovala, ak historka nepokracuje ze mu telefonovali tak zrejme nikdy pozitivny test nedostal, inak by to sperkoval dalej

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://databezpatosu.sk/vyskyt-covid-19-po-okresoch-na-slovensku-podla-pcr-a-ag-testov/

Vcera sa data bez patosu rozrusovali nad Pezinkom.  Inak tak to cierny budeme vsetci. Ako Pezinok,dnes narastol. Preco je Revuca na tom lepsie? Mozno aj pocasie. Je tu stale pekne, ale podla mna Revuca bola v januari, februari premorena najviac. 6 tyzdnov vkuse nad  1500 tyzdenne.  Najviac a ovela neskor ako sever.

Takto bude aj tohto roku. Mozno sever to bude mat sa sebou pred vianocami. My to chytneme vtedy - kedy sa deti vratia domov zo zahranicia,resp minuly rok tak bolo. Od nas kludne 10 - 20 percent ci kolko tu nezije,zije v zahranici a tam sa ockovali. Samozrejme cigani,aj jednobunkovci.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na zaciatku oktobra boli niekolko uciteliek(mozno 2,3) pozitivnych v Lubeniku.  Jeden manzel co uci na revuckej skole. Ta skola je druhy tyzden druhy stupen(oni maju v rocniku po tri triedy) v karantane, lebo vraj sa snimi zisiel. A ziadne pozitivne dieta do 15 rokov. To jedno, je mozno z Lubenika,Tornale, ci nechodi ani v Revucej(okrese) do skoly. 

U nas iste malo testuju. Vela okresov co maju najhorsie cisla maju deti pozitivne. Ale ani jedno dieta pozitivne na PCR? Priklad svidnik - mi dalsi tyzden sme na hrane cerveneho a bordoveho. Ale kde by mal byt okres Svidnik(ma o 18% menej obyvatelov ako RA) - inak im sa celkom dari izolovat starsich - nemaju  ich vela pozitivnych nakolko sa teraz premoruju. U nas mozno spravia 323 PCR testov za dva tyzdne - mozno to nieje potrebne u nas - ale unich je tolko pozitivnych, ved tam nemoze byt otvorena ziadna skola. 

Este dobre cisla ma Kezmarok(ajPoprad). Absolutne ine ako v Presovskom kraji.Resp.Presov,kde je najvacsia zaockovanost a maju aj zolika. Kezmarok jeden pozitivny do 70 rokov - oni maju v nemocniciach aj 40 tich. Viete peco ma presov najmensiu mapku,lebo ma najviac cervenej,ci inych farieb ako cierna..  Naj viac starcov siroko daleko pozitivnych je v Presove. Presov okres ma len dvojnasobok poctu obyvatelov ako kezmarok. Ty maju len 1 na 65 rokov - teda dochodcu - mozno este pracuje. Presov 75. Teda aby boli na tom ako kezmarok mali mat dvoch a nie 75, keby sa chceli porovnavat s Revucou mali mat 16 nie 75.

 

hviezdoslavova.png

Svidnik.png

Kezmarok.png

Presov.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Správa z Holandska


Väčšinu z nakazených evidujú vo veľkých mestách. Miera infekčnosti je však vysoká aj na území obývanom protestantmi, konkrétne kalvínmi, známom aj pod označením biblický pás (De Bijbelgordel). DPA v tejto súvislosti pripomína, že miera zaočkovanosti je medzi kalvínmi veľmi nízka.

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22762744/cisla-idu-hore-holandska-vlada-sa-obava-novej-vlny-covidu.html


Tak im treba diablom odpadlíckym!
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov