Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

za prve, ak sa chceme porovnavat s rozvojovymi krajinami, tak sme zlyhali. Ale v tychto krajinach je ovela mladsia populacia a tak je umrtnost nizssia aj keby poriadne testovali. 

To ze vlada zlyhala je asi jasne, zlyhalo testovanie pcr, trasovanie a kontrola karanteny. 

A teraz ina tema, blizi sa iny problem. Do leta sa minie populacia, ktora je ochotna sa zaockovat a to bude tak 1, 5 mil. Lenze to nestaci na potlacenie epidemie, vdaka antivakcinacnym idiotom budeme mat problem. A je najvyssi cas spustit kampan, inak sa budeme trapit v lockdownoch este dlho

  • Díky! 1
  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja tym statistikam umretych neverim. Mohol v okrese Sala zomriet na covid len jeden clovek? Game moze napisat.

Dnes Daniel Kerekes ma clanok v dennikuN.

https://dennikn.sk/2332187/rok-umierania-na-covid-s-covidom-kvoli-pandemii/?ref=tit

A takych okresov je plno,aj v Namestove v oktobri zomrel len jeden chlap. V Ilave 5 ludia. V Revucej vraj v marci nikto neumrel. To len sa kamarat pomylil a zena zle videla.

Daniel berie data,len z oficialnych statistik. Aj ked tieto aspon co davaju von neboli 7 dni aktualizovane. A on tam ma asi aj novsie data.Teda zomreli aj neskor ako 7 dni. on aj vek ma presny na rok, vo verejnych statistikach je to zaokruhlene na 0 ci 5. V Bytci tiez umrel 1 a v kysuckum novom meste dvaja doma a jeden v sanitke. Celkovo v sanitke 18. V Cadci umrelo 185 ludi asi len 5 doma. Ostatni v nemocnici.

V Detve umreli 6 doma 5 v DSS a jeden v nemocnici(nemocnicu nemaju). V Poltari 4 ,2 v DSS a 2 doma. Zrejme je to kde umreli,nie odkial su.

Sala.png

Revúca.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 16 hodinami, tyso napísal:

za prve, ak sa chceme porovnavat s rozvojovymi krajinami, tak sme zlyhali. Ale v tychto krajinach je ovela mladsia populacia a tak je umrtnost nizssia aj keby poriadne testovali. 

 teraz ina tema, blizi sa iny problem. Do leta sa minie populacia, ktora je ochotna sa zaockovat a to bude tak 1, 5 mil. Lenze to nestaci na potlacenie epidemie, vdaka antivakcinacnym idiotom budeme mat problem. A je najvyssi cas spustit kampan, inak sa budeme trapit v lockdownoch este dlho

1. to neznamena, ze ked je tam populacia mladsia, tak je aj zdravsia....alebo vyspele staty, co sa tyka kvality zivota (zdr.styl a      podobne), su na chvoste a rozvojovym krajinam sa este ani nepriblizili?....teda iba pozlatko "vyspelosti"?....

2. no hotova tragedia a humanitarna katasrofa......mozno kolaps konzumnej zdegenerovanej spolocnosti nastane tymto evolucnym postupom....vyvoj nezastavis... :)))

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sused sa ma pýtal koľko je chorých v Galante. Na google som nič nenašiel. Neviete kde sa to dá sledovať? Aktuálny počet nakazených v konkrétnych mestách? Alebo je to len na okresy?

To čo tam má slimák o Revúcej, to isté chcem o Galante. Kde to je?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ďakujeme. Toto sused zháňal ano. Len neviem načo mu to je lebo pre nás obyčajných ľudí sa v podstate nič nemení. Viem že čím svetlejšia farba tým lepšie. Ale viem že ceľkovo na zákazoch sa nič nemení len také drobnosti že môžu ísť do kostola, otvorí sa škola prvý alebo druhý stupeň... Teda všetko veci čo sa mňa netýkajú.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Galanta aj Revúca majú rovnakú farbu zatiaľ. V správach bolo že vláda bude covid automat prerábať a že sme klesli pod 3000 hospitalizovaných sme splnili métu na uvoľňovanie ale nič to neznamená lebo sa to musí držať dva týždne + vláda musí udobriť. Hovorí sa že dištančné vzdelávanie nemá taký efekt ako prítomnosť v škole.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V okrese Revuca za posledne dva tyzdne urobili 310 PCR testov, z toho bolo 60 pozitivnych.

V okrese Revuca za posledne dva tyzdne urobili 31 945 AG  testov, z toho bolo 223 pozitivnych. Tu je % pozitivity 0,7% a na celom Slovensku za to iste obdobie 0,47% .

Pri PCR sme tiez asi horsi ako celo priemer,ale tym ,ze robia malo PCR testov. Na celom Slovensku bolo PCR pozitivnych za tie dva tyzdne 16130. Pri  AG testoch 19 255 pozitivnych. Nie za vikend, za dva tyzdne z 4 080 020 AG testov. 

14 dnovy incidencia je v okrese Revuca 661, v okrese Zlate Moravce 126. Teda viac ako 5 krat mensia. V Nitre 200,Sala 252. To len slahnuti ludia sa na Slovensku pri takych  cisla testuju.

Este pre porovnanie incidencia testovania PCR na 100 000 v okrese Revuca 775. Keby to tak bolo vsade tak za dva tyzdne spravia 42 625 testov, teda  3 044 na den. Realne urobili 117 400,teda priemer na den 8 388.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 30. 3. 2021 at 16:05, tyso napísal:

A teraz ina tema, blizi sa iny problem. Do leta sa minie populacia, ktora je ochotna sa zaockovat a to bude tak 1, 5 mil. Lenze to nestaci na potlacenie epidemie, vdaka antivakcinacnym idiotom budeme mat problem. A je najvyssi cas spustit kampan, inak sa budeme trapit v lockdownoch este dlho

Čo sledujem prieskumy, tak  nechutne veľa "antivaxerov" zmenilo názor a teraz sa už chcú dať očkovať.. Sputnikom..

Takže niekto  novopečeným vakcinačným nadšencom bude musieť už naopak vysvetliť, prečo sa nemôžu dať zaočkovať. :vysvetlujem:

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Madari uz prvou davkou maju zaockovanych cez 2,5 miliona ludi teda 26,26% a druhou davkou 10,41% My 13,9% prvou a 4,83 druhou. A vcera mali 311 mrtvych. Zaradili by sa na 9 miesto na svete. A to prednimi su radovo pocetnejsie krajiny.Hungary.thumb.png.1f20ba6f5efbb603925f43dc6bf2b690.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo,   ved nech.   Kludne nech si stat cez nejaku nemocnicu spusti kontrolnu studiu sputnika,   aj tak sa blizi doba do kedy ho treba spotrebovat a je lacnejsie to pichat do ruskych trollov ako do morciat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Som znepokojený, že koronavírus opäť rýchlo naberá na sile, India, Taliansko, Turecko, Nemecko, Poľsko, mimo obrázka Irán 22t, Ukrajina 19t, celkom dosť napriek očkovaniu. 

 

covid-2021-04-08.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 9 hodinami, Sniper napísal:

Skôr to bude tým, že vírus môže chytiť aj zaočkovaný, ale nerozvinie sa u neho Covid. Ty na prd.

Nakazenie zaockovaneho, pokial viem, zatial  nebolo zaznamenane.

Este nebolo preockovanych tolko ludi, aby sa dal uz ocakavat dominatny vplyv na pocet nakazenych - to sa ukaze asi az na jesen.

Pritom krajiny ako UK a Izrael maju uz teraz radovo nizsi pocet umrti.

U mna ockovanie ma zatial velmi  slubne vysledky, snad to vydrzi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Citát

 

https://zena.sme.sk/diskusie/5010925/distancne-vyucovanie-osamele-deti-unaveni-rodicia-vydavky-pre-chudobnych.html#postId=9265647

Pekný článok, a len tak mimochodom, ako idú mzdy učiteľom, ktorí normálne neučia, maximálne tak dištančne ? Na 100 %, to im musia ľudia, ktorým tento štát zavrel príkazom ich živobytie neskutočne závidieť. či ? Mal som možnosť vidieť čo také dištančné vyučovanie obsahuje, no ak to podobne prebiehalo aj pred covidom, tak takú prácu chcem. 900 € na ruku za robotu na 3-4 hodiny, no neber to.

 

Deti a zena su on line zo 4 hodin dva tri. Od osmej do 12tej. Deti uz po dvanastej nic nerobia,lebo domace ulohy si urobia za tych 15 minutnci hodiny prestoja. Zena, tu vidis aj do jedenastej v noci robit(nerobi asi ci urcite vkuse ale nieco si dorobi od 8 do 11,ja by som to nedokazal,lebo po 16:00 nerobim). Co tam robi neviem a je to mrhanie casom. Ja by som ju prepustil.

 

Vcera chalan pozeral do jedenastej tu Slaviu a cez stenu pocuvam ako ucitelke vysvetluje kedy sa zobudil(sa ho na to pytala) . Hodina trvala asi 10 minut, sa podakovali popriali si pekny den. Potom mali pisomku, este nebolo ani 9 hodin, bol som hore, zene volala ze ma si to spravit este raz ze mal len 77%. Ze dvaja ziaci mali 91%. A co? Raz ma medzi dva a tri. Tak to spravil. 

Ja ked som bol  treti na olympiade z matematiky v okrese som mal dvojku na vysvedceni. Siedmi mali jednotku,ale traja z nich neboli na ziadnej olympiade, nikdy. Ja som bol aj na fyzikalnej. Lebo ma to bavilo aj ta ucitelka co mi dala dvojku(lebo take znamky som mal) videla,ze na to mam a ze mozem nieco dokazat.

Este co som pocul o tom distancnom vzdelavani? Ucitelia co detom davaju pisomky ci domace ulohy, maju viac prace.  Ale na zaklade toho ich vedia ohodnotit, a ti ucitelia su nahnevani na deti co im to neposlu. Lebo nevedia co s nimi je. Ale mozu byt ucitelia co nic vyzadovat nebudu,lebo sa im nechce. A oni si musia uplne vsetko vymysliet. Hodnotenie ziaka. 

Pre mna ako uctovnika,aj ked bordel doklady,ale aspon viem nieco spravit. Ked nic tak co si mam domyslat? Alebo este raz, radsej bordel doklady ako ziadne. Ked si vymyslaju, nech si vymyslaju oni. 

Hocijake vymyslanie mne trva ovela dlhsie a ovela(moja cena je 10-20 euro za hodinu,ale nad tym mozes sediet aj 20 hodin,preto to nerobim),ako ked mi da bordel. Vymyslas dal som vela ci malo. Preto to nerobim.

Citát

 Mal som možnosť vidieť čo také dištančné vyučovanie obsahuje, no ak to podobne prebiehalo aj pred covidom, tak takú prácu chcem. 900 € na ruku za robotu na 3-4 hodiny, no neber to.

Uc to. Asi za 580 ci 419. Pytaju sa rodicov,nezavazne,lebo nevedia,uz teraz vedia,ze od 12.04 to nebude. Ci by sli do skoly.Ich deti. A moznost nepojdu, druha pojdu,ale nejaky test. Ja stym rodicom suhlasim co napisal aj z jeho dovodmi. Mal napisat len ci za takych podmienok pojde jeho chalan do skoly ci nie. Jeho chalan pojde do skoly,ale bez ruska. ............Na rusko sa ho nik nepytal. Co s tym spravi skola, mozno to ,ze ho nosit nebudu. Je to mozne, od zeny uz nechcu ani Ag testovanie. V minulosti sa Ag testovala a bola doma so mnou. Riaditelka to asi potrebovala,vediet ako na tom je, teraz,jej staci co jej povie.

Citát

 

Ucitelia maju mzdy 100 percentne,nevidim dovod preco by mali rodicia byt asistentmi.Uz aby isli vsetky deti do skoly,idealne aj v juli a v auguste,aby neskriekali pod oknami bytoviek.

https://zena.sme.sk/diskusie/5010925/distancne-vyucovanie-osamele-deti-unaveni-rodicia-vydavky-pre-chudobnych.html#postId=9674498

 

No kam to Miklos reformator dotiahol? Taky sprosty nieje ani Tomas. Resp. na seba zamerany - debilny, mozno Matovic.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Najbizardnejsie. Chlapec mal 23 rokov a nieco ukradol. Nepreberal zasielky, kedy ma ist do basy. 5 rokov bol v zahranici. Vratil sa prihlasil sa do dobrovolnej e-karanteny. Policajti ho skontrolovali a bol doma. Ja by som mu 4/5 trestu odpustil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ked pocujete,ze uz kazdemu clovekovi v rodine niekto umrel. Je to pravda? Moze byt pravda? Si viete predstavit,ze kazdemu clovekovi niekto v rodine na covid zomrie? Zomrelo okolo covidu 12500 a tolko mimo covidu navyse. 25 000, normalne umiera 50 000. 

Ja som bol na pohrebe za poslednych 20 rokov asi 3,4krat(so zenou sme to spocitali 7dmim sme boli na pohrebe z rodiny za 20 rokov,teda 7dmi umreli) rodinnemu prislusnikovi(a to som bral okruh asi 100,200 ludi ci z mojej rodiny ci manzelkinej) a mozno 8 krat niekomu cudziemu - susede, mojej zene kamaratke otcovi. Od vtedy som ju nevidel,ale vtedy boli najlepsie kamaratky.

Teda mohol v kazdej rodine niekto umriet? Ak ano kolko by muselo umriet ludi?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nemá v okruhu rodiny nikoho, kto by na covid zomrel. Ale máme v rodine človeka, ktorý mal vážny priebeh, už je v poriadku. 

Ale teda poznáme ľudí, ktorí už nie sú medzi nami a zomreli na covid

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 10. 4. 2021 at 13:32, slimak napísal:

Ked pocujete,ze uz kazdemu clovekovi v rodine niekto umrel. Je to pravda? Moze byt pravda?

sotva... mama mala síce pozitívny test, ale zomrela na zástavu srdca - mesiac pred 90. narodeninami. v takom veku je zástava srdca normálna vec, teda myslím že je...

kamoš /56/ zomrel na infarkt - záchranka ho nechcela vziať do špitálu, lebo kovid...

známy /66/ umrel na rakovinu - zanedbané vyšetrenia aj liečba, lebo všetci už vyše roka riešia len kovid. vlastne by sme kovidu mali byť vďační, lebo vďaka nemu prestali existovať všetky ostatné choroby...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vzhľadom k tomu že hranice sú stále ako korzo..

Čo nás čaká a neminie..

Citát

https://blisty.cz/art/103393-ceka-tohle-s-proniknutim-brazilske-varianty-do-cr-i-ceskou-republiku.html

Nové varianty koronaviru, které vznikly v Brazílii díky popíracímu přístupu křesťanského fundamentalistického autokratického prezidenta Jaira Bolsonara k boji proti pandemii, nyní vedou k děsivé fázi  intubace a uměle vyvolávaného komatu u více lidí mladších 40 let  než u starších skupin. Jedná se o 52,2% nových pacientů a o 58,2% intubovaných pacientů. A tito pacienti mladší 40 let měli minulý měsíc pouze 32% míru přežití, což změnilo situaci na jednotkách intenzivní péče i profil mrtvých.

 
V opačném směru je na jednotkách intenzivní péče pouze 7% nových pacientů starších 80 let. Od ledna poklesl jejich počet  o 42%. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov