Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

pred 2 hodinami, alamo napísal:

A vieš presvedčiť alebo prinútiť ľudí aby sa všetci očkovali? 

Samozrejme ze to ide, ved sa pozri na seba, ako lahko si si dal vymiest hlavu antivaxermi. Uveris vsetkemu, co sa siri na internete.

Inokedy je to konspiracne trolovanie typu plochej zeme zabavne blbnutie bez nasledkov, tuto je to ale vazne, ide o zivoty. Mame realnu sancu skoncovat s covidom  (rozumej urobit uz iba tuto jedinu vec a potom uz nic dalsie nebude potrebne) a ludska hlupost to znici.

Dobra sprava je, ze tym antivaxeri ohrozuju hlavne svoje zivoty.

Zla sprava je, ze ohrozuju aj zivoty inych, pretoze je vela ludi, co sa nemoze dat zaockovat (napriklad po transplantacii, s autoimunitnymi ochoreniami a podobne). Ti sa nemozu ockovanim chranit a ich zivoty su vydani napospas vasej hluposti.

Britania to skusa za nas, mozme sa poucit a zatial to vyzera veolmi slubne: na zaockovanych ma ochorenie asi taky dopad, ako bezna chripka, smrtnost zhruba na urovni 0.1 % :

(cervena su umrtia denne, zelena pocet pozitivnych testov denne predelena cislom 800. Obidve spriemerovane za 7 dni, aby boli lepsie viditelne trendy. Casova os x: 0,02 zodpoveda tyzdnu).

mean:7

https://www.woodfortrees.org/plot/covid-19-deaths:United-Kingdom/from:2021.4/derivative/mean:7/plot/covid-19:United-Kingdom/from:2021.4/derivative/scale:0.00125/mean:7

 

 

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ze by som oprasil vypocty growth rate a reprodukcneho cisla?

Na co je vlastne dobry ten semafor? Cele Slovensko nje a semafore zelene, a aj tak je nakazane dusit sa v horucavach v ruskach?  Novych pozitivnych pripadov je len zopar denne - aj ked teraz to uz zase zacina narastat. Ked si teraz (teda skor teda tak  mesiac dozadu) nevydychneme, ludia sa na to vykaslu, ked to bude najmenej vhodne - v case kulminacie tretej vlny.

https://dennikn.sk/2467604/cele-slovensko-je-zelene-ruska-su-v-interieri-a-hromadnej-doprave-stale-povinne/?ref=tit

Zase zacnem chodit denne plavat do bazenu, kym mi ho zase na rok nezavru...

  • No neviem, neviem 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tie súčasné počty infikovaných sú zatiaľ veľmi nízke, rovnako, ako aj počet testov. Takže chyba je tiež veľká. No stúpajúci trend naznačuje, že sa to už zrejme rozbieha. Zaujímavé bude, ako sa prejavia karanténne opatrenia a zaočkovanosť v jednotlivých krajinách. Holandsko je jeden zo šampiónov v náraste infikovaných. 

https://www.teraz.sk/zahranicie/na-hudobnom-festivale-v-holandsku-sa-cov/562863-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%3Bw%3BwIndex%3BNeprehliadnite

  • No neviem, neviem 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kvôli takým virológom ako@informator budeme koronavírus riešiť ešte v roku 2023. Nebyť Delty, mohli sme byť za vodou, ale keďže Delta je tu a nie je dostatočný počet zaočkovaných, tak skoro sa nákazy nezbavíme.

  • No neviem, neviem 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a to ešte na liečení sa s lekármi niektorí hádajú, že zaočkovaní byť nechcú... a zaujímavé, už napríklad mladý pán antiočkovač jeden covid prekonal, čo neznamená, že nemusí dostať  ďalší... po prekonaní jedného horkého covidu by som sa asi stránila dostať ďalší, ale on nie...
ale čo je zaujímavé, odmieta nosiť aj rúšku a prechádza mu to, aj a u najväčšieho očkovacieho drába - lekárky, ktorá núti každého očkovať sa, aj tých, čo sa očkovať chcú... a kľudne je premiešaný s ostatnými pacientmi... sú veci medzi nebom a zemou, ktorým nerozumiem.... :innocent:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 22 hodinami, Tono napísal:

Tie súčasné počty infikovaných sú zatiaľ veľmi nízke, rovnako, ako aj počet testov. Takže chyba je tiež veľká. No stúpajúci trend naznačuje, že sa to už zrejme rozbieha.

Keby sa to dialo len v jednej krajine, mohla by to byt este nahoda. Ale kedze sa to zaroven deje vo vela krajinach, tak mame vysoku istotu, ze sa to uz rozbieha.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Taká filozofická otázka - keď sa nakazia ľudia a za 2 týždne prekonajú Covid - stanú sa súčasťou kolektívnej imunity? V Británii pribúda 40 000 nakazených denne, podľa mňa do dvoch mesiacov sa tento stav zníži o 70-80%, pretože podiel nenakazených sa bude neustále znižovať (na úkor vyliečených a zaočkovaných). Takže tí čo sa nakazia, za dva týždne budú na tom podobne ako zaočkovaní. Oni sa vlastne očkujú za pochodu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak pacient zvladne nakazenie covidom len buynecnou imunitou, ta specificka sa nezaktivuje. Preto si myslim, ze prekonanie nemoci je menej ucinne ako ockovanie. To dokumentuje ak pripad z Brazilie, kde si mysleli, ze su uz premoreni, ale nastala tam dalsia velka vlna.

Najprv musi zacat klesat strmost narastu (uvidime, kedy to bude), az sa to dostane do kulminacie a potom to zacne klesat:

https://www.woodfortrees.org/plot/covid-19-deaths:United-Kingdom/from:2021.4/derivative/mean:7/plot/covid-19:United-Kingdom/from:2021.4/derivative/scale:0.00125/mean:7

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mne ale stále nejde do hlavy tvar krivky infikovaných. Je to krivka podobná Gaussovej. Na tom by nebolo nič zvláštne, zvláštne je to, že prebieha takmer všade rovnako. Napríklad v Indii, kde jedna z najväčších hustôt obyvateľstva a veľká časť obyvateľstva nemôže dodržiavať ani tie najzákladnejšie hygienické normy, nie to ešte karanténne opatrenia. Rusko je teraz na vrchole vlny vysoko infekčnej delta mutácie a krivka už začína klesať. Zaočkovaných je v Rusku asi 20% populácie. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tono, hygienicke opatrenia sa samozrejme v indii dodrziavaju, to je taka europska slepota ze o tom pochybujeme, pri epidemii to zvladaju aj v afrike nieto v indii. Uvedom si ze india je rozvinuta zem nie prales. A maju velmi mladu populaciu na nase pomery, da sa vsak uspesne pochybovat o cislach pretoze ich vlada nechcela vela testovat.

A len tak pre zaujimavost: aka krajina ma najvyssiu hustotu obyvatelstva?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 16 minútami, tyso napísal:

A len tak pre zaujimavost: aka krajina ma najvyssiu hustotu obyvatelstva?

Ak sa nemýlim, tak India patrí ku krajinám s najvyššou hustotou. Áno India je jadrová veľmoc, má už vyspelú technológiu a know how.  Patrí k najrýchlejšie sa rozvíjajúcim ekonomikám po Číne. Onedlho bude patriť k najvýznamnejším ekonomikám sveta a možno predbehne aj Čínu. Ale je to aj krajina s obrovskými sociálnymi rozdielmi a stále tam funguje napríklad kastovníctvo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Mutácia je zmena v genóme RNA. Nechápem, ako sa dá rozlíšiť, či k mutácii došlo v laboratóriu alebo v prírode. Možno sa dá vystopovať genéza tej mutačnej zmeny, teda živočíšny druh, u ktorého sa mutácia vyskytla skôr. No či k tomu došlo cielene, alebo náhodne, to sa dá určiť ako? Na základe čoho sa dá konštatovať, že ten "netopier" nepochádza z laboratória, ale z jaskyne?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Keby Čína nemala za ušami, tak nerobí okolo toho také divadlo a tajnosti, podľa mňa celkom určite vírus bude z laboratória. Už len to, že WHO dostalo povolenie až po roku (!!!) prístup na inkriminovaný trh, odkiaľ sa vírus údaje začal šíriť.

V rokoch 2002-2004 vypukla v Číne epidémia SARS, vírus sa rýchlo šíril, ale nie v takom množstve ako SARS-2. Najprv na pevninskej Číne, potom v Kanade a tuším aj vo Francúzsku. Čína si vtedy všimla, že exportovaný vírus sa dokáže účinne etablovať aj inde, treba ho len vylepšiť a potom by sa mohol použiť ako biologická zbraň.

Vírus ako účinná biologická zbraň musí spĺňať atribúty

  • musí sa ľahko šíriť vzduchom, čo zaručuje, že sa rozšíri po celom svete
  • musí byť nákazlivý už počas inkubačnej doby, takto ho nakazené osoby budú účinne šíriť
  • jeho genóm musí byť takého zloženia, že napadnuté organizmy nebudú voči nemu mať žiadnu, už vopred vybudovanú imunitu 
  • nesmie mať vysokú úmrtnosť, inak by sa nemohol ľahko rozšíriť po celom svete (viď ebola, ktorá zabíja v 90% prípadoch, ale vždy pôsobí len lokálne)

Toto všetko spĺňa vylepšený SARS, potom zrejme došlo k nejakej nehode v laboratóriu vo Wu-Chane a vírus unikol. Úrady to museli zatajiť, lekári nevedeli, čo za chorobu spôsobuje citeľný nárast zápalov pľúc pacientov vo Wu-Chane, tí ktorí objavili, že zrejme pôjde o nové neznáme ochorenie, boli umlčaní, odídení, prípadne stratení.

Čína zrejme už mala vybudované mechanizmy na zastavenie šírenia vírusu - aj keď sprvu to vyzeralo, že nie veľmi účinné, ale keď doteraz takmer 1,5 miliardová populácia eviduje oficiálne 92 000 nakazených, teda 4x menej ako Slovensko, ktoré má 300x menšiu populáciu, tak si človek uvedomí, že ide o veľmi zvláštny nepomer. Otázne je aj to, ako to je vlastne s čínskymi vakcínami - žeby fungovali len v Číne? Inde kde očkujú čínskou vakcínou Sinopharm, jej účinnosť výrazne klesá už po cca 3 mesiacoch od zaočkovania a vírus sa môže šíriť ďalej. Navyše, zaujímavé je, že vírus najsilnejšie udrel v USA a v Indii - najväčších politických rivaloch Číny.

Táto čínska banda dlhuje svetu už asi 3 bilióny dolárov, za pokles ekonomiky a náklady na zmiernenie dopadov koronakrízy. Teda to číslo bude teraz už vyššie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 55 minútami, Tono napísal:

 

Mutácia je zmena v genóme RNA. Nechápem, ako sa dá rozlíšiť, či k mutácii došlo v laboratóriu alebo v prírode. Možno sa dá vystopovať genéza tej mutačnej zmeny, teda živočíšny druh, u ktorého sa mutácia vyskytla skôr. No či k tomu došlo cielene, alebo náhodne, to sa dá určiť ako? Na základe čoho sa dá konštatovať, že ten "netopier" nepochádza z laboratória, ale z jaskyne?

vsetko okomentovala a podlozila Pekova este pred minimalne 8 mesiacmi...najdi si ju na nete a porovnaj si jej vtedajsie "hoaxi" z dnesnou realitou....ale zmagoreny tyso ako obdivovatel Mengeleho, ti urcite tu napise, ze vsetci su hlupaci, iba on je dron minimalne 5-tej generacie... :)))))

Sniper

obvinujes Cinu?....ja by som bol opatrnejsi, pretoze maslo na hlave maju urcite aj spolumajitelia toho laboratoria....nebudem tu o nich pisat, ale kludne si to vahladaj....zacinam mat strach z tejto totality a farmafirmy sa stavaju novo ideologickou mantrou....a ten poplach co tu vystrajaju, tak je mozno sposobeny poznanim toho, co vyrabali a vypustili....Mengele bol iba slaby odvar oproti tejto slobodnej trhovej ekonomike......koho pri zarabani euracov este zaujma nejaky obcan.....to sme dopracovali....su to vsetko senci nenazraty....!!!!!!!!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vietnamská socialistická republika, vedená Komunistickou stranou, je v mnohom podobná Číne. Takže pri vynucovaní karanténnych opatrení má s dodržiavaním ľudských práv rovnaké "problémy", ako Čína. Porovnanie situácie v Číne a Vietname, ktoré susedia, si môžeme urobiť z grafu. Bohužiaľ rovnaká mierka nedovolí ani to. Graf infikovaných v Číne je takmer na x ovej osi.

Vietnam_Cina.thumb.png.91f1649d0561e05da8ddbc26a24b1b8f.png

Myslím, že hlavnou motiváciu, prečo sa vo svete uprednostňuje teória o prírodnom pôvode vzniku vírusu Covid, je obchodná politika a závislosť EU a USA na dovoze produktov z Číny. Nie len Čína na tomto obchode profituje, ale aj biznis obchodných reťazcov v EU a USA. Mnoho firiem v EU a USA je odkázaných na produkty z Číny, alebo tam presunutú časť výroby. Čína je aj najväčším veriteľom USA.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To su silne konspiracie a su len velmi slabo podlozene.

1. Informator ako obycajne klame, to ze virus mohol uniknut z laboratoria neznamena ze bol vytvoreny umelo.   Pekova klamala uz vela krat, preto ju informator spomina.  Je to jeho krvna skupina, klamar a zlodej. Samotny labak nie je vojensky a kedze sa tam bezne pohybuju aj zahranicni vedci, tak  je uplne nepredstavitelne aby sa tam vyrabala biologicka zbran.  Ale chodia famy ze bezpecnost nebrali uplne vazne a tak je moznost ze sa niekto nakazil od laboratorneho zvierata.   A Cina sa vysetrovaniu brani. 

 

Inak informator zase cielene klame, opakuje ze labak spoluvlastnia "jasteri", ale uz davnejsie mu dal odkaz na vlastne laboratarium, ktore je jasne statne a teda ho vlastni len "cinska vlada".  A teda teraz opakuje svoje klamstvo. 

Za mna povazujem teorie ze tu bol covid uz mesiace pred decembrom 2019 za pochybne,  stale to je choroba ktora rastie exponencialne a "podivne zapaly pluc" by znamenali ze uz je v niekolkotisicových počtoch a to by bolo vidiet.

K rozliseniu ci je to umele alebo nie,   ciste teoreticky dokazeme takyto virus vytvorit uplne nanovo syntezou RNA.  Ale samotny virus sa velmi podoba na ine corona virusy,  vieme ho zaclenit do taxonomie corona virusov a tak predstavu ze tento vznikol genetickou manipulaciou neberu vedci vazne.  A urcite nie ako zbran,  napriek nazoru snipera to nedava velmi zmysel.  Na svetovu pandemiu doplatia vsetky krajiny to nema vitaza.

 

Tono, naopak teoria o vine Ciny je spominana hlavne z politickych dovodov,  USA vytvara  tlak na Cinu a toto sa hodi.  Ale opakujem,  o umelom povode covidu pisu len uplny extremisti,  to nema ziadnu oporu.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A len tak zo zabavy tvrdenia Pekovej, ktore sa podla naseho dezinformatora potvrdili.

Domnívám se, že žádná druhá vlna nebude. Plošně mezi lidmi už se to šířit nebude.  3.6.2020

Myslím, že covid opravdu zmizí, troufnu si odhadnout do Vánoc. Nechová se to jako sezonní respirační onemocnění. Prožene se populací a nazdar.

Peková taky dál tvrdí, že virus není přírodního původu. Přesvědčuje ji o tom podobnost s viry SARS, které jsou patentované, tedy podle ní uměle vytvořené.  ( Tu klame uplne cielene, patentovanie virusu znamena ze ho niekto precital,  nie ze ho vytvoril.  A laik to nemusi vediet ale molekularny  genetik to jednoducho vie, kedze o etike tohto pristupu sa  vasnivo diskutuje uz roky)

 

A teda jej skore je   0,  nic netrafila. Snazila sa predat vlade svoje vyvinute PCR testy ale boli horsie ako standard. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov