Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

pred 25 minútami, robopol napísal:

...........Nás a celu eurozonu môžu vyšachovať tieto rozvojové krajiny ako je india. Ak sa tam vytvorí mutacia onedlho ju vyletnici dovleču cez lietadlo, nie su schopní ani urobit poriadne opatrenia ohladne letísk. Takže sa nám tu 100% po čase táto vylepšenina objaví a začne novy shit.

co tu panikaris?.....kazdy rozumny vie, ze sme slabsim clankom v boji z virusom a nie je v nasich silach to zvladnut, ale naucit sa s tym zit....no ty sa skus teda radsej prestahovat do nejakj rise snov v podobe ucinkujucich lokdavnov a spasitelnych vakcin....alebo sa zavri do labaku u Cekana alebo inej, spolocnost frustrujucej, "vedeckej" elity....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 22 minútami, robopol napísal:

takí idioti ako si ty tupa hlava, čo vrieska na pandemiu mali prednostne zažit nejake ponaučenie.

Ak si reagoval na mna ty idiot, je mozne ze by som pisal inak ak by mi niekto blizky umrel. Neumrel mozno som mal stastie ci sa spraval zodpovedne. Mozno ma ochranila vlada ,ktoru ako chcem dat dole. Lebo vidim ze lepsie to nebude. Inak Revucania ako okres su dost vyserkani, sa chodia testovat ako je..Co ma prekvapilo. Z necelych 40 000 sa 15-20 000 chodi testovat. Ak v tom nieje nejaky podvod. Tie cisla su velmi velke aj 15 000.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako keby som čítal o Slovensku

https://www.teraz.sk/zahranicie/ludia-v-lublane-ziadali-demisiu-slov/544982-clanok.html

Aktuálna politická situácia na Slovensku je v dôsledku súčasnej epidemiologickej situácie, ktorá je rovnaká všade a rovnaká je aj politika. Ľudia sa musia naučiť, že život je niekedy aj o tom, že im bude upreté aj to kapučínko na teraske alebo im zavrú Kaufland o ôsmej, ale to nie je dôvod na to, aby vrieskali, ako ich vláda terorizuje, obmedzuje ich základné ľudské práva, či im niečo diktuje. To čo robila Matovičova vláda, to isté by robila aj vláda pritepleného poloboha. Ale na to niektorí tunajší politológovia nemajú dostatočnú mozgovú kapacitu, aby to pochopili.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja si myslím, že ak nenastane nič neočakávané a aj v v Indii sa situácia dostane pod kontrolu, tak by sme celosvetovo mohli byť onedlho z najhoršieho vonku. Môj prvý predpoklad, že koncom leta by sme to už mali mať pod kontrolou, možno vyjde, ale náhoda je blbec a určite sa ešte niečo udeje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Som si spravil take iste porovnanie pre okresy Brezno je pre tento tyzden v tej istej skupine ako RA -tam kde je 50 -60 okresov. Podla vazenej incidencii je druhy najlepsi v republike,blizi sa Zlatym Moravciam a Skalica a Nove Zamky su vo stvorke. Nove Zamky su zaujimave  poctom 0 hospitalizovanych pri 300- 400 pozitivnych za dva tyzdne. Aj skokmi 2 -20 - 0. Skalica objektivitou regionalneho UVZ. 

Ten automat je cely nejaky nedomysleny,tie parametre a skaly. Ale hlavne pri tom Brezne sa ani nedodrziava. podla mna Brezna malo by byt na tyzden v 3 aj zlate moravce - tie tam patria uz dnes. Ale budu prinajlepsom v 4. 

Tento tyzden a buduci budeme cele slovensko cervene a potom lebo sme klesli v hospitalizaciach pod 1500 a myslim si ze do polky oktobra uz nestupneme, klesaju ci trend bude a mozno o dva tyzdne aj sedem dnova incidencia klesne pod 800. Dnes je okolo 1300. Uz sa bude aj AG testami menej testovat. Proste o dva tyzdne bude len regionalny automat. POd celostatnych 1500(splnene) 800(ci bude splnene ci nebude,je jedno) a 1,05 rast(co bude menej) tak uz nizsie hranice niesu.

image.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://video.sme.sk/c/22649336/starosta-chren-agresivni-rodicia-kricia-na-riaditelov-ze-ruska-su-nulitne.html?ref=tit

Aj ked chlapca so SaS nemam rad, nerozpraval zle. Preco sa skolach netestuje kloktacimi testami je to ,ze ich nemaju ani neplanuju nakupovat. Inak toto klamstvo,ci pravda ze nepovedia ze sa nebude testovat v skolach je toto. Ze ich nemaju, resp, su zle, ci to nema vyznam robit ozaj plosne. U nas su 5-6-7 stale doma, az od pondelka maju ist doskoly. Jedna skola co ma nad 500 deti ma zavretych 6 tried, jedna skola co ma blizko 500 deti jednu triedu a ta zenenina skola tam nebol zatial pozitivny nikto. Ta nakaza, do tej bez ciganskej skoly sa dostala vraj z nejakej fabriky co ani fabrika nieje. V tej fabrike pred 20 rokmi tak zle platili.. Ze ani tomu neverim, ani neviem ci vtej fabrike robia 6 ludia.

Preco cigani sa nekloktaju? ale klasicke AG testy? Lebo nemaju mail kde by im prisiel vysledok. Ale vraj deti aj napriek tomu do skoly prisli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na tom covid autoamte a ako to je Najlepsi su Zlate moravce, Brezno a Sala( k Sali a ZM pribral lepsich aby to bol vacsi celok, z okolia,priklad Nitru ci LV,mozno NZ KM,DS,TO)- na nich by som nechal vyskusat ,aj ked su to male okresy aj poctom obyvatelov,ale hlavne rozhlohou,okrem Brezna. Ale su najlepsie ,potom je 10 dalsich uz aj vacsich okresov - aj Nitra aj to tam stupa , mozna aj Bratislava by tam mohla patrit. Potom stred ako Revuca a cely gemer a dalsich 40 okresov. A potom je este 4ta skupina tych co sa im tak nedari 20 okresov. Nie jedna farba a ani dve farby. 4 farby regionalne, ale tam na tie opatrenia aj dohliadat, snad to k letu bude lepsie. V Revuckej nemocnici pribudli 3. Snad je to na okamih. 

Proste tym ruzovym aj Leviciam aj oni patria do 4. Tam by som daltie najmiernejsie podmienky. Druha skupina okolo Bratislavi ,ci co maju cisla to by bola druhy skupina, taky ako mi 3 skupina a potom este 4 skupina. Neda sa urobit normalne podmienky na vsetkych naraz. Priklad pre mna ako Revucana su dobre. Za situacie aka je v Revucej. Ale dole medzi Vahom a Hronom su v uplne v inej situacii. Na nich by som otestoval,povolimim brzdu ze ako to bude.

V Zlatych moravciach pustil ludi na futbal z AG testom. Ako ze predam 2000 listkov,ale len pre svojich. Ze tam nepride Slovanista ci Ruzombercan. Toto by mohlo fungovat aj v Dunajskej stede na futbale - len madari tiez tam pustia len svojich. Z dunajskej stredy, ci komarna. Pernamentkarov. Ziadnych z madarska.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://www.digipay.sk/mapy/

Su tam covid mapy zo Slovenska(tie o tri tyzdne budu ine). Ale na spodku je Národopisná mapa Uhorských Slovákov podľa sčítania obyvateľstva v Rakúsko-Uhorsku v roku 1900.

Pre istotu. Ma to vacsiu velkost ale mapu a taku nemozem zmensovat. Tak si ju ulozte.

 

Slovaci_v_Uhorsku_rok_1900-scaled.jpg

 

 

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tam je zaujimave, vtedy tri najvacsie mesta poctom obyvatelov boli Bratislava, Kosice a Komarno,uz vtedy malo Komarno okolo 20 000. Neviem ci tam pocitali aj z poza Dunaj Komarom. Asi hej. Zilina a vsetky ine mesta mali do 10 000. 

Zilina ma tu istu bodku asi ako malinec - 5-10 000 obyvatelov. Poltar to nieje ten na tej riecke nieje - to je vlastne Ipel. medzi mytnou a kokavou je Malinec. Poltar na mape nieje, on dnes je nizsie od Ceskeho Brezova. Tam bolo mesto a kvoli priehrade ho prestahovali do Poltara?

Uz som nasiel.

 Uvádza sa, že v polovici 19. storočia k obci Málinec patrilo 15 osád a 6 pustatín, z ktorých niektoré mali vyše 300-500 obyvateľov. Podľa štatútu obce v každej osade bol richtár, ktorý zodpovedal úradom za poriadok v osade. Voľby osadných richtárov sa konali na námestí v Málinci za prítomnosti obecnej vrchnosti – málinského richtára, vedúceho notára a žandárov. Tu sa všetci voliči museli dostaviť v určenú hodinu.

Obec bola dvakrát vážnym kandidátom na sídlo okresu, no pre dopravnú odľahlosť sa tak nestalo. Roku 1939 miesto Maďarmi okupovaného Lučenca sa okresným mestom stala Lovinobaňa a roku 1951 pri zriaďovaní malých okresov oveľa menší Poltár. Pri sčítaní ľudu roku 1920 v obci evidovali 6508 obyvateľov a v čase SNP vyše 8000.

No neviem ci vtedy mala Zilina viac obyvatelov. Ale v terajsom Malinci ziadna Mestka budova nieje,maju tam evanielicky kostol na kraji,ale google auto okolo neslo. Teda to mesto asi bolo pod tou priehradou.

https://malinec.sk/historia-obce/

Ked tam napocitali aj Latky. co od malinca su 22 km tak to dava zmysel. Latky su vedla Detvianskej Huty co na mape je. Proste to su lazy, aj Hrinova tam je ci Klenovec. Ludia tam zili na Lazoch a vsetky tri obce maju spolocne,ze tam postavili priehrady - rezervovary vody. Teda ludia sponad priehrad sa museli odstahovat. Dnes tam sem tam niekto byva, ci su tam chatky,pekny kraj. Skor kvoli priehrade hrinova zmenila polohu. Pod priehradu. Hrinova je len zle zakreslena na mape. Aj Hrinova ta mala vraj 6000 obyvatelov a cez SNP bolo 8000 partizanov na Polane. To boli dedinky ci osada, a knim patrili 15 inych osad. To uz Klenovec je mesto. Kostol v Hrinovej, a v Klenovci pri ceste nieje.

https://www.google.com/maps/@48.5792874,19.5273195,3a,90y,346.46h,117.49t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipPsiln5W7UGIulKjeZKuE7bnxFS_OLamXJ_Jn8y!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipPsiln5W7UGIulKjeZKuE7bnxFS_OLamXJ_Jn8y%3Dw203-h100-k-no-pi-0-ya110.77394-ro-0-fo100!7i12924!8i6462

slovensko 1900 ceske brezovo.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 29. 6. 2020 at 16:36, alamo napísal:

Napadá ma otázka či by sa nevyplatilo odchytiť pár "bezpríznakových" prípadov, a urobiť s nimi nejaké testy.. Na "kognitívne funkcie", asertivitu, agresivitu.. Či majú "normálne" vnímanie reality..

Teraz na Spektrum ide dokument o Covide, ako začala epidémia a dosť sa tam rozoberá, že ignorovanie faktu, že vírus šírili hlavne bezpríznakoví, bol dôvod, prečo sa vírus tak výrazne a rýchlo rozšíril. Je predpoklad, že až 75% šíriteľov vírusu nemalo žiadne príznaky.

Tak načo sa izolovať a nenosiť respirátory, však im nič nebolo, nie? Hovadá.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V Kanade protestovali proti pandemickým opatreniam desaťtisíce ľudí.

https://www.teraz.sk/zahranicie/tisice-ludi-pochodovali-v-kanade-prot/545971-clanok.html

U nás sa včera zišlo niekoľko desiatok asociálov (to je tých 600 000 čo údajne podpísalo referendum, média ani nepovažovali za potrebné sa tomu nejako zvlášť venovať). Ak v takej bohatej a vysokorozvinutej krajine, akou je Kanada, ktorá má špičkovo prepracovaný sociálny a zdravotný systém protestovalo toľko ľudí, tak u nás predsa len až toľko ľudí nie je nespokojných ako sa to snažia navodiť trollovia z radov dnešnej bezvýznamnej opozície, ktorá len šteká na sociálnych sieťach [emoji106]

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

PRECHOD DO OKRESNEJ ÚROVNE VAROVANIA od 17. mája.

To sú pravidlá schválené v COVID Automate. To sú PLATNÉ pravidlá. To sú pravidlá tejto vlády a platia aj pre jej poradné orgány. Problém je, že sa neriadime ani vlastnými a schválenými pravidlami:
📉 Červená fáza a II. stupeň varovania mal byť od 26. apríla
📉 Ružová fáza a I. stupeň varovania mal byť od 3. mája
📉 Žltá fáza a okresný stupeň ostražitosti mal byť od 17. mája (pri potvrdení 10. mája - čo určite predikujeme)

Tak si počkajme na tlačovú konferenciu a dôvody "prečo nemôžu" ísť všetci žiaci všade do školy k zaočkovaným učiteľom a prečo musia deti športovať na vetranom exteriérovom ihrisku len 6 + 1 (napriek tomu, že na telesnej na tom istom ihrisku behajú chlapci aj z 5.A a aj z 5.B. spolu v počte 24️).

https://www.facebook.com/databezpatosu/photos/a.103138461600623/235716005009534/?type=3&theater

 

My uz dnes splname ze celostatny system by nemal fungovat. O tyzden o dva ,to je posledny termi ten 17.maj tu uz nebude ziadny celostatny, bude len regionalny. Ak chcu nieco vylepsovat snat to myslia na jesen. Brezno malo za posledne 2 tyzdne 26 pozitivnych na PCR. 17 dva tyzdne dozadu a 9 posledny tyzden - spolu 26, tento tyzden za 6  dni mali 4 pozitivnych.  Skalica mensi okre poctom obyvatelov 37. Skalica je 4.stupni a Brezno v 5.stupni. Skalica v tomto je aspon dvojnasobne horsia ako Revuca okres.My sme priemer. Revuca 15. Pribudnu uz len za nedelu. Sme v tomto ukazovateli 5 krat horsi od Brezna ale dvakrat lepsi od Skalice.

Koktacie testy a preco deti do skol nesli skor? Lebo vymyselnik, o chce mat via deti v populacii to zakazal - boli drahe. Urob si dieta pod takym debilom. Urobis,ale nie v tomto state.

Urobis ,lebo chces,ale nie v tomto state.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Minuly tyzden otestovali AG testami 1 484 tisic ludi, pozitivnych bolo 3 806 ludi teda 0,25%. PCR pozitivnych bolo za 7 dni 3 218. Teda spolu 7 024 ,priemer na den 1 000(predtyzdnom to cislo bolo 1300). Posledny parameter co nesplname aby sa zrusil celostatny automat je toto cislo na 800. Co  tento tyzden mozme mat. Celostatne 7dni/100 000 je 127.

Brezno malo 22 Ag pozitivnych z 12 068,teda 0,18%, PCR pozitivnych mali 4roch. Postupne klesanie bolo 19 , 7 ,4 PCR pozitivnych.

Teda spolu maju 26 pozitivnych na 7dni/100 000  42. Zhruba na tom cisle boli Zlate Moravce minuly tyzden. Treti tyzden maju cisla na 3 a su v 5stupni.

Revuca 40 Ag pozitivnych na 13 182 testovanych  0,30%, 15 PCR pozitivnych. Teda 7 dni /100 000 137. Teda zhruba celoslovensky priemer. Teda za tyzden 55 pozitivnych. Dvojtyzdnove priemery poslednych 4 hodnoteniach boli 261 pozitivnych ale za dva tyzdne potom 200 , 150 , 149 a teraz keby som to prenasobil dvoma tyzdnami 110. 

Inak co je najzaujimavejsie aj v sobotu aj v nedelu kleslo pocet hospitalizovanych. Zomrelo cca po 40 ludi. Teda zrejme(ak cez vikend neprepustali co pochybujem, mozno jednotlivcov) tak prirastkych novych chorych musia byt menej ako 40 ludi.

Mozno to je este pozitivnejsie,lebo je predpoklad ze tych 40 nezomrelo cez vikend,ale mozno pred 10 dnami. Teda,ze cez vikend zomrelo menej ludi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Minister ma dalsi tyzden v pazi zakon, nemal dnes tlacovku, ci ten co to oznami? Ja viem ze minister je spomaleny, ze by ani v zahrade by nevedel spravit skodu,ale to ministerstvo zdravotnictva - nevie dat udaje co sa nas tyka na dalsi tyzden?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pre mna su slovenski vojaci - ti generali - najsprostejsi ludia na svete. Suju vedel vyhodit on asi dodrziaval zakony a predpisy. To hovno co slucnych ludi vyhadzuje je general. Predtym Stachuru. General sa posral pre FB Matovica. General - bojuj za Slovensko pod takymto generalom.

Dajte mu vysluhovy dochodok aj trojnasobny na manzelku a deti.

vojak.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zverejnili aj udaje. Pridam tie okresy co som daval aj minule ZM,RA,Skalicu, NZ ,BR a doplnim Topolcany dostali sa vo vazenej 14 dnovej incidencii na 2 miesto za Moravce a im regionalny urad dal 2. Zlatim Moravciam 4. Zaujimave ze NZ si hospitalizovanych udrzali na 0,ale tam na juhu aj DS ma 2 a Nitra1(to su velke okresy 130-160 000 a maju relativne vela pozitivnych 200 -300 za dva tyzdne nad 65 rokov spolu 70 a len NZ maju 44 nad 65,to zlate moravce maju 5 v nemocnici a len 1 nad 65 rokov bol za dva tyzdne pozitivny). Teda pod 10 na 100 000, najhorsi su cez 60 - to su tie okresy co su ci boli bordove(tie najhorsie). Na tlacovke spomenuli,ze keby nebol narodny uatomat TO a ZM by boli zlte v III.stupni. Narodny automat uz nemal byt splnali sme podmienky uz dva tyzdne. 

Este sa vratim k tym hospitalizovanym BR ich ma 13 a to maju 62 pozitivnych za dva tyzdne a 6 nad 65 rokov.

Pravidlo zmena 7 dnovej incidencie je blbost. Vidite to na priklade ZM a RA Ci uz mas tie iste cisla,resp.mierne klesaju,kazdy tyzden lietas od 0,5-1,3. Raz dostanes 0 raz 5.

image.thumb.png.7d4be35c4ad786184bb82302eba837ff.png

 

 

 

 

image.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov