Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Vcera asi zase skusili celoplosne testovat nitriansku nemocnicu AG testami. Ich pretestuju zrejme aj PCR - a bolo by sa pozriet na tie testy. 72 podozrivych zo dna na den, to neboli co nevedeli dychat. Nieco ako v Trencine predtyzdnom,len 4 krat horsie. O tyzden,ak to spravia vo vsetkych nemocniciach mame 3000 pacientov.

V Roznave je prvy na plucnej ventilacii. Do vcera nemali covid pacienta. Spociatku 60+ neboli nakazeni.

Zaciatkom septembra(1,2,4. septembra),mali po 15 pozitivnych roznavskej nemocnici(kuchyni) a jednej strednej skole(ucitelov - dospelych).

nitra.png

roznava.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Delta má u nás už 100% zastúpenie

https://www.tvnoviny.sk/koronavirus/2039063_na-slovensku-pribudlo-dalsich-vyse-800-infikovanych-delta-variant-uz-ma-100-percentne-zastupenie

Zaujímalo by ma, keby nebolo Delty, či by sme boli fakt už za tým, ako som začiatkom jari predpokladal.

Dňa 29. 4. 2021 at 13:28, Sniper napísal:

Môj prvý predpoklad, že koncom leta by sme to už mali mať pod kontrolou, možno vyjde, ale náhoda je blbec a určite sa ešte niečo udeje.

Delta úplne vytlačila staršie varianty, ale zmizli by ony bez Delty?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zrejme ano, povodny variant mal nizsiu infekcnost a premorenie s ockovanim by ho zlikvidovali, sem tam by to niekto priniesol zo sveta ale rychlo by sa to utlmilo. 

Ak ale nepride variant so zasadne inym spike proteinom tak toto bude posledna vlna, premori neockovanych a tak uz nebude koho infikovat. Infekcnost uz nema velmi kam rast.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, Sniper napísal:

Delta úplne vytlačila staršie varianty, ale zmizli by ony bez Delty?

Aj, aj.:zubiska:

Delta uplne vytlacila starsie varianty.Teda len z toho, ze teraz mame 100% delty nevyplyva, ze by sme tu bez nej uz nemali povodny covid.

Ale sucasna zaockovanost a premorenost na Slovensku by na povodny covid podla vsetkeho uz stacila, takze by dalsia covidova epidemicka vlna uz neprisla,.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ano, tam sú "naši" migranti. A tesne vedľa Veľkej Lomnice sú Huncovce, miestni vedia, že bezpečnejšie je už aj v Kábule po invázii Talibanu. Dík tyso za upozornenie [emoji106]


Ale sucasna zaockovanost a premorenost na Slovensku by na povodny covid podla vsetkeho uz stacila, takze by dalsia covidova epidemicka vlna uz neprisla,.

Tiež si myslím a preto Deltou sa bude musieť premoriť veľmi veľa informatorov, aby sme vlnu postupne vyhladili.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takže už sme cez tisíc prípadov



Za uplynulý deň pribudlo 1 180 ľudí s pozitívnym PCR testom, z nich takmer 76 % nebolo zaočkovaných. Čo sa týka antigénového testovania, pribudlo 235 pozitívnych, takmer 80 % neabsolvovalo očkovanie.

https://domov.sme.sk/c/22746424/koronavirus-na-slovensku-covid-delta-online-minuta-po-minute-22-september.html


Ďakujeme informátorom za ich "slobodné" rozhodnutie sa nezaočkovať.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes je nova omalovanka. Som to chcel pochopit.

Dal som si najprv,RA,RV,SI - len tak aby som to pochopil a potom na porovnanie k Revúcej Stiavnicu a k Roznave - Zilinu.

Co som zistil, vsetkych pozitivnych na AG testoch zrejme pretestuju PCR. Teda prve cislo 8 neviem co znamena, potom co su farebne v Revucej 6 PCR pozitivnych od 12-18.9 , 6 AG pozitivni. 0 nad 65 rokov, Dalsie incidencia 15 za sedem dni na 100 000.

6*100 000/39 637 ,zjednodusene 6*2,5 = 15. Minule som pisal,ze sme mali 2 pozitivnych na PCR a 3 na AG testoch. Realne sme mali len 2 pozitivnych. 2*2,5=5 , co je tam zapisane a teda 3nasobny rast. Co je vazena incitencia co mame 18 neviem. Z tych5 okresov nam jedine naratla u nas 1,2 nasobok. Stiavnici maju 0,52 nasobok. Pozitivita PCR testov,je nasobne nizsia v porovnani z inymi okresmi - to je to cervene, na konci som napisal kolko ktorych testov v okresoch robili. v RA165PCR ,895AG.

Zaockovanost na 50 rokov,je svetlo zelena. 

To percento do 18 rokov - neviem co je, zrejme asi v Revucej je 1 do 20 rokov z tych 6 nikto nemal nad 40 rokov. Skusim spocitat Skalicu, tam minuly tyzden bolo 56 pozitivnych do 20 rokov. z 169 a len 8 maju nad 6+5 rokov. Teda tam v nemocnici nelezi vela ludi, V Skalici nik aj Trnava ma male cislo asi 13 ,galanta asi12(tam ich nevozia), je kludne mozne ze zo Skalice nik nieje v nemocnici,alebo z tychto ani nebude. 56/169 je 0,3313 , teda ak odratame 20,19,18 by tych 29% mohlo dat.

Ale keby sa slo podla incidencie Skalica ma 359 teda nad 250 mali byt v ciernom, je bordova, Zilina 154 nad 150 mali byt v bordovom su cerveny, Roznava ma incidenciu 101 mala byt cervena je bordova a Revuca mala predminuly tyzden incidenciu 5(do 10 su zelene okresy,ale RV je tento tyzden bordova) a je cervena minuly tyzden mala incidenciu 15 a je cervena.

Asi od 27 uz neplati ze okres moze byt maximalne o 1 stupen horsi .B.Stiavnica ma incidenciu 75 mala byt cervena ,ale je oranzova aj ked susedi s bordovou Krupinou.

Tazko sa tym pravidlam vyznat,ale tie vahy musia byt uzasne. 5.9 sme mali posledneho pozitivneho nad 60 rokov. Pochybujem ,ze niekto je v nemocnici.  A data bez patosu to pocitaju zle,lebo oni scitavaju PCR a AG testy, tito to pocitaju,len z PCR testov(u vsetkych 5 okresoch to tak pocitane je) ,naco potom udavaju aj AG testy. Uz len pre zaujimavost, za posledny mesiac vzrastla incidencia v RA z 3 na 13/ 100 000 , RV z 13 na 92 a SI  8 na 391. Inak Roznava mala incidenciu aj 192(14.9) a klesli na 92(vcera).

 

 

porovnanie.odt

Revuca.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Citát

 

https://www.facebook.com/databezpatosu/photos/a.103138461600623/339020554679078/?type=3&theater

V Bratislave a v Trnave je pri ďaleko vyššom počte PCR testov ako v okresoch na východe a na severe pozitivita 5%. Čo by za to dali v Starej Ľubovni alebo v Čadci.

 

Data bez patosu sa nadchynaju Bratislavou a Trnavou.  Za poslednych 7 dni spravili v RA 607 testov(PCR testuju aj v nedelu 5 pozitivny na PCR a 4 na AG), RV spravila 1852(ten predchadzajuci tyzden na zaklade coho je automat 3 100 testov). SL 826 testov, SI 931 a Cadca relativne dost 2 036.

Cim viac testov - budes mat nizsiu pozitivitu. Roznavsky hygienik aj obcania pochopili ako sa maju spravat dali sa otestovat, a z tyzdna na tyzden im klesla incidencia na polovicu, klesla im na zaklade toho ze vedia na tom ako su a si davaju pozor karantena(je sranda ze im napisali rast,mali pokles v ich cislach zo 151 na 101 ). Ten co ma na starosti Lubovnu a Skalicu nie. Cadca mozno zacala neskoro.

Ono zaockovanost asi kopiruje zamestnanost. Gemer - sme tri okresy,ale my mame medzi sebou kopce(nie kopce ale ako male nizke tatry a vysoke tatry, teda chrabaty - len v nasom okrese mas tri doliny).  Rieka Slana nas spaja.

Je tam najnovsi text. Mne je uz covid volny,aj bol, zaujimal ma,kvoli nemocniciam, starym ludom, restrikciam.  Ale budem to sledovat nadalej, inK DNES SOM INE ANI NEROBIL SKUMAL ako funguje automat. 

Ci revucej pomohlo, ze sme dostali o dva horsiu farbu? Kvoli roznave. Mozno ano. V roznave vela testoval, dalsi tyzden uz nemalibyt bordovy, ich hygienik to tak ale citi, ak nasi futbalisti aj v cervenej farbe mozu hrat futbal je mi to jedno. Inak v chalanovej triede - su dvaja chlapci vsetci ostatni asi12ti aj zena lezia doma. V  kratkodobych horuckach. Dcera to mala asi pred tyzdnom, dnes som ju musel viest do skoly.

Nemaju covid - ale nieco - keby mali covid tak by sa to zistilo hned.

Ja nemam nic - brnenie v prstoch ja to mam aj ked sa nicoho nedotykam. Ak som pre dceru siel na aute , auto sa trosku otriasa - ked to nemate si nevsimnete - bolo neprijemne to auto viest - neboli to, ale citis to.

Srandovne,ze cerveny su v Brezne. Lebo susedia s Roznavou. Medzi ich najblizsimi dedinami(stratena a telgart) je 16,6 km. A mozno sa tam medzi nimi za 20 rokov nikto nepobozkal. Inak aj stratena - je tak odrezana od Roznavskeho okresu ako nik. v podstate aj telgart. Le podla sportoveho automatu Podbrezova by mala hrat,len ak su hraci pretestovany ci zaockovany - myslim deti.

Citát

toto bol krok vedľa a nie preto, že CR7 a M10 majú lepšie štatistiky. To porovnanie je zbytočne bulvárne až posmievačné. Prepáčte, ale mne to príde cez. Čierny humor, alebo istá miera cynizmu sa niekomu zdá byť OK, ja to nemusím. Hoci vnímam, že to je už aj z tej frustrácie ako mesiace bijete a burcujete k aktivite správnym smerom a deje sa toho tak málo vzhľaom na situáciu. Miera očkovania je áno určite nízka. Ale prosím pomyslite na tých, ktorí hoc zaočkovaní, uvedomelí, žijú v takto postihnutých regiónoch a nevedia si pomôcť, nepresvedčia niekedy ani svoju rodinu. Nieto susedu. I tak môžu ochorieť, i tak môžu mať napriek očkovanie a hocako by to bola štatistická anomália ( čo ani nie je ) stále môžu trpieť aj zomrieť. Prosím viac ľudskosti, súcitu a pochopenia v tejto dobe. Ďakujem. P.S. mne však hlava neberie a mám málo pochopenia pre tých, čo na takéto veci dávajú vyrehotaných smajlíkov.

stara lubovna.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nemôže sa to stabilizovať, keď počasie je pre šírenie kľúčové, menej ultrafialového žiarenia, znížená vlhkosť v miestnostiach, začína vykurovacia sezóna. No keďže sa to opakuje vlna na jeseň mali školy pracoviska markety vybaviť žiaričmi, no nemám pocit, že by sa toto dialo. Nie sme pripravení a to sa tiež dalo čakať, štát je efektívny akurát v pomahaní mafiánom.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja neviem Revuca je a asi bude cervena. Pritom tam za tyzden su dvaja pozitivny( cast je asi co sa dostane do nemocnice) - ja neviem ci to nie niekto v Braislave co ma trvale bydlisko u rodicov.

Vam pride normalne ,ze Roznava ma byt bordova?  Revuca cervena? Ano o dva mesiace asi bude najhorsia Revuca ale dnes? U Bratislavi je jedno, inak som si isty ze v bratislave bude umierat viac ludi ako v revucej na 100 000. Lebo starych je tam viac. Aj do kontaktu s infekciou pridu skor.

Ja osobne sa nikdy uz nedam ockovat. Mne tie prsty brnia,ma boli pohladkat aj psa. Snad to prejde do par mesiacov. Pre mladych,zdravych do 40 rokov, je to cira hlupost.

Mne to brnenie v rukach aky je zazitok ist na aute - nikdy som si neuvedomil ako sa to auto trasie.  Ja som sa dal zaockovat. Pre mladych zdravych pod 45 rokov je to cira koko.ina. Ak tvrdi nejaka Sabaka ci i ten stary nieco ine - ci ockovat deti, pediatricka z ministerstva skolstva. 

https://www.postoj.sk/88650/tretia-vlna-bude-kratsia-no-tazsia-skoly-sa-nemozu-premorovat-bez-kontroly

Pekna zenska,ale strasna . Ja ju sledujem dlhodobo.

Ja , zena sme zaockovany deti iste nedame. Inak aku mame slobodu? Ziadnu . Klamali rano ,na obed aj vecer.  Aj vas bratislavcania.

 

roznava.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja okresy ako Bardejov ci Cadca mam  na haku. Mam zaujem aby sa polepsila Roznava. A im sa vcelku dari. Co je dobre aj pre nas. nute farbicky profesora z univerzity anezky ma nezaujimaju.

Inak koho take pravidla inteligentne ako profesora z anezky ci z toho epitimu mohli napadnut?  Ci tych co ich na to naviedli? 

Ci mas 55-65-75% zaockovanost nad 50 rokov. Inak to sa ukaze aketo bolo rozumne. Potom zmena. Inak vsetko je to nastavene kvoli bratislavcanom. (vsetko debilne ale pre bratislavu nieco pustime) ,  co pustili ,ze uz okresy nemusia byt o jeden stupen dole, a deti sa budu pocitat za stvrtinu.  Inak co stym vyriesili? ty kumaci z bratislavi - nic. V podstate sa tam ani neda co vymysliet. Ale ako bratislavcania- ten z dat bez patosu - oni vzdy si vymyslia,ze my to nejak oje.. ,ano oje-- to stale a preto to tak aj vyzera aj v Bratislave. 

Rozdiel medzi Cadcov a Revucou je asi 1-2 mesiace.  A to kvoli pocasiu. U nas sme mali 5 dni v kuse  cez 20 stupnou. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Roznava bola dva tyzdene v bordovej sa dostali do cervenej, teda Revuca aj Brezno do oranzovej. Podla cisiel mali byt dva okresy v ciernej(asi Cadca a Bardejov). Zilina mala byt uz minuly aj tento tyzden v bordovej. Nieje - a mne to nevadi - len sa ten covid automat neriadi cislami. A ze nieje je lepsie.  

https://github.com/Institut-Zdravotnych-Analyz/covid19-data/blob/main/OpenData_Slovakia_CovidAutomat.xlsx

Odtilto si viete ztiahnut data podla okresov do exl tabulky. 

Je tam jedna velmi velka zaujimavost. V Revucej okrese boli 2 PCR pozitivni a 14 AG(zrejme to robia pondelok az nedelu a unas boli 7 Ag pozitivni v nedelu). Ziaden iny okres nema menej PCR pozitivnych ako AG. Jediny okres co ma cisla na zelenu je banska stiavnica 3 deti. Ziaden AG pozitivny  test -im to vyslo 4 na 100 000(deti su za 25%) a druhy by mala byt revuca mali sme dvoch pozitivnych teda na 100 000 .. 5 Najhorsi asi cadca ci bardejov maju 310. bratislava asi 88, kosice 155 a zilina 188(to len spamati,realne cisla si pozrite ak vas to zaujima)

Je jasne ze do tych vypoctov beru aj Ag testy - ked si pozries tu tabulku ak by tam nebola Revuca by ta to ani nenapadlo. Vazena incidencia je u nas nie 5 ale asi 26. Ako to pocitaju neviem. U nas su cisla 2-14 , ale su kosice kde im ti pozitivny sedia presne a to maju cez 500 ludi,scitas dve cisla a sedi to , a niekde nie.

Tyso ked si sa stratil skus si pozriet zu tabulku.

Rozumiem ludsky - ze Zilinu nemaju dat do bordovej - lebo znej by sa nevyhrabali do jari,ani so zolikom co o chvilu mat budu - vyzeralo by to blbo - ockuju sa ako mantinely a maju byt v ciernej. Ale s Roznavou to nemali problem spravit - inak to co sa podarilo Roznave sa uz ziadnemu okresu nepodari - ze sa zlepsia o stupen. Oni museli byt dva tyzde lepsi o stupen aby prisli na cervenu - Zilina mala byt dva tyzdne v bordovej. Roznava bola prva bordova, vnemocnici mali asi dvoch, jedneho na UPV snad to prezil.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pakáž jedna, ja som to tušil, že budú mať za ušami.

Čínska provincia Chu-pej, v ktorej ako prvej prepukla nákaza novým koronavírusom SARS-CoV-2, vo veľkom nakupovala zariadenia na vyhodnocovanie PCR testov niekoľko mesiacov predtým, než čínska vláda informovala svetové spoločenstvo o objavení sa nového vírusu.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22755776/koronavirus-na-slovensku-covid-delta-online-minuta-po-minute-5-oktober.html
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov