Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Kde ja frflem? Máš pocit, že sa sťažujem na opatrenia, obmedzenia, nariadenia, príkazy a zákazy? Keď "frflem" tak "frflem" akurát na takých, čo frflú na tieto opatrenia, obmedzenia, nariadenia, príkazy a zákazy, lebo ich chudáci považujú za demonštráciu moci, prejav fašizmu, totalitnú spoločnosť a čo ja viem čo ešte. Ujasni si to.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@Sniper

Frflať na vládu nesie aspoň nejaké tie "výsledky"..

Ja som tu napríkla frflal na to, že je zakázané chodiť s okresu do okresu, ale cesta na Maledivy alebo Zanzibar no problemo..

Citát

Štát zakazuje dovolenky v zahraničí. Zákaz sa vzťahuje na trvanie núdzového stavu. Do zahraničia bude možné naďalej cestovať, ale nie za účelom rekreácie.

Mnoho ľudí sa totiž sťažovalo na to, že nemôžu prechádzať z okresu do okresu, ale na exotické dovolenky vycestovať môžu.

Sprísniť sa majú tiež kontroly ľudí, ktorí prechádzajú cez hranice. Množstvo ľudí sa snaží obchádzať pravidlá na hraniciach.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22618116/koronavirus-slovensko-covid-automat-opatrenia-minuta-po-minute.html#dovolenka

Takže keby taký ako ja nefrflali, nespravili by ani trt..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No však už to zakázali, tak čo ešte frfleš?

Rozdiel je v tom, že z okresu do okresu môže ísť bársjaký vidlák, ale na Maledivy bársjaký vidlák asi nepôjde. Zakazujú sa veci, ktoré sú najbežnejšie, keby sa zakázalo úplne všetko naraz, vrátane dovoleniek niekde v Čimčarárii, tak to by bolo zas vrieskania o fašizme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo,   jasne stve ta to.  Ale dnesny stav je taky ze ked ides na maledivy, tak po navrate skoncis v karantene.   A ked ides na vychod, tak staci povedat ze ides k lekarovi a mas pokoj.  Ale taka ta spravna proletarska zavist musi byt :).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@tyso @Sniper

Sprosté trollenie vám celkom ide..

Na to čo vravia odborníci kašlete zvysoka.. Vy..

A furt si tu sťažujete na akýsi "ľud" čo nepočúva odborníkov..

Citát

 

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo, ved to sa udialo.  rezim sa na hraniciach sprisnil ale pokial ti vadi ze niekto cestuje na maledivy a ty nie, tak sa neodvolavaj na odbornikov.  to ma iny nazov,  slaba solidarita, proletarska zavist alebo ako len chces, ale nie kaslanie na odbornikov. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nechcu, toto je klasicka populisticka tema, ludia chcu zakaz, tak zakazali a zaroven vysvetlili ako to obist. Jedine ak niekto bude robit obrazky na instagram tak dostane pokutu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@tyso

Napíšeš sem "rezim sa na hraniciach sprisnil".

O chvíľu na to tvrdíš že je to len populizmus a v praxi to neprinesie nijaké zmeny.

V situácii keď vznikajú stále nové mutácie vírusu, a hrozí že prestane vďaka nim fungovať ešte aj očkovanie. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

rezim sa sprisnil v minulosti, ked zaviedli karantenu po navrate,   ak ides do karanteny tak nesiris virus.   Teraz prisiel populisticky zakaz cestovania, ktory sa nebude kontrolovat.    To su dve rozne veci a maju rozny dopad.  Karantena dava  zmysel, zakaz cestovania je pre volicov. Ja tam vidim rozdiel. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 7 hodinami, alamo napísal:

@tyso @Sniper

Sprosté trollenie vám celkom ide..

Na to čo vravia odborníci kašlete zvysoka.. Vy..

A furt si tu sťažujete na akýsi "ľud" čo nepočúva odborníkov..

 

Ale toto ich vôbec nezajíma. Svedkovia Igorovi predsa nebudú počúvať voľajakých odborníkov, pre nich sú to všetko múdrosráči. Pre nich sú posvätné jedine vládne nariadenia, ktoré schválil a presadil ich politický vzor hoci sú aj na hlavu postavené. Keby ten blázon nariadil tie čínske testy, tak budú prví stáť v rade v predklone a myslieť si akí sú vďaka tomu vzorní a zodpovední občania.

procko.thumb.jpg.afb9add2590ed98fde0801f23fe97f4c.jpg

 

Frflú tuna akurát na „dezolátov“ bez rúška na prechádzke v prírode, pričom rúško v exteriéri na širokých priestranstvách nemá zmysel, človek potrebuje čerstvý vzduch. Ja som sa po prekonaní Covidu v rámci rekonvalescencie aby som sa jakž tak dal dokopy z postcovidového syndrómu chodil, aj na odporúčanie lekára, prejsť do prírody za účelom zhlboka inhalovať čerstvý vzduch aby som trošku pľúcam pomohol sa okysličiť. Tuna páni by istotne hneď na mňa volali policajnú hliadku prečo nemám na poľnej cestičke (kde široko ďaleko nikde nikoho) handru na papuli, lebo to je ich modla. Rúška sa majú používať všade tam kde majú zmysel – interiéry kde je na malom priestore veľa ľudí, hlavne autobusy a plus rizikové prostredia – lekárne, čakárne v ambulancii, nemocnice. A kľudne aj po skončení pandémie, nemám s tým problém. Napr. preto teraz neúraduje ani chrípka lebo ten vírus sa šíril hlavne v týchto prostrediach, tuna rúška skutočne pomáhajú a nijako ich nespochybňujem (však keď nejaký buran kašlal na plnú hubu niekde v buse, tak nakazil celý autobus). Ale pohoršovať sa že niekde vonku na širokom priestranstve niekto kto nekašľal, nekýchal a s kým dotyčný nebol ani v tesnej blízkosti si dovolil spáchať ťažký hriech a dýchať čerstvý vzduch a ešte počítať koľkí mali rúško, koľkí ho nemali, koľkí ho mali správne, koľkí pod nosom je už fakt nonsens a fanatizmus.

Tuna sú velice pohoršení, ale to že sa ľudia v čase kedy je dôležité obmedziť kontakty sa z nariadenia hlavného psychopata zbytočne deň čo deň, týžden čo týžden zgrupujú na nezmyselných špajchlovačkách, že kvôli amatérizmu vlády ktorá nevie ani normálny systém registrácie na očkovanie vymyslieť sa musia dôchodcovia tlačiť v tlačenici aby dostali vakcínu (keď už sa tam nenakazia tak potom asi nikde), to že si člen vlády lieta na výnimku hore dole do Británie a nosí sem britskú mutáciu, to že si chodia VIP osobnosti a poslankyne z hnutia Oľano na exotické dovolenky a zvyšujú možnosť rizika dovlečenia juhoafrickej mutácie, toto Svedkom Igorovým neprekáža – tí predsa môžu, lebo kto má na takú dovolenku tak je asi automaticky zodpovedný (a asi aj vie ako správne nosiť respirátor) a ostatní ste všetci dezoláti a vidláci, ktorým treba zakázať prekročiť hranice okresu a akurát buzerovať za rúško pod nosom. Tak to je fakt hnus velebnosti.  

Keď už nemajú argumenty na trefné odpovede, tak nastupuje tvrdá bolševická cenzúra.

 

Dňa 15. 3. 2021 at 16:35, informator napísal:

dakujem za odstranenie prispevku, ktory bol podla mna k teme a bolo v nom aj riesenie stavajucej pandemickej situacie....:(((

 

Svedkovia Igorovi nepriznajú za žiadnu cenu fatálne zlyhanie vlády v tomto smere. Stále len papagájujú dookola že dajte riešenia ako by ste to robili lepšie, a keď im dookola poviete že riešenia sú – skončiť okamžite s hromadným testovaním, kde sa najviac šíri vírus (primárne – priame nakazenie sa + sekundárne – pocit falošnej negativity a tým pádom zníženie ostražitosti nakazeného človeka), zatvoriť hranice (prečo až teraz zákaz cestovania, keď je tu juhoafrická mutácia už dovlečená? asi čakali kým sa vrátia z cudziny ich stranícki príslušníci) a zabezpečiť účinnú liečbu namiesto vyhadzovania peňazí za hračkárske Ag testy, že mali vládni predstavitelia cez leto keď chodili po svadbách radšej lepšie pripraviť nemocnice na nápor pacientov, teda to na čo upozorňovali a hovoria odborníci, tak to akoby človek hrach na stenu hádzal. Oni sa budú držať toho čo presadil Matovič, oni sa budú nechávať každý týžden špajchlovať aj keď by nemuseli lebo robia napríklad z domu, a aj keď dobre musia vedieť že pokiaľ nemajú nijaké príznaky, tak zákonite ten test vyjde negatívny. Čiže absolútna zbytočnosť, len nehorázne vyhadzovanie peňazí, pre niekoho fajnový biznis a ohrozovanie ľudí – bezpríznakoví budú negatívni a príznakoví (ktorých tie testy môžu ale aj nemusia zachytiť) majú ostať doma ležať a izolovať sa bez ohľadu na to či majú Covid alebo chrípku. Nemá sa roznášať ani jedno ani druhé.

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja fakt nechápem čo vy furt máte za problémy :D Okrem toho, že sú pozatvárané krčmy, a je pár obmedzení, život ide normálne ďalej, a napr. taký @Tomáš si súčasný stav veľmi pochvaľuje, pretože on ultra strategický zamestnanec v takej strategickej firme ako Amazon sa kvôli náporu objednávok prakticky nezastaví, kmitá medzi regálmi jak stotinková číslica na digitálkach, že ani vysrať sa nemá kedy, však sa ho spýtajte, potvrdí vám to :D však @Proteus je to tak? ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 7 hodinami, tyso napísal:

rezim sa sprisnil v minulosti, ked zaviedli karantenu po navrate,   ak ides do karanteny tak nesiris virus. 

Toto je ale skor na poctivosti navratilcov, tuto stat tiez nema ucinne prostriedky, ako toto dodrziavanie karanteny kontrolovat a vynucovat, nie?

Nie som si isty, ci tu to video s Richadom Kollarom uz bolo. Je to take uvolnenejsie, menej propagandisticke, z cyklu MatFyz je IN.

Povodne to malo byt o Stokesovej vete, nakoniec to bolo o covide. ; )

Je to hlavne o matematickom hrani sa grafmi pri modelovani, ale sem tam padne aj zaujimavy komentar ku slovenskym covidovym realiam.

Matematicke zahady sirenia virusu:

https://www.youtube.com/watch?v=sOAdfdPuPXAhttps://www.youtube.com/watch?v=sOAdfdPuPXA

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 5 hodinami, AlexRosberg napísal:

Tuna páni by istotne hneď na mňa volali policajnú hliadku prečo nemám na poľnej cestičke (kde široko ďaleko nikde nikoho) handru na papuli, lebo to je ich modla. Rúška sa majú používať všade tam kde majú zmysel – interiéry kde je na malom priestore veľa ľudí, hlavne autobusy a plus rizikové prostredia – lekárne, čakárne v ambulancii, nemocnice.

Mne bohorovne tvrdíš, že si sa na 100% nakazil na "nezmyselnom" testovaní, kde si v rade vonku stál 15 minút, a určite to nemohlo byť v interiéri v hale, kde je ďalších 100 ľudí. Zaujímavé, že ja som bol už asi na 10 testovaniach a nenakazil som sa ani raz...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, Sniper napísal:

Ja fakt nechápem čo vy furt máte za problémy :D Okrem toho, že sú pozatvárané krčmy, a je pár obmedzení, život ide normálne ďalej, a napr. taký @Tomáš si súčasný stav veľmi pochvaľuje, pretože on ultra strategický zamestnanec v takej strategickej firme ako Amazon sa kvôli náporu objednávok prakticky nezastaví, kmitá medzi regálmi jak stotinková číslica na digitálkach, že ani vysrať sa nemá kedy, však sa ho spýtajte, potvrdí vám to :D však @Proteus je to tak? ;)

Neda sa nesuhlasit @Sniper :D podla tomasa je reklamacne oddelenie amazonu strategicky podnik na Slovensku a ak by ho zatvorili, ekonomika SR by sa zrutila. Aspon vidiet, akym dolezitym sa tomas robi a co si o sebe mysli. Tahac paletaku je strategicky zamestnanec.

Konecne zakazali dovolenky v zahranici. Na hlavu postavene, ze ja nemozem ist pozriet rodicov, lebo je zakaz cez okresy a navstevy, ale zaplayim si dovolenku niekde v zanzibare a kludne mozem ist. Tu ti da policia vecer pokutu aj 100€. Dalsie postavenie na hlavu, psa mozem ist aj po osmej vencit, ale dieta uz nie. Mam dojem, ze zvierata stavaju na vyssi stupen ako deti. Wtf? Obchody so zradlom pre zvierata su otvorene, ale detske obchody nie. Male obchody, kam pride za den 5-10 zakaznikov zatvotene, velke obchody otvorene. 

@AlexRosberg myslis, ze mna bavi chodit kazdy tyzden sa nechat sparat v nose? Ked je to vsak podmienka do prace, tak co mam, dat vypoved? Alebo musim na urad, tak co, nepojdem vybavovat? Pekne sa o tom pise. Papier, internet vela znesie, realita je vsak trochu ina. Netvrdim, ze je super sa nechat testovat kazdy tyzden, kedze tie testy urcite nie su presne a vela ludi nakazilo inych nevedome, kedze si mysleli, ze su negativni. 

Ja chosim do lesa behat a nemam rusko, mne nevadi, ze ludia nemaju rusko, ked sa idu prejst, vsak preto tam idu, abybsa nadychali cerstveho vzduchu. Ale ked sa raz grupuju a svorne debatuju, tak by nebolo odveci sa chranit, vsak nemusia ani tusit, ze jeden z nich moze byt nakazeny. Ja netvrdim, ked ide rodinka do lesa a opeka si, ze maju mat nahubok. Pisal som o tom, ze boli skupiny ludi, co urcite netvorili jednu domacnost a boli bez rusok. 

Ved mozeme vsetko zrusit, nechat premorit spolocnost, slabi jedinci pomru a vytvori sa mozno skupinova imunita. Nemali taku ideu v UK? Velmi rychlo ich to preslo. 

Chore je i to, aby policajt dal bezdakovi 100€pokutu,pretoze kde ma ist, ked je bezdak? Aky zakaz vychadzania, ked zije na ulici? Postavene na hlavu. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 4 hodinami, Sniper napísal:

Mne bohorovne tvrdíš, že si sa na 100% nakazil na "nezmyselnom" testovaní, kde si v rade vonku stál 15 minút, a určite to nemohlo byť v interiéri v hale, kde je ďalších 100 ľudí. Zaujímavé, že ja som bol už asi na 10 testovaniach a nenakazil som sa ani raz...

Samozrejme neexistujú 100 percentné dôkazy, kde sa kto nakazil, ale všetko ukazuje práve na nákazu na testovaní, bol som na ňom v pondelok, hromada ľudí čakajúca vonku v prudkom daždi a zime, bolo to ale prvé testovanie kde sa samotný odber (aj vzhľadom na počasie) odohrával v interiéri ktorý musel byť zamorený vírusom (predtým som bol vždy tam kde sa to robilo vonku cez okienko a tam som sa teda ani ja nenakazil), cez ten týždeň som bol v blízkom kontakte jedine s kolegami ktorý buď už vírus predtým prekonali alebo sú doposiaľ zdraví a negatívni. Inde som nikde nebol, z práce autom rovno domov, koncom týždňa ešte som si dovolenku zobral počas ktorej som bol len doma, príznaky sa objavili v nedeľu večer, vychádza to aj vzhľadom na inkubačnú dobu jedine tak že nákaza britskou mutáciou sa musela udiať na špajchlovačke. Týmto som si istý. A ak by to aj nejakým zázrakom v mojom prípade nebolo tak štatistika nepustí. Ako jediná krajina Slovensko spustilo masívne opakované celoplošné testovania a vzápätí na to sme sa stali najhorším štátom v počte úmrtí na Covid na počet obyvateľov. Čo to asi tak spôsobilo? Žeby nútené premorovanie obyvateľstva na tomto priblblom experimente?

 

Ja som vzorný občan, ktorý dodržiaval poctivo opatrenia voči šíreniu vírusu, nechodil som na žiadne hromadné podujatia, nosil som na miestach ako obchody, pošta, lekárne a pod. nielen rúška ale aj rukavice, rešpektoval som obmedzený počet ľudí v prevádzkach, v radoch poctivo  dodržiaval rozostupy, na nikoho som sa netlačil do tesnej blízkosti a bol som dovtedy zdravý (nevnímal som to nijako obmedzujúco, moja sloboda tým netrpela, pretože to boli zmysluplné adekvátne opatrenia). Ja som nechodil po svadbách a na dovolenky do zahraničia jak naša politická smotánka. Potom prišlo prvé poníženie a skutočné obmedzenie osobnej slobody pri prvej testovačke, ktorú si blázon vymyslel a na ktorú som kvôli práci teda s nevôľou nasratý išiel (hodinu pred záverečnou keďže som ešte dlho predtým myslel že radšej budem znášať opletačky s neplateným voľnom než sa ponížiť participáciou na tomto nechutnom matovičovom biznise). Keby som mal prácu z domu tak by ma ani nenapadlo sa tam kydať.

Keď už som ale teda musel, trikrát som tento nezmysel absolvoval vonku pričom som jasne vedel aký bude výsledok keďže mi nič nebolo, k ničomu to teda nebolo dobré.

Dopadlo to nakoniec tak, že na štvrtýkrát (keď okolnosti zapríčinili že odber sa odohral vnútri) ma štátna moc donútila nakaziť sa vírusom ktorého následky ešte aj po vyše mesiaci doteraz pociťujem, nadôvažok sa odo mňa nakazila aj moja mama ktorej som musel volať záchranku a toto tým špinám vo vláde nikdy neodpustím. Ponižovať národ aby boli nútení vlastným špajchlovaním participovať na matovičových zlodejinách, keď si z Ag testov spravil lukratívny biznis namiesto toho aby zabezpečil účinné lieky, vystavovať ľudí riziku nákazy a ešte sa tváriť ako on je najväčší bojovník proti pandémii, ktorý chce zachraňovať životy a že jemu to ľudia kazia, tak to je totálny výsmech a je mi veľmi smutno že ľudia ktorých som kedysi považoval za rozhľadených a inteligentných obdivujú takéhoto primitíva a psychopata ktorý sa má liečiť na psychiatrii a nie riadiť štát.

pred 3 hodinami, Proteus napísal:

 @AlexRosberg myslis, ze mna bavi chodit kazdy tyzden sa nechat sparat v nose? Ked je to vsak podmienka do prace, tak co mam, dat vypoved? Alebo musim na urad, tak co, nepojdem vybavovat? Pekne sa o tom pise. Papier, internet vela znesie, realita je vsak trochu ina. Netvrdim, ze je super sa nechat testovat kazdy tyzden, kedze tie testy urcite nie su presne a vela ludi nakazilo inych nevedome, kedze si mysleli, ze su negativni. 

 

No ale kto to vymyslel túto nezmyselnú povinnosť? Z Tvojich príspevkov v podstate neviem odhadnúť aký máš na celú vec názor, či kroky vládnej koalície podporuješ alebo nie, či zlyhania pripisuješ nedisciplinovanosti občanov alebo zlyhaniu vlády. O bežných ľuďoch nemôžeme hovoriť, pretože sú takí aj onakí. Sú blbci ktorí Covid popierajú a naprotiveň nakráčajú do obchodu bez rúška a myslia si akí sú tým hrdinovia proti systému, potom sú zas opačné protipóly, čo si dávajú rúsko na ksicht aj doma na záhradke a ŠTBácky by udávali najradšej každého kto si vykračuje po ulici s rúškom pod nosom. Tuna mieru zavinenia nikdy nezmeriaš, ale vládne nariadenia ktoré sú jasne napísané čierne na bielom sa zhodnotiť dajú a ja to hodnotím ako totálne fušerstvo. Všetko úplne opačne, absolútne v rozpore s odporúčaniami vedcov a zdravým rozumom. Štyri základné strategické body v rámci boja proti nebezpečnému vírusu sú : 1.obmedzenie mobility, zhromažďovania a sociálnych kontaktov 2. rúška všade tam kde majú zmysel 3.zatvorenie hraníc pri hrozbe zavlečenia novej mutácie 4.pozitívny príklad a zjednotenie národa aby ľudia opatrenia dodržiavali spontánne a nie vynucovaním si nasilu. Čo robí vláda ? 1. núti ľudí zhromažďovať sa na testovaniach, sami robia debilné tiskovky kde sú natlačení jeden na druhého, plus blbí novinári čo im tam chodia sa tlačiť, aký dávajú týmto príklad ľuďom?, nezavreli ani lyžiarske strediská včas keď to bolo potrebné, lebo šak Kollárovi musel fungovať biznis 2. vyžadovať rúško v exteriéri keď si človek potrebuje budovať imunitu alebo sa doliečovať na čerstvom vzduchu je tiež kontraproduktívny nezmysel. 3. zákaz cestovania prichádza až keď sa papaláši z vládnej koalície dostatočne zrekreovali v exotike, ktovie kto všetko z ich radov to ešte aj teraz bude porušovať 4. ako môžu chcieť aby sa ľud správal zodpovedne keď sami to nerobia, a iba vnášajú do politiky konflikt a nenávisť, kto už len šaša v premiérskom kresle má brať vážne po tom všetkom čo porobil? Ver tomu že aj rôzni dezoláti by si vstúpili do svedomia keby v mimoriadnom príhovore nejaký rešpektovaný a nekontroverzný premiér by vyzval a prosil ľudí aby boli ohľaduplní a dodržiavali opatrenia (ktoré by ale museli byť nastavené zmysluplne), lenže keď to povie Igor , každý s výnimkou svedkov igorových sa už len z neho smeje alebo ho opľúva a má len pokazený deň keď ho vidí na obrazovke.

  • Páči sa mi to 1
  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tu je viacej prepracovana verzia prednasky od Richarda Kollara: Kedy skončí Covid-19 ? Matematické modely (Richard Kollár)

Pekne tam vysvetluje SIR model aj vypocet reprodukcneho cisla - co by som za to dal na zaciatku prvej vlny, ked som sa tym prekusaval samostudium na internete.

Je tam rozobrate aj to, aky (negativny) vplyv ma nerovnomerne rozdelenie reprodukcneho cisla - zvysuje nam pocet ludi, ktori musia byt imunny (zaockovany) na zastavenie epidemickeho sirenia.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 22 hodinami, Sniper napísal:

Nemusel si sa nakaziť vzduchom, možno si sa chytil niečoho kde bol ten vírus. Však to mi je divné že zrovna ty si to chytil.

Aha, tak pokiaľ teda naznačuješ že prenos vírusu nastal nejakým takýmto podobným spôsobom ako popisuje tento človek v čase medzi 2:00 až 2:45 , tak to je veeeeľmi nepravdepodobné.

Na to som dostatočný hypochonder aby k niečomu takému nedošlo. Kľučiek na dverách sa nedotýkam ale chytám a otváram ich cez rukáv, v práci robím v rukaviciach a ksichtu sa nedotýkam, pokým nemám ruky dôkladne umyté. Teoreticky by sme mohli uvažovať že v kantíne mohol byť nedobre umytý príbor, alebo niekto infikovaný sa dotkol predtým plastového pohára ktorý som si zrovna ja potom neskôr akurát bral ale to už sme v rovine ťažkých konšpirácií.

Ale dobre, ak by som sa aj ja čisto hypoteticky osobne nakazil nejak inak tak nech mi nikto nevypráva, že sa nikde nikto na testovačke nenakazil. Alebo že ich nenakazil voľajaký človek utrhnutý z reťaze s certifikátom falošnej negativity (však si spomínam na nejakú reportáž markízackých TV novín v deň úplne prvej testovačky jak Tribula nakrúcal, že akísi chlapi tuším z horehronia zapíjali a oslavovali negatívny test)

Suma sumárum – trnavský blázon si zmyslel že sa stane svetovým unikátom ktorý definitívne na Slovensku zlikviduje pandémiu. Dostal nápad, že spraví násilnú celoplošnú testovačku (jeho sprostí koaliční partneri si naivne mysleli, asi ho za 10 rokov dobre ešte nepoznali, že bude teda len jedna a potom s tým prestane tak mu pri tom asistovali a pomáhali), že tak oddelí nakazených a zdravých ľudí, všetci nakazení sa izolujú a vyhubí sa tak vírus a bude koniec pandémie na Slovensku. A že ho bude za to celý svet obdivovať a inšpirovať sa ním a on bude za hrdinu zemegule. Samozrejme odborníci upozorňovali že to fungovať nebude, že sú tam vážne riziká kvôli ktorým to nikde na svete nespustili, ale on nebude predsa múdrosráčov počúvať, on predsa vymyslel atómovú zbraň na vyhubenie vírusu. Keďže vírus nezmizol, tak si vo svojej bludmi opantanej gebuli zmyslel že treba to ešte zopakovať, a ešte a ešte a ešte, pokiaľ nezmizne – a výsledok máme : vírus nielenže nezmizol ale dostali sme sa následne štatisticky na najhoršiu pozíciu na svete. Z premianta po roku vládnutia (kedy Igorko oznámil že on osobne berie do rúk riadenie pandémie) na celosvetového lúzra. Gratulujem. K tomu rozflákané verejné financie na nákup hračkárskych nezmyselných testov (ktoré nielenže nepomáhajú ale sú kontraproduktívne) cez nastrčenú trnavskú spriaznenú firmu, ktorá mala ešte aj nedoplatky v Sociálnej poisťovni a podľa zákona nemala vôbec na tomto biznise participovať. Keby takúto zlodejinu a fiasko spáchal Hranol, tak rozbesnený by si išiel vyskočiť z kože, ale teraz keďže je toto dielo spriaznenej politickej strany, tak je očividne všetko v poriadku :( 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja chapem ze si sa mohol nakazit,  je to akcia kde je vela ludi co je rizikove a pokial nie su dodrzane jasne bezpecnostne standardy tak to hrozi.   Odstupy ludi, vetrany priestor a idealne germicidne ziarice.  A to bohuzial nie je vzdy pravda.   Z pohladu sirenia to vsak je naozaj velmi unikatny pripad,   cim to nechcem zlahcovat.

Ale skutocne riziko je ine,  ludia s negativnym vysledkom to beru ako priepustku na slobodu a  nahle porusia vsetko, idu na navstevy, idu oslavovat a to je pruser.   Ale ta idea za tym je podla mna spravna,  viac testov znamena ze sa najde viac nakazenych a ked ich stiahnu z obehu, tak to pomoze.  Diabol je v detailoch,  ked ma niekto priznaky tak uz nema co chodit po testoch, dokonca ani po PCR testoch, je lepsie ak je v karantene s chripkou ako behat po testoch s hrozbou ze niekoho nakazi.   Ag testy tak ako sa pouzivaju, nezachytia vcasne stadia a navyse dvihaju mobilitu ( prave vdaka falosnemu pocitu bezpecia). 

Ale svoj zmysel maju, v testovani pracovnych kolektivov, pri hospitalizacii a pod. Ale musia byt potom castejsie, nie raz za 7 dni.  A su len doplnkom PCR testovania ( co dnes nie su,  stali sa hlavnymi testami ).

S tezou rozflakania penazi tak mam isty problem,  vydavky na testy nie su zbytocne,   aj ked mix vydavkov nie je dobry.  Ale nakup cez priatelsku firmu nepovazujem za problem,  podla vsetkeho bola cena v poriadku, Sulik sa snazil ako vedel a aj tak k inej firme neprisiel.  To sa sotva da porovnat s Ficovymi tendrami. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 40 minútami, tyso napísal:

  ked ma niekto priznaky tak uz nema co chodit po testoch, dokonca ani po PCR testoch, je lepsie ak je v karantene s chripkou ako behat po testoch s hrozbou ze niekoho nakazi.   Ag testy tak ako sa pouzivaju, nezachytia vcasne stadia a navyse dvihaju mobilitu ( prave vdaka falosnemu pocitu bezpecia).

Obvodná lekárka mi dala potvrdenie o prekonaní Covidu na základe pozitívneho AG testu. Keby som ho nemal, tak by som nemal potvrdenie o prekonaní infekcie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tono ja viem aka je prax, ale je to priklad toho co je zle.Aj ides na test a si chory a dokonca to tusis, tak je vysoka sanca ze niekoho nakazis.  mozno sa mylim ale je to rizikove, rovnako ako ked ides do obchodu a pouzijes pri tom aj mhd. Ak by sa cast penazi pouzila na zistovanie kde sa ludia nakazila, tak mohli byt opatrenia ovela adresnejsie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov